توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 356731
آخرین فرصت والیبال ایران برای صعود به المپیک/ ۷ گام تا تحقق یک رویا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۰
فرصت زیادی تا شروع رقابت‌های گزینشی والیبال المپیک در ژاپن باقی نمانده است و ۱۲ مدعی صعود به ریو ۲۰۱۶ برزیل از اولین ساعات شنبه، هشتم خرداد در دو گروه جداگانه هشت و چهار تیمی برای مشخص شدن تکلیف پنج سهمیه باقی‌مانده به مصاف هم خواهند رفت.

تیم ملی والیبال ایران را هم قطعا باید یکی از مدعیان گروه اصلی و هشت تیمی این رقابت‌ها دانست که به همراه سه نماینده دیگر آسیا یعنی ژاپن، استرالیا و چین در کنار فرانسه، لهستان، کانادا و ونزوئلا برای اولین صعود تاریخی‌اش به المپیک تلاش خواهد کرد.

این در حالی است که فدراسیون والیبال ایران بعد از جام‌جهانی ۲۰۱۵ دست به تغییر کادر فنی تیم زد و رائول لوزانو به‌عنوان جانشین اسلوبودان کواچ سکان هدایت ملی‌پوشان والیبال ایران را به دست گرفت تا شاید بتواند طلسم عدم صعود به المپیک را بشکند. تیم ملی ایران حدود ۶۰ روز تمرینات سخت و فشرده را زیر نظر لوزانو و دستیارش سیچلو پشت‌سر گذاشته است تا در کنار چهار بازی تدارکاتی، آماده نبرد با دیگر مدعیان صعود به ریو شود.

داستان صعود چگونه است؟

ملی‌پوشان والیبال ایران در حالی از بامداد شنبه کار خود در مسابقات گزینشی المپیک را با دیدار برابر استرالیا آغاز خواهند کرد که پیش از این یک فرصت برای راهیابی به ریو را در مسابقات جام‌جهانی ۲۰۱۵ ژاپن از دست داده‌اند و حالا دوباره همین کشور میزبان آخرین رقابت برای مشخص شدن پنج تیم دیگر راه‌یافته به المپیک است. تاکنون تکلیف هفت تیم مشخص شده است؛ به این ترتیب که آمریکا و ایتالیا با کسب قهرمانی و نایب‌قهرمانی جام‌جهانی راهی المپیک شده‌اند، ضمن اینکه روسیه به‌عنوان نماینده اروپا، آرژانتین به‌عنوان نماینده آمریکای جنوبی، مصر به‌عنوان نماینده آفریقا، کوبا به‌عنوان نماینده آمریکای شمالی و مرکزی و برزیل به‌عنوان میزبان المپیک حضورشان در مسابقات والیبال المپیک مسجل شده است و نکته اینجاست که به جز قاره آسیا و اقیانوسیه تمام قاره‌ها دارای سهمیه ثابت برای حضور در المپیک هستند. اما در کنار گروه هشت‌تیمه‌ای که ایران هم در آن حاضر است یک گروه چهارتیمی متشکل از تیم‌های مکزیک، شیلی، الجزایر و تونس هم قرار دارد که قهرمان این گروه هم راهی ریو خواهد شد. اما شرایط در گروه ایران کاملا متفاوت است؛ به این ترتیب که سه تیم اول این رقابت‌ها به همراه بهترین تیم آسیا جواز حضور در المپیک را به دست خواهند آورد. حال اگر یک تیم آسیایی بین سه تیم اول قرار داشته باشد طبیعتا سهمیه آسیا افزایش پیدا خواهد کرد و به دو سهمیه خواهد رسید. بی‌گمان تیم‌های فرانسه و لهستان را باید مدعیان اصلی صعود دانست و در کنار این دو تیم شانس ایران، کانادا، استرالیا و ژاپن هم کم نخواهد بود. این رقابت‌ها ۱۰ روز به طول خواهد انجامید و در پایان تیم‌های راه‌یافته به المپیک مشخص خواهند شد.

ترکیب مشخص شده است؟

قطعا چهار بازی تدارکاتی مقابل تیم‌های فرانسه (دو دیدار) چین و لهستان بهترین فرصت برای رائول لوزانو بود تا ارنج اصلی تیمش را بعد از هشت هفته تمرین بشناسد. هرچند در این میان مصدومیت برخی بازیکنان اصلی کار را برای سرمربی آرژانتینی تیم ملی کمی سخت کرده است، به‌طور مثال آسیب‌دیدگی شهرام محمودی و فرهاد قائمی باعث شد لوزانو به فکر تغییرات در ترکیب تیم بیفتد. این در حالی است که تیم ملی والیبال ایران ظهر دیروز در آخرین بازی تدارکاتی خود به مصاف لهستان رفت و با نتیجه سه بر یک از سد شاگردان آنتیگا گذشت. ترکیب اولیه برابر حریف اروپایی که از آن به‌عنوان ارنج اصلی تیم ملی ایران یاد می‌شود شامل میرسعید معروف، امیر غفور، سیدمحمد موسوی، عادل غلامی، فرهاد ظریف، میلاد عبادی‌پور و مجتبی میرزاجانپور بود و احتمالا شاهد حضور همین ترکیب برابر استرالیا خواهیم بود. با تمام این اوصاف فقط هفت قدم برای حضور در ریو ۲۰۱۶ باقی مانده است. آیا نتایج تیم ملی کشورمان در برابر هفت حریف آسیایی، اروپایی و آمریکایی رویای صعود به المپیک را محقق می‌کند و طلسم ۵۲ ساله را می‌شکند؟
 
کلمات کلیدی : تیم ملی والیبال ایران+المپیک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.