نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233485
آمار یک روزنامه ازکانالهای فارسی زبان ماهواره ای،شبکه های موسیقی و رقص و ...
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۲
روزنامه جوان نوشت:

در کل جهان ۳۰۰ ماهواره تلويزيوني فعال است که از اين تعداد ۱۱۶ ماهواره فضاي ايران را پوشش مي‌دهند. شبکه‌هاي فارسي‌زبان که فقط براي فارسي‌زبانان و خصوصاً ايراني‌ها برنامه توليد و پخش مي‌کنند، هم‌اينک به بيش از ۱۶۰ کانال رسيده است.

اما ماهواره‌هايي که در فضاي ايران فعالند، امکان دريافت حدود ۱۸ هزار شبکه تلويزيوني را فراهم کرده‌اند و از اين تعداد حدود ۲ هزار شبکه را با ديش‌هاي معمولي مي‌توان با کيفيت بالا دريافت کرد.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد، در بين اين شبکه‌ها، ۳۸۰ کانال به صورت شبانه روز در حال پخش موسيقي، کليپ، رقص، آهنگ‌هاي درخواستي و کنسرت هستند. حدود هزار و ۲۰۰ شبکه در خلال برنامه‌هاي خود، کليپ‌ها و شوهاي موزيکال پخش مي‌کنند. حدود ۸۰ شبکه به نمايش مد و لباس اختصاص دارند.

در يک تحليل محتوايي،‌ عمده آنچه اين شبکه‌ها پخش مي‌کنند و روي مخاطب اثر مي‌گذارند، با سنت و فرهنگ اسلامي- ايراني در تضاد بوده و آثار بسيار مخرب روحي و رواني دارند. شبکه‌هاي فارسي‌زبان در ابتداي راه‌اندازي، بيشتر موضوعات سياسي را دنبال مي‌کردند، لکن هم‌اکنون وارد حوزه فرهنگ شده، تغيير و تحولات فرهنگي را به صورت هدفمند در ايران دنبال مي‌کنند. برخي از اين شبکه‌ها مانند BBC فارسي، VOA، من و تو و فارسي وان، در ميان مخاطبين شهرت بيشتري يافته‌ و توانسته‌اند بخشي از جامعه ايراني را تحت تأثير خود قرار دهند.

در ميان اين شبکه‌ها،‌شبکه فارسي شبکه فارسي وان بيشتر از ديگر شبکه‌ها، کانون خانواده را مورد توجه قرار داده است.
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۱:۰۹:۱۴
همه بیکارن و فقط روی کشور کوچک و جهان سومی با اقتصاد متلاشی شده ایران کار میکنن (2241880) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۱:۱۶:۳۸
آقایان فکر میکنند با این نوع آمار دادن دروغ میتوانند مردم را فریب دهند

فقط یک نمونه :
نویسنده میگه 300 کانال ماهواره ای در کل دنیا وجود داره که 160 کانال برای فارسی زبانها برنامه تولید میکنند
آقای محترم حدودا 150میلیون فارسی زبان وجود دارده یعنی حدود 2 درصد جمعیت دنیا فارسی زبان هستند و دنیا براش خیلی مهمه که حدود 160 شبکه از 300 شبکه (53 درصد) یعنی بیش از نیمی از شبکه ها بخاطر به انحراف کشاندن فارسی زبانان برنامه پخش میکنند

این دروغ ها من را یاد ..... انداخت (2241898) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۱:۲۸:۲۴
برای اینکه صدا و سیما فکر میکنه ذهن جوان امروزی با هزار وسیله و امکان ارتباطی اعم از موبایل و اینترنت و ماهواره و ... را می تونه به صورت سنتی با سخنرانی آقای قرائتی و رحیم پور و ... تغییر بده! این سخنرانی ها کماکان مخاطب خود را دارند ولی صدا و سیما تحقیق کند که چند درصد مردم (مخصوصا جوانان) سخنرانی های اینچنینی را می بینند و چند درص آکادمی گوگوش را؟ چرا با این استدلال سنتی که ما نمیخواهیم موسیقی را ترویج کنیم عطش عظیم علاقه به موسیقی را به سمت دیگر سوق داده اید؟ حتی حس نوستالژیک ربنای شجریان را هم از روزه داران دریغ کردیه اید و انتظار تاثیر مثبت دارید؟ یکی باید در صدا و سیما استراتژی تدوین کند، یک استراتژی مبتنی بر واقعیات به دور از سیاست زدگی. استراتژی که در آن افراد محبوب جامعه برای جذب جوانان استفاده شوند این افراد می توانند از نظر سیاسی با مسئولین صدا و سیما تضاد هم داشته باشند ولی صدا و سیما بپذیرد که چاره ای غیر از این ندارد. شجریان، خاتمی، ناظری و ... فقط چند نفر از اینها هستند. صدا و سیما بپذیرد که موسیقی، چه بخواهیم و چه نخواهیم، یکی از لذات همه مردم جهان است و مادامی که صدا و سیما سلیقه ای عمل میکند و با عدم نشان دادن آلات موسیقی در واقع به نوعی مردم را تحقیر میکند، قطعاً جوانان به سراغ شبکه های ماهواره ای می روند و البته این قصه سر دراز دارد ... (2241933) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۸:۲۸
در مقابل اين هجوم روش صدا و سيما جالب است يعني " پخش تكرار كرير مكررات " (2241967) (alef-10)
 
دلسوز خوزستانی
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۸:۵۹
مسئولین صدا وسیما چرا فقط به فکر افزایش شبکها ولی از کیفیت برنامها غافل هستند؟من تمام شبکهای استانی را دارم ولی هیچکدام برنامه خوبی ندارد فیلمهای تکراری وبرنامهایی بامجریان ومهمانان عبوس واحیانا با خندهای مصنوعی (احتمالا به مهمانان تذکر داده میشود که اصلا نخند ند)این برنامها درشبکهای استانی همزمان پخش میشودکه واقعا دلگیر وناراحت کننده است.به خاطر همین است که مردم شبکهای خارجی فارسی زبان را ترجیح میدهند.ولی بعضی از شبکهای صداوسیما که برای خارج برنامه پخش میکنند اکثر مهمانان با یقهای باز وخیلی ریلکس درون مبلها ولو شده اندوهرهروکرکر میخندنداین یعنی چه ؟چه چیزی را برای مخطبان خارج نشین میخواهید بگویید؟ (2241968) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۲:۲۰:۴۳
بنظر می آید اطلاعات نویسنده به روز نباشند، زیرا شبکه هایی مثل GEM TVو.... (2242100) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۳:۱۱:۰۹
شما هم راه رو اشتباه گرفتید.
مشکل ماهوارها نیستند، مشکل اصلی صدا و سیمای خودمونه که اولا:
1- قادر به جذب مخاطب با وجود هزینه ملیاردی نیست.(هر چند سریال های مهران مدیری و فوتبال و والیبال و ... برخی اون وسطا استثنا هستند)
2- خودش بد آموزی بیشتری از ماهواره داره: مثلا اگر کسی ببینه توی ماهواره دختر و پسر با هم بیرون می رند با خودش میگه این فرهنگ غربه ما که نباید اینجوری باشیم. ولی الان توی صدا و سیما : فقط تبلیغ مصرف گرایی است- همه برج ساز و کارخونه دارن- عروسی ها همه مختلطند- دختر و پسرها حتی مذهبی ها هم با هم ارتباط دارند- و .....
فکر می کنید کدومشون مخرب ترند: ماهواره ها یا صدا و سیمای خودمون!!!! (2242281) (alef-10)
 
فرشید
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۳:۲۳:۱۲
تنها دلیل اینکه مردم از ماهواره استفاده میکتن ,برنامه های بی کیفت تلویزیون ایران ,دیدن اکثر شبکه ها وفیلمهای تلویزیون باعث افسردگی بیننده میشه ,
نبود یه شبکه خصوصی که باعث بشه طبق سلایق بیننده برنامه پخش کنه نه حکومت (2242314) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۳:۴۳:۱۷
پس فکر کردید ملت میشینن برنامه های صدا و سیمای میلی رو نگاه می کنند!!! (2242364) (alef-10)
 
روح اله
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۴:۰۶:۴۶
خدا رو شکر که کانال جم جزو تحدیدات محسوب نمیشود. (2242415) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۴:۱۳:۰۵
به نظرم اشتباه می کنه پرشین تولز که برای کودکان برنامه پخش می کنه بسیار مخرب تر هست. پخش سریال کاراته بازها که در وسط آون هر کار میخواستن انجام میدادند یا حرفاشون بر روی کودکان و نوجوانان که هنوز توانایی درک کافی ندارند اثر دراز مدت و ریشه ای داره (2242426) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۴:۲۷:۴۶
دلیل توجه مردم به شبکه های ماهواره ای خارج از ایران توجه به نیاز مخاطب است.
شبکه های داخلی افسرده کننده است و تا جای ممکن به شعور مخاطب توهین می کنند.
کیفیت برنامه ها پایین و اکثر برنامه ها رویکرد مذهبی دارد.
فقط برنامه هایی مثل 90 و طنز ها دوام آورده اند و مخاطبان خود را حفظ می کنند.

آقای ضرغامی؛ از خواب بیدار شوید. (2242468) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۵:۰۵:۱۶
رسانه ملی هم روح و روان افراد رو هدف گرفته (2242560) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۵:۴۹:۲۷
واي برما. (2242661) (alef-10)