نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 432448
ممنوعیت پزشکان استخدامی از فعالیت در بخش خصوصی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۳
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام دستگاه‌های اجرایی هستند نمی‌توانند به فعالیت انتفاعی پزشکی در سایر مراکز خصوصی و عمومی غیردولتی بپردازند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (شنبه) و در ادامه بررسی جزئیان لایحه برنامه ششم توسعه ماده ۸۹ را با ۱۵۲ رأی موافق، ۲۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

بر اساس این ماده:

الف- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت مکلف است ظرف دو سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به استقرار سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان و سامانه‌های اطلاعاتی مراکز سلامت با هماهنگی پایگاه ملی آمار ایران و سازمان ثبت احوال کشور با حفظ حریم خصوصی و منوط به اذن آنها و محرمانه بودن داده ها و با اولویت شروع برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اقدام نماید.

وزارت بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشکی مکلف است با همکاری سازمان ها و مراکز خدمات سلامت و بیمه سلامت حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از استقرار کامل سامانه فوق، خدمات بیمه سلامت را به صورت یکپارچه و مبتنی بر فناوری اطلاعات در تعامل با سامانه"پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان" ساماندهی نماید.

تبصره- کلیه مراکز سلامت و واحدهای ذیربط اعم از دولتی و غیردولتی موظف به همکاری در این زمینه می باشند.

ب- کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام پیمانی و یا رسمی دستگاه‌های اجرایی موضوع این قانون هستند، مجاز به فعالیت انتفاعی پزشکی در سایر مراکز تشخیصی، آموزشی، درمانی و بیمارستان‌های بخش خصوصی، عمومی غیردولتی با رعایت تبصره یک ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب سال ۱۳۷۳ و یا فعالیت در بخش خصوصی مرتبط با حوزه ستادی مربوط به غیر از دستگاه اجرایی خود نیستند. مسئولیت اجرای این بند به عهده وزراء وزارتخانه های مربوطه و معاونین آنها و مسئولین مالی دستگاههای مذکور است.

تبصره۱- موارد استثنا برای مناطق محروم با ذکر نام فرد و علت به پیشنهاد دستگاه اجرایی مربوطه و تأیید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تأیید می‌گردد.

تبصره۲- مطب پزشکان و دندانپزشکان متخصص در نقاط محروم در صورت نیاز و ضرورت به تشخیص رئیس دانشگاه و یا دانشکده علوم پزشکی آن نطقه تعیین می‌شود مطب پزشکان و دندانپزشکان عمومی از شمول این بند مستثنی است.

 ج - دولت موظف است از بخش های خصوصی و تعاونی برای ایجاد شهرکهای دانش سلامت، حمایت به عمل آورد. آئین نامه اجرایی این بند در چارچوب قوانین و بودجه سنواتی طی سال اول اجرای قانون برنامه تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.

د- به منظور متناسب سازی کمیت و کیفیت و تقویت نیروی انسانی گروه پزشکی با نیازهای نظام سلامت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است نیازهای آموزشی و ظرفیت ورودی کلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی علوم پزشکی اعم از دولتی و غیردولتی را متناسب با راهبردهای پزشک خانواده، نظام ارجاع و سطح بندی خدمات و نقشه جامع علمی کشور تعیین و اقدام نماید.

هـ - وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مکلف است به اجرای " نظام خدمات جامع و همگانی سلامت" با اولویت بهداشت و پیشگیری بر درمان و مبتنی بر مراقبت‌های اولیه سلامت، با محوریت نظام ارجاع بر پزشکی خانواده با بکارگیری پزشکان عمومی و خانواده، گروه پرستاری، مراقبت‌های پرستاری در سطح جامعه و منزل سطح بندی خدمات، پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان، واگذاری امور تصدی گری با رعایت ماده(۱۳) قانون مدیریت خدمات کشوری و پرداخت مبتنی بر عملکرد مطابق قوانین مربوطه و احتساب حقوق آنها اقدام نماید. به نحوی که تا پایان سال دوم قانون اجرای برنامه کلیه آحاد ایرانیان تحت پوشش نظام ارجاع قرار گیرند.

و - سازمان ها و صندوق های بیمه گر پایه کشور مکلف به خرید راهبردی خدمات سلامت براساس دستورالعمل‌ها و راهنماهای بالینی و فهرست رسمی داروهای ژنریک ایران در چارچوب نظام ملی دارویی کشور همزمان با اجرایی شدن نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده در کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صرفاً از طریق سامانه هستند.

ط- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است تقاضای تخصیص نیروهای پزشکی طرح نیروی انسانی مورد نیاز سازمان تامین اجتماعی را براساس تفاهم و همکاری متقابل با اولویت مناطق محروم بررسی و تامین نماید.

ک- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو موظف است حمایت از تولید و عرضه و تجویز داروهای ژنریک حمایت بیمه ای را فقط به داروهای ژنریک اختصاص دهد و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون حسب مورد تمهیدات لازم جهت صادرات محصولات سلامت محور اقدام نماید و برنامه ایمنی سازی کودکان واکسیناسیون را تا حد و تراز کشورهای توسعه یافته ارتقاء دهد.

م - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور در جهت مصون سازی و افزایش توان بازدارندگی کشور موظف است انواع تهدیدات حوزه سلامت را بررسی کند  و اقدام لازم جهت خنثی‌سازی و مقابله با  آن را مطابق قوانین مربوطه به انجام رساند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان بندهای ح، ی و ل به ترتیب درباره توسعه طب سنتی و استفاده از داروها و فرآورده‌های طبیعی گیاهی، تهیه بیمه مسئولیت حرفه‌ای و تکمیل و تجهیز، ارتقای خدمات مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق نفت‌خیز و معدنی را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برنامه ارجاع دادند.
 
کلمات کلیدی : مجلس + پزشکان استخدامی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۱۳:۳۴:۳۰
پزشک عمومی جوان تازه مدرک گرفته که حتی spell دارو را نمیتونه درست بنویسه ماهی 9 میلیون دریافتیشه اونوقت من کارشناس بهداشت با 20 سال سابقه ماهی 1.8 میلیون بایستی جون بکنم و انتظار آقایون وخانم های پزشک هم اینه که ما کار کنیم و ایشان مهرشونو بزنند زیر برگه و کارانه را بینشون تقسیم کنند و ما هم تماشاگر.
آره خدا قبول میکنه شما زور بگید شما ببرید نوش جونتون !!!!
ولی حیف که نه ما آرامش داریم نه شما.علتش هم حق خوریه. (4105377) (alef-11)
 
پزشک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۱:۱۵:۴۲
همکار عزیز، من خودم تازه پزشکی فارغ التحصیل شدم،
خوبه خودتون هم دارید میگید، انتظار دارید پزشک جوان تازه فارغ التحصیل شده بتونه مثل پزشک 30 سال سابقه کار مریض ببینه و کار کنه؟ پزشکی یک علم تجربیه، قسمتی علمه قسمتی تجربه، شما خودتان 20 سال قبل که فارغ شدید چقدر به علوم رشته ی خود مسلط بودید؟
و اما اگر از این ها بگذریم بذارید تا یه کمی بهتون بگم چرا اینجوره. اگر اون پزشک نتونسته spell رو درست بنویسه به دلیل این بوده که تو دوره ی تحصیل به جای اینکه واحدهای مناسب تحصیلی رو فرا بگیره مجبور شده بره بشینه سر کلاس ادبیات! بعدم بهش گفتن دیدتو در زندگی باز میکنه! خوب قبول ولی نه تا حدی که از وظیفه اصلیش باز بمونه!
یا مثلا به جای دیدن مریض و افزایش بار علمی در دوره ی اینترنی، مجبوره وقتش رو صرف میرزابنویسی، و کارهای پوچ دیگه بکنه!
فقط بلدیم نگاه کنیم اون چقدر میگیره من چقدر میگیرم. بدون اینکه هیچ اطلاعاتی از شرایط قبلی، فعلی و علت و معلول ها داشته باشیم.
بعدش هم مشکل همه اینه که نمیتونن یا نمیخوان با نتیجه ی تصمیمات و انتخاب های قبلی خودشون روبه رو بشن و به جای پذیرفتن و تلاش کردن جهت بهبود وضعیت خودشون و خونواده شون، روزی خودشون رو تو جیب بقیه می بینن و در این مورد فکر میکنن حقشون رو پزشکان می خورن! نه عزیزم همچین چیزی نیست. این جونی که شما الان دارید می کنید رو اون پزشک سال ها قبل پشت کنکور و در طول تحصیل کنده و الان داره نتیجشو میبینه. این راه برای همه باز بوده. کسی جلوی هیچ کس رو نگرفته. موقع انتخاب رشته تو دبیرستان همه ی خانواده ها و به تبعش دانش آموزا از آینده ی رشته ها در ایران کم یا بیش اطلاع داشتن. هر کسی میتونسته هر چی میخواد بره. پس اینقدر مظلوم نمایی نکنید.
همکار عزیز، من نمیگم من از همه باهوش تر بودم که الان پزشک شدم. نه اصلا. قبول دارم که کلی شرایط دیگه هم هست، خیلی خانواده ها هستن که به دلیل مشکلات مالی نتونستن پیشرفت کنن و خیلی مسایلی از این قبیل. اینم نمیگم که من از همه بیشتر زحمت کشیدم و بقیه ی رشته ها زحمت نکشیدن، اونها هم کار کردن درس خوندن، چه رشته های پزشکی چه غیر پزشکی. اگر پزشکی تخلف کرد باید مجازات بشه. اگر زیر میزی گرفت باید مجازات بشه. من حرفم اینه که قبول کنیم هر تصمیمی تو زندگی گرفتیم باید عواقبش و تبعاتش رو هم خود ما قبول کنیم.
اگر اختلاف بین درامدها هست باید با کار کارشناسی دولت و مجلس و وضع قوانین جدید اون مشکلات حل بشه، اگه به مهندسین داره ظلم میشه پیگیر احقاق حق خود از طریق قانونی باشن و مسوولین رسیدگی کنن. والا باور کنین حق شما در جیب حداقل ما پزشکان تازه فارغ التحصیل نیست!

و منه توفیق. (4125014) (alef-11)
 
عارف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۱۶:۲۵:۵۴
من مادرم را بردم پزشک متخصص دولتی گفت اونجا دوسال تو نوبت باید باشی تا عمل شکم بشی ولی تو فلان بیمارستان خصوصی هستم اونجا تو یه هفته عمل میشی درصورتی که دولت باید متخصص را در دولتی ها زیاد کند ولی مافیای پزشکی درست شده (4105605) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.