توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 375244
تيراندازی در مونيخ؛ وحشت در اروپا
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۸
عصر جمعه بود كه خبر تيراندازي در مركز خريدي در شهر مونيخ آلمان، رسانه‌هاي جهان را به خود جلب كرد؛ اما باگذشت دو روز، پليس هنوز درباره انگيزه‌هاي اين حمله اطلاعات چنداني در دست ندارد.

به گزارش آرمان، به دنبال رويداد روز جمعه كه در آن يك نوجوان ۱۸ ساله به سمت مردم تيراندازي كرده و جان ۱۰ تن را گرفت و ۲۷ تن ديگر را پيش از خودكشي زخمي كرد، دولت آلمان حالت فوق‌العاده اعلام كرد. ايسنا، به نقل از اسكاي نيوز عربي نوشت، رئيس پليس مونيخ در يك كنفرانس خبري اعلام كرد «علي سنبلي» عامل حمله مونيخ ارتباطي با داعش نداشته و تحقيقات در اين زمينه ادامه دارد. بر اساس گفته پليس او به‌تنهايي اين اقدام را مرتكب شده و از مشكلات رواني رنج مي‌برد و ظاهرا انگيزه وي انتقام‌جويي بود.

عامل حمله ظاهرا يك دوره روان‌درماني را نيز طي كرده بود. در همين حال به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، دولت آلمان ضمن اعلام حالت‌ فوق‌العاده در اين كشور خواستار برگزاري نشست گروه بحران در كاخ صدراعظم آلمان در برلين شد. پليس مونيخ اعلام كرد كه تمامي وسايل حمل‌ونقل عمومي در پي توقف حركت‌شان دوباره شروع به فعاليت كردند. پليس افزود كه در حادثه مذكور در داخل مركز تجاري ۱۰ تن كشته و ۲۷ تن زخمي شدند. پيشتر آمار تلفات اين حادثه ۹ كشته و ۱۶ زخمي اعلام‌شده بود.

انگيزه حمله در ابهام!

از سوي ديگر يوآخيم گائوك، رئيس‌جمهوري آلمان نيز نسبت به حملات مرگبار در يكي از مراكز خريد مونيخ كه در آن چندين تن كشته شدند ابراز ترس و نگراني كرد. او در بيانيه‌اي گفت: قلب و فكر من با قربانيان، عزاداران و بازماندگان است. من با پرسنل امنيتي كه تلاش مي‌كنند از مردم محافظت كرده و جان آنها را نجات دهند، همدردي مي‌كنم. اين در حالي است كه توماس دوميزير، وزير كشور آلمان كه در زمان وقوع حمله سوار بر يك هواپيما به سمت نيويورك سفر مي‌كرد، فورا به آلمان بازگشت.

فرانك والتر اشتاينماير، وزير خارجه آلمان تاكيد كرد: انگيزه‌هاي اين حمله هنوز مشخص نشده است و ما تا آنجا كه بتوانيم هر خطري را از شهروندانمان دفع مي‌كنيم. از سوي ديگر، پيتر آلتماير، رئيس دفتر آنگلا مركل، صدراعظم آلمان اعلام كرد: شوراي امنيت ملي تمامي اطلاعات در دسترس را جمع‌آوري و آنها را ارزيابي خواهد كرد. ما قصد داريم هر كاري كه بتوانيم انجام دهيم تا اقدامات تروريستي و خشونت‌هاي ضد انساني ديگر هيچ شانسي در آلمان نداشته باشند. او افزود: فكر و ذهن ما با قربانيان اين حمله بازماندگانشان و همچنين افسران پليسي است كه از آزادي و امنيت دفاع مي‌كنند. رئيس پليس مونيخ گفت: هنوز خيلي زود است كه برچسب اقدام تروريستي را به اين حمله بزنيم.

همان طور كه قبلا اعلام‌شده هيچ ردپايي از افراط‌گرايي در اين رويداد وجود ندارد. مساله تروريسم يا حمله به انگيزه مربوط مي‌شود و ما هنوز انگيزه اين مهاجم ۱۸ ساله را نمي‌دانيم. پليس آلمان اوايل صبح شنبه پس از هفت ساعت از زمان شروع حمله كه باعث شد تمامي سيستم‌هاي حمل‌ونقل عمومي در بحبوحه تيراندازي متوقف شوند، اعلام كرد كه تهديد رفع شده است. آنها گفتند، جسدي در نزديكي صحنه تيراندازي كشف‌شده كه متعلق به مهاجم است و ظاهرا وي به‌تنهايي عمل كرده و ضمن فرار دست به خودكشي زده است. رئيس پليس مونيخ افزود: جسد مظنون حدود دو ساعت و نيم پس از حمله كشف شد و براساس اظهارات شاهدان و تصاوير تلويزيوني از اين حمله مشخص شد كه اين جسد متعلق به مهاجم ۱۸ ساله است.

او ادامه داد: نام اين مهاجم كه هنوز اعلام‌نشده پيشتر براي پليس نيز شناخته‌شده نبوده و هيچ سندي از ارتباط وي با سازمان‌هاي تروريستي وجود ندارد. ازآنجايي‌كه مظنون خودكشي كرده نمي‌توانيم از او درباره انگيزه‌اش سوال كنيم به همين خاطر پي بردن به ارتباط او با سازمان‌هاي تروريستي كار دشواري است. فيلم گرفته‌شده توسط يك تلفن همراه كه در فضاي مجازي منتشرشده نشان مي‌دهد كه مظنون بالباس مشكي در پاركينگ اين مركز خريد ايستاده و فرياد مي‌زند من آلماني هستم و نهايتا شروع به تيراندازي مي‌كند. رئيس پليس مونيخ گفت: پليس معتقد است كه اين فيلم واقعيت دارد. به گفته شاهدان سه مرد با سلاح گرم در نزديكي اين مركز خريد حضور داشتند اما دو تن از آنها كه از صحنه فرار كرده بودند مورد بازجويي قرار گرفتند و مشخص شد كه هيچ ارتباطي با اين رويداد ندارند.

آماده‌باش در اتريش

در پي اين تيراندازي اتريش تدابير امنيتي خود را در ايالت‌هاي هم‌جوار مرز با آلمان افزايش داده و نيروهاي نخبه خود به نام كبرا را در حالت آماده‌باش قرار داده است. فرمانده امنيت عمومي اتريش اعلام كرد كه تمامي نيروهاي يگان «كبرا» در حالت آماده‌باش هستند و ۴۲ نيرو از اين يگان به مونيخ فرستاده‌شده‌اند تا به پليس آلمان در عمليات جست‌وجوي تيراندازان مونيخ كمك كنند.

واكنش‌هاي جهاني

در پي تيراندازي‌هاي روز جمعه در مونيخ آلمان واكنش‌هاي جهاني به اين حادثه آغاز شد. باراك اوباما، رئيس‌جمهور ايالات‌متحده آمريكا، هيلاري كلينتون و دونالد ترامپ، نامزدهاي احزاب دموكرات و جمهوري‌خواه انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا، فرانسوا اولاند، رئيس‌جمهور فرانسه، بان كي مون، دبيركل سازمان ملل متحد و بوريس جانسون، وزير خارجه بريتانيا ازجمله كساني هستند كه نسبت به حادثه روز جمعه واكنش نشان دادند.

همچنين، بهرام قاسمي سخنگو و رئيس مركز ديپلماسي عمومي و رسانه‌اي وزارت امور خارجه، حادثه تروريستي در مونيخ را محكوم و با ملت و دولت آلمان ابراز همدردي كرد. بهرام قاسمي تصريح كرد: امروز مبارزه با تروريسم، در هر شكل آن و در هركجا به عنوان يك خواست جدي و فوري جامعه جهاني و وجدان بشري، بايد سرلوحه تمامي كشورها و در يك اجماع بين‌المللي موردتوجه قرار گيرد. سخنگوي وزارت امورخارجه تاكيد كرد: كشتار مردم بي‌گناه و بي‌دفاع امروز بدل به لكه ننگ ديگري در تاريخ بشريت شده است كه براي از ميان بردن آن راهي جز مبارزه‌اي بي‌امان، فراگير و به دور از استانداردهاي دوگانه وجود ندارد.
 
کلمات کلیدی : تیراندازی در مونیخ آلمان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.