نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256930
نفت، اهرم فشار خارجی یا داخلی؟
دلایل سیاسی مخالفت با بازتنظیم بودجه بر مبنای قیمت نفت پایین تر
بخش اقتصادی الف، 30 دی 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۵
تکذیب شدید بازتنظیم بودجه براساس نفت با قیمت های پایین، سوالاتی را در اذهان عمومی و کارشناسی به وجود آورده است.

به گزارش الف، پس از آنکه هفته گذشته خبری مبنی بر بازتنظیم بودجه بر مبنای نفت ۴۰ دلاری در بودجه سال آینده از سوی وزیر اقتصاد در رسانه‌ها منتشر شد، پس از گذشته چند روز، وی این خبر را تکذیب کرد.

همزمان با تکذیب طیب نیا، برخی منابع مختلف خبری دیگر نزدیک به دولت نیز به شیوه های مختلف این خبر و خبرهای مشابه مبنی بر تمایل دولت به تنظیم مجدد بودجه براساس نفت با قیمت پایین تر را تکذیب کردند.

از دولت نیز خبر می رسد که اظهار نظر طیب نیا مورد عتاب قرار گرفته و دخالت وی در این مساله نکوهش شده است.

در مورد دلایل مقاومت شدید در مقابل بازتنظیم احتیاطی تر بودجه در محافل خبری نظریات مختلفی ابراز شده است، اما مهمترین دلایل عمدتا حول دو محور قرار دارد.

دلیل اول اینکه گفته می شود مجلس به بهانه کاهش قیمت نفت، قصد انقباض بودجه و فشار بر دولت را دارد و به همین دلیل، این اقدام به صلاح دولت نیست. این نظریه از آن جا درست به نظر نمی رسد که نفت ۴۰ دلار یا موارد مشابه، عمدتا به عنوان کف قیمت نفت فرض شده و دولت همانند سال های گذشته، بر اساس تبصره ای که در بودجه می گنجاند، و امسال و سال گذشته نیز همین کار را کرده، در مورد استفاده از مازاد درآمدهای نفتی نیز برنامه ارائه کرده و مشکلی از این بابت خواهد نداشت.

گزینه دیگری که مطرح شده است، حفظ اهرم نفت و در واقع حفظ اهرم فشار داخلی برای ادامه یا چگونگی رفتار در مذاکرات است. به عبارت دیگر، دولت می تواند بودجه را با ۴۰ دلار یا ارقام مشابه تنظیم کند، اما از طرف دیگر، "به اهمیت داشتن مذاکرات" نیز نیاز دارد و بستن بودجه با قیمت های پایین تر، به معنای کاهش اهمیت مذاکرات برای رفع خطر، و در نتیجه افزایش فشار داخلی در مورد مذاکرات یا نحوه برخورد ایران در مذاکرات خواهد بود.

به عبارت دیگر، با قیمت های نفت بالاتر در بودجه، در سال آتی، قدرت چانه زنی برخی دولتی ها برای انعطاف های مختلف، بیشتر خواهد بود. به این ترتیب، برخی محافل نزدیک به دولت به شدت با این مصون سازی اقتصادی مخالفت می کنند.
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۰۹:۵۴:۴۴
دلیل خیلی‌ ساده است، برای دولت امکان ندارد که با کمتر از این ، کشور را اداره کند، حالا اگر نفت فروخته نشد، به جای آن از بانک مرکزی و تحت عنوان کسری بودجه اعتبار میگیرند، و به زعم خود کشور را اداره میکنند و مردم باید تاوان آن را ب رشد نقدینگی ۴۰ درصدی و تورم ۵۰ درصدی به دهند... چه می‌کنه تدبیر، مدیر جهانی‌ هم که آن، تدبیر هم که این!!!! (2620858) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۱:۵۴:۵۶
دولت بودجه را با دلار 70 می بنده وبعد با مکانیزم تخصیص خودش بودجه می نویسد مجلس هم دیگر حق دخالت ندارد (2621078) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۰:۰۰:۳۱
بابا يزره اين مجلس دولتو حمايت كنه يعني چي هركاريد ولت ميكنه سنگ ميندازه انتقاد خوبه ولي سنگ انداي نه (2620871) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۲:۴۰:۳۹
اصلا مطلب رو خوندی نظر دادی ؟ (2621142) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۰:۴۲:۰۳
یعنی اگر بودجه با نفت 40 دلار بسته بشه، آمریکاییها دیگه پای میز مذاکره نمیان؟!! (2620933) (alef-10)
 
:-)
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۳:۵۸:۵۷
آقاي وزير كه گفته ، ما با نفت 25 دلار هم مشكل نداريم !!!!!!!!!!!!!!!!!!
( حرفايي به سبك و سياق احمدي نژاد ) (2621241) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۱:۳۱:۲۵
اگر بودجه را با نفت بشکه ای 40 دلار ببندیم یعنی عملا به کاهش قیمت نفت تا 40 دلار کمک کرده ایم اما تز دولت بهتر است و ان بستن بودجه با نفت 72 دلاری اما داشتن سناریو های تعدیل بودجه در صورت نفت 50 دلاری یا 40 دلاری
به این ترتیب پدیده انتظار کاهش قیمت نفت حذف و به جای آن انتظار افزایش آن به 72 دلار جایگزین میشود ،زیرا این پدیده ها همانند پدیده تورم انتظاری عمل میکنند (2621018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۱:۵۴:۵۹
اگه با 40 دلاری ببندن نفت میشه 20 دلار ;) (2621079) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۲:۲۵:۳۴
در حقیقت دولت با این کار می خواهد دست مجلس را در قانونگداری ببند و تقسیم بودجه را خود در دست بگیرد لذا دکتر نوبخت نیز در شبکه دو طی مصاحبه خود به این نکته اشاره داشت که مجلس به دولت اعتماد کند و بگدارد خود دولت با توجه به اعمال نظر خود سهم هر بخش را با توجه به عدم تحقق کامل بودجه تغییر دهد و این در حقیقت کلاه گشادی است که بر سر مجلس خواهد رفت (2621130) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۲:۵۴:۵۴
من اقتصاد دان نیستم ولی این نوشته شما را هم مثل خودتان سیاسی میدانم چون نفت 40 دلاری در بودجه هم معنی آن اینستکه دست دولت در بسیاری موارد بسته شود و طور دیگری نارضایتی عمومی ایجاد شود. ضمنا اقای توکلی که اقتصاد دان هم هستند لطف فرموده و بودجه های غیر ضرور نهاد های مختلف را قطع یا کاهش دهند.

نهاد هایی که هیچگونه کار تولیدی و مفیدی انجام نمی دهند. راستی صدا و سیما بودجه اش چقدر است ؟ و چقدر آن غیر ضرور است ؟ ایا اساسا بلد هستید راندمان بودجه دستگاه های مختلف را محاسبه کنید ؟ مثلا 35 سال است به اسم خیلی چیز ها (مثلا حجاب ) بودجه هایی تصویب میشود و راندمان ان ؟ (2621167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۳:۴۹:۱۰
بخش اقتصادی الف تحلیل سیاسی می کند!!!!!
اما نکته مهم این است که در صورت پایین ماندن قیمت نفت کسری بودجه دولت در اخر سال خودش را بیشتر نشان میدهد و اثاری مانند برداشت از صندوق توسعه ملی استقراض از بانک مرکزی بدهکاری به پیمانکاران پروژه های عمرانی را در پی خواهد داشت...
این یعنی تورم....
اما در ابتدای سال دولت امید می تواند امیدوار باشد که خوب خرج کند تا پایان سال قیمت نفت بالا برود... (2621232) (alef-13)
 
آينده نگر
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۳:۵۷:۴۱
دلار تقويت شده .
دلار زماني تقويت شد كه پوزه روسيه به خاك ماليده شد در قضيه اوكراين .
نفت ارزون شده و تا 40 سال ديگه هم نفت قيمت بالاي 50 دلار را به خود نخواهد ديد .
ما بايد نفت رو در بودجه 94 با قيمت 25 $ ببنديم . (2621239) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۴:۰۰:۴۴
در بودجه ، نفت رو بايد با قيمت 15 دلار ببندند اين كاروان تدبير (2621243) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۵:۴۰:۲۷
تحلیلتون واقعا فاجعه بود. کم کردن قیمت نفت در بودجه رو اسمشو می‌ذارین مصون سازی اقتصاد؟ اگر اقتصاد ما اینقدر ساده مصون سازی میشه چرا تو سالهای قبل هیچکس به فکرش نرسید که اینکارو بکنه؟ آقای توکلی سالهای قبل کجا بود که این پیشنهاد عالی را بدهد؟ (2621365) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.