نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280339
آیا سومین سیل ثروت، توسط روحانی مدیریت می شود؟
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۰
رئیس جمهور در دیدار اصحاب رسانه، نکته ای را درباره دوران بعد از تحریم گفت که هر چند توجه زیادی بدان نشد، اما یکی از بهترین خبرهایی بود که می شد تدبیر را در آن به وضوح دید.

به گزارش پول نیوز، حسن روحانی گفت که لغو تحریم ها به معنای احیای دوران ۹۲ - ۸۴ نیست. اشاره وی به دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بود که طی آن - به جز اواخر دوره اش - که تحریم ها گسترده نبودند، کشور صدها میلیارد دلار درآمد نفتی و غیر نفتی داشت ولی به جای این که این ثروت واقعاً نجومی و تاریخی و ای بسا تکرار ناپذیر صرف حل مشکلات اساسی کشور و توسعه آن شود، به کار واردات بی رویه گرفته شد و ۷۲۰ میلیارد دلار واردات صورت گرفت که در تاریخ ایران بی سابقه بود.

هر چند با مسکّن واردات، مردم درد مشکلات را کمتر احساس می کنند ولی واقعیت این است که هیچگاه ، هیچ مسکّنی نتوانسته است دردها را دوا کند.

دقیقا به همین خاطر است که در سال های پایانی ریاست جمهوری احمدی نژاد که به واسطه تحریم ها، منابع مالی کشور محدود شد، بحران اقتصادی کشور را فرا گرفت - و یا بهتر است بگوییم آشکار شد - و به عنوان مثال، ارزش پول ملی در مدت چند هفته، به یک سوم رسید و به بیان دیگر، در رکوردی تاریخی ، ثروت ملت ایران، ناگهان به یک سوم رسید!

اینکه روحانی می گوید آن دوران ۸ ساله ، حتی در صورت توافق با ۱+۵ ، تکرار نخواهد شد اشاره به این نکته حیاتی است که با سرازیر شدن دلارهای نفتی در دوران پساتحریم به کشور، دولت دچار ذوق زدگی نخواهد شد و آن را صرف بزک اقتصادی با هدف جلب آرای مردم نخواهد کرد.

تیم اقتصادی روحانی با استفاده از تجربه نفتی ایران در اوایل و اواسط دهه ۵۰ خورشیدی که قیمت نفت بالا رفت و حکومت پهلوی، به طور نامتوازنی پول نفت را صرف واردات و توسعه ناهمگون کرد و نیز با بهره گیری از تجربه دوران ۹۲ - ۸۴ که ایران به بازار کالاهای وارداتی تبدیل و خزانه کشور خالی شد، می داند که مشکلات ساختاری اقتصاد ایران ایجاب می کند که ورود هر گونه پول به کشور با سختگیری تمام مدیریت شود و وسوسه راه آسان که همان واردات بی دردسر است، بر دغدغه ملی نجات اقتصاد کشور غلبه نکند.

امید که توافق هسته ای صورت گیرد و برای سومین بار در تاریخ معاصر ایران، سیل ثروت به کشور جاری گردد و برای اولین بار، این ثروت ، مدیریت شود.
 
کلمات کلیدی : تورم و نقدینگی+بانک مرکزی
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۹:۳۲:۱۱
اگر تحریمها لغو شود به نظر من بهترین کار اینست که کل پول بدست آمده در حساب جداگانه ای ذخیره شود و فقط در جاهایی در دنیا ( همچون سهام شرکتهای سودده جهان ) سرمایه گذاری شود که سود ده باشد (همانند نروژ)
صنعت داخلی هم به اندازه کافی از تورم و بالا بودن عوارض گمرکی سود برده . (3013165) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۹:۴۰:۰۹
خدا كنه (3013179) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۹:۵۵:۵۵
بهترین راه خرج درآمد بدست آمده تقسیم بیشتر پول بصورت مستقیم و مساوی بین همه مردم است. اینطوری هم به اقشار کم درآمد بیشتری میرسه و هم هر کسی خودش تصمیم میگیره پولش رو چجور خرج کنه.
اینطوری نیازهای واقعی مردم بسته به هر منطقه و شهر و قشر و فرهنگ بهتر شناسایی میشه و این پولها به دست تولیدکنندگان و ارایه کنندگان خدمات با بهترین کیفیت و کارایی میرسه و اونها رشد میکنن و باعث پیشرفت کشور میشن. همچینن اینجوری بخش خصوصی واقعی هم بیشتر رشد میکنه و فساد کمتر میشه.
دولت هم باید فقط در حد فراهم سازی نیازهای اولیه مثل امنیت و بهداشت و زیرساختهای اولیه پول دستش باشه . (3013197) (alef-11)
 
مقداد
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۹:۵۷:۵۰
720 میلیارد دلار واردات ؟؟؟ اونایی که هنوز ازین آقا حمایت میکنن تحویل بگیرن...! حالا چی وارد کرد ؟ (3013198) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۰:۳۴:۵۳
توجيهات جديد (3013227) (alef-11)
 
kiano
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۱:۵۱:۲۳
ببخشید نمیخواد به فکر سیل ثروت باشیم خدا زیاد کنه رشد ناخالص و خالص اختلاسی خیلی زیاده و این سیل رو طوری مهار میکنن که انگار نه سیلی اومده نه سیلی رفته یه فکری کنیم این رشد اختلاسی رو مهار کنیم لااقل در همین حد بمونه وگرنه این سیل که هیجی بقیه رو هم (3013294) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۲:۰۵:۵۸
مي بينيم (3013305) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۲:۲۳:۵۵
تیم دولت یازدهم همشون نحوه مدیریت کشوررابلد هستندومیتونندمدیریت کنند (3013330) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۲:۳۴:۲۶
روحانی میره دولت بعدی میگه روحانی بد بوده این حکایت دولتهای ایرانه البته واقعیت را با شعار و آمار پنهان پنهان می‌کنند (3013344) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۳:۵۴:۳۲
انشاالله كه درست مديريت شود و ملت بعد از سالها طعم ارزانى و اميدىبه اينده را بچشند (3013410) (alef-3)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۰:۲۹:۱۳
سبل ثروت الان هم وجود دارد ولی برای آقازاده ها . اکر توافق هم بوجود که بعید است . در طی حداقل دو سال باید برنامه ریزی های انجام شده باید میزان جشمگیری حداقل از جوانان تحصیلکرده بکاهد درغیر اینصورت سیل اختلاسها جامعه را فراگرفته است { اختلاسهای از ما بهتران}و دیگر اینکه برنامه ها صحیح نمی باشد و مسئولین فقط دلسوزند نه برنامه ریز و کارا و اثریخش . و دیگر اینکه تحریمها را بهانه برای عدم کارایی خود می دانند . بطور خلاصه ظرف مسئولیت را با رانت گرفته اند . (3013448) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۰:۳۳:۱۶
انقدر اختلاس کننده هست که نمی گذارند ریالش به ملت برسه (3013451) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۳:۰۱:۵۸
ان شاء ا... که به جیب بعضی ها نرود. (3013544) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.