نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 353482
وضعیت قدرت خرید مردم بدتر شد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۶
دولت تا این لحظه از سال نتوانسته رکود را از تولید جدا کند، ضمن اینکه تورم هم سایه سنگینش را بر سر کالاهای مصرفی پهن کرده است وکالاها بدون استقبال مشتریان، گران‌تر از قبل روانه بازار می‌شوند.

به گزارش مهر،  57روز از آغاز سال نو می‌گذرد. دولت یازدهم سال قبل را سال رونق و شکوفایی اقتصادی نامگذاری کرده بود؛ وعده‌ای که البته به دلایل مختلف محقق نشد و تحقق آن به امسال موکول شده است.

به گفته دولتمردان، اکنون چند ماهی هست که تحریم‌ها برطرف شده است اما گویا باز هم دولت، برنامه‌ مشخصی در عمل برای اقتصاد ندارد. اگر هم برنامه‌ای باشد، تنها روی کاغذ و در جلسات مطرح می‌شود و نتایج عملیاتی در اقتصاد ندارد. به هر حال، همه چیز دست به دست هم داده تا دولت یازدهم، اقتصاد ایران را با همان شرایط گذشته پیش ببرد.

اکنون اما مردم، دیگر به آمارهای کاهش تورم دولت اعتماد ندارند. شاید البته ادبیات دولت با ادبیات آنها متفاوت است و آنچه که مردم از تورم می‌بینند، چیزی جز گرانی نیست و آنچه که دولت از تورم می‌بیند، اعداد و ارقامی است که بر روی کاغذ و در آمارهای دولتمردان کاهش یافته است. تولیدکنندگان هم گلایه دارند که هنوز رکود تورمی دست از سرشان برنداشته و اگر تلاش‌ها و دست و پا زدنهای خودشان برای فروش کالا نباشد، دولت دردی از آنها دوا نمی‌کند و برنامه‌ای هم برای خروج این واحدهای تولیدی از رکود تورمی که روز به روز مزمن می‌شود، ندارد.

اما هر چقدر هم که دولت بگوید تورم را کاهش داده و امسال قرار است تک رقمی کند، آنچه که سیاهه دخل و خرج مردم و کارمندان نشان می‌دهد، چیزی جز این است که قیمتها بالا رفته و آنها توان خرید گذشته را ندارند و حال تولیدکنندگان هم می‌گویند که کالاهایشان بیشتری باقی می‌ماند و اگر خودشان فکری برای فروش با روش‌های جذاب نداشته باشند، هیچگونه تحرک دیگری به واسطه دولت و سیاستگذاری‌های دولتی، در بازار وجود ندارد.

تولیدکنندگان می‌گویند قیمت‌ها در شرایطی بالا رفته است که حقوق و دستمزد کارگران افزایش یافته و وام‌های بانکی و بهره‌هایی که شبکه بانکی از تولید می‌گیرد، خود به خود هزینه‌ها را افزایش داده است، بنابراین اگر تولیدکننده بخواهد قیمت را بالا نبرد، با ضرر و زیان مواجه می‌شود و اگر هم قرار باشد که قیمت را افزایش دهد، باید در کنار آن اقداماتی انجام دهد که مصرف‌کنندگان همان اندک کالایی که خرید می‌کنند را هم از سبد مصرفی خود حذف نکنند.

در عین حال، تولیدکنندگان از شگردهای همتایانشان در بخش تولید می‌گویند که برخی تولیدکنندگان، قیمت‌ها را افزایش داده‌اند تا بلکه این قیمت برای مصرف‌کننده جا بیفتد اما برای کوتاه مدت قیمت‌ها را با تخفیف‌های ویژه عرضه می‌کنند تا کالا با همان قیمت قبلی به دست مصرف‌کنندگان برسد و آنها خللی در خریدها وارد نکنند ولی بعد از گذشت مدتی، باز هم کالا را با قیمت جدید عرضه می‌کنند. به هرحال مردم باید حساب دخل و خرج خود را داشته باشند و بر همین اساس هم، رفتار خود در حوزه خرید کالاها را رقم می‌زنند.

قیمت انواع کالاهای مصرفی در بازار

گوشت قرمز

بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر نشان می‌دهد قیمت هر بسته دو کیلوگرمی ران گوساله ۶۷ هزار و ۸۳۰ تومان، گردن گوساله یک کیلویی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان، چرخ کرده گوساله یک کیلویی ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان، خورشتی گوساله ۸۰۰ گرمی ۳۰ هزار و ۹۰۰ تومان و ران گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۴۲ هزار و ۹۱۰ تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت آبگوشتی گوسفندی ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان، فیله گوسفند ۶۶ هزار و ۷۲۰ تومان، ماهیچه گوسفندی ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان است.

مرغ

قیمت هر بسته ۱۸۰۰ گرمی ران و سینه مرغ ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان، فیله مرغ ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان، فیله مرغ یک کیلویی ۶۵۴۰ تومان، جوجه کباب بی‌استخوان ۱۵ هزار تومان و مغز ران ۱۸۰۰ گرمی ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان است.

تخم‌مرغ

بر اساس گزارش‌های میدانی از بازار قیمت هر بسته ۳۰ عدد تخم‌مرغ ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان و هر بسته شش عددی ۳۲۰۰ تومان است.

پنیر

قیمت هر بسته ۴۰۰ گرمی پنیر خامه‌ای ۶۵۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه فتا ۳۰۰ گرمی ۳۶۰۰ گرمی، پنیر تازه محلی ۵۰۰ گرمی ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان و پنیر گوسفندی تبریزی لیقوان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

ماست

قیمت هر ماست ۱۵۰۰ گرمی پروبیوتیک با ۱.۵ درصد چربی ۵۳۵۰ تومان، ماست ۱۴۰۰ گرمی ۶ درصد چربی ۵۵۰۰ تومان، ماست سون ۲۲۰۰ گرمی ۵ درصد چربی ۸۵۰۰ تومان و ماست خیار ۷۵۰ گرمی ۴۰۵۰ تومان است.

شیر

بر اساس گزارش میدانی خبرنگار مهر قیمت هر بطری ۲.۱ درصد چربی و ۹۴۶ سی‌سی ۲۴۰۰ تومان، شیر تتراپک ۱۲۵ سی‌سی با ۱.۵ درصد چربی ۶۰۰ تومان، شیر پاستوریزه ۹۰۰ گرمی با ۳ درصد چربی ۲۳۰۰ تومان و شیر نایلونی ۸۵۰ سی‌سی با ۲.۵ درصد چربی ۱۵۰۰ تومان است.

برنج

قیمت هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج پرمحصول ۷۲ هزار تومان، کیسه ۵ کیلویی برنج طارم دم سیاه ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج شیرودی ۱۰ کیلویی ۱۰۸ هزار تومان، برنج طارم فریدون‌کنار ۱۰ کیلویی ۱۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. همچنین هر کیسه ۵ کیلویی برنج هاشمی دودی ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان و کیسه ۱۰ کیلویی برنج رمضانی به قیمت ۱۰۸ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

روغن نباتی

قیمت هر بطری روغن مایع ۱۳۵۰ گرمی آفتابگردان ۷۴۱۰ تومان، روغن جامد ۳۸۰۰ گرمی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن سبوس برنج دو لیتری ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن مایع ۸۱۰ گرمی آفتابگردان ۴۹۰۰ تومان، روغن کنجد ۱.۵ لیتری ۳۸ هزار تومان و روغن مایع مخلوط ۸۱۰ گرمی نیز ۴۰۵۰ تومان نیز در بازار به فروش می‌رسد.

حبوبات

بررسی‌های میدانی در بازار حکایت از آن دارد که هر بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان، لپه ۹۰۰ گرمی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، لوبیا قرمز ۹۰۰ گرمی ۸۵۰۰ تومان، عدس ۹۰۰ گرمی ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان و نخود ۹۰۰ گرمی ۹۹۹۰ تومان است. همچنین هر بسته ۹۰۰ گرمی لپه نیز به قیمت ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان و نخود و لوبیا سفید ۹۰۰ گرمی ۸۴۰۰ تومان عرضه می‌شود.

قند و شکر

قیمت هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی با برندهای مختلف بین ۲۴۰۰ تومان تا ۳۳۰۰ تومان در نوسان است ضمن اینکه قند شکسته ۷۰۰ گرمی نیز ۳۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
 
سید
Australia
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۳:۳۱
غیر از گوشت قرمز که در استرالیا ارزانتره بقیه اقلام تبدیل دلار به تومان است. فقط مشکل این است که یک حقوق به تومان و خرج به دلار چطور عمل شدنی است. (3706232) (alef-11)
 
متان
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۸:۰۹
وضع مردم خراب نشده، ترکیده اند !!! (3706247) (alef-11)
 
Maziar
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۹:۳۷
حالا اینهمه مقاله میدید بیرون که چرا مسکن از رونق یبرون نمیاد کافیه این مدل مقالات رو با همین مقاله کنار هم بزارید تا دستتون بیاد چرا ... (3706252) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۳:۰۰
حالا هی بگید تورم 1 رقمی شده . از حساب بانکی باید مالیات بگیریم از سود بانکی هم باید مالیات بگیریم !!! (3706268) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۵:۰۲
دیگه نمتونیم قد راست کنیم بابا کمرمون شکست یه فکری کنید (3706275) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۹:۰۵
نخیر پس واقعا فکر میکنید بهتر شده نه واقعا!!!؟؟؟ (3706280) (alef-11)
 
علیرضای
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۵:۳۰:۵۳
بنطرمن دولت بابرخی از طرحهای شتابزده نه تنها به رکود بازارکمکی نمیکند بلکه به آن دامن هم میزند
مثلا یک نمونه از این تصمیمات همین کاهشهای بی رویه سودهای سپرده بانکی بود که نه تنها باعث رفع رکود نشد بلکه به علت پایین آوردن قدرت خرید مردم ، رکود اندر رکود ایجاد کرد زیرا سطح درآمدمردم را کاهش داد و وقتی هم که در آمد آدما پایین بیاد توان خرید خونه و یا پرداخت اقساط وامهای آنچنانی میسر نیست
متاسفانه این تفکر ناصوابیست که فکر کنیم آن بساز بفروشاییکه طی هفت هشت ماه میتونن دوبرابر هزینه هاشونو دربیارن و سود بالای 50% داشته باشن ، رفتن تو خونه هاشون خوابیدن و پولاشونو بصورت سپرده ریختن تو بانکها و بدینطریق رکود ایجاد شده
وانگهی عمده سپرده گذارها همین مردم طبقه متوسط جامعه اند که با هزار زحمت یه پولی جمع کردن و تو بانک گذاشتن تا شایدکمک خرج زندگیشون باشه که اونم الحمدالله هر روز به یک شکلی براشون سد و مانعی ایجاد میشه
یه روز کاهش سودسپرده ها به بهانه خروج پولها ازبانکها وسرازیر شدن اندوخته هابه بازار
و الانم که شتابزده تر ازقبل ، پروسه اخذ مالیات بر سود سپرده های مردم روی میز وزیرقرار گرفته و متاسفانه توجه ندارند که این کار یعنی اخذ مالیات مضاعف از مردم
زیرا بانکها بنوعی سپرده گذار را شریک فعالیتهای مالی خود میکنند و بر همین اساس ، هنگامیکه میخواهند سود نهایی را در پایان سال پرداخت نمایند کلیه ی هزینه ها و از جمله مالیاتهایی را که در طول یکسال بابت فعالیتهای اقتصادیشان پرداخت نموده اند را نیز محاسبه کرده و از درآمدهایشان کسر و سپس سود قطعی را بین سپرده گذاران خود توزیع میکنند ولذا آنچه که بعنوان سودماهانه پرداخت میشود در واقع یک موضوع علی الحساب است و قطعیت ندارد.
لذا طرح مالیات بستن به سپرده هابه مثابه آنست که اداره دارایی از هریک از شرکای یک شرکت و یا یک مغازه ، بطور جداگانه مبالغی راتحت عنوان مالیات بردرآمد ، مطالبه نماید و این یک رفتار پسندیده نیست که از هیییییچ دولتی سرنزد مگر دولت تدبیر و امید که متاسفانه کلید حل مشکلات را فقط در همراهی مردم با سیاستهای پولی خود میداند وبس و متاسفانه این رفتارها و این عملکردها و فشارها بر دوش مردم پوین مثبتی برای فضای انتخاباتی دوره دوم ایشان نخواهد بود. (3706359) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۶:۵۸:۴۴
اگر دولت قبل پابرجا بود قیمتهای فوق حداقل 2 برابر نشون میداد. (3706559) (alef-11)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۷:۱۶:۳۲
از وقتیکه دولت تدبیر و امید سر کار آمده همه قیمتها افزایش یافته گهگاهی هر 2 ماه یکبار قیمتها افزایش میابد و معلوم نیست چرا دولت آمارهای ضد و نقیضی را در مورد تورم و ...ارایه میکند مالیاتها گاز برق اب ..... گران و گرانتر میشود دولت شعار و ... (3706605) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۲۰:۳۲:۰۶
خدا به داد مستاجرا و بچه دارها برسه (3706833) (alef-11)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۰۹:۵۵:۵۳
سلام : جناب الف وقتی وزیر آموزش و پرورش وسایر مسئولین دست اندرکار افزایش حقوق فرهنگیان را 120 درصد از سال 92 تا کنون اعلام میکند . لطفا شما هم یک مقایسه ای بین قیمت های سال 92 تاکنون انجام بدهید و بفرمایید گرانی و تورم چند درصد بوده است .( مثلا قیمت نان ، گوشت قرمز ، مرغ و .....)
ممنون (3707606) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.