نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 392047
بانکها مسیر خود را می روند!
فرمول های پیچیده و غیر قابل پیش بینی بانکها برای گرفتن سود ۳۰درصدی
بخش اقتصادی الف، ۲۴ شهریور ۹۵
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۰
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران در گلایه ای به رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک ها برخلاف مصوبه شورای پول و اعتبار درباره نرخ ۱۸ درصدی حداکثری برای تسهیلات به لطایف الحیل بیش از ۳۰درصد از فعالان اقتصادی سود می گیرند.

محسن جلال پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران در کانال تگرامی خود نوشت: عصر دیروز توفیق داشتم میزبان دکتر ولی الله سیف رئیس‌کل محترم بانک‌مرکزی باشم که به کرمان سفر کرده بودند.

این روزها که فرآیند درمان را طی می کنم تا بخش کوچکی از قوت گذشته قلبم را بازگردانم.

بعدازاحوال پرسی و اظهار لطف عزیزان به دکتر سیف گفتم از آن جا که هنوز رئیس جدید اتاق ایران در نشست شورای پول و اعتبار حضور نیافته و سوگند یاد نکرده‌اند، خود را عضو قسم خورده شورا می دانم و وظیفه خود می بینم مطالبی را درباره وضعیت نظام بانکی به اطلاع ایشان برسانم. ایشان هم ضمن اظهار لطف مبنی بر اعتماد قلبی به دیدگاه های من،با صبر و حوصله گوش دادند.

راستش در روزهای گذشته که تعداد دیدارهایم بیشتر شده،مطالب ناراحت کننده ای درباره روابط پیچیده بانک ها و مشتریان به گوشم رسیده که واقعا ناراحتم کرده است.

به همین دلیل دیروز به آقای دکتر سیف گفتم متأسفانه آن چه برخی بانک‌ها در حال حاضر دنبال می کنند، به نوعی خلاف مصوبات شورای پول واعتبار است و به نظر می رسد بانک ها مسیر خود را می روند.

گفتم بانک ها برخلاف مصوبه شورای پول و اعتبار درباره نرخ ۱۸ درصدی حداکثری برای تسهیلات به لطایف الحیل بیش از ۳۰ درصد از فعالان اقتصادی سود می گیرند.

در پاسخ به این پرسش ایشان که چگونه این اتفاق می افتد؟ توضیح دادم از آن جا که تسهیلات گیرندگان به شدت تحت فشارمالی هستند،گاهی ناچار می شوند زیر بار قراردادهای یک سویه بانکی بروند و تنگنای مالی آن قدر به آنها فشار می آورد که قراردادهای یک سویه بانک ها را امضا می کنند بدون آن که بدانند روش محاسبه سود و دیگر مراحل اخذ تسهیلات در آینده چه بلایی سر آنها می آورد.اشاره کردم که بانک ها با سوء استفاده از ناآگاهی مشتریان و براساس فرمول های پیچیده و غیر قابل پیش بینی و با استفاده از بخشنامه ها و دستورالعمل های داخلی،در جریان امهال یا تمدید تسهیلات به گونه ای محاسبه می کنند که هزینه تمام شده وام ها و تسهیلات بانکی از ۳۰ درصد هم فراتر می رود.

یکی از فعالان اقتصادی می گفت: "بانکی در سال ۱۳۹۰با نرخ ۱۶ درصد(نرخ مصوب همان سال) به من تسهیلات داده است. پس از آن در سررسید تسهیلات با اضافه کردن ٥درصد سود به عنوان ریسک بازگشت تسهیلات، نرخ را تا ۲۱ درصد افزایش داده و هرشش ماه نیز نیم درصد اضافه کرده و بعد با اضافه کردن ۳ درصد سود برای امهال(مهلت دادن) تسهیلات را با نرخ ۲۴.۵درصد تقسیط کرده و بلافاصله بعد از اولین روز دیرکرد، با اضافه کردن ٦ درصد جریمه تأخیر، سود را تا ۳۰درصد محاسبه و اخذ کرده وسپس به ازای هردوماه دیرکرد اضافه دو درصد نیز بر جریمه افزوده است. حال آن که من هم چنان تصور می‌کردم نرخ سود تسهیلات ١٦درصد است."

در نهایت این که به روش های مختلف سود تسهیلات افزایش داده می شود و فعال اقتصادی که این روزها گرفتار ده ها مشکل و مانع است،خود را گرفتار چرخه ای می بیند که هرگز پیش بینی نکرده است.

چون این فرآیند به گونه ای پیش می رود که مشتری در جریان قرار نمی گیرد و روزی متوجه می شود که در تله بانک گرفتار آمده و هیچ راه چاره ای ندارد.یاد داستان معروف قورباغه آب پز افتادم که درون ظرف روی آتش،تغییر دمای آب را متوجه نمی شود تا این که در نهایت...
 
کلمات کلیدی : سود بانکها+صنعت
 
Canada
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۰:۲۰:۳۵
بانکها توان مدیریت و اشتغال زایی و سرمایه گذاری در صنعت را ندارند به همین خاطر شدند دلال پول و همان کاری را می کنند که دستفروشان استانبول بهتر از آنرا بلدند : از یکی پول می گیرند و به فرد نیازمند دیگری همان پول را با کارمزد می دهند . (3934822) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۴:۵۹
اتفاقا خوب بلدن ، اما این سودش بیشتره واسشون (3935353) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۲:۳۳:۴۹
بیش از24%می گیرنداوراق قرضه سودش راحساب کنیدوضمنن من خودم وقتی وام گرفتم حساب کردم برایم 24%حساب شده نرخ سودوام تسهیلات .
بانک مرکزی باپایین آوردن سودسپرده های مردم کاربانکها راسکه کردوحالاسودسپرده هایی که
کم کردند به جیب بانکها میرودکسی به نفع مردم قدم برنمیدارد (3934996) (alef-11)
 
کیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۲:۳۴:۱۶
میشه یک نفر ربا و رباخواری را برای بنده تعریف کند؟ (3934997) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۳:۰۶:۳۱
ما بانکداری اسلامی !!!!!!!!! داریم

مگه مثل کشورهای بی دین غربی هستیم که سود 2 درصد می گیرند؟؟/ (3935034) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۹:۰۴:۳۹
اونجا که شما گفتید ، تورم صفر و یا نزدیک صفر درصد داره (3935343) (alef-11)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۷:۵۳:۱۶
کدام تولیدکننده همه وام گرفتندورفتندخودرو وملک خریدن منتظرافزایش قیمت هستند خداپدرت روبیامرزه (3935258) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۵:۳۶
همه را با خودت مقایسه نکن برادر هنوز هم کم نیستند افرادی که در تولید سرمایه گذاری می کنند و هدفشان قلبا نان رسانی به سفره مردم است. تو اگه واقعا تا به حال کارگاه یا واحد تولیدی داشته باشی لذت حقوق و دستمزد دادن به مردم را درک می کنی (3935356) (alef-11)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۸:۳۵:۳۸
میشه دولت بیاد مثل کشورهای غربی هم سود پرداختی به سپرده گذاران راو هم سود تسهیلات پرداختی به مردم را به 2 درصد برساند که با نکها دیگر بهانه ای نداشته باشند مشکل اینجاست دولت خود هم از این بلوشویی استفاده خود را می برد. (3935310) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۰۹:۵۵:۳۳
من واقعا خسته شدم از این همه خبرهایی که نشون میده ظلم بزرگ در حق مردم میشه هرچه هم نظر میدیم ولی باز انگار گوش کسی شنوا نیست واقعا متاسفم واقعا.... (3935393) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۸:۱۰
اقای رئیس حتی نمیدونن بانکها چه به روز مردم میارن ؟
راخ حل ساده است بانک مرکزی برای هر وام یک کد تعریف کنه و هرکسی با مراجعه به سایت بانک مرکزی رقم دقیق اقساط و سود وامشو بدونه برای دیر کرد هم بانک مرکزی یه شماره حساب بده که دیر کرد به حساب خزانه بره نه جیب باتک هر بانکی هم که تخلف کرد جریمه چند برابری مبلغ وام باید به صاحب وام گیرنده بده تموم شد رفت (3935438) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.