نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 468647
انتخابات و اقتصاد ایران؛ راهکار حل مشکلات چیست؟ /نامزدها برنامه دهند نه شعار
بخش اقتصادی الف؛ 15 اردیبهشت96
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۶
در روز 29 اردیبهشت ماه یعنی دو هفته دیگر، مردم ایران، در انتخاباتی حساس، اولین مقام اجرایی کشور را  برای ریاست جمهور در دولت دوازدهم انتخاب می کنند؛ انتخابی که سرنوشت 4 سال کشور را رقم خواهد زد تا دولت دوازدهم، زندگی سیاسی- اقتصادی خود را شروع کند.

با نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، معیارهای انتخاب رئیس جمهور شایسته جزء دغدغه های مردم محسوب می شود. امروز به دلیل اولویت و ضرورت مسئله اقتصاد در کشور، به نظر می رسد نامزدی که در این بخش برنامه های بهتری داشته باشد می تواند از شانس بالاتری برای جلب حمایت مردم برخوردار باشد.

مهم‌ترین موضوع امروز جامعه ایرانی حوزه اقتصاد است که در شعار 6 کاندیداری ریاست جمهور، برجسته است؛ موضوعی که امروز به مسئله نخست در کشور تبدیل شده زیرا رکود اقتصادی و معیشت مردم را تحت شعاع قرار داده و این انتخاب از آن جهت مهم است که می تواند تاثیر بسزایی بر اقتصاد ایران در 4 سال آینده بگذارد.  

اقتصاد ایران و پتانسیل‌ها
اقتصاد ‌ايران با وجود دارا بودن پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي قابل توجه، با چالش‌هاي مختلفي روبرو است. چالش‌های مانند فساد اداری و اقتصادی، ناکارآمدی، اقتصاد دولتی و وابستگی اقتصاد و بودجه دولت به نفت، نرخ تورم بالا، بیکاری (بخصوص در قشر تحصیل کرده) و... مواجه است.

اقتصاد ایران، اقتصادی که هنوز نتوانسته به مفهوم معنی کلمه علم اقتصاد برسد؛ علم اقتصاد، علم تخصیص بهینه منابع محدود به مصارف نامحدود است؛ یعنی با حداقل منابع، حداکثر میزان بهره وری و کارآمدی را شاهد باشیم.

البته کشور ما دارای ذخایر غني نفت و گاز و مواد معدنی است به طوری ایران رتبه نخست از نظر ذخائر منابع هیدروکربنی و دهمین کشور از نظر برخورداری از ذخائر معدنی را دارد. ایران دارای تنوع اقليمي‌ در 14 اقليم گوناگون، موقعیت استراتژیک در منطقه و برخورداری از نیروی بالفعل و بالقوه انسانی است. کشوری که با برخورداری از میراث تاریخی از نظر میراث فرهنگی جزء 10 کشور اول جهان و از نظر اکوتوریسم جزء 5 کشور اول جهان محسوب می شود؛ بنابراین این اقتصاد ایران باید یکی از چند اقتصاد برتر جهان باشد، که چنین نیست و این نشان دهند اقتصاد بیمار است.
 
اقتصاد ایران امروز همچنان در رکود به سر می‌برد، تولید و صنایع با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند و معیشت مردم در تنگنا قرار دارد؛ اگر بگویم اقتصاد ایران بیمار است، سخن نابجایی نیست، این اقتصاد کارآمد نیست و دلیل آن هم اقتصاد دولتی و نفتی است که با مشکلاتی از جمله نرخ تورم بالا، رشد اقتصادی پایان و حتی در برخی موارد منفی، نرخ بالای بیکاری و وابسته با واردات، به صرفه نبودن تولید و... مواجه است.

رهبر معظم انقلاب اقتصاد نفتی ایران را به بچه پولدار تشبیه کردند. یکی از مشکلات مهم اقتصاد ایران، اقتصادی دولتی وابسته به نفت(که بزرگترین افت برای اقتصاد کشور است) و عدم شكل گيري بنيان‌هاي توليد مبتني بر اقتصاد دانايي، در راستاي دستيابي به رشد مستمر اقتصادي است.

با بررسی بلند مدت اقتصاد ایران شاهد هستیم که در 30سال گذشته میانگین رشد اقتصادی کشور 3درصد بوده و در سال‌های اخیر رشدهای منفی در حدود 0.5 و یک درصد را تجربه کرده است؛ هرچند دولت یازدهم از رشد 7 و 11درصدی خبر می‌دهد، اما این اعداد به دلیل افزایش 2.5 برابر تولید و فروش نفت خام حاصل شده و نشان دهند رشد پایدار نیست و تولید کشور همچنان با رکود مواجه است که در آمار آن را نشان می‌دهند و در کل می توان گفت تاب آوری اقتصاد ایران بسیار پایین است.
 
اینکه چرا نرخ مشارکت در بازار کار به‌شدت پایین است و نرخ بیکاری بالا؟ چرا تولید ناخالص سرانه ایران در مقایسه با کشورهایی مانند کره جنوبی پایین است؟ بی‌گمان دلیل این امر در ساختار اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی ایران است؛ چنان که اشاره شد اقتصاد ایران از پتانسیل و توانایی‌های بسیار بالایی برخوردار است.

امروز هر کدام از نامزدهای ریاست جمهور شعاری سر می دهند، اما آیا آنها خواهند توانست به آن شعار داده شده جامعه عمل بپوشانند. نامزده های ریاست جمهور تا کنون برای حوزه اقتصادی و حل مشکلاتی مثل بیکاری و معیشت مردم، شعار دادند، اما برنامه ای در خصوص تحقق آن شعار منتشر نشده است.

برنامه نامزدهای ریاست جمهوری چیست؟/ راه حل مشکلات...
آیا با شعار دادن مشکلات اقتصادی، بیکاری، تورم و...  حل خواهد شد؟، چگونه می‌توان به این هدف‌ها رسید. چه باید کرد؟ برای پاسخ به این سوالات نامزدها باید سه برنامه با زمان های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشند.

تمامی شعار های نامزدهای دوازدهمین دوره ریاست جمهور در یک صورت می‌تواند محقق شود و آن رفع حل مشکلات اقتصاد ایران است. اقتصاد کشور برای حل مشکلات خود نیازمند اصلاح ساختاری است که ‌باید با قدم‌های استوار  به اجرا درآید؛ می توان از این اصلاح ساختاری به عنوان انقلاب اقتصادی نام برد، زیرا نظام‌های فعلی که درگذشته شکل گرفتند، اکنون توانایی پاسخگویی به نیازهای فعلی جامعه را ندارند و باید تغییر و اصلاح شوند. اصلاحات باید به توجه به اولویت که نخستین آن اصلاح نظام پولی و بانکی است، باید به‌تدریج و باتدبیر انجام شود.

امروز سهم نظام بانکی به عنوان مسوول تامین مالی، در رشد اقتصادی بسیار ناچیز است، قانون کار، خود عاملی برای افزایش بیکاری است، قوانین دست و پاگیر، نبود فضای کسب و کار مناسب، نداشتن نظام جامع مالیاتی و ... باعث شده حل مشکلات اقتصادی به یک خانه‌تکانی واقعی نیاز داشته باشد.

همانطور که گفته شد، اصلاحات ساختاری از چالش اساسی است و باید در بخش قانون کار، بخش بانک، بیمه‌های اجتماعی و بازرگانی و... اصلاح رخ دهد. اینکه نامزدها باید بگویند چه برنامه‌ای را برای 4 سال و اصلاح موارد فوق دارند و آن را ارائه کنند، اینکه برای حل مشکل نظام بانکی و ... چه برنامه ای دارند.
 
البته اصلا ساختار اقتصاد،مقاومتی‌هایی دارد که طبیعی است، اگر رئیس جمهور آینده به اصلاح ساختار و نگاه کارشناسی اعتقاد داشته باشد، قاعدتا می‌تواند اصلاح ساختار اقتصادی را انجام داد و امروز بهترین زمان برای انجام این کار است،  اما نبود اراده قوی برای تن دادن به اصلاح ساختاری وجود دارد، چون اصلاحات ساختاری هزینه دارد و مانند یک جراحی، دردآور است و دولت ها به این نتیجه که نیاز به اصلاح ساختار داریم، نرسیده است، هر چند از آن سخن گفته؛ اما هیچ زمانی اجرایی نشده است.
 
اقتصاد ایران برای حل مشکلات به یک جراحی مهم اساسی نیاز دارد و دولت باید به آن تن دهد، البته همه به‌صورت تئوری و نظری می‌دانند که باید چه اصلاحاتی باید انجام شود و هر قدر این اصلاح به تعویق می‌افتد، هزینه آن بیشتر خواهد شد و اکنون شرایط برای اجرای آن خوب و آماده است.

مثلا اصلاح نظام بانکی در رأس اصلاحات قرار دارد، امروز باید در نظام مالیاتی، نظام تأمین اجتماعی، نظام بانکی، نظام اداری، بازار کار، فضای کسب‌وکار و... اصلاح ساختاری شکل بگیرد و این نظام‌ها باید متحول شود.
 
نتیجه گیری
 همانطور که در بالا اشاره شد؛ برای حل مشکل بیکاری، تورم، دستیابی به رشد پایدار و مستمر 8درصدی و بالاتر، رونق اقتصادی و کاهش شکنندگی اقتصاد ایران، باید دولت آینده دست به اصلاح ساختارها بزند و در صورت اجرایی شدن آن می توان تمام شعارهای داده شده را جامعه عمل پوشاند.
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۱۴:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۱۰:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۵:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۰:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۱ ۱۷:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۳۰ ۰۶:۵۲
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۸ ۱۲:۰۹
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۲ ۱۴:۲۲
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۲ ۱۰:۲۵
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد ایران+انتخابات96+اصلاح ساختارها
 
Austria
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۰۰:۵۷
اینکه ما بالقوه ثروت زیادی داریم مثل نفت و گاز و معادن و البته نیروی انسانی و غیره درسته اما مساله اینه که این ثروتها به همین سادگی قابل استفاده و خرج کردن نیست. مثلا برای یک مقدار افزایش استخراج نفت باید میلیاردها دلار سرماه گذاری بشه.
سرمایه داخلی مردم هم مقدارش مشخصه. میشه با روشهایی مردم رو ترغیب به سرمایه گذاری بیشتر کرد مثلا بجای نگهداری طلا و غیره اما اونهم یک حدی داره. مخصوصا اینکه باید مردم احساس آرامش کنن و اینکه اقتصاد کشور داره به سمت درستی میره. سرمایه گذاری خارجی هم تا حدی قابل جذبه. البته اون نیاز زیای داره به بهبود رابطه با کشورهای دیگه. به نظر میاد عمده سرمایه نهادهای غیردولتی هم معمولا جذب کارهای سودآور میشه و راکد نیست.
با روی کارآمدن آقای قالیباف یا رئیسی ثبات اقتصادی حداقل در ذهن مردم کم میشه و سرمایه گذاری داخلی کمتر میشه و همینطور سرمایه گذاران خارجی هم از مشکلات احتمالی در روابط خارجی بیشتر میترسن و سرمایه گذاری کم میشه.
مخصوصا اینکه مدیریتهای ناکارآمد آقای قالیباف و رئیسی از وعده های بی حساب و کتاب اونها مثل 2.5 برابر کردن درآمد کشور ظرف 4 سال یا 5 میلیون شغل و چندبرابر شدن یارانه ها مشخصه. طرحهای بی حساب و کتاب ممکنه یکی دو سال مسکنی بر دردهای طبقه محروم باشن اما خیلی زود با تورم لجام گسیخته و کاهش شغل و تضعیف تولید و غیره اثرشون از بین میره و عمده مردم وضعشون بدتر میشه.
همینطور اطرافیان اونها از نزدیکان احمدی نژاد یا جریانهای اصولگرای کمابیش تندرو هستن که مدیریت بسیار ضعیف و پرمشکل و فسادپرور اونها رو در دوره آقای احمدی نژاد دیدیم. (4313602) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۴:۱۳
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت: غبارنفسگیر درخوزستان، فقر و بیکاری بی سابقه در استان ها، فسادهای نجومی آشکار و پنهان، مرگ رقت بار کارگران معدن، مسافران قطار و حجاج فاجعه منا بر اثر سوء مدیریت و در کنار همه اینها راحتی مسؤولان پشت میزهای وزارت و صدارت، می تواند مثل یک بمب اتمی عمل کند.
اگر نمی توانید کاری کنید، دست کم سفره خودتان را بامردم یکی کنید. باهم فقیر باشیم بهتر است تا دوسفره داشته باشیم. البته هیچ صداقتی بالاتر ازاین نیست که وقتی نمی توانند کاری کنند، کنار بروند تا مردم برای خود فکری کنند. انتخابات فرصت مناسبی برای مردم است تا دولتمردانی را که نمی خواهند کنار بروند، کنار بزنند (4314054) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۷ ۱۵:۱۳:۵۲
تنها راهکار اقتصاد ایران برگشت دلار به قیمت واقعی 1000 تومان آن هست (4322289) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۰۱:۴۵
روزی دوستی داشتم که در انتخابات 84 در روزنامه ای کار می کرد که برای روی کار امدن اشراف کار می کرد می گفت : همه را با پول می خرندبرخی ورزشکارها و بازیگران را با پول می خرند برنامه اقتصادی اینها هم برای اشراف است لذا مسکن مهر مزخرف و یارانه مصیبت عظماست (4313603) (alef-13)
 
قاسمی
Australia
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۰۵:۰۹
پست ریاست جمهوری از قدرت اجرای لازم برای حل مشکلات اقتصاد بیمار ایران برخوردار نیست و انتظار از رئیس جمهور حتی اگر به اشتباه یا عامدانه وعده هایی بیش از اختیارات قانونی خود بدهد امری نابجا است. (4313613) (alef-13)
 
وندی
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۲۰:۳۳
در بسیاری از کشورها نامزدها با برنامه جلو میایند وتازه ممکن است در عمل این برنامه هم سرابی بیش نبوده باشد وای به حال ما که نامزدهایمان از همان اول با شعار هایی که عملی بودن آنها اظهر من الشمس است و بدون هیچگونه برنامه ای وارد میدان شدند (4313639) (alef-13)
 
محمد
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۲۵:۰۰
لطفا موضوعات مشابه بیشتر بنویسد.
اینها رو هم اضافه کنید، اقتصادی در واقع ایران نداره. مستقل از اینکه کی سر کار باشه. بعد از سالهای دهه 50 اقتصاد ایران رو به افوله. درگیریای داخلی در ایران اجازه پیشرفت رو از ایران گرفته. این چیزیکه غرب بهش اعتقاد داره.
وقتی مردم نمیتونن اصلا تشخیص دهند اقتصاد خوب رو تشخیص دهند، رو به شعارهای پوچ میروند. با نظر به مقایسه با کشور های صنعتی، ایران اقتصاد سنتی و کاملا غیر علمی داره. ایران فقط در صورت انقلاب صنعتی میتونه خودش رو جزو بیست کشور برتر قرار بده.
بنظر راه نجات ایران از بحران فعلی با ازادی اجتماعی بیشتر ،و اعتماد مردم به نظام حاکم امکانپذیر هست. مردم به حکومت اعتماد کافی ندارن پس پول هاشون در داخل بانک ها یا بصورت ملک بلوکه شده هست، پس صنعت چرخش نداره . یعنی در واقع پول ایرانی ها یا در بانک ها بحیاب خودشونه، یا بصورت پول بلوکه شده (بخاطر تحریم) در بانک های داخلیه. پول حاصل تحریم در مقایسه با پول راکت در بانک یا ملک خیلی کمتره. (4313654) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۴۲:۳۷
١- پروژه هاي نيمه تمام دولتي با وام بانكي ٥٪ به شرط اورده ٢٠٪ به مردم واگذار گردد

٢- وام توليد كننده با تضامين كافي و مطمئن ٥٪ شود (4313703) (alef-13)
 
موسي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۴۳:۳۷
اصل اسلامي رباي بانكي ، جنگ نظامي با خداست رو رعايت كنيد (4313707) (alef-13)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۴۶:۴۹
فقط بانك مركزي و بانك ملي و بانكهاي ١٠٠٪ دولتي
وام اشتغال و توليد كننده با نرخ سود زير ده درصد به اندازه نقدينگي موجود در جامعه بدهند

در اينصورت اين عامل تخريب اقتصاد كشور ، نابود ميشه (4313713) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۰:۵۴
کی با این همه تورم در کشور ، پولشو با سود 10% میزاره تو بانک ؟ یکم فکر کنید بعد نظر دهید بد نیست ! (4313876) (alef-3)
 
رحيم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۲۱:۵۵:۳۷
اتفاقا برادر شما كمي فكر كن
با سود بانكي زندگي كردن ، علاوه بر اينكه اقتصاد ما رو نابود كرده
تنبل پروري رو به شدت رواج داده (4315748) (alef-11)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۲۳:۰۴:۲۱
منظور اون دوستمون اینه وقتی سود بانکی کم بشه و مردم اونو بکشن بیرون اونوقت بانکها برای دادن تسهیلات دستشون به شدت بسته میشه و این چرخه در نهایت میتونه منفی بشه و علاوه بر اینکه تولید کار نمیکنه باعث ایجاد مشاغل کاذب و دلالی میشه . تا زمانی که به اقتصاد جهانی وصل نباشید . دائم در خطر تحریم باشید . بانکها به شبکه جاهنی وصل نباشن امکان رشد اقتصادی منتفی هست (4316151) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۶ ۲۱:۱۱:۰۵
در کشور آمریکا سرمایه گذاری مطمئن با سود تضمین شده 8 درصد از سوی بیمه ها داده می شود تازه تورم واقعی آنها حدود 3 درصد هست خیلی ها با این پول زندگی می کنند (4320360) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۱:۵۷:۱۴
اقتصاد ايران به خاطر درون گرا بودن و عدم ارتباط با اقتصاد جهاني زمينه رانت و فساد در ان نهادينه شده بهمين رو هر برنامه اي از هر كانديدا حتي در صورتي كه علمي و كارشناسي شده و نه شعاري هم باشد در اجرا محكوم به شكست است به همين رو تمام حركت ها منتهي به درمان موقتي و سپس بازگشت بيماري در مقياسي عظيمتر خواهد شد (4313742) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۲:۰۲:۴۹
این تعریفی از علم اقتصاد است انچه که باید باشد
اما انچه که بعنوان علم اقتصاد با هیاهو جا افتاده است استیلای نظام انباشت سرمایه است که با این تعریف مغایرت دارد
بنابراین از مبنا راه را اشتباه میروید و به نتیجه رسیدن هم توکل به خدا اما تاکنون نشده است! منظورم معتقدان به سیستم انباشت بی انتهای سرمایه است که تضاد ان با اسلام برای اهل خرد پوشیده نیست و فقط یک نمونه ان رباخواری علنی و قانونی است (4313751) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۲:۱۱:۴۴
تنها راهکار ارتباط خوب با دنیاست
منظور از دنیا هم ابتدا اروپای غربی و امریکا ست
حتی منظور کشورها هم نیست بلکه چند شرکت بزرگ جهانی است
ایران باید سیاست را کنار بگذارد و رابطه ی خوب با این چهل پنجاه شرکت بزر گ برقرار کند
تنها فردی که می تواند این ارتباط را حفظ کند آقای روحانی است
تنها دلیل مردم برای رای به ایشان هم همین است
ما .. (4313778) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۲:۱۶:۱۹
راه حل خروج از بحران اقتصاد ایران کسب پول و اعتبار از منابع خاج است و بس
واضح استکه فساد نباید باشد ساختار غط باید اصلاح شود مدیران سالم و توانا در حرفه شان بنکار گرفته شود این اصولی کلی و جهانشمول است گفتن ندارد . میتوان به مردم نشان داد همین اصلاح روش های آبیاری در مناطقی که انجام شده در همان سال اول کشاورزان نتیجه اش را دیده اند در صرفه جوئی در آب و افزایش محصول اگر پول و اعتبار باشد میتوان در صدها منطقه به اجرا گذاشت بشرط تامین پول و اعتبار . همین هواپیما ها اگر اعتبار خارجی نبود امکان نداشت . وقت خودتان و مردم را نگیرید راه تعامل با جهان که مسیر اعتبار را بگشاید در برنامه تان چیست میخواهید با جهان شاخو شانه بکشید یا به تعاملی سازنده برسید ؟ (4313791) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۲:۲۰:۰۸
راهکار این است که همه نهادی های غیر مرتبط که کار اقتصادی میکنند از این کار منع شده و کنار گذاشته شوند.
و آنهایی که مالیات نمی دهند ازشان طبق مالیاتی که از دیگر بنگاه های اقتصادی گرفته میشود مالیات گرفته شود (4313797) (alef-11)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۲:۳۴:۵۴
نفت و گاز نعمت خدادای بس گران بها برای ملت ایران است/ اتفاق نفت میتواند نجات بخش اقتصاد و رهایی مردم زا فقر باشد/ منتها بایست خام فروشی نشود و این پناسیل تبدیل به ارزش افزوده و ایجاد صنایع مکمل و پایین دستی و زنجیره کامل شود. (4313824) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۳:۰۵:۵۹
یکی از مشکلات بزرگ اقتصادی ما اینه که نهادهای بسیار ثروتمند مثل آستان قدس مالیات نمیدهند. این موضوع باعث میشه که رقابت بخش خصوصی با این نهادها بسیار سخت تر بشه. آقای رئیسی باید بگه چه کاری کرده برای اینکه این معضل حل بشه؟ (4313871) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۲:۵۹
متاسفانه یک سری مدل اقتصادی کمیته امدادی رو برای ایران پیشنهاد میکنن مثل آقای قالیباف و رئیسی. یعنی دولت به مهم صدقه بده که اینجوری روزبروز مردم بیشتر فقیر میشن و محتاج. (4313879) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۷:۱۴
مشکل اصلی اقتصاد ایران اینه که نه یک سیستم سرمایه داری درسته و نه یک سیستم دیگر مشخص. یعنی تکلیف ما مشخص نیست. یعنی اقتصاد ما شده مثل شتر مرغ نه بار میبره نه میپره!
اگر قراره مدل اقتصاد غربی رو داشته باشیم باید بانکها که ستونهای اقتصاد هستند هم مثل بانکهای غربی باشن بر اساس بهره. چون با این سیستمی که ما درست کردیم بانکها شدن بنگاه دار! بانک باید پولهای مردم رو جمع کنه و وام بده و این وسط بهره اش رو برداره. نه اینکه تبدیل به یک بنگاه اقتصادی بشه که هم ناکارامد میشه و هم فساد توش زیاد میشه. (4313885) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۴:۰۳:۱۱
راهکار: دولت و مجموعه های نظامی در اقتصاد دخالت نکنند!تمام اقتصادهای پیشرفته توسط بخش خصوصی هدایت می شود. (4313979) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۴:۱۷:۳۳
راهکار حل مشکلات اقتصادی فقط و فقط توسعه دموکزاسی با 4 رکن مشخص است و راه حل دیگری ندارد دموکراسی که توسعه پیدا کنه کارها خودش درست میشه (4314001) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۴:۲۶:۲۹
این سوال یک ملیون دلاری است که پاسخ ان به این راحتی ها نیست . ولی این را میدانم که اگر تیم شکست خورده کیلویی اقتصادی اقای روحانی 3 عمر هم بکنند باز هم قادر به پاسخ این سوال نیستند . کافی است که به تاریخ دوره رکود اقتصادی امریکا مراجعه کنید تا متوجه شوید از بین ده ها و شاید صدها طرح اقتصادی که اقتصادانان ارایه کردن تنها راه کار FDR بود که موفق شد . (4314014) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۵ ۱۶:۴۰:۲۵
با روحانی تا بی نهایت........................ (4314202) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.