توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267973
علی خرم در گفت و گو با الف؛
لغو ۶ قطعنامه شورای امینت دستاوردی بسیار شگرف است
بخش خارجی الف، 1 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۲
خرم تصریح کرد: لغو کامل تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد که در متن این بیانیه آورده شده است از دیگر موارد بسیار پر اهمیت بیانیه لوزان است و لغو ۶ قطعنامه شورای امینت را میتوان دستاوردی بسیار شگرف دانست.

علی خرم، دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه و تحلیلگر مسائل بین المللی، در گفتگو با خبرنگار الف از چند جنبه بیانیه لوزان را حائز اهمیت می داند و معتقد است که بیانیه ای لوزان در حالی توسط وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا قرائت شده است که برای اولین بار نمایندگان پنج کشورعضو شورای امنیت به همراه آلمان یک بیانیه، در این سطح را مستمع بوده و منتظر قرائت آن از سوی وزیر خارجه ایران بوده اند که بیانگر اهمیت ایران و همچنین امید کشورهای بزرگ جهان به این توافق بوده است.

خرم تصریح کرد: لغو کامل تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد که در متن این بیانیه آورده شده است از دیگر موارد بسیار پر اهمیت بیانیه لوزان است و لغو ۶ قطعنامه شورای امینت را میتوان دستاوردی بسیار شگرف دانست.

این کارشناس مسائل بین المللی معتقد است: هر قطعنامه ای که از سوی فصل هفتم منشور ملل متحد صادر می شود معمولا سالهای سال ادامه دارد و آثار و تبعات آن چیزی نیست که حتی در ۱۰ سال بتوان آنرا جمع کرد چنانچه قطعنامه هایی که علیه لیبی سالها پیش صادر شده و هنوز هم اعتبار دارند و جاری هستند.

وی با اشاره به الزام بیانیه به محدودیت ده ساله برنامه هسته ای ایران آنرا نشان دهنده موفقیت ایران در مقایسه با چند کشور دیگر عنوان و افزود: ایران در طول این ده سال می تواند برنامه هسته ای خود را با دور آهسته دنبال کند و بعد از آن با تایید آژانس، بازگشته و فعالیتهای خود را به طور جدی تری پیگیری کند.

این تحلیلگر مسائل بین المللی دستاورد دیگر بیانیه لوزان را برای جمهوری اسلامی ایران حفظ دستاوردهای تحقیق و توسعه در زمینه مسائل هسته ای عنوان و تصریح کرد: ما نه تنها دستاوردهای علمی و تکنولوژیک خود را در مباحث هسته ای حفظ خواهیم کرد بلکه قادر خواهیم بود در این ده سال آنرا به پیش برده و به نتیجه برسانیم و در فعالیتهای هسته ای بین الملی مشارکت فعال داشته باشیم.

خرم تحقیق و توسعه ای که در فردو بعد از توافق انجام خواهد شد را بسیار پر اهمیت تر از غنی سازی کنونی در این سایت هسته ای ارزیابی کرد و افزود: متن بیانیه الزام دارد که این سایت به صورت یک سایت تخصصی، تحقیق و توسعه همه جانبه و صلح آمیز هسته ای را پیگیری و اجرا خواهد کرد.

وی بیانیه لوزان را شروع تعامل سازنده ایران با جهان ارزیابی و تصریح کرد: این بیانیه به طور کامل حقوق هسته ای ایران را به رسمیت شناخته و تصورات واهی کشورهای غربی در مورد جمع آوری کامل تاسیسات هسته ایران را برطرف کرده است. این تحلیل گر مسائل بین المللی بیانیه لوزان را موجد مسرت مردم ایران بعد از چهادهم فروردین ماه عنوان کرد و گفت: مردم از تمای اقشار مختلف از این بیانیه راضی و خشنود هستند و این مسرت را می توان در سراسر جامعه احساس کرد چرا که مردم دوست دارند هم فعالیتهای و دستاوردهای هسته ای آنها حفظ شود و هم اینکه با جهان وارد مناقشه و درگیری نشوند و بتوانند فعالیتهای مثبت اقتصادی داشته باشند این آن چیزی است که مردم می خواهند و احساس می کنند که بدست آمده است.

خرم انتقادی که به منظور بهبود هر چه بیشتر شرایط و منافع ملی کشور باشد را نقدی منطقی و سازنده عنوان و خاطر نشان کرد: همه مردم ایران از مخالف تا موافق باید همدلی کرده و این موضوع را به پیش ببریم تا انشاالله بتوانیم دوران سازندگی هم در صنعت هسته ای و هم در اقتصاد را به تماشا بنشینیم.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.