نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 326482
وقت تشکیل ائتلاف جدید نفتی فرارسیده است
حمید اسدی، 3 بهمن 94
تاریخ انتشار : شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۸
اوپک نفس های آخر خود را می کشد. اوپک دیگر یک سازمان منسجم با هدفی مشترک نیست. فلسفه تشکیل این سازمان اکنون زیرسئوال است. اوپک دیگر کارتلی نیست که با تعیین سقف تولید به دنبال "حداکثرسازی منافع" اعضای خود باشد. اتفاقا در این سازمان حالا گروهی از اعضا به دنبال "حداکثرسازی زیان" گروه دیگری از اعضا هستند. عربستان، به عنوان کشوری که بیش از یک سوم تولید اوپک را در اختیار دارد مهم ترین ابزار این سازمان برای مدیریت قیمت را به طور کامل به کناری نهاده و سیاست افزایش سهم بازار به هر قیمتی را در پیش گرفته است. این توهم نیست که قطب متمایل به عربستان در اوپک، همان سازمانی که با یک هدف مشترک شده بود، همه کار کردند تا ایران مهم ترین منبع درآمد ارزی خود را از دست دهد؛ از پر کردن آنی جای خالی ایران در بازار نفت پس از تحریم گرفته تا خودداری از کاهش عرضه در بازار سرشار از عرضه این روزها و تلاش های جدید برای جلوگیری از ورود مجدد ایران به بازار نفت. البته باید اذعان کرد که تا حد زیادی هم موفق به انجام این کار شده اند.

رفتار عربستان نشان می دهد که این کشور خود را برای قیمت های پایین نفت در بلندمدت آماده کرده است. افزایش قیمت حامل های انرژی در داخل، افزایش مالیات و برنامه فروش بخشی از سهام شرکت بزرگ آرامکو گوشه ای از تمهیدات این کشور برای سپری کردن دوران نفت ارزان قیمت است. بر اساس برخی برآوردها شرکت نفت سعودی، آرامکو، بالغ بر ۱۰ تریلیون دلار ارزش دارد. فروش تنها ۵ درصد از سهام این شرکت درآمدی حدودا ۵۰۰ میلیارد دلاری نصیب عربستان خواهد کرد. به این ترتیب حتی نمی توان انتظار داشت کاهش بیشتر قیمت نفت نیز مقامات سعودی را به استفاده از سلاح اوپک متقاعد سازد.

با این تمهیدات و رفتارهای رژیم سعودی باید اذعان کرد که اوپک توسط بزرگ ترین عضو خود، کاملا خلع سلاح شده است و در آینده نزدیک نیز چشم اندازی برای تغییر رفتار آن مشاهده نمی شود. سعودی ها حتی برای نفت ۱۲ دلاری هم آماده اند. اکنون آیا وقت آن نرسیده است که تولیدکنندگان بزرگی که نگاه همسوتری دارند دور یک میز بنشینند و تدبیری بیندیشند؟ ایران، روسیه، ونزوئلا و برخی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ نفت می توانند ائتلاف موثری برای مدیریت بازار نفت تشکیل دهند. کشورهایی مانند نیجریه هم که از کاهش قیمت های نفت آسیب زیادی را متحمل شده اند می توانند به این ائتلاف بپیوندند. البته امروز، تشکیل ائتلاف کشورهای همسو برای مدیریت بازار نفت بسیار دشوارتر از زمانی است که اوپک تاسیس شد. بازار نفت و قیمت گذاری در آن امروز خیلی پیچیده تر از ۵۶ سال پیش است و سیاست گذاری در آن نیز بسیار سخت تر. اوپک تا چند سال قبل حاضر بود بخشی از سهم بازار خود را در ازای در اختیار داشتن توان مدیریت قیمت نفت، به تولیدکنندگان غیراوپکی واگذار کند اما امروز رقابت در دنیا بر سر سهم بازار است. لذا این ائتلاف باید بتواند در عین حال که سهم بازار اعضای خود را حفظ می کند، تدابیری را برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت به سطوحی که باعث متضرر شدن اعضا می شود، در پیش بگیرد.
 
کلمات کلیدی : کاهش قیمت نفت
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۳۳:۲۹
وقت ائتلاف جدید نیست
وقت تدبیر و فکر کردن به روزهای بدون نفته
شاید بهترین فرصت باشه که خودمون را از بند وابستگی به نفت آزاد کنیم و شعار نفت برای آیندگان را محقق کنیم

شاید بهتر باشه به جای اینکه انرژی مون را برای بازگشت قیمت نفت کنیم صرف رها شدن از اقتصاد نفتی کنیم

امیدوارم که وابستگی 25 دصدی بودجه به نفت در سال آینده محقق بشه و تو سالهای بعد هم کمتر بشه (3488696) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۱۰:۵۰
در هر صورت ، یک چیز قطعی است، و آن اینکه قیمت نفت ایران در روز پنجشنبه به ۱۵ دلار رسیده ، این میزان برای اقتصاد ایران، یعنی‌ هیچ! اقتصادی که بعد از سالها تحریم و فرسودگی ناشی‌ از استهلاک زیر ساختها و کوه بدهی‌ها و موج بیکاری و انتظارت مردم برای رونق بخواهد کوچکترین حرکت مثبتی کند، حتی با برجام، نیاز به نفت حداقل ۶۰ دلاری دارد، پس باید به هوش باشیم و صادقانه این تحلیل را حداقل به خود ارائه دهیم که ادامه این وضعیت و ادامه همان سیاستهای دنیا ستیز، دیگر هرگز امکان ادامه ندارد و فقط خود را به بحران حتمی(در صورت ادامه آن سیاستها) نزدیک و نزدیکتر خواهیم کرد. (3489037) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۱:۵۲:۴۱
سیاستهای سازش گری نتیجش میشه نفت 15 دلاری
وقتی عزت و مقاومت میاد نفت میشه 120 دلار که تا 200 دلار هم جا داره. لطفا سرتون از برف در بیارید. نذارید راحت گردنتون قیچی کنند! (3489367) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۰:۴۲
سیاست سازش گری یا بی تدبیری های پوپولیستی وبستن چشم ومنطق بر حقایق و.....؟ امروز شاهدیم که در زمانی که مشغول شاخ وشانه کشیدنهای سیاسی با دنیا بودیم واسمش را هم شجاعت و مبارزه با استکبار نهاده بودیم همین عربستانی که معتقدیم توسط عده ای جوان بی تجربه هدایت میشود با تدبیر و اندیشه وآرام وبی صدا چه خوابها که برای ما ندیده بودند !!! این جماعت دلواپس .... امروز با ایران کاری کرده اند که نه تنها در میان جهان غرب وغیر مسلمان بلکه در میان هم کیشان از همیشه تنها تر است ! حتی کسانی که سالها از دهان ...... هم همپیمان با آل سعود بر علیه ما قطعنامه صادر می کنند !!! واین جماعت پر رو که باعث وبانی این بی عزتیند با چشم بستن بر حرکات زشت وتنش آفرینشان لبخند سیاسی را عامل آن می دانند وچه زود فراموش کرده اند ...تحریمها را به دنبال خود آورد.....حاصل بی تدبیریها ...حالا حالاها بر پیکر این ملت نجیب نواخته می شود ! (3489581) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۷:۵۴:۴۸
چه ربطی داره؟ نفت در سال 83 در حال بالا امدن بود در سال 84 به حد بالا رسید اون هم به دلیل افزایش تقاضا و کاهش عرضه بود که به رشد اقتصادی چین و چندین فاکتور دیگه ربط داشت در دوره خود ایشون هم یبار پایین امد خواهشا مطالعه داشته باتشید و صحبت های غیر علمی خنک و بی ربط نفرمایید. (3490340) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۲۴:۲۵
ارامکو را بشناسید
سعودی آرامکو، (به عربی: أرامكو السعودية) شرکت ملی نفت عربستان سعودی است، که تحت تملک دولت مرکزی عربستان می‌باشد و در سال ۲۰۰۵ ارزش بازار آن، معادل ۷۸۱ $ میلیارد دلار برآورد شد. این شرکت، از لحاظ مالکیت ذخایر (نفت و گاز) به‌عنوان یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های جهان محسوب می‌شود.

شرکت سعودی آرامکو در بین کمپانی‌های نفتی، بالاترین سطح تولید را دارد، همچنین دارای بالاترین حجم ذخایر نفتی اثبات شده می‌باشد. دفتر مرکزی شرکت سعودی آرامکو، در شهر ظهران، عربستان سعودی قرار دارد. تعداد کارمندان و کارگران این شرکت در سال ۲۰۰۱ در حدود ۵۰٬۰۰۰ نفر بوده‌است.[۱]

تولید سالانه نفت خام این شرکت، معادل ۷،۹ میلیارد بشکه است، همچنین دارای ۲۷۹ هزار میلیارد متر مکعب ذخایر درجای گاز طبیعی می‌باشد. شرکت سعودی آرامکو مالک اصلی میدان نفتی غوار می‌باشد، که بزرگترین میدان نفتی جهان بشمار می‌آید. مالک اصلی سعودی آرامکو مجلس وزیران عربستان سعودی می‌باشد
لذا عربستان یک شرکت نمی فروشد بلکه ذخایرش را می فروشد والبته با کاهش قیمت نفت تاحتمالا قیمتش هم کمتر شده است. (3494805) (alef-11)
 
قليدون
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۷:۵۳:۴۶
دوست عزيز بازار نفت جاي تفكرات خلق الساعه و بدون برنامه نيست. آن زماني كه بعضي ها مدعي بودند با يك مصتحبه آنها قيمت نفت افزايش پيدا مي كند و تحريم نفت باعث رسيدن قيمت نفت به 200دلار خواهد شد. فكر نمي كردند كه عربستان به تنهايي مي تواند به اندازه بعضي از كشورها اضافه توليد داشته باشد و ديديم آنچه كه شد.

زمان اين حزرف هاي پوپوليستي پوچ به پايان رسيده است و شما هم بهتر است نگاهي به اطراف خود بيندازيد (3497193) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۰:۲۳
دوستان عزیز پول که خود به خود بوجود نمیاد در هر صورت باید کار کنیم این قاعده پول در آوردن در سراسر دنیاست.
ما چه با آمریکا بجنگیم چه نجنگیم برای بدست آوردن پول باید زحمت و تلاش کنیم چون اونها حتی به دوستان خودشون هم در زمینه مالی خیانت می کنند اما نکته مهم اینجاست که ما ایرانی ها تنبل هستیم دوست داریم روزی نیم ساعت مفید کار کنیم و با روش یک آمریکایی که روزی 7 ساعت مفید کار می کند زندگی کنیم


این که با آمریکا و نفوذش در ایران مقابله کنیم کاری بسیار شایسته تقدیر است اما وای از آن روزی که فقط ادای دشمنی را در بیاوریم و با آی فون آمریکایی پست های ضد آمریکایی را لایک کنیم!!!!! در این صورت هم به دشمن خود کمک کرده ایم هم هم در چشم او دشمنش هستیم نه دوستش (3490065) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۱۷:۴۵
وابستگی به نفت روکگم کنیم مالیات از قشر بدبخت ومظلوم رو زیاد کنیم (3489067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۱:۵۰:۱۹
حالا که با کمک خدا و درایت دولت تحریم ها برداشته شدند باید با کمک به بخش خصوصی واقعی و تشویق و افزایش سرمایه گذاری خارجی زمینه رشد و تحرک موتور اقتصاد کشور را فراهم کنیم و وابستگی خود به نفت را روز بروز کاهش دهیم . (3489360) (alef-11)
 
بیگی29
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۴:۴۱:۵۵
تنها راه مدیریت صحیح و حذف فساد اقتصادی و رانت ها یی که به اسم ها وبه صور مختلف است میتواند کشور را نجات دهد که امیدی به آن نیست.توجه داشته باشید بسیاری از کشور ها در آمد نفتی منفی دارند چون وارد کننده نفت هستند اما وضعیت آنها خیلی از ما بهتر است.کمی دقت کنید ببینید از نیرو های کارما چگونه استفاده میشود؟؟؟؟؟ چند در صد در تولید و سازندگی کشور سهیم هستند و چند در صد به صور مختلف به هرز مورد استفاده قرار میگیرند؟ضمنا مشاهده کنید که از نظر دولت یک برگ مدرک (فقط بصورت کاغذ پاره) با بیش از چندین برابر در آمد چقدر از یک نیروی کار کم مدرک ولی متخصص (در بالا ترین حد) و در آمد زیر خط فقر با ارزش تر است؟ (3489864) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۳۹:۰۹
ﺍﻧﻬﺎ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺍﻣﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﻭﻟﻰ ﻣﺎ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺭﺟﺰ ﺧﻮﺍﻧﺪﻳﻢ ﺷﻌﺎﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﻫﻴﺞ ﺑﺨﺸﻰ ﺣﺮﻓﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﻛﻔﺘﻦ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ. (3488705) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۴۰:۱۷
ﺍﻗﺎﻯ ﻧﻮﺑﺨﺖ ﻛﻔﺖ ﺑﺎ ﻧﻔﺖ ﻫﻔﺖ ﺩﻟﺎﺭﻯ ﻫﻢ ﻛﺸﻮﺭ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺟﺮﺧﺎﻧﻴﻢ .ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ ﺩﻳﺪ. (3488708) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۴۳:۴۹
ﻓﻜﺮ ﻧﻤﻰ ﻛﺮﺩﻡ ﻛﻪ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺟﻨﻴﻦ ﺻﻨﻌﺖ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪﻯ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺩﺍﻳﻢ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻛﺸﻮﺭ ﺍﺯ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎﻯ ﺣﻮﺯﻩ ﺧﻠﻴﺞ ﻓﺎﺭﺱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺑﻰ ﻛﻔﺎﻳﺖ . ﺗﻦ ﺑﺮﻭﺭ و ﻏﻴﺮﻩ ﻧﺎﻣﺒﺮﺩﻩ ﻣﻴﺸﻮﺩ ﺣﺎﻟﺎ ﻳﻚ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﻰ ﻛﻔﺎﻳﺖ ﻣﻰ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺟﻨﻴﻦ ﺻﻨﻌﺘﻰ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻴﺎﻳﻴﻢ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻛﻠﺎﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻗﺎﺿﻰ ﻛﻨﻴﻢ!!! (3488716) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۱۲:۲۰
ایجاد چنین صنعت ارزشمندی دستاورد غربی‌ها است. البته علاوه بر توانائی فنی، تزویرشان هم کارگر بوده چون خودشان استخراج می‌کنند، پول خودشان را هم به صورت پترودلار به عربستان می‌دهند که باید همه‌اش را از خودشان خرید کند. (3489044) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۴۷:۱۸
پس افرین به عربستانیها که بهترین جنس رو استفاده میکنند و از اون پتانسیلی که دارن به نحو احسن استفاده میکنند نه ما که هم نفت میفروشیم هم ماشینهای اشغال و جنسهای بنجل استفاده میکنیم‌ (3489141) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۲:۳۹
ما سالهاست به خودمان دروغ می گوییم ! (3489590) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۴۴:۵۶
چند نکته در مورد قیمتهای نفت که دلسوزان وطن باید بسیار توجه داشته باشند:

۱- کاهش قیمت نفت مدیریت شده است، ولی‌ هدف آن ایران نیست، چون ایران قبل از آن ، با تحریمها مدیریت شده بود و اقتصاد آن تحت فشار بسیار شدید قرار گرفته بود، پس

۲- هدف این کاهش نفت، روسیه است، روسیه بعد از حمله به اوکراین و عدم همکاری با غرب در سوریه و ایجاد مشکلات برای غرب ، نیاز به این داشت که مهار شود، کاهش قیمت نفت به این میزان و سرعت سناریو یی بود که پوتین و بد بینانه‌ترین کارشناسان هم حتی در خواب ,خود آن را پیش بینی‌ نکرده بودند.

۳- از زمانیکه پوتین وارد فاز نظامی در سوریه شد، این بدان معنا بود که او حاضر به عقب نشینی نشده، پس وقتی‌ نمودار سقوط قیمت نفت را میبینیم، از اکتبر، یعنی آغاز حمله هوایی روسیه در سوریه، قیمت نفت با شیب تند، بر خلاف تصور پوتین که با دخالت نظامی قیمت نفت بالا خواهد رفت، شروع به سقوط کرد و از حدود ۵۵ دلار به نصف یعنی ۲۷ دلار کاهش یافته. این یعنی برای روسیه فروپاشی اقتصادی و متلاشی شدن اقتصاد روسیه در ظرف چند هفته یا حداکثر چند ماه آینده. اقتصاد روسیه هرگز توان پایین بودن قیمت نفت در این حد را برای چند ماه ندارد و نتیجه اینکه در همین پنج شنبه گذشته یا پنجشنبه سیاه که رؤس‌ها آن را نامگذاری کردند، ارزش روبل با یک سقوط آزاد فقط در چند ساعت ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و در ۲۰ روز گذشته ۲۵ درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده. اما

۴- از ظهر پنج شنبه و دیروز قیمت نفت ناگهان به سرعت ۴ دلار یا بالای ۱۳ درصد افزایش قیمت یافته و روبل به جای متلاشی شدن ، ۷ درصد ارزش خود را افزایش داده!.. به نظر دوستان چه اتفاقی‌ افتاده؟!.. میتواند یک نوسان بازار باشد و در هفته‌های آینده دوباره به همان سراشیبی باز گردد، ولی‌ همچنان همین دیروز صبح مهمترین روزنامه اقتصادی و سیاسی آمریکا، خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه پوتین شخصاً از بشار اسد خسته تا داوطلبانه از ریاست جمهوری به نفع ایجاد صلح در سوریه استعفا دهد. هر چند این خبر از سوی کرملین تکذیب شد، ولی‌

۵- دلسوزان و مسئولان وطن قطع بدانند که حتی اگر اینبار تکذیب بشود، ظرف چند هفته یا چند ماه آینده ، به همین دلیل سقوط قیمت نفت، روسیه و پوتین چاره یی نخواهند داشت تا با آمریکا همکاری کنند، و در ایران ما باید خود را با آن زمان از همین حالا آماده کنیم و قطع بدانیم که روسیه در آنزمان ، هرگز از ایران برای مذاکرات دو جانبه با آمریکا و غرب، دعوت نخواهد کرد و خود خواهند برید ، و خود خواهند دوخت و ما را در عمل انجام شده قرار خواهند داد. (3488718) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۷:۲۰:۱۶
ضرورتهای ائتلاف کار آمد
---
ائتلافهای اقتصادی باید با تدبیر قوانین و سازکارهای اجرایی منطقه ای و جهانی کار آمد و قاطع و با داشتن توان حمایت و دفاع صادقانه ی جدی از منافع ملی کشوها در مقابل خرابکاران و تروریستهای اقتصادی جهان ، که اقتصاد و داراییهای ملت ها را برای تخریب و چپاول و نابودی هدف می گیرند ، تشکیل و از جانب سازمانهای بین المللی حمایت شوند. (3490252) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۱۱:۲۷
روسیه ذخایر عظیم ارزی وزمین های کشاورزی به وسعتی بیش از کل اراضی جهان عرب دارد ضمنا این ارامکو صنعت نیست ذخایر نفت عربستان است یعنی ال سعود ذخایر نفتیش را می فروشد باز در ایران هواداران ال سعود بگند صنعت (3494764) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۱۹:۰۵
در سال های اخیر تولید نفت بیشتر در کشورها ی غیر عضو اوپک افزایش یافته است. تولید نفت شیل در امریکا که سبب گردید تنها در تگزاس بیشتر از عراق نفت تولید گردد ،الان امریکا بزرگترین تولید کننده میعانات هیدروکربنی نفت ومیعانات گازی است نه عربستان، از سویی امریکا الان توانایی صادرات گاز دارد در حالی که قبلا وارد کننده ان از قطر بود .یعنی نظر دوستان ال سعود اینه که ایران بره جزیره ها یش را بدهد خوزستان را به عربستان بدهد تا عربستان تولید اویل شیل وگاز شیل را در امریکا ممنوع کند ؟خدایش این طرفداران ال سعود باور دارند که عربستان می تواند برای امریکا قانون وضع کند!همه چیز را سیاسی نبینیم دوران طلایی نفت تموم شد حالا ما باهاش چه کردیم به درد کتاب تاریخ می خوره نه اقتصاد به ایران بدون نفت بیندیشیم خلاص (3494789) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۵۲:۴۰
همه باید بله گوی عربستان باشند چون عمده ترین تولید کننده است (3488729) (alef-11)
 
هـ .ت
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۱۴:۲۲
ایشا الله چاههای نفتش خشک بشه که همه اش را داره به ضرر مسلمین فدای آمریکا و صهیونیزم می کنه (3489054) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۵:۳۸
بشین تا خشک شه امثال تفکر شما ما را به این روز کشانده ! (3489603) (alef-11)
 
عمران
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۸:۵۲:۴۱
حساب باز کردن رویِ فروش نفت از ابتدا اشتباه بود. تمام کشورهای توسعه یافته از طریق منابع انسانی‌ توسعه را پایدار کردند. فروش منابع طبیعی به صورت خام، جز ضرر و زیان هیچ ندارد. اقتصاد نروژ و هلند باید الگوی اقتصادی ما باشد، یعنی‌ بهره‌گیری از نیرو انسانی‌ و متخصص و تأمین اقتصادی از طریق ارزش افزوده بعد از فرایند تولید و حفظ منابع طبیعی . فروش نفتِ خام کارِ کسانی‌ است که هیچ کاری از پسشان بر نمی‌آید. کشور ما هم دسترسی‌ به نیرو کار متخصص دارد و هم دسترسی به بازار فروش، دیگر نیزی به خام فروشیِ منابع طبیعی نیست. عربستان را هم جدی نگیرید، پفش می‌خوابد تا چند سال دیگر. (3488851) (alef-11)
 
مانی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۸:۵۸:۴۳
با سلام
در قدیم میگفتند عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
الان من میگم عربستان شود سبب خیر اگر خودمون بخواهیم.
اگر به شایسته سالاری روی بیاریم و انگیزهای که در جوانان وتولید کنندگان و... ازبین رفته و برگردونیم.میتونیم یه کشور آباد بسازیم.مگه ژاپن بعد از جنگ ویران نبود ما الان وضعمون که ازاون موقع اونا بهتره نیست؟
هممون یه جورایی متاصفانه حریص شدیم و تجملات جای زندگی با شور و نشاط رو گرفته یکم فکر کنیم که زندگی و دنیا وقتی قشنگه که همه هموطنامون زندگی قشنگی داشته باشن اون وقت درآمد نفت میشه اولویت چندم.ما میتونیم اگه دولتمردان بخوان مسئولین دست از اختلاس پروری بردارن بزرگترا با هم دعوا نکنن برای فلان پست و مقام .
بخدا ریشه تمام مشکلات درون کشوره اگه بخوایم میتونیم
حماسه دفاع مقدس رو یادمون نره
اگر در آن دوران اینچنین اختلاسهایی میبود کسی حاضر میشد برای باز کردن معبر روی مین بخوابه؟؟؟
خدا کنه عربستان قیمت نفت رو مجانی کنه تا اونایی که خواب خوردن و بردن پول نفت مردم ایران و میبینن نا امید بشن برن دنبال کارشون (3488870) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۵۶:۰۲
همانطور که عربستان در سال شصت و شش با پایین اوردن قیمت نفت باعث پایان جنگ ایران و عراق و فروپاشیه اقتصاد شوروی شد دوباره همان کار را تکرار میکنه تا ایران و روسیه را عقب برونه.احتمالا هم موفق میشه .چون پول زیادی داره و جمعیت کم. (3489170) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۴:۳۳:۴۴
بسیار هم عالی فقط اما و اگرش زیاده. فکر نکنم عمرمون قد بده. (3489842) (alef-11)
 
قلیدون
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۷:۱۴:۵۵
چطور خودت را با ژاپن مقایسه می کنی ؟ آنها هم مدیر بودند و هم وطن پرست . وقتی بسیاری از به اصطلاح مدیران و مسئولان ما ، به مردم و سرزمین اعتقاد ندارند و در خارج از کشور سرمایه گذاری کرده و دارای تابعیت دو گانه هستند ، امیدی به بهبودی اوضاع نداشته باشید . (3491345) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۹:۰۳:۰۱
ائتلافی که عربستان توش نباشه چی کار می تونه بکنه؟این هم از اون دست طرح های مدیریت جهانی هست که البته تاریخش گذشته (3488882) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۹:۲۰:۴۲
بنا برآمار سازمان جهانی انرژی تولید نفت روزانه به 95 میلون بشگه رسیده و با توجه به تولید سی میلیون بشگه ای اوپک افزایش قیمت نفت بدون کاهش تولید بقیه کشورها مثل روسیه امکان پذیر نیست (3488916) (alef-11)
 
محمد مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۹:۳۴:۵۳
این اتفاقات بد نیست اتفاقا اتفاقات خوبی هم هست امیدوارم نفت روز بروز کاهش بهای بیشتری پیدا کند تا مدیران ارشد کشور مجبور شوند برای جایگزینی درآمدهای نفت از معدن گسترده سرمایه های انسانی استفاده کنند (3488942) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۶:۰۳:۱۲
بنده خدا اون مدیرانی که شما می فرمایی حالا که ماهی 7-8 میلیون درآمد دارند حوصله کارو ندارند هزار جور فساد هست بینشون اون موقع که درآمدشون 3-4 میلیون باشه که خودت حدس بزن چطور کار خواهند کرد
در هر صورت من و شمای قشر ضعیف تحت فشار قرار می گیریم (3490093) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۰۴:۴۴
دوست عزیز ، زمان رژیم سابق هم همینطور بود- شاه با حکومت عربستان بر سر کنترل سطح تولید و افزایش قیمت نفت که خواست دولت ایران بود درگیر شد - عربستان آن موقع هم با افزایش قیمت نفت مخالفت داشت، اما شما حتما میدانید که عمده نفات جهان توسط اعضای غیر اوپک تولید و فروخته می شود- حتی روسیه عضو اوپک نیست. منافع کشور ها با توجه به تمایلات سیاسی شان متفاوت است و حتی اگر امروز تعدادی کشور دور هم جمع شوند و یک اوپک دیگری تاسیس کنند، احتمالا چند سال بعد با چنین مشکلاتی مواجه می شوند بنا بر این به نظر من وقت آن است که اوپک منقرض شود و بازار نفت هم مثل سایر بازارها با قوانین آزاد اداره شود. اوپک دیگر معنایی ندارد و امروز اوپک یعنی عربستان!!!! (3489013) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۱۳:۳۷
چه عجب بالاخره الف جان یک تحلیل واقعی از وضعیت اقتصادی عربستان رو بیان کردید!!! اکثر رسانه های کشور جوری وانمود می کنن که انگار پایین آمدن قیمت نفت باعث متلاشی شدن نظام اقتصادی این کشور شده فقط با فروش 5% یکی از شرکت های خودش درآمد 500 میلیاردی به دست آورده این رو بگذاریم کنار ذخیره ارزی 900 میلیاردیش می بینیم که حالا حالا ها می تونه این فشار رو روی روسیه و ایران حفظ کنه (3489052) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۹:۵۴
صدا سیما وتفکر پشت اون بزرگترین دشمن این مملکت است ! (3489622) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۰:۲۳:۲۴
در یک بازار بیش از یک کارتل معنی ندارد و نتیجه ایده آل نخواهد داشت. فقط در صورت همکاری همه بازیگران بزرگ است که چند بازیگر میتوانند با هم مانند یک مونوپولی (عرضه کننده انحصاری) عمل کنند. (3489084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۷:۵۳:۲۴
جهت رهایی از اقتصاد نفتی باید قوانین اصلاح وجو امنیتی تعطیل وانحصار کنار رود وفساد اقتصادی ورشوه خواری شدیدآ سرکوب شود. (3490339) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۵۱:۲۰
چرا شرکت نفت ایران حداقل یک بیستم ارزش شرکت نفت عربستان را ندارد؟؟
چرا این موضوع و مشابه آن بررسی وسنجش نمیشود؟؟ (3490456) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۴:۱۴:۰۲
جواب نامردي غربيها بابت استاكس نت چيه؟ (3492508) (alef-11)
 
سادات
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۵۳:۳۹
هر کجا فرمایشی باشد و استعمار یا نوکران استعمار بخواهند نظم یک سازمان را به هم بزند از سازمان ملل گرفته تا این سازمان ها ی فله ای باید این سازمانها بایکوت و هر کشور هرچه به صلاح کشورش است عمل کند (3495665) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.