نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 436633
مهم ترین مشکلات پیش روی اجرای برجام
بخش خبری الف، 30 دی 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۹
وزارت امور خارجه چهارمین گزارش سه‌ماهه خود درباره توافق جامع هسته‌ای ایران را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه کرده است. این گزارش ۳۸ صفحه‌ای در سه بخش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه ۲۶ مهر تا ۲۶ دی ماه را در برمی‌گیرد.

 این گزارش ضمن برشمردن دستاوردهای ایران پس از رفع تحریم‌های بین‌المللی به موانع و چالش‌های موجود هم پرداخته است. آخرین تحولات در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای و در حوزه رفع تحریم‌ها دو بخش ابتدایی این گزارش هستند.

در بخشی از این گزارش آمده است: طرف های غربی و علی الخصوص آمریکا در یک سال گذشته با فضاسازی های منفی، بدعهدی ها، اهمال و تعلل ، ایجاد مانع نمودند، که البته با تمامی آنها مقابله شده است. می توان گفت یکی از دستاوردهای ما در طول یک سال گذشته مقابله با همین سنگ اندازی ها و رفع آنها بوده است.

همچنین متعاقب رفع تحریم های مرتبط با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تولید نفت ایران بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت نفت، به 3 میلیون و 910 هزار بشکه در روز رسیده است.

آخرین وضعیت فهرست های تحریمی قطعنامه ها
در چارچوب لغو تحریم های مرتبط هسته ای وفق برجام، مجموعا تعداد 203 (با لحاظ نمودن دو موردِ
بانک صادرات) شخص و نهاد ایرانی، به همراه 909 فروند هواپیما، نفتکش و کشتیِ ثبت شده در ایران (مجموعا355 مورد) همزمان با اجرایی شدن برجام و طی یک سال اخیر، از فهرست سه گانه ی تحریم های هسته ای شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا خارج شده اند. در عین حال، مجموعا تعداد 615 شخص و نهاد ایرانی (با حذف دو موردِ بانک صادرات) در فهرست تحریم های مرتبط باقی مانده اند که حداکثر هفت سال دیگر (هشت سال بعد از روز توافق برجام یعنی 27 مهر 1394 ) یا در زمانی زودتر در صورتی که آژانس بین المللی انرژی اتمی به جمع بندی گسترده تر رسیده باشد، از فهرست سه گانه ی تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد،  آمریکا و اتحادیه اروپا خارج می شوند.

همانگونه که در بخش لغو تحریم ها مورد تاکید قرار گرفت، از زمان اجرایی شدن برجام در تاریخ 26
دی ماه 1394، گشایش های اقتصادی و مالی عمده ای صورت گرفته است، با این حال کوتاهی ها و برخی بدعهدی ها و تعلل ها از سوی سایر طرف های برجام مشخصا آمریکا ، به همراه برخی موانع و مشکلات فنی در حوزه مراودات مالی و بانکی، همچنین برخی مشکلات داخلی و نگرانی روانی از احتمال بازگشت تحریم ها، موجب شده است تا سرعت تحقق گشایش های ناشی از برجام با بیشینه مطلوب فاصله داشته باشد.

موانع و چالش‌های موجود در اجرای برجام
در قسمت موانع و چالش‌های موجود به چهارعامل تمدید قانون تحریم‌های ایران موسوم به آیسا، انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا، مشکلات و موانع غیربرجامی و فضای ایران هراسی اشاره شده است.

این گزارش می‌گوید شعارهای تبلیغاتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا علیه برجام در دوره مبارزات انتخاباتی، به لحاظ روانی بر حرکت برجام تاثیر گذاشته و موجب بروز نوعی بلاتکلیفی و نگرانی در مورد آینده برجام در میان تعدادی از شرکت های خارجی متمایل به همکاری اقتصادی با ایران شده است. در واقع بعضی از کشورها برای برداشتن گام‌های بیشتر به سمت مراوده اقتصادی با ایران، عملا منتظر اعلام رسمی راهبرد دولت جدید آمریکا در خصوص برجام هستند.

وزارت خارجه در گزارش خود گفته است: ایران در این مرحله، با پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود، از قضاوت زودهنگام در مورد رویکرد رئیس جمهور جدید آمریکا در قبال برجام خودداری می‌کند و در عین حال، برای تمامی احتمالات آمادگی کامل دارد.
 
ترامپ و کنگره علیه توافق
به گزارش الف،دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دو روز دیگر به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا راهی کاخ سفید می‌شود. رییس جمهور آینده آمریکا  ‌به طور همه جانبه ‌ میراث ‌اوباما را رد کرده است. ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی خود توافق هسته‌ای ایران را یکی از بدترین توافق‌هایی که در تاریخ امضا شده نامیده است. او گفت اگر رئیس جمهور شود این توافق را ملغی خواهد کرد و با چند برابر کردن تحریم‌ها، برای توافقی مذاکره خواهد کرد که مایه خنده نباشد. ترامپ حتی در مصاحبه روزنامه تایمز انگلستان بار دیگر تاکیدکرد: در میان داد و ستدهایی که تاکنون دیدم ، توافق هسته ای ایران یکی از وحشتناک ترین معاملات است.

البته با وجود مواضع شدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در رابطه با برجام به نظر می‌آید ترامپ برای اتخاذ تصمیمات قطعی در رابطه با برجام محتاطانه‌تر از آنچه در زمان انتخابات بیان کرد، عمل خواهد کرد. همان‌طور که در گفت‌وگوی اخیرش با یک رسانه آمریکایی با وجود این‌که برجام را ابلهانه‌ترین توافقی می‌داند که آمریکا امضا کرده است، تاکید داشته است که هنوز برای بیان موضعش درباره برجام زود است و نمی‌خواهد به سرعت به این موضوع بپردازد.
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا+ترامپ+پیروزی ترامپ+ برجام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۷:۳۵:۱۲
انفعال دولت ایران و اطمینان امریکا از این که در صورت نقض برجام، واکنشی از سوی دولت ایران، صورت نمی گیرد. (4125122) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۷:۴۴:۰۶
ریسک کار کردن با ایران زیاده تحریمها لغو شده ولی کسی رغبت نداره با ایران کار کنه چون هزینه زیادی داره و ممکنه ذوبارع تحریمها برقرار بشن
به عبارت دیگه لغو تحریمها شرط لازم بود اما شرط کافی نیست (4125125) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۸:۵۵:۵۷
آقای ظریف، و تیم‌ سیاست خارجه ایران، باز دارند یک اشتباه استراتژیک دیگر میکنند.... پشت سر هم و با تاکید فراوان و قاطعانه، می‌گویند بجام تمام شده و هرگز قابل مذاکره نیست!!... این یعنی اینکه عملا ایران را دارند در آینده خلع سلاح و در بن بست قرار میدهند... این یعنی آنها به آن طرف خواهند رفت که جوری رفتار کنند که ایران نیاز پیدا کنه از آنها بخواهد باید در مورد برجام مذاکره کند، و در آنزمان، آنها قاطعانه مخالفت خواهند کرد و خواهند گفت که مگر همین شما نبودید که میگفتید ، هرگز برجام قابل مذاکره نیست؟! پس ما مذاکره یی نداریم..

با معذرت آقای ظریف، هر شغلی‌ می‌توانست داشته باشد، جز دیپلمات و مذاکره وگر ارشد یک کشور با چالش‌های سیاست خارجی‌ مانند ایران....ولی‌ چه میشود کرد، که ایشان زبان انگلیسی‌ بلد است و تحصیلات علوم سیاسی(آنهم به عنوان دانشجو خارجی‌) دارد!!!... اگر این جور بود، آمریکا چند میلیون وزیر خارجه و دیپلمات در سطح وزیر خارجه ما دارد!!!!! (4125203) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۳۲:۴۷
روحانی می بایست به مردم صادقانه می گفت ، از روز اجرای برجام همه تحریم های هسته ای تا ۸ سال دیگر برداشته میشود.

اما روحانی با صدای غرا و با تاکید اعلام کرد در روز اجرای برجام همه تحریم ها یکجا برداشته می شود ، این عین عدم صداقت با مردم است ، و مردم بدون نیاز به عینک این واقعیت آشکار را درک می کنند

برجام در حال احتضار است سیف و ظریف و عراقچی و صالحی از برجام نا امید شده اند و جناب روحانی از تنفس مصنوعی دادن به جسد مرده برجام نیز دست بر نمی دارد

روحانی که برای فرار از کابوس رسیدن صادرات نفت ما به صفر و ناتوانی از پرداخت حقوق کارمندان ، به برجام پناه برد و دار و ندار صنعت هسته ای را تقدیم امریکا کرد، اگر ترامپ مجددا تحریم ها را برگرداند و صادرات نفت ایران به صفر برسد راه حلش چیست؟؟؟!!!! کدام سرمایه ملی دیگر را قربانی خواهد کرد، آیا مگر سرمایه دیگری باقی مانده است؟؟؟!!! یا می خواهد به استقبال جنگ با ترامپ برود ؟؟؟!!!!
تازه ما امروز به نقطه ۴ سال پیش رسیدیم با این تفاوت که آنروز سرمایه عظیم هسته ای را برای مذاکره داشتیم و امروز، با دست خالی و برجامی که دست و پای ما را بسته است فقط باید آنچه ترامپ می فرمایند امضا کنیم. (4125242) (alef-13)
 
Estonia
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۱۶:۲۶:۲۱
ما هم اکنون هم سرمایه عظیم هسته ای را داریم و هم برجام و هم تایید شورای امنیت سازمان ملل را و در برابر عهد شکنی و دشمنی امریکا باید برخورد مناسب با منافع اسلامی وملی داشته باشیم (4126115) (alef-3)
 
دکتر بدون عینک
United States
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۰:۴۶
مهمترین چالش پیش روی اجرای برجام ؛ نداشتن عینک عموم مردم و نیز گوشت گوسفندی کیلویی 48000 تومن میباشد (4125267) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۲:۲۷
وقتی آمریکا در برجام تحریم‌ها را به‌طور عملی برنداشته و تهدیدات خود علیه ایران را بیشتر کرده کجای این برجام برد- برد است؟ مطلب به این روشنی را چگونه منکر می‌شوند و توجیه غلط می‌کنند؟ (4125269) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۲:۵۴
یکی از مسئولان دولتی در مقابل تجدید تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا مطرح کرد چنان جوابی خواهیم داد که دنیا در بهت فرو برود، پس چه شد؟ لطفاً خودشان را موضوع مطایبه دیگران قرار ندهند و شأن ایران را پایین نیاورند. (4125270) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۳:۲۰
اوباما که برجام را دستاوردی تاریخی می‌دانست بارها آن را نقض کرد. ترامپ که اصلا برجام را قبول ندارد. واقعا چگونه می‌شود به برجام تکیه کرد؟ آن‌چه که مشخص است حتی اگر برجام یک معاهده بین‌المللی باشد، آمریکا در آن ادعای کدخدایی دارد. بنابراین فقط عزت و اقتدار ملی می‌تواند راهگشا باشد نه مدارا کردن با دشمن حیله‌گر. (4125271) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۳:۲۲
کار از مشکل گذشته شده گره کور (4125272) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۳:۵۲
اروپائیان مدعی‌اند ترامپ نمی‌تواند برجام را برهم زند و ما قاطعانه جلوی ترامپ می‌ایستیم! به نظر من اروپایی‌ها اگر صداقت دارند ابتدا باید مشکل مبادلات ارزی و پولی خود را با ما حل کنند. چطور بدون اجازه شیطان بزرگ توانائی معامله ارزی با ما را ندارند؟ آنها بخشی از توافق برایشان مهم است که خواسته خودشان را برآورده کند نه حقوق ما را. (4125273) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۱۰:۲۶:۵۲
برجام سندی برای آیندگان تا به دشمن اعتماد نکنند
اگرچه ما از ترکمنچای و سعدآباد درس نگرفتیم (4125327) (alef-13)
 
عبدالعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۱۴:۵۴
مگر برجام نقض نشده ، پس این حرف ها چیه ؟ !!1 (4128739) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.