نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 435174
پیشنهاد توتال! ارایه ی تکنولوژی ایرانی متعلق به 50 سال پیش
رضا نجفی- کارشناس نفت، 26 دی 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۹
چهل ماه است که فرش قرمز وزارت نفت برای انتقال تکنولوژی توتال و ... پهن شده است این لشکر با یک هارمونی گوشخراش در ارکستری گسترده فریاد برمی آورند که دلیل پایین بودن برداشت نفت ایران از مخازن نفت، عدم استفاده از تکنولوژیهای روز است و باید انگیزه ایجاد کرد و مانند بقیه ی جاها( حتما کردستان عراق!!!) قراردادها را جذاب کرد اما جالب است بدانیم شرکت توتال، که بر خلاف عدالت و روندهای معمول مناقصات، زودتر از همه مدارک و اطلاعات میدان آزادگان را دریافت کرده بود و فرصت موسع مطالعاتی هم داشته است چه روشها و تکنولوژیهای را برای این میدان پیشنهاد داده است؟
 
شنیده ها حاکی است که شرکت توتال طی دو جلسه به فاصله ی چند ماه یافته های خود را برای افزایش بازیافت نفت بر پایه دانش فنی روز! ارایه داده است ابتدا تزریق گاز را برای افزایش بازیافت پیشنهاد داده که با توجه به ناتوانی در توجیه پیشنهاد فنی خود برای کارشناسان ایرانی، به فاصله ی چند ماه، گزینه ی نصب پمپهای درون چاهی! را برای افزایش بازیافت پیشنهاد داده است. سوال اساسی و حیاتی اینجاست که آیا این گزینه ها در بردارنده ی تکنولوژی روز است؟ آیا دست ایرانیان از این تکنولوژیها کوتاه است؟
 
اگر جماعت کم اطلاع از نفت، صدای گوشخراش کنسرت هیپ هاپشان را اندکی پایین بیاورند یا اقلا در فرصت تنفسشان مهلت دهند باید گفته شود هیچ کدام از این دو گزینه، دانش فنی روز نیست چرا که تزریق گاز در سال 1970 برای اولین بار در دنیا و ایران در میدان هفت گل اجرا شده است و پس از آن هم در دوران انقلاب شکوهمند اسلامی بدون اتکا به خارجیها یا با مشارکت آنها در میادین مختلفی، طرحهای متعدد تزریق گاز اعم از امتزاجی و غیر امتزاجی، طراحی و اجرا شده است که میادینی از قبیل آغاجاری با ظرفیت تزریق 2000 میلیون فوت مکعب در روز، محصول کامل طراحی، مطالعه و اجرای ایرانیان است.
 
 استفاده از پمپ های برقی نیز بیش از چهل سال است که در میادینی از شرکت فلات قاره و طی سالهای اخیر در میدانی مثل مسجد سلیمان استفاده و عملیاتی شده، یا در برخی چاه های مناطق نفت خیز آزمایش شده است.
 
آیا وعده ی استفاده از دانش فنی روز و انتقال تکنولوژی اینگونه قرار است جامه ی عمل به خود بپوشد؟ ایا استفاده از تکنولوژی حدود 50 سال پیش دانش روز تلقی می شود؟ آیا تکنیکهایی که ایرانیان به کرات مورد استفاده قرار داده اند حالا قرار است مجددا با این تبلیغات سرسام آور به اسم انتقال تکنولوژی به ایرانیان قالب شود و تحت ترمهای قرارداد IPC، بیست سال در سود سرشار تولید نفت با قراردادهای سقف باز سهیم شوند؟

قابل انکار نیست که سرمایه گذاری، نیاز واقعی صنعت نفت ایران است و این می باید با استفاده از ظرفیتهای سرمایه گذاری داخلی و خارجی انجام شود در همین فقره هرچه به کارنامه ی 40 ماهه ی اقای زنگنه نگاه می شود هیچ خبری از استفاده ی ایشان از سرمایه های داخلی یا اقلا مذاکره ی ایشان با منابع تامین سرمایه ی داخلی (در مقابل رگبار مذاکرات خارجی ها) نیست واقعا چه کسی پاسخگوی بی عملی محض وزارت نفت در عدم استفاده از منابع سرمایه های داخلی طی چهل ماه گذشته است؟
 
 چه قصه ی تلخی است که تا چهار سال دیگر هیچ افزایش ظرفیت تولیدی( غیر از معدودی که از دولت قبل است و هنوز افتتاح نشده) در پیش نخواهد بود چون چهار سال است که هیچ قرارداد توسعه ای را وزارت نفت کلید نزده است. دردآور است که بدانیم توسعه ی میادینی حتی در دوره ی جنگ تحمیلی نیز تا این اندازه تعطیل نبوده است.
 
 کارشناسان نفتی بارها متذکر شدند که گره میادینی همچون آزادگان و سایر میادین نفتی، بیش از آنکه در گرو دانش روز باشد در وهله ی اول نیازمند سرمایه و تزریق نقدینگی است و در درجه ی دوم آزاد کردن شرکت توسعه دهنده از چنبره ی افراد و مدیران غیر نفتی است که متاسفانه طی یکی دو دهه ی گذشته مدیرانی از پتروشیمی و پالایش و پخش و خارج از بدنه ی وزارت نفت و حتی از مجلس، به مدیریت توسعه ی میادین نفتی وارد شده اند فعلا هم در بر همان پاشنه می چرخد و انگار قرار نیست صدای کارشناسان دلسوز، فرصت اجرای یک سانس از کنسرت نفت را داشته باشد.
 
تا چه زمانی باید برای طبل های توخالی شرکتهای توتال، شل و بی پی ... گوش تیز کرد؟ چرا نباید با این همه شواهد مطمئن شد که سازهای کوک شده در وزارت نفت، برای موسیقی طرب و تغنی است و نمی توان آن را از طایفه موسیقی حلال یا مشکوک قلمداد نمود که با خیال راحت یا حداقل با احتیاط بتوان به آن گوش سپرد؟ بیچاره مردم که جز تسلیم و قضا هیچ راهی ندارند اما کارشناسان از ابتدا هم بلیط چنین کنسرتی را رزرو نکردند و همچنان به رسالت خودکه آگاهی بخشی است ادامه می دهند .

فانتظر انی معکم من المنتظرین.
 
کلمات کلیدی : توتال+ایران+قراردادهای نفتی
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۱۵:۱۷
عاشق نقدهاي منطقي هستم. با اينكه طرفدار دولت هستم و انشاالله بازهم به اين دولت راي خواهم داد اما نقد منصفانه و از روي دانش (نه كوركورانه و تعصبي) را پيش زمينه رشد و تعالي ميدانم. دست مريزاد و ممنون از توضيحات زيبا. انشاالله وزارت نفت و مجموعه مربوطه توضيحات مورد نظر را منتشر نمايند (4117291) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۴۱:۰۴
بنده نه مهندس نفت هستم و نه تجربه در امور نفت دارم. بنا براین نمی توانم در مورد درستی و ادعاهای این نوشته نظر بدهم. بهتر بود نظر یک مقام وزرارت نفت در باره قرارداد توتال را هم منتشر می کردید.
به این می گویند یک طرفه پیش قاضی رفتن. (4117548) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۷:۵۲:۱۸
١- شما از كجا ميدانيد بنده درخصوص نفت اطلاعي ندارم؟
٢- بنده اظهارات ارائه شده را تاييد نكردم، تنها از اينكه فردي كارشناس انتقادي وارد نموده است (نه فردي به اصطلاح شما غير مطلع) ابراز خوشحالي نمودم.
٣- براي تامين نظر شما (يك طرفه نرفتن به قاضي) اشاره نمودم "انشاالله وزارت نفت و مجموعه مربوطه توضيحات مورد نظر را منتشر نمايند"

البته نشينيدن صداي مخالف (عدم تحمل انتقاد) بدتر از يك طرفه رفتن به قاضي است. (4118345) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۴۷:۰۸
متاسفانه، یک بحث کاملا تخصصی و ملی‌، یعنی‌ خرید هواپیما، مانند برجام، مانند توتال صرفاً به این دلیل که انتقاد کننده‌های اصلی‌، کارنامه بسیار بدی در گذشته و حمایت از دولت مدیر جهانی‌ دارند، آمیخته به مسائل سیاسی شده، و کارشناسان مستقل هم اگر انتقاد کنند، بیشتر مردم فریاد میزنند که پس مدیر جهانی‌ یا آقای جلیلی بهتر بودند.... گویی که آنها معیار جهانی‌ کار کرد هستند، و همین که دولت جدید هواپیما خریده و حاضر نیست حتی شفاف بگوید، چه اندازد و قیمت آن چیست و یا در برجام چه تمهیداتی در موافقت انجام شده، برای آنها کافی‌ است... یعنی‌ دولت مدیر جهانی‌ میگفت همین هست که هست، و این دولت و طرفداران آن هم می‌گویند چون مدیر جهانی‌ گفت همین که هست ،در این دولت و کارکرد آن هم همه باید خاموش شوند و بگویند همین که هست، خیلی‌ هم عالیست و از کارنامه حامیان دولت سابق بهتر است.. با این منطق ، هرگز راه به منزل که همانا بهتر شدن امور است ، نخواهیم برد! (4117561) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۸:۵۶:۲۶
بر عکس من فکر میکنم نقد فوق منصفانه نبود و یک بحث انحرافی بود (4118437) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۳۳:۰۵
بنده فاز 4 و 5 را در عسلویه بودم و توتال و انی ایتالیا هم کارفرمای فازهای 2 تا 5 بود که به پیمانکاری هیوندا انجام شد دوست عزیز فاز 11 زمین مانده که تنها توتال می تواند انجام دهد از قطر هم عقب هستیم .... مقاله فوق را قبول ندارم چون از نزدیک شاهد توانایی های این شرکتها بودم. اگر انجام این کارها کار هر شرکتی بود الان هر کشوری ده تا شرکت مثل توتال داشت و از یازده هم بعد از 20 سال تا حالا شروع شده بود
بهتره دوستان .... استدلال درست بیاورند (4117311) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۳۷:۳۱
آیا دانش هسته ای که ما از روسیه گرفتیم دانش روز است؟ چرا اونجا صداتون در نمی یاد؟ در حالی که دنیا نسل 8 سانتریفیوژ رو داره استفاده می کنه روسیه نسل اول و دوم رو به ما داد (4117318) (alef-11)
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۲۹:۴۴
دانش هسته ای تقریبا تو دنیا انحصاریه ولی صنعت نفت رقابت شدید و شرکت ها با هم متوازن هستند (4117627) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۴۹:۱۲
اولا ما دانش هسته ای رو از روسیه نگرفتیم تقریبا بیشترشو خودمون ساختیم ثانیا نسل سانتریفیوژ در دنیا نسل 8 نیست اطلاعاتتون رو کامل کنید بعد نظر بدیدلطفا (4117668) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۲:۰۳:۰۰
آیا آن دانش رو قبلا داشتیم؟ (4117690) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۱:۰۹
دوست عزیز این جواب شما چه ربطی داره ؟ نویسنده مطلب درست یا دروغ , داره میگه که شرکت فرانسوی توتال به ایران تکنولوژی روز را وارد نمیکند. شما که مخالفید با دلیل جواب بدید . نه اینکه بگید که روسیه که بد تره !. مگه ایشان گفته که به جای توتال با گازپروم معامله کنیم که شما این جواب را میدید ؟ (4118250) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۰:۱۰
سالها قبل از تحریم توتال و شل بخصوص در فلات قاره فعال بودند و آن زمان همه از تکنولوژی نوین آنها گلایه میکردند که تکنولوژیهای جدید راندمان بالایی دارد ولی عمر چاه را کوتاه میکند و تمام ذخیره به قابل استحصال نخواهد بود در واقع این فناوری به نفع شرکتهای نفتی است که قراداد کوتاه مدت دارند نه کشور (4117324) (alef-11)
 
محمد مهدی
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۳:۲۱
در طی این چند سال چه مدیرانی در راس کار بودند که جلوی پیشرفت علم و تکنولوژی را در یکی از مهمترین صنایع کشور گرفته اند . نباید دنبال توتال فاسد یا غربی های دروغگو و ریا کار باشیم طبیعی است اینها دنبال منافع خود اند باید از داخل شروع کرد . مدیران چاپلوس و خوش آمد گوی قدرتمداران باید از صحنه امور شرکت نفت حذف شوند باید افرادی بکار گمارده شوند که رشد و پیشرفت هر آدم لایقی که میتواند دردی از صتعت دوا کند را تضمین کنند راه حل فقط همین است . اگر صدها سال دیگر هم بگذرد ما از مسیر غرب به سرمنزل نخواهیم رسید (4117333) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۳:۵۳
سطح پایین علمی از برکت سیستم دانشگاهی معیوب و دانشگاه آزاد، و مدیران رانتیو سیاسی کاری عاقبتی بدتر از اینها خواهد داشت. باش تا صبح دولتت بدمد. (4117335) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۶:۵۰
این همه هزینه دادیم، اخرش ابنبات چوبی گرفتیم!!! (4117344) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۳۵:۳۴
کدوم هزینه؟! (4117639) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۸:۳۱
برای این که تبلیغ کنند، برجامشان دستاورد داشته، زیر بار هر قراردادی می روند. مسیر اجرای برجام از ان جایی منحرف شد که برای بانیانش ، ابزار اهداف جناحی شد. (4117346) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۴۹:۳۴
چه بخواهیم و چه نخواهیم بازار فروش و توضیع نفت در سطح دنیا در اختیار این چند ابر شرکت بین المللی است . تا زمانی هم که در دنیا قراردادهای شراکتی وجود داره هیچ کسی جز چین و هند نمیاد نفت ایران رو بخره البته به شرط روپیه و یوآن!!! این یک واقعیته چون سود در شراکته و در سطح دنیا هم رقبای منطقه ای زیادی وجود دارند که شراکت کرده اند. نتیجه اینکه ..... چاره ای جز شریک شدن با اینها وجود نداره . در نهایت ما به خاطر نیاز به فرانسه در سطوح فنی و صنعتی مجبوریم باج های اینچنینی رو به اونها بدیم تا این ایرباس های نو و صفر کیلومتر رو به ما بفروشن. در ضمن ایر باس امسال 700 سفارش بین المللی داشته که 100 تاش مال ایرانه یعنی به خاطر ما 15 درصد آمار فروشش در امسال افزایش یافته تا سال 2027 هم قرارداد طول میکشه . پس همینطور که میدونید این شرکتها به هیچ وجهی در رکود نیستن که مجبور باشن با ما همکاری کنن!!! (4117348) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۸:۵۳:۲۴
در دوران دلواپسان یک دوچرخه هم به ما نمیفروختند و میگفتند ممکن است از ان برای نقل و انتقال هسته ای استفاده کنید ولی الان هواپیما و تکنولوژی است که به سمت کشور سرازیر شده است . (4117356) (alef-11)
 
آبدارچی سیاسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۵۹:۳۷
واردات از چین در این دولت 10 میلیارد دلار رسیده (4117685) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۹:۰۸:۲۹
نویسنده گرامی برای بنده جای تعجبه که تولید رو اقای زنگنه از 900 هزار بشکه به چندین برابر رساند در حالی که داشت صفر میشد ولی عجیبه که شما بحث انحرافی میفرمایید و بسیار عجیبه که هر بار مقاله ای در انتقاد از اقای زنگنه می نویسید. ما الان در وضعیتی هستیم که به وحدت و همدلی نیاز داریم ... (4117396) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۹:۱۷:۱۱
برای جماعتی هرچب خارجی باشه خوبه.مهم نیست چی باشه فقط خارجی باشه!!!! (4117407) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۹:۲۵:۰۲
اگر رویه مناقصه داره درست طی میشه شما از کجا فهمیدی توتال پیشنهاد فنیش چیه؟
خیلی وقتا روش فنی قیمت نهایی رو مشخص میکنه (4117421) (alef-11)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۹:۳۵:۰۹
یاد پاسپورت ایرانی افتادم ...
هرکس و ناکسی که از راه می رسه یه متلک میندازه میره ...
دولت مردامون هنوز نمیدونن دشمن کیه دوست کیه ...
تازه خیلی .... ها محرمانه س و ملت نمیشنون ... (4117444) (alef-11)
 
رسول
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۹:۳۹:۵۶
. . . در وهله ی اول نیازمند سرمایه و تزریق نقدینگی است. ...

اصلا این سرمایه و نقدینگی که می فرمایید کجا هست؟
ریالی است یا ارزی؟

اگر ریالی است که پولش از فروش نفت است و نتیجه آن فروش ارز در بازار داخلی و افزایش نقدینگی و تورم بیشتر و . . .

اگر ارزی است که خوب چه نفت بدهید چه نقد . . .

خوبی نفت آن است که یک مشتری نفتی دایم در این وامصیبتا برای خود دست و پا کرده اید. (4117450) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۰۰:۲۷
توتال و خارجی ها حق دارند!!!
اگه ماهم جای آنها بودیم و میدیدیم دولت ایران به هر قیمتی حاضر است با آنها قرارداد ببندد این کار را نمیکردیم (4117478) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۰۸:۲۰
من الان تو بطن پروژه راه آهن پرسرعت تهران قم اصفهان هستم
این پروژه دست یه شرکت چینی و ایتالیایی قراره باشه.

باور کنید به جای اینکه اونا بیان به ما بگن باید چی کارکنید( که مثلا خیر سرمون دانش فنی منتقل بشه) ما (طرف ایرانی)همش داریم جور اونا رو می کشیم. این جماعت دقیقا دارن مثل یه مستعمره با ما رفتار می کنن. تیم دست سه و چهارشون رو برای ما فرستادن بعد شما انتظار دارید دانش فنی منتقل بشه؟!!!!!.

والله تنها مشکل ما تو این نوع پروژه عدم اعتماد مدیراست و بحث مهم تر بحث تامین مالی پروژه که باز هم بر می گرده به مدیریت (4117488) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۲:۳۶:۳۸
شما توي اين پروژه چه سابقه و تخصص و پستي داري ؟؟ كل پروژه را بردي زير سوال شماها توي اين ده پونزده سال كجا بودين كه مملكت زمينگير شده ؟؟؟؟ (4117763) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۱۰:۱۰:۳۰
ما که این همه قوی هستیم در هر زمینه ای پس چرا پیشرفت نمیکنیم....همه کاره او هیچ کاره....باور بفرمایید. (4119203) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۱۱:۳۴
امیدی به این دولت نیست عزیز (4117496) (alef-11)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۱۴:۱۸
باسلام
در زمینه هواپیما وصنعت پالایشگاه خصوصا نیروهای محرکه شان حرفی برای گفتن دارم برمبنای ترکیب تاحدودی علم والبته و صد البته تجربه که غنی یش بر خواندن وخواندن. تحقیقات متکی است بر حسب وظیفه که از یازماندگان سال پنجاه هفتیم با یک دنیا خجالت از عقب افتادن در همه زمینه ها و یه کم بد شانسی و بداقبالی از نبود گوش شنوا !!
و اما در خصوص آورد کارخانه یا صنایع یا پالایشگاه و .....خارجی ها یا دارندگان صنعت که همان سازنده هاهستند سه نوع برخورد یا رویه دارند :
1- انتقال تکنولوژی با پیش فرض نامهربان بودن ویا حتی مخالف بودن با آرمانها و ارزش های ملت در خواست کننده تکنولوژی (که در این موارد همیشه آنها برفرض انتقال کارخانه در گذشته را انتقال می دهند - از نظر چیدمانی , از نظر تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری (نمونه اش فازهایی که در عسلویه هست )
2- انتقال تکنولوژی با پیش فرض غارت داشته های کشور درخواست کننده با توجه به حاکمیت های وابسته (ابن الوقتی ) که در این موارد بعلت بهره گیری شرکت های سازند ه به طبع سیاست دولت هاشان انتقال تکنولوژی در حال به کشوذ دیگر است (همانند امکاناتی که به قطر داده اند جهت استخراج گاز و ,,,)
3- ایجاد تکنولوژی در آینده که این مهم مختص خود کشورهای سازنده است و جلوترازمان است به این ترتیب که اینگونه صنایع ها هم از نظر چیدمانی و هم از نظر امکانات سخت افراری ونرم افزاری از نوع فرامدرن اند (حجم کوچک و بکارگیری ماشین آلات غیر فلزی - کامپوزیتی, ضد خوردگی ,کم ورن و با قابلیت تعویض در کمترین فرصت و که از شاخصه های این نوع صنایع است )
حقیقت این است ما دارای شورای عالی برنامه ریزی , سیاست گذاری و ایجاد وحدت رویه علمی /عملیاتی با حدف فعالیت های موازی نبوده و نیستیم و این باعث شده تا در مجامع و در موارد مورد نیاز افراد غیر متخصص ,کم آشنا , ناآشنا با ضرورت ها و نیازمندیها پای در صحنه گذاشته و آینده نگری را نداشته باشند که این مهم در خیلی از صنایع هوایی و خصوصا پالایشگاهی ملموس و قابل اثبات است (4117499) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۱۵:۳۲
ایران یک پیچ سرچاه را هم ندارد..باید به دست خالی بودنمان اعتراف کنیم (4117501) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۴۸:۴۳
همین سطح فکر است که پیشرفتهای علمی ایران را با قرمه سبزی مقایسه میکند (4117563) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۱۶:۰۸
خود پیداست از زانو تو از ماشین سازی کاملاً مشخص هست (4117613) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۲۴:۵۷
توتال شركت ورشكسته غربى و متاسفانه دولت مردان ما بجاى نجات شركت ها ايرانى شركت های بدبخت و عقب افتاده با اجناس مرجوعى نقل توتال و ايرباس كمك و از آنان خريد كند وقتى بچه ها ما آماده آرائه تكنولوژى روز به وزارت نفت چرا اقاى زنگنه .....بايد كارهاً را دست شركت های چهل و شصت سال پيش بسپرد (4117519) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۴:۲۸:۳۴
توتال ورشکسته ی غربی ؟!!!!!!!! حالت خوبه؟
اونوقت این شرکتهای چینی و روسی که سالها در دولتهای قبل ایران را چپاول کردند حتماً در اوج هستند؟ (4118035) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۹:۳۶:۰۴
از نظر شما غرب 30 ساله در حال ورشکستگیه و ما در حال پیشرفت! در حالی که واقعیت و امار چیز دیگری می گوید... توتال و شل ورشکسته است! ایرباس و بوینگ ورشکسته است! گوگل و مایکروسافت و اپل ورشکسته اند! این اقتصاد ایران انقدر خوب است که تمام شرکت های اروپایی امریکایی با ما زنده اند! (4118499) (alef-11)
 
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۳۶:۳۰
موضوع این دولت وان دولت نیست برادر خانه از پایه ویران است فکرکردند که صنعت نفت مثل سایر سازمانهاست که هرکه ....میتواند شرکت نفت را بگرداند نخیر عاقبت این است که می بینید دلم برای 40سال خدمت به این صنعت می سوزد (4117539) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۰:۵۵:۱۹
اگه تکنولوژی نفتی می خواهید بسم الله، باید بروید سراغ انگلیس و آمریکا. توی زمینه نفت فقط تکنولوژی های دست اول دست این دوتا آنگلوساکسونه. ژاپن و فرانسه و آلمان هم اگه چیزی می خواستند به ما انتقال تکنولوژی بدهند توی 38 سال گذشته داده بودند. (4117573) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۳۴:۱۷
بکاری گیری پمپ های درون چاهی دو تا سه درصد سبب افزایس تولید

در اینگونه مخازن می شود راههای نوین دیگری برای افزایش تولید برای این

این مخازن وجود دارد (4117636) (alef-11)
 
علی
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۵۵:۱۶
با استدلال شما هیچ خودرویی تکنولوژی روز نیست چون 130 سال پیش اختراع شده است و خودمان هم از 53 سال پیش در حال تولید آن هستیم. اما چه کسی است که تفاوت بین تکنولوژی بنز-تویوتا و ایران خودرو-سایپا را نفهمد. آنها خودروساز هستند و ما چهارچرخه ساز.
شما هم اگر در صنعت نفت می توانستید تولید نفت را اتا امروز افزایش داده بودید این کار آرزوی هر دولت و دولتمندی در این کشور است و امکان ندارد مانع انجام آن شوند. (4117677) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۱:۵۸:۵۰
نویسنده مقاله خوب بودمیگفتند تکنولوژی روز مد نظر ایشان چیست غیر از پمپ درون چاهی و تزریق گاز اگر روش دیگری را میشناسند اعلام کنند حداقل ما هم با روش و تکنیک جدید اشنا شویم (4117682) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۲:۴۲:۲۸
نویسنده گرامی تا آنجا که اطلاع دارم بحث بر سر توانایی انجام دادن یک کار نیست. مثلا در یک دانشکده مکانیک میشه ماشین ساخت اما تولید انبوه و اقتصادی کردن آن کاری است مشکل. متاسفانه ما در زمینه تزریق گاز به میادین که بعدا توضیح میدم عملکرد بسیار ضعیفی تاکنون داشتیم.
اینکه فناوری تزریق گاز قبلا کشف شده هم نافی استفاده از آن در وضع فعلی نیست کما اینکه از اختراع آتش یکی از نخستین اختراعات بشر هم ما امروزه استفاده می‌کنیم. اما برگردیم به موضوع تخصصی خودمان:
افت فشار در چاه‌های تولید نفت هم به دلیل استخصال نفت و هم خارج شدن گاز همراه آن به مرور زمان رخ می‌دهد. وضعی که متاسفانه غالب چاه‌های قدیمی ما هم درگیر آن است.
راهکارهای موجود برای افزایش بهره برداری یا حفر چاه جدید است یا تزریق گاز.
تزریق گاز از جنبه اقتصادی مقرون به صرفه تر است ضمن اینکه خود گاز تزریق شده هم از بین نمی‌رود و بعد می‌توان از آن استفاده کرد.
تزریق گاز کاری است که متاسفانه در کشور بسیار دیر عملی شده و کند پیش می‌رود تا حدی که به قول برخی متخصصان به جای طرح و نقشه برای صادرات گاز باید نقشه‌ای بکشیم تا انها را به چاه‌های خود تزریق کنیم.
بنابراین تزریق گاز برای چاه‌های نفت ایران به خصوص میادینی که استحصال بیشتری داشته اند از نان شب هم واجب تر است و هر کسی و هر دولتی خارجی یا داخلی انجام دهد یک اقدام صیانتی و به نفع منافع ملی است. (4117771) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۶:۵۱:۵۹
جناب کارشناس تمام مطلب خودرا بر پایه شنیده ها تنظیم کرده اند. واین تاسفبار است (4118285) (alef-11)
 
عرفان
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۷:۰۹:۳۹
این استدلال مثل این است که به کسی که بنز و تویوتا وارد میکند بگوییم ما 50 سال پیش پیکان تولید میکردیم چرا رفته ای همان تکنولوژی که خودمان داشتیم آورده ای.

برادر من هر تزریق گازی همان نیست که شما دیده ای، هر پمپ سر چاهی هم همان نیست که 50 سال پیش نصب کرده اند. (4118312) (alef-11)
 
الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۹:۳۵:۵۵
سر پروژه LNG نیز با همین تفکر عمل کردند.گفتند:کار ما نیست.حتما باید توتال بیاد تا این پروژه تمام شود.نمایندگان توتال آمدند و رفتند و تا این ساعت هیچ کاری نکردند.پروژه دارد خاک می خورد.قطر دارد می تازد.با سخت ترین شرایط مالی سال 88 تا 92 کار شد .تا نیمه های شب کار می کردیم.جلسات ما با مدیر عامل وقت ...)تا 3صبح طول می کشید.حیف از آن همه تلاش. (4118498) (alef-11)
 
سعید
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۹:۵۶
چرا ایران کل شرکت توتال را نمی خرد ؟ یا 51 درصد سهامش را تا همیشه بروز باشد . (4119201) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۱۲:۳۱:۴۲
اره عزیزان بشینید و منتظر باشید که بهتون تکنولوژی بدن تازه اگر هم بدن چند سال دیگه اون تکنولوژی از رده خارج میشه و باید همچنان کاسه گدایی در دست بگیریم.باید برای همیشه این حرف تو مغز ما بره که کسی که تکنولوژی میخواد باید زحمت بکشه و خودش ماهیگیری یاد بگیره.با این وضع دانشگاهها خودتونو به خواب زدید!انتظار دارید همه دو دستی به شما تکنولوژی تقدیم کنن.نه عزیز هیچ وقت چنینی کاری صورت نخواهد گرفت.همین حرفهایی که الان نوشتم به همه بر میخوره و احتمالا چاپ هم نشه.چون حرف حق تلخه عزیز.تکنولوژی کار میخواد زحمت میخواد و فعلا ما حوصله این کارها رو نداریم ببینیم تا بعد! (4119485) (alef-11)
 
سینا
Spain
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۱۵:۱۲:۱۴
برای نصب هر پمپ درون چاهی:

1 - ریگ ( دکل نفتی ) لازم است که خیلی پر هزینه است

2 - پمپهای درون چاهی خیلی زود خراب میشوند

3 - پمپهای درون چاهی کار خیلی زیادی نمیکنند چون هیدروکربن درون خلل و فرج

سنگهاست و آنجا که دریاچه نیست

4 - پمپ درون چاهی بمرور باعث افت فشار مخازن میشوند

5 - تزریق گاز بسیار پر هزینه است و آفتابه خرج لحیم میشود (4119872) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.