کد مطلب: 198772
«خوردن پنیر خامهای و لبنیات فلهای ممنوع»
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۶
هنوز خیلیها لبنیات فلهای را به بستهبندی و پاستوریزه ترجیح میدهند و لبنیات پرچرب مانند ماست و پنیر خامهای را مرغوبتر میدانند غافل از اینکه لبیات پاستوریزه و کمچرب بهترین انتخاب است.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس، خاطرنشان کرد: اولین و مهمترین نکته در خرید شیر و فرآوردههای لبنی توجه به تاریخ تولید و انقضای محصول است. در عین حال توصیه میشود افراد از خرید فلهای شیر، کشک و پنیر بپرهیزند و تا حد ممکن از انواع بستهبندی و استاندارد آن استفاده کنند.
وی در مورد علت این موضوع گفت: ممکن است میکروبهای بیماریزا در انواع فلهای زیاد باشد که خود به بروز بیماریهایی مانند تب مالت کمک میکند. کاویانی گفت: معمولاً هنگام خرید با عناوینی مانند هموژنیزه، پاستوریزه یا استرلیزه روی فرآوردههای لبنی بهویژه شیر روبهرو میشویم که هر یک تعریف خاص خود را دارد. شیرهای استرلیزه معمولا به اندازهای حرارت داده میشوند که تمام میکروبهای آن اعم از بیماریزا و غیر بیماریزا از بین میرود.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه شیرهای پاستوریزه معمولا در درجهای حرارت داده میشوند که میکروبهای بیماریزا در آن از بین میروند و شیرهای هموژنیزه در فرآیندی سبب میشود که سرشیر و چربی در سطح شیر به طور یکنواخت پخش شود. وی به تمام افراد بزرگسال توصیه کرد تا مصرف شیر و لبنیات کم چرب را در دستور غذایی خود قرار دهند و افزود: در اکثر محصولات کم چرب و یا پر چرب بودن قید شده اما محصولات لبنی که بین نیم تا ۵/۱ درصد چربی داشته باشند، کم چرب و ۳ تا ۵/۳ درصد پرچرب محسوب میشوند.
کاویانی در مورد مصرف شیر گفت: شیرهای پاستوریزه و بستهبندی نیازی به جوشاندن ندارند به شرط آنکه تاریخ انقضای آن نگذشته باشد و در صورتی که افراد به سالم بودن شیر بسته بندی شک کردند میتوانند با جوشاندن و ظاهر شیر مطمئن شوند. چرا که پروتئینهای شیر فاسد از هم جدا میشود. وی همچنین، توصیه کرد تا هیچگاه شیری که از بطری خارج میشود را دوباره به پاکت برنگردانید و جداگانه در ظرفی در یخچال نگهداری شود. وی همچنین مصرف دوغ خانگی را برای افرادی که دچار عارضه عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، توصیه کرد و گفت: از نظر خاصیت غذایی میتوان دو لیوان دوغ را معادل یک لیوان شی
شماها كاري كرده ايد كه مردم ديگه به حرفهاتون اعتماد نميكنند (1643797) (alef-6)
چه ربطی داره؟؟؟ (1644569) (alef-10)
البته شیر های وایکتس دار و ساخته شده از شیر خشک های چینی برای سلامتی انسان بسیار مفید است (1643798) (alef-6)
من چند روز پیش دو پاکتت شیر پاستوریزه از یکی از معروفترین کارخونه های مشهد خریدم .متاسفانه از شدت بوی وایتکسی که میداد قابل خوردن نبود . (1644032) (alef-6)
اخه اینا شیر هستند یا اب شمابگید
من که بچه یه روستا میدونم فرق بین این شیرو با شیرای پاکتی (1644058) (alef-6)
ایمان
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۴:۵۱
یادش بخیر قدیما همه چی طبیعی بود و همه سالم بودن متاسفانه این شرکتهای لبنی خیانت بزرگی به مردم کردند ذایقه همه رو عوض کردند با این شیر و پنیرهایی که معلوم نیست چه چیزایی توش می ریزند همه مریض چربی و کلسترول بالا جالبه اگه ازین شیرهای طبیعی گیرتون بیاد بدید بچه ها نمی خورن میگن بد مزه است (1644178) (alef-6)
مغازه ای که من از اون شیر و ماست فله می گیرم خودشون گاو داری دارند و روزی پنج تن شیر تولید می کنند و قسمتی از آن را به کارخانه می دهند و فروشنده میگوید هرگز شیر ما توسط کارخانه بازگشت نخورده ومشکل نداشته.
این شیر وماست اصلا با شیر وماستهای پاستوریزه قابل مقایسه نیست. به چه دلیل باید شیر پاستوریزه ای بخرم که مثل آب می مونه؟ (1644248) (alef-10)
این شیرهای بد مزه و ماستهای بیمزه کارخانههای لبنیات را چگونه بایئ خورد. بجههی ما که از هرچه لبنیات بیزار شدند. حق هم دارند. اگر توانستید با این شیرها ماست درست کنید جایزه دارید. این شیرها را گربه هم نمیخورد. آزمایش کنید. (1644256) (alef-6)
کاری کرديد که کلماتی مثل موسسه استاندارد و کار کارشناسی مفاهيم مسخره ای پيدا کرده اند. (1644294) (alef-6)
من که علاقه ای به خوردن آب با طعم شیر (شیر پاستوریزه) ندارم (1644375) (alef-6)
من شیر کم لاکتوز مصرف میکردم که یه سال اخیر طعم و رنگش به شدت افتضاح شده فکر کنم ترکیبی از شیر معمولی و شیر کاکائو شده...در این مملکت دیگه نمیشه به کسی اعتماد کردددددددددددددد. (1644454) (alef-6)
خداییش شیری که تو شیشیه 25 سال پیش تو بازار بود با شیر پاستوریزه که الان می خریم قابل مقایسه است؟ یادم اون شیر اینقدر خوش طمع و خوشبو بود که آدم دلش می خواست یک شیشو یکجا سرد بخوره اما اینا چی؟!!
من که الان هر هفته10 کیلو فله می خرم خودم ماست درست می کنم بقیشم می ذاریم تو یخچال می خوریم.حداقل مطمئنیم شیر می خوریم نه ملامینو وایتکس (1644483) (alef-6)
ما مدتهاست شیر پاکتی و بسته بندی شده نخوردیم. فله ای بهتر، طبیعی تر، خوشمزه تر و سالم تره. (1644998) (alef-6)
سیدعلی یوسفی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۶:۱۲
سلام
پدرم چند تا گاو محلی داره. بیشتر از نیمی از سال لبنیات ما از همین چند گاو محلی تامین می شه. بعضی از موقع که به هر دلیلی شیر محلی نداشته باشیم به هیچ وجه از لبنیات پاستوریزه و ... استفاده نمی کنم... شما هم استفاده نکنید. ماهی یه بار از لبنیات سالم استفاده کنید بهتر از اینه که هر روز سم (لبنیات کارخانه ای به قول خودشون بهداشتی تایید شده بهداشت) بخورین. (2388888) (alef-10)
فاطمه خ
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۹:۲۶
من که گیج شدم نمیدونم چیکار کنم؟دسترسی به شیر طبیعی ندارم از طرف دیگه هم میخوام باردار شم.یکی منو راهنمایی کنه.یعنی شیر های پاستوریزه اصلا فایده نداره؟؟؟ (2979362) (alef-11)