نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345139
رکورد بزرگترین سیلاب سالهای اخیر شکسته شد/ سدها جان مردم را نجات داد/ سیل غرب ایران را محاصره کرد
بخش اجتماعی الف، 26 فروردین 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۰
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو از مهار سیلاب بزرگ کارون در سد دز خبر داد و گفت: اگر سدهای خوزستان نبودند، خسارت این سیلاب در خوزستان بسیار شدید و غیرقابل جبران می‌شد.

"علیرضا دائمی" با بیان این مطلب اظهار داشت: بارش‌های شدیدی که از دیروز در مناطق غرب و جنوب‌غربی کشور آغاز شده باعث جریان سیلاب در رودخانه‌های استان‌های ایلام، لرستان و خوزستان شده است؛ اوج این بارش‌ها در حوضه کارون بزرگ و سد دز بوده که روز گذشته باعث جاری شدن سیلابی با شدت ۸ هزار مترمکعب در ثانیه شده که در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: بزرگترین سیل سال‌های اخیر در کارون در تاریخ ۲۳ اسفند ۸۳ بوده که آن سیلاب هم حدود ۷ هزار مترمکعب در ثانیه بوده است.

دائمی با بیان اینکه خوشبختانه این سیلاب در سد دز تسکین پیدا کرده و آسیب‌ها به حداقل رسیده است، گفت: سیلاب در حال حاضر رو به کاهش است و امروز به ۵.۸ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است، هم‌زمان با ورود این حجم بسیار بزرگ آب، دریچه‌های سد نیز باز شده و تخلیه سیلاب با سرعت ۴ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه به پایین دست در دست انجام است.

وی افزود: بیش از ۱۰ سال است که این منطقه در خشکسالی به سر می‌برد و مناطق حاشیه رودخانه‌ها و دشت‌های سیلابی در این مدت توسعه پیدا کرده‌اند و بروز این سیلاب باعث شده برخی از این روستاها و دشت‌های کشاورزی تحت تاثیر سیل قرار بگیرند.
دائمی از سفر امروز وزیر نیرو به خوزستان خبر داد و افزود: خوشبختانه با اقدام به‌موقع ستاد بحران استان‌ها درگیر در سیل و همکاران بخش آب و برق مشکل حادی در این مناطق گزارش نشده است.


وی تصریح کرد: طبق اعلام سازمان هواشناسی این بارش‌ها امروز هم ادامه خواهد یافت و امشب در برخی مناطق شدت خواهد گرفت.
دائمی با اشاره به مزیت‌های وجود این سدها در خوزستان ادامه داد: با وجود این سدها در خوزستان در این مدت علاوه بر مهار و تسکین سیلاب، حجم آب بسیار خوبی وارد مخازن سدها شده است، اما نبود این سدها باعث خسارت بسیار شدید به شهرها و روستاهای مسیر رودخانه از جمله شهر اهواز می‌شد.

وی افزود: با بررسی عمیق در خصوص اثرات سیلاب خواهیم دید که این سدها علاوه بر اینکه در همین چند روز چندین میلیارد مترمکعب سیلاب را در خود ذخیره کرده‌اند، از بروز خسارت‌های مادی و انسانی در پایین‌دست رودخانه‌ها نیز جلوگیری به‌عمل آورده‌اند.

دائمی ادامه داد: در زمان آغاز یک طرح سدسازی و در ادامه در زمان اختصاص اعتبار برای سدهایی که هم از نظر توجیه اقتصادی و محیط ‌زیستی مورد تایید هستند، انتقادهای فراوان غیرکارشناسی صورت می‌گیرد، اما در مواقع بحران‌هایی اینچنین می‌توان دید که این اعتبارها اگر برای ساخت سد استفاده نمی‌شد، باید برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل هزینه می‌شد.

وی با بیان اینکه یکی از مباحث مهم بحث اقتصاد مقاومتی موضوع تاب‌آوری و پایداری است، افزود: در همین راستا شهرهای ما نباید در مقابل حوادثی مانند سیلاب شکننده باشند، طرح‌هایی نظیر ایجاد سدهای پیوسته در رودخانه‌هایی که پتانسیل سیلابی شدن دارند، در همین زمینه اجرا می‌شود تا علاوه بر کنترل این خطر طبیعی، باعث ذخیره‌سازی آب و استفاده بهینه از این ظرفیت برای کارهای کشاورزی و شرب می‌شود.

وی تاکید کرد: باید توجه کنیم که هزینه تامین یک میلیارد مترمکعب آب چندین میلیارد تومان هزینه در بردارد، اما با جریان سیلاب این حجم در سدها ذخیره می‌شود، حال انکه اگراین سدها وجود نداشت، همین آب‌های ارزشمند به دریا وارد می‌شد.

سیل غرب و جنوب غرب ایران را محاصره کرد

▪️گزارش ها حاکی از آن است که سر ریز شدن سد دز در شمال خوزستان در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه موجب طغیان رودخانه دز شده است. سیلاب همچنین پل شناور دزفول را حوالی ساعت ۷ بامداد صبح پنجشنبه با خود برد.

▪️مدير عامل جمعيت هلال احمر خوزستان از امداد رسانی به گرفتار شدگان در حاشیه رودخانه دز خبر داده است.

▪️بارش سنگین باران كه درسه روز گذشته و طغیان رودخانه های سطح شهرستان موجب جاری شدن سیلاب در شهر نورآباد و بسیاری از مناطق روستایی دلفان شد و خسارت فراوانی را بر جای گذاشته است.

▪️فرماندار شهرستان دلفان لرستان با بحرانی خواندن وضعیت شهرستان دلفان خواستار كمك رسانی و ارسال ماشین آلات برای كمك به سیل زدگان این شهرستان شد.

▪️در همین حال بر اساس اعلام معاون فنی راه آهن زاگرس بر اثر شكسته شدن یكی از پایه های پل ها در بلاك تنگ هفت مسیر راه آهن شمال به جنوب در ناحیه لرستان حداقل تا ۴۸ ساعت دیگر بسته است.

▪️بارندگی باعث طغيان رودخانه هاي سيمره، دويرج و كنجان چم و آبگرفتگي معابر شهري شد در ایلام شده است.

▪️شب گذشه سیلاب مناطقی از شهر مهران را در بر گرفت که طی آن یک دختر جوان مفقود شده است. تیم های جست و جو برای یافتن این دختر جوان به محل حادثه اعزام شده اند.

▪️سیلاب بخش های از استان های کرمانشاه، همدان و کردستان را نیز در بر گرفته است.

▪️قرار است امروز جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور برگزار شود. حسن روحانی، رئیس جمهور، برای شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی به ترکیه سفر کرده است.

▪️در همین حال فرمانده سپاه پاسداران به تمام سپاه های استانی در مناطق سیل زده دستور داده است تا آماده کمک رسانی به مردم و همکاری با دولت باشند.




افزایش خسارت سیلاب در دزفول/ بوستان‌های ساحلی دزفول به زیر آب رفتند
شهردار دزفول گفت: ورود گسترده آب به رودخانه دز پس از آغاز بارندگی‌های اخیر خسارتهای گسترده بر فضاهای شهری و تاسیسات شهرداری دزفول را در مجاورت این رودخانه پس از آزاد سازی آب مازاد بر ظرفیت سد دز به دنبال داشته است.

وی افزود: با توجه به باز شدن دریچه‌های آب سد دز و طغیان رودخانه این دز و احتمال آب گرفتگی فضاهای شهری و روستاهای موجود در کنار این بستر آبی تمهیدات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی پیش بینی شده است.

شهردار دزفول عنوان کرد: ورود گسترده آب به رودخانه دز پس از آغاز بارندگی‌های اخیر خسارت‌های گسترده بر فضاهای شهری و تاسیسات شهرداری دزفول را در مجاورت این رودخانه پس از آزاد سازی آب مازاد بر ظرفیت سد دز به دنبال داشته است.

وی گفت: این حجم آب و فشار ناشی از قدرت آن، بوستان علی کله این شهر را تخریب و سبب حمل تأسیسات و تجهیزات آن به دیگر مناطق دزفول شده که تعیین میزان خسارت در دست برسی است.

کرمی‌نژاد بیان کرد: هم‌چنین بارندگیهای اخیر، سبب ایجاد خسارتهای شدید به بوستان‌های رعنا، ولی عصر دزفول شده و باران بخشی از بوستان دولت را نیز را با خود به زیر آب برده است.

وی افزود: به علت باران و از بین رفتن زیر ساخت جاده ساحلی این جاده نیز مسدود شده است و عبور از پل شناور دزفول نیز به علت امکان بروز حوادث ممنوع شده است.

سیل و آبگرفتگی در ۹ استان
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به وقوع سیل و آبگرفتگی در ۹ استان کشور گفت: نیروهای امدادی برای نجات یک حادثه‌دیده که در رودخانه گدارخوش مهران مفقود شده است مشغول فعالیت هستند.

ناصر چرخساز اظهار داشت: نیروهای امدادی طی ۴۸ ساعت گذشته به دلیل وقوع سیل و آبگرفتگی در ۹ استان لرستان، ایلام، کرمانشاه، فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، همدان، کردستان و آذربایجان شرقی مشغول فعالیت و کمک به حادثه دیدگان هستند.

وی با اشاره به امدادرسانی در ۴۱ شهر، روستا و منطقه عشایرنشین گفت: ۵۴۰ حادثه‌دیده طی ۴۸ ساعت گذشته امدادرسانی شده و هم‌اکنون در استان‌های کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و همدان امدادرسانی ادامه دارد.

چرخساز افزود: نیروهای امدادی موفق شدند جان چهار نفر را در محور دهلران ـ اندیمشک که به دلیل سقوط دو خودروی تریلر و پراید در داخل رودخانه دچار حادثه شده بودند را نجات دهند. همچنین نیروهای امدادی ۲۴ خودرو را از مسیر سیلاب رهاسازی کرده و ۳۴ منزل مسکونی را از آب تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات با بیان اینکه ۶۲ تیم امدادی در این رابطه به کارگیری شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۵۷ دستگاه مخصوص عملیات امداد و نجات، همچنین ۱۳ موتورپمپ و لجن‌کش در این زمینه به کارگیری شده و تعداد زیادی پتو، موکت، کنسرو، نان و آب نیز میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است.

افزایش بارندگی‌ها در سراسر کشور /هواشناسی هشدار داد
▪️بر اساس گزارش هواشناسی با نفوذ سامانه بارشی فعال،‌ شاهد تشدید بارندگی‌ها در سراسر کشور هستیم. بارندگی‌ها در کل نیمه غربی،‌ بخش‌هایی از مرکز،‌ دامنه‌هایی زاگرس،‌ دامنه‌های جنوبی البرز،‌ شرق و شمال شرق کشور ادامه دارد.

براساس آخرین اطلاعات و اخطار صادر شده در مرکز پیش بینی هواشناسی کشور،‌ امروز شدت بارش‌ها در غرب، ‌جنوب غربی و دامنه‌های زاگرس پیش بینی می‌شود. ‌شدت بارش‌ها به حدی است که باز هم آبگرفتگی معابر عمومی، ‌طغیان و بالا آمدن آب رودخانه ها و سیلاب به ویژه در غرب، جنوب غربی و حوزه آبریز کارون، دز و سیمره پیش بینی می‌شود.

از فعالیت این سامانه بارشی در جمعه به تدریج کاسته می شود و روز شنبه و یکشنبه نیز عمده فعالیت این سامانه بارشی در نیمه شمالی و به وی‍ژه شمال و شمال شرق کشور متمرکز خواهد بود.

در بخش‌هایی از جنوب شرق کشور به جز سیستان و بلوچستان بارندگی پیش بینی نمی شود، پدیده غالب در نیمه شرقی و بخش‌هایی از جنوب شرق،‌ افزایش وزش باد و در برخی نقاط گرد و خاک است. آب‌ های جنوبی کشور مواج و متلاطم خواهد بود و خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان هم مواج خواهند بود.

همچنین برای پایتخت آسمانی ابری همراه با بارش باران همراه رعد و برق، وزش باد و رگبار پیش بینی می‌شود که در گرم‌ترین دما به ۱۹ درجه خواهد رسید.
 
کلمات کلیدی : سد دز
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۱:۴۳:۲۸
ظاهرا" ....که اروپاییها جلوی آمدن ابر های باران زا به آسمان ایران را گرفته بودند. با اجرام برجام و لغو تحریم های هسته ای، سرو کله ابرهای باران زا به آسمان ایران بیش از پیش پیدا شده است! (3645690) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۳:۱۴
البته در انگلیس که جزیره ای است در غرب افریقا همیشه بارون میاد نمیدونم چه لزومی داره اون جزیره افریقایی جلوی ابرها رو بگیره (3646332) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۳۶:۵۶
عجب ! راست گفتند ایرانی ها حافظه تاریخی ضعیفی دارند . اگر یادتون باشه چند سال پیش در اثر آلودگی و تغییر دما در ایران سرمای روسیه یکباره مکش و سرمای سختی در ایران فراگیر شد . آخه پدر آمرزیده ، مگر اروپائی ها اینقدر الاف و بیکار هستند که فقط ما را آزار دهند . فقط یه کوچولو بیشتر فکر کنید به اندازه ی یه بند انگشت بد نیست ! (3648366) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۵:۵۷:۴۵
یه کوچولو فکر کنی میفهمی که نظرات اول و دوم طنز هست و شما جدی گرفتی داداش (3649168) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۸:۲۱
خدا رو شکر در کشور آنقدر در بحث مدیریت توانمند شدیم که میتونیم نعمات الهی رو تبدیل به عذاب برای خودمون بکنیم. (3645747) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۱:۵۶
یک بار نمی گوییند انقدر زمین خشک است که جذب نمی شود و جاری می ماند و می شود عذاب برای من و شما (3646122) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۹:۴۸:۵۵
زمین خشک نیست دوست عزیز
وقتی در بالا دست به علت چرای گوشفند و قطع درختان پوشش خاک از بین برود نمیتواتند اب رو در خود نگه دارد جذب نمیشود و تبدیل به سیلاب میشود. شما خودت اب بریز روی چمن و بعد روی زمین خشک هم بریز ببین کدومیکی اب رو نگه میداره
توجیه نکنیم همین درختهایی که برای تولید زغال قطع میشه خودش پوشش رو از بین میبره برادر.
همه کارمون شده توجیه رانندگی بد میکنیم میندازیم گردن پراید یا کج بودن جاده و...یه سری اصول و قواعد و واقعیاتی هست نمیشه انکارشون کرد
شما توی شیب هم پوشش مرتع داشته باشی سیل راه نمیفته (3646495) (alef-11)
 
کلثوم
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۳:۰۸:۳۶
در کشور ما کلا مسائل آبخیزداری جدی گرفته نمیشه تا آخرش میشه همچین اتفقایی که اونم مردم بدبخت و فقیر باید تاوانشو پس بدن (3647233) (alef-11)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۹:۴۹:۱۲
سد سازی بدون ارزیابی های علمی و زیست محیطی نتنها مفید نیست بلکه ویرانگر هم هستش ... و گاهی اوقات هم مفید - سد سازی هم نعمت هستش هم نغمت (3646985) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۸:۱۸:۳۰
اینهم نتیجه تخریب محیط زیست توسط انسان
تمام جنگل های بلوط رو تخریب کردن برای مصرف ذغال قلیان ! (3646940) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۷:۰۸:۵۸
هم چنین زغال برای درست کردن کباب با این توجیه که فقط کباب زغالی خوشمزه است!!! (3647501) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۲:۳۲:۲۷
تو رو خدا از این فرصت ترسالی که طبیعت در اختیارمون میگذاره استفاده کنید و طرحهایی مثل آب شیرین کنهای خورشیدی، آبخیزداری، کانالهای سرپوشیده انتقال آب، خطوط لوله انتقال آب شیرین، آب شیرین کنهای عظیم صنعتی در سواحل جنوب، طرحهای بازفراوری فاضلاب و ... رو زودتر به سرانجام برسونین. بخدا اهمیت این کارها اگر از قلب راکتور اراک و غنی سازی اورانیوم بیشتر نباشه، کمتر نیست. (3645776) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۴:۱۴:۴۱
با سلام
در چند سال اخیر تعداد سیلها و خسارت آنها چند برابر شده و طبیعی نمی باشد. این در حالی است که میزان و شدت بارش در کشور از میانگین جهانی بسیار کمتر است و با این وضع می بایست در جهان هر روز شاهد سیل می بودیم. جنگلها به ویژه در سطوح شیبدار ضربات باران را گرفته و آن را به آرامی به خاکبرگ اسفنجی کف جنگل می دادند و آب در زمین نفوذ می کرد و باعث افزایش دبی چشمه ها و رودخانه حتی در تابستان می شدند. ولی جنگلها را یا ذغال کرده و می فروشند و یا با بریدن شاخ و برگ آنها صرف خوراک دام می کنند. در حال حاضر بسیاری از جنگلهای کشور که در آمار جنگل به حساب می آیند از نظر کیفی و کمی جنگل نمی باشند (مثلا یک درخت در ته دره باقی مانده و یکی نوک تپه و زمینها همه چاک چاک شده وسنگ بستر نمایان شده) و قادر به جذب آب باران نمی باشند. از سوی دیگر بیشترین فرسایش خاک در جهان مربوط به ایران می باشد که باعث پر شدن سدها و از بین رفتن خاک کشور می شود و در آینده هزینه بسیاری برای لایروبی و باز نگه داشتن دریچه های سدها و همچنین تبعات زیست محیطی برای پایین سدها خواهد داشت و بهره برداری های فعلی از جنگلها در برابر خسارات آن ناچیز و نمی ارزد. حفظ باقی مانده جنگلها حیاتی و در حد نان شب واجب است. (3645966) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۵:۰۱
اگر پوشش گیاهی کوهها حفظ و تقویت شود یک آب خوان طبیعی ایجاد شده و ضمن جلوگیری از سیل، آب در سفره های زیرزمینی ذخیره می شود. همچنین برخلاف سدها که در آب و هوای ایران باعث تبخیر می شوند آب تبخیر هم نمی شود. (3646001) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۵:۴۵
اینا همون سدهایی هستند که دولت ژنرالها میگفتند بی فایده است و ممکن است دستور تخریب برای آنها صادر شود. (3646147) (alef-11)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۹:۰۵:۳۵
این سدها همان سدهائی است که قرار بود به گفته آقائی با آفتابه پر شود . (3646457) (alef-11)
 
من
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۷:۵۱:۲۷
حالا شانسی از دست اجانب در رفت گذاشتن دوتا قطره بارونم بعد چند سال روسر مون بباره ! شایدم اثر برجامه، خدا کنه این سدای اون موقع ساخته شده دوام بیاره و یهویی همه جاروآب نبره (3646925) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۹:۵۲:۲۳
خیر اون سدها نیست. نمیدونم چرا حتی به بارون هم میرسه برای تخریب دولت یک عده ازش استفاده میکنن. سدی که جلوی این سیلاب رو عمدتا گرفته سد دز هست اما اگر منظور شما سد گتوند هست اون سد ابش وارد گنبد نمکی گچساران شده که ابش رو شور کرده در اینکه چطور این اب شور رو وارد خلیج فارس کنیم که به کشاورزی پایین دست اسیب نزنه فعلا دوستان دولت ژنرال به قول شما مانده اند چطور دسته گل معجزه هزاره سوم رو جمع کنند. حقیقتگویی هم خوب چیزیه (3646500) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۷:۲۸:۲۸
سدها جان مردم را نجات دادن، چه حرف خنده داری. دریچه سدها را اینقدر بسته نگه داشتن تا آب ازشون سرریز شده و حالا با توجه به خطر شکستن آنها، دریچه‌های اضطراری رو هم باز کردن که با دبی طبیعی رودخانه هنگام سیل جمع میشه، حالا فکر کنید رو یه رودحانه مثل کارون که چند تا سد پشت سر همه وجوذ داره خروجی اضطراری چندتا سد با دبی رودخانه جمع شده و جریان وحشتناکی در قسمتها پایین دست تولید شده که مثل اینکه مشکلات جدی هم ایجاد کرده. اینا دست پیش رو گرفتن که پس نیوفتن. این نتیجه خودخواهی بهره برداران سدهاست که برای تضمین سود خودشون تو تابستون میزارن سدها بیش از اندازه پر بشه (3646308) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۱:۳۳:۵۶
شما از سد چیزی نمی دانی ساکت باش.اب یشت سد از حد مجاز بگذره از سرریزها اتوماتیک تخلیه میشه مگه اینکه طراحی سد علمی نباشه (3646601) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۲:۳۳:۲۰
من از ساکن یکی از روستاهای حاشیه دز هستم تا خود دیروز عصر رودخانه دز کمترین اب راداشت اگر اقایون مدریت بلدند از یک هفته قبل اعلام هشدار و پیشبینی بارانهای سیلا اسا میکردند میتوانستند سه چهار روز قبل مقداری از اب پشت سد را تخلیه کرده تا الان مجبور نباشند سه دریچه همزمان را باز کنند که موجب خسارت فراوان و بیسابقه شود ولی ظاهرا اقایون فقط پر بودنسد (3646655) (alef-11)
 
ممممm
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۲:۱۸:۱۴
کی از فردای خود خبر داره منطقی باش منم ساکن خوزستانم . این خواست خداست.... (3646848) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۴:۴۲:۴۳
این حرفها چیه میزنید دوست عزیز؟ پس هواشناسی برای چیه؟ هواشناسی به دوستان گفته بود بالای 100 میلیمتر بارندگی دارید بنده خودم از زبان معاون استاندار خوزستان شنیدم که این رو دو سه روز قبلش گفت و گفت 100 میلیمتر نصف بارندگی یکسال ما است در بالا دست 250 میلیمتر بارون اومده بود در لرستان و ایلام
بنده که ادم عادی هستم نقشه های بین المللی رو باز می کردم از هفته قبل مشخص بود سه شنبه به بعد اونجا بارندگی سنگین دارم خب در این وضعیت یه حساب کتاب می کنن میگن بارش 10 میلیمتر اینقدر اب میاره توی سد حالا 200 میلیمتر چقدر اب میاره؟ بعد یه مقدار اب سد رو رها میکنن تا ناچار نباشن موقع سیل همه دریچه ها رو با هم باز کنن
حرفهای عجیب نزنید. (3647352) (alef-11)
 
مصطفی
Japan
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۲:۳۹:۴۷
بابا سرریز!!! اینا که میدونستن سد ظرفیت اینهمه آب رو نداره باید از چند روز پیش مقدار بیشتری دریچه ها رو باز میکردن تا یدفعه تبدیل به بمب نشه. خواستن آب بیشتری ذخیره کنن زدن نصف زمین های کشاورزی رو از بین بردن. کی خسارت مردم بیچاره رو میده؟ این نشون دهنده مدیریت بهران مسولان خوزستانه. دزفول رو آب برده و شما رو خواب. دست پیش رو گرفتن پس نیفتن (3646663) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۹:۳۸:۲۶
چند سال پیش ایام عید در بازدید از سد دز دریچه ها باز بود تا اگه سیلاب اومد مخزن جا داشته باشه اما امسال دریچه ها کامل بسته بوده.ظاهرا پیش بینی ها درست نبوده (3646979) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۶:۰۰:۲۰
دوست عزیر احیانا دکتراتونو تو رشته بهره‌برداری سد گرفتی احیانا؟خیلی ساده براتون توضیح میدم، اگر یه نگاهی هم به فیلم‌هایی که از اخبار پخش میشه بندازی میبینی که علاوه بر دریچه‌های اضطراری بالای سد، دریچه‌های کف سد بعلاوه دریچه‌های اطراف سدها همه باز شده یعنی اینکه سد‌ها دارن با تمام وجود تخلیه میشن. (3646902) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۴:۳۰:۴۵
حاجی اگه روز قبلش دذریچه باز بشه اب با سرعت کمتری تخلیه میشه و مجبور نمیشن همه دریچه ها رو باز کنن که پایین دست رو اب ببره فهم این مطلب سخت نیست شما 1000 مترمکعب رها کنی یا 5000 معتر مکعب مجبور بشی رها کنی بینشون فرقها است. (3647323) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۰:۵۷:۴۰
جطوره خودت ساکت باشی! و از مدیریت نادرست سد دفاع نکنی! هزاراننفر در جریان بیلیاقتی سد سازان و بهروران از سد هستند. (3647049) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۶:۰۱:۴۱
آبی رو که باید در مدت 10 روز تخلیه میکردن میخان یک شبه تخلیه کنن عزیر جان، معلومه سیل میاد (3646903) (alef-11)
 
کارگر
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۰:۳۴:۱۸
دوست عزیز خودت جواب خودت را دادی آبی که باید چند روز تخلیه شود اگر در عرض چند ساعت بیاد و مخزن هم پر شود باید زودتر هم تخلیه نمود
سیلاب 8000متر مکعب را نمیتوان بیش از این کنترل کرد در ضمن پرسنل سد دز آنقدر خبره و باتجربه هستند که این کار را حتما مطابق دستورالعملهای دقیق انجام داده‌اند . ضمنا اگر از قبل آب را تخلیه میکردند و این سیلاب نمی آمد دوباره باید تابستان دنبال آب
میگشتیم در ضمن پیشبینی هواشناسی برای سیلاب 2تا4هزارمتر مکبی بوده است نه 8000 متر مکعب (3647981) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۷:۵۴:۱۴
جهان سوم یعنی: وقتی باران بیاید میشود سیلاب و وقتی باران نیاید خشکسالی...
الف لطفا نمایش بده. (3646346) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۰:۵۶:۰۵
این حرفها چیه, همین چند وقت پیش سیل و طوفان کل اروپا را در نوردید و کلی خسارت زد, آمریکا هم که هر سال گردبادها و طوفانهاش تلفات میگیره و ویران میکه. البته در اینی که ملت و دولت فرهنگ حفظ طبیعت را ندارند و خیلی از این بلاها بخاطر همین است, شکی نیست, ولی هر چیز را نباید به جهان سومی یا اولی بودن نسبت داد. (3646555) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۱:۳۵:۴۳
چند سال پیش در یکی از شهرهای آلمان سبلان عظیمی اومد.
ولی چون مسولین اون شهر کوچیک همچین روزی رو در نطر گرفته بودند.
تمامی آبهای سیلاب ب چاه هایی که از قبل حفر شده بود هدایت و سپس از تجهیزاتی ک گذاشته بودن و تبدیل سیلاب ب بخار برق تولید کردن.
حالا ما چون نفت و گاز داریم هیچ برنامه ی بلند مدتی نداریم.
هرچند بودجه های عمرانی رو هم باید در نظر گرفت و حیف و میل ها رو. (3646814) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۹:۱۵:۰۷
رودخانه کارون که زمانی تنها رودخانه قابل کشتیرانی در ایران بود اینقدر به خاطر انتقال اب کارون به استانهای دیگه کم آب شده بود که میشد در بعضی نقاط آن پیاده حرکت کرد خشک شدن هور العظیم باعث نابودی اکو سیستم اونحا شده و تولید ریز گردهای فراوان شده . تمام این آبها از رودخانه کارون رد میشد حالا با یک بارون بعد از 15 سال پیروزمندانه از سیایتهای انتقال آب خشکسالی و نابودی کشاورزی ژست میکیرند .. لطفا منتشر کنید (3646469) (alef-11)
 
مرجان
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۰:۴۳:۰۲
خداروشکر ،مگر خدا به فکرمون باشه.هاها (3646545) (alef-11)
 
میلاد از اهواز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۰:۵۸:۱۱
این به دلیل باروری ابرهاست که البته داره اغراق میشه،چون دارن کارون رو میبرن اینجوری میگن که به بگن اب تو خوزستان زیاده باید باید کارون رو ببرن (3646557) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۲:۱۶:۲۹
یعنی ما ایرانی ها رسما دیوانه شدیم. تقریبا هیچ موضوعی نیست که وقتی درباره اش بحث می کنیم خودمون رو تو بحث هامون تحقیر نکنیم. (3646643) (alef-11)
 
شهروند ایلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۲:۲۲:۰۴
عزیزان واقعا بیخودی کسی رو متهم نکنید شماها که اینجا نیستین ببین چجور داره بارون میباره وقتی در چند ساعت توی ایلام ۱۸۰میلی متر باران میاد هیچ شخص و دولتی نمیتونه جلودارش باشه (3646647) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۱:۳۷:۵۵
الان معلومه هیچ دولتی نمیتونه کاری بکنه
ولی قبلا اگه پیش بینی میشد قضیه فرق میکرد (3646817) (alef-11)
 
شاهین
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۰:۰۷:۲۳
شهروند عزیز ایلامی من در اطریش زندگی میکنم شاید بعضی اوقات در اینجا یک هفته پشت سر هم بارون میاد که هیچ مشکلی هم ایجاد نمیکنه چرا؟ چون کسی حق تعرض به منابع طبیعی و از بین بردن جنگل ها راندارد ضمن اینکه سیستم هدایت و جمع اوری نزولات اسمانی بسیار پیشرفته و مدرن است .وبر خلاف اینکه در مملکت ما عده ای عادت به ریختن زباله و اشغال در سطح معابر و جوی اب را دارند در اینجا این کار با عکس العمل شدید پلیس بهمراه جرایم سخت مواجه خواهند شد. (3647002) (alef-11)
 
علی امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۲۳:۳۸:۱۰
سلام ۱۰ سال پبش بعضی ازدوستان میگفتن این سدها چه بدرد میخوره فقط تالاب درست کردن برا پرندگان ایکاش حالا که اقرار میکنن اگه این سدها نبودن چه فاجعه ای اتفاق می افتاد صادقانه از افکارعمومی عذرخواهی کنن (3646707) (alef-11)
 
امین
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۸:۳۲:۵۷
فقط سد دز و سد علی کله دزفول پر شدن اون وقت این سد ها 10 سال پیش ساخته شدن؟ (3646949) (alef-11)
 
امین
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۸:۳۴:۰۱
آقا سدهایی که پر شدن مثل سد دز و سد علی کله دزفول مال چهل سال پیشن. ربطی به این دولت و اون دولت نداره (3646950) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۰:۵۹:۴۲
با دروغ رسمی یک مسوول حقیقت عوض نمی شود! وقتی زمین ها را از پوشش گیاهی خالی کردند زمین سف می شود و اب رد ان نفوذ نمی کند و... ا وقت برای رد گم کردن از سدسازی تعریف می کنند! (3647052) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۱:۲۵:۳۰
زدن تونل های بین حوضه آبریز می توانند سیلاب را به سمت حوضه دیگر هدایت و از تخریب و هدر رفت آب جلو گیری کند (3646794) (alef-11)
 
مممم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۲:۰۴:۴۰
من از اهالی خوزستان از ترس خوابم نمیبره دعا کنید .کم چیزی نیست (3646840) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۰۲:۰۷:۱۵
رشته من ژئوتکنکه سد دز ۲۰۸ متر چندین دریچه اورژانسی داره و چند دریچه ی توربینی و همچنین سر ریز هرکدوم بالای ۸۰۰ ، ۹۰۰منرتر کعب ظرفیت داره و یکی از بهترین سد های ساخته شده در جهانه (3646843) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۲:۴۰:۴۴
کاملا درسته (3648050) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۰:۳۹:۴۸
متاسفانه برنامه جامع وپیشگیرانه برای ممانعت از بروز بحران وخساراتهای فراوان آن نداریم.فقط در زمان وقوع بحران اقداماتی انجام می گیرد.همین بارشها با حجم گسترده تر در کشورهای اروپایی اتفاق می افتد ولی بدلیل مدیریت صحیح آب نه تنها خسارتی وارد نمی کند بلکه کمبود آب را درمناطق دیگرویا فصول دیگر جبران می کند (3647032) (alef-11)
 
ناصر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۲:۱۷:۴۱
بلا امده باید تدبیر درست کرد (3647165) (alef-11)
 
Mojtaba
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۲:۳۷:۲۷
مهندسین عزیز توان خروجی دریچه های سد دز ۶۰۰۰هزار متر مکعب بر ثانیه است وورودی اب به مخزن اون ۸۰۰۰بوده.پس پرشدن اون دست کسی نبوده در ضمن دریچه سدها جوری تنظیم میشه که با رسیدن حجم به حداکثر خود به خود باز میشن.حوضه ابریز سد دز از لرستان تا چهارمهال و خود خوزستان کشیده شده پس سیلابش زیاد میشه.در ضمن حتی اگر سد تخریب میشد هم تمهیداتی خاصی زیر اون کوهها اجرا شده که با عملکردش میتونه حداقل تا خالی شدن شهر از افراد جلوی سونامی رو بگیره. (3647195) (alef-11)
 
Mojtaba
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۲:۴۳:۴۰
در جواب دوستانی که حرف از پوشش گیاهی میزنن باید بگم حوضه ابریز سد دز بیشترش رو صخره ها و زمین های نفوذ ناپذیر تشکیل میدن و حجم اب این رودخانه همیشه زیاد است.من کارشناس ارشد عمرانم و واقعا خوب کنترل شد این سیلاب.بارانهای خوزستان در طراحی های عمرانی به بارانهای وحشی معروفه و واقعا وقتی بارون میزنه انگار تانکر اب تو اسمون منفجر شده .هیچ جای ایران همچین بارش هایی اتفاق نمیفته (3647201) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۳:۴۰:۴۴
وقتی با هوچی گری و رابطه بازی جلوی اجرای بزرگ بر روی رودخانه های کشکان ( سد معشوره) دز ( سد بختیاری ) در استان لرستان گرفته میشود باید مردم لرستان و خوزستان تاوان این عمل را بدهند و مسوولین راحتتر دنبال انتقال اب باشند (3647271) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۶:۵۲:۰۷
حتی سد خالی هم بود باید به محض ورود دبی 8000 هزار متر مکعب در ثانیه حداقل 2000 تا رو رها میکردن تا این حجم زیاد اب یه مرتبه ول نشه کاملا تعلل و قصور اب و برق خوزستان محرز هست از دید من
هشدارها هم قبلا داده شده بود هواشناسی هم گفته بود که حجم بارندگی بالای 100 میلیمتره واقعا متاسفم (3647486) (alef-11)
 
فرشاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۸:۳۹:۲۹
بارون نعمت خدادادی میتونین مگه تو کار خدا دست برد پس صحبت نکنیین شاید ما خطایی انجام دادییم که خدا از ماراضی نیست (3649478) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.