نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 158443
فوتبال دولتي مساوي مرگ فوتبال ايراني
اكبر رفاهي، 15 خرداد 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۲۰
فوتبال باشگاهي و ملي ما وقتي به پايان يك تورنمنت مي رسد و احتمالا نتيجه بخش نبوده باشد حاشيه هاي بسيار پررنگتر از متني بروز و ظهور مي يابند كه اين حاشيه ها خوراك رسانه اي غليظي براي رسانه هاي ما مي شود كه مدتها مي تواند مردم و مخاطب را مشغول به خود كند.

اصولا فوتبال ما نشانه هاي پررنگي از جامعه ما دارد. در فوتبال ما مديران و سيستم، مقصر هيچ ناكارآمدي نيستند و حاشيه ها مي باشند كه رويدادهاي ناميمون را رقم مي زنند.

با اتمام ليگ برتر و شروع فصل نقل و انتقالات، تحليل آنچه در ليگ گذشته بر آن گذشت آنچه را كه زياد مي شنويم رقم زدن معادلات توسط حاشيه ها و دلالان و غيره است اما تاكنون كسي نپرسيده است كه ما اصلا از فوتبال چه مي خواهيم؟ و به عبارتي واضح تر ما از فوتبال چه مي فهميم؟

فوتبال در دنيا يك صنعت پولساز است كه در آن علاوه بر ايجاد و تخليه هيجانات احساسي هواداران و تماشاگران،‌ صنعتي است كه موجب اشتغال زايي و درآمدزايي مي باشد. اما از نگاه ما فوتبال يك ورزشي غير از ورزش است. فوتبال ايراني براي كشاندن جوانان به ورزشگاه و تخليه هيجانات و تفريح و گذراندن وقتي است، كه هدفي از آن نيز تعريف نشده است. فوتبال ايراني ورزش دولتي صدرصدي است كه فقط اسم باشگاه ها فرق مي كند با رنگ لباس ها اما ريشه و چشمه همه آنها دولت است و دولت پول را به آن تزريق مي كند تا تعدادي افراد به نام بازيكن در آن دنبال توپ بدوند گل بزنند و گل بخورند و عاقبت تيم يا باشگاهي جامي را بالاي سر ببرد در اين ورزش دولت مقام قهرماني را مي آورد ودولت به دسته ليگ آزادگان سقوط مي كند! اين طور نيست؟

همه مديران ورزش فوتبال ما دولتي هستند،‌ هيات مديره ها دولتي اند،‌ مديران عامل دولتي اند و پولي كه براي خريد بازيكن پرداخت مي شود دولتي است.

در فوتبال دولتي همان آفت هايي كه در ساختار اداري وجود دارد رخ می دهد، رشوه، تباني،‌ رانت خواري،‌دلالي و ... . آیا در اين سيستم مي توان با قدرتمند هايي كه ديده نمي شوند مبارزه كرد؟ مديران باشگاه ها پول هاي شخصي خودشان را خرج نمي كنند تا دربرابر آن تعهدي داشته باشند و مي دانند اگر اينجا موفق نباشند در جاي ديگري مشغول خواهند شد و نگران رتبه بندي مديريت خود نيستند و چون هزينه را دولت پرداخت مي كند، نگران عدم بازگشت سرمايه هم نيستند چرا كه از سرمايه شخصي آنها كم نخواهد شد.

تا زماني كه سرم دولت بر رگهاي فوتبال ما وصل است و از بيت المال پول هاي رو و زيرميزي تبادل مي شود فوتبال ما به جايي نخواهد رسيد و همان ورزشي خواهد بود كه بازیکنان لباس هاي رنگين بر تن ملت مي كنند و مردم براي آن رنگ و لباس و بازيكن و باشگاه هورا می کشند و زمان ناكامي حياكن ... رها كن سر می دهند.

در سيستم غير دولتي جلو بسياري از ريخت و پاشها گرفته شده و بازيكن قيمت واقعي خود را پيدا خواهد كرد. بازيكن دوپينگي و بازيكني كه تباني مي كند بدون تعارف معرفي مي شود. مثلا هفته گذشته كاپيتان لاتزيو دستگير و زنداني شد. اما در ایتالیا ديگر منشورهاي عجيب و غريب سر برنخواهد آورد تا کاپیتان تیم اول پایتخت ایتالیا را از محرومیت رها کند. در آنجا فوتبال صنعتي است كه باشگاه مال سرمايه داران و البته به صورت سهام مال مردم می باشد.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۲:۰۱:۵۹
تا زمانی که سیاست ما درست نشود ، اقتصادمان درست نخواهد شد و تا زمانی که اقتصادمان درست نشود ، فوتبالمان درست نخواهد شد .

[...] (817245) (moderator1)
 
حیدری
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۳:۴۳:۵۵
ایراد فوتبال ما یک فرمول بسیار ساده تر است :ما همیشه از حرفه ای شدن بر داشت غلط را داریم وبه کار می گیریم وبه جای اذعان به اشتباهمان لجبازی می کنیم که ما کار در ست را انجام می دهیم وهمه تبعات مخرب متعاقب ان را به جان می خریم چرا چون غرور کاذبمان اجازه معذرت خواهی نمی دهد..

ورود بی برنامه پول به فوتبال،عدم سرمایه گذاری بر روی زیر ساختها و..... همه نشانه برداشت غلط غلط غلط ما از حرفه ای شدن است........... (817342) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۰:۲۰:۱۲
اگرچه بین اقتصاد آزاد و دموکراسی با پیشرفت ورزش رابطه مستقیم وجود دارد اما وجود اینها لزوما لازمه پیش رفت ورزشی مانند فوتبال نیست. برای مثال، کشور کانادا دارای فوتبال پیشرفته ای نیست در عوض سطح فوتبال کشوری مانند نیجریه در آفریقا نسبتا بالا است.
در ایران پول زیادی در فوتبال تزریق می شود اما بدون برنامه ریزی. باید برای خرج این پول برنامه ریزی شود. به جای دادن دستمزدهای نجومی و بدون حاصل ، این پول باید صرف ایجاد ساختارهای زیر بنایی شود. باید در هر استان حداقل یک استادیوم استاندارد وآبرومند ساخته شود. این پول باید صرف درست کردن تیمهای پایه در سطوح مختلف شود.
مشکل فوتبال ایران واریز پول بی حساب و کتاب به حساب یک عده خاص است. (817381) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۱:۳۸:۰۲
دقیقا همین است. در این شرایط سخت اقتصادی، پول نجومی از کیسه بیت المال به یک عده آدمهایی پرداخت می شود تا صرف خرید ماشینهای گران قیمت، گرفتن گرین کارت و تابعیت آمریکا و سرمایه گذاری در کشورهای خارج شود. متاسفانه این افراد توسط رسانه ها که خیلی از آنها از همین پول ارتزاق می کنند به عنوان الگو به بچه های این مملکت معرفی می شوند.
چرا برای سر مربی گری، مدیر عاملی ، نقل و انتقال بازیکنان و حتی اتفاقات یک بازی فوتبال این همه سر و صدا و جنجال به پا می شود؟ همه اش به دلیل بردن پول مفت از بیت المال است.
خالی ماندن استادیومها در زمان انجام مسابقات فوتبال، واکنش مردم نسبت به این قضیه است. (817815) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۲:۱۹:۲۱
در ایران چه کاری با برنامه انجام می شود که فوتبال دومیش باشه؟ تازه سازمان برنامه و بودجه را چند سالی است که منحل کرده اند! (817887) (moderator102)
 
ایوب
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۲:۰۳:۱۵
وقتی هم درد و هم درمان را میدانیم ولی عمل نمیکنیم و انتظار معجزه داریم واقعا جای تعجب دارد . (817247) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۲:۵۴:۰۵
یکی نیست بپرسد سالی 400-300 میلیون از بیت المال در این فوتبال خرج می شود برای چه؟ در واقع این پول بین 5-4 هزار نفر تقسیم می شود. بازده این کار چیست؟ آیا بجز پس رفت سطح فوتبال و فساد علنی و غیر علنی چیز دیگری است؟ آیا فوتبال سرگرمی و ورزش است یا نان دانی برای بعضی ها؟

با این پول چند تا استادیوم ورزشی می توان ساخت؟ (817293) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۳:۴۵:۰۸
400-300 میلیون دلار (817344) (moderator1)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۸:۵۳:۰۳
داداش 300-400 میلیون فقط پول یه فصل یه بازیکن متوسطه..!!! (817598) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۲:۵۹:۳۷
یرای نجات فوتبال باید تمام تیم ها خصوصی شوند وهر گونه پرداختی از سوی دولت ممنوع شود ونیز این قانون غلط که پرداخت ورزشی سبب معافیت مالیاتی شود نیز لغو گردد اگر دولت می خواهد به باشگاهها کمک کند صرفا در قالب افزایش حق پخش تلویزیونی وتوزیع بین همه تیم ها باشد (817296) (moderator102)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۳-۱۵ ۲۳:۰۷:۰۲
کاملا حق با شماست و موافقم هم با مقایسه ضعف ساختاری اقتصاد فوتبال ما در مقایسه با کشورهای موفق در این ضمینه و هم با نشانه های پررنگی که فوتبال هر کشور از جامعه و اوضاع آن کشور دارد و هم در ضمینه بازنگری نقش دولت در اقتصاد فوتبال و در نتیجه در جامعه (817302) (moderator1)
 
محمدرضا
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۰:۳۰:۵۱
lما اصلا فوتبال رو نمیخوایم
اگه مسئولین یک هزارم این بودجه ها رو به مخترعین و کارآفرینان واقعی اختصاص بدن مشکل اشتغال حل میشه... (817395) (moderator102)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۱۵:۰۵
خدایش این حرفها فایدهای هم داره اکثر مخاطبان این سایت وبه جرات میگم اکثر مردم این حرفها را قبول دارند و حدود 10 سال که از افراد مختلف میشنویم و برای هم با ناراحتی تعریف میکنیم ولی مگه ما تصمیم گیر هستیم؟
اکبر خان !
بهتر نیست این مطلب با وزیری یا یک مقام مسئول در میان بگذاری و ما بدانیم آنها واقعا میخواهند بر این مدار بچرخند تا آنوقت این مسئله را با یک مقام ناظر در ارتباط بگذاریم .البته ذهی خیال باطل (817424) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۲۰:۲۷
فوتبال ایران اینده ای ندارد .من مطمئن هستم با این روند اتفاقات بسیار بدی انتظار فوتبال ما را می کشد شاید به جام جهانی برویم اما فوتبال ما مسیر نادرست خودش را دارد طی می کند و رو به زوال است به نظر من ژاپن و کره و استرالیا و یکی دو کشور دیگر فوتبال اسیا را در دست خواهند گرفت و ایران در اینده با این وضعیت نابسامان که هیچکس حاضر نیست مسئولیت کارش را بپذیرد و فوتبال مثل گوشت قربانی شده به جایی نخواهد رسید.اصولا فدراسیونی که بازیکن محروم را به زمین می فرستد به نظر من کارش تمام است و به لحاظ زنده یا مرده بودن در زمره اموات قر ار می گیرد
نظم
مسئولیت پذیری
غیرت و تعصب
برنامه ریزی
مدیریت صحیح
تلاش در روی کارامدن بهترینها
اینها خصوصیات یک فدراسیون موفق است که در ژاپن وجود دارد ولی در فوتبال ما نیست
اصولا یک قاعده ای من در ایران پیدا کرده ام به اسم طلبکار شدن در برابر طلبکار
می روی حقت را از فدراسیون به عنوان یک شهروند مطالبه کنی می بینی ای دل غافل اصلا بدهکار حضرات هم هستی و خودت خبر نداری
وقتی پیروزی اتفاق می افتد هزاران صاحب پیدا می شود اما موقع شکست سوراخ موشها پر می شوند
به نظر بنده تلاش جهت تصحیح این وضعبیت کاملا بی فایده است و وضع به حالت بحرانی در خواهد امد. (817427) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۳۰:۲۶
فوتبال دولتی ،اقتصاد دولتی ،هنر دولتی ، تا وقتی که همه چیز از یک کانال ارایه و مدیریت شود شاهد افت در رشته های مختلف ،آمد و رفت مدیران نورچشمی،ضرر های کلان فرهنگی اقتصادی و پس رفت خواهیم بود در نهایت مدیران پر اشتباه هم نه تنها مواخذه نمیشوند و استعفا نمیدهند بلکه ترفیع هم میگیرند . این یعنی یک سیکل بسته که مولد نیست ارزش کار آدم ها درآن مشخص نیست و هیچکس هم زیر بار مسولیت کارهایش نمیرود . همه این ها
در نهایت احساس یاس وسرخورده گی را به جامعه القا میکند. (817432) (moderator102)
 
آرش
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۳۲:۵۷
اصولا من نمی‌فهمم چرا یه نفر به خاطر ورزش کردن (و در واقع بازی کردن) باید حقوق بگیرد؟! چه دولتی چه خصوصی. به فرض که فوتبال ما قوی شود فایده اش برای عامه ملت چیست؟ آیا جز این است که حقوق و مزایای خود بازیکنان افزایش می‌یابد؟ آیا ما باید به خاطر قوی بودن فوتبالمان یا هر ورزش دیگری در دنیا سربلند باشیم؟ اینها برای ما سربلندی و افتخار می‌آورند؟ افتخار حقیقی یک ملت به چیست؟ (817436) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۳۸:۵۵
در فوتبال دولتی و گردش پول های کلان در آن ما ادای فوتبال حرفه ای را در می اوریم.در حالیکه پایه فوتبال حرفه ای با سرمایه سهامداران بخش خصوصی است (817439) (moderator102)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۱:۴۴:۵۹
لطفا بفرمائید سالی 300-400 میلیارد تومان پول بیت المال برای تامین چه اهدافی صرف فوتبالی می شود که بجز هیجان کاذب و رواج فرهنگ ابتذال بین جوانان و زد وبند بین مدیران، مربیان ، بازیکنان و دلالها چیزی عاید نمی شود و حتی در آسیا رتبه قابل توجهی کسب نمی کنند؟ آیا منصفانه است که یک مربی سالی 2میلیارد تومان پول این ملت بدبخت را به جیب بزند و تازه مدعی شود که حقوق بازیکنان هم باید توسط او تعیین وپرداخت شود؟ لطفا دستاوردهای ورزشی اخلاقی فرهنگی و اقتصادی حضرات را با مشابه آمها در کشورهای هم سطح ایران مانند کره جنوبی، ژاپن و... مقایسه فرمائید. (817440) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۷:۵۵:۰۱
تا وقتیکه برداشت ما از خصوصی سازی ؛ "خودصوصی سازی" باشد، که باعث شده تمام صنایع و تولید ما به این وضع بیفتد پس بهتره فوتبال ما "خودصوصی" نشه!!! (817533) (moderator102)
 
ابوالفضل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۸:۲۵:۵۴
من نمی دانم دولت راچه به فوتبال!؟ (817562) (moderator22)
 
ghanbari
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۸:۳۴:۴۶
اصلا فوتبال به چه درد این کشور خورده که حالا دولتی باشه یا خصوصی!؟ بنظرمن باید تمام فوتبالیستها تا زمانیکه فقط بازی میکنن و هیچ افتخاری برای کشور بدست نمیارن، یک حقوق ثابت بگیرن! مطابق قانون خدمات کشوری! اونم به شرط فعال بودن در تیم! معنی نداره بیک آدم بیکار بیسواد بی ادب، میلیاردها تومان پول بدن که آخرش بیاد با ماشینش تو خیابونها به مردم فخر بفروشه! (817572) (moderator22)
 
معلم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۰۹:۴۲:۳۹
حیف از این بیت المال ، صد حیف از این بیت المال که بین معدودی افراد مانند دلالان دست به دست می شود . اگر این پول ها را در ورزش های دیگر سرمایه گذاری می کردند ، می توانستیم در المپیک در رده های اول تا دهم بیاستیم. (817656) (moderator102)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۳:۴۱:۲۰
دولتها ثابت كرده اند كه نقش خود را به خوبي در همه حوزه ها ايفا نمي كنند و فسادها و رانتها و زد و بندها از دل دولتها درمي آيد. اقتصاد دولتي اقتصادي شكست خورده است همينطور فوتبال دولتي ورزش دولتي و حتي فرهنگي كه با ضرب و زور بخشنامه و ... بخواهد اصلاح شود. (818057) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۶:۴۲
عده ای الان مثل علف هرز در فوتبال ایران رشد کرده اند و سهم خودشان را از بین المال طلب می کنند چون تا الان عادت کرده اند و حق خودشان می دانند.خوردن مال حرام یکبارش کافی است تا بار دوم و سوم و...را هم ادم توجیه کند که اون دفعه ما خوردیم حقمان بود پس از این به بعد هم باید نوش جان کنیم (818370) (moderator22)
 
فرزین
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۱۸:۴۴
واقعا اگر نصف این پول رو در محافل علمی خرج میکردند به کجا ها که نمیرسدیم (818888) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۳:۵۲:۰۹
پس قاعدتا تا حالا هم قبول دارید که فوتبالی وجود نداشته
چند سال مختلف در بازیهای ملی و باشگاهی حساسیت به خرج می دادم و عرق باشگاه یا تیم ملی را داشتم
الان برای بازی در 10 دقیقه اول بازی هر تیمی بهتر بازی کرد تا آخر بازی از او طرفداری می کنم
آنقدر با ارامش فوتبال نگاه می کنم و لذت می برم (819419) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۰ ۱۰:۴۸:۰۷
توفدراسیون ما یه بزرگی وجود نداره و هیشکی هیشکی رو قبول نداره.چون همشون میدونن همشون نالایقن. (823897) (moderator22)
 
شهداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۱ ۱۰:۲۶:۳۸
فقط توجه بفرمائید چه کسانی دارای پاسپورت دو گانه هستند لیست را بررسی فرمائید همه فوتبالیستها فعلی و سابق که الان در تقش مربی مدیر و غیره فعالیت مینمایند و هر ساله به بهانه های مختلف به ایران میایند و با بند و بست قرارداد انچنانی میبندند و ارز درامده از مالیات مردم را به انسوی ابها میبرند (825719) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
فوتبال دولتي مساوي مرگ فوتبال ايراني