نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255544
نیمکت/ «مجوس شمال»؛ آيزايا برلين، ترجمه رضا رضايي؛ ماهي
ما موجوداتی متناهی هستیم!
بخش فرهنگی الف،19 دی 1393
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۲
مجوس شمال
(يوهان گئورگ هامان و خاستگاه‌هاي عقل‌ناباوري جديد)
نويسنده: آيزايا برلين
مترجم: رضا رضايي
ناشر: ماهي، چاپ دوم ۱۳۸۹
۲۱۵ صفحه، ۷۰۰۰تومان

این کتاب را فروشگاه اینترنتی شهر کتاب تا یک هفته پس از معرفی، با ۱۰% تخفیف ویژه عرضه می‌کنند، در صورت تمایل اینجا کلیک کنید.

*****

مجوس شمال لقب يوهان گئورگ هامان (۱۷۳۰-۱۷۸۸) است. اين لقب را ديگران به او دادند؛ زيرا او نويسنده‌اي مرموز بود که نوشته‌هاي مغشوش او سرشار از ابهام بود و به‌سختي فهميده مي‌شدند. البته او نيز اين لقب را مي‌پسنديد. بيشتر آثارش رساله‌هاي کوتاه و پراکنده‌اي است که آنها را به مناسبت‌هاي مختلف به نگارش در مي‌آورد. هامان انديشمندي پروتستان و شيفته و دلباخته مسيحيتي شخصي بود که با عقلگرايي دوره روشنگري و به‌ويژه روشنگري قرن هجدهم آلمان سخت دشمن بود.

اما چرا آيزايا برلين به هامان اهميت مي‌دهد؟ برلين مورخ انديشه است. و اگر بخواهيم دقيق‌تر بگوييم او مورخ انديشه‌هاي سياسي است. يکي از امور مورد توجه او شخصيت‌هاي خاص و استثنايي است که در جهت خلاف جريان فکري روزگار خود مي‌انديشيدند. اينگونه افراد غالبا کساني بودند که در روزگار خود چندان مورد توجه قرار نگرفتند، يا اگر هم افراد مشهور و سرشناسي بودند افکار و انديشه‌هاي آنان جدي گرفته نمي‌شد. اين در حالي است که در دوره‌هاي بعدي انديشه‌هاي آنان منشأ تغييرات و حوادث بسيار بزرگ و مهمي شدند. برلين به‌ويژه منتقدان و مخالفان سرسخت دوره روشنگري را مورد واکاوي بسيار جدي قرار داده است. او به اندیشمندانی علاقه داشت که از عقلگرایی، عملگرایی، ترقی‌خواهی و سازماندهی عقلانی جهان یعنی‌ از سنت روشنگری غرب انتقاد کرده‌اند و در مقابل، مدافع اصولی مانند تفاوت، تکثر، عمل آزاد و اختیار بوده‌اند .از نظر او بسياري از جريان‌هاي فکري-فرهنگي و نيز اجتماعي-سياسي قرن بيستم در آراء و نظريات آن متفکران ريشه دارد.

برلين به‌دليل اهميت اين موضوع در مورد هامان به‌صورت جسته و گريخته در بسياري از آثار خود بحث کرده است اما اين کتاب تنها اثر اوست که به‌طور مستقل و تفصيلي انديشه‌هاي او را مورد تجزيه و تحليل قرار داده است. اين کتاب در اصل درسگفتارهاي آيزايا برلين در دانشگاه کولومبياي آمريکا بود که سال ۱۹۶۵ آنها را تحت عنوان "دو دشمن روشنگري" ايراد کرد.

برای نیمکت امروز بخش هایی از این کتاب را برگزیده ایم که در ادامه می خوانید.

درباره کتاب بیشتر اینجا بخوانید.















در نیمکت تنها خواننده برشی از کتاب هستید برای مطالعه بیشتر باید خود کتاب را بخرید
 
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۳:۵۸:۴۰
besyar khob va jaleb ast (2597568) (alef-15)
 
جمال
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۴:۲۹:۲۱
سلام
اگر ميشه همه کتابها را به اين صورت نشان دهيد
ممنون ميشم (2597662) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
ما موجوداتی متناهی هستیم!