نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255075
کاهش قیمت نفت تهدید نیست، فرصت است!
علی یحیی زاده، 15 دی 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۰
۱- اقتصاد ایران، اقتصاد نفتی است. یعنی دولت و مردم عادت کرده اند که نفت بفروشند و از پول آن ارتزاق کنند. این رویه کلی اداره کشور در دولتهای گذشته بوده است. ساز و کار حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی هم نتوانست مانع از برداشت بدون حساب و کتاب دولتهای خاتمی و احمدی نژاد شود. ظاهرا هنوز هم سوء استفاده دولتها ادامه دارد. مسئله برداشت ۴ میلیارد دلاری اخیر نشان داد همچنان پول نفت حرف اول را در اداره دولت میزند.

۲- وابستگی به نفت یک بیماری است. علی رغم درخواست مکرر مقام معظم رهبری از دولتها برای کاهش وابستگی به نفت[۱]، متاسفانه مسئولان به اوامر ایشان توجه لازم نداشته و ندارند. برخی نظیر جناب زنگنه معتقدند که کشور حتی در تولید داخلی آرد هم مزیت ندارد و بهترین کار صادرات نفت خام و در مقابل واردات اقلام با کیفیت خارجی است! البته این راهبرد اقتصادی در صورتی جواب میدهد که سیاست خارجی کشور نیز همانند کشورهای حاشیه خلیج فارس بر اساس وابستگی مطلق به آمریکا پایه ریزی شود!

۳- گرچه اقتصاد ایران امراض متعددی دارد، اما همه آنها مستقیم یا غیر مستقیم از همین مرض اعتیاد نفتی نشات میگیرد. مفاسد اقتصادی، پایین بودن بهره وری، الگوی مصرف مسرفانه، ضعف تولید داخل، معضل یارانه حاملهای انرژی، اقتصاد رانتی، اقتصاد واردات محور، بیماری هلندی و همه و همه امراض اقتصادی کشور ناشی از همین اعتیاد نفتی است. بالاخره گذشتن از پول سهل الوصول و بدون زحمت نفت برای دولتها آسان نیست!

۴- کاهش وابستگی به نفت و خلاص شدن از اعتیاد نفتی نیازمند برنامه ریزی است. همان روشی که در طول چند دهه گذشته در اقتصاد آمریکا اجرا شد و اکنون به ثمر نشسته است[۲]. اما تجربه نشان میدهد که مسئولان دولت و مجلس در ایران اراده لازم برای ترک اعتیاد ندارند. لایحه دولت برای بودجه ۹۴ خود موید این موضوع است. در حالیکه اکنون نفت ایران کمتر از ۵۰ دلار بفروش میرسد، دولت بودجه را بر اساس نفت ۷۰ دلاری بسته و در کنار آن سهم صندوق توسعه ملی را از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش داده است. دولت مصرانه برای ادامه این اعتیاد نفتی تلاش میکند. هر چند کاهش قیمت نفت میتواند به فرصتی برای ترک اعتیاد نفتی تبدیل شود.

۵- در سال ۹۱ نیمی از فروش نفت ایران به دلیل تحریمهای یکجانبه کنگره آمریکا کاهش یافت. از آن زمان سطح صادرات حدود ۱ میلیون بشکه ای ایران بدون تغییر حفظ شده است. در توافق ژنو هم این سطح تولید افزایش نیافت. اما علی رغم عقب نشینی تیم ایرانی در مذاکرات هسته ای، متاسفانه آمریکاییها مجددا فشارهای اقتصادی بر ایران را اینبار از طریق کاهش قیمت جهانی نفت افزایش داده اند. قیمت نفت ایران از حدود ۱۰۰ دلار در یکسال گذشته اکنون به کمتر از ۵۰ دلار رسیده و معلوم نیست این روند تا کجا ادامه میابد. به عبارت دیگر آمریکاییها با تیزهوشی ضمن توقف برنامه هسته ای ایران، همان مسیر تحریمهای قبل را ادامه میدهند!

۶- نصف شدن درآمدهای نفت برای اقتصادی که قصد ترک اعتیاد ندارد، زجر آور است. طبیعی است چنانچه دولت برای شرایط پیش رو تدبیر نکند، حتما نرخ ارز از ۴۰۰۰ تومان در بهار آتی میگذرد و مجددا تلاطم اقتصادی کشور را فرا میگیرد. اما دولت میتواند از کاهش قیمت نفت فرصتی برای ترک اعتیاد نفتی بسازد. البته این فرصت سازی، الزاماتی دارد: جبران درآمدهای نفتی نباید از محل چاپ پول (دست تو جیب تورمی) یا افزایش مالیات بر کارمندان و کارگران جبران شود. بلکه باید از جیب تجار و کارتلهای بزرگی که تاکنون زیرآبی رفته اند تامین شود. اصلاح نظام مالیاتی نیازمند رفع خلاهای قانونی در مجلس و اجرای قوانین و ایجاد شفافیت اقتصادی در دولت است.

۷- مجلس قدم خوبی برای ترک اعتیاد نفتی برداشته و بعد از ۳۰ سال بالاخره غولهای اقتصادی ایران را زیر تیغ مالیات گرفته است. وضع مالیات بر بنیادهای اقتصادی نظامیون، ستاد اجرایی فرمان امام، قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان و هلدینگهای اقتصادی آستان قدس و غیره، قدم بزرگی در این جهت است که انشاء الله از برخی لابیها در شورای نگهبان مصون میماند و نهایی میشود. اما این گام مجلس به تنهایی کافی نیست. باید تمامی فعالیتهای اقتصادی که بعد امنیتی ندارد تحت نظارت و شفافیت کامل قرار بگیرد. مجلس باید با وضع قوانین مشخص حلقه بسته پیرامون فعالیت غولهای اقتصادی فوق الذکر را بشکند و فعالیتهای آنها را در معرض عموم قرار دهد.

۸- علی رغم اقدام خوب مجلس، متاسفانه دولت انگیزه لازم برای ترک اعتیاد ندارد. هنوز هم همه امید دولت به مذاکرات هسته ای است. هر چند که اگر مذاکرات به نتیجه برسد و فروش نفت ایران هم افزایش یابد، وضعیت کسری بودجه چندان تغییر نمیکند (بلکه به دلیل افزایش عرضه جهانی نفت، قیمت بیشتر هم کاهش خواهد یافت). گرچه دولت بر طبل شفافیت میکوبد اما متاسفانه در عمل خلاف آن عمل میکند:

تا زمانیکه قوانین مبارزه با پولشویی اجرا نمیشود،

تا زمانیکه رهگیری کالای قاچاق متوقف است (تعطیلی ایران کد و شبنم)،

تا زمانیکه وزیر محترم صنعت بدون ضابطه از انواع واردات حمایت میکند،

تا زمانیکه قانون مبارزه با قاچاق اجرا نمیشود،

تا زمانیکه نظارت بر مصارف ارزی میسر نیست،

تا زمانیکه صرافیها رها هستند،

تا زمانیکه بانک مرکزی نظارت بر موسسات مالی را وظیفه خود نمیداند،

تا زمانیکه بانکها به شرکت داری میپردازند،

تا زمانیکه گمرک، مخالف نظارت بر مصارف ارزی است،

و در یک کلام تا زمانیکه فضا برای دلالی، قاچاق و پولشویی فراهم است هیچ وقت اقتصاد ایران سر و سامان نمیگیرد و انگیزه ای برای تولید و فعالیت اقتصادی سالم باقی نمیماند. دولت باید دست از رفتارهای پوپولیستی بردارد. نمیشود بدون ایجاد شفافیت اقتصادی، مالیات را احیا کرد و از شر اعتیاد نفتی خلاص شد. البته حرکت درجهت شفافیت اقتصادی با رویکرد برخی وزراء و اسپانسرهای انتخاباتی همخوانی ندارد. این مانعی است که دولت برای عبور از آن باید هزینه کند.

[۱] . http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۲۸۲۱۰

[۲] . http://www.alef.ir/vdcbaab۵frhbs۰p.uiur.html?۲۵۴۶۴۳
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۰:۴۹
درباره عقب نشيني تيم هسته اي بنده در جايگاهي نيستم كه نظر بدهم فقط مي دانم كه رهبري همچين احساسي ندارند كه از وزير و معاونانش كماكان حمايت مي كنند .

وضع مالیات بر بنیادهای اقتصادی نظامیون، ستاد اجرایی فرمان امام، قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان و هلدینگهای اقتصادی آستان قدس و غیره آن هم توسط مجلسي كه از نظر سياسي به اين نهادها نزديك است بسيار غير محتمل است .

اعتصاب بازار در اعتراض به برسي دفاتر فروششان را از ياد نبرده ايم ،

اصولا"‌ اگر نفت نفروشيم چه بفروشيم؟
كدام كارخانه ما در سطح استانداردهاي بين المللي فعال است ؟
چقدر د ر فراري ندادن نخبگان موفق بوده ايم ؟
چرا رتبه اول فرار مغزها براي ماست ؟
چرا رتبه هاي برتر كنكور و المپيادهاي جهاني سالهاي گذشته را ديگر در كشور نمي بينيم ؟
چرا در صنعت توريسم ناموفق هستيم ؟ (2586783) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۴:۱۴
نه الان همه بسترها مهیاست که شما بودجه کشور را بر اساس گردشگری و مالیات و ... ببندید (2586789) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۱۳:۱۷
گردشگری؟
شوخی میکنید! (2587006) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۱۹:۱۴
نه دوست عزیز. نمی توان به مالیات دل بست.

اما می توان با پاکسازی محیط اقتصاد و کوتاه کردن دست دلالان و واسطه ها از مراکز مهم اقتصادی نظیر شرکت بورس و بیمه ها و بانکها ، ثروت موجود کشور را بهینه مصرف کرد و پشتوانه تولید هم بود.

متاسفانه بازار اقتصادی ما، یک بشکه پر از فساد و رانت شده که بالاخره منفجر خواهد شد. دیر یا زود.

نویسنده بدرستی گفته که

و در یک کلام تا زمانیکه فضا برای دلالی، قاچاق و پولشویی فراهم است هیچ وقت اقتصاد ایران سر و سامان نمیگیرد و انگیزه ای برای تولید و فعالیت اقتصادی سالم باقی نمیماند. (2587330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۸:۳۸
تیتراین خبرهم بیشتر شعار است تا واقعیت (2586799) (alef-3)
 
سید مرتضی
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۲:۰۰:۱۲
کلا 35 سال است که همش می گن فرصت است. یه بار از این فرصت ها استفاده کنین که ملت هم استفاده کنن. انقدر که تو طول عمرم از این حرفا شنیدم که حتی حاضر نشدم یه خط از این مقاله شما رو بخونم. برادر من مگه این حکومت دست آمریکاست که هی می گین فرصت خوبیه، بعد ولی بعد که می بینین همه چی خراب شده (مثل رئیس جمهور قبلی) میگید که تحریم ها نگذاشتند که کارامون رو بکنیم. الآن هم می گید فرصته، فردا که خراب شد می گید نفت قیمتش پایین بود. حکومت و دولت دست شماست! کی می خواین با این اداها سر ملت رو کلاه بزارین که فرصت خوبیه؟ مگه 8 سال گذشته نگفتین که فرصت خوبیه؟ که بد تر هم شد و الآن پول ندارم که ازدواج کنم. پول ندارم که خونه بگیرم.

من خواهشی که از شما دارم اینه که خواهشا دنبال فرصت نگردین. لطفا دنبال راهکار بگردین. بگردین که چطور می شه یه نظام اقتصادی رو ایجاد کنین که نیازی به فرصت های این چنینی نداشته باشد.

یا علی (2587529) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۲:۴۹:۰۲
آقا سید. راهکار که گفته مشکل از اجراس. راهکار اجرا نمیشه. میشه شما بگی چرا من کارمند باید مالیاتم قبل از حقوق دریافت بشه و انوقت این کارتلهای اقتصادی از مالیات معاف باشند؟! (2587754) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۱۶:۴۱
کاهش قیمت نفت: فرصته!
تحریم:فرصته!
جنگ: فرصته!
سازگاری نداشتن با جهان: فرصته!
....... (2586818) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۷:۴۶:۰۴
این همه فرصت را هدر دادیم رفت پس کی می خواهیم زندگی کنیم ؟ (2589492) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۱:۰۷
واسه شما همه چی فرصت هست،اخرش یه چیز دیگه از آب در میاد

بیرون گود نشستین میگین لنگش کن!

تحریم مگه فرصت نبود؟هر سال دو سه تا دست اورد رونمایی میکنیدکه فقط در حد همون رونمایی هست و توی بوق کرنا میکنید که اهای ملت این نتیجه تحریمه!!

و عملن به هیچ کارمون هم نمیاد!

بعد از این همه سرمایه گزاری خیلی ضایه س همین دوتا دستاورد تئوری هم نداشته باشیم

نمیدونم تا کی میخواین خودتون رو گول بزنین؟اینقدر به خودتون امید واهی دادین که پاک باورتون شده! (2586865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۲:۱۲
امیداورم نفت به بشکه ای یک دلار کاهش یابد تا از شر دولت رانتی و اقتصاد معتاد خلاص شویم. با تشکر از سایت وزین الف (2586870) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۳:۰۰
دکتر روحانی که دیروز خیلی از شفافیت سخن گفت. اما انگار مسائل دیگری در پشت صحنه میگذرد! (2586878) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۴:۳۱
سلام
کذام فرصت، سی وشش سال نفت فروختند هیچ کاری نکردند ( البته بجز اینکه خیلی ها از فرش به عرش رسیدند) حالا با خزانه خالی ؟...... بدون پول واسه میت نمیشه فاتحه فرستاد نه؟ (2586888) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۰۱:۴۰
قیمت نفت سقوط کرده
صادرات غیر نفتی هم که نداریم
درب کشور رو هم بستیم و توریست تو ایران کیمیاست
یه کلمه فرصت یاد گرفتین و هی تحویل مردم میدین
مردم دارن نابود میشن و اینها هی فرصت فرصت میکنن (2586965) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۰۲:۴۰
بابا سردرد شدیم از این همه حرف های توخالی...
40 ساله دارید از این حرف ها می زنید و مثلا" راه کار ارائه می دید. اینایی که گفتی رو حتی یه بچه ی کلاس سوم هم بلده. (2586969) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۱۱:۴۶
از روزي كه اولين چآه نفت شروع بكار كرد تا اخرين قطره قابل دسترسي اوضاع بهمين منوال است
مشكل ما اقتصادي نيست مشكل ما فرهنگي است وقتي شعار كارساز همه امور است نيازي به كار نيست دنيا را كه قبول نداريم خودمان هم كه حال كار نداريم (2587001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۱۲:۵۴
نفتی که انگلیس را پیروز جنگهی جهانی کرده و بزرگترین فرصتش برای هان گشایی از همه قاره برایش فراه کرده حالا برای ما ماده بدبویی شده که خسارت زاست (2587004) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۱۸:۲۵
خدا لعنت کند کسی رو که سنگ بنای کارهای پوپولیستی رو در ایران بنیان نهاد (2587022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۲۹:۰۷
کار بزرگ را مردان بزرگ میکنند نه....................................................... (2587061) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۳۶:۴۸
تا زمانیکه 6 هلدینگ بزرگ بر 80 درصد اقتصاد کشور مسلطند،
تا زمانیکه نظامیان، آستان ها، ... بر اقتصاد حکومت می کنند،
همه این راه حل ها را می دونیم چون اظهر من الشمس هستند، پس دانش وجود دارد چیزی که وجود ندارد توان و اراده لازم برای عمل است. نتیجه، هزار تا دولت دیگه هم بیاد، 35 سال دیگه هم بگذره اندر خم یک کوچه ایم (2587099) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۴۹:۳۳
از لحنتان مشخص است که طرفدار اقای احمی نژاد هستید ، می خواستم ببینم شما زمان اقای احمدی نژاد با نفت صد و بیست دلاری کجا بودید و چرا نسخ نمی کشیدید؟ (2587171) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۵۵:۱۱
دوست عزیز لطفا پای مقام معظم رهبری را به میان نکشید تا گفته های خود را تقویت کنید. خواست مقام معظم رهبری یک چیز است و عملی بودن خواست ایشان هم یک چیز دیگر. قطع وابستگی به نفت پیش نیاز هایی دارد که هیچیک از آنها در حال حاضر وجود ندارد. شما فکر می کنید اگر مقام معظم رهبری همزمان ریاست قوه مجریه و مقننه را داشتند ( که البته چنی اختیاری دارند) ، می توانستند این گفته و خواسته را عملی کنند؟ تا همین امروز اگر عارض یکی از نهاد های خط قرمزی بشوی و از آنها بخواهی که مالیاتشان را بدهند و یا فعالیت اقتصادی آنها را ممنوع کنی، بلافاصله باید شهادتینت را بخوانی. ارگانهای وارد شده در عرصه اقتصاد اگر ادعای خدمت دارند، فعالیت های خود را بصورت رایگان انجام دهند!!!!!! چرال بصورت ترک تشریفات قرارداد های چند صد میلیاردی می بندند؟ مثلا چه اشکالی دارد که دولت از تجهیزات مهندسی این ارگانها بصورت رایگان استفاده ببرد و یا حتی بخش خصوصی ، هزینه چنین عملیاتی را از قیمت پیشنهادی خود کسر کند و از این امکان مجانا استفاده کند؟ بنا بر این می خواهم تاکید کنم که حرف اقای روحانی در این خصوص درست است. تحریم برای ما فرصت نبوده و نیست. در تمام طول تحریم ها کدام تولیدمان رشد کیفی داشته؟ و توانسته ایم بصورت رقابتی بسازیم که بتواند حتی با مشابه های چینی اش رقابت کند؟ از صنایع خودروسازی بگیرید و بعد به سراغ صنایع نفت و گاز بروید و همینطور ادامه دهید تا هر یک از عرصه های دیگر. امروز تازه متوجه شده ایم که شرکتی که تحرکاتی در زمینه ساخت داخل یک تجهیز داشته، آن را رها کرده و آن تجهیز را از چین وارد می کند. ادعای خودروی ملی را که به یاد دارید!!!! ساخت داخل و خودروی ملی از نظر اقایان یعنی این که تجهیز از شرکت ایرانی خریداری شود هرچند آن شرکت ایرانی قطعه یا تجهیز مورد نظر را از چین وارد کند و یا آن را به کیش وارد کند و انجا یک پیچ را سفت کند و نام خودش را روی آن حک کند و بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، آن را وراد مملکت کند. دوستان عزیز چشم ما از این مشاهدات زیاد دیده است. یک روز امدند و گفتند تعرفه های واردات تجهیزاتی که ساخت داخل دارند را افزایش می دهیم که انگیزه ساخت داخل زیاد و میل به واردات کاهش یابد- قصه کوتاه که هیچیک از این اهداف محقق نشد و امروز ساخت داخل به هیچ عنوان رقابتی و کیفی نیست. اصلا چطور می شود بدون توجه به نقطه سر به سر و توجیه اقتصادی ، ساخت یک مجصول، رقتابتی شود ( مستقل از مسائل کیفی اش).
به هر صورت گفتن این حرفها که تحریم ها فرصت است از نظر من یک عوامفریبی بیش نیست و نشان دهنده این است که کسی که چنین ادعایی دارد اصلا از آنچه در عمل دارد اتفاق می افتد مطلع نیست و دارد انشا می خواند!!!!! (2587208) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۵۶:۵۱
ببخشید عرایض بنده در جهت مخالفت با مطلب نوشته در سایت نبود بلکه مهر تاییدی بود بر آن- (2587219) (alef-13)
 
مجید اعتمادی
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۰۲:۴۹
نفت تا زمانی که به صورت خام فروشی عرضه گردد چه گران باشد چه ارزان سرمایه فروشی است ولی اکنون که سیاست دولت برخام فروشی است کاهش قیمت آن هم به ضرر است (2587264) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۰۷:۳۶
تازمانی که ملت درخواست دلار ارزان ، جنس خارجی ارزان ، صادرات آسان و در یک کلام ارتزاق آسان از پول نفت هستند دولت هم همین رویه را خواهد داشت. بنابراین تنها راه خلاصی از اعتیاد نفتی این است که نتوانیم نفت بفروشیم . یعنی عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد. (2587288) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۱۵:۳۸
كاهش قيمت نفت ، براي ايران ، فقط تهديد است .
الكي شعار ندهيد . (2587315) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۲:۵۶:۳۲
برعکس،
این مثل این است که فاجعه‎ای که دیر یا زود گریبان اقتصاد ما را خواهد گرفت به شکل سبک‎تر و در مقیاس کوچکتر تجربه کنیم. فقط مشکل اینجاست که دولتمردان ما تقورای کافی ندارند و برای به دست آوردن رای، به محض اینکه قیمت نفت بالا برود به همان اعتیاد قبلی بازخواهند گشت. (2589411) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۲۳:۱۷
(دولت و مردم عادت کرده اند) نویسنده محترم مردم عادت نکرده اند بلکه دولتها عادت کرده اند ، من مردم عادت دارم سر ماه مالیاتم را ببردازم نسبت به حقوقم هزینه ها یم را مدیریت کنم (حتی نسبت به تورم های که دولت به من تحمیل میکنه هم مدیریت دارم چرا که با افزایش حقوق 10 الی 15 درصدی تورم 45 درصدی را نیز مدیریت میکنیم دولت هر سازی که زده ما هم رقصیدیم پس ضعف از دولتها است نه مردم (2587350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۳۲:۰۵
مردم ایران مردمی فهمیده و با شعور هستند فقط به دولتها اعتماد ندارند وگرنه بیش از 90 درصد مردم به یارانه نیاز ندارند و حاضر به انصراف از گرفتن آن هستند اگر اعتماد وجود داشت به قول معروف(هاپلی هپو) نمی شد حاضر به انصراف بودند و دولت مقداری از کسری بودجه را از این محل تأمین میکرد (2587395) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۱:۵۷:۳۰
معمولا عادت کردیم که مشکلاتی که در اثر بی تدبیری دولت ها با اون مواجه میشیم رو به نام فرصت معرفی کنیم.
تحریم میشیم و هزاران بدبختی ایجاد میشه میگویند تحریم فرصت است.
نفت به پایین ترین حد خودش میرسه و دولت دچار کسری بودجه شدید میشه میگویند کاهش قیمت فرصته و هزاران مورد مشابه. (2587509) (alef-13)
 
ارشد
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۲:۰۸:۱۷
هيچ فرصتي نيست دوستان ، كشوري كه زيرساخت براي توليد داخلي نداره، و جنس چيني با مونتاژ داخلي رو دارن به اسم كالاي ايراني مي فروشن هيچ فرصتي براش وجود نداره، دوست دارم خوشبين باشم ولي دوستان آينده روشني در انتظار ما و فرزندانمان نيست. (2587580) (alef-13)
 
منصف
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۲:۱۵:۳۰
یک خوبی دیگه هم داره اگر چند سال قبل هم نفت ارزان بود الان بدهی اقا بابک زیر 1ملیون یورو میشد و یک ملیون به نفعمان بود؟!! (2587620) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۳:۲۴:۵۲
جیب کارگر و کارمند و کاسب یک وجب بیشتر عمق نداره , ولی جیب برخی اقشار علاوه بر اینکه دو لایه است تا سر زانو هم می رسه دولت اگه دستش میرسه ته جیب اونها رو هم بگرده (2587875) (alef-3)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۳:۳۳:۵۱
کاهش قیمت نفت تهدید نیس خودش یک حمله است دیده بان شما خواب است (2587918) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۷:۲۶:۵۲
تو را به خدا مقداری از این فرصت ها را هم بزارید برای نسل های بعدی ؛ ما چه گناهی کرده ایم که در دوره عمر ما باید این همه فرصت نسیب ما بشود ؟
- فرصت تحریم ها
- فرصت گرانی ها
- فرصت حرف نزدن ها
- فرصت گرسنگی کشیدن ها
- فرصت خشکسالی ها به دلیل مدیریت آبکی ماها
- ....

نسل های بعدی گناه دارند ؛ اینجور که همه فرصت ها گیر ما می آید دیگر نسل بعدی نمیماند و فرصت ها سوخته می شوند ! (2588705) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۷:۳۶:۱۲
شعار بس نیست (2588727) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۸:۲۹:۱۴
یه سوال
مسئولین محترم که همیشه قیمت بنزین داخل ایران را با فوب خلیج فارس مقایسه میکنند میخوام ببینم الان هم حاضرند بخاطر نصف شدن قیمت نفت قیمت بنزین را تو ایران نصف کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2588820) (alef-10)
 
shadi
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۲۰:۴۷:۱۷
همین طور پیش بره به نقطه ی بحران نزدیک تر می شویم . (2589077) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۲۳:۴۷:۵۵
فرصت زمانی هست که تمام موانع غیر لازم که الان در تمام کشورهای پیشرفته دارد اجرا میشود ( ولی متاسفانه در ایران حداقل 10 خوان میشود
) برای تولید وکسب وکار و صادرات وواردات برای مواد اولیه برداشته شود . (2589331) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۸:۱۳:۱۱
توسعه گردشگری و سرمایه گذاری خارجی تنها راهه ولی قبل از اون دولت باید روابطش با دنیا درست کنه با این وضعیت نمیشه (2589529) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۷ ۱۹:۱۴:۴۸
بابا این مملکت این همه نخبه داره یه تکونی به خودشون بدن دنیا رو به هم میریزن. به نخبه ها باید میدون داد.

حدود 20 سال پیش من در مسجد محلمون فیزیک و ریاضی درس میدادم تا اینکه روحانی مسجد عوض شد . من رفتم نزد ایشون و گفتم که حاج آقا ما توی این مسجد اینطور کلاس ها را داریم و وو گفت که مسجد فقط جای نماز خواند و دعا کردنه! و به ما اجازه فعالیت نداد. بعد از چند سال به منت کشی افتادن که جون مادرتون بیایید در مسجد کلاس بزارید ووو که از وقتش گذشته بود و جواب نداد. الآن در اکثر مساجد پر پیر مرده و از جونا چندان خبری نیست.

یه معلم داشتم که می گفت تا تنور داغه باید نونو چسبوند، اگه تنور سرد بشه هر چقدر هم که خمیرو محکم بکوبی دیگه فایده ای نداره.

آهای مسئولین تا تنور سرد نشده از نخبه ها استفاده کنید. (2592861) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.