نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310335
یادداشت‌های دوشنبه؛
دوستانه با صدا و سیما!
اکبر نبوی، 25 آبان 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۹
پیش نوشت
این نامه ی توصیفی/تحلیلی را در مهر هشتاد و نه برای یکی از مدیران ارشد سازمان صدا و سیما نوشتم و نزدیک به دو ماه پیش، در جلسه ای حضوری نسخه ای از آن را به آقای دکتر سرافراز ( رییس محترم سازمان ) تقدیم کردم.

برادر گرامی جناب آقای ........

با سلام و احترام
به نظر میرسد که گروههای فیلم و سریال شبکه های مختلف سیما برای انجام درست و شایسته وظایف رسانه ای خود باید به چند موضوع مهم توجه داشته باشند:
۱- مدیران گروه فیلم و سریال در کنار توجه به عناصر درام و نوع داستان پردازی و... به درونمایه های معرفتی آثار هم توجه داشته باشند. چرا که با جرأت میتوان ادعا کرد که بخش قابل توجهی از آثار نمایشی پخش شده دارای جهتگیری نرم و لطیفی از نگرشهای« سکولار» و بعضا « لائیک » هستند.
۲- انتقال مفاهیم دینی و معارف شیعی و احکام دین صرفا به گروههای معارف مربوط نمی شود. بلکه
همه ی گروههای برنامه ساز و بویژه گروههای فیلم و سریال نیز باید در این ارتباط خود را موظف بدانند.
( پیامهای آنتن باید یک مجموعه ی به هم پیوسته باشد. )
۳- داشتن نگاه استراتژیک در طرح و تصویب سریالها و تله فیلمها ، بسیار ضروری و خطیر است. دوستان باید متوجه باشند که « پانورامای » تولیدات نمایشی در نهایت چه تصویر واحدی از یک آهنگ واحد ارائه می کند. و اساسا آیا تصویر واحدی ( مثل یک پازل ) می توانیم از تولیدات داشته باشیم؟ یا قطعات این پازل، ناهمگون و بعضا معارض یکدیگرند؟
۴- مدیران گروه فیلم و سریال باید مواظب ضرورت سازیهای هوشمندانه « ماسون فرهنگی » باشند تا از نیازهای استراتژیک جامعه و نظام نسبت به آثار نمایشی غفلت نکنند.
۵- انتخاب تهیه کنندگان شایسته و واجد دانش مناسب فرهنگی و تولیدی، یکی از ضرورتهای بنیادین فیلم سازی است. واقعیت تلخ اینجاست که بالغ بر ۵۰ درصد از تهیه کنندگان سیما ازمعرفت فرهنگی، هنری و اجتماعی مناسب برخوردار نیستند. و اتفاقا این تهیه کنندگان بیشترین سهم از آنتن را نیز در اختیار دارند. همچنین برخی از تهیه کنندگانی که توانایی دارند، از دلسوزی و انگیزه ی لازم برای مراقبت و ارتقای کار نمایشی برخوردار نیستند و صرفا به کار تهیه به عنوان وسیله ای برای کسب وکار نگاه می کنند، نه یک اقدام فرهنگی و رسانه ای که در کنار آن میتواند به معیشت آنها نیز سروسامان بدهد. ( جناب آقای … عزیز! آنتن در اختیار تهیه کنندگان است. تهیه کنندگان فرماندهی لشکرهای عملیاتی ما هستند. باید ببینیم که لشکر را به کدام فرمانده تحویل می دهیم.)
۶- ترکیب شوراهای فیلم و سریال باید اصلاح شود. پیشنهاد می کنم که هر گروه فیلم و سریال دستکم دارای سه عضو تمام وقت و برخوردار از صلاحیت و اهلیت باشد تا در کنار کارمندان اداری گروههای فیلم و سریال شبکه ها، به تحلیل و ژرفکاوی فیلمنامه ها بپردازند و بازوی کارآمدی برای جلسات فیلم و سریال باشند. و صد البته باید به این اعضا دستمزد مناسب داد تا تمرکز اصلی و جدی کارشان بر وظیفه ی محوله باشد.
۷- برحسب موضوع فیلمنامه ها باید از روانشناسان و جامعه شناسان و کارشناسان زبده ی رسانه استفاده کرد تا پیامی که به جامعه منتقل می شود واجد عناصر مخل و ضد اهداف اصلی سریال و یا تله فیلمها نباشد. و این مهم باید جزو ضرورت های حتمی تک تک آثار نمایشی باشد، نه یک موضوع فرمایشی.
۸- ضعف داستان و درام و پرداختهای سطحی و سردستی یکی از مشکلات جدی فیلمنامه هایی است که بر اساس آنها تولیدات نمایشی شکل می گیرد. برای رفع این مشکل باید از داستان نویسان شایسته بهره گرفت. فیلمنامه امری تکنیکی است، ولی داستان، روایت و شخصیت پردازی و.. بخش خلاقه ی آن است . و اتفاقا در همین زمینه مشکل داریم.
۹- ظاهرا هیچ مکانیزمی برای ارزیابیکار تهیه کنندگان و کارگردانان وجود ندارد و سیستم تنبیه و تشویق موثری مشاهده نمی شود.
نکات دیگری هم وجود دارد که متعاقبا تقدیم خواهد شد.
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۵۵:۳۳
تعطیل کنین همه رو بابا !

این صدا سیما مثل دشمن ماست !
به قول آقای روحانی : صدا سیما ی میلی نه ملی (3328530) (alef-18)
 
Milad
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۰۷:۵۶
خدا شاهده من برام سواله این مردمی که سریالایی مثل کیمیا و تنهایی لیلا و اقا و خانم سنگی رو میشینن هر شب میبینن تو مغزشون چی میگذره؟؟؟ یه زمانی فکر میکردم هیچ کس این قدر خودشو خار نمیکنه وقتشو پای سریالای تلویزیون بذاره ولی بضی وقتا میرم خونه دوست و اشنا میبینم سر ساعت شروع فیلم میان میشینن پا تلویزیون .... بعضی وقتا وقتی به این قشر از مردم که فکر میکنم راستشو بخاید از اینده ی مملکت ناامید میشم چون همین افراد قراره تو تصمیمان کشور نظر بدن متاسفانه (3328577) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۰۶:۵۷
خودت میشینی سریالا آشغال ترکیه ای نگاه میکنی کسی چیزی بت میگه؟ تو آیینه خودتو نگاه کن بعد بیا برا مردم تاسف بخور!!
من تلویزیون ندارم تو خونم، یعنی به خاطر کارم نیستم که نگاه کنم، به هر حال یه عده دوست دارن همچین سریالایی رو، نمیشه بهشون خرده گرفت، صدا و سیما باید در کنار این سریالا کارهای درست و حسابی هم پخش کنه (3328940) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۰۷:۱۳
ما هم راجع به امثال تو همین فکر رو می کنیم میلاد خان (3328942) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۳۰:۲۹
برای خیلی ها گزینه های بهتری وجود نداره! (3328997) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۲۸:۲۳
هنوز هم دید ما نسبت به فرهنگ و مردم، دیدی از بالا به پایین و قیم مآبانه است. مردم مدت هاست که نشان داده اند به این نوع نگاه ارزشی نمی دهند و می روند پی فیلم های دانلود شده و سریال های نه دین ستیز، که انسانیت ستیز ترکیه ای (3328656) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۵۳:۴۰
مگه فیلم و سریال های تکراری که همه شبکه ها به نوبت پخش میکنند دیدن هم داره که بخوان هشدار بدن
بهتره کمپین ندیدن تلویزیون راه بیفته
حتی کارتون هایی که ما بچه بودیم میگذاشتن داره دوباره برای بچه های ما پخش میشه
تلویزیون ایران مزخرفه (3328733) (alef-18)
 
مرادی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۵۸:۰۵
چرا دوستانه؟به اندازه صداو سیما جسارت داشته باش سایت الف (3328750) (alef-18)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۰۸:۱۰
به جای این همه دغدغه برای صداوسیما و انتقاد و پیشنهاد، مقوله تلوزیون رو از انحصار حکومتی خارج کنند. (3328786) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۰۸:۱۷
سلام اکثر سریالها تم مشابه دارند اکثرا چیزهایی هستند که مردم از دیدنشون سیر شدن هیچ وقت برنامه های طنز از قبیل برره واینها تماشا نکردم چون اینها هیچکدام مناسب نیست به جای فرهنگ سازی فرهنگ خرابی میکنند سریالهای خوب خانوادگی که طبیعی باشند لزومی نداره تو همه سریالها از جنگ وشاه و ... پربشه میشه اونها را توبرنامه های مستند ساخت خیلی هم با کیفیت تر میشه مثلا میشه تو این موقعیت یه مستند از منافقین ساخت و بچه های جوون رو آگاه کرد ولی نمیشه همه برنامه ها را به آن اختصاص داد میشه برنامه های کشاور زی خوب با مهندسین مجرب با برای آگاهی کشاورزان ساخت میشه لحظاتی مناظری زیبا با موسیقی های بدون کلام برای آرامش افراد انتخاب نمود ساعتهایی که همه تو خونن میشه فیلمهایی ساخت که توش فرهنگ ساری بشه میتونین روابط صحیح فرزند داری شوهر داری و بخصوص همسرداری تو سریالهای مختلف آموزش بدین مثل قدیما زندگی شیرین میشود و...
بعضی به اصطلاح برنامه های طنزتونو هم جمع کنین خیلی خوبه شاید بعضیها مخاطبینی هم داشته باشند ولی بهتره همه رو فدای فرهنگ سازی کنید بیایید همه با هم ایرانی آباد داشته باشیم ایرانی که تمدنش سالها تو کشورها تدریس شده انوقت ما تمدن خارجیها رو درس میدیم ایرانی که بن سیناها امیر کبیرها و... داشته
اگر میبینیم تو فرانسه یه فرانسور هموطن های خودشو میکشه تاثیر فیلمها وبازیهایی است که دیده همش خشونت صلاحهای مختلف انهدام آتش سوزی اینها چیزهایی که باهاشون بزرگ شده ولی چون با عرف کشور همخوانی نداره برا تخلیه روحی خودش به داعش میپیونده و... نگذاریم بچه های ما با خشونتهای تولیدی اونها بزرگ بشن
موفق و پیروز باشید (3328788) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۱۳:۴۱
ممنون از این متن.
اما ما ترجیحا" همون ماهواره مون رو میبینیم!!! (3328805) (alef-18)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۳۵:۴۲
من تلویزیون نگاه نمیکنم


پول من بدید از صدا وسیما (3328865) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۱۳:۰۰
غیر از یک نفر فکر میکنم بقیه کامنتها انگار اصلا مقاله رو نخوندن بابا مقاله نویس میگه سریال ها بار مذهبیش کمه باید بیشتر بشه (3328960) (alef-18)
 
سیف
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۲۲:۴۹
به نظر من مردم تشنه ی حقیقت هستند و اگر فیلم هایی بر اساس واقعیت های جاری و ساری مملکت ساخته شود پر بیننده خواهد بود و تاثیر مثبت خواهد گذاشت،مثلا زندگی معلمی که پس از سی سال هنوز خانه ندارد،یا زندگی یک پادوی بانک مرکزی که به یک میلیلردر نفتی و مختلس تبدیل می شود ویا ماجرای رییس جمهور و نماینده ی مجلسی که با وعده های واهی عوام فریبی می کند،یا ماجرای دست فروشی که هر روز جلوی موسسه ی مالی بدون مجوز با ماموران شهرداری،گلاویز می شود،می توان فیلمی ساخت از قورت دادن سرمایه های مردم توسط دو غول بدون رقیب خودرو ساز،می توان به زندگی آن رجل سیاسی پرداخت که در صف اول نماز جماعت می ماند و در خفا پول و سرمایه ملت را بالا می کشد،می توان به زندگی تاجرانی پرداخت که در دوران تحریم انبارهایشان پر بود از کالا و آن را از مردم دریغ کردند تا به سودهای بیشتری برسند،صدا و سیما سوژه های زیادی دارد که بسازد، و باید بسازد تا هم شفاف سازی کند هم امر به معروف و نهی از منکر،باید به مردم نشان دهد که یک رسانه ی ملی است،نه میلی!
الف لطفا منتشر کن (3328981) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۸:۰۶:۵۹
من که سالهاست فیلم نگاه نمی کنم (3329421) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۹:۲۳:۰۰
وقتي لهجه بازيگران و مجريها اينقدر حاشيه ساز مي شود تصور بفرماييد لايه هاي پنهان ديني و معرفتي چه جنجالي به پا خواهد كرد .
تلوزيون وسيله اي براي سرگرمي است (به جز برنامه هايي كه مستقيما"‌به ارشاد و تبليغ دين و رفتار اجتماعي مطلوب مي پردازند) در نتيجه فيلم و سريال وظيفه شان سرگرم كننده بودن است حال اگر توانستند در كنار ان مفاهيم درست را درست انتقال دهند جاي احسنت گفتن دارد .

من سه سريال خوب از گذشته مثال مي زنم ، شما اگر توانستيد يكي از امروز مثال بزنيد :
پدر سالار ، پهلوانان نمي ميرند ، روزي روزگاري . (3329562) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۷:۵۵:۳۱
مشکلات زن حاج مرتضی بعد از رودست خوردن و جهره حاجی در کفن چه ارامشی میده . افسر عالیرتبه ساواک ده تا شمش به قیمت روز 50 میلیون
دزدیده تازه نمیتونه راحت خارج کنه . (3330234) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.