نظر منتشر شده
۶۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250476
کلاهبرداری نوین در قالب فروش سهام شرکت های سهامی خاص
محمد کشوریان مقدم*، 5 آذر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۸
مدتی است شیوه جدیدی از سوداگری (و نه سرمایه گذاری) در کشور شایع گردیده که بیم آن می رود در صورت عدم توجه کافی مسئولان نظارتی به آن، ضرر و زیان هنگفتی به سرمایه گذاران و البته اعتماد عمومی به فعالیت های اقتصادی سالم وارد گردد.

در روش ابداعی، چند شخص حقیقی و یا حقوقی که دارای حسن شهرت و یا صرفاً شهرت مالی در بازار سرمایه گذاری و تولید کشور هستند اقدام به ثبت شرکتی از نوع سهامی خاص نموده و بلافاصله با اقدامات تبلیغی، سهام خود را با قیمت های بسیار بالاتر به عموم واگذار و از این رهگذر، سود سرشاری نصیب خود می نمایند. این اشخاص به منظور جذاب نمودن سهام خود برای خریداران ناآگاه به مسائل مالی و اقتصادی، مبلغ اسمی هر سهم را میزان اندکی (مثلاً ۱۰۰ ریال) در اساسنامه شرکت تعیین نموده و تبلیغات خود را حول محور مبلغ ناچیز سهم و امکان رشد سریع قیمت آن متمرکز می سازند. هرچند تعیین مبلغ اندک، برای سهام شرکت های سهامی خاص در قانون «اصلاح قسمتی از قانون تجارت» منع نگردیده و مبلغ ناچیز سهم به لحاظ حسابداری و اقتصادی هم تأثیری در افزایش ارزش سهام و سرمایه ثبت شده شرکت ندارد (همچون وزن پیتزایی که تفاوتی نمی کند به ۶ قسمت یا ۱۲ قسمت تقسیم شود) لکن تاثیر روانی مثبتی بر اذهان متقاضیان خرید داشته و آتش اشتیاق آنان برای خرید تعداد بیشتری از این سهام به نظر ارزان را شعله‏ور می سازد.

با توجه به اینکه غالب شرکت‏های سهامی خاص، ارزش اسمی سهام خود را ۱۰۰۰ ریال تعیین می نمایند تعیین مبلغ اسمی ۱۰۰ ریال برای هر سهم، امر غریبی به نظر می رسد که باید به تفکر پشت سر این تصمیم با احتیاط نگریست. متعاقباً سهامداران اولیه(هیئت مؤسس) با هماهنگی یکدیگر دفاتری جهت خرید و فروش و بازاریابی سهم تأسیس نموده و عملاً بازار ثانویه‏ای با نقد شوندگی بالا برای سهم ایجاد می نمایند. قیمت روزانه سهم که روندی صعودی دارد توسط مؤسسین و بی اعتنا به مکانیزم عرضه و تقاضای واقعی، تعیین و به دفاتر ابلاغ می شود. جالب است که خود شرکت نه تنها از افزایش قیمت سهم نفعی نمی برد بلکه به دلیل حجم گسترده خرید و فروش و ضرورت ثبت این نقل و انتقالات در «دفتر ثبت سهام شرکت» واخذ امضای فروشندگان، هزینه ای هم بابت انجام امور اداری مربوطه متحمل می گردد(ماده ۴۰ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت).

رشد مداوم قیمت سهم، تا مدتی باعث می شود که تعداد متقاضیان خرید بیش از متقاضیان فروش سهم گردیده و هیئت مؤسس نیازمند سرمایه چندانی برای بازارگردانی سهام نباشد لکن با گذشت زمان، افزایش قیمت سهم به نقطه ای خواهد رسید که افزایش بیش از آن، قابل تصور نبوده و ارزندگی سهام زیر تیغ نقد منتقدان و کارشناسان فنی و اقتصادی قرار می گیرد. حبابی اعلام شدن قیمت سهم، سیل فروشندگان را به سمت دفاتر خرید و فروش سهم گسیل می نماید اما دیگر خبری از بازخرید سهام نیست چرا که این دفاتر از همان روز اول هم نقشی فراتر از دلالی سهام نداشته اند. در این نقطه ممکن است اکثریت سهام (مثلاً ۷۰ درصد آن) کماکان در اختیار سهامداران اولیه قرار داشته باشد اما دارا بودن چنین اکثریتی نه منجر به جلوگیری از سقوط قیمت سهم و زیان هنگفت سهامداران جدید می گردد و نه زیانی را متوجه هیئت مؤسس می نماید.

هیئت مؤسس با فروش بخشی از سهام خود در قیمت‏های حبابی، سودی رویایی نصیب خود نموده و سقوط قیمت سهم و یا حتی ورشکستگی شرکت، موجب زیان آنها نمی‏شود بلکه صرفاً سود آتی آنان را کاهش می دهد. با توجه به ماهیت شرکت که از نوع سهامی خاص است، حداکثر تعهد سهامداران از جمله هیئت مؤسس، محدود به ارزش اسمی سهم بوده و از بابت سقوط قیمت سهم نمی توان آنها را تحت پیگرد قانونی قرار داد. شایان ذکر است که رشد حبابی قیمت سهم الزاماً شرکت را در معرض ورشکستگی قرار نمی دهد. محتمل است که شرکت روال عادی خود را ادامه دهد و حتی سودی هم کسب نماید لکن این سود به کار سهامداران جدید نمی آید و صرفاً تامین کننده منافع سهامداران اولیه است که کماکان کرسی های هیئت مدیره شرکت را در اختیار دارند.

حتی با فرض عدم خروج کامل سهامداران اولیه از شرکت، باز هم ممکن است قیمت سهم به حدی افزایش یافته باشد که نفع هیئت مؤسس، در فروش جزء اندکی از سهام خود و بستن دفاتر دلالی سهام و رها کردن قیمت سهم به حال خود باشد. برای مثال، شرکتی که قیمت سهام آن به صورت حبابی یکصد برابر افزایش یافته است(فرضاً از ۱۰۰۰ ریال به ۱۰۰۰۰۰ ریال افزایش یافته است) کافی است که سهامداران اولیه، تنها یک درصد از سهام خود را در این قیمت ها به فروش رسانند تا در نقطه سر به سر سود و زیان قرار گیرند و مابقی ۹۹ درصد سهامشان به عنوان سود خالص شناسایی گردد. طبیعی است حتی یک فروش ۵ درصدی از باقیمانده سهام نیز این اشخاص را به ثروت های رویایی خواهد رساند ولو اینکه فرضاً ۷۰ درصد سهام شرکت همچنان در اختیار آنها باشد.

در این شیوه‏ی کسب و کار، هیئت مؤسس با استفاده از خلاءهای قانونی و با عرضه عمومی سهام، عملاً ماهیت شرکت را از سهامی خاص به سهامی عام تغییر می دهد بی آنکه متعهد به محدودیت ها و الزامات قانونی شرکت های سهامی عام باشد. با توجه به قانون «اصلاح قسمتی از قانون تجارت» و رویه عملی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور(اداره ثبت شرکت ها)، هیئت مؤسس جهت کسب حداکثری سود می تواند با پرداخت تنها ۳۵ درصد سرمایه و تعهد پرداخت ۶۵ درصد مابقی سرمایه طی مدت زمانی که در اساسنامه تعیین می‏گردد شرکت سهامی خاص مد نظر خود را تأسیس نماید. هیئت مؤسس با استفاده از این فرصت قانونی، قادر خواهد بود با آورده‏ی ثابتی، بیشترین سرمایه ممکن را ثبت و تعداد سهام بیشتری منتشر نماید. شایان ذکر است که در مواد ۴۷۴ و ۴۷۶ لایحه تجارت این امتیاز به صراحت تجویز گردیده با این تفاوت که مبلغ ۳۵ درصد به ۵۰ درصد افزایش یافته است که البته کافی برای جلوگیری از سوءاستفاده سودجویان نیست.

رمز موفقیت این شرکت ها در چیست؟
مهمترین رمز موفقیت هیئت مؤسس چنین شرکت هایی در اعتبار و شهرت شخصیت‏های حقیقی و یا حقوقی آنها است. سهامداران جدید با اعتماد به قابلیت‏های کلیدی هیئت مؤسس و اطمینان از این امر که این اشخاص با توانایی های خاص خود قادرند طی مدت نسبتاً کوتاهی، سود زیادی برای شرکت ایجاد نمایند، با پذیرش ریسک، سهام شرکت را در قیمت‏هایی بالاتر از قیمت اسمی خریداری می نمایند. جهت تقریب به ذهن نمودن این روش، تصور نمایید چند کارآفرین مشهور همچون بیل گیتس، مارک زوکر برگ، لری پیج و استیو جابس مرحوم، شرکتی با ماهیت سهامی خاص در حوزه نرم افزار تأسیس نموده اند و اکنون قصد دارند بخشی از سهام خود را به سایرین عرضه نمایند. آیا متقاضیان خرید سهام، قیمت های بالایی برای سهام این شرکت پیشنهاد نخواهند داد؟ واضح است که سرمایه‏گذاران با توجه به شناخت و تجربه‏ای که از توانایی سودسازی این اشخاص دارند بلادرنگ اقدام به خرید سهام این اشخاص با قیمت‏های بالاتر از قیمت اسمی سهم خواهند نمود. ریسک سرمایه‏ گذاری در چنین شرکت هایی آنجا نمایان می‏شود که مؤسسین کارآفرین، از شرکت و فرآیند تصمیم‏گیری آن خارج شوند(حال اختیاراً یا اجباراً) و جایگزین های مناسبی هم برای آنها پیدا نشود. در این صورت سقوط آزاد قیمت سهام این گونه شرکت ها امری حتمی است. به طور خلاصه، می توان فرآیند کسب و کار فروش سهام شرکت های سهامی خاص به عموم را در (۶) بند به شرح ذیل ذکر نمود. پایبندی به این موارد، سودآوری این شیوه را تضمین می نماید:

۱-تأسیس شرکتی با ماهیت سهامی خاص توسط عده ای که از حسن شهرت در بازار سرمایه‏گذاری برخوردارند و یا با تبلیغات فراوان چنین اشتهاری برای خود ایجاد می نمایند.
۲-تعیین سرمایه اولیه شرکت به مبلغ زیاد اما با ارزش اسمی اندک هر سهم(مثلاً سهم ۱۰۰ ریالی)
۳-ایجاد بازار ثانویه و انجام تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم جهت خرید و فروش سهام توسط هیئت مؤسس
۴-فروش درصد اندکی از سهام توسط هیئت مؤسس در بازار ثانویه(مثلاً ۵ درصد) در ابتدای فروش سهم به عموم(عرضه قطره چکانی سهم به بازار)
۵-تعیین قیمت روزانه و فزاینده سهم توسط هیئت مؤسس در بازار ثانویه و بازخرید فوری سهام فروشندگان به منظور جلب اعتماد عمومی مبنی بر نقدشوندگی بالای سهم
۵-فروش تا حد ممکن سهم در قیمت های سقف توسط هیئت مؤسس و امتناع از بازخرید سهام متقاضیان فروش در این مرحله
۶- اتخاذ یکی از دو استراتژی جمع آوری سهم در قیمت های کف و حفظ کرسی های هیئت مدیره و سپس اداره شرکت به عنوان یک شرکت معمولی و یا خروج کامل از سهم در هر قیمتی پس از سقوط قیمت سهم

راهکار حل مشکل چیست؟
به موجب ماده ۲۱ قانون «اصلاح قسمتی از قانون تجارت»، شرکت های سهامی خاص نمی توانند نسبت به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت ورزند مگر اینکه از مقررات مربوط به شرکت‏های سهامی عام بنحوی که در قانون مذکور ذکر گردیده تبعیت نمایند. به دلیل همین محدودیت قانونی، هیئت مؤسس غالباً به صورت غیر مستقیم اقدام به تبلیغ سهم و آگهی فروش آن می‏نماید و اگرچه فروش سهم از این طریق عملاً باعث تغییر ماهیت شرکت از سهامی خاص به سهامی عام می گردد لکن با توجه به اصلاحیه قانون تجارت به نظر نمی رسد بتوان اتهامی را از این حیث متوجه هیئت مؤسس نمود. در صورتی که هیئت مؤسس مجوزهای لازم جهت دایر نمودن دفاتر دلالی سهم را از مراجع قانونی اخذ ننموده باشند، و یا در صورتی که محتوای تبلیغات، ارائه وعده های واهی به خریداران بالقوه و فریب آنها باشد می توان این اشخاص را به جرم فعالیت غیر قانونی و کلاهبرداری تحت پیگرد قانونی قرار داد. شایان ذکر است که در مواد ۶۴۹ و ۶۹۵ لایحه تجارت تدابیر سخت گیرانه‏تری برای تبلیغ و فروش سهام این گونه شرکت ها دیده شده است که تسریع در تصویب این لایحه که بیش از یک دهه است توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در حال بررسی است، تا حدودی در کنترل موضوع مؤثر خواهد بود.
در حال حاضر، روشنگری و آگاه سازی مردم از ماهیت این گونه شرکت ها و ریسک هایی که مترتب بر این نوع سرمایه گذاری‏هاست مهمترین اقدام پیشگیرانه و در دسترسی است که می تواند به حفظ سرمایه اشخاص ناآشنا به حوزه سرمایه‏گذاری در شرکت ها کمک نماید. انتشار مقالات و نوشتارهای چالشی حول این موضوع در جراید کشور و برگزاری نشست های کارشناسی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی درخصوص این شیوه سرمایه‏گذاری و نقد و بررسی مصداقی شرکت ها و نه صرفاً کلی گویی و انتشار اخبار مربوطه در رسانه‏های عمومی (خصوصاً صدا و سیما) از جمله شیوه های آگاه سازی عمومی است که می‏تواند کاملاً کارساز باشد.
منابع:
۱. قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷
۲. قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵/۹/۱۳۶۷
۳. لایحه تجارت مصوب ۲۳/۱/۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی(هنوز به تصویب شورای نگهبان نرسیده است)
*کارشناس رسمی دادگستری در امور اقتصادی و بازرگانی
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۱:۴۳:۱۲
چرا به قسمت نیازمندیهای همشهری مثل اگهی کار درخانه، اموزش و استخدام تصمینی، تهیه بسته کادو، بازاریاب اموزشی و ...
که یک عده گرگ دارن از بیکاران پول در می اورند نمیگویید
متولی این سو استفاده ها در کشور کیست؟ باید یک نهادی باشد که با این سو استفاده ها برخورد کند، نمیشود که همه اش شکایت شخصی باشد

طرف می گوید بیا پول بده هم گرویی هم اموزش بعد سفارش میدهیم یا سفارش نمیده یا سفارش را قبول نمیکنه و بعد یکی دیگه

این کلاهبرداریها در کشور اسلامی یعنی افساد

چرا مردم را اگاه نمیکنید (2512175) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۰۹:۰۱
عملا این ترفندی است که در بورس و در مورد شرکتهای سهامی عام هم اجرا می شود و نام آنرا بازار سازی گذاشته اند. علت اصلی ورشکستگی خیلی از سهامداران خرد همین موضوع حبابی بودن نرخ سهام بوده.
ولی معلوم نیست مدیران بورس که باید تحت نظر دولت و سیستم نظارتی فعالیت کنند، چرا و با چه انگیزه ای مهار رشد حباب را رها کردند و این بلای امروز به سر بورس ایران آمد. (2512580) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۶:۱۸:۰۳
بنده سال سال گذشته بخاطر فشار اقتصادی و نداشتن کار ( با داشتن فوق لیسانس از دانشگاه معتبر) به یک موسسه مثلا آموزشی مراجعه کردم تا تدریس خصوصی کنم. سیستم اینجوری بود که این شرکت شاگرد پیدا می کرد و معرفی می کرد و 10 درصد پورسانت می گرفت. برای شروع کار هم 30000 تومان پول خواستن، منم که واقعا مشکل داشتم به امید گیر آوردن چند شاگرد این پول را دادم... بعد از آن هم دیگر خبری از آنها نشد

راستش 30000 تومان هم پولی نبود که بخاطرش بروم شکایت کنم...

آن شرکت هنوز هم روزانه در همشهری آگهی می دهد !!! (2512978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۶:۲۵:۳۸
ببخشین از اسلام فقط نامش را یدک می کشیم و بس ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2512991) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۷:۰۷:۲۸
با نظر شما کاملا موافقم . والبته دلیل این مسئله هم این است که نقش قانون در کشور هر بیشتر از دیروز کم رنگ می شود و مسئول مستقیم آن هم دستگاه حاکمه و مسئولین مربوطه هستند .
در خارج از ایران شما اگر مدل نگاه کردنت به مردم جوری باشد که آنها احساس خطر کنند و یا احساس کنند شما قصد سویی از این کار دارید می توانند از شما شکایت کنند و دستگاه های مربوطه هم به جد به شکایات به نحو احسن رسیدگی میکند . بدون کاغذ بازی و اتلاف وقت .
از این طرف ما مدام می بینیم و می شنونیم که در روز روشن در کشور هزاران فعالیت غیر قانونی در پوشش های به اصطلاح قانونی جلوی چشم نهادهای حاکمیتی رخ می دهد ولی اخبارش مانند همین موضوع جوری درز می کند که انگار خود مردم باید چشم بصیرت داشته باشند و به دام این کلاهبرداران نیافتند .
صدها تعاونی مسکن که پول مردم بی نوا را گرفته اند و خورده اند و یک آبم روش آن هم به اسم ارگانها و نهادهای حاکمیتی ، صدها شرکت لیزینگ که دارای مجوز رسمی و پروانه فعالیت با استعلام بوده ولی پول مردم رو گرفتن و د در رو ، هزارن قطعه زمین و ملک که با استعلام شهرداری و ثبت و دارایی و ... معامله شده و بعد کاشف به عمل اومده موضوع کلاهبرداری بوده و ... .
آخه یکی نیست به من بگه فلسفه وجودی دولت و حاکمیت و این همه نهادهای نظارتی وابسته با این همه پرسنل و مسئول ریز و درشت چیه ؟!
مسئولین رنگ و وارنگی که هزارن سخنرانی ازشون تو همین خبرگزاری ها درج میشه ، هزارن شعار رنگ و وارنگ میدن ، از زمین و زمان طلبکارند ، برای همه تکلیف تعیین میکنند و از مسئولیتشون در قبال مردم تنها اخذ مالیات و عوراض و خودیاری و زیر میزی و رومیزی و ... رو یاد گرفتند که کم مونده برای دیگه برای هر بار دم و بازدم مردم هم تعرفه وضع کنند .
چطور نظام از مردم انتظار وفاداری داره در حالی که در بدنه خودش چنین مفاسد ریز و درشتی به وفور پیدا میشه ؟! مردم این دم خروس ها رو باور کنن یا قسم های حضرت عباس رو ؟! (2513110) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۱:۰۲:۲۶
پاسخگو نبودن مسوولان، نبود نگاه نظارتی مردمی (رسانه ازاد) و وااسلامای رانت خواران و اختلاسیون .... از همه بدتر قوه قضاییه قوه ای است که روز بروز بدتر می شود. امنیت برای ... است نه برای مردم... آزادی برای اختلاسیون و... است نه مردم ......این نقطه ها فقط برای قابل چاپ بودن نظرم است! (2514131) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۰۰:۰۰:۳۳
رییس جمهور اعلام کرده به اسم عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم!!!، حتی اون هایی رو که ثروتمند هستند و هنوز دارند یارانه می گیرن رو پیگیری نمی کنه و کاری به کار اونها نداره اونوقت شما توقع داری که ...

عجب توقعاتی دارید شما از دولت (2517431) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۰۸:۳۹
متاسفانه مشهد،یکی دو ساله ،شده بازار داغ این مدل سرکیسه کردن مدرن.و البته دستگاه های دولتی و حاکمیتی هم به دلایل مختلف،همراهی می کنند.یا ضعف قانونیست و یا روابط.به هرحال،در شرایط رکود اقتصادی،این خرید و فروش اوراق بدون پشتوانه،فرصت خوبی شده تا شخصی با یک ملیارد تومان،صرف هزینه تبلیغات و بریز و بپاش،صدها برابر اونرو از دست مردم بگیره،بدون اینکه آینده اقتصادی اون مشخص باشه. (2512249) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۱:۵۶:۴۱
گویا دادستانی مشهد به موضوع این جور شرکتها ورود کرده و چند روزی هست که دیگه آگهی فروش سهام این شرکتها توی روزنامه ها دیده نمیشه.
از قرار درج اگهی فروش سهام در روزنامه ها ممنوع شده
کار خوبیه ولی حیف که دیره و حکم نوشداروی بعد مرگ سهراب رو داره (2513673) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۲:۰۷:۴۱
برای کسانی که آشنا رده بالا ندارند ممنوع شده وگرنه الان دوستان در پ....راحت سهم12000تومنی می فروشند (2514233) (alef-13)
 
مشهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۷:۲۴:۰۵
نوش دارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی . ای دادستان (2514498) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۰۷:۴۷:۲۶
بعدازمصاحبه‌دادستان‌قیمت‌سهام‌ان‌شرکت‌بازم‌بالا‌رفت (2517654) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۱:۵۳:۴۷
قـــربـــانـــیـــان ایــــن شـــیـــادان انـــــســـــان هـــای طـــمـــعـــکــــار هــــســـتـــنـــد.
از طـــــمــــع دوری کــــنـــــیــــد، مــخــصــوصـــاً وقـــتـــی کــــه در عــرصـــه ای پـــا مـــی گـــذاریــــد کــــه بـــا پـــیـــچ و خــــم هـــای آن آشــــنــــا نـــیــــســـتـــیــــد. (2514843) (alef-13)
 
صلاح الدین نعمت اللهی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۱۰:۲۶
با سلام و تشکر از چاپ این مطلب ، اطلاع رسانی و بیان قوانین و واقعیت ها نقش بسیار پررنگ در آگاهی عموم و اصلاح تصمیم گیری ها برای حفظ منافع
مردم دارد.
متاسفانه برخی افراد در اوضاع اقتصادی نه چندان مطلوب به دنبال سود بالا در کوتاه مدت بوده و با بمباران تیلیغات و تکنیک های خاص گرفتار خرید و فروش این کاغذهای گران شده و غافل از این که سود اینان در نهایت زیان افراد دیگر را در پی خواهد داشت.
حباب این شرکتها هر چه زودتر بترکد افراد کمتری متضرر خواهند شد و بایستی به قول رئیس دادگستری خراسان ، دادستان بعنوان مدعی العموم وارد شود.
دارنده برگه سهام مالک قسمتی از دارائی های شرکت شناخته می شود و بایستی قیمت با توجه به صورت های مالی و بودجه نویسی و .... تعیین گردد در حالی که این شرکتها خودشان از طریق افرادی بنام کارگزار سهام را به قیمتی بالاتر می خرند و هیچ پشتوانه ای در اندازه آن وجود خارجی ندارد. (2512257) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۲۸:۳۲
ايراني ها نابغه هستند به خدا ! حيف كه اين همه استعداد رو در راه هاي نادرست به كار مي برند ! (2512318) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۷:۰۳:۱۳
الان میشه با صد هزار تومن یک شرکت سهامی خاص ثبت کرد و شروع به کلاهبرداری کرد. نمیدونم بقیه دنیا هم به همین راحتی اجازه ثبت شرکت به افراد میدن یا نه. اگه هم اجازه میدن ایا شرکتهاشون اینقده ول و به امان خدا رها شده هستند که میلیاردی هم کلاهبرداری کنن آب از آب تکون نمیخوره؟ (2513091) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۳۰:۰۱
دقیقاً شرکت پ... همین کار را می کنه. خدا به داد آخرین خریداران برسه. (2512323) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۰:۱۳
قیمت سهام این شرکتها توسط مدیران تعیین می شود و نه عرضه و تقاضا و اگر سقوط کند مدیران مسیولند که سهام را کاهش داده اند...آنها باید سهام را بخرند... (2512348) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۵۴:۴۴
بر فرض اینکه حرفهای شما درست باشه قانون نمی تواند در این موارد ورود کند کسانی که می خواهند سهام بخرند باید دقت کنند که چه سهامی و ازچه کسانی و با چه شرایطی می خرند (2512376) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۰۲:۱۰
سلام از این نمونه ها در شهر مشهد زیاد است و هر روز هم رو به فزونی میباشد و هیچ مرجع قانونی هم نظارت ندارد شرکتی آمده جدیدا اقدام به فروش سهام نموده با قیمت هر سهم اولیه 100 ریال و با تبلیغات تا الان اقدام به فروش 500 میلیارد سهام در عرض یک هفته نموده است الان اعلام نموده که از این پس هر فرد قصد خرید دارد سهام کمتر از 100 میلیون تومان به فروش نمیرساند . جالب است قراردادی تهیه نموده و خریدار امضاء مینماید همه بندهای آن یکطرفه به نفع شرکت مربوط تنظیم شده است . خریدار حق اعتراض ندارد . خریدار به هیچ عنوان در آینده حق اعتراض و پشیمان شدن ندارد . خریدار نمی تواند سهام خریداری شده مستردد نماید . و ... اینگونه شرکت ها معمولا به یک جایی وصل هستند و سهام آنها هم در بورس ارائه نمیشود و فعالیت آنها خارج از بورس است . (2512394) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۹:۱۸:۲۸
احسنت. کاش بیشتر مردم ما دقت میکردند. و سهامی که یک کاغذ هست و اصلا پروژه مشخص نیست نمیخریدند (2514042) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۱۰:۰۴
یکی از این شرکت ها با نام < توانمند سازی > در صندوقی که متعلق به بازنشستگان ارتش میباشد ایجاد گردیده که موجبات آزردگی عزیزان بازنشسته را فراهم آورده و قرار بود که در سوم آذر بازنشستگان محترم ارتش در آنجن حضور بهم رسانند تا تکلیف آن را مشخص نمایند . (2512406) (alef-13)
 
سعید تمر
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۳۶:۱۲
واقعا چنین پدیده ای در اقتصاد کشور چگونه پدید می آید؟
چنین پدیده هایی مگر چندبار میتوانند در یک اقتصاد ملی پدید آیند؟
بازهم ازاین پدیده ها بگوییم؟ نگرفتی چی شد ای مردم؟
اما کارشناس محترم دادگستری، مکانیسم جلوگیری از چنین پدیده های سواستفاده گری دقیقا دادستان و شما کارشناسان هستید
لطفا کمی جدی تر با این پدیده ناصواب برخورد کنید
هرچند، برخوردتان باچنین پدیده هایی باید در سکوت رسانه ای انجام گیرد.

موفق باشید (2512477) (alef-10)
 
کیان
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۶:۴۶:۱۳
طمع مردم هم در رشد قارچ گونه این شرکتها بی تاثیر نیست. وقتی ملت دوست دارن ظرف یک ماه سرمایشون دو برابر بشه خب حالا اگه یکی هم بیاد و همچین وعده ای بده مردم باید عاقلانه رفتار کنند و از خودشون بپرسند در حال حاضر با این رکود اقتصادی کدوم فعالیتی هست که بتونه یک ماه سود صددرصدی بده. سالیانه هم همچین سودی بدست نمیاد چه برسه به ماهانه.
ولی خب مردم دوست دارن چیزی رو قبول کنن که خوششون میاد ولو اینکه فانتزی باشه. مثل شهر رویایی ، شهر افسانه ای و ... (2513024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۱:۳۳:۵۹
مردمی که اندک سرمایه تو دستشون هر روز نسبت به روز قبل ارزشش کمتر میشه از هر مفری برای به روز کردن سرمایشون استفاده میکنند و متاسفانه ظاهرا افراد متصل هم نقشه های قشنگی برایشان کشیده اند اون از بازار مسکن که به خاک سیاه نشست و این هم از بازا سرمایه . با این حساب پیام مسئولین به مردم اینه :" آقا همینه که هست ، یا باید سرمایت رو خرج کنی دود شه بره هوا یا ما این مدلی از چنگتون در میاریم ." (2513634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۱:۴۱:۵۱
آره مردم ایران متاسفانه بسیار حریص پول ، طمع کار و پول پرست هستند.
ناراحت نشید متاسفانه جو جامعه اینطوری شده است مردم بی تقصیر هستند. (2514979) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۹:۵۴:۰۳
شما هم برای خود پدیده ای هستی با این نظر پدیده ات. آفرین به هوشی که چنین متنی را پدید آورد. (2513469) (alef-13)
 
پديده
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۸:۱۶:۳۵
وقتي اين پديده در كشور پديد مي ايد كه پديده هاي ديگر در كشور پديد نيامده باشند يا به عبارت ديگر اين پديده توسط عوامل مختلفي از جمله پديده پديد مي آيد و نهايتاً پديده ايست كه پدر مردم را در خواهد آورد (2514008) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۶:۵۱:۳۶
آفرین به این ایهامی که به کار بردی. اهل فن گرفتند (2516540) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۲۹:۰۸
جناب کارشناس دادگستری خود کرده را تدبیر نیست . من فعالیت ده ساله در

بورس تهران دارم شرکتهایی که در بورس پذیرش شدند و از فیلترهایی رد شدند و

در بورس پذیرفته شدند ولی در این مدت چه ضررها و سودهای هنگفتی را به عده

ای رسانده اند شرکتی که در بورس با 7000 امد و رفت و با 75000باز شد و یا

شرکت سپنتا و .....

عزیز من اینجا ایران است باید حق مردم پایمال شود همان شرکتی که شما مد

نظر داری از صدها شرکت بورسی بهتر و اینده بهتری دارد .

دادستان عمومی جهت این همه مرگ و میر توسط خودرو سازان ورود کرده که حال

شما نگران سرمایه مردم هستی ؟؟؟

حتما شما دیر جهت خرید اقدام کرده ای که نگران شده ای ؟؟؟؟ این فساد چند

وقت اخیر نشانه چیست ؟ شکاف قانون تجارت و اقتصاد برای اصلاح آن همان

دادگستری چه کرده ؟به جز اعدام و زندان آیا گشتید ببینید کجای قانون اشکال دارد ؟

اخبار رانتی و سود هنگفت قیمتی در بورس بیداد میکنند علت چیست ؟


حال یک شرکت معتبر با سرمایه و کار مشخص جهت جذب سرمایه مردم اقدام

کرده شما نگران شده ای؟؟؟؟ (2512649) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۷:۲۹:۱۵
برادر مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد (2514503) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۱:۴۳:۵۰
درود ، بورس هم اشکال دارد بلکه هم بیشتر....... (2514980) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۴۷:۵۷
با این پدیده هایی که دائما تلویزیون واسشون تبلیغ میکنه چه میشه کرد...قیمت 200 تومن 88 تا 11562 امروز؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2512708) (alef-13)
 
علیجانی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۶:۲۳:۱۲
اخیرا که ثبت شرکت ها مکانیزه شده و تمام اسناد باید از طریق کامپیوتر ارسال شود کارشناسان زحمت کش ثبت نسبت بگرفتن ایراد های بنی اسراییلی از اسناد و استرداد آن و ارسال پیام از طریق رابط خود نسبت به کمک به آن شرکت برای حل مشکل خود اقدام می کنند و کسی هم جلودار نیست .
فساد در کشور در حال نهادینه شدن است و شاید هم شده خدا به داد مردم برسد . (2512987) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۷:۰۷:۲۱
آقا چرا سو استفاده میکنی هی پدیده پدیده میکنی.چنین شرکتی که با این همه اشتغالی که آفریده و بناهایی که ساخته و رکوردهایی که خلق کرده احتیاج به مسخره کردن شما نداره خدا رو شکر تا الان هم سود زیادی نصیبه کشور و بیکاران کرده هم بسیاری افراد از جمله خود من را خانه دار کرده.دست جناب پهلوان درد نکنه خدا پدرش را بیامرزد. (2513109) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۱:۰۴:۰۲
کاملا درسته خواهشا مسئولین بیشتر به قانون اقتصاد مقاومتی توجه کنند (2513583) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۷:۰۷:۴۱
کاش شما بجای اون افرادی بودی که کلاه سرشون رفته اینقدر خودخواه اظهارنظر نمیکردی! در کلاهبرداری معمولا یک عده سود و یک عده ضرر داره (2513977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۱:۳۲:۴۳
این شرکتی که اینقدر ازش دفاع می کنید اگر جرات داره سهامش را بیاره بورس تا مشخص بشه ارزش واقعیش چقدره . ( که اطلاع داره به خاطر اینکه مجبور بوده اطلاعات مالیش را منتشر کنه از این کار طفره رفته ) (2514186) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۲۹:۴۵
شما خونه دار شدی مبارکت باشه ولو بدون خونه دار شدنت به قیمت بی خانمانی خیلی از سهامدارای دیگه تموم میشه. حالا بمون و ببین اینو (2515324) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۸:۲۸:۳۸
مگر این کار غیر قانونیه؟
فروش سهام شرکتهای خصوصی تابع قانون تجارت و در قالب سهام و با قیمت توافقی قابل انجامه.
مهم اینه که قیمت گذاری قیمت پایه سهام درست و صحیح صورت گرفته باشه. (2513290) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۹:۴۵:۳۳
الان این پدیده شوم که واقعا کلمه کلاهبرداری برای آن مناسب است از مشهد شروع شده و بعد از پدیده چشم ما به سهام تبرک روشن شده است.
و دقیقا مثل فلسفه شرکتهای هرمی مردم رو بدنبال سود بادآورده دنبال خودش میکشونه و زمانی دستگاه قضایی وارد میشه که هزاران مالباخته قربانی شده اند. (2513458) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۲:۰۵:۳۹
یکی از همین شرکتها سهامش از صد تومن به یازده هزار تومن رسیده
احتمالا دارن توی شرکت سکه طلا ضرب میکنن که همچین رشدی قیمتش داشته (2513682) (alef-13)
 
فرشید
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۹:۳۳:۱۴
آقای عزیز
چرا مغرضانه صحبت می فرمایید، اولا بیش از 5 سال طول کشیده است که این رشد حدود صد برابری اتفاق بیافتد. یعنی اگر هر چی می خرید حالا زمین و املاک به کنار، حتی کاغذ یا تیغ اصلاح، 10 برابر شده بود. پس از این رشد 10x10=100 برابری، ده برابرش بخاطر تورم است.

ثانیا طی این پنج سال کلی ساخت و ساز کرده و کاربری افتتاح کرده است. خوب طی پنج سال بخاطر این موضوع ارزش 10 برابر شود تازه کم هم هست.

ثالثا افزایش اعتبار برند هم هست، مگر مثلا شرکت صاحب فیسبوک چه شق القمری کرده که ارزش آن اینقدر بالا رفته جز اعتبار یافتن برندش؟؟؟؟؟؟؟؟ (2516944) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۲:۴۴:۴۰
وقتي كه تمام سريال هاي تلويزيوني رفاه ومصرف را تبليغ ميكنند جتما پيامدهايي از اين دست هم خواهد داشت كساني كه با حقوق كارمندي وكارگري قادر به تامين هزينه هاي تجملات مزخرف وبيهوده نباشند وذهنشان هم مرعوب زرق وبرق تجملات شده باشد ميدان را براي ورود شياد ها كلاه بردار ها نزول خور ها وغيره باز ميكنند. رندهايي كه دست شيطان را در حقه بازي از پشت بسته اند بعنوان تبديل رويا به واقعيت به ميدان ميايند وبدبختانه همان قشر را هم نشانه ميگيرند . رسانه ملي بجاي اينهمه تبليغ مصرف گرايي بايد واقعيت هاي زندگي طبقات مختلف جامعه را نشان بدهد .شما در سريال ها ميبينيد كه زندگي يكنفر ماشين شور را نشان ميدهد كه خانه اش داراي مبلمان وتلويزيون است وبچه اش با لب تاب ور ميرود آيا زندگي واقعي چنين است ؟ داشتن ثروت نه تنها بد نيست خوب هم هست اما نشان دادن ان بسيار غير اخلاقي ومخرب است دستگاه حاكميت نبايد اجازه دهد ثروتمندان با نشان دادن ثروت خود افراد نيازمند وجوانان كم تجربه را اغوا كنند. رسانه ملي بايد بمردم تفهيم نمايد در بازار كسب وكار سالم هيچ فعاليتي وجود ندارد كه بتواند سودهاي شصت درصد وهفتاد درصد بسازد .نه در صنعت ونه در ساختمان وبساز بفروشي چنين سود هايي هست ونه در هيچ جاي سالم ديگر.البته دلالي وواسطه گري مقوله ديگري است ورانت خواران هم كسي را در سود خودشان شريك نمي كنند . متاسفانه در كشور تعداد بانكها وشعب ان از تعداد داروخانه بيشتر است .آيا كسي پرسيده اينهمه بانك براي چيست ؟ وهمه ميدانند بيشترين قسمت سود اوري اين بانكها از جيب طبقه متوسط وفقير تامين ميشود .كشوري كه توليد ندارد چرا بايد اينهمه مصرف گرايي را تبليغ كند؟ مصرف گرايي در چنين شرايطي از يكطرف موجب ميدان دار شدن رند ها وكلاه بردار ها ونزول خورهاواز طرف ديگر گسترش فقر واعتياد وبزه وخشونت عريان ميشود. جلو اينكارها را بگيريد. هيچكس جز خداوند ومشيت او كه در همه حال خير وصلاح بندگانش را ميخواهد قادر به واقعيت بخشيدن به رويا ها نيست.هر كس چنين ادعايي بكند هم مشرك است وهم كلاه بردار وشياد. هر كس قناعت پيشه كند آبرومند زندگي خواهد كرد.وهر كس قناعت را فراموش كند از خواب آرام محروم ميشود . (2513750) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۳:۲۶:۳۱
مشکل اقتصاد ما اینه که همون نظام اقتصادی سرمایه داریه با این تفاوت که دست کاریش کردیم نه به هدف اقتصاد سرمایه داری میرسیم نه به هدف اسلام تا ما خودمون یک نظام اقتصادی اسلامی درست نکنیم و نهاد های متناسب با اون نظام رو درست نکنیم داستان همینه به امید روزی که خودمون اقتصاد از خودمون داشته باشیم اما اقتصاد اسلامی ناب نه نصفه و نیمه (2513801) (alef-13)
 
سیدمهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۰:۲۲:۲۵
حرفای شما قبول اما تو این بازار مردم به چی اعتماد کنن حتما به بورس که رانت اطلاعاتی توش وجود داره وسرمایه دارای اصلی میدونن که بخرن کی خارج بشن
بالاخره این شرکتها تا حالا مال مردم رو نخوردن در اینده رو نمیدونم ولی فعلا مردم راضیا تقریبا (2513875) (alef-13)
 
اسماعیل حسین پور
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۷:۴۸:۰۷
قلم دردمندانه و عالمانه آقای کشوریان باید خواب خیلی ها را آشفته کند. امید است آنان که شعار شب و روزشان مبارزه با منکر است این دزدی های آشکار را هم منکر ببینند و بدانند و این فساد و سوء استفاده های کلان سازمان یافته و نهادینه شده را هم به عنوان منکر مشمول مبارزه شان قرار دهند.
باز هم سپاس از قلم صادقانه و هوشمندانه نویسنده عزیز و تقدیر از سایت الف برای توجه ویژه به این مطالب ارزنده (2513989) (alef-13)
 
فربد
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۰۱:۱۹:۰۲
عزیز من..فعلا تو این مملکت فقط 4تا تار مو وساپورت پوشیدن منکر منکرات هست و بس.....اختلاس های ملیاردی و سهام فروشی های مشابه گلدگوئیست های سابق که بسیاری را به خاک سیاه نشاند و می نشاند محلی از اعراب در باب منکرات ندارد (2517516) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۹:۱۷:۱۴
سلام واقعا درست میگید. ای کاش مردم در موقع سرمایه گذاری به دارایی ها و پروژه های مجموعه دقت بیشتری میکردند . جدیدا شرکت هایی در مشهد شروع به کار کردند که هیییییییچ شفافیتی ندارند و فقط مردم با توجه به سهام ارزان ان با اینکه حسابش بسته شده توسط دلالان!!!!!!!!!!!!!!! خریدو فروش میکنند.
کمی تحقیق کنید (2514041) (alef-13)
 
یبی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۹:۲۶:۳۳
به غیرازمشهد، درشهرهای دیگه هم چنین شرکتهایی وجوددارد؟ به نظرشما علت خاصی داره که فعالیت چنین شرکتهایی درمشهد متمرکزشده؟
من درتبریزبه دفترفروش سهام یکی ازاین شرکتهامراجعه کردم. مسئول درتوضیحات مبسوط خودگفت که ارزش سهام شرکت هردوروز12تومان افزایش می یابدودرمناسبتهای خاص نظیراعیاد، بیش از این مبلغ برارزش سهام اضافه میشود. هیچ توضیحی هم ندادندکه ارزش سهام رامکانیزم عرضه وتقاضا تعیین می کندیادستورابلاغی هیئت مدیره. من هم چون تحت تاثیرتبلیغات قرارگرفته وعلاقمندشده بودم رفتم تااطلاعات بیشتری بگیرم. وباتوضیحات فوق دوریالیم افتادکه موضوع ازچه قراراست. کلاهم رادودستی گرفته وازدفترفروش سهام زدم بیرون.
خداآخروعاقبت خریداران؛ مخصوصا آنهاکه درقیمتهای بالاخرید کرده اند، رابخیرکند. این موضوع نیاز به حالجی بیشتری دارد. عده ای خوشنام بااستفاده از خلاهای قانونی قانون تجارت دست به کارهایی می زنند که شاید واقعا حسن نیت هم دارند ولی باالفبای اقتصاد مغایرت داردوجز بدنامی برای خودشان وبدبختی برای سهامداران، هدیه دیگری ندارد. ازاین طرف فشاراقتصادی برمردم آنها رابه این سمت می کشدوآگاه سازی آنها توسط رسانه هابسیار لازم ومهم است. (2514049) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۹:۴۸:۱۷
در سال 84 سه شرکت سیمان مجد خواف سیمان غرب آسیا و سیمان خرم آباد اقدام به پذیره نویسی سهام نمودند که بنده ازهریک از این شرکتها تعدادی سهام خریداری کردم طبق برآورد موسسین شرکت قرار بود پس از چهر سال یعنی در سال 88این شرکتها به تولید برسند قیمت پایه سهام این شرکتها هریک در زمان پذیره نویسی 1000ریال بود که در طی 4سال اولیه با توجه به اینکه پیشرفت پروزه دو شرکت سیمان مجد خواف وسیمان غرب آسیا طبق اعلام هیئت مدیره شرکت در حد 10تا 30درصد بود سهامداران نه تنها سودی نکردند بلکه با توجه به سه افزایش نرخ تورم کاهش ارزش پول زیان عمده این نیز متوجه آنها شد لازم به ذکر است که شرکت سیمان خرم آباد تا کنون پس از گذشت 9سال با توجه به اختلافی که در استان با محیط زیست و استانداری بر سر محل احداث کارخانه بوجود آمده است عملا هیچ اقدامی برای آغاز ساخت کارخانه نکرده است و معلوم نیست پولهای کلانی که بابت پذیره نویسی سهام از مردم دریافت نموده اند در دست کیست و چه شده است .جالبتر اینکه دوشرکت سیمان مجد خواف و سیمان غرب آسیا پس از 4سال از آغاز کار اقدام به افزایش سرمایه و فروش مجدد سهام به همان قیمت پایه 1000ریال نمودند .اکنون پس از گذشت 9سال اگر عزیزان سزی به سایت فرابورس بزنندخواهند دید که قیمت سهام اولیه زیر 900ریال و سهام ثانویه با قیمت فروش 1000ریال زیر 150ریال معامله میشود .حال سوال من این است که چرا پس از 9سال این شرکتها هنوز به تولید نرسیده اند چرا قیمت سهام باوجود افزایش نرخ تورم و سه برابر شده قیمت دلار ودر نتیجه افزایش قیمت تجهیزات و زمینهای خریداری شده برای کارخانه نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز داشته است دیگر اینکه چرا قیمت سهام ناشی از افزایش سرمایه در حالی که نرخ فروش 1000ریال بوده است با 900ریال کاهش در فرابورس معامله میشود ومهمتر اینکه کارخانه ای که هنوز پیشرفت پروژه آن زیر 40درصد است با چه مجوزی توانسته بدون در نظر گرفتن منافع سهامداران اولیه افزایش سرمایه بدهد مسئله مهمتر اینکه چه کسانی مانع پیشرفت پروژه میشوند تا سهامداران جزء را وادار به فروش سهام خود به قیمتهای نا چیز روز نمایند و لین سهام را چه کسانی میخرند .وزارت صنایع که مجوز تاسیس این شرکتها را داده است آیا نباید از منافع سرمایه گذاران حمایت کند .آیا مدعی العموم نباید پیگیر این تخلفات باشد ایا اگر کسی نخواست وارد بازار دلالی و خریدو فروش ارزو طلا و احتکارشود باید سرمایه اش باید فدای نیت خیرش شود .از دست رفتن اسلام فقط بیرون ماندن چند تار موی دختران نیست امر به معروف در اینجا هم مصداق دارد. مدعیان به داد این مردم برسید اگر گوش شنوائی هست. (2514074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۵:۴۱:۰۱
بسیار عالی و اثر بخش بود
روشنگر تر از اقدامات دستگاه های نظارتی و ... (2514422) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۹:۰۱:۵۸
بعضي از اين شرکتا خيلي جالبن هيئت مديرشون که سهامدار عمده هستن هر چند وقت افزايش سرمايه مي دهند ولي قيمت سهامشون را ثابت نگه مي دارند اينجوري انگار يک اعتبار چند هزار ميليارد توماني خودشان به خودشان تقديم مي کنند وبا آن پروژه هاشان را جلو مي برند و سود مي کنند نمونه اش شرکت معروفي که سال 88 با 300 ميليون تومان سرمايه پروژه اش را شروع کرد ولي حالا ارزش سهامش چندين هزار ميليارد تومان شده آخر زرنگين واللا!! (2514588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۱:۵۷:۵۵
ما که فهمیدیم هدف اصلی کدوم شرکت بوده. امیدوارم بقیه هم متوجه شده باشند. تیم فوتبال هم داره تازه (2514844) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۱:۰۱:۰۱
اتفاقا قيمت سهام تبرك 100ريال بوده و به تازگي 5 درصد سهامشو به فروش گذاشته و بدون حساب كتاب در عرض 20روز تا 250ريال بالا برده! (2520910) (alef-13)
 
احمد مراغه مقدم
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۹:۰۴:۱۹
باسلام و احترام
ضمن تشکر از نقد حکیمانه حضرتعالی ، باتوجه به وسعت اطلاعات تخصصی در خصوص امور اقتصادی جنابعالی بهتر است راهکارهای مناسب و عقلانی را نیز در زمینه سرمایه گذاری مناسب در اختیار عزیزان قراردهید. باتشکر و سپاس (2515658) (alef-13)
 
لطفا بخوان
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۹:۴۸:۰۴
اقتصاد ايران با اقتصاد اسلامي فاصله دارد بانكها در ايران خود منشا ربا و تزريق پول حرام در اقتصادند . بايد بتوانيم بانكها را اصلاح كنيم (2515714) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۰:۵۷:۲۸
با سلام و تشکر از اطلاع رساني خوبي که انجام دادين
هر روز نمونه هاي زيادي را مشاهده مي کنيم که مردم را به دردسر مي اندازند آنهم در اين اوضاع اقتصادي.
کلاهبرداري در سرمايه گذاري مربوط به کرم کمپوست و ليزينگ هاي خودرويي.
به طور نمونه شرکت " کيميا تجارت توانا" از سال 87 مبلغ 28 ميليارد تومان از پول هاي مردم را به بهانه سرمايه گذاري در ليزينگ خودرويي بالا کشيده و با وجود اينکه متهمان در زندانن هيچ ردي از مال مردم پيدا نشده. حدود 700 شاکي که برخي در اثر اين کلاهبرداري زندگي هاي شان از هم پاشيده و يا عوارضي مانند خودکشي در اثر فشار وارده از اين کلاهبرداري.
سوال من اينه آيا قانون نمي تواند از 3 تا کلاهبرداري که در چنگش داره پول مردم را زنده کنه؟
آيا قانون نمي تونه ضرر مال باختگان را جبران کنه و خود با اين کلاهبرداران و مفسدان اقتصادي رودررو بشه؟
اگر هم بعد از 7 تا 8 سال يا شايد هم بيشتر قرار بشه پول مردم را به هزار دوز و کلک برگردونن آيا اين پول چه ارزشي در برابر پول زمان وقوع کلاهبرداري داره آيا مگر نه اين است که اين کلاهبرداران با پول هاي بي زبون مردم با عناوين ديگه در حالي که تو زندان نشسته اند دارن کار مي کنن و بعد هم با منت يه چيزي آن هم شايد دست مال باخته ها بذارن؟ (2515776) (alef-13)
 
بجه مشد
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۲۱:۲۵:۳۶
دوستانی دارم که سهام شرکت تبرک را یکماه پیش به قیمت هر سهم 150 ریال خریداری وپس از یکماه به قیمت 280 زیال فروخته اند.(به همان شرکتهای واسطه)وخود را صاحب سود بادآورده ای کرده اند.البته فعلا مسولین شرکت در بازداشت هستند ودادستان محترم مشهد شخصا پیگیر موضوع می باشند. (2517130) (alef-13)
 
سیدارتا
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۱۳:۱۱:۵۰
این شرکتهای سرمایه گذاری که بعضامدعی کار آفرینی هم هستند آیا نگران بخش کشاورزی هم می باشند یا فقط به ساخت و ساز میندیشدند ؟اینها جز رکود بازار و افزایش تورم سودی دیگر ندارند.آیا نیاز جامعه فعلی ما احداث پارک آبی یا شهربازی..... می باشد؟در شگفتم از دستهای پشت پرده تبلیقات چنین شرکتها که نقدینگی جامعه را می ربایند واقعا پدیده ای در نوع خود می باشند. (2518625) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۲۱:۲۳:۱۷
قابل توجه مردم عزیز هرچه سریعتر نسبت به فروش سهام شرکتهای که با تبلیغات عجیب اقدام به فروش سهام میکنند بنماینند د رغیر این صورت با ضرر هنگفتی روبرو خواهید شد مثل شرکتی در مشهدشاندیز (2519897) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۲۲:۴۴:۰۶
ما که خسته شدیم پراید5 میلیونی رو 20 میدن ، 40متر سوئیت رو 150 میلیون. نمیتونیم بریم صف دلار و طلا ، خودتون اوضاع بانک ها رو هم که خبر دارید با پول مردم چه میکنند. ما که جایی دیگه پیدا نکردیم که حداقل دو نفر رو به حساب خودمون بفرستیم سر کاربا پولمون. واقعا دلمون هم به سودمون خوشه و هم به اشتغالی که ایجاد کردیم. بنده برج 11 سال گذشته 10 میلیون سهام پدیده خریدم الان هم سه برابر ونیم شده. همین الان 10 تومنم نقده ومشکلی نیست . بقیه شم میزارم تا بیشتر بشه. اگه جایی سرمایه گذاری خوب سراغ دارین مادر خدمتیم. خواهشا دوستان شعار ندن. بالاخره بانکها وبعضی آدمها از این سرمایه گذاریها متضرر میشن. بزرگواران باید اول اثبات کنن جاهایی که خودشون سرمایه گذاری میکنن مشکلی نداره بعد در مورد بقیه نظر بدن. خواهشا نظر بدین ولی در مورد همه موارد بالا نه فقط پدیده. (2527069) (alef-13)
 
جعفر
۱۳۹۳-۰۹-۱۶ ۱۷:۵۸:۳۸
خداییش خودشه با اون تبلیغاتش (2534647) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۵۰:۵۱
خیلی ممنون. نویسنده به خوبی به موضوع پی برده است. نکته مهم این است که پولی که بابت فروش سهام اخذ می شود به هیچ وجه وارد دارایی شرکت نمی شود.چرا که به عنوان ثمن به فروشنده تعلق می یابد و معلوم نیست پروژه های شرکت از چه طریقی تامین مالی خواهد شد. (2924687) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.