نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 301632
تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به جریان افتاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۰
هیات رئیسه مجلس امروز طرح جداسازی وزارتخانه‌های صنعت و تجارت را اعلام وصول کرد. در همین مورد یک نماینده مجلس توضیح داد این طرح چگونه در مجلس پیگیری خواهد شد.

اواسط شهریور ماه بود که مقام معظم رهبری از ادغام وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت گلایه کردند و گفتند: آن روز هم که این کار را انجام می‌دادند برای من روشن نبود که چرا دارند این کار را انجام می‌دهند. مسوولان مجلس و دولت تشخیص داده بودند و انجام دادند. واقعاً کار سختی است، ما حق می‌دهیم که ایشان (وزیر صنعت) سختش باشد. لکن بالاخره باید این کار را انجام بدهد، یعنی یکی از کارهای بسیار مهم مساله مدیریت تجارت خارجی است. از این جهت که اینجا صرفاً بازار مصنوعات خارجی نباشد که بازار خودرو، بازار فلان و غیره یکسره به آنها داده شود.

به گزارش اقتصادنیوز، چند روز بعد، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر، صنعت در مورد مباحث مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری نسبت به ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی، گفت: انتقادی از سوی رهبری در مورد ادغام وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع سابق مطرح نشد، بلکه به دلیل اینکه من گزارشی در مورد اقدامات وزارت صنعت ارایه کردم و موارد زیادی را شامل می‌شد، رهبری فرمودند که کار زیادی به وزارت صنعت محول شده، ما نفهمیدیم، چرا این دو وزارتخانه با هم ادغام شدند.‎

او تأکید کرد: کوچک‌سازی دولت و ادغام وزارتخانه‌ها کار درستی است و تکلیف برنامه پنجم بوده است. دولت برنامه‌ای برای جداسازی وزارتخانه‌های صنعت و بازرگانی ندارد. ادغام وزارتخانه‌ها یک الگوی جهانی است، به طوری که در سابق اتحادیه جماهیر شوروی دارای ۳۰ وزارتخانه صنعتی مانند وزارت نساجی، وزارت اتومبیل، وزارت ماشین سازی و وزارت پتروشیمی بود. ولی بعدا با یکدیگر ادغام شدند.

نعمت‌زاده تأکید کرد: صنعت و بازرگانی از یکدیگر جدا نیستند و بحثی در مورد جداسازی این دو بخش مطرح نیست.

اما چند روز بعد، محمدباقر‌نوبخت، ‌سخنگوی دولت در نشست خبری خود اظهار کرد: در آن زمانی هم که تصمیم گرفتند چند وزارتخانه را ادغام و وزارت صمت را ایجاد کنند برخی کارشناسان معتقد بودند انجام این کار درست نیست. سخنان اخیر رهبر انقلاب فرصتی را به وجود آورد که ما بتوانیم به این موضوع ورود کنیم البته نیازمند مجوزهای قانونی هستیم و هر زمانی که این مجوزها اخذ شد اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

در همین حال امروز خبری منتشر شده است که در پایان جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی دو طرح و سه لایحه اعلام وصول شد.

آن طور که خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند، هیات رئیسه مجلس طرح انتزاع وظایف بخش تجارت از صنعت معدن و تشکیل وزارت بازرگانی را اعلام وصول کرده است. اما این طرح قرار است چگونه در مجلس پیگیری شود؟

سرنوشت این طرح در مجلس
در همین مورد محسن بیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به اقتصادنیوز گفت: این طرح باید در کمیسیون تخصصی مجلس ارائه و بعد از آن در مجلس رای‌گیری می‌شود و سپس به شورای نگهبان می‌رود.

او افزود: به دلیل آنکه مجلس درگیر موضوع برنامه برجام بود این قضیه به صحن علنی مجلس نیامد، زمان این طرح در مجلس را نمی‌توان پیش‌بینی کرد اما باید این موضوع در الویت قرار بگیرد. زیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارت‌خانه بسیار مهمی است که به عقیده من باید این وزارت‌خانه به سه وزارت‌خانه تبدیل شود.

بیگلری خاطر نشان کرد: ادغام این سه وزارت‌خانه مشکلات زیادی را به‌وجود آورد که مسوولان این بخش‌ها نمی‌توانند کار خود را به درستی انجام دهند. هیچ مدیری نداریم که به بخش صنعت، معدن و تجارت اشرافیت کامل داشته باشد و متاسفانه این وزارت‌خانه با چالش جدی روبه‌رو شده است.

او تاکید کرد: بنده پیگیر این قضیه هستم که این موضوع زودتر در مجلس مطرح شود و در کمیسیون‌های مرتبط قطعیت پیدا کند و بررسی شده و در صحن علنی مجلس ارائه شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در پایان بیان کرد: این موضوع ابتدا در کمیسیون‌های برنامه و بودجه و اقتصادی و به‌ویژه صنایع و معادن با حضور وزرای مربوطه مطرح و بررسی خواهد شد و سپس به صحن علنی مجلس خواهد آمد.
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۰:۰۹:۳۷
در خیلی از جاهای دنیا صنعت و تجارت و توسعه فناوری کنار هم قرار دارد. اینکه مدیری نداریم که اشرافیت کامل بر حوزه های مختلف داشته باشد دلیلی منطقی برای تفکیک نیست. آقایان نئوکلاسیک و برآمده از وفاق واشنگتن (این یک فحش سیاسی نیست، وفاق واشنگتن اصطلاحی جا افتاده در ادبیات سیاستگذاری است) از جمله اقای نوبخت عنایت فرمایند که افزایش سهم صنعت ایران در جهان نیازمند یک سیاست صنعتی قوی است که در آن سیاستهای بازرگانی، سیاستهای تکنولوژی و سیاستهای پولی در آن یکپارچه شده است و این تنها از یک سازمان کاملا مشرف بر این امور بر می اید. (3259310) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۳:۱۶:۲۹
دوست عزیز وقتی رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیئت دولت از ادغام عجولانه وزراتخانه‌های صنایع و بازرگانی در دولت سابق انتقاد کردند تحلیل شما معنیش چیه؟ (3260646) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۳:۳۲
من هم کارمند این وزارت خانه هستم و می دانم چرا عده ای مخالف ادغام هستند که بیشترشان کارمندان صنایع معادن سابق هستند.متاسفانه نگاه باندی در وزارت صنایع و معادن سابق وجود داشت که مصدر مفاسد زیادی شده بود.الان با ادغام دست و بال عده ای بسته شده به همین دلیل مخالف ادغام هستند.
ادغام در حوزه ستادی باید انجام میگرفت نه در حوزه اجرایی. کار وزارت خانه سیاست گذاری هست و کار سازمانهای استانها اجرایی. اگر وزارت در جای خودش بماند و سازمانها به سازمان صنایع و سازمان معادن و سازمان تجارت تفکیک شوند که همگی زیر نظر یک وزارت باشد مشکل حل میشود.
البته به دلیل آزاد سازی اقتصادی قسمت اعظم کار قسمت تجارت که نظارت و تامین کالای سهمیه ای بود دیگر وجود ندارد و باید شرح وظایف جدید برای این حوزه تدوین شود. (3278408) (alef-13)
 
ابوالحسن زاده
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۰۰:۳۰:۱۳
البته من به عنوان کارمند این وزارتخانه موافق جداسازی وزارت صنعت وبازرگانی هستم (3312618) (alef-3)
 
ادغام
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۰۷:۵۷:۲۴
صحبت شما بیشتر به رویا پردازی شبیه

یه دوری بزن ببین صنعتی و معدنی ها به چه وضعی افتادن (3324965) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۲۰:۵۱
وزارت بازرگانی قانونگذار تجارت خارجی کشور است ولی وزارت دارایی متولی گمرک می باشد یعنی دید دولت به گمرک فقط دید درآمدی هست نه اصلاحی. آیا زمان آن نرسیده است که گمرک در وزارت بازرگانی ادغام شده و سیاستهای اصلاحی دولت همانند دیگر کشورها در وزارت بازرگانی عیناً و بلافاصله اقدام شود؟ (3259831) (alef-13)
 
mmmm
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۹:۵۷
با سلام به نظر می رسد شرح وظایف وزارت نفت درحوزه های حفاری،نفت وپتروشیمی هابا وزارت صنایع نزدیکندادغام آنها به نظر می رسددرست باشد اما درجدایی بازرگانی وصنایع می بایستی به موضوع تولید وعرضه وتقاضا دربازار وکنترل تجارت خارجی تمهیداتی اندیشیده شود. (3260410) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۸:۲۶
با ادغام این دو وزارتخانه اوضاع اقتصاد کشور بطور کامل به هم ریخت چرا که یک وزارتخانه نظارتی ویکی دیگه تولید ملی کشورروبرعهده دارند.حالا تصور کنید نهاد نظارت کننده بازار خودش وارد بخش تولید بشه.چه دکانی باز شود اینجا وچه شود اقتصاد کشور؟ (3260504) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۳:۰۵:۳۷
با ادغام این دو وزارتخانه اوضاع اقتصاد کشور بطور کامل به هم ریخت چرا که یک وزارتخانه نظارتی ویکی دیگه تولید ملی کشورروبرعهده دارند. آقایان نگاهی به آمار بخش صنعت در بعد از ادغام بیندازید تا پی به حقیقت ماجرا ببرند (3260601) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۳:۱۹:۴۱
ادغام صنعت و معدن با تجارت اشتباه محض بود. چرا که به تولید کننده نمی شود گفت تو وارد کننده باش. تولید کننده نباید وارد کننده باشد. تولید کننده و وارد کننده رقیب یکدیگر و تولید کننده و صادر کننده رفیق یکدیگر هستند. با ادغام صنعت و معدن با تجارت به واردات دامن زده و به تولید آسیب رساندیم.تجارت کار آسانی است اما تولید کاری سخت و مشکل است، افزود: در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، هم‌اکنون تولیدکننده در کنار تاجر قرار گرفته است، بنابراین خود به خود نمی‌تواند تولید کند و به کار تجارت روی می‌آورد. (3260666) (alef-11)
 
mamad
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۵:۳۰:۲۰
با سلام خدمت مسئولین محترم آقا بنده یکی از کارمندان همین وزارتخانه هستم به نظر من باید هر چه سریعتر این دو وزارتخانه باید جدا بشن . تو را به خدا فقط زودتر مجلس محترم تایید کنه ممنون (3260948) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۲۲:۳۷:۱۳
جدا بشه عالیه... معدن می تونه جای نفت رو بگیره... (3261623) (alef-11)
 
58
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۰۸:۳۲:۵۲
امیدوارم هر چه زودتر این طرح در صحن علنی مجلس مطرح و با آن موافقت شود.چرا که از زمانی که این دو وزارتخان ادغام شده اند بدلیل گستردگی کار بازرگانی عملا تمام وقت مدیران در بخش بازرگانی صرف می شود و در قسمت صنعت کار زیادی انجام نمی شود.پس به صلاح است که جهت جلوگیری از انزوای بیشتر بخش صنایع این کار هر چه زودتر انجام شود. (3261968) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۲:۵۵:۰۴
به نظرم برعکس گفتی من خودم کارمند همین وزارت خانه م محل کار خودمو مثال میزنم مدیر تمام هم وغمش شده معدن واولویت دوم معدون و سومش شده معدن یه نیم نگاهی هم به صنعت دارده حوزه تجارت کاملا به حایشه رفته... (3294186) (alef-11)
 
تاجر
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۸:۲۹:۲۱
باسلام ازبدو ادغام تاکنون همه سردر گمند هم صنعت وهم تجارت عملا راکدند تنها راه تفکیک سریع وزارتین هست (3266385) (alef-11)
 
مريم
۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۰۹:۵۹:۵۳
منم از كارمندان اين وزارت هستم. واقعا من نميدونم از ابتدا فلسفه اين ادغام چي بود؟؟؟ اصلا ديد كارمندان دو قسمت با هم شباهت نداره. امور و فعاليتها هم كاملا جدا انجام ميشه. فقط قسمتهاي پشتيباني قاطي شده... عجيبه واقعا!!
اگر وزارت صنايع با نفت و پتروشيمي ادغام بشن معقول تر هست.چرا كه حيطه كار مشابهت بيشتري داره. (3269082) (alef-13)
 
ایدین
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۸:۰۲:۳۶
سلام
فرمایش مقام معظم رهبری به جا بوده است. من هم عضو این وزارت خونه هستم متاسفانه اسم این دو وزارت خونه فقط باهم یکی شده است. و هیچ گونه ادغامی عملا انجام نگرفته است!!!

اصلا این دو وزارت خانه کارشان مشابه هم نیست (3275027) (alef-11)
 
تينتي
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۰۹:۳۲:۰۹
بنده يك عضو كوچك از اين وزارت خانه هستم اميدوارم هر چه زودتر از هم جدا بشن هر چند بازرگاني فقر حقوقي دارد ولي كاسش حلالتر بود به اميد روز جدايي (3278341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۰۸:۰۲:۲۴
شما کارمند کدوم استان هستین که از فقر حقوقی صحبت می کنید

ما هیچوقت روزی که نیروهای بازرگانی به ساختمان ما حمله ور شدند را فراموش نخواهیم کرد



از فقر هم صحبت نکنید

شاید در فیش هایتان کمتر بود ولی بعد از ادغام متوجه شدیم رفاهیاتی که برای شماها در نظر گرفته می شد چه شکلی بود

فقیر ما بودیم که حتی معاونت های سازمان که همه تخصصی و علمی بودند به انزوا رفتند . (3324975) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۴:۴۱:۳۳
سخن رهبری بس بجا و شایسته بود.
پیشنهاد بهتر ادغام وزارت صنایع با صنعت نفت بود چراکه هردو برآمده از دل صنعت و تولید می باشند و ادغام کشاورزی و بازرگانی با هم. (3278804) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۳:۲۹:۱۲
من از كارمندان يكي از سازمانهاي استاني هستم. فقط بگم كه با اين ادغام هم صنعت خوابيد هم تجارت (3289888) (alef-13)
 
رشیدی
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۹:۱۷:۱۵
سلام بنظر من اگر تفکیک بشن بهتر است یا حداقل سازمان ها سرجای خودشون مانده بودن (3293655) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۰:۰۹:۴۴
اگر عملكرد اين وزارتخانه را پس از ادغام بررسي كنيد خواهيد ديد كه در مرحله ادغام وزارت صنايع و معادن با ساختار كوچكش عملا وزارت بازرگاني را حذف كرده است. مخصوصا به نظر بنده مديران ارشد اين وزارتخانه كه عموما از صنايع و معادن سابق مي باشند مخالف جداسازي هستند و در روزهاي اوليه ادغام، ساختمانهاي اصلي اين وزارتخانه را فروختند تا شايد راه برگشتي براي وزارت بازرگاني نباشد. در حال حاضر با توجه به تركيب مديريتي شكل گرفته در سطح وزارتي و سازمانهاي وابسته در استانها مديران وزارت صنايع و معادن سابق ضمام امور را بدست گرفته اند. در عمل تمامي دغدغه مديران فعلي اين وزارتخانه حوزه معادن با منابع سرشار و نامحدود و بخش كوچكي از صنعت بوده و متاسفانه عدم نظارت مناسب به اين بخشها مي تواند منشاء فساد اداري و مالي در اين وزارتخانه باشد. اشارات حكيمانه مقام معظم رهبري در خصوص عملكرد اين وزارتخانه پس از ادغام نشانه دلنگراني ايشان از وضعيت فعلي اين وزارتخانه است. مديران دست اندركار و نيز نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مي بايست به صورت جدي موضوع تفكيك اين وزارتخانه را پيگيري نمايند. (3302138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۳:۰۳:۲۴
دوست عزيز ينده نيز با شما موافقم. مخصوصا در آن سطري كه فرموديد مديران در بخش معدن بيشتر فعال شده اند چون برايشان رانت مالي بهتري دارد و عملا فعاليت هاي وزارت بازرگاني سابق حذف شده است. به نظر من بهتر است در حال حاضر نام اين وزارتخانه را وزارت معادن و صنايع خودروسازي بگذارند. (3303974) (alef-11)
 
....
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۷:۵۰:۰۰
با سلام.
ادغام وزارتخانه ها خوب بود ولی مشخص بود بعد ادغام عملاً مدیران بازرگانی سکان دار سازمانی شدند پس تخصص رو خیلی بهش اهمیت ندادند و وضع شد اینی که می بینیم.پس باید گفت خود خدا عاقبتمون رو بخیر کنه (3327554) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۲:۲۸:۴۳
ادغام باید بر اساس اصول و ساختار وزارتخانه باشد من به تازگی به این وزارتخانه پیوستم قبلا در وزارت نیرو بودم حقوقم به یکباره حدود 700 تا 800 تومن کاهش یافت واقعا از بین وزارتخانه های موجود کمترین حقوق و مزایا متعلق به این مجموعه هست در حالیکه اسمش را تریلی نمیکشد موءید حرفم هم اعتراض جمعی کارمندان سازمان مذکور در آذربایجان شرقی می باشد که اخیراً منتشر شد و خطاب به نماینده مجلسشان بود در حالی که به لحاظ در آمد یکی از بالاترینها می باشد اما سهم کارمند از این درآمد متأسفانه ناچیز است امید که با تفکیک این وزارتخانه بارقه امید در دل کارمندان خدوم این وزارتخانه زنده شده و شاهد رونق در صنعت و معدن کشور باشیم (3330769) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۰:۴۱
با سلام
ادغام این دو وزارت خانه کار اشتباهی بود که مقام معظم رهبری در اینخصوص بصورت واضح اعلام نظر فرمودند و دلسوز تر از ایشان برای ایران عزیز کسی نیست ، وهمچنین با توجه به اینکه فعالیت بخش صنعت و معدن حمایتی است و بر عکس آن بخش بازرگانی بیشتر نظارتی است و این موضوع با هم همخوانی ندارد و این میشود که مسئولین مرتبط توجه دقیق به فعالیت های مجموعه خود نمتوانند داشته باشند به قول معروف با یک دست دوتا هندوانه نمی توان برداشت، به امید روزی که اقتصاد ایران عزیز به جایگاه اصلی خود برسد انشاءالله .... (3332098) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۰۸:۰۲:۲۱
باسلام و احترام
ادغام این دو وزارتخانه اساساً کار اشتباهی بود چنانکه در بسیاری از استانها برخی مدیران به علت ناکارامد بودنشان، کارکنان بازرگانی و بازررسی را با کارکنان صنایع و معادن جابجا کرده اند که این باعث ایجاد نارضایتی در بین کارکنان و افت شدید روحیه کاری و بازده کارکنان شده است زیراکه کسی که بازرگانی خونده از صنعت و معدن سر در نمی آورد و برعکس کسی که صنایع و معدن و رشته های مهندسی خونده از بازرگانی سر در نمی آورد! طبیعی است که با این تغییرات صنعت، معدن و تجارت به باد می رود و عین این است که جراحی یک بیمار قلبی را به یک بازاری محول کنند!!! (3351807) (alef-11)
 
رشیدی
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۳:۱۷:۲۵
با سلام اگه تفکیک هم نمی شوند حداقل سازمان ها شون از هم دیگر جدا باشن (3352636) (alef-11)
 
کارمند وزارت صمت
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۲۲:۳۲:۳۸
با سلام، بنده هم کارمند همین وزارتخانه هستم، دقیقا صحیح فرمودند، فقط مدیران به بخش معدن توجه می کنند، چرا که جای زیادی برای رانت خواری دارد، صنعت کلا خوابیده و بازرگانی هم وقت زیادی از مدیران می گیرد، لطفا معادن را جدا و وزارت صنعت را که به لحاظ موضوعی با نفت مشترک است ادغام، و وزارت اقتصاد و دارایی را که کارش سنجش تجارت و سود و زیان است را با بازرگانی ادغام نمایید. در حال حاضر موتور محرکه اقتصاد که تولید صنعتی است به فراموشی سپرده شده و متخصصان این بخش به انزوا رفته و کارخانه ها تعطیل شده اند. (3353853) (alef-13)
 
12
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۰۷:۴۰:۳۴
درشهرستانهای مناطق محروم باادغام وزارت خانه های سابق عملا کارهای واحدهای تولیدی وصنعتی ومعدنی بیشترساماندهی شدنه اینکه واحدهای صنعتی ومعدنی متضررشدندحتی دربیشترشهرستانهای کشوراصلانمایندگی هم نداشتندتا سرمایه گذاران یامدیران واحدهای تولیدی مراجعه بکنند (3376125) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۱۰:۰۵:۰۳
با سلام
منم یکی از کارمندان این وزارتخانه ام. که متاسفانه شاهد کند شدن سیستم در این وزارتخانه هستم. مدیران استانی هم در این روزها که نقل قول جداسازی صورت گرفته از هول حلیم دارن میفتن تو دیگ معدن (3376585) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۶:۳۹:۰۵
من کارمند این وزارتخانه در شهرستان هستم بعد از ادغام این وزارت صنایع در بازرگانی حدود 80 صنایع استان تعطیل شده چرا که مدیران سازمان از مدیران بارزگانی سابق انتخاب شده اندو آنها از صنعت سردرنمیارن و فقط چسبیدن به اصناف . همچنین به شدت تبیعیض بین کارمندان دو وزارتخانه سابق زیاده و با کارمندای صنایع سابق مثل یک فرزند اضافی رفتار میشه هر پست خوبی هست اول به بازرگانیها میدن بعد هر چی موند به صنایعیها میدن.الان هم که یه مدیرکل برامون اوردن که پدر همه رودر آورده . (3397286) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.