نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365830
دادستان از از آزادی رسانه‌ها بیشتر دفاع کند تا در مبارزه با فساد موفق باشد
احمد توکلی، 4 تیر 95
تاریخ انتشار : جمعه ۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۵
اقای جعفری دولت‌آبادی دادستان محترم تهران روز چهارشنبه دوم تیرماه، در حاشیه بازدید از مرکز رسانه قوه قضائیه، در ارتباط با موضوع مبارزه با فساد اقتصادی، مواضع مهم، واقعبینانه و در عین حال امیدوارکنندهای گرفت که محتاج تبیین و نقد است. دادستان در موضوعات زیر توضیح داد و اعلام موضع کرد:

۱. اولویت داشتن مبارزه با فساد برای قوه قضائیه

۲. ارزیابی از عملکرد قوه در این امر

۳. چگونگی پرداختن رسانه ها به موضوع فساد و مبارزه با آن

۴. مردمی شدن؛ راه نجات در مبارزه

۵. نقش اعتماد متقابل مردم و قوه قضائیه در مبارزه با فساد

۶. اهمیت اقدامات پیشگیرانه

۷. توجه به فساد یقه سفیدها و مسأله شفافیت

وقتی دادستان عمومی وانقلاب تهران رسما اعلام میکند که مبارزه با فساد اولویت قوه قضائیه است، امید منکوب کردن فساد سیستمی موجود برانگیخته میشود به ویژه آن که در ارزیابی عملکرد قوه در این عرصه، بدون آن که اغراق گویی کند به طور نسبی کارکرد را مثبت ارزیابی میکند که ارزیابی بهحقی است. درعین حال ضمن یادآوری رسیدگی به موارد مهمی از حلقه های قدرت و ثروت در سالهای اخیر که جای تشکر است، به سه چهار واقعیت که یا دشوارکننده مبارزه با فساد هستند یا کمک مورد انتظار را فراهم نمیسازند، اشاره میکند.

نخستین مشکل طولانی بودن ذاتی رسیدگی به پرونده های فساد مالی است. امری که از چشم اغلب مردم دور میماند و گله و اعتراض را متوجه قوه قضائیه میسازد. در تأیید این گفته دادستان، ذکر دو نمونه از کشورهای غربی کافی است. چندین سال پیش رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس فرانسه به سوءاستفاده مالی متهم گشت. نخستین اقدام واداشتن او به استعفاء از سمتش بود، با این استدلال روشن که متهم مالی نمیتواند امانت دار اقتصادی کشور باشد. محاکمه وی دو سال طول کشید تا مبراء اعلام شد و با شرکت مجدد در انتخابات با رای مردم برگزیده شد و به ریاست کمیسیون اقتصاد هم بازگشت. در ماجرای رشوه دادن استات اویل به مهدی هاشمی، دادگاه ضد فساد آمریکا دست به محاکمه استات اویل زد. از روز اول تعقیب که با اخراج مدیران درگیر این رشوه دادن در سپتامبر ۲۰۰۳ تا روز محکومیت، ۱۳ اکتبر ۲۰۰۶، کمی بیش از سه سال وقت صرف شد. یعنی این طولانی بودن کم و بیش همه جایی است. اگر مجرب بودن قضات و مجهز بودن دادگستری ان کشورها را نسبت به ایران در نظر بگیریم، طولانی بودن رسیدگی به پرونده های فساد در اینجا، عادی تر خواهد شد.

کمی تعداد قضات مجرب و مسلط به امور مربوط به پرونده های پیچیده مالی؛ نامناسب بودن ساختار قضایی، ضعف حمایت از قضات در رسیدگی؛ و اطلاع رسانی نامناسب از جمله موانع دیگری است که مستقیم یا تلویحی یادآوری شد. البته در سطور بعد شرح خواهم داد که برخی از دیدگاهها و روشها در قوه قضائیه در حدوث و بقای این موانع مؤثر است.

محور دوم مواضع دادستان محترم نقش رسانه ها در امر مبارزه با فساد است. آقای جعفری به درستی اطلاع رسانی مؤثر را یکی از عوامل غلبه بر زرپرستان فاسد و مفسد میشمارد. در توجه به نقش سلبی رسانه ها میگوید: " رسانه‌ها نباید به‌گونه‌ای رفتار کنند که به‌جای مبازره با فساد، فساد اقتصادی جلوه‌گری کند و فقط به نکات منفی دامن زده شود." این سخن صوابی است؛ زیرا وقتی فساد سیستمی شد رسانه ها نیز که خود بخش مهمی از نظام نظارتی بر کشورند، از فساد مصون نمیمانند و بعضا چنان رفتار میکنند که فاسدان مفسد را در افکار عمومی به عنوان مبتکران کارآفرینی جلوه میدهند که حسادت و تنگ نظری دسته ای از حاکمان مانع شکوفایی آنان است. بدین ترتیب پیوند زر و زور را با تزویرقوام میبخشند.

ولی اتهام سیاه نمایی به رسانه ها به شکل دیگری نیز اتفاق می افتد. در مواقعی که رسانهها بنا بر تکلیف ذاتی خود علیه مفسدان وارد میدان میشوند، دسته ای از دستگاههای حکومتی وظیفه خویش را انجام نداده اند و باعث بروز فسا شناخته میشوند و دسته دیگری از دستگاههای مسئول نیز برخورد متناسبی با فساد شفاف شده از آنها دیده نمیشود(لااقل در قضاوت افکار عمومی)، بنابراین دستگاهها به ناتوانی، مماشات و حتی همدستی با مفسدان متهم میشوند. در اینجا عده ای از سر دلسوزی و مزوران فاسد و مفسد یا اجیر شدگان آنان، رسانه های دلسوز و انقلابی و وطن دوست را به سیاه نمایی متهم میکنند. چندان هم بیراه نمیگویند. ولی آنچه مانع کدر شدن چهره نظام و چاره درد خانمان سوز فساد است کوشش مؤثر برای مبارزه متعاقب شفاف سازی رسانه های مستقل است نه لاپوشانی کردن و اجازه و فرصت دادن به این موریانه سیری ناپذیر برای آوارکردن سقف بلند این نظام مظلوم بر سر مردم وفادار به اسلام و ایران.

فساد پدیده جهانی است. همه کشورها بدان مبتلا هستند، از این حیث تفاوت وجود ندارد، اختلاف در میدان دادن به فاسدان یا برخورد با آن است. نکته بسیار مهم و اثبات شده در تمام جهان این است که هرچه رسانه ها آزادتر، فساد سطحی تر و کمتر. درواقع پیش از آن که فساد ایجاد شده فرصت ریشه دواندن بیابد، رسانه ای آن را کشف کرده و با همکاری سایر رسانه ها فضایی میسازند که دستگاه ها حتی اگر نخواهند، مجبور به برخوردند و رفتار دستگاه قضا نیز در منظر مردم وظیفه اش را انجام میدهد و قضاوت عمومی مانند پادزهری در وجود قاضی از تأثیر مفسدان بر قضاوت او باز میدارد. طبق اصل یکصدوپنجاهوششم قانون اساسی یکی از وظائف قوه قضائیه " احیای‏ حقوق‏ عامه‏ و گسترش‏ عدل‏ و آزادیهای‏ مشروع" است. داده های دین، تجربه و علم اقتصاد سیاسی اثبات میکند که هیچ زهری کشندهتر از فساد برای حقوق عامه وعدالت، و هیچ پادزهری مؤثرتر از آزادی برای دفع ان زهر وجود ندارد.

 جناب آقای دادستان!

از آزادی مشروع رسانه ها بیشتر دفاع کنید تا در انجام وظیفه اولویت دار خود موفق باشید. آزادی هزینه هم دارد. آن را بپزیرید. از خداوند منان در این شبها وروزهای گرانقدر برای شما و همه اعضای قوه قضائیه از صدر تا ذیل، شرح صدر بیشتر و توجه فزونتر به تحولات و تطورات رسانه درخواست میکنم. چند نکته مهم دیگر نیز هست که میگذارم برای فردا.
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۶:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۲:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۰ ۱۸:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ ۱۵:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۲ ۱۸:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۱ ۱۳:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۹ ۱۴:۱۲
 
۱۳۹۵/۰۲/۲۵ ۱۰:۵۴
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۶ ۱۱:۳۰
 
۱۳۹۴/۰۸/۱۸ ۱۰:۳۹
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی+شفافیت اقتصادی
 
France
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۰۹:۱۵:۲۶
جناب دکتر توکلی. با سلام.

آزادی رسانه ها نباید تنها منحصر به افشای مفاسد اقتصادی باشد بلکه باید در بحث در مورد همه موضوعات آزادی بیان وجود داشته باشد. در حالیکه ما شاهدیم بسیاری از مسائلی که جزو واقعیت های جامعه هستند به خصوص مسائلی که در جامعه تابو هستند همچون همجنسگرایی و ازدواج سفید و برخی مسائل فرهنگی دیگر مورد سانسور خبری واقع می شوند و به طور کاملا تعمدی اطلاعات غلط به جامعه تزریق شده و موجب شکنجه روحی میلیون ها نفر می شود. از روی نوع کامنت هایی که در ذیل اینگونه مطالب اجازه انتشار می یابند و تعداد کامنت های غیرقابل انتشار به راحتی می توان متوجه این موضوع شد. این در حالیست که غیرانسانی ترین مسائل همچون قتل و سوزاندن و سلاخی انسان ها و تجاوز به محارم و کودکان و ... به راحتی منتشر می شوند. همچنین انتقاد از سخنان مسئولان رده بالا که گاها حتی قسمت نظردهی آن ها نیز غیرفعال است و یا فقط نظراتی که در تایید نظرات آنان باشد مورد تایید قرار می گیرد بسیار مایه تاسف است. با چنین سانسور خبری گسترده ای انتظار حل مسائل واقعی جامعه را نداشته باشید. اگر جوامع غربی پیشرفت می کنند به این دلیل است که در مورد هر مساله ای اظهار نظر آزاد است و با تبادل اطلاعات و همفکری جمعی راه حلی برای آن می یابند اما در اینجا حتی طرح مساله نیز ممنوع است. تا زمانی که چیزی به نام نظر غیر قابل انتشار وجود دارد بسیاری از مشکلات جامعه همچنان لاینحل باقی خواهد ماند. امید است کمتر شاهد این مساله باشیم. (3779986) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۲:۴۵:۳۳
کدام آزادی بیان را می خواهید؟؟؟!!!
---
برقراری آزادی بیان بی بند و بار غیر مشروط بدون ارائه ی ملاک و معیارهای اصولی علمی برای تشخیص رفتارهای درست و نادرست ، جوامع احساس گرا را به بحرانهای گوناگون گرفتار می کند و از قلع و قمع این آزادی زیان بار تر است. (3782527) (alef-13)
 
حواس جمع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۲:۵۱:۰۹
فقط در یک کلمه باید بگم آقای توکلی من به اصلاح طبلان رای دادم ولی ای کاش یک روز لیست وحدت ملی منتشر بشه که نام شما و زحمتکشانی مثل شما که در کنار مردم ایستاده اند و درد مردم را میگویند با باقی عزیزان با هم منتشر شود تا یکبار برای همیشه نیرویی قدرتمند از هر دو طرف با پالایش چهره های قوی و تاثیر گذار تشکیل شود تا مجلسی داشته باشیم به حق در خور ملت...با سپاس (3782541) (alef-13)
 
بیگی29
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۰:۱۲:۱۹
http://alef.ir/vdchvinix23nzid.tft2.html?212203 (3780039) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۲:۰۱:۱۶
اگر در مبارزه با فساد اراده ای وجود داشت که اوضاع مان اینگونه نبود ! (3780232) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۴:۱۶:۳۳
البته این آزادی فقط برای دولت الان اجازه داره نه سایر قوا ! (3780596) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۲:۰۷:۵۷
سایر قوا انتقاد داشته باشید معاند نظام هستید! ولی دولت فعلی چون اصول گرا نیست راحت باشید! تا عوض نشده قابل انتقاده اصول گرایان بیایند انتقاد از این قوه هم معاند نظام بودن شناخته می شود! (3781488) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۷:۵۹:۴۴
برادر جان مفاسد اقتصادی بیشتر بخاطر بخاطر فساد سیاسی هست و فساد سیاسی بدون نظارت مطبوعات نتیجه ای ندارد. این یعنی مطبوعات بتوانند هر کسی و هر ارگانی و قوه ای را نقد کنند (3781092) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۸:۱۱:۱۳
درود بر شرفت آقاى دكتر توكلى ، اما بنظر ميرسد فساد اقتصادى كه بصورت سيستماتيك درامده و برايش خوشايند نيست ، رسانه ها خيلى وارد اين مقولات شوند و بعضا نيز عده اى كه خود بايد حافظ منافع و منابع ملى و بيت المال باشند ميگويند سياه نمايى ميشود ، و اين تاسف بار است
يكبار براى هميشه فيش حقوقى و دريافتيهاى مالى و امكانات و وامها و احيانا مسكن و غيره و غيره همه مديران كشور و قواهاى مختلف كشور اعم از كشورى و لشكرى و دولتى و شبه دولتى و انواع و اقسام سازمانها و نهادها منتشر و معلوم گردد حداكثر دريافتى مشخص شود ، و به اموال مديران از گذشته تا كنون رسيدگى شود ، فكر ميكنم آنقدر سياهى ببينيم كه سفيدى در آن ديده نشود . (3781129) (alef-13)
 
شهروند.....
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۹:۴۲:۵۳
با سلام و یاد او که عزیز است فعلا که روزنامه مردمی و انقلابی کیهان به دادگاه فراحوانده شد و باید برای افشاگری به دادگاه برود آن هم مرد تقوا و اسوه ایران حاج شریتمداری هفته نام 9 دی سایت جهان نیوز بسته شد بخاطر افشاگری موافق جناب توکلی هستم دادستانی از مطبوعات دفاع کنند تا فساد ریشه کن شود انشالله و امید خدا و افشاگری روزنامه و حمایت همه (3781284) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۲:۰۲:۱۰
توکلی جان
فسادهای اقتصادی سازمان یافته است (3780233) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۲:۳۰:۲۰
جناب توکلی عزیز
من با عرایض شما موافقم اما امید شما را ندرام.
سه سال پیش در مجلس فیلی از رشوه دادن دو تن از کارگزاران پخش شد. مگر نه آنکه رشوه دهنده و گیرنه هر دو باید مجازات شوند. شما تا حالا در این موضوع دادگاهی شنیدید که برگزار شود.
به قوا مقام معظم رهبری با دستمال کثیف نمی شود پاک کرد. (3780289) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۲:۵۵:۵۳
آقای توکلی عزیز مساله با گرفتن و زندانی کردن و اخراج کردن حل نمیشود . سیستم باید به نحوی تعریف شود که بستر چنین مفسده هایی از بین برود .تا زمانیکه محیط و بستر برای فساد فراهم باشد کماکان این مسائل وجود خواهند داشت . (3780361) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۳:۰۸:۳۲
دموکراسی 4 رکن دارد و رسانه ها یک رکن آن هستند در حال حاضر تلاش برای ازادی رسانه ها اهمیت سابق را ندارندچون ازادی رسانه با وجود اینترنت و تلگرام و...تا حدی تامین شده و نمیشود جلوی انرا گرفت 3 رکن دیگر دموکراسی اگر کاملا تامین گردد این مشکلات نخواهد بود. (3780408) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۳:۱۴:۱۳
آقای توکلی یک سئوال
اگر قبول نداریم که فساد و رشوه خواری بخشی از فرهنگ جامعه ما میباشد پس سئوال اینستکه دیگران چه کرده اند و غربیانیکه فرهنگشانرا قبول نداریم و در اداراتشان خبری از زیر میزی نیست چه کرده اند . نظارت مردمی بکمک زسانه ها هر آنچه بعنوان فساد در این اواخر از کشورهای غربی افشا شد ه
منشا اش رسانه ها بودند . حالا دیگر برای مردم روشن شده چرا با مطبوعات مستقل میانه خوشی ندارند . چون رسانه های آزادند که کاسه کوزه خلاف کاران را بهم میریزد . (3780426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۳:۱۶:۰۴
آزادی رسانا ها ؟ یا شبکه های اجتماعی! این همه سال رسانه های مانند کیهان ازادی 100% داشتند ؟! چقدر در 8 سال فساد توانست جلو فساد را بگیرد ؟! 0 مطلق! پس رسانه هایی وابسته توان مبارزه با فساد را ندارند و این شبکه های اجتماعی هستند که سر دم دار مبارزه با مفاسد هستند! (3780437) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۳:۲۳:۵۳
احسنت. (3780464) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۴:۱۵:۱۹
فساد فقط در دولت ؟ آزادی مطبوعات فقط شامل حال فیش های حقوقی دولت میشه ؟ (3780590) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۴:۲۷:۳۱
در مجلس هفتم بود که یکی از خبرنگاران، فیش حقوقی نمایندگان مجلس را برای اولین بار منتشر کرد و مردم متوجه شدند که وکلایشان ماهانه چقدر حقوق می گیرند.

این، آغاز یک جنجال بزرگ در کشور بود که منجر به اخراج آن خانم خبرنگار از مجلس شد، آن هم با اتهاماتی مانند دزدی ، سرقت اسناد محرمانه و حتی عشوه گری!

از آن ماجرا حدود 12 سال می گذرد و امروز بار دیگر، نه فیش حقوقی نمایندگان که فیش های حقوقی چندین مسؤول دولتی توسط رسانه های منتقد دولت منتشر می شود ولی کسی اخراج نمی شود و به کسی هم تهمت سرقت اسناد محرمانه نمی زنند. تازه وزیر اطلاعات از منتشر کنندگان این فیش های حقوقی تشکر می کند و آن را در راستای وظایف رسانه ای شان ارزیابی می کند.

12 سال پیش، همین اصولگرایانی که امروز فیش های حقوقی را افشا کرده اند، درباره اقدام آن خبرنگار اصلاح طلب چنین نوشتند: "دلیل اخراج او این بود که با دسترسی غیر قانونی به اسناد مربوط به میزان حقوق نمایندگان دست به شانتاژ مطبوعاتی زد و با حمایت مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی علیه نهاد قانونگذاری کشور به تبلیغ دست زد." (بولتن نیوز-کد120663) (3780620) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۴:۵۲:۱۴
مطبوعات ازاد جلوی فساد را خواهد گرفت اما غارتگران با قدرت نخواهند گذاشت خوشحالم که اقای توکلی از اصولگرایان هم به این نتیجه رسید امیدوارم بقیه هم به چنین درکی برسند و ان روز روز تشیع جنازه فساد در این کشور خواهد بود (3780682) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۴:۵۹:۴۵
جناب توکلی با سلام .
یقینا همانطور که خواسته شما بر دل همه مینشیند بر دل مسولین هم مینشیند که این خواست عموم است .

دیدید که چه واکنشی به این قضایا نشان داده شد و در همه سایتها هر کس در حد برداشت خود مطالب نوشت .

این مطالب با همه تند و تیزی اش نه دولت را تضعیف کرد و نه خدای ناکرده تشوش اذهان عمومی را مشوح نمود . و نه امنیتی را بخطر انداخت .

مطالبی که همه مسئولین کم و بیش با ادبیاتی دیگر همان را مطرح نمودند .

لذا با ترس اینکه اظهار نظر مطبوعات و مردم از این منظر نگران کننده است .

مطمئن باشیم هیچ خطری تهدید نخواهد کرد .

اگر روزی خدای ناکرده خطری را مردم و مطبوعات احساس کنند . با همین حدت و شدت از نظام و مسئولین حمایت خواهند کرد .

الان رئیس جمهور ما - این واکنش ها قدرت او شده تا به این نا بسامانیها که شاید رسیدگی به آن برایشان غول مینمود و تابو نموده بودند و قهر این و آن را شاید تصور میکردند با پشتوانه مردمی به سامان برسانند .

رئیس جمهور در دل مردم است . فرا تر از جناح ها کما که همیشه اینگونه بوده است . و حال با اتکال به خدا با جامعیت به این قانون خدمات دولتی رسیدگی کنند .
اصلاح چند مورد کار کشا نیست .

بخصوص به وضعیت باز نشستگان سال های قبل که حقوشان با فاصله فاحشی با سایر بازنشستگان است سر و سامانی داده شود . (3780699) (alef-13)
 
محمود
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۵:۱۹:۴۶
آقای توکلی با سلام
این جهت گیری ، اگر فراگیر و ساختاری باشد، می تواند فساد را به طور بنیادی کاهش دهد (3780740) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۵:۴۲:۴۴
گردش آزاد اطلاعات فقط برای دولت پس بقیه چی ؟؟ (3780804) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۱۸:۱۸:۰۵
تازه آن دولتی که اعتدالی و اصلاحات چی باشه!
نمیدونم از کی اصول گراها شدند معیار انقلاب و اسلام ایرانیت. (3786993) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۵:۴۹:۲۱
انشاالله که نظر اقای توکلی به ازادی همه رسانه ها ی متعلق به گروه ها و جناح های مختلف باشد و موافق باشند که روزی برسد که کارگران و اقشار حقوق بگیر و کشاورزان هم صنف و اتحادیه و (( این یکی را توی پرانتز مینویسم ( سندیکا) تا اقای توکلی ناراحت نشوند )) خود را داشته باشند و به همراه سازمان جدید التاسیس ایشان به امر مبارزه با فساد بپردازند .اقای توکلی تا شما وامثال شما نپذیرید که برای مبارزه با فساد و برقراری عدالت نسبی باید همه اقشار مردم از هر صنف و طبقه ای دارای اتحادیه و تشکل لازم برای دفاع از حقوق حقه خود باشند تشکیل سازمان ...شفافیت .. اب در هاون کوبیدن است .ایا در طول چند دهه از پیروزی انقلاب شما و هم مسلکان شما ذره ای به این حق پرداخته اید؟شما شخص فاسدی نیستید قبول داریم .چرا از تجربه جوامع پیشرفته حاضر نیستید استفاده نمایید و مرتب ازخوبی عدل و عدالت تعریف میکنید .مگر مفسدین و سرمایه سالاران در جایی از بدی عدل نوشتند ؟اتفاقا خودشان را عادل ترین افراد میدانند .شما که اقتصاددان هستید ایا تا به حال نیم مقاله در باره اقتصاد سوید و نروژ و فنلاند و دانمارک خوانده اید ؟در جایی اشاره به اقتصاد این کشور ها نمودید ؟خیلی حرف من وشما داریم که باید بزنیم تا خوانندگان الف به واقعییت پشت پرده فساد اندکی اگاه شوند .ایا حاضرید انچه را که من وشما در مورد نحوه مبارزه با فساد بلدیم و میدانیم در این جا به مناظره و گفتگو بگذاریم .همشهری یا الله بسمالله . (3780819) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۵:۵۷:۳۰
از سخن حق و استمرار در پيگيري آن نبايد خسته شد.
من هم موافقم كه بسياري از مفاسد بزرگي كه يك طرف آن صاحبا منصبان دولتي و حكومتي بوده اند به نتيجه نرسيده است و به خاطر نارسايي هاي جدي در سيستم سياسي و قضايي ما برخوردهاي شايسته و موثر نديده ايم. اما تصور كنيد كه اين گزاره بي ثمري در مبارزه با ظلم و فساد را بپذيريم، در آن صورت دقت كنيم كه از نشاندن اين باور در ذهن و دل مردم چه كساني سود خواهند برد؟ جز آن است كه همان مفسداني كه خود را آزرده از فسادشان نشان مي دهيم بهترين بهره مندان از چنين انفعال ناپسند و نامشروعي خواهند بود؟!
و جز اين است كه ما ناخواسته شريك جرم آن ها خواهيم بود با فراهم آوردن فضاي رواني مناسب در جامعه كه مردم را كم و بيش از مطالبه اجتماعي ضد فساد منصرف كنيم؟
به نظرم بايد ياد بگيريم كه پشتيبان سخن حق باشيم ولو آن را كسي گفته باشد كه دوستش نداريم يا با مواضع سياسي اش موافق نيستيم.
به نظرم بايد ياد بگيريم كه از تعصب گروهي و فرح حزبي خارج شويم و پشت هر پيشنهاد مصلحانه، اصولي و حق خواهانه را بگيريم و بايستيم.
پيشنهاد آقاي توكلي براي دفاع از آزادي رسانه براي مبارزه با فساد ارباب قدرت سياسي، اقتصادي و قضايي يك سخن حق، اصولي و اصلاح طلبانه است.
همه از اين سخن حق، پشتيباني و دفاع كنيم. (3780840) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۶:۰۷:۳۲
سلام اقای توکلی
متاسفانه من یکی باور ندارم اراده ای برای مبارزه با فساد وجود داشته باشد نمونه روشن این هست بعد از رسوا شدن مفسدین در رسانه ها عکس العملها گویا هست یا دادستان محترم میگه از دوسال قبل ما میدونستیم و پرونده های زیادی در دست هست یا طرف از جانب وزیر بهداشت به بداخلاقی و ... متهم میشه یا مثل قضیه رشوه دادن و گرفتن معروف فیلم مجلس اصلا پیگیری نمیشه (3780865) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۷:۳۹:۱۴
جناب دکتر توکلی عزیز، همانگونه دوستمان اشاره کرده به نظر می آید که فساد اقتصادی سازمان یافته و گسترده است. از ساحل دریا گرفته تا جنگل، مرتع، کوه و بیابان «تغییر کاربری» پیدا کرده و خرید و فروش می‌شوند؟ در نظام اقتصادی ما تنها چیزی که وجود ندارد شفافیت و حدود و ثغور مرزبندی‌هاست. خود دولتمردان راههای سوء استفاده و فاد را باز گذاشته اند به طوریکه در بسیاری از موارد بخش‌های دولتی ما با تشکیل انواع مؤسسات و شرکت‌های سوری با اینکه دولتی هستند؛ اما در عمل همانند یک بنگاه خصوصی عمل می‌کنند. از جمله پرداخت حقوق‌ها و دستمزد‌های نجومی و پاداش‌های نجومی‌تر. اینها با اینکه دارایی‌شان از بیت‌المال است، نه به دولت، نه به مجلس، نه به دیوان محاسبات، نه به ملت، نه به ذی‌حساب دارایی و نه به هیچ نهاد و دستگاهی هم پاسخ‌گو نيستند. در اینچنین فساد سیستماتیک، گسترده و همه گیر آیا بخش قضایی ما مصون مانده؟! خدا کند که چنین باشد.
در چنین وضعیت نا مطلوب، بسیاری از مسئولین و سیاستمداران ما برای دستیابی و یا حفظ قدرت، به جای تکیه کردن بر شعور مردم و اقدام مفید و موثر، به شعارهای فریبنده و پوپولیسم روی آورده اند. (3781056) (alef-13)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۷:۴۱:۰۵
ضمن تایید این درخواست ، از مسئولین رسانه های نسبتا بی طرف همچون الف انتظار دارند از خود سانسوری که از سانسور اجباری هم زجر آور تر است پرهیز کنند تا شاید صدای ملت رسا تر شنیده شود (3781062) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۷:۵۶:۱۶
دیگر علنی تر و شفافتر از پخش فیلم رشوه دهنده و رشوه گیرنده هر دو با سو استفاده از قدرت یا انتساب به قدرت که در مجلس جلوی چشم همگان پخش شد چیزی وجود دارد.
حال نیت این افشاگری که توسط بالاترین مقام اجرایی کشور صورت گرفت هرچه می خواهد باشد. ولی در اینکه بالاخره فسادی در این قضیه صورت گرفت هیچ تردیدی باقی نمی ماند، چه اتفاقی افتاد> در آن قضیه همین دادستان محترم چه موضعی گرفتند و چه پیگیری کردند> خود شما جناب توکلی این فساد علنی و آشکار را چه پیگیری کردید. (3781088) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۸:۵۰:۰۰
سخناني از حضرت علي (ع) .
هيچ كاخي بنا نمي شود مگر ظلمي در آنجا انجام شود . ...
بیکاری، اعتیاد، فقر وفساد در هر جامعه ای نشان از بیعدالتی اجتماعی
و اقتصادی در ان جامعه است. فساد اقتصادی پایه و بنیان دیگر ناعدالتی هاست.
زدودن فساد را از خودیها که گویی مصون از قانون هستند شروغ کنیم.
یک پاکسازی در قشر خودیها که سه قرن قدرت را بدست دارند ضروری است.
مشاغل و پستهای مهم نباید ماداملعمر در اختیار عده ای محدود از جامعه باشد. (3781203) (alef-13)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۸:۵۷:۴۴
حرفي بسيار بزرگ و حكيمانه اي ،هر كس آزادي مطبوعات به هر بهانه اي محدود كند مسئول شرعي اين همه فساد است فردا قيامت بايد پاسخگو باشد (3781222) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۹:۱۱:۱۱
آقای توکلی رسانه ها از کدام آزادی دم می زنند؟؟؟!!!
---
جناب آقای توکلی!!! آزادی بیان برای رسانه ها بسیار خوب است بشرط این که زمینه ساز روشنگری جنبه های علمی فرهنگ خالص اصیل کشور باشند و از درون برای تیشه زدن به ریشه های نظام اسلامی آلت دست دشمنان وطن قرار نگیرند و سخنگوی این دشمنان نشوند و خفه کننده صداهای پاسخگو به یاوه گوییهای دشمنان نباشند؟؟؟!!! (3781239) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۹:۵۸:۱۸
یک بخشی راه اندازی کنید که مردم گزارشها و تصاویر و عکس و ویدئوهاشون رو از فساد اپلود کنن (3781311) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۰:۵۶:۱۰
نام خداوند بخشنده و بخشايشگر
بنا بر آن چه كه در مطبوعات و خبرگزاري ها آمده روزنامه قانون به استناد "بند ٥ ماده ١٥٦ قانون اساسي" و نيز "ماده ١١٤ قانون آيين دادرسي كيفري" توقيف شده است.
١- دستگاه قضايي تا پيش از اين ظاهرا خود را مقيد مي ديد تا به استناد يكي از بندهاي "قانون مطبوعات"، نسبت به صدور حكم توقيف نشريات اقدام كند.
به نظر مي رسد اما ظاهرا قانون مزبور از ظرفيت كافي براي استناد به آن براي اقدامات تنبيهي در مورد مطبوعات، آن هم از نوع اشّد آن برخوردار نيست.
و لابد از همين رو قانون اساسي و قانون آيين دادرسي كيفري مورد توجه و استناد قرار گرفته است.
٢- ماده ١٥٦ قانون اساسي مي گويد:
‎ قوه‏ قضائیه‏ قوه‏ ای‏ است‏ مستقل‏ که‏ پشتیبان‏ حقوق‏
‎فردی‏ و اجتماعی‏ و مسئول‏ تحقق‏ بخشیدن‏ به‏ عدالت‏ و عهده‏ دار وظایف‏ زیر است‏
:
‎‎‎‎‎‎١ - رسیدگی‏ و صدور حکم‏ در مورد تظلمات‏، تعدیات‏، شکایات‏، حل‏ و فصل‏
‎دعاوی‏ و رفع خصومات‏ و اخذ تصمیم‏ و اقدام‏ لازم‏ در آن‏ قسمت‏ از امور حسبیه‏،
‎که‏ قانون‏ معین‏ می‏ کند.
‎‎‎‎‎‎٢- احیای‏ حقوق‏ عامه‏ و گسترش‏ عدل‏ و آزادیهای‏ مشروع
‎٣- نظارت بر حسن اجراي قوانين‏
‎٤- کشف‏ جرم‏ و تعقیب و‏ مجازات‏ و تعزیر مجرمین‏ و اجرای‏ حدود و مقررات‏ مدون‏
‎جزایی‏ اسلام‏.
‎٥- اقدام‏ مناسب‏ برای‏ پیشگیری‏ از وقوع‏ جرم‏ و اصلاح‏ مجرمین‏.

٣- اما ماده ١١٤ قانون آيين دادرسي كيفري چه مي گويد؟
ماده ١١٤: جلوگيري ازفعاليت تمام يا بخشي از امور خدماتي يا توليدي از قبيل امور تجارتي، كشاورزي،فعاليت كارگاهها، كارخانه هاو شركتهاي تجارتي و تعاوني و مانند آن ممنوع است.مگر در مواردي كه حسب قرائن معقول و ادله مثبته ، ادامه اين فعاليت متضمن ارتكاب اعمال مجرمانه اي باشد كه مضر به سلامت، مخل امنيت جامعه و نظم عمومي باشد كه در آن صورت، بازپرس مكلف است با اطلاع دادستان، حسب مورد از آن بخش از فعاليت جلوگيري كرد و ادله ياد شده را در تصميم خود قيد كند.
اين تصميم ظرف ٥ روزپس از ابلاغ، قابل تجديد نظر در دادگاه كيفري است.
٤- با عنايت به توجه و اهتمام قابل ستايش جناب دكتر توكلي، از سايت الف تقاضا دارم اگر ممكن باشد در گفت و گو با حقوقدانان و قضات آگاه، امكان بحث و گفت و گو در اين زمينه را فراهم كند تا مشخص شود
كه استناد نكردن به قانون مطبوعات و توجه به اصولي كه دادستاني در استنادات خود براي توقيف روزنامه قانون به آن توجه كرده است، در عرف قضايي، پسنديده و قابل قبول است و به علاوه اين استنادات مي تواند مصداقا متوجه يك نهاد فرهنگي و مطبوعاتي باشد؟
٥- به نظر مي رسد كه در استناد دادستاني به ماده ٥ ماده ١٥٦ قانون اساسي، نهاد مطبوعاتي يك نهاد جرم خيز و فعالان مطبوعاتي عناصري بالقوه، آماده و مستعد مجرميت، انگاشته شده اند.
٦- بر مبناي استناد و برداشت دادستاني از ماده ١١٤ قانون آيين دادرسي هم چنين مستفاد مي شود كه نهادهاي مطبوعاتي ذاتا از زمره بنگاه هايي به شمار مي آيند كه "ادامه فعاليت" آن ها مي تواند متضمن "ارتكاب اعمال مجرمانه" اي باشد كه "مضر به سلامت" و "مخل امنيت حامعه" و "نظم عمومي" باشد.
٧- صرف چنين استناداتي به باور حقير مي تواند حاكي از نوعي نگاه به مطبوعات باشد كه اقلا مهربانانه نيست و در ذات خود نشانگر نوعي نگاه بد بينانه به فعاليت در اين حوزه است و ظاهرا آن بخش از قانون كه به "اقدام مناسب" و "اصلاح مجرمين" اشاره مي كند و علي القاعده نيازمند "امر به معروف" و "اقدامات اصلاحي" و "فرهنگي" است ، در اين ميان غايب و مغفول افتاده است.
٨- اهميت مطبوعات به عنوان ركن چهارم دمكراسي، ايجاب مي كند قوه قضائيه ، با نصب مشاوريني در حوزه مطبوعات ، زمينه يك سلسله جلسات مستمر را با ارباب جرايد فراهم آورد تا شايد به درك معتدل تري از فعالين اين حوزه و اهداف و برنامه هايي كه از تاسيس يك رسانه دنبال مي كنند برسد و متقابلا فرصتي فراهم شود كه اهالي رسانه نيز، با دغدغه ها ، وسواس ها و ماموريت ها و وظايف اين قوه بيشتر و بهتر آشنا شوند و ان شاء الله روزي برسد كه نخستين تصميم دستگاه قضا در مواجهه با فعالان اين حوزه تعطيلي رسانه و در نتيجه بيكاري خيل عظيمي از شاغلان مستقيم و غير مستقيم آن ؛ نظير مراكز نبليغاتي، توزيع و چاپخانه هااست، نباشد.
٩- جامعه بي رسانه، يا داراي رسانه هاي منفعل و پر هراس، جامعه اي سرد و تاريك خواهد بود كه به شدت
در مواجهه با اركان فساد در قدرت و اقتصاد ناكارآمد و زبون و در كارزار مستمر فرهنگ ها ، توان دفاعي قابل قبولي نخواهد داشت. و اين هيچ كم از آسيب هاي توان كم امنيتي، انتظامي و توان دفاعي نظامي نخواهد داشت. (3781376) (alef-13)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۲:۰۵:۱۸
جناب آقای دکتر توکلی
برای اینکه نشان بدهید خودتان نیز به حرف خود باور دارید و از آزادی رسانه دفاع می کنید لطف کنید امتیاز منفی را به کامنتها اضافه کنید. حال ببینیم و تعریف کنیم (3781480) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۲:۱۹:۱۳
آزادی بیان و رسانه باید در قانون اساسی ما مشخصا ذکر و از آن دفاع شود بگونه ای که هیچ قدرتمند و یا ظالمی در آینده نتواند آن را زیر سوال ببرد فقط و فقط آن موقع هست که میتوان از ثمره آن استفاده کرد و اگرنه اگر قرار باشه بر عهده نظرات شخصی دادستانی با این موضوع برخورد کنیم این نظر با یک تلفن توسط شخصی با نفوذ برخواهد گشت و آزادی رسانه ها بازیچه افراد منفعت طلب خواهد شد!!! (3781514) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۰ ۱۸:۱۸:۳۰
امیدواریم مسئولین پی گیر مسئله تاحصول نتیجه یعنی ریشه کن شدن فساد درهمه سطوح باشند. واین انعکاس نظرات سوپاپ اطمینان نباشد.راه پیشگیری، نظارت واطلاع رسانی است. آنهم بامطبوعات آزاد.مردم شعور دارند و کم اند که به مصالح کشورشان بی تفاوت باشند، (مگر معدود افراد خائن ووابسته ).درکشوری،استفاده ازتلفن دولتی بمنظورکار شخصی آنچنان رسوائی به بارمیآورد که علآوه بر مجازات طرف را محکوم به پرداخت هزینه میکنند. زمان لاپوشانی در عرض انفجار اطلاعات علمی و خبری تقریبا سپری شده .خداوند بندگان را توصیه به شنیدن اقوال وانتخاب احسن نموده است. (3794115) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.