توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 49604
مشروح سخنان هاشمي در نمازجمعه
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ تير ۱۳۸۸ ساعت ۱۷:۵۷

رئيس مجمع تشخيص مصلحت با اشاره به حضور بي سابقه و آزادي كامل مردم در انتخابات اعلام كرد: همه بايد به قانون قانع باشيم. وي همچنين از عدم استفاده از فرصت پنج روزه مقام معظم رهبري و شوراي نگهبان اظهار تاسف كرد و وحدت را نياز بيش از پيش امروز دانست.

به گزارش فارس، نمازگزاران اين هفته نماز جمعه تهران كه به امامت آيت‌الله هاشمي رفسنجاني اقامه مي‌شود، پيش از آغاز خطبه‌ها با شعارهاي "خوني كه در رگ ماست، هديه به رهبر ماست " و "ما اهل كوفه نيستيم، علي تنها بماند "، "اي رهبر آزاده آماده ايم آماده "به استقبال سخنان هاشمي رفسنجاني رفتند.
هاشمي رفسنجاني در ابتداي سخنان خود در تذكري به نمازگزاران، گفت: جايگاه نماز جمعه و قداست آن با اظهارات و شعارهايي كه جنبه عمومي و اصولي ندارد،‌ آلوده نشود.
وي افزود: اين جايگاه مقدس، سرمايه عظيم همه دوران تاريخ اسلام است كه در زمان ما به عنوان بهترين ميدان حضور فضائل اسلامي و انساني محسوب مي‌شود.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران ادامه داد: امروز در آستانه سالگرد اقامه اولين نماز جمعه تهران هستيم و نماز جمعه اين هفته بي‌شباهت به نماز جمعه‌هاي اوايل انقلاب كه به امامت آيت‌الله طالقاني و جمع زيادي از مردم با سليقه‌هاي مختلف بود، نيست.

دشمن موفق نخواهد شد
آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني خطيب نماز‌جمعه امروز تهران در خطبه اول به مباحثي در خصوص اساس و معيار‌هاي اسلامي و موضوع بعث پيامبر و حوادث صدر اسلام پرداخت.
هاشمي رفسنجاني گفت: امروز دشمن درصدد است تا حقانيت و صلاحيت اسلام را زير سوال ببرد اما موفق نخواهد شد.
وي با بيان اينكه در آستانه سالروز بعثت پيامبر اسلام هستيم گفت‌ در خطبه‌هاي گذشته درباره شكل‌گيري نظام و قرآن نماز و مسجد صحبت كرديم.
خطيب نماز‌جمعه تهران اظهار داشت: با برگزيده‌ شدن پيامبر اسلام از سوي خدا فرستاده‌اي به سوي مردم آمد كه از جنس خودشان بود و بنابرگفته قرآن يكي از صفات پيامبر اين بود كه بر مردم مهربان و با حرص به دنبال منافع و سعادت آنها بود و قلبي مملو از رحمت براي نيروهاي اسلام داشت.
رئيس مجلس خبرگان خاطرنشان كرد: يكي از معجزات بزرگ پيغمبر اين بود كه موفق شد در آن دوران عجيب و در يك منطقه جاهلي، مكتبي را تاسيس كند كه پس از 1400 سال هم امروز قوي‌تر مكتب انساني دنيا است و تا قيامت هم بايد دنيا را اداره كند و اين كار توسط يك انسان معمولي و تحصيل نكرده و با راهنمايي خدا و آن امانت‌داري كه در آن بود، صورت گيرد.
وي ادامه داد: پيامبر اسلام به مدت 13 سال در مكه به سازندگي، كادر‌سازي و تربيت‌نيروهاي وفادار پرداخت چرا كه زمينه كار حكومتي و اجتماعي وسيع ممكن نبود و ايشان به تعليم اصول‌دين و افكار الهي در بين مردم پرداختند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري اظهار داشت: در دو سال آخر مكه كم‌كم شهرت افكار پيامبر به مدينه‌اي رسيد كه دچار جنگ داخلي بود و بر همين اساس در سال سيزدهم 70 نفر از قبايل مدينه براي بيعت با پيغمبر آمدند و نتيجه آن اين بود كه زمينه مناسب براي حضور پيامبر در مدينه فراهم شد و ايشان با آن شكلي كه همه مي‌دانند پس از ليله‌المبيد از مكه فرار كرد و به مدينه رفت و در قبا منتظر امام علي (ع) و ديگر ياران شد.
هاشمي رفسنجاني اولين كار پيامبر را احداث پايگاهي براي خود به عنوان مسجد قبا عنوان كرد و گفت: به محض ورود ايشان به مدينه باز هم اولين كار ايشان ساخت يك مسجد به عنوان پايگاهي بود كه با مردم سرو كار داشته باشد و خود ايشان در يك زمين حلال با مشاركت مردم به ساخت مسجد كمك كرد.
خطيب نمازجمعه تهران گفت: سپس مردم مدينه گروه گروه براي بيعت آمدند شرايط خود را مطرح كردند و پيامبر نيز مطالبات خود را ارائه دادند و توانستند افكار اصيل اسلام را براي مردم توضيح دهند.

خدا، مردم و پيام خدا
هاشمي رفسنجاني خاطر نشان كرد: نتيجه اين كار آن شد كه از همان سال اول زمينه حكومت اسلامي در مدينه شكل گرفت و آنچه در اين مورد مي‌توان بر آن تكيه كرد خدا، مردم و واسطه ميان‌ آنها يعني انساني از جنس مردم كه پيام خدا را به آنها مي‌رساند.
وي با بيان اينكه كلمه الله سه هزار مرتبه و كلمه مردم حدود 500 مرتبه در قرآن تكرار شده است، گفت: اساس كار اين است كه پيامبر نه با زور و قدرت بلكه با رحمت بين جامعه اسلامي بود و با كمك آنها دشمنان را سرجايي خود نشاند و يك وحدت و الفت در ميان آنها ايجاد كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه پيامبر در ابتداي كار جامعه مدينه را با هم متحد كرد، گفت: در ابتدا با همه گروه‌هاي حاضر در اين شهر پيمان بست و يك وحدت مثال‌زدني ايجاد نمود.
هاشمي رفسنجاني خاطر نشان كرد: مساله عميق‌تر ايجاد اخوت‌اسلامي ميان مهاجرين انصار بود كه مدينه را به يك شهر متحد و نيرومندي تبديل كرد كه چند سال بعد از يك شهر كوچك به قدرتي تبديل شد كه به امپراتوري‌هاي جهان مانند ايران، روم، حبشه تنه مي‌زد.
وي افزود: اينها در حالي بود كه اروپا در آن زمان در قرون وسطي در وحشي‌گري بود و سابقه نوع حكومت پيامبر اصلا وجود نداشت، قدرت‌ها وجود داشتند اما براساس زور، ظلم، تبعيض و فساد بودند.
خطيب نظام جمعه تهران مباني سازماندهي انساني جامعه پيامبر را تربيت انسان مؤمن، عالم و متخلق به اخلاق انساني عنوان كرد و با بيان اينكه اين يك سرمايه اصلي بود، اظهار داشت: از زماني كه پس از 500 سال در آسمان بر روي انسانها گشوده شد معيارها براي پيامبر اسلام روشن بود.

توجه به علم و دانش
هاشمي رفسنجاني توجه به موضوع علم دانش و يكي از مسائل مورد توجه خداوند دانست و گفت: همچنين خدا اخطار مي‌دهد انسان‌هايي كه دچار غرور شوند اهل طغيانند و همچنين در قرآن كريم مي‌فرمايند خدا به عنوان يك قاضي عادل بين مردم داوري مي‌كنند و در قيامت هم هيچ چيز از قلم نمي‌افتد پس مبادا بندگان خدا را ضعيف حساب كند.
وي ادامه داد: خداوند آنچه كه مساله سواد، تحصيل و پيشرفت توسعه را به رخ انسان مي‌‌كشد و زماني كه فرشتگان از خدا مي‌پرسند كه چرا انسان را آفريدي، خدا مي‌گويد اين به خاطر علم و دانش آنهاست كه از شما عاقل‌ترند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه موضوع علم و دانش از ابتداي خلقت و شروع بعث مورد توجه بوده است، گفت: خدا به قلم قسم خورده است و مي‌گويد نمي‌تواند انسان جاهل و عالم را در يك رديف قرارداد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه پيامبر اسلام بسيار مواظب حقوق مردم بود تا حق هيچ كس در قلمرو حكومتش ضايع نشود، به سال آخر عمر شريف پيامبر اسلام اشاره كرد و گفت: ايشان در روزهاي آخر با كمك ديگران و با زحمت به مسجد رفت و فرمود امروز براي خداحافظي آمده‌ام و اگر كسي حقي به گردن من دارند، بگويند آن را ادا كنم چرا كه قيامت بسيار سخت است.
وي اين شيوه پيامبر را دليلي دانست كه امروز بيش از يك ميليارد و ششصد ميليون مسلمان عاشق اين شخصيت بزرگوار و دين مبين اسلام هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاكيد قرآن بر موضوع وحدت گفت: خدا در قرآن اشاره مي‌فرمايد كه جامعه بر لبه پرتگاه و جهنم بود و اين خداوند بود كه آنها را نجات داد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه پيامبر با ايجاد وحدت به پيروزيها رسيد، اظهار داشت: اما در روزهاي آخر ايشان احساس كردند كه اين وحدت به خطر افتاده و تفرقه ايجاد شده و حسن رقابت و دشمني به وجود آمده است.
وي ادامه داد: پس از موضوع غدير و اعلام وصي پيامبر به مدينه رسيد و در دو ماه محرم و صفر بود كه علائم تفرقه حتي با حضور پيامبر ديده شد و ايشان يك مرتبه به بقيع رفت و با حالتي ناراحت خطاب به شهدا و مردگان گفت كه سعادت با شما است، چرا كه نيستيد تا ابرهاي فتنه را در جامعه ببينيد و ببينيد كه اين تيرگيها بر برادران و خواهرنتان چيده شده است.

پيامبر نگران امت
خطيب نماز جمعه تهران با بيان اينكه پيامبر با حالتي ناراحت فرمودند كه من نگران اين امت هستم، افزود: ايشان يك الگو براي بشريت است و بهترين نمونه براي امت‌سازي محسوب مي‌شود .
هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه پيامبر اسلام همواره با قدرت و اعتماد سخن مي‌گفت و حتي در جنگ احزاب خبر از پيروزي اسلام بر امپراتوريهاي ايران و روم خبر داد، گفت: ولي وقتي ايشان بوي تفرقه را ديدند آنچنان ناراحت شدند كه ناراحتي خود را با مردگان مطرح كردند.
وي خاطرنشان كرد: پيامبر اسلام با آن عظمت بناي را ساخت كه ما بر اساس آن انقلاب را شروع كرديم و مسائل اسلام را در قانون اساسي و آرامان‌هاي خود گسترش دهيم و وظيفه داريم اين سرمايه عظيم را كه خون هزاران شهيد و جانباز و ايثارگر و پاي آن ريخته شده است حفظ كنيم چرا كه اين سرمايه به ارزاني به دست نيامده است.

دولت چين منافعش را با دنياي اسلام در نظر بگيرد
رئيس مجلس خبرگان رهبري در ابتداي سخنان خود در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران نيز با اشاره به سالگرد شهادت امام موسي‌بن جعفر(ع) وي را مظلوم‌ترين و رنج‌ديده‌ترين امام معصوم شيعيان خواند و گفت: اين امام عزيز هميشه در سانسور، فشار و تحت نظر بود و آخر سر نيز با آن وضع به شهادت رسيد و دو لقب كاظم و صابر كه در انديشه شيعيان به اين امام بزرگ داده شده به واسطه تحمل همين سختي‌ها و رنج‌ها بوده است.
وي افزود: خداوند تمامي ظالمين را در دنيا و آخرت عقاب كند و همه مظلومين و آنهايي را كه در راه حق به ظلم مبتلا مي‌شوند، صبر و اجر عنايت كند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به كشتار مسلمانان چين و روزهاي تلخي كه به مسلمانان اين كشور مي‌گذرد، بيان كرد: به دولت چين عرض مي‌كنم كه انتظار مي‌رود در برابر مظالمي كه بر مردم وارد مي‌شود، صبر كرده و آرامش خود را حفظ كند.
در اثناي سخنان هاشمي درباره چين،عده‌اي از نمازگزاران شعار مرگ بر چين سر داده و عده‌ ديگر سوت و كف زدند كه متعاقب آن هاشمي از نمازگزاران خواست تا به دليل شرايط حاكم بر نماز جمعه اين هفته تهران، از سر دادن شعار خودداري كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: ما دولت چين را دولتي عاقل مي‌دانيم كه در جهت توسعه كشور در روي كار است و برادرانه آنها را نصيحت مي‌كنيم كه آنچه كه اتفاق مي‌افتد به نفع آنها نيست و آنها مي‌دانند كه يك ميليارد و 600 ميليون مسلمان در دنيا در 60 كشور جهان زندگي مي‌كنند و در همه دنيا اكنون مسلمانان داراي هويتي مستقل و شخصيت هستند و همه اينها دلشان مرتبط با مسلماناني است كه در چين مورد ستم قرار مي‌گيرند. از چين مي‌خواهيم كه ملاحظه كند و منافع خودش را با دنياي اسلام و با دل‌هاي مسلمانان در نظر بگيرد كه انشاءالله از اين به بعد شاهد چنين ظلمي در اين كشور و چه در ساير كشورهاي مسلمانان نباشيم.
خطيب نماز جمعه تهران با ابراز تاسف از وضعيت افغانستان، عراق، ‌پاكستان و فلسطين، وضعيت كنوني اين كشورها را نيز مشابه وضعيت آنها در هفته‌ها و ماه‌هاي گذشته در خونريزي، فساد و درگيري عنوان كرد و از درگاه خداوند خواست اين وضعيت در آن كشورها نيز روزي حل شود.

آزادي كامل در انتخابات و حضور بي‌سابقه
هاشمي رفسنجاني با اشاره به موضوع برگزاري انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري در كشورمان اظهار داشت: به خواست خدا در انتخاباتي كه انجام شد، رقابت خوبي شكل گرفت و ما خيلي خوب شروع كرديم و مقدمات خوبي انجام شد و يك رقابتي بود كه 4 نفري كه از نظر شوراي نگهبان صالح تشخيص داده بودند، آمدند و رقابت كردند و رقابت را هم خوب انجام مي‌دادند.
وي ادامه داد: مردم در اين فضا اميدوار شدند و با آزادي كامل در انتخابات و حضور بي‌سابقه‌اي از خودشان نشان دادند و اين افتخار را ما بايد به واسطه مردم بدانيم و اين حق مردم است. اين مردم بودند كه خوب به ميدان آمدند و ركورد حضور در پاي صندوق‌هاي راي را شكستند و بايد از همه اين مردم متشكر باشيم كه در زماني كه هيچ كشوري به اين اندازه نصاب حضور مردم را ندارد، وفادارانه به ميدان آمدند و در انتخابات شركت كردند.
خطيب نمازجمعه تهران افزود: اي كاش همان شرايط حاكم در روزهاي انتخابات تا امروز ادامه مي‌يافت و ما امروز در سربلندترين شرايط را مي‌توانستيم در دنيا داشته باشيم و نتيجه انتخابات هر چه مي‌خواست باشد، ولي آن جور كه مي‌خواستيم، نشد.
هاشمي ادامه داد: اساس مسئله اين است كه ما چه مي‌خواهيم، يعني انقلاب چه مي‌خواهد و شما اين حرفهايي كه اكنون از من مي‌شنويد از كسي مي‌شنويد كه از پيش و لحظه شروع مبارزات كه امام راحل آغاز كرده، در لحظه به لحظه همراه انقلاب بوده و صحبت از 60 سال پيش است و ما به خوبي مي‌دانيم امام چه مي‌خواستند و ما بخوبي مي‌دانيم كه اساس و تفكر امام چه بود.
وي خاطر نشان كرد: امام(ره) در مواجهه با پيشنهاداتي كه براي مبارزه مسلحانه و استفاده از اسلحه و ترور و همكاري با فلان حزب مي‌آمد، همواره مي‌فرمودند آن چيزي كه من مي‌خواهم، مردم هستند و شما هر چه مي‌توانيد كار كنيد و دل مردم را با مبارزات آشنا كنيد و به ما طلبه‌ها مي‌فرمودند شماها رسالت‌تان اين است كه بر منبرهاي مساجد، حسينيه‌ها و روستاها آنچه را كه مي‌خواهيم توضيح دهيد و مردم اگر همراه ما باشند، همه چيز داريم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي راه پيغمبر بود، ‌اظهار داشت: ‌بنابر اين قرار گرفت كه مردم با ميل و اختيار و اعتقاد خودشان به پاي كار بيايند و اين هنر بزرگ امام بود كه در اين زمينه موفق شدند و كمتر از 20 سال طول كشيد كه مردم آنچنان آگاه شدند و البته هزينه‌هاي بسياري پرداختيم، شهيد داديم، زنداني داديم، تبعيد امام را داشتيم اما سودمان خيلي بيشتر بود.
هاشمي يادآور شد: مردم آنچنان آگاه شدند كه آنهايي كه سن‌شان اقتضا مي‌كند مي‌دانند كه يكي دو سال آخر مردم چه طور در خيابان‌ها آمدند و همان خيابان‌هاي پر از حاميان امام و معتقد و همراه امام، كمر دولت بسيار مغرور و متكبر رژيم پهلوي را كه در آن وقت از ارتجاع و شرق و غرب كمك مي‌گرفت و به واسطه گران شدن نفت انبار پولش پر بود، ‌آنچنان ابهت مردم آنها را گرفت كه كشور را رها كردند و رفتند و ما اينگونه پيروز شديم.

بگذار هر كاري كه مي‌خواهند بكنند
خطيب موقت نمازجمعه تهران به روزهاي پس از انقلاب و رابطه خود با حضرت امام اشاره كرد و گفت: بعد از انقلاب ما با امام تقريبا به صورت روزانه كار مي‌كرديم و امام مبناي فقهي‌شان و همه چيزشان اين بود كه حكومت اسلامي بدون حضور مردم نمي‌شود و اگر مردم راضي نباشند آن حكومت انجام نمي‌شود و يك روايتي كه من از زبان حضرت امام شنيدم و پس از آن سند آن را خودم يافتم و بر مبناي انديشه امام بود و ناظر بر گوشه‌اي از نقش مردم در انديشه حضرت امام است، اين بود كه علي بن ابيطالب فرمودند يك روز پيغمبر در آن روزهايي كه نگران آينده در سالهاي پاياني عمرشان بود، به وي مي‌گويد تو ولي اين امت هستي و اين ولايت از آن توست و چيزي است كه خداوند به تو داده است و اگر ديدي مردم راضي بودند و آمدند و تو را قبول كردند و به شما اين سمت را دادند و با اجماع دور شما جمع شدند، (اجماع نسبي) شما بپذير و متولي امر شو و كارهايشان را اصلاح كن و اگر ديدي كه مردم اختلاف كردند و آن مقداري كه بايد بيايند، نيامدند رهايشان كن، بگذار هر كاري كه مي‌خواهند بكنند و خودشان مي‌دانند و خداوند براي تو راهي را براي رسيدن به اهدافت پيدا مي‌كند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه اين روايت معتبر تنها گوشه‌اي از نقش مردم در انديشه امام بزرگوار است، گفت: اين تنها يك روايت صريح است و بايد بدانيم كه مبناي تفكر حضرت امام چنين بوده است و مبناي حكومت پيامبر چنين بوده و ما هم در حكومت اسلامي بنا شد اين كار را انجام دهيم و با هم با اين مردم باشيم و مردم هم خيلي خوب با اين موضوع همكاري و همراهي كردند.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد:‌ بر اساس همين تفكر حضرت امام بودكه زماني كه مهندس بازرگان را به عنوان رئيس دولت موقت معرفي كردند و ما هنوز دولت را تحويل نگرفته بوديم و بختيار هنوز اينجا بود و او دولت را در دست داشت اما امام آنقدر عجله داشت كه كارها را به مردم بدهيم و در حكمي كه به مهندس بازرگان دادند و من آن را خواندم، در همان روز امام بر اين نكته تاكيد داشتند كه دوره شوراي انقلاب كوتاه شده و زودتر مجلس را تشكيل داده و با نوشتن قانون اساسي كارها را به مردم واگذار كنيد.
وي ادامه داد: البته وقتي قانون اساسي تهيه شد و قبل از اينكه آن را به مجلس خبرگان بدهيم امام بر روي قانون اساسي و اصول مربوط به مردم تاكيد كردند و اصول مردم را تقويت كرده و برخي مباحث نظير شوراها كه ديگران مطرح كرده بودند، امام آنها را تقويت كردند و كار را به مردم دادند و البته اين مبنايي بر آن قرار گرفت كه وقتي ما در بعدها به برخي كشورها سفر كرديم، بيان مي‌كردند كه ما بيست سال پس از پيروزي انقلابمان، قانون اساسي را نوشتيم. ما هميشه در توجيه اين موضوع اين نكته را بيان مي‌كرديم كه ما بواسطه قدرت مردم و حمايت آنها از انقلاب، دين و كشورشان اين كار را كرده‌ايم.

جمهوريت و اسلاميت
رئيس مجلس خبرگان بيان كرد: شما مي‌دانيد همه چيزمان در قانون اساسي برخاسته از راي مردم است، رهبري، رئيس‌جمهور، مجلس، شوراها و غيره را همه را مردم با راي خودشان مشخص مي‌كنند و هميشه مردم بودند و اين حكومت ديني است و اين جمهوري اسلامي است و يك لفظ تشريفاتي نيست؛ هم جمهوري است و هم اسلامي.
در اين قسمت از خطبه‌ها، سخنان هاشمي رفسنجاني با فرياد الله اكبر خامنه اي رهبر براي لحظاتي قطع شد كه هاشمي از آنها دراين بخش خواست تا اجازه دهند خطبه‌هاي نماز جمعه ادامه يابد.
وي ادامه داد:‌ جمهوري اسلامي يك لفظ نيست، يك واقعيت است و واقعيتي از قرآن، روايات و عقايد و ائمه و پيغمبر ما است و ما به آن اعتقاد داريم و بايد بدانيم كه اين دو بايد با هم باشند و مطمئن باشيد كه اگر هر يك از اين دو (جمهوريت و اسلاميت) آسيب ببينند ما ديگر آن انقلاب را نداريم. اگر اسلامي نباشد اصلا داريم به بيابان و بيراهه مي‌رويم و اگر جمهوري نباشد، اصلا قابل تحقق نيست و آنجا كه مردم نباشند، آن حكومت اسلامي نيست. به همان دليل كه علي بن ابيطالب 19 سال خانه‌نشين بود و دوباره مردم آمدند و آن موقع علي بن ابيطالب با همه مشكلات موجود آن را مي‌پذيرد.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ادامه خطبه‌هاي نمازجمعه اين هفته تهران با بيان اينكه اگر مشكلاتي پيش نمي‌آمد به وسيله اين انتخابات ما در 30 سالگي انقلاب بهترين گام بزرگ را در جهت تحقق اسلامي بر مي‌داشتيم، اظهار داشت: من الان نمي‌خواهم بگويم كه اين گام را برنداشتيم، اما مي‌خواهم بگويم چرا اينطور شد؟

ما ترديد را بدترين مصيبت مي‌دانيم
وي افزود: آنچه من مي‌فهمم و راه‌حل از آن بيرون مي‌آورم اين است كه اواخر دوران تبليغات دچار ترديد شديم، يعني افرادي پيدا شدند كه ترديد كردند و هر دليلي اعم از تبليغات نادرست و يا عمل نادرست صدا و سيما و يا چيزهاي ديگر باعث شد بذر ترديد در ذهن مردم پيش بي‌آيد و ما ترديد را بدترين مصيبت مي‌دانيم.
خطيب نمازجمعه اين هفته تهران در اين لحظه از سخنان خود و در واكنش به شعارهاي نمازگزاران اظهار داشت: "اجازه بدهيد، من كه بهتر از شما مي‌گويم. ول كنيد. "

عده اي قاطع ايستاده اند و عده اي مي گويند ترديد داريم
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه اين ترديد مانند خوره به جان ملت ما افتاد، ادامه داد: البته دو جريان وجود دارد، بدين‌صورت كه يك عده قاطع هستند، ايستاده‌اند و كار خودشان را مي‌كنند و عده ديگر هم كه كم نيستند و بخش زيادي از مردم فهيم كشور ما را تشكيل مي‌دهند مي‌گويند ما ترديد داريم و براي رفع ترديد آنها بايد كار كنيم.
وي با بيان اينكه شرايط بعد از اعلام نتيجه انتخابات دوران تلخي است، تصريح كرد: فكر نمي‌كنم هيچ يك از اعضاي هيچ‌يك از جريانات دلش مي‌خواست اين طور شود، چرا كه الان همه ضرر كرديم.

امروز بيش از هميشه نياز به وحدت داريم
امام جمعه موقت تهران با تأكيد بر اينكه امروز بيش از هميشه نياز به وحدت داريم تصريح كرد: كشور بايد متحد در مقابل اين همه خطري كه ما را تهديد مي‌كند و امروز باج‌خواهيهايشان بيشتر شده است و دارند جلو مي‌آيند كه اين زحمت طولاني ما را در به دست آوردن هايتك‌ها و به خصوص انرژي هسته‌اي را از دست ما بگيرند، بايستد و البته خداوند به اينها مهلت نمي‌دهد اما آنها به هوس افتاده‌اند.

دشمنان را مايوس كنيم
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه برادران و خواهران من از همه جريان‌ها، شما بنده را مي‌شناسيد؛ من هيچ وقت از اين تريبون نخواسته‌ام جناحي استفاده كنم و هميشه فراجناحي حرف مي‌زنم و الان هم همين گونه مي‌گويم و نظر به هيچ طرف ندارم، ادامه داد: نظر من اين است كه همه ما بايد فكر كنيم و راهي بيابيم كه متحد كشور را به پيش ببريم و از آثار بد و خطرناكي كه در كينه‌ها بروز مي‌كند، نجات يابيم و دشمنان را مايوس كنيم كه چشم طمع به ما نبندند.
وي با طرح اين پرسش كه چه كار بايد بكنيم كه اين اتفاق بيفتد؟ افزود: من چند پيشنهاد به ذهنم مي‌رسد كه البته اين پيشنهاد را با جمعي از اعضاي خبرگان و اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام كه به فكر آنها اعتماد دارم، مطرح كردم و به اينجا رسيديم كه آنها را به عنوان راه‌حل مطرح مي‌كنم كه شايد ديگران بپذيرند و عمل كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: مسئله مهم ما اين است كه آن اعتمادي كه مردم را با آن وسعت وارد ميدان كرد و امروز مقداري مخدوش شده است را برگردانيم و اين هدف مقدس ما بايد باشد كه اين اعتماد بايد برگردد و اينكه چگونه برگردانيم را در ادامه عرض مي‌كنم.

همه به قانون قانع باشيم
هاشمي رفسنجاني در ادامه در تبيين راه‌حل‌هاي خود براي بازگرداندن اعتماد مردم اظهار داشت: اول از همه، همه ما اعم از نظام، حكومت، دولت، مجلس، نيروهاي نظامي ،انتظامي و امنيتي و مردم يعني به اصطلاح معترضان بايد در چارچوب قانون حركت كنيم. چرا كه اگر از قانون تجاوز كنيم ديگر هيچ مرزي ندارد.
وي با بيام اينكه بايد با قانون مسائل را مطرح و حل كنيم و همه به قانون قانع باشيم، افزود: حال اگر كساني به بعضي قوانين دلخوش ندارند بايد بعداً سعي كنند قوانين اصلاح شود و انشاء‌الله اين اشكالاتي كه ديده شده است يك زماني حل مي‌شود. لذا بايد چارچوب را قانون در نظر گرفته و همه آن را بپذيريم.

با حاكميت منطق هر طرفي حرف‌هاي خود را بزند
خطيب نمازجمعه اين هفته تهران در ادامه توضيح راه‌حل‌هاي خود با تأكيد مجدد بر لزوم برگردان اعتماد مردم، گفت: البته اين امر يك روزه و يك‌شبه نمي‌شود و يك جريان طولاني است كه بايد انجام شود و بالاخره بايد فضاي به وجود بيايد كه همه افراد بتوانند حرف‌هاي خود را بزنند و بدون دعوا و مشاجره و با حاكميت منطق هر طرفي حرف‌هاي خود را بزند و مردم تصميم بگيرند كه البته در اين ميان كار عمده بر دوش صدا و سيما است كه مخاطبان زيادي دارد و البته ساير رسانه‌ها نيز بايد كار خود را انجام دهد.
هاشمي رفسنجاني مجدد تأكيد كرد: بحث‌ها بايد منطقي باشد و بايد برادرانه و خواهرانه با يكديگر حرف بزنيم و هر طرف دليلش را بگويد و بالاخره مردم در اين بين خودشان مي‌فهمند و در آخر نيز مي‌تواند از مردم پرسيد و در هر صورت يك جوري بايد عمل شود كه اين اعتماد برگردد.

اظهار تاسف از عدم استفاده از فرصت رهبري و شوراي نگهبان
وي با بيان اينكه متأسفانه از اين فرصت 5 روزه‌اي كه رهبري انقلاب به شوراي نگهبان دادند و گفتند كه عقلا و موجهين را بياوريد تا بررسي كنند و اعتماد مردم را جلب كنيم استفاده خوبي نشد، ادامه داد: من الان نمي‌خواهم بگويم كه تقصير چه كسي بود، ولي به هر حال نشد؛ آن گذشت و از آن مرحله گذشتيم و الان مرحله ديگري است و فكر مي‌كنم براي آينده و براي اتحاد و براي جلوگيري از خطر نظام و حفظ اين ارزشهايي كه انقلاب خلق كرد و براي اين بناي باشكوهي كه امام راحل و خون شهدا و مجاهدت‌هاي مردم بنا نهاد در اين مقطع مي‌توانيم كارهايي انجام دهيم و اگر اين دو كار را بپذيريم كه اقدامات قانوني باشد و راه براي مناظره و مذاكره و استدلال و مباحثه باز باشد، شايد در مدت كوتاهي بتوانيم به قناعت برسيم.

همديگر را تحمل كنيم
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود گفت: لازم نيست در اين شرايط افرادي را به اين نامي كه الان هست در زندان داشته باشيم، بلكه بايد اجازه دهيم اينها بيايند و به خانواده‌هايشان برسند و نگذاريم به خاطر زنداني‌بودن يك عده دشمنان ما را سرزنش و شماطت كنند و به ما بخندند و براي ما نقشه بكشند. ما انقدر خودمان بايد رشادت و حلم و صبر داشته باشيم و همديگر را تحمل كنيم.
هاشمي رفسنجاني افزود: بعد از آن مسئله بعدي ما اين است كه از آسيب‌ديدگان حوادثي كه اتفاق افتاد، بايد همدردي و دلجويي شود و آنهايي كه عزادار هستند بايد به آنها تسليت بدهيم و دل آنها را دوباره به نظام نزديك كنيم و اين كار شدني است. كساني كه وفادار به انقلاب باشند و ببينند نظام به سراغ آنها مي‌روند، زود مي‌توانند با دل و جانشان با ما همراهي كنند، لذا بايد از آنها دلجويي كنيم و با سعه‌صدر برخورد كنيم و لازم نيست عجله داشته باشيم و خودمان را گرفتار كنيم.

قانون ملاك رسانه ها
وي در ادامه سخنان خود گفت: اگر رسانه‌هايمان با معيارهاي قانوني اجازه گرفته‌اند كه فعاليت كنند نبايد محدودشان كنيم البته در حد قانون چرا كه عرض كردم ملاك قانون است و نه رسانه‌ها انتظار داشته باشند كه بيش از اجازه قانون رفتار كنند و نه نظام حق قانوني آنها را ناديده بگيرند بلكه بايد بگذاريم فضاي آرام و آزاد انتقادي و يا تاييدي به وجود آيد.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران خاطر نشان كرد: اگر مسوولان و نيروهاي انتظامي و امنيتي اين كارها را انجام دهند ما همه عضو يك خانواده‌ايم و آسيب‌ديده در راه انقلاب و جزو كساني كه در جهاد طولاني دفاع مقدس سرمايه‌گذاري كرديم هستيم و همه ما شهيد و جانباز داديم بنابر اين چرا بايد جوري شود كه ديگران از راه‌هاي دور براي ما نسخه بپيچند. ما انقدر عاقل نيستيم و ما اين مباني و تجربه 30 سال اداره كشور را نداريم؟

مراجع هميشه پشتيبان نظام بوده‌اند
هاشمي رفسنجاني در ادامه سخنان خود ضمن تأكيد بر لزوم حفظ حرمت مراجع گفت: مراجع هميشه پشتيبان نظام و حقيقتاً بدون توقع بوده‌اند، بنابراين چرا بايد بعضي از آنها برنجند، در حاليكه بايد آنها را حفظ كنيم و پشتيبان آنها و متكي به آنها باشيم.

تكرار ادعاي بحران
وي ادامه داد: اگر اين يكپارچگي را فراهم كنيم اميدوارم اين خطبه نمازجمعه شروع يك تحولي در آينده باشد و بتوانيم از اين مشكل كه مي‌توان متأسفانه اسم "بحران " براي آن گذاشت به خوبي عبور كنيم و دوباره شاهد همدلي و همرزمي و همراهي و رقابت سالم باشيم و هر چي كه مردم خواستند همان‌گونه باشد.

 
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.