نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 142648
مرثیه‌ای برای «هابیل»
شهاب اسفندیاری، 18 بهمن 90
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۰۴
چند سال قبل که یکی از دوستان نسخه‌ای از دوماهنامه «هابیل» را برایم فرستاد و اولین بار با این نشریه آشنا شدم، شور و شوقی وصف ناشدنی پیدا کردم. به چندین جهت:

- اول این که جمعی از جوانان متدین و دارای سابقه فعالیت مذهبی و تشکیلاتی، دور هم جمع شده بودند و بدون هیچ گونه حمایت دولتی یک مجله‌ی وزین فکری و فرهنگی‌ را بنیان گذاشته بودند.

- دوم این که در بین شورای تحریریه این مجله هم طلبه بود و هم دانشجو. به عبارت دیگر این مجله مصداق عینی و زیبایی بود از کوشش در جهت وحدت حوزه و دانشگاه و تشریک مساعی این دو نهاد در راستای اهداف انقلاب اسلامی.
- سوم این که این مجله دغدغه‌ی جدی «انقلاب اسلامی» و «دفاع مقدس» داشت. از سر تفنن و یا شعار منتشر نمی‌شد. «مسئله محور» بود و به دنبال شناخت گره‌ها و واکاوی مشکلات و تحلیل نیازها و تلاش جهت گشودن راه‌های نو و درمان زخم‌های کهنه بود. برخلاف ده ها و صدها نشریه و مجله‌ی بی خاصیت دیگر که بعضا حتی از بودجه‌های کلان دولتی هم بهره مند هستند، «هابیل» از معدود نشریاتی بود که ندای مکرر و اصرار مؤکد رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت «تولید فکر» را در عمل لبیک گفته بود. اهل نظر می دانند که تاکید شخص اول یک مملکت بر ضرورت «تولید فکر» تا چه اندازه سیاستی «انقلابی» است. چنین سیاستی هیچ نسبتی با محافظه‌کاری‌های مرسوم صاحبان قدرت ندارد. چرا که حمایت از «تولید فکر» یعنی حمایت از تولید «فکر نو». بازنویسی و تکرار افکار موجود که اسمش «تولید فکر» نیست. «تولید فکر» یعنی «تولید فکر نو» و «تولید فکر نو» هم یعنی «تولید فکر متفاوت». حمایت مؤکد رهبر انقلاب از «تولید فکر»، در واقع حمایت ایشان از «نوگرایی» و «تفاوت» است. و «هابیل» در عین «وفاداری» نوگرا بود و متفاوت. شکیل بود و عمیق.
و البته بدیهی است که «متفاوت» بودن با «معارض» بودن و «معاند» بودن یکی نیست. آن «مطبوعاتی» که صاحبان خودشان با ادبیاتی نظامی از آنها به عنوان «توپخانه اصلاحات» یاد می‌کردند و بنا بود پروژه‌ی «فتح سنگر به سنگر قدرت» را، با استفاده از کاغذ و یارانه‌ی دولتی، هم راستا با پروژه‌ی «رژیم چینج» نومحافظه‌کراران جنایت‌کار آمریکایی به مرحله اجرا درآورند، طبعا مسئله‌شان «تولید فکر» نبود. آن «سیاست‌مداران»ی که ادبیات و آرایش نظامی در کار مطبوعاتی‌شان پیش گرفتند، طبعا باید پیش‌بینی پاسخی «متناسب» را هم می‌کردند.

- چهارم این که «هابیل» از معدود مجلات جدی فکری و فرهنگی بود که در تهران منتشر نمی‌شد. هابیل «شهرستانی» بود و در «مرکز» واقع نبود. هرچند که شهر محل نشر آن، یعنی اصفهان، را هم شاید نتوان «حاشیه» دانست!
در همان ابتدای آشنایی با «هابیل» مطلبی نوشتم با عنوان «قدرت اقلیت» که در آن انتشار مجلاتی همچون «هابیل» توسط نسل سوم انقلاب اسلامی را از منظر اجتماعی و فرهنگی تحلیل کردم. ضمنا نوشتم که به نظر من «هابیل» شایستگی آن دارد که در زمره‌ی «میراث فرهنگی اصفهان» ثبت شود. خصوصا که این میراث از جنس میراث «گذشته» و «مرده» نیست که صرفا مناسب موزه‌ها و توریست‌ها و سریال‌های تاریخی باشد. میراثی نیست که با دیدن آن بر فقدان «گذشته‌ای درخشان» حسرت بخوریم و بر آلام و ناکامی‌ها سرپوش بگذاریم و به دنیا فخر بفروشیم. میراثی است متعلق به «اینجا» و «اکنون» که نویدبخش «فردایی» است روشن. میراثی است که نشان می دهد ما «زنده ایم». نشان می دهد که ما «می اندیشیم». از همین روست که به باور من توقیف «هابیل» نوعی «خودزنی» است. به باور من «قتل هابیل» باید برای مسؤولین فرهنگی ما، بیش از آسیب دیدن فلان «منار» یا فرسایش فلان «دروازه» یا ترک برداشتن فلان «گنبد» موجب رنج و ملال باشد. اما شگفت که «هابیل» کاملا «بی سرو صدا» به قتل رسید.

روشن است که این ستایش‌ها به این معنی نیست که نویسنده با هرآنچه در «هابیل» منتشر شده موافق باشد و یا با گردانندگان آن اختلاف نظری نداشته باشد. از قضا همین چندی بیش نقدی نسبتا تند بر یکی از مقالات سردبیر «هابیل» با عنوان «علوم انسانی قمی» نوشتم که البته ایشان بسیار مثبت برخورد کردند. «هابیل» شاید مستحق «نقد» بود اما مستوجب «قتل» نبود. و اگر جای «نقد و نظر» در «دو ماهنامه» هم نباشد پس کجاست؟
در روزگاری که در رسانه‌های عمومی متعلق به بیت المال و تحت نظر ولی فقیه، افرادی در لوای «بازخوانی تاریخ» و «بیان مباحث تئوریک» به رهبر معظم انقلاب طعنه‌ی سیاسی می‌زنند و در کمال شگفتی با حمایت برخی «اصولگرایان» هم مواجه می‌شوند، توقیف شدن یک دو ماهنامه فکری و فرهنگی که با مرارت بسیار توسط جمعی «بچه مذهبی» و «بچه هیأتی» منتشر می شد، حقیقتا طنز تلخی است. خصوصا که این دو ماهنامه بدون هیچگونه تذکر و اخطار و به طور کاملا ناگهانی توقیف شد. آن هم به علت مطالبی است که بعضا ۱۶ ماه قبل در آن منتشر شده بود. این که با کمال تأسف یکی از مقالات بنده با عنوان «فرهنگ علمایی و سیاست حجاب در ایران» نیز مستمسک توقیف «هابیل» شده است، طبعا مسؤولیت بنده در دفاع از آن را دوچندان می‌کند. شایان ذکر است که این مقاله در همایش دوسالانه‌ی علوم انسانی (تهران، شهریور ۱۳۸۹) که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد ارائه شد و در کتاب مجموعه مقالات همایش نیز به چاپ رسید.

در زمانه ای که علی رغم همه ادعای دشمنان در خصوص فقدان آزادی، به حمدالله عناصر و نیروهای اصلاح‌طلب و سکولار و حتی افراد بسیار فعال در فتنه و افراد دارای سابقه محکومیت قضایی، فصلنامه‌ها و ماهنامه‌ها و روزنامه‌های خود را همچنان منتشر می کنند، توقیف شدن یکی از معدود مجلات فکری نسل انقلاب چه معنایی دارد؟ سردبیر «هابیل» دردمندانه برایم نوشته است:

«هرچه باشد ما که روزنامه اطلاعات یا ایران یا ۹ دی یا سایت خبرآنلاین و... نیستیم […] ما حتی شرق و شهروند امروز هم نیستیم. برای همین بستن هابیل هزینه ای برای حضرات ندارد. همین است که دو هفته میگذرد اما دریغ از یک تلفن، یک پیامک از حضرات سیاستمدار و عدالتخواه که همین اخیر برای فیلتر یک وبلاگ هم لابی میکردند. اما حالا سایتشان هم حتی خبر کوتاه توقیف را سانسور می‌کند. اینست برادر. همانطور که پیشتر گفتید و نوشتید ما در اقلیت‌ایم. هرچه هم که دیگران یا خودمان گاهی گمان کنیم که اکثریتی داریم. و این روزها عمیقا این احساس اقلیت بودن ـ که همسایه "دیگر"بودگی است ـ را تجربه می‌کنیم.»

از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکتر حسینی - که در دورانی توفیق آشنایی و همکاری با ایشان را داشتم – می‌خواهم که با دمی مسیحایی «هابیل» را جانی دوباره بخشند و اجازه ندهند خون این «جوان ناکام» در اثر سعایتِ حسودان و «بولتن‌سازی» بخیلانی از جنس «قابیل»، بر زمین ریخته شود. از دوستان دوران دانشجویی‌، جناب آقای سید احسان قاضی‌زاده (مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران) و جناب آقای مجتبی سلطانی (مشاور محترم امور جوانان) نیز، که دسترسی به جناب وزیر دارند، می‌خواهم که در دفاع از مظلومیت «هابیل» قدمی بردارند.
 
احمد
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۳:۲۹:۲۱
واقعا جای تاسف داره! تو این مملکت بچه مذهبی های مستقل از دنیای سیاست بزرگان سیاست زده مظلوم بوده و هستند. مصداق واقعی حاج کاظم آژانس شیشه ای! بازم خوبه بعد از چند روز الف یه تکونی خورد و تک صدایی از این بچه ها رو بلند کرد شاید به گوش کسی برسد که فکر نکنم! (645843) (moderator19)
 
موسوی
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۲۳:۴۳:۳۵
توقیف نشریات مستقلی مانند هابیل چیز جدید و عجیبی نیست . نشریات بسیار تاثیرگذارتر از هابیل هم به همین شکل به مسلخ رفتند . کیست که نداند نیستان شجاعی چه شد و یا صبح مهدی نصیری. چگونه نشریات مستقل و آزاده را سر بریدند و آه از نهاد کسی برنخواست (651694) (moderator22)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۴:۲۱:۲۱
من سالهاست خواننده هابيلم. نميگم ايراداتي نداشته اما معتقدم تو اين چندساله يکه تاز بوده و مصداق بارز جنبش نرم افزاري در مسائل فرهنگي بوده . وقتي فهميدم توقيف شده تعجبم کردم ... (645959) (moderator19)
 
تعجب!
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۹:۵۵:۱۵
دوستانی که نظر منفی داده اند یعنی تعجب نکرده اند! (646429) (moderator19)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۹:۳۲:۵۵
خدایی مصداق بارز هر چی باشه مصداق بارز جنبش نرم افزاری نبوده... (651351) (moderator22)
 
mohammad
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۵:۵۹:۵۴
هابیل نشریه ای بوده که تا جایی که من اطلاع دارم و می شناسم در حوزه ی دفاع مقدس از چند لحاظ تک بوده است:
1- مباحث نظری در این حوزه که فقدان اساسی داشته را پوشش می داده است.
2- بعد از سی و سه سال اولین و تنها ترین نشریه بخش خصوصی - بخش خصوصی یعنی جیب شخصی یکی دو نفر از بچه های هابیل - در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بوده است و نه تنها از بخش های دولتی و ارگان های مربوط به حوزه دفاع مقدس پشتیبانی نمی شد بلکه سنگ اندازی های متعدد نیز داشته اند!
3- گرافیک و فرم بسیار عالی نشریه که به نوعی آبروی هنری بچه های حزب اللهی در عرصه مطبوعات بود. طراحی جلد نشریه که با برش انجام می شد و صفحه آرایی آن خلاقیت های بی نظیری بود که در کارهای مذهبی کم تر دیده بودیم.
حالا به چه دلیل و برهانی این نشریه توقیف شده است را باید مسئولان پاسخ گو باشند و اینکه با چنین تجربه ی بی نظیری از نسل سوم انقلاب در آستانه سی و سومین سالگرد انقلاب این گونه برخورد می شود چه کس یا کسانی سود می برند و هزاران سئوال دیگر؟ (646113) (moderator19)
 
مطهری
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۶:۴۸:۵۱
به نظر من هیات نظارت باید سریعا نسبت به رفع توقیف هابیل اقدام کند. هابیل .. امید جبهه فکری انقلاب بود... (646195) (moderator19)
 
چه عجب!
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۹:۱۵:۴۴
چه عجب! بالاخره یکی تو این سایت های سیاست زده حرف درست و حسابی زده! هابیل واقعا مظلوم توقیف شد. و مظلومیتش هم در سکوت عجیب و غریبی است! (646368) (moderator19)
 
آزاد اندیشی
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۱۹:۵۳:۴۰
تو نشریه تخصصی هم که نمی شه حرف زد! میشه بفرمایید تکلیف آزاد اندیشی و کرسی های آزاد اندیشی و مطالبات فرمایشات آقا چی میشه؟! (646427) (moderator19)
 
نویسنده
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۲۱:۱۴:۴۳
من خودم تو خیلی از نشریات حوزه دفاع مقدس مطلب دارم - تو هابیل هنوز نه - رویکرد بقیه نشریات دفاع مقدسی به هابیل مثبت بود. فکه چند بار هابیل رو معرفی کرد. در بخش گرافیک پلاک هشت به معرفی هابیل پرداخت حتی نشریه نیمه محرمانه نگین ایران که مال سپاهه مطالب هابیل رو بازنشر می کرد. از خیلی آدم های موثر ادبیات دفاع مقدس هم بازخوردهای مثبتی در مورد هابیل شنیدم. نمی دونم کی با این بنده خداها دشمنی کرده و بولتن سازی؟ خدا عاقبتمون رو ختم به خیر کنه! (646518) (moderator19)
 
مها...جر
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۸:۲۵:۲۸
بسم الله!
سلام و درود!

جای تاسف است که یک دانشجوی اصفهانی تا کنون این نشریه را ندیده است
نه در میان طیف رنگارنگ مجلات و ماهنامه های سالن های مطالعه سطح شهر نه کتابخانه های عمومی...
نه حتی در دست دانشجویان تشکیلاتی و فعال!!!
پس واقعا در اقلیتید!
امیدوارم نشریه زودتر رفع توقیف شود.
حداقل برای اینکه به دستمان برسد و بتوانیم تحلیل و قضاوتی منصفانه درباره اش داشته باشیم.
یا علی! (646884) (moderator19)
 
ف.
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۸:۱۹:۱۴
شماره های اول این نشریه خیلی محدود توزیع می شد،اما شماره های آخر روی کیوسک ها هم بود. اما این دلیل ضعف تبلیغات بوده. اتفاقا مثل این نشریه های زرد نبود که تو همه ی نشریه های زرد این روزا تبلیغ می شه. (651207) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۸:۴۹:۱۱
ما که متاسفانه باهاش آشنا نبودیم...
اما درد مشترک یک طیف خاص این توقیفه! (646917) (moderator19)
 
میثم
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۰۸:۵۳
هابیل مجله‌ی بچه‌های مستقل انقلاب اسلامی بود. هابیل را یک مشت دانش‌جو و طلبه‌ی بادغدغه‌ی منطقی راه انداختند. اکثرا اصفهانی. و شاید به همین علت بود که خصوصی بودن اولین نشریه‌ی انقلاب اسلامی معنا یافت. اکثرا اصفهانی. خصوصی واقعا خصوصی. بدون این که به هیچ مافیایی وصل باشد و با هیچ گروهی ارتباط داشته باشد. بدون این که از کسی باج بگیرد و بدون این که به کسی باج بدهد. بدون این که به روی کسی بی‌جهت بخندد بدون این که به کسی بی‌جهت اخم کند. عین خمینی. عین انقلاب خمینی. (646959) (moderator19)
 
فرهنگ
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۲۴:۴۴
لطفا فرهنگ مخالفت داشته باشید. تعصب چیز خوبی نیست! یک نفر سوالی پرسیده 70 - 80 نفر هم (+) زده اند یعنی اونا هم این سووال برایشان به وجود آمده اما 5 - 6 نفر( -) زده اند یعنی جواب سووال را میدانند؟ پس لطفا جواب دهند! (646997) (moderator19)
 
رونوشت
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۲۹:۳۰
رونوشت خدمت آقایان و مسئولان فرهنگی که همیشه فلان نشریه را تو سر بچه مذهبی ها می زدند و می گفتند شما عرضه درآوردن یک همچین نشریه ای رو ندارید! باید به آنها چی گفت!!!! (647006) (moderator19)
 
محمدجواد
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۳۷:۱۱
این سوگنامه و کار الف به نظر من شبیه به مرده پرستی است! ما همیشه مراسم ختم و سوگواری برگزاری می کنیم. ببخشید هابیل 5 سال است که منتشر می شده دریغ از یک خط خبر؟! شما حتی خبر یک خطی توقیف هابیل را کار نکردید. گذاشتید مطمئن شوید هابیل مرده بعد سوگنامه منتشر می کنید! سوگنامه را می خواهیم چکار؟ دلمان به اندازه کافی خون هست! (647021) (moderator19)
 
یک سوال
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۳۸:۳۶
هابیل متعلق به کدام جریان است؟ (647024) (moderator19)
 
مخاطب الف
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۰:۲۹:۲۱
این آقا محمد جواد سوال خوبی کرده لطفا برای ما مخاطبین الف پاسخ گو باشید. هابیل 5 سال است منتشر می شود. حتی یک مصاحبه ی فوق العاده از دکتر توکلی داخل آن چاپ شد. در این 5 سال چرا سراغ آن را نگرفتید؟ چرا از یک کار فرهنگی غیر دولتی حمایت نکردید؟ چرا حتی خبر توقیف آن را سانسور کردید؟ منتظر جوابیم!؟ (647103) (moderator19)
 
سردبيري الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۹:۱۸:۲۶
سلام و تشكر از نظرتان؛
قبلا افتخار داشتيم يادداشت بسيار متين و پرمحتوايي از هابيل نقل كنيم:
http://alef.ir/vdcdfk0j.yt0xj6a22y.html?82581

ضمنا الف خبر توقيف هابيل سانسور نكرد حتي از طريق يك دوست مشترك به مسئولان هابيل پيام فرستاديم كه متني بنويسيد تا منتشر كنيم ولي خودشان جوابي ندادند.
اتفاقا زماني كه آقاي شهاب اسفندياري اين مطلب را براي سردبيري الف فرستاد، گفتيم كه خودمان در نظر داشتيم تا مطلبي درباره توقيف هابيل بنويسيم.
با اين حال اگر كم كاري و قصور از طرف ما بوده، ببخشيد.
سردبير الف (648019) (moderator7)
 
مخاطب الف
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۹:۴۶:۳۶
ممنون که پاسخ گو هستید. البته من هنوز توجیه نشدم. خبر با متن تفاوت دارد. در ضمن از اینکه این مطلب در الف زده شده بود هم بی اطلاع بودم! ممنون. و نکته آخر این که این مقاله ای که شما از قول هابیل منتشر کرده اید یکی از عوامل توقیفش هم بوده! برای اطلاع دوستان! (648084) (moderator19)
 
مظاهری
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۲۰:۱۸:۰۰
شاید جالب باشد بدانید دقیقا همین یادداشت ـ که لینک بازنشرش در سایت الف را ذکر کرده اید ـ یکی از مطالبی است که در صدور حکم توقیف مورد استناد بوده و مصداق «تبلیغ علیه نظام» دانسته شده است! (648135) (moderator19)
 
فرهاد
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۸:۴۲
دیشب یکی از اعضای هیات نظارت بر مطبوعات را دیدم. از هابیل که پرسیدم یادش نمی آمد. هر چی می گفتم یک نشریه تو همچین قطع و موضوع دفاع مقدس یادش نیامد! وقتی گفتم اصفهان. گفت آره یه نشریه محلی!! بود که دوستان می گفتند مطالب خلاف عفت داشته! تعطیلش کردیم! من مونده بودم هاج و واج! گفتم خسته نباشید! (647115) (moderator19)
 
زهرا
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۳:۴۰:۱۰
یعنی اعضای هیات نظارت نشریه رو ندیده تعطیل کردند؟ (647445) (moderator19)
 
فرهاد
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۳:۵۱:۰۹
این دوست ما می گفت: نه! در واقع استناد اعضای به بولتنی بوده که برایشان تهیه و تنظیم شده است! (647469) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۲۳:۲۵
بله. متاسفانه واقعیت اینست که اعضای هیئت نظارت بدون آنکه این نشریه را دیده باشند و تنها به صرف خواندن آنچه در بولتن نوشته شده بود حکم به تعطیلی نشریه دادند. (647845) (moderator19)
 
سارا عظيمي
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۲:۴۱:۳۹
این روزها افتاده ام به دوباره خوانی "آینده انقلاب اسلامی ایران": «من به جوانان و طرفداران اسلام هشدار می دهم که یک وقت خیال نکنند که حفظ و نگهداری اسلام (با سلب آزادی بیان تحقق می یابد). برخی جوانان خیال می کنند که راه حفظ معتقدات اسلامی و جهان بینی اسلامی این است که نگذاریم دیگران حرفهایشان را بزنند. نه! بگذارید بزنند؛ نگذارید خیانت کنند.»(مطهری، 1389: 48)
هابيل قرباني شد... به قول دكتر اسفندياري قرباني جهل. (647329) (moderator19)
 
آريا
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۲:۴۶:۰۲
پیامک خوشایندی نبود: «هابیل؛ نشریه ای که به بازخوانی تاریخ و فرهنگ انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی از منظر علوم انسانی می پراخت، توقیف شد!»
تا كي بايد چوب بي تدبيري و بي فكري برخي از مسوولان فرهنگي را بخوريم؟ (647335) (moderator19)
 
وصلی
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۳:۱۳:۰۴
استمرار انتشار اين نشريه براي همه کساني که دغدغه ايران و اسلام و پاسداشت ميراث انقلاب اسلامي را دارند، مي‌توانست سودمند باشد که با لغو امتياز و تعطيلي آن در نخستين گام انتشار، متوقف شد.

جلوگيري از انتشار اين نشريه، اقدامي خارج از رويه متعارف درباره انتشار نشريات، به ويژه در حوزه‌هاي علمي و فرهنگي است. (647389) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۵:۱۹:۴۶
تاریخ خوبی داریم! از نیستان تا هابیل! نیستان هم همینطور مظلوم بود! یادم نمی رود بعدش نشریه خانه که قربانی شد.
آینده نوبت کیست؟ آیا در نسل آینده آدم هایی پیدا می شوند از جیبشان برای نظام و انقلاب هزینه کنند و بعد هم با شدیدترین صورت با آنها برخورد شود؟ (647641) (moderator19)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۵:۴۶:۲۴
سلام
هابیل یک مجموعه دغدغه بود در باب انقلاب اسلامی. اگر چه برخی نوشته ها با هم تناقض داشتند و مثلا برخی جامعه شناسی زده بود و... . اما هر چه بود نویسندگان سودای انقلاب اسلامی داشتند.
اما به نظرم نباید خیلی بحث بر سر این باشد که چرا هابیل ارزشی تعطیل شد. مگر نشریه ارزشی خطا نمی کند؟ اگر خطا کرد باید نادیده گرفته شود؟ پس بحث باید بر سر این باشد که اولا مصادیق تعطیلی هابیل چه بود؟ آیا این مصادیق با مر قانون تطابق دارد؟ آیا اصلا قانون در این موارد درست حکم به مجرمیت داده یا به عبارتی اصلا قانون درست است؟ یا شاید برداشت آقایان از قانون سلیقه ای است؟!
تلاش برای رفع توقیف یک نشریه خاص کاری را حل نمی کند. حالا هابیل رفع توقیف شد بعد چه؟ آیا قانون و برداشتهای آقایان از قانون عوض شده که این بلا بر سر نشریه دیگری نیاید؟
به نظرم دوست عزیزمان آقای اسفندیاری بیشتر به دنبال نشان دادن یک عرض ارادت دوستانه به سردبیر هابیل بوده است و نه پیگیری دلایل تعطیلی هابیل! (647680) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۲۲:۴۴
حرفتان درست. اما یک مشکل هست! سی و سه سال از انقلاب اسلامی می گذرد و هابیل اولین و تنها نشریه دغدغه مند در حوزه انقلاب و دفاع مقدس است که به صورت خصوصی منتشر شد. نه آگهی می زد و نه در پی کسب درآمد بود. با افتخار می گفت قرار نیست هابیل پولی برگرداند. اولین و تنهاترین نشریه خود گویای این همه بال بال زدن آقای اسفندیاری و امثال او برای هابیل است. چون نمونه و مصادق دیگری نداشته است. (647843) (moderator7)
 
یکی از اعضای تحریریه هابیل
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۲۷:۰۰
مصادیق مجرمیت هابیل از نظر آقایان در بیانیه تحریریه نشریه گفته شده است. اتهامات مربوط به مطالبی از دو شماره آخر هابیل است که پاطوقهایشان با موضوع سربازی و جنسیت بودند. یادداشتهایی از دکتر ابراهیم فیاض، اکبر جباری، شهاب اسفندیاری (نویسنده همین یادداشت)، محسن حسام مظاهری (سردبیر نشریه) و... مصداق تبلیغ علیه نظام، مطالب خلاف عفت و توهین به رهبری دانسته شده اند! (647852) (moderator7)
 
فلاحیان
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۳۹:۰۳
فکر کنم تقصیر اطلاع رسانی الف باشد که در خصوص دلایل تعطیلی هابیل اطلاع رسانی نکرده است. بیانیه هیئت تحریریه هابیل به آن ها اشاره کرده است که در سایت شان موجود است. (647864) (moderator19)
 
سردبيري الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۹:۲۷:۱۱
كلا خيلي چيزها تقصير الف است.
اما با اين حال از بابت كوتاهي الف در اين موضوع عذرخواهي مي كنيم.
سردبير الف (648041) (moderator7)
 
محسن حسام مظاهری
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۴۱:۵۰
بسم الله

به نوبه خود از ابراز همدردی دوست عزیزم آقای اسفندیاری و دیگر دوستان و همراهان عزیز و نیز از مسئولین محترم سایت الف به جهت بازنشر این یادداشت سپاسگزارم.

بیش از دو هفته از توقیف هابیل گذشته است و هنوز این سئوال مهم برای من و دیگر دوستان تحریریه مطرح است که :
با توجه به آن‌که صدور حکم توقیف توسط هیئت نظارت بر مطبوعات تنها ناظر به مصادیق حاد و بسیار حساس است، اعضای محترم هیئت نظارت چرا و چگونه به این نتیجه رسیده‌اند که فعالیت نشریه‌ی هابیل آن اندازه غیرقابل مدارا و بر سبیل خطا است که چنین برخورد شدیدی را می‌طلبد؟ حتی در فرض پذیرش تخلف از سوی نشریه‌ی هابیل، چه نسبتی میان این تخلف با جنس برخوردی که توسط هیئت نظارت شده است، یعنی شدیدترین مجازات ممکن (توقیف کامل)، می‌توان فرض کرد؟
آیا این شائبه پیش نمی‌آید که اعضای محترم هیئت نظارت بر مطبوعات، دانسته یا ندانسته متأثر از یک بازی سیاسی تصمیم به چنین برخورد با نشریه‌ی هابیل گرفته‌اند؟
آیا صدور چنین حکمی برای نشریه‌ای مستقل و متعلق به گفتمان انقلاب اسلامی، کمک به بسط آزاداندیشی و فرهنگ نقادی و پرسش‌گری و زمینه‌سازی برای گسترش فعالیت‌های خودجوش در راستای تحکیم مبانی انقلاب اسلامی است یا به‌عکس به انسداد فضای فکری، گسترش محافظه‌کاری و انحصارطلبی، تنگ‌شدن فضای تضارب آرا، و دلسردی و سرخوردگی حامیان مستقل و دغدغه‌مند انقلاب و نظام از فعالیت‌های خودجوش مشابه خواهد انجامید؟
و سئوالات دیگری از این دست.

همینجا از همه مخاطبان عزیز دعوت میکنم مطالب دو شماره اخیر هابیل که اعضای هیئت نظارت مصداق اتهامات سنگینی چون «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری»، «انتشار مطالب خلاف عفت عمومی» و... دانسته اند را بخوانند و خود قضاوت کنند که در صدور این حکم چه اندازه رعایت انصاف و عدالت و قانون شده است. آنهم نسبت به نشریه ای مستقل و خصوصی که با همت و هزینه عده ای جوان دانشجو و طلبه متعلق به خانواده انقلاب اسلامی تهیه و منتشر میشد.

با احترام و تشکر مجدد
سردبیر نشریه توقیف شده هابیل (647870) (moderator7)
 
hadi
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۵:۰۵:۰۵
سلام به سردبیر محترم هابیل
بالاخره قابیل هابیل را کشت
برادر این سرنوشت تاریخی هابیل هاست
دست مریزاد محسن عزیز
بگذار همچون حسین ابن علی در اقلیت باشیم
تاریخ و انسانهای آزاده گواهی خواهند داد (650840) (moderator22)
 
عزیزی
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۶:۵۱:۵۹
پاتوق های هابیل بهترین محل برای جمعی نویسی دوستان انقلابی پیرامون مسائل و دغدغه های .. جامعه بود. .. یادش به خیر. تجربه خوب و تکرار نشدنی بود. (647792) (moderator19)
 
یوسف
United States
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۷:۴۹:۱۳
مذموم نه مزموم (647880) (moderator7)
 
خواننده هابیل
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۲۰:۳۲:۴۵
توقیف هابیل به هرحال انتظار می رفت اما با دلایل مستدل تر و قانع کننده. ... (648151) (moderator19)
 
دانا
Australia
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۰۴:۴۹:۴۶
نشریه هابیل کاری با ارزش بود و من به شدت توقیف شدن آن را محکوم میکنم. اما هدف خیر (دفاع از یک نشریه سودمند و اعتراض به عملی نادرست) توجیه نمیکند که از دلایل نادرست استفاده شود. توجیه کردن وسیله با هدف آفتی جدی و خطرناک است. به چند مثال اشاره میکنم: نکته اول این که آیا آقای اسفندیاری به توقیف شدن سایر مطبوعات نیز اعتراض دارند یا فقط اعتراض شان محدود به نشریه دوستان خودشان است؟ درست این است که با هر نوع برخورد نادرست با مطبوعات مخالفت شود و به صراحت ذکر شود و از دوستان خواسته شود به طور کلی در بحث توقیف کردن نشریات دقت کنند. از طرف دیگر، ذکر اصفهانی بودن و تاکید بر تهرانی نبودن، بچه هیئتی بودن و امثال آنها تعمق برانگیز است. آیا یعنی اگر نشریه ای از تهران و توسط کسانی که مذهبی نیستند توقیف بشود (توقیف غیرقانونی و غیرموجه) عیبی ندارد؟! مگر تهرانی بودن جرم است، یا شهرستانی بودن دلیل بر حق بودن است؟ به نظر میرسد اگر دست آقای اسفندیاری (یا کسانی با طرزفکر مشابه) باشد، قوانین تبعیض آمیزی علیه برخی اقشار جامعه اعمال میکنند (این گزاره فرضی و غیرقابل اثبات است، ولی به قصد نشان دادن اهمیت برخی از استدلالهای ایشان ذکر شده). قانون نباید به شکلی تبعیض آمیز از افراد متدین، یا افرادی که سلیقه فکری خاصی دارند حمایت کند، بلکه توقیف کردن یا نکردن باید بر مبنای قانونی عادلانه باشد و باید با هر نوع اقدام غیر قانونی و محدودیت غیرموجه مخالفت کرد. نکته دیگر این که تحقیر میراث فرهنگی و افتخار به تاریخ گذشته نیز نکته ای بسیار مذموم است. شکی نیست، برخی از افراد با مخدر تاریخ، چشم بر امروز بسته اند، اما در شرایطی که کشور در بحرانی در زمینه حفظ میراث فرهنگی مواجه است (به اخبار مراجعه کنید)، اشاره تحقیر آمیز ایشان جالب نبود. برای تعریف از مجله هابیل (که در خور تعریف نیز هست) نیازی به تحقیر آثار باستانی و عشق برخی افراد به این گنجینه با ارزش نبود. (648516) (moderator19)
 
زينب محبي
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۱:۴۰:۲۴
1- سلام
2- تشكر از بحث خوبي كه الف راه انداخته است.
3- تقريبا و جسته و گريخته در جريان توقيف هابيل هستم. مساله مهم و قابل تامل براي من اين است كه اعضا هيات نظارت فقط با پاراگراف خواني بولتني به اين جمع بندي رسيده اند. من فكر مي كنم بالاترين عقلانيت مطبوعاتي كشور علي القاعده بايد در هيات نظارت جمع شده باشد. آيا مي توان از اين اقدام هيات نطارت دفاع كرد؟ آيامي توان اين كار را محصول بالاترين عقلانيت دانست.
4- رشته من حقوق است و اصل اول در يك اقدام مجرمانه( البته به نظر من هابيل اقدام مجرمانه اي نكرده است) قصد مجرميت است. استدلالات نويسنده بر هياتي و انقلابي بودن بچه هاي هابيل تاكيد بر همين نكته است كه قصد مجرمانه اي در كار نيست. هابيل يك نقد از درون است. اصل بر برائت است. نكته ديگر زمان است. يعني يك چنين مطلبي 16 ماه طول مي كشد تا بار مجرمانه پيدا كند؟ واقعا جالبه.
5- اگر هابيلي باشيد و هابيل را خوانده باشيد مطمئنا تصديق خواهيد كرد كه نگاه هابيل يك نگاه علمي است، نگاهي از جنس علوم انساني. بايد در كلاس هاي دانشگاهي علوم انساني نشسته باشيد تا بفهميد خلا تئوريك يعني چه؟ بفهميد نبودن جامعه شناسي دفاع مقدس يعني چه؟ نبود نگاهي علمي و انقلابي به خلا هاي اين روزهاي نسل سوم يعني چه؟
6- تنها براي يك چيز هم كه شده بايد از هابيل دفاع كرد و آن هم شكستن اين توهم بود كه بچه هاي انقلابي توان كار با كيفيت و سطح بالاي علمي را ندارند. هابيل اين توهم را شكست. (648845) (moderator19)
 
جليلي
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۲:۳۲:۲۷
در ماجراي نشريه 9 دي فكر كنم چندتايي از نمايندگان مجلس موضع گيري كردند اما در مورد هابيل فكر نكنم ..بلند شود. چون در مملكت ما نشريه سياسي مهم تر از نشريه فكري است. (648967) (moderator19)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۹:۴۲:۳۰
هابیل نشریه فرهنگی بود... نشریه فکری دیگر چه صیغه ای است (651367) (moderator22)
 
نفیسه
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۹:۴۷:۵۰
نه!
باورم نمی شه هابیل رو توقیف کردند!
اولین بار که هابیل رو دیدم بعد اخراجی ها بود!دفاع مقدس زرد!چقدر کیفور شدم .از طراحی جلد گرفته تا ....
گاهی فکر می کنم مسئولیت تفکر تو حوزه ی رسانه و فرهنک به جای مغز اقتاده دست روده ی بزرگ!متاسفم... (649623) (moderator19)
 
الیاس
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۰۶:۴۰:۱۹
ایکاش آقااحمدینژاد که میگه دغدغه اینجورچیزارو داره وبخاطرروزنامه ایران...یه نظری میداد (650166) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
مرثیه‌ای برای «هابیل»