نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268685
با وجود اعلام آتش بس یک جانبه؛
چرا آل سعود به حملات علیه یمن ادامه می دهد
رضا سراج، 6 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۱۲
سردمداران آل‌سعود پس از اعلام آتش‌بس یکجانبه، هم چنان نسبت به حملات وحشیانه خود نسبت به مردم یمن ادامه می‌دهند. آیا این حملات و تهاجمات پراکنده در ادامه حملات قبلی است؟ یا که این تجاوزات جدید، بخشی از مرحله جدید یک جنگ است؟ پیرامون چرایی تداوم حملات آل سعود، سوالات مهمی ذهن رصدکنندگان تحولات یمن را به خود مشغول کرده است.

در مقام پاسخ باید گفت که ادامه حملات بخش جدیدی از جنگ علیه یمن می‌باشد که آل‌سعود از یک طرف برای فرار از شکست راهبردی در یمن ناچار به آغاز آن بوده است و در سویی دیگر به نظر می‌رسد آل‌سعود در این مرحله از جنگ جدید اهداف حداقلی را مدنظر خود قرار داده است. برای این که بتوانیم مرحله جدید را خوب بیان کنیم می‌بایست به یک نکته اشاره کنیم و آن این که، آل‌سعود نیاز به باز کردن یک دریچه داشت؛ یعنی پنجره‌ای را باز می‌کرد به عنوان پیش نیاز این جنگ. اعلام آتش بس یک طرفه در واقع باز کردن این پنجره بود تا این پیش نیاز را به دست آورده باشند.

لذا این مرحله جدید از جنگ یک مرحله زمانی محدود خواهد بود؛ تا که آل‌سعود با رهایی بخشی از فشار افکار عمومی و با اعلام آتش بس یک جانبه سعی کرد که به این مهم دست‌رسی پیدا کند و خودشان را از زیر فشار افکار عمومی خارج کنند. تا بتوانند فرصت مجددی برای شروع جنگ و رسیدن به اهداف حداقلی به دست بیاورند. لذا این مرحله از جنگ را می‌توانیم "جنگ کشتار" نام دهیم.

این مرحله ملهم از استراتژی پیاده‌سازی وحشت توسط رژیم صهیونیستی در نیمه راه جنگ ۵۱روزه است. در آن جنگ هم رژیم صهیونیستی در واقع بعد از آن که نتوانست به اهداف حداکثری‌اش دست‌رسی پیدا کند برای خلع سلاح مقاومت اسلامی مردم فلسطین ناچار شد در نیمه راه جنگ برای رهایی از آوار شکست و یافتن یک نتیجه حداقلی اطمینان بخش، متوسل و متمسک به استراتژی وحشت بشود. این استراتژی در واقع کشتار انسانی بود که به صورت دیوانه وار در دستور کار این رژیم قرار گرفته بود. تا که بتواند از این طریق، فشار روانی به مقاومت اسلامی وارد بکند و آن‌ها را ناچار به اشتباه در محاسبات بکند که در نهایت منجر به رسیدن به اهداف حداقلی بشوند.

لذا به نظر می‌رسد که سطح تجاوزات آل‌سعود مرحله جدیدی از یک جنگ است که با تاسی از استراتژی وحشت در جنگ ۵۱ روزه، بر این امر استوار است که با کشتار انسانی، این کشتار انسانی را به ابزار فشاری بر انصارالله و مردم یمن تبدیل کند. و آن‌ها با احساس قرار گرفتن در مرحله پرتگاه تاملات روانی، مجبور به پذیرش خواسته‌های حداقلی آل‌سعود شوند. در حقیقت مرحله جدید یا جنگ کشتار، همانطور که بیان شد برای فرار از آثار شکست راهبردی در یمن و ایجاد یک التیام و مرهم بر زخم‌های عمیق ناشی از این شکست تدارک شده است؛ که به نوعی این شکست بر اثر مرور زمان می‌تواند مورد غفلت واقع شود و آلام این شکست را کاهش دهد.


بنابراین، نکته اول: آل‌سعود و ائتلاف استیجاری که خود را ناچار به پیروزی در مرحله جدیدی از جنگ می‌دانند با یک اشتباه در محاسبات فکر می‌کنند که انصارالله و مقاومت اسلامی یمن توان مقابله با تجاوز آل‌سعود را ندارند. اینها سعی می‌کنند ابتکار عمل را با مرحله جدید در جنگ، در دست بگیرند و به زعم خودشان، انصارالله را در شرایط انفعال قرار بدهند. نکته دوم: با این مرحله جدید از جنگ در واقع آل سعود این گونه گمان می‌کند که می‌توانند انقلاب یمن را در مراحل بعدی به زمین بزنند و منجر به شکست شود.

و به تبع آن انصارالله برای مراحل بعدی انقلاب باید ثبات و امنیت را در یمن ایجاد بکند و تلاش برای دولت سازی از طریق دولت فراگیر ملی در دستور کار قرار بگیرد. این مرحله جدید از جنگ سعی می‌کند انقلاب یمن را در سیر تکوینی خودش دچار چالش بکند. نکته سوم: این که آل‌سعود تلاش می‌کند انصارالله و انقلابیون یمن را بعد از آن که دچار انفعال بشوند با فشار داخلی و بیرونی مجددا به پای میز مذاکره با دولت فراگیر و مستعفی منصور‌هادی بکشاند.

بنابراین آل سعود دچار یک اشتباه دیگری شده است و این اشتباه از محاسبات غلط آنها نشأت می‌گیرد و این ناشی از مستشاران اسرائیلی هست که دارند به آنها مشاوره می‌دهند. در این مرحله، ممکن است پاسخ انصارالله، آل‌سعود را با اوار سهمگین‌تری نسبت به شکست قبلی مواجه بکند و رهایی بخشی از آن غیرممکن خواهد شد.

جنبش هوشمند انصارالله که با صبر استراتژیک خود در برابر ائتلاف استیجاری آل‌سعود، آمریکا و رژیم‌صهیونیستی- که در ایجاد یک جنگ شناختی و نیابتی بین شیعه و سنی را پیگیری می‌کنند- این بار ممکن است با پاسخ مناسب، آنها را دچار غافلگیری بکند. اگر این اتفاق بیفتد ما شاهد شرایطی خواهیم بود؛ به ویژه در یمن، که آل‌سعود دیگر به هیچ عنوان نمی‌تواند از تبعات آن خودش را رهایی ببخشد.
*تبیین
 
سعيد روشن
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۲:۵۲:۲۴
انشا متين ووزيني است ...مبتني برارزوه و شعارهاي نويسنده ، قسمت زيبا و خيالي و شعاري ان نيز زيباست :جنبش هوشمند انصارالله که با صبر استراتژیک خود در برابر ائتلاف...جالبه ويراني يمن و اوارگي هزاران نفر و انهدام منابع يمن را با توصيف زيباي صبراستراتژيك توصيف كرده ...اينگونه مقاله نويسي در نوع خود بي نظيراست !؟ (2850221) (alef-11)
 
و -د
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۲:۵۵:۴۶
اين سعودي ها به دوران جاهليت بازگشته و بت پرستي با حمله به فقير ترين كشور عربي هيچ فرقي نداره. (2850227) (alef-11)
 
امیر م.
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۳:۰۴:۴۴
این تحلیل ها واقعا جالب هستند. ابتدا میگویند عربستان جرات دخالت در یمن را ندارد و بزدل هستند. بعد عربستان تحدید میکنند میگویند عربستان تنهاست و جرات ندارد. اما میبینیم که عربستان یک ائتلاف بزرگ از کشورهای منطقه را تشکیل میدهد و اتفاقا به حوثی ها حمله هم میکند. بعد میگویند در جنگ طولانی گیر کرده و گور خودش را کنده. بعد عربستان به هر علتی مدتی جنگ را متوقف میکنند و آقایان میگویند دیدین عربستان کم آورد! باز عربستان جنگ را ادامه میدهد و میگویند عربستان از روی ترس.... تنها چیزی که ما دستگیرمان شد اینست که شما دوستان تحلیلگر کم آورده اید و تحلیلهای شما کاملا آبکی میباشند! (2850246) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۹:۳۷:۲۸
عالی بود (2850767) (alef-3)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۳:۰۵:۲۰
من فکر میکنم عربستان با اعلام توقف حملات میخواست که از حساسیت موضوع بکاهد تا جهان از روی این قضیه zoom out کنه در صورتی که حملات و جنایات همچنان ادامه دارد و حتی از تجهیزات ممنوعه و بمب های قوی تر هم استفاده میکند و اما نظر من در رابطه با تقابل انصار الله و عربستان باید بگویم مقایسه یک شرایطی دارد که متاسفانه شما به این مسئله توجه نکردید اصلا انصار الله در اندازه ای نیست که بخواهد با عربستان متجاوز مقایسه شود بعد هم این کارهایی که عربستان داره میکنه تو یمن فکرش مال خودش نیست این افکار مال رژیم صهیونیستی هست چون داره دقیق پیش میره و در آخر فکر نمیکنم انصار الله با این وضعیت بتونه توفیقی کسب کنه در ضمن یمن باتلاق نیست جنگ یک طرفه باتلاق اش کجا بود عربستان با این جنگ انگاری بیچ رفته. (2850248) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۳:۴۷:۳۸
نگویید مردم یمن بگویید جنبش حوثی ها
تا جایی که من اطلاعات دارم حدود 70 درصد مردم یمن موافق حمله عربستان به حوثی ها بودن
قضیه از این قراره که گروه حوثی که 15 درصد یمن طرفدار دارن و با همدستی عبدالله صالح دیکتاتور سابق که بخش زیاد از ارتش هنوز به او وابسته بودن میخواستن کل یمن را بگیرن
وخودشون همه کاره شن
یعنی دموکراسی هیچ که این دو گروه فقط 35 درصد طرفدارن و میخواستن به زور اسلحه برمردم حکومت کنند

پس نگویید اولا انقلاب یمن چون حوثی ها با دیکتاتور و کسی که علیه ایشون انقلاب شد همدست شدن و اگه این دیکتاتور نبود حوثی ها حتی نمیتوانستند صنعا را هم بگیرن
ثانیا نگویید مردم یمن چون 70 درصد یمن موافق حمله به این دو گروه هستند (2850325) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۰:۵۷:۳۵
شما خیلی از اوضاع یمن بی اطلاع هستید!!! لطفا به جای تکیه بر تحلیل ها رسانه ها خودتون در مورد بافت مردمی یمن و تفکراتشون تحقیق کنید. (2850440) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۳:۵۷:۱۵
یمن لقمه بزرگتر از دهان گشاد سعودی هاست و مردم یمن از لحاظ تسلیحات و جمعیت اصلا"قابل مقایسه با بحرین نیستند.
حمله به یمن و ادامه آن جز شکست هیچ ارمغانی برای حکام عربستان نخواهد داشت.اصرار بر ادامه آن حماقت محرز است. (2850341) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۱:۴۳:۰۹
عزیزان بنظر بنده انصارلله نمی خواهد خود را با تمام کشورهای عربی که در مقابلش ایستادند با حمله به عربستان در بیندازد و تنها بر روی ایران غمار کند بلکه در وهله اول هدفش بالا بردن انزجار مردم یمن از عربستان است تا دیگر هیچ فردی در یمن قادر به ارتباط با عربستان نشود در غیر اینصورت مقبولیت مردمی ندارد و در وهله دوم از این موقعیت برای از بین بردن تکفیری ها نهایت استفاده را میکند و در اخر با رایزنی با امریکا به گفتگوی سیاسی روی می اورد ‌و بجز این جنبش د ر یمن جنبش دیگری توان نظامی و سیاسی نداشته باشد و شاید عبدلله صالح نیز با حمایتی که از این جنبش کرد و تا حدودی دل مردم را بدست اورد بار دیگر به قدرت برگردد (2850481) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۷:۵۸:۵۰
دخالت در امور هر کشوری جز افزایش تنش و درگیری نتیجه ای ندارد.
همانطور که ایران از سایر کشورها می خواهد در امور داخلی آن دخالت نکند ...
...مشکلات آن کشور چند برابر و اوضاع داخلی آن سیاسی تر گردیده است. (2850644) (alef-11)
 
عبدالصمد حجازی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۸:۰۷:۱۲
با سلام بنده در گذشته مطالعات زیادی در باره یمن داشته ام، دوران امامان زیدی که 70 امام پی در پی در یمن حکومت کردند و در سال 1962 سلسه امامان زیدی منقرض شده و در یمن جمهوری برقرار شد و تا سال 1990 که دو یمن شمالی و جنوبی با هم متحد شدند و تا سال 1994 که جنوبی ها به سرکردگی رییس جمهور پیشین و معاون اول رییس یمن متحد علی سالم البیض مجددا در پی جدایی بودند که با مقابله مردمی و ارتش شمال مواجه شده و علی عبدالله صالح حاکم علی الاطلاق گردید.
یمن کشوری قبیله ای است و به رغم خون گرمی مردم و وجود بیش از 60 میلیون قبضه اسلحه گرم در اختیار مردم این کشور، در عین حال مردمی صبور دارد و پیچیدگی های زیادی در این کشور موجود است و نمی توان به سادگی در باره اوضاع این کشور تحلیل کرد. مردم یمن با این که اسلحه در اختیار داشتند و به رغم خونگرمی آنان در طول راهپیمایی ها علیه علی عبدالله صالح، دست به اسلحه نبردند و تظاهراتشان مسالمت آمیز بود.
اکنون که حوثی ها زمام امور را به دست گرفته اند باز یمنی ها حالتی بی طرفانه به خود گرفته اند و به دلیل بی طرفی ارتش یمن و وزارت دفاع، حوثی ها توانستند بر صنعا تسلط یابند. حوثی ها زیدی هستند و از سالها پیش در صعده شمال یمن با حکومت یمن جنگیده اند و ارتش یمن و نیروهای عربستان نتوانسته اند حوثی ها را در مناطق کوهستانی این منطقه به زانو در اورند. اکنون تجاوز به یمن نتیجه ای جز ویرانی و کشتار بیشتر مردم بی دفاع این کشور را در پی نداشته است و زیرساخت های این کشور در این تجاوز تخریب شده و در عین حال حوثی ها در زیر بمباران شدید سعودی ها به جنگ خود با نیروهای القاعده و نیروهای طرفدار عبد ربه منصور هادی ادامه می دهند و پیشرفت هایی نیز داشته اند. اما عربستان نتیجه ای نگرفته است و قطعا در جنگ زمینی توفیق چندانی نخواهد داشت، زیرا با جنگ سختی روبرو خواهد بود.
در عین حال عدم پاسخ از سوی حوثی ها و به دلیل برخی مصالح از جمله خنثی سازی شعار جنگ مذهبی که عربستان سر می دهد، نوعی اقدام استراتژیک بود. و این عربستان است که در میان راه تنها مانده و اعضای ائتلاف این کشور را تنها گذاشته اند. (2850658) (alef-11)
 
تراب
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۸:۱۰:۰۴
شک ندارم که شکست سنگین سیاسی در انتظارعربستان است (2850665) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۸:۱۶:۰۹
i..انصارالله و هم ...اشتباه استراتژیک کردند انصارالله به هیچ وجه نبایست سیاست ضد عربستان و آمریکا ستیزی در پیش می گیرد تا انقلابش کاملا تثبیت می شد ....شتابزده و احساساتی عمل کردند و کار را به اینجا کشاندند استراتژیسته....ضعیف عمل کردند!!!!!! (2850674) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۹:۳۴:۵۹
نگویید مردم یمن بگویید جنبش حوثی ها
قضیه از این قراره که گروه حوثی که 15 درصد یمن طرفدار دارن و با همدستی عبدالله صالح دیکتاتور سابق که بخش زیاد از ارتش هنوز به او وابسته بودن میخواستن کل یمن را بگیرن
وخودشون همه کاره شن
یعنی دموکراسی هیچ که این دو گروه فقط 35 درصد طرفدارن و میخواستن به زور اسلحه برمردم حکومت کنند

پس نگویید اولا انقلاب یمن چون حوثی ها با دیکتاتور و کسی که علیه ایشون انقلاب شد همدست شدن و اگه این دیکتاتور نبود حوثی ها حتی نمیتوانستند صنعا را هم بگیرن
ثانیا نگویید مردم یمن چون 70 درصد یمن موافق حمله به این دو گروه هستند (2850764) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۹:۴۱:۱۵
ما باید این مسئله رو هم در نظر بگیریم که بخش زیادی از مردم یمن سنی هستند و قبیله های زیادی به طبع از نظر سیاسی و دینی به عربستان وابسته ان . زیدی های یمن و طرفداران سنی صالح اعم از ارتش و نیروهای مردمی هم از نظر سازمانی و نظامی بسیار منسجم و آموزش دیده ان و بهمین خاطر خوب پیشروی میکنن باید این موضوع روشن بشه که در هر حال چه ما دوست داشته باشیم چه نه عربستان در داخل خاک یمن طرفدار داره و اونها هم اهل جنگیدن هستن. باید سریعا آتش بس بشه و راه گفتگوهای سیاسی باز بشه .ادامه این وضعیت به هیچ وجه به صلاح مردم یمن نیست (2850774) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.