نظر منتشر شده
۱۷۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216484
حاتمی‌کیا بالاخره سکوت خود را شکست؛
آقای روحانی! جریان فرهنگی مردانی بزرگ می‌طلبد؛ تحریم اختتامیه به‌دلیل آرایش آرا
بخش داخلی الف، 30 بهمن 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۳۶
مراسم تقدیر دانشجویان دانشگاه تهران از فیلم «چ» به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با حضور مهدی چمران، مریم کاظم زاده، همسر شهید وصالی، ابوالقاسم طالبی و عوامل فیلم «چ» ابراهیم حاتمی‌کیا، مریلا زارعی، پژمان لشگری پور و زواره‌ای در سالن فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.

بعد از سخنرانی مهدی چمران و همسر شهید اصغر وصالی ،ابراهیم حاتمی‌کیا به روی سن آمد و سخنان خود را این‌گونه شروع کرد: گفتن این کلمه خیلی تکراری است که از این همه احساسات به وجد آمده‌ام ولی در تمام طول ساخت این فیلم تنها دلمشغولی بزرگ من این بود که نسل جوان و فرزندان ما با فیلم «چ» ارتباط برقرار کنند. چون احساس من این بود که باید این ارتباط برقرار شود و اگر این اتفاق بیفتد «چ» برنده این حرکت است

حاتمی کیا با اشاره به حوادث اوایل تاریخ انقلاب گفت: سالهای نخست انقلاب پر است از حوادث پررنگ دراماتیک که جای گفتن دارد ولی این‌قدر این فراز و نشیب‌ها تند بوده است و بعد از آن هم وقوع جنگ باعث شده است که این مسائل فراموش شود و کمتر از آن‌ها گفته شود. شاید فقط کسانی آن دوره را درک کنند که خیزش‌های عربی این سال‌ها و اتفاقات مصر و تونس و بقیه کشورهای عربی را پیگیری می‌کنند. ما تازه با دیدن این مسائل فهمیدیم که چه اتفاقات مهمی در آن دوره رخ داده است.

اگر نبود کسی که سکان پرتلاطم انقلاب را ناخدایی کند قطعا به وضع امروز انقلاب کشورهای عربی دچار می‌شدیم
او با اشاره به حوادث سال‌های اخیر کشورهای عربی گفت: اگر به مساله تونس، مصر، لیبی و تراژدی سوریه به دقت نگاه کنیم، کاملا واضح می‌شود که حقانیت خون بچه‌هایی که در ابتدای انقلاب جانانه ایستادند و با مظلومیت خودشان از انقلاب دفاع کردند چه قدر موثر بوده است و اگر نبود کسی که سکان پرتلاطم انقلاب را ناخدایی کند قطعا به همین بلایی دچار می شدیم که این کشورها دچارش شده اند. از این نظر هم شاید بتواند «چ» قابل تفسیر باشد که نشان می‌دهد چه بر ما گذشته است.

حاتمی‌کیا با اشاره به اینکه ممکن است عزیزان کردی از اشاره به حواث پاوه در «چ» دلگیر شده باشند گفت: من شنیده‌ام که بعضی دوستان ناراحت شده‌اند که این فیلم نگاه مهربانانه‌ای نسبت به نژاد مطلوم کرد ندارد اما واقعیت این است که پاوه و امثال اصغر وصالی ها و چمران‌ها به کمک تظلم خواهی مردم پاوه که خالص کرد هستند و اکثریت اهل تسنن آمدند و من می‌خواستم همین را در فیلم تصویر کنم.تصویر هم بعضی وقت‌ها خالص می‌شود و بعض‌وقت‌ها می‌شود اسلحه‌ای که شلیک می‌کند و اسلحه‌ای که پاسخ می‌دهد و هر دو دست دو نفری است که یک لباس پوشیده‌اند و این جاست که موقعیت را تراژیک می‌کند و همان ماجرایی پیش می‌اید که در عملیات مرصاد بود که در مقابل ما کسانی بودند که به زبان خود ما حرف می‌زدند . این هم از طوفان‌های انقلاب بود و مگر در دوره صدر اسلام و دوران حضرت علی غیر از این بود؟

«چ» تمام انرژی‌ام بود برای فریاد تظلم‌‌خواهی عزیزان کرد
کاگردان «چ» افزود:‌من برای عزیزان کرد بسیار احترام قائل هستم، مخصوصا اهالی پاوه و دلم می خواست تمام انرژی‌ام را به کار ببرم که فریاد تظلم خواهی این عزیزان را نمایش دهد، اما به هر حال خناسانی هستند که این مورد را می‌‌خواهند به جلوه دیگری نشان دهند.

چمران برای همه ایران و همه افکار است/ خودمان او را مصادره نکنیم
حاتمی‌کیا با ابراز خوشحالی از قرار گرفتن بین دانشجویان گفت:‌من کم دانشگاه می‌آیم چون با حضور در جمع جوانان یا باید با صراحت لهجه، همان‌جور که عزیزان مرا می‌شناسند حرف بزنم و یا اینکه سکوت کنم و حرفی نزنم. من وقتی پای صحبت یک جوان می‌نشینم اهل مدارا کردن نیستم و صریح و جسور صحبت می‌کنم و بعضی وقت‌ها فکر می‌کنم به همین دلیل مشکلاتی پیش می‌اید بنابراین ترجیح می‌دهم به شکلی رسمی در این محفل‌ها حضور نداشته باشم.به هر حال تبرکا این آغاز اکران فیلم در دانشگاه‌ها و آمدن جوان‌ها پای این فیلم است و خواهش من این است که به همین لحن و لهجه چمران در فیلم بدانیم که چمران برای همه است، چمران برای همه ایران و همه افکار است و خدای ناکرده خودمان او را به نوعی مصادره نکنیم که همین مصادره کردن به نوعی کم کردن این عظمت است.امیدواریم که تک تک شما خانواده‌ها را تشویق کنید که این فیلم را ببینند .

به اختتامیه نرفتم چون احساس کردم آرایشی از پیش چیده شده است
او اشاره به نرفتن خود در اختتامیه فیلم فجر گفت: من به اختتامیه نرفتم چون احساسا کردم که آرایشی چیده شده است چه آگاهانه و چه ناآگاهانه که به نظر برسد که من مقبول جریان سینما نیستم به تعبیر کسانی که قبلا در جشنواره هم گفته بودند.

وقتی می‌بینم از طرف مدیریت جشنواره به «چ» اعتنایی نمی‌شود و دوستان الگوهایشان را از آن ور آب از ردکارپت می‌گیرند گوشه‌ای می‌ایستم
او گفت: ورود به مسائل پیچیده دفاع مقدس در «چ» لازم بود تا ببنیم چه چیزی به درد امروز من می‌خورد و کدام بخش از زندگی چمران به درد امروز من می‌خورد.اما وقتی می‌بینم که از طرف جریان خود جشنواره به این اعتنا نمی‌شود، چیزی که برمی‌گردد به شیوه مدیریت جشنواره فجر ترجیح می‌دهم گوشه‌ای بایستم. وقتی این دوستان الگوهایشان را از آن ور آب می‌گیرند، الگویشان را از نوع زمین می‌گیرند و از ردکارپت، دیگر چه کار می‌شود کرد.. من فکر می‌کنم به جای اینکه به زیر کفش ها و رنگی که زیر کفش‌ها قرار می‌گیرد، دقت شود باید به افکار و تفکر دنیای شرق توجه کنند.

وقتی فیلم «چ» حتی در حوزه فیلمنامه هم انتخاب نمی‌شود، معنی‌اش این است که «چ» مساله دوستان نیست و قرار است اعتماد نشود
افزود: واقعیت این است که وقتی فیلم «چ» حتی در حوزه فیلمنامه به عنوان مضمون واجد شرایط هنری و فرهنگی هم انتخاب نمی‌شود، این معنی دارد و معنی‌اش این است که این مساله مساله دوستان ما نیست.اینجا همان پاشنه‌اشیلی است که من با آن مشکل دارم. ورود به دوران اول انقلاب که دورانی به شدت پیچیده است همانند ورود به میدان مین است و کار بسیار سختی است و بسیاری از چیزها را باید رعایت کرد. وقتی که من می‌بینم توجهی نمی‌کنند و قرار است اعتنایی نشود و فقط به وجه تکنیکی کار توجه می‌کنند دیگر چه کار می‌توانم انجام دهم.

وقتی سوال می‌شود چرا «چ» را در نظر نگرفتید، می‌گویند احتیاجی نیست که جایزه بگیرید رئیس‌جمهوری به آن جایزه می‌دهد/هوشمندی من به من می‌گوید به نام نامی بچه‌های جنگ غریب بایستم کنار و جلو نیایم
حاتمی‌کیا افزود: وقتی هم سوال می‌شود چرا «چ» را در نظر نگرفتید، می‌گویند احتیاجی نیست که جایزه بگیرید رئیس‌جمهوری به آن جایزه می‌دهد جایزه ‌ای که انکار هم شد. چیزی که قرار بود بدهند و بعد هم منکرش شدند.من وقتی می بینم یک نوع اراده‌ای هست که از من به عنوان یک فیلمساز وابسته تعبیر کنند و من را وابسته تعریف کنند و علاقه‌مندند که من از دست رئیس‌جمهور جایزه بگیرند و نه از دست همکارانم، خب هوشمندی به من می‌گوید که به نام نامی بچه‌های جنگ غریب بایستم کنار و جلو نیایم.

ساده‌لوحی دوستان جشنواره را که می‌بینم نمی‌توانم ساکت بنشینم/ نه عزیزان همه چیز نگاه سلیقه‌ای نیست
وی با اشاره به جوایز متعددی که از جشنواره های فجر گرفته است گفت من از این شیشه‌ها زیاد دارم و اصلا جایی هم ندارم که این شیشه‌ها را آنجا بگذارم. بحث من اصلا سیمرغ نیست. بسیار وسیع‌تر از این است.وقتی می‌بینیم جشنواره‌ای مثل برلین قرار است که با جهان غرب و آمریکا آشتی کند رئیس هیئت داوران را اسپیلبرگ قرار می‌دهد و وقتی که می‌خواهد با خاورمیانه آشتی کند رئیس داوری را انتخاب می‌کند از بین جریانی که نهایتا آنچه آنها می‌خواهند بشود نمی‌توانم ساکت بنشینم. ساده لوحی دوستان جشنواره را می بینیم که خیلی ساده لوحانه اشاره می‌کنند که اینگونه نیست و اینها همه نگاه سلیقه‌ای است. نه عزیزان سلیقه‌ای نیست.

باید به بی‌اعتنایی به جریان فیلم‌های مثل «شیار ۱۴۳» توجه می‌شد
حاتمی‌کیا در ادامه عنوان کرد: من دیدم بعضی از دوستان از هیئت انتخاب آزرده شدند که چرا من موضوعی در مورد فیلم شیار ۱۴۳ مطرح کردم ولی باید این موضوع را می‌گفتم چون این اتفاق آنجا باید رخ می‌داد و توجه می‌شد که اعتنایی به جریان فیلم‌های شیار ۱۴۳ نمی‌شود جریانی که می‌آید اولین جایزه را از دستان مردم می‌گیرد و همه داوران جشنواره متفق القول بر بازی مریلا زارعی در این فیلم تأکید دارند بحث من در باره همین نکته است که چه میشود که چنین اتفاقی می‌افتد و همین موضوع باید آسیب شناسی شود.

نامه‌ می‌نویسند و به من می‌گویند که قیم‌مآبی/ من قیم‌مآبم یا عزیزی که هر دولتی می‌رود و می‌آید به هر شکلی هست
وی در ادامه با اشاره به اینکه من احترام خاصی به هیئت انتخاب قائل هستم، اضافه کرد: پس از اظهار نظر من در مورد شیار ۱۴۳ آقای معلم در نامه‌ای اشاره می‌کند که من به گونه‌ای قیم‌مآب هستم. من فقط یک حرف در مورد این فیلم زدم. این عزیزی که هر دولتی می‌آید سرجای خود هست و کارش را انجام می‌دهد در دوره‌ی آقای احمدی‌نژاد حضور دارد و در دوره آقای روحانی هم حضور دارد و به هر شکلی در همه محافل با پاپیون و با کراوات حضور دارد، من از ایشان می‌پرسم که من قیم‌مآب هستم یا ایشان. که مرا متهم به قیم‌مـآبی می کند. من فقط یک اعتراض کردم که ایهاالناس به داد این جریان فرهنگی برسید که در کشور می‌گذرد.

آقای روحانی! فرهنگی مردانی بزرگ می‌طلبد نه کسانی که ۲۴ ساعت هم پای حرف‌هایشان نایستند
حاتمی‌کیا سخنانش را این‌گونه پایان داد: می‌دانم این حرف سبب ناراحتی می‌شود اما مجبورم بگویم که جناب آقای روحانی جریان فرهنگی مردان بزرگ می‌طلبد نه کسانی که نمی‌توانند ۲۴ ساعت پای حرف‌های خود بایستند. من بابت این نوع سخن گفتن هزینه دادم و افتخار من این است که با همین ها هست که اسم من پیش شما جوانان عزیز است.
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۵۵:۲۱
با کمال احترام به آقای حاتمی کیا که خاطرات جوانی من در آثار ایشان متجلی میشود

سینمای ما یا می خواهد از دید تکنیک سینماگری در جشنواره بررسی شد و یا از لحاظ ارزش و یا هر دو

متاسفانه آقای علی معلم سخنگوی هیئت انتخاب فیلم جشنواره برخورد بسیار سخیفی با انتقاد محترمانه آقای حاتمی کیا انجام دادند.

برخورد آقای معلم نشان داد که متاسفانه انجام اصلاحات در سینما پس از رکود دولت احمدی نژاد، قرار است بدست افرادی نظیر آقای علی معلم بیافتد که ارزش های فیلمهایی نظیر شیار و چ را نبینند.

امیدوارم سازمان سینمایی دولت امید فریب افرادی را نخورد که پیرامون سفره چمباتمه خواهند زد. هویت سینمای ایرانی آمیخته از علی حاتمی و مهرجویی و حاتمی کیا و بزرگان دیگر است که مضمون ساز هستند. (1983878) (alef-10)
 
ساناز
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۰۳:۰۷
عمو ابراهیم؛ الان جنگ فرهنگی از نوع مرصادش شده(از ما و بر ما)، شما فرماندهی کنید ما سربازی می کنیم. (1984316) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۶:۴۰
چرا همیشه می خواهید یکی فرماندهی کند و شما سربازی؟ کی می خواهید بفهمید که خودتان هم سربازید و هم فرمانده. (1987453) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۰۳:۴۵
چ برای چمران ساخته شد یا برای فجر?! (1984317) (alef-10)
 
نظر من!
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۵:۳۸:۲۲
نمیدونم چرا بخاطر آژانس شیشه ای که یه فیلم کپی کاری از روی "بعد از ظهر سگی" ال پاچینو و فیلم قبل انقلاب "در امتداد شب" بود حاتمی کیا رو اینقد گنده کردیم. حاتمی کیا یه مستندساز رده متوسط هست همین. اگه رانت و ارتباطات قوی نداشت اصلا فیلمساز نمیشد. عین دهنمکی.تو سینما هم همیشه دنبال خودنمایی برای جلب نظر افراطیون و هتاکی به کارگردانان مستقل مثل فرهادی بوده. (1984487) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۸:۱۲:۳۳
لطفا وقتی چیزی از سینما نمیدونی نظر نده. قرار نیس که هر فیلمی که مضمون فیلمش گروگان گیری بود شبیه آژانس شیشه ای باشه. اگه به من بگن بهترین فیلم تاریخ ایرانو بگو اون حتما آژانس شیشه ای هست (1987204) (alef-15)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۰۹:۴۳
بسم الله الرحمن الرحیم
خوب شد معنی مستقل رو هم فهمیدیم البته با طعم جدید (1989432) (alef-15)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۲:۴۳:۵۶
فیلم آقای حاتمی کیا 6 تا جایزه برد دیگه چی میخواستن ایشون؟
1. سیدهادی اسلامی برای فیلم «چ»
2. حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «چ»
3. : بهمن اردلان / سیدعلیرضا علویان برای فیلم «چ»
4. بابک حمیدیان برای فیلم «چ»
5. مهدی حسینی‌وند برای فیلم «چ»
6.بنیاد سینمایی فارابی برای تهیه‌کنندگی فیلم «چ» (1985463) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۲:۳۱:۳۲
احتمالا منظورش اين بوده كه چرا به خودش جايزه يا به قول خودش شيشه ندادند.من خيلي حاتمي كيا رو دوست داشتم يعني يك روزي اسطوره كارگرداني بود برا من ولي وقتي ديدم به فرهادي توهين كرد ولجاجتش با فرهادي يا ديگر كارگردانها سياسي است نه هنري چرا كه اگه هنري بود مي تونست اقلا يك نظري در مورد فيلمهاي سخيف ده نمكي( كه دوران دفاع مقدس رو به گند كشيد) بده ديگه ازش برگشتم!حاتمي كيا ظاهرا ميخاد همه چيز در اختيارش باشه تا فيلم بسازه و حتما جايزه بهش بدن!شايد انتظار داره مثل فيلم به رنگ ارغوان بهش جايزه بدن (1990011) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۵۷:۰۶
جابه که اون بخش از اختتامیه که صحبت های هنرمندان رو به رئیس جمهور نشون میداد شامل این نوع حرف ها نمیشه
به هرحال حاتمی کیای عزیز الان وقت صبر است ... (1983884) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۸:۴۵:۳۰
بنده خدا جایزه نگرفته چه میکنه 8 سال پیش کجا بودند خدایش خیلی مضحکه چه جنگی بر ضد دولت شروع کردند همه جانبه هرکس یه وزارت خونه را تحویل گرفتند جهت تخریب (1987220) (alef-15)
 
پریسا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۰۲:۱۰
حاتمی‌کیا با انتقاد از علی معلم که حاتمی‌کیا را به رفتار قیم‌مابانه متهم کرده بود، گفت: من قیم‌مابانه رفتار می‌کنم یا شمایی که در هر حکومتی هستید. یک روز با پاپیون هستید، یک روز با کراوات و یک روز با پیراهن سفید. شمایی که در دولت احمدی‌نژاد هستید و در دولت روحانی و خاتمی هم هستید. من قیم هستم یا شما؟ (1983900) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۰۲:۳۶
آقاي حاتمي كيا اگر داوران رو قبول نداشتي نبايد در سيمرغ شركت مي كردي (1983901) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۴۲:۰۱
شما اصلا می دونی جشنواره یعنی چی که اینجوری نظر می دی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/// (1983979) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۰:۰۵:۰۵
جون من شما یکی میدونی!!!!!!!!!!!!!!!!1 (1984413) (alef-10)
 
ببوگلابی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۰:۱۰:۰۹
حاتمی کیا فکر میکنم درد شما اتفاقا سیمرغ و جایزه است اگه چ را برای رضای خدا ساختی که خودش جای حقه و تو رو عزیز میکنه اگه برای شهرت ساختی که بیگیر نگیر داره و حالا به هر دلیل نگرفته....آخه شما هم که ادب و اخلاق رو زیر پا گذاشتی و به خیلی ها تهمت و افترا زدی که اصلا به شخصیت شما جور در نمیاد... (1984419) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۷:۵۳
حداقل زور آزمایی خیابانی نکرد. (1984128) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۲۶:۱۰
چرا وقتي مثل خودتون صحبت ميشه ناراحت مي شيد دوست عزيز (1984733) (alef-10)
 
رسول
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۳۵:۴۲
هوش اجتماعی شما پائین نیست !

جسارت نشه

ولی به نظر شما تاثیر انتقاد این طوری بیشتره یا کنار کشیدن ؟ (1984151) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۰:۴۵
هوش به در گفتن ديوار شنيدن شما چطور!؟ (1984676) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۰۵:۳۹
شاید ایشون قبول نداشته باشه ، افراد گروهش چه گناهی دارند که امید دارند کارشون توی جشنواره دیده بشه ! (1984707) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۳:۲۴:۰۲
پشتوانه مشروعیت جشنواره فجر داوران آن نیستند. پشتوانه جشنواره «فجر» یک انقلاب است و مردمی که 35 سال پای آن ایستاده اند. (1984817) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۰۵:۲۳
مرحبا . مردی بخدا (1983903) (alef-10)
 
دو کلام با آقای حاتمی کیا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۰:۱۵
اتفاقاً آقای حاتمی کیا هیچ موقع بابت حرف زدن هزینه ای ندادند! اتفاقاً ایشون خیلی دقیق بلد هستند که در طوفانهای اجتماعی سر در لاک سکوت فرو ببند و لام تا کام حرف نزنند. وقتی سینماگران قلع و قمع می شوند، آقای حاتمی کیا در حال گرفتن پروژۀ بعدی شان هستند. وقتی در جشنوارۀ سال 89 بخش اعظم سینماگران به دلیل دلخوری و اعتراض به شرایط در جشنواره شرکت نکردند یا نامه های اعتراضی مینوشتند یا خانه نشین شده بودند، آقای حاتمی کیا با شوق در آن جشنواره بی رقیب مانده بودند و یکه تازی می کردند و بر روی سکو پیروزی های خود را جشن می گرفت.

آقای حاتمی کیا! برادر! مردم چشم دارند، می بینند، گوش دارند، می شنوند! ای کاش در هشت سال گذشته، اعتراضکی به فضاحتهای پدید آمده می کردید. ای کاش یه بار در حمایت از «مردمان درجۀ دوی ایران» هم حرفی میزدید!

آقای حاتمی کیا! شما مدافع و غمخوار مردم نیستید، شما دلسوز «حاج کاظم»ها هستید. به همین خاطر آرام آرام مردم میفهمند و از سینمای شما فاصله می گیرند، چون دغدغۀ شما، دغدغۀ جامعه ای که در حال له شدن هست، نیست! دغدغۀ شما، دغدغۀ این مردمی نیست که دارند زیر فشارهای عدیدۀ سیاسی-اجتماعی-اقتصادی له می شند.

ای کاش درک می کردید، که اگر همین امروز شهید چمرانِ محبوب شما زنده بود، به مردم رسیدگی می کرد و در برابر ظلمها می استاد و می دانید الان کجا بود؟ .... (1983909) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۰:۳۰
"...مردم از سینمای شما فاصله میگیرند..."
جالبه!مردم از فیلم های حاتمی کیا فاصله میگیرند! فاصله میگرفتیم و خبر نداشتیم...! (1984000) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۳:۰۲:۴۵
مردم!!!!!!!!

فاصله از حاتمی کیا!!!!!!!!

هرگز هرگز (1984791) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۰:۰۹
من فیلم دونفر را هرگز نگاه نکردم
1- دهنمکی
2- حاتمی کیا (1987905) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۱:۰۹:۵۶
من هم فیلم دو نفر را هرگز نگاه نکردم:
1- دهنمکی
2- فرمان آرا (1989314) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۲۰:۳۴
احسنت (1984044) (alef-10)
 
فاطیما
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۴۳:۲۷
شما وکیل وصی مردم هستید که مردم مردم می کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ما برای حاج کاظم ها وشهید چمران ها ارزش قائلیم وبرای ابراهیم حاتمی کیاها که همیشه دفاع مقدس رادر سریالهایی چون خاک سرخ و در سینما زیبا تصویر می کشند تا دفاع مقدس وشهدا ورزمندگانش همیشه افتخار ما باشند وهمیشه ارتباط خوب با فیلمهای ایشان برقرار شده.
آقای حاتمی کیا خسته نباشید ودست مریزاد که هنوز در این تهاجم فرهنگی که گریبان سینما را گرفته یادآور آن 8سال پر از صلابت وشهادت هستید.
آفرین ومرحبا از شما اجرتان با سالار شهدا علیه السلام وهمه شهدا
باز هم بسازید تا ما از سینما نا امید نشویم (1984075) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۴۸:۱۶
داداش قربون دهنت. (1984083) (alef-10)
 
ارش
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۰۹:۱۹
بعضیام که همه چیز سیاسی میبینی!!
دید سیاسی داشتن خوبه
اما برخی ها بیش از حد سیاست زده اند (1984114) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۵۵:۵۳
شما مثل کارمندان سازمان سینمائی حرف میزنی نه مردم. (1984188) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۰۴:۴۱
با این نظر ونوشته کاملا موافقم (1984204) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۴:۵۹:۳۵
موافق بودن شما کمکی به تغییر فضای ذهنی خاکستری و پر عفونت بعضی ها نمی کند. خانم نرگس آبیار سال 84 وارد سینما شد!! و دقیقا در برهه ای که بعضی ها بر اثر بیماری های فکری و تخیلی خودشان تشریف بردند کنج خانه، نرگس آبیارها با درک صحیح حقیقت هنر و تلاش مجدانه، به این افتخارات رسید.
به قولی؛ بعضی ها مثل زخم می مانند، باید رهایشان کنی، خودشان بالاخره یک روزی خوب خواهند شد.
در ضمن؛ آقای حاتمی کیا فیلمساز است، شو من و هوچی گر نیست. با برخی نقایصش دست کم همیشه یک نوع لباس پوشیده. دلیلی هم ندارد بر اساس نگرش، فضای ذهنی، عقده ها، ومطلوبات شما فعالیت کند. و اتفاقا فیلم توقیفی هم دو تا داشته که هنوز یکی اش توقیف است. بهتر است این خوی دیکتاتوری را کنار بگذارید... (1984913) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۴۲:۵۹
آقای حاتمی کیا میفهممت! و دوستت دارم. حرفهایت به جا و درخور است. حق همیشه نگهدارت باشه... (1984275) (alef-13)
 
لالایی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۱۱:۰۶
یعنی میخوای بگی الان اعتراض نداره که همه اونایی که به این آقا رای دادن به غلط کردم افتادن. من که مطمئنم اونموقع که رای دادم کور بودم اگه میدونستم قراره هسته ای بره و به امام حسین(ع) توهین بشه اصلا بهش رای نمیدادم گفتم میاد اوضاع بهتر میشه اقتصادم خوب میشه اومد گند زد تو همه چی دروغ گوی شیاد. خر بودم بهش رای دادم (1984329) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۳۰:۱۷
دسوز حاج كاظم ها بودن لياقت مى خواهد، همه كشور شمال شهر تهران نيست! (1984361) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۴۶:۲۱
اگه حاج کاظم نماد واقعی مردم نبود پس کی میتونه باشه ؟ ولی تا حدودی هم بد نگفتید . از آدم پاکی مثل حاتمی کیا من هم انتظار دارم در مورد حال مردم هم کاری کند . ولی واقعا" آیا میشود ؟ (1984389) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۴:۴۸:۰۶
حاج کاظم عزیزه ولی نماد قشر کوچکی از مردمه نه همه... (1984901) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۰:۱۸:۳۵
با توجه به اینکه ایشان را می ستایم ولی تا حدی نوشته دو حرف باحاتمی کیا را قبول دارم.یک جوری ایشان خود را محصور کرده اند. (1984423) (alef-10)
 
توکلی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۰:۲۱:۵۵
حاتمی کیا دردمند است نه روشنفکر نمای غربزده ای که فقط نق بزند... شماهایی که اینهمه از روزگار سختتان دم میزنید آخر غایات فیلمهاتان اینست که مرزهای سینمای نجیب را بشکنید یا از انقلاب و ارزشهای آن براءت بجویید... شما تشنه مضمحل شدن در غربید... غربی که همه چیز خوار است... اگر دستش برسد با جادوی سینمای دروغ برایتان چمرانی میسازد که: اگر بود در کنج انزوا بود! چمران همو بود که در اوج سیاست بازی ملی نماها و آتش افروزی منافقان جبهه اصلی را شناخت و در اوج خیانت پیشگیهای پشت جبهه خونش را در دهلاویه تقدیم اسلام کرد ... او که برکلی را گذاشت و دهلاویه و پاوه را برگزید کجا و شما حسرت زدگان لوس آنجلس و اسکار کجا... و امام ره آنگونه از او به خاطر برگزیدن جهاد در جبهه اصلی بجای سیاست بازی یاد کرد... بچاید زبانی که امروز چمران بزرگ را در کسوت اصحاب نق ببیند... کجادانند حال ما سبکباران ساحلها (1984425) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۹:۲۵:۵۸
احسنت (1986418) (alef-13)
 
حجت
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۰:۵۰:۴۵
در همین هشت سال گذشته اصغر فرهادی بیشتر از 10 تا جایزه از جشواره ی فجر گرفته که یکی از نوابغ کارگردانی ایران هست، بیضایی، کیمیایی، مهرجویی، مازیار میری، کاهانی و... کارگردانایی هستند که تو این هشت سالی که به گفته ی این دولت حال سینما خوب نبوده بهترین فیلمهای تاریخ ایران را ساخته اند اونم نه یکی چند تا کار انجام داده اند. دوست عزیز من و شما که فیلم نگاه میکنیم نباید حرف این سیاسیون رو تکرار کنیم. (1984437) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۰۸:۰۸
آقای حاتمی کیا از شما درخواست دارم یه کم از هنر خود را صرف مشکلات روزمره مردم کنید .حرف بزرگ بزرگ زدن هنر نیست.داستان جنگیدن برای یه لقمه نان.داستان یه سقف برای خواب.اونم تو ثروتمندترین کشور دنیا!!!!!! (1984444) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۱۴:۴۹
کاش می تونستم هزار تا لایک می زدم (1984447) (alef-10)
 
بهتر دیدن
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۲۹:۴۸
بسم الله الرحمن الرحیم
متن جوابیه شما را ونظرتان را خواندم شما اولا نسبت به اینکه شهید چمران محبوب آقای حاتمی کیاست اشتباه میکنید ایشان یک شخصیت جهانیست و در دنیای اسلام محبوب است چرا که ایشان حتی قبل از انقلاب مبارزه بر علیه صهیونیستها را آغاز کرده بود وبه تمامی موقعیتهای خاص خودش در امریکا پشت
کرده تا سهم خود را به تکلیفش ادا کند حال این فیلم نماد آقای حاتمی کیا نیست بلکه گوشه ای از آن گذشتها و ایثارها را به تصویر میکشد آیا نمایش این شخصیتها در نمای ملی نه جهانی واسلامی موجب افتخار و انگیزه جامعه نمیشود ما میتوانیم با نمایش اینگونه شخصیتها در دنیا میتوانیم به دنیا قدرت درک و انعکاس ارزشی اسلام برای دنیا غیر باشد و اگر بتوانیم راه صحیح را بپیماییم موجب غرور و افتخار ومشی آزادگی جوانان در حال آینده خواهد شد
پس بهتر است به اینگونه فیلمها فقط به صرف فیلم نگاه نکرد بلکه پروژه است و اشاره ای به فیلم عمر مختار وآثار آن بسنده کرد پس بهتر است بهتر دیدن را
مد نظر داشت واز قالب شخص و فرد خارج شد .....والسلام علی من التبع الهدی (1984457) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۳:۰۷:۳۳
اگر حتي يك نفر در لبنان كه نه در عربستان هم نه در افغانستان هم زبون چمران رو شناخت اون وقت بيل بگو جهاني پدر بيامرز كجايي هويتمون خوردن و بردن (1986827) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۳۲:۰۶
شهيد چمران ما ؟!!! ازاين طرز نظر دادنت كاملا مشخصِ كه با مردم فرسنگ ها فاصله داري (1984459) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۴:۰۴:۳۹
اتفاقا حاتمی کیا کسیه که بیشتر از هرکسی دیگه به مسائل عمیق جامعه نگاه داره. از به رنگ ارغوان گرفته تا گزارش یک جشن نه مسائل زودگذر و سطحی (1984481) (alef-10)
 
دوکلام با شما
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۶:۴۴:۴۵
در جواب شما این بس که مردم هیچ وقت از سینمای حاتمی کیا فاصله نمی گیرند. ایشون اومده بود مشهد برای اختتامیه. یه فاصله 500 متری از سالن تا ماشین حامل ایشون بود. فک کنم از ازدحام 30 دقیقه همین فاصله رو تو راه بود. (1984492) (alef-10)
 
على عليارى
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۶:۵۲:۴۲
شمانمى خواد درجه فهم مردم باشى كه حاج كاظم هارا از آنها جدا مى كنى ، باورم نمى شه ،حاتمى كيا براى دفاع ازحاج كاظم ها سرزنش بشه ، اگر دو كلام حرف داريد يكى از انها را به تخريب اختصاص ندهيد. (1984494) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۰۳:۵۱
موقع اكران فيلم ها همه چيز مشخص ميشه (1984514) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۱۶:۳۹
آقای حاتمی کیا دلمشغولیتان نسبت به دوره جنگ تحمیلی کاملا بجا. ولی لطفا توجهی هم بفرمایید که چرا سایتی نظیر رجانیوز با چنان القابی از شما حمایت می کند یا صدا سیما در بخشهای مختلف خبری خود فقط به شما می پردازد شما باید بهتر بدانید رجانیوزها و صدا سیما چقدر از حلقه اکثریتی مردم فاصله دارند ، باید بدانید اینها فقط بدنبال استفاده ابزاری از شما هستند شما فقط کافیست فیلمی واقع بینانه از سایر مسائل روز اجتماعی بسازید تا ببینید آن موقع هم در کنارتان خواهند بود؟! (1984520) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۹:۳۲:۵۲
شما یکم کمتر طوطی باش.

شما باور نکن حرف چهارتا خائن بالا شهر نشین رو که خودشون رو دلسوز حلقه حداکثری مردم نشون می دن و میگن مردم با مان.

سعی کن چشات خواب نمونه. سعی کن. بیدار میشی ان شاءالله (1986440) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۱۵:۵۸
حرف دل مردم رو زدی به خدا... این حاتمی کیا کجا بود در دولت قبل که همه رو قلع و قمع می کردند... همه امکانات نظامی و فرودگاهها و پئل همیشه در اختیار فیلمهای ایشان است تا تفکر اقلیت رو در یک شکل فریبکارانه به خورد جامعه بده (1984545) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۴۳:۰۳
سلام
دوست عزیز ، حداقل کمی به اطرافتان نگاه کنید و بنویسید ، به گفته خودتان مردم چشم دارند و می بینند ، اول این که آتش زدن حلقه های به رنگ ارغوان رو مردم دیدند و یادشان هست ، دوم این که صحبت های ایشون در گزارش یک جشن رو مردم دیدند و یادشون هست و در نهایت نمی دونم شما کجا هستید و از کجا نشستید و حماسه کلیک کلیک بنگ بنگ رو پیش می برید ، اما خیلی از حاج کاظم های فیلم های حاتمی کیا از همین مردم هستند ، بعید می دانم رفته باشید اما یک بار سری به قطعه های 44 و 48 بهشت زهرای تهران بزنید ، حاج کاظم ها و عباس ها و اصغر هایی رو می بینید که از 13 تا 80 سال سن دارند ، اون ها هم مادر و پدر و همسر و فرزند داشتند ، شما که فیلم سازان خودتون رو دارید ، دغدغه چشمهایش و یک بوسه کوچولو و خوابم میاد و خلاصه خیلی فیلم های دیگر رو دارید ، اجازه بدید به عنوان بخشی از جامعه هم به حاج کاظم ها و عباس ها و چمران ها پرداخته بشه ، دغدغه ایشان را نمی دانم ، اما نگاه ما به ساخته های ایشان نگاه جامعه ای است که هر چند خسته از دعواها و بحث های بیهوده است و هر چند می بیند که دستاوردهای بسیاری را که می توانست نوید دهنده زندگی بهتری باشد را به یغما رفته می بیند اما ، نا امید نیست .
شاد باشید و شادمان (1984559) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۴:۴۷:۰۳
حرفتو قبول دارم رفیق...
حالا خوبه حضرت آقا با بودجه دولتی و میلیاردی فیلم ساخته و چندین جایزه هم گرفته...شما اگه دنبال عدالت بودی فیلمتو که بودجه سرشار و حمایت دولتی داشته وارد جشنواره نمیکردی که در حق خیلی ها ظلم کنی....
حالا خوبه که داوران به فیلمایی مثل قصه ها ، خانه پدری و...جایزه ای ندادند وگرنه چه میکردند اینها....آقای حاتمی کیا خدا شمارو به ابوالقاسم طالبی ببخشه،
یاحق (1984899) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۲:۱۸:۴۴
چمران اگه بود الان یا سوریه بود یا لبنان با مصر یا بحرین یا ... (1987095) (alef-15)
 
to
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۷:۱۹
كاملا اظهار نظر ها از اين دست را تايد ميكنم و آقاي حاتمي كيا را موجودي فرصت طلب و شالاتان ميدانم (1987896) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۱:۴۲
شایسته ای اقای حاتمی کیا .اطمینان دارم و از درگاه متعال مسئلت می کنم که همواره شایسته بمانی .

آثار شما یک به یک ماندگار است . نه سیمرغ می خواهد و نه تحسین حاکمان .
مرحبا ای هد هد هادی شده شما در خرد مردم در حقیقت پیک هر وادی شده است و در دلهای مردم عاشقانه و بی ریا جای د ارد

خدا قوت به شما که این چنین هنرمندئی شایسته بر مردم زمانه خویشید (1983913) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۲۲:۵۵
کلمه ی "بی سواد" چقدر برایم آشناست! فکر کنم بر همان وزن "خس و خاشاک" باشد! به هر حال هر دو، کلمه ی بدی هستند و به نوعی افراط، خود برتربینی، اقلیت کشی و ... اتفاقا یک بار در سال 88 هزینه ی سنگینش را دادیم، امیدوارم که مسئولین بالاخره یک روزی درس بگیرند. (1984136) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۱:۴۵
به نظر من حاتمی کیا که خیلی دوستش دارم وبهش احترام میذارم کمی تند رفته وصحبتهایش فقط به ضرر سینما وسینماگران تمام میشود ونفعی به آن نمیرساند.اگر ایشان به فیلمی که ساخته اعتقادداشته نباید بخاطر جایزه ندادن به آن که البته کار بسیار زشتی بودشروع کند به اینهمه سخنرانی وجو سازی.البته این نظر منه وصلاح خویش خسروان دانند. (1983914) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۶:۲۱:۳۸
در همه محافل با پاپیون و با کراوات حضور دارد،! ...خب اشکال به ایشان است یا پاپیون و کراوات ایشان؟ لباس های شما هم بدون پاپیون و کراوات چیزی از آن کم ندارد. در ضمن شما هنرمند خوبی هستید ولی دلیل نمیشود اظهار نظرهایتان دراین چند ساله خالی از حب و بغض و حسادت باشد. (1984489) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۶:۲۵:۳۴
آقای حاتمی کیا شما فیلم ساز خوبی بوده اید اما متأسفانه نه شهامت کسی مثل رخشان نبی اعتماد را دارید نه متانت و نجابت اصغر فرهادی را. (1984491) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۹:۴۰:۱۵
ایشون بخاطر وضعیت فکری سخیف و فرشی داوران جشنواره که بی فکر و میمون وار شاخص هاشون رو از غرب میگیرند این اعتراض ها رو کردن. وگرنه ایشون به قول خودشون از این جایزه ها زیاد بردن و فیلمشون هم با 6 تا سیمرغ به اندازه کافی جایزه برده.
ایشون وظیفه روشنفکریشون رو انجام دادند.

زنده باد حاتمی کیای اصیل و آسمانی نگر. حاتمی کیای برخاسته علیه کف کرده های غرب
مردی از جنس مردم مرد ایران زمین (1986451) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۲:۲۰
آقای حاتمی کیا ! ما هم مثل خودت بی سوادیم و بدان که با نحوه مدیریت دولت ، روز به روز به بی سوادان ایران زمین افزوده خواهد شد . ما بی سوادان خاری در گلوی آمریکا هستیم .
خواهشا سانسور نکنید . (1983916) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۴:۴۷
آخرش جالب بود، «خواهشا سانسور نکنید». برای چی الف باید این کامنت رو سانسور کنه. جوک گفتی برادر؟ (1984009) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۴۰:۱۱
چون منتقدین روحانی زیر تیغ سانسورش هستند (1984271) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۲۳:۰۹
نه بابا !!! :)) کل رسانه کشور دست شما تندرو هاست (1984728) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۴۹:۲۸
سانسور از طرف سایت های فیلتر شده؟ (1984763) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۷:۱۳:۲۷
اقای روحانی گفتند عده ای کم سواد.کلمات را به نفع خودتان تغییر ندهید.مگر اینکه معتقد باشید که هدف وسیله رو توجیه میکنه .و میشه بگین منتقدین کجا زیر سانسور هستند.؟؟؟ (1985063) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۳۵:۴۷
حرف شما سانسور نمیشه دوست عزیز ! یه عمریه تو بلند گو صداتون تو گوشه .... (1984065) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۱۱:۳۶
توي همون صدا و سيماي شما اعتراف كردند كه نخبه اي توي مملكت نمي مونه پس بدان باسواد و يبسواد جايگاهشان در ايران كجاست بعد حرف بزن. (1984217) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۳:۴۶:۳۱
اقايان با اين همه مدرك جعلى و وضاحت ، از كلمه بيسواد ناراحت هم ميشن ، خيلى جالبه . (1985928) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۵:۳۰
آزادمرد - شجاع و در عین حال بی ریا
حاتمی کیا دوستت داریم (1983924) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۴:۵۱:۲۵
همشو قبول دارم....اما تند رفت (1984908) (alef-10)
 
امین اسدی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۲۴:۴۴
فیلم های حاتمی کیا را دوست دارم، اما برایم اینگونه نامه نگاری عجیب است. هدف شما از این نامه چیست؟ قطعا داوری جشنواره قابل نقد است، به ویژه آنکه با تغییر دولتها ترکیب تعیین می شود و طبعا رنگ و بوی جناح حاکم را به خود می گیرد. اما جناب حاتمی کیای عزیز این نوع نامه نگاری و ابراز دلخوری برای عدم توجه به فیلم ساخته جنابعالی قابل درک نیست و اساسا در شان شما نیست. (1983940) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۵:۴۸
کدوم نامه؟؟؟ این حرفا که نامه نبود! لا اقل اول می خوندی بعد ... (1984012) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۹:۲۱
این نامه نبود دوستم ! اظهاراتشون در اکرا ن فیلم در دانشگاه تهران بود (1984018) (alef-10)
 
ارش
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۰:۲۲
دوست عزیز مطلب با دقت بخوان
نامه چیه (1984115) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۳۱:۵۶
متن را بخون بعد اظهار فضل كن! (1984363) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۳۳:۴۶
اصلا خوندي خبر و ؟! (1984460) (alef-10)
 
انسان
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۲۹:۴۹
اقای حاتمی کیا،روی موج احساسات مردم سوار نشوید و سعی کنیدخودتان باشید،نه در خدمت واژه ها و بازی کردن با کلمات. (1983947) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۰:۰۷
اقای کارگردان امثال شما ها با حرفاشون و بزرگ کردنه فیلم شیار 143 باعث حذف یکی ازفیلم های خوب امسال شدید
اگه امثال جایزه میگرفتید با زهم اینا رو میگفتید !؟ (1983999) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۴۷:۰۴
کدوم فیلم خوب؟ (1984283) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۰۳:۱۹
خانه پدری
طبقه حساس
عصبانی نیستم (1984537) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۳۳:۵۳
كدوم فيلم خوب؟
از بس گفتن فيلم خوب خودشون هم كم كم باور كردن ! (1984365) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۴۵:۳۴
شیار خودش فیلم بزرگی بود (1984388) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۴۹:۱۹
ابراهیم ! با این زبان سرخ آتشین در انتظار ترکش های فراوان حضرات باش، در انتظار بایکوت و ناسزاگویی جماعت روشنفکر مدعی باش. آن هایی که تو را به سکوت در 8 سال گذشته متهم می کنند لابد یادشان رفته که در دولت نهم بود که به رنگ ارغوانت که همین جماعت مدعی آزادی توقیفش کرده بودند آزاد شد. این ها هنوز نیامده میخواهند هنر انقلابی را خفه کنند. (1984396) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۵۵:۵۹
برداشت ما این است که انتقاد ایشان،به خاطر جایزه نبردن فیلمشان نیست بلکه به دلیل فراموش شدن کسانی است که در جنگ و به دلیل این که جهان ما را در این جنگ نابرابر تنها گذاشته بود، به خاطر میهن،باور های دینی و یا هر دو، جانشان را فدا کردند. برای بازماندگان از جنگ که شیمیایی شدند و با رنج زندگی می کنند و جهان از انها خبری ندارد و یا دارد و خود را به بی خبری می زند،مانند جنگ بوسنی و هرزگوین و قربانیان انان که با بی اعتنا یی غرب به فراموشی سپرده شد در حالی که هنوز که هنوز است از جنگ جهانی دوم فیلم می سازند. گاهی به خود می گوییم چرا از کرخه تا راین،هیچ گاه به فستیوال ها،راه پیدا نکرد? ان چه شاید ایشان به ان انتقاد دارند، همین بی اعتنایی به برشی و بخشی از تاریخ است که گویا نباید نسل نو و یا مردم به یاد بیاورند . البته،سال هاست که دلمشغولی ما این است که چرا یک فیلم که رنج مردم ایران را در جنگ نشان می دهد به بیرون از کشور راهی پیدا نمی کند? (1984013) (alef-10)
 
رسول مشهدی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۰۱:۴۹
با سلام خدمت آقای حاتمی کیا

اینکه جشنواره فیلم فجر یک جشنواره دولتی و غیرمستقل است و اصولا دراین گونه جشنواره ها داورها و به طبع آن جوایز تقریبا بر طبق سلیقه دولتی که بر سرکار است انتخاب میشوند حرف شمادرست است.ولی لطفا راهی را ارائه دهید تا این معضل حل شود.آیا برپایی جشنواره های مانند جشنواره عمار را می پسندید.یا اینکه یک جشنواره مستقل از دولت و گروه های قدرتمند را راه حل میدانید؟ (1984020) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۰۲:۲۵
صد رحمت به جشنواره دولتي!ببخشيد كجاي جشنواره عمار مردمي بود؟ (1988441) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۴۳:۳۰
راستش فیلم ساز خوبی هستی ولی همیشه دید تک قطبی داشتی البته همه حق دارند حرفشان را بزنند ولی این همه باید حق دیگران را محترم بشمرند زمان دولت فبل شما خودت حرف نمیزدی یا نمیگذاشتند حرف بزنی. این سوال کلیدی است که فقط جوابش را خودت میدانی و خدا (1984076) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۴۷:۰۶
متاسفم از اين فرهنگ كه مردان روزهاي سخت در يك لحظه شخصيت آنها را لگد مال ميكنيم .خدا به ما و اينده ما رحم كند.در دولت ها معمولا افراد چاپلوس و متملق پست مي گيرند و شخصيت هاي بزرگ را زير سوال مي برند تا فرصت بيشتري براي دزدي و نفاق و مسئوليت چند روزه داشته باشند.درود بر حاتمي كيا (1984081) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۴۷:۳۹
واقعا مسخره است چرا آقای حاتمی کیا فکر می کنند اگر حرف دل برخی ها را بزند باید بدون داوری فیلمش اول شود (1984082) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۴:۵۴
آقای حاتمی کیا باز هم با مظلوم نمایی قصد همراهی اذهان عده ای ازمردم را دارد که معولا در این کار هم موفق هستند چند مورد هست که ایشان باید پاسخگو باشند 1- در جایی عنوان نمودند که الگو برداری از غرب مثل ردکارپت : خوب شما بفرمائید زمام امور را در دست بگیرید و به سبک دفاع مقدس مراسم جشنواره فیلم فجر را برگزار کنید اصلا آیا در این هشت سال گذشته که هر بلایی که ممکن بود سر سینمای ایران بیاید آمد شما آیا زبان به انتقاد گشودید که الان مدعی چمرانها شده اید . آیا سبک اداره امور در این چند سال گدشته مطلوب نظر جنابعالی نبود . اگر نبود چرا آن موقع غم وغصه بچه های مظلوم جنگ شما را وادار به انتقاد نمیکرد .
2-آقای حاتمی کیا هنر واقعی از دل فرهنگ مردم بیرون میاید و آنچه که جوانهای حال حاضر از شما که یک فیلمساز بزرگ هستی انتظار دارند رسیدگی به دردها و ارزوهای انان هست که امیدواریم هرچه زودتر فیلمهای بیشتری رو از جنابعالی ببینیم . (1984124) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۱:۴۰:۵۵
برایم جالب است که فیلم حاتمی کیا در دولت قبل توقیف می شود و جناب ایشان لام تا کام حرف نمی زند. حالا در جشنواره ی فجر جایزه ی فیلمنامه رو به ایشان نداده اند چنین قشقرق راه انداخته اند. متاسفم (1984165) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۳۱:۴۱
اتفاقا خیلی هم حرف زد
برنامه راز ، پارک ملت .. تقریبا هر جا رفته بود درباره توقیف فیلمش گفت و انتقاد هم کرد (1984744) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۰۲:۵۰
آقاي حاتمي كيا ، ارادت من به شما از بوي پيراهن يوسف و آژانس شيشه اي و حتي حلقه سبز شروع شد ، و حقانيت شما با توقيف به رنگ ارغوان گرديد .
اما
اما قبول كنيد ناخواسته درگير يك داستاني شديد كه زياد به شما هم ربطي نداشت ، فيلم شيار (قبل از اينكه نظر مردم را جويا شوند) به خاطر اين برجسته شد كه در مقابل رخشان بني اعتماد قرارش دهند ، وقتي هم كه آنوري ها در آنجا موفق شدند ،
متاسفانه اينوري ها تلافي آن را سر شما درآوردند .
به نظر من هم بهترين كار شما سكوت بود ، اما كمي هم با مسئولان جديد مهربانتر باشيد ، يادتان باشد اين سكوت و كنار ايستادن در هشت سال گذشته رويه بسياري از بزرگان سينما بود .
براي سال اول كه هنوز هم دولت به طور كامل مستقر نشده (مي دانيد كه منظورم چيست) ، همين كه بزرگان باز هم پاي كار آمدند چيز مباركي است .
به اميد برگزاري بهتر جشنواره فجر سالهاي اينده (1984199) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۰۴:۴۰
جناب حاتمى كيا ؛
براى يك جايزه اين همه غصه خوردن و قصه بافتن لازم نيست /
بزار مردم قضاوت كنن ؛
يه فيلم بساز از مردمى كه 8 سال از بس تورم بود "متورم" شدند و حالا شما "متوهم " شده و داد ميزنى واسه يه سيمرغ !!!
براى يه شيشه كه آدم ناراحت نميشه / (1984203) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۷:۰۶:۰۰
خیلی جالب نوشتی (1985045) (alef-10)
 
یاسر
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۱۵:۵۸
سلام، آقای حاتمی کیا، از طرفداران شما هستم. حرفهای شما من را یاد آژانس شیشه ای انداخت. به نظرم حالا شما شده اید حاج کاظم توی شیشه! شیار هم عباس با یک ترکش در گردن و زبان کوتاه از شکایت و راضی به تقدیر. (1984228) (alef-13)
 
ahmad
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۳۱:۱۸
من چند سال قبل فکر می کردم این آقای حاتمی کیا اصلا سینما هم نمی روند چون در 8 سال دولت های نهم و دهم اصلا نقدی و یا نام و نشانی از ایشان ندیدم و نشنیدم حالا چطور یک دفعه دوبتره ظهور کردند و منتقد فضای فرهنگی شدند خدا می داند . آقای حاتمی کیا شما در 8 سال گذشته که داد اکثر سینماگران از فضای فرهنگی و سینمائی کشور بلند شد کجا بودید تا اظهار نطق بفرمایید .؟ (1984255) (alef-13)
 
@ahmad
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۶:۴۹:۲۷
احتمالا خواب بودی دوست عزیز. همین ایشون انتقاداتش رو روی رسانه ی ملی خیلی صریح بیان کرد. تو چند برنامه ی مختلف. راز ، پارک ملت و ... (1984493) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۷:۱۰:۱۵
داد کسانی بلند بود که از سفارتهای اروپایی که ملت راتحریم دارو کرده اند پول میگرفتند.نه کارگردانانی که دغدغه ملت دارند
درود برحاتمی کیا (1985054) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۱:۱۶:۲۳
رفیق چرا همه چیزو سیاسی می کنی؟ (1985339) (alef-15)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۲:۵۸:۱۱
آقای حاتمی کیا هم همیشه عصبانی هستند. حالا میخواد فیلمشون جایزه بگیره . جایزه نگیره . فیلم اصغر فرهادی جایزه بگیره .... ما مفهوم کنار نشستن و اعتراض نکردن را هم فهمیدیم. (1984305) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۱۰:۴۱
جشنواره فجر!
حداقل اسمش رو عوض کنید!
وقتش رو هم! (1984326) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۱۱:۳۲
به جاي حاتمي كيا، افخمي جايزه رو مي بره كه چند ماه پيش تامي تونست به حاتمي كيا توهين كرد
منفي ها يه ذره به وطنتون تعصب داشته باشيد (1984330) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۱۲:۱۹
جناب حاتمی کيا
با سلام، آيا ميدانيد انجمن اسلامی دانشجويان "مستقل" برای چی ايجاد شده است؟ اينها غاصب نام انجمن اسلامی دانشجويان هستند و شما با شرکت در مراسمشان نشان داديد که دارای چه شخصيتی هستيد. (1984332) (alef-10)
 
سلام
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۲۳:۴۲
سلام

من به اختلاف آقای حاتمی کیا و آقای معلم کاری ندارم چرا که آقای معلم نیز جایی برای دفاع ندارد. اما دقیقاً نفهمدیم آقای حاتمی کیا از جه جیزی ناراحت است. آیا اگر همه جوایز را به او می دادند راضی می شد. البته ایشان فیلمساز خوبی است ولی تا جه حد غرور آیا باید همه مثل او فکر کنند؟ آیا این موضع او شایسته یک فرد فرهنگی است؟ آیا همه فیلمهای ساخته شده باید در مورد جنگ باشد؟ فرهنگ ایرانی باید فقط همین باشد؟ آیا مشکلات و معضلات فرهنگی و اجتماعی امروز ایران را نمی بیند؟ (1984355) (alef-10)
 
ع.س
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۲۶:۰۰
حاتمی کیا آنقدر شاخص هست که هر عقل سلیمی میدونه در سینمای ایران درقدو قوارش وجود نداره .استاد مسلم جناب حاتمی کیا به حرمت شهدایی که تنها شما توانستید واقعی ترسیمشان کنید قسمتان میدهم حضورتان راپر رنگ تر کنید چون بیسوادان واقعی پر و بال پیداکرده ااند.وازاین به بعد باید شاهد له شدن ارزشهامون باشیم! (1984358) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۳۸:۰۴
اقاي حاتمي كيا شما چقدرجو گير شديد اينكه چند نفر شمارا فيلساز بزرگ ناميدند گول نخوريد مگر قانون است كه بايد فيلم شما صددرصد برگزيده چشنواره باشد (1984369) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۴۰:۰۵
تا زمانی که دخالت سرهنگی در امور فرهنگی ادامه داشته باشه و دست دولت کاملاً‌ باز نباشه تا بیطرفانه داوران جشنواره رو انتخاب کنه و اونها هم بیطرفانه فیلمهای برتر رو انتخاب کنند متأسفانه نمیتوان به سردار حاتمی کیا حق داد. ایشان دغدغه سینما را ندارند فقط دغدغه سایر سردارها و سرهنگهای سینما را دارند و بس.اگر ایشان واقعاً دغدغه سینما را داشتند باید اشاره حداقل کوچکی هم به فیلم مظلوم جشنواره یعنی آشغال‌های دوست داشتنی و نیز فیلم خیلی مظلوم عصبانی نیستم هم می‌کردند.
متأسفانه آقای اتمی کیا از زمان اسکار گرفتن جدایی نادر از سیمین یک سری رفتارهایی از خود نشان می‌دهد که بیشتر بوی حسادت و عقده را می‌دهد و نه یک کلام صادقانه. ضمن آنکه من حدس میزنم بخشی از کینه آقای حاتمی کیا از آقای روحانی هم به موضوع فیلم به رنگ ارغوان و توقیف آن با صلاحدید وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی در زمان ساخت آن مربوط باشد. یعنی زمانی که آقایان یونسی و روحانی در صدر این دو نهاد بودند. (1984375) (alef-10)
 
سیب سرخ
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۴۹:۱۴
عمو ابراهیم دم شما گرم که در یک دیالوگ کلیدی حرف ما زدی: «ته مذاکره یعنی سازش!»
دم شما گرم که یادآوری کردی سربازان مکتب خمینی «تسلیم بلد نیستند!»

دم شما گرم به خاطر همه چیز...

شنیدم که کم­لطفی کرده­اند در حق عمو ابراهیم! حیف است عموابراهیم، حیف است که این اثر مقدس از آن­هایی مهر تأیید بگیرد که ساعتشان به وقت جشنوارهای کن و برلین کوک می­شود!

به قول آوینی عزیزم: «اما تو "ابراهیم جان"، بسیجی و عاشق بمان و جز درباره عشاق حق و بسیجی­ها فیلم مساز. و هرگاه خسته شدی، این شعر گونه را که یک جانباز برایت نوشته است بخوان:

ای بلبل عاشق، جز برای شقایق­ها مخوان!» (1984395) (alef-1)
 
Mostafa
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۰۳:۵۶
بابا چرا بزرگش می کنید. چرا ما ملت اهل قهرمان سازی هستیم. این آقا فقط فیلم آزانس شیشه ای اش خوب بود و اونم که کپی محض بود از فیلم بعد از ظهر سگی (خارجی) (با بازی آل پاچینو )و بقیه فیلم هاش هم که عادی. فیلم به رنگ ارغوانش، بید مجنون و... چه فرقی با یه فیلم عادی داشت. والا من فیلم های خیلی بهتری از این فیلم ها دیدم ولی حتی اسم کارگرداناشون هم گفته نمیشه و حاشیه ساز نیستن. ایشون با این سخنان روحیه احمدی نژاد وار خودش رو نشون داد... (1984442) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۱۸:۲۹
متاسفانه از آقای حاتمی کیا که آرزو می کنند در بستر عافیت ... در 8 سال فساد کامل دولت مصیبت هزاره سوم حتی یک انتقاد شنیده نشد؟!!!!
آیا شهید چمران و فرمانده هان آزاده شهید دیگر مثل شهید باکری ؛همت و... در 8 سال گذشته در مقابل آن فساد عظیم سکوت می کردند؟
آقای حاتمی کیا دوست دارم دوستان داشته باشم اما کمی منصف باشید و صادق!!! (1984450) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۴۰:۲۶
درود بر حاتمی کیا (1984463) (alef-10)
 
بهتر دیدن
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۱:۴۰:۵۱
بسم الله الرحمن الرحیم
متن جوابیه شما را ونظرتان را خواندم شما اولا نسبت به اینکه شهید چمران محبوب آقای حاتمی کیاست اشتباه میکنید ایشان یک شخصیت جهانیست و در دنیای اسلام محبوب است چرا که ایشان حتی قبل از انقلاب مبارزه بر علیه صهیونیستها را آغاز کرده بود وبه تمامی موقعیتهای خاص خودش در امریکا پشت
کرده تا سهم خود را به تکلیفش ادا کند حال این فیلم نماد آقای حاتمی کیا نیست بلکه گوشه ای از آن گذشتها و ایثارها را به تصویر میکشد آیا نمایش این شخصیتها در نمای ملی نه جهانی واسلامی موجب افتخار و انگیزه جامعه نمیشود ما میتوانیم با نمایش اینگونه شخصیتها در دنیا میتوانیم به دنیا قدرت درک و انعکاس ارزشی اسلام برای دنیا غیر باشد و اگر بتوانیم راه صحیح را بپیماییم موجب غرور و افتخار ومشی آزادگی جوانان در حال آینده خواهد شد
پس بهتر است به اینگونه فیلمها فقط به صرف فیلم نگاه نکرد بلکه پروژه است و اشاره ای به فیلم عمر مختار وآثار آن بسنده کرد پس بهتر است بهتر دیدن را
مد نظر داشت واز قالب شخص و فرد خارج شد .....والسلام علی من التبع الهدی (1984464) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۲:۰۳:۱۷
آقای حاتمی کیا جایزه بهترین بازیگر مرد نقش اول با رای هیئت داوران به نوید محمد زاده تعلق گرفت ولی‌ آن را از او دریغ کردند. یعنی‌ این ارزش یک اعتراض نداشت؟ فقط به فکر خودتان و جبهه‌ هستید؟ (1984471) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۲:۰۸:۱۲
از شما خیلی بیش از اینها انتظار داشتیم.
شما گفتید سربازید اما مثل فرمانده ها سخن گفتی
ولی هنوز هم برایم عزیز و محترمی چون باور ندارم در حرفت و فکرت ریا راهی داشته باشد
فقط آرزوییم؟... همیشه! (1984473) (alef-10)
 
آقا سيد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۲:۰۹:۰۴
مي دونم كه همه ي دوستان منتظر نظرات سازنده ي بنده هستند اما چون چ را نديدم و جشنواره هم نبودم ما بقيه فيلم ها رو هم نديدم نمي تونم نظري داشته باشم ! متاسفم كه بايد منتظر بمونيد ! (1984474) (alef-10)
 
سالار
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۲:۳۹:۴۱
آقای حاتمی کیا ! حالا چند سوال :

- این 8 سال نه این چهار سال کجا بودید ؟

-وقتی فیلمتان را فروختند تا دیده نشود ((گزارش...)) کجا بودید ؟

_ آقا اگر الان چمران هنوز هم بود، فکر میکنی چکار میکرد ؟ کجا بود ؟ ((مسئله ی من این است)) اوین ؟ کشته شدن در قتل های زنجیره ای؟ حصر؟ کدام ؟ یا خانه نیشن .

-آقا شما هم مثل دهنمکی ها جای پایتان حسابی قرص است، نیست ؟ !

- آقا در سخت ترین شرایط اجتماعی و سیاسی کشور چرا سکوت کردی ؟ آنروزها یادت هست ؟؟

- و مسئله ی آخر، رد کارپت .
آقای حاتمی کیا ی عزیز من حاج کاظم امروزیه شاید "امروز" را بخواهم و تو هنوز در همان حاجی خودت گیر کرده ای! چمران خمینی یا بازرگان برای من تنها هیجان انگیز است / من چمران 1392 در خیابان های تهران یا دانشگاه تهران را میخواهم من چمران ستاره دار را می خواهم ببینم چمران امروزی عزیز . آقای حاتمی کیا خیلی شرق شرق نکنید، این دوربین و بعد از ظهرهای سگی سینما، این سینما و این جادوی پرده، این تصویر، همه و همه برای همان غربیست که اسپیلبرگ، برلین و رد کارپت دارد و شما هم خوب می توانید کُپی وطنی آنها را بسازید، دروغه ؟ . همین (1984477) (alef-10)
 
کاظم دلوئی - منقد سینمائی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۲:۴۹:۳۰
آنکه گفت آری و آنکه گفت نه!
آنکه و قتی شیشه ها را میگرفت از کمر تا میشد و وقتی نگرفت فریاد از
حق کشی ها زد.
آنکه وقتی صحنه را خالی میبیند ابائی ندارد به اسپیلبرگ هم طعنه بزند
آنکه وقتی دستش به جایزه کان نمیرسد فرش قرمز را به سخره میگیرد
و نمیخواهد بداند یا نمیداند فرش قرمز یک نماد است.
آنکه لحظه ای هم فکر نکرده است چرا فرش آبی یا سیاه یا سبز نیست؟
آنکه وقتی هم وطنش برای اولین بار اسکار میگیرد موقرانه ! سکوت میکند
و دریغ از یک تبریک و دریغ از مشارکت در جشن پیروزی ملی.
آنکه به میان "دانشجویان" می آید برای تائیدیه گرفتن و آنکه طرفدار موسمی
دانشجویان است نه غمخوار همیشگی
چه میشود کرد با اینگمار برگمن و هیچکاک و ژان لوک گدار نما ها؟ (1984478) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۷:۲۹:۰۹
برادر سابقم ولی همچنان عزیزم، آقای حاتمی کیا
من فیلم شما جدید شما را ندیده ام
هیچ یک از فیلمهای جشنواره را هم ندیده ام.
برخلاف پانزده شانزده سال قبل که با هر مشقتی که بود همه فیلمها را میدیدم.
نه فقط همه فیلمها که حدودا تمام رویدادهای فرهنگی و جریانهای فکری آن زمان را رصد می کردم عاشقانه
عاشق یک تیم فوتبال هم بودم . دوره قبل ترش برای دفاع از چیزهای دوست داشتنی که داشتم راهی جنگ هم شده بودم.
ولی تمام شد .آهسته آهسته .به همان آهستگی که مسایل ساده ، لایه لایه شد .وقتی پول پرستی ،قدرت پرستی ،شهرت پرستی ...... جای چیزهای خوب را گرفت.اصلا نمی دانم دعوا بر سر چیست .تنها این سخنتان چیزی را درجانم خراش داد که: آدم های بزرگ ظرف 24 ساعت حرفشان را عوض نمی کنند.
و اینکه من چقدر آدم بزرگی هستم ؟
اصلا آدم هستم؟
اصلا هستم؟
اگر هستم ، صدای من کجاست .نسل آرمانگرایی که عاشقانه نابود شد (1984504) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۷:۴۶:۳۹
جناب حاتمي كيا. پاپيون و كراوات جرم نيست. اگر ميخواهيد از علي معلم ايراد بگيريد حداقل يك ايراد درست بگيريد (1984510) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۷:۴۹:۰۴
سلام
باز حاتمی کیا فیلم ساخت و دستگاههای تبلیغاتیایشون و طرفداراش(بخصوص ماشین صدا و سیما)شروع به تبلیغات مهوع از ایشون و فیلم _ معمولی شون کردن/جلسه دانشگاه هم نه برای ارج گزاری به چمران بزرگ بلکه برای یه جورایی مطرح کردن _ این کارگردان درجه3 و فیلم معمولی ش هست/بوی پیراهن یوسف،از کرخه تا راین،آژانس شیشه ای و یکی دو فیلم دیگه از ایشون کارای خوبی بودند اون هم به مدد_ بزرگانی مثل استاد نصیریان،پرستویی،مجید انتظامی و. . بعدش دیگه درجا زدن بوده و ادا و اطوار های پر از خودشیفتگی برای جلب رسانه ها و مردم_مظلوم!! /
صحبتاش رو ببینید تورو خدا انگار اسمون سوراخ شده ایشون افتادن پایین تا از بچه های جنگ بگن/نه داداش بچه های جنگ ازینکه یه عمره نون اسمشونو می خوری چندان ازت دلخوش نیستن بخصوص با حرکت های سخیف امسالت روی صحنه و پشت صحنه جشنواره. . مرحبا به بچه های بی ادعایی مثل پرستویی.کمال تبریزی و امثالهم که صادقانه و بی دادار دودور در عرصه جنگ فعالیت کردند و اینقدر از خودشون تعریف نکردندو نمی کنند.
ضمنا ایشون توی این 8 سالی که اقتصاد مردم و فرهنگشون به خاک سیاه نشست، نفس نمی کشیدند که مبادا گربه های احمدی نژادی شاخش نزنند و هم از توبره می خوردند و هم از آخور!! (1984511) (alef-10)
 
علی محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۰۹:۰۴
بالاخره ایشان هم به صحبت آمد آنهم وقتی که می داند حرف زدن هزینه ای برایش ندارد. در زمان احمدی نژآد طرح ها و جوایز را بی رقیب دریافت کرد و حالا یکباره یادش آمد که صحبت هایی و نصایح و رهنمود ها و انتقاداتی به دولت دکتر روحانی دارد. (1984516) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۱۹:۰۰
هميشه اين سئوال در ذهن من باقيست كه چرا مراسم اسكار با ان همه ادم هاى بزرك هر ساله بدون حرف و حديث و بدون حب و بغض برگزار ميشود اما اينجا با انبوه ادمهاى ... بعد هر جشنواره كار به گيس كشى و بگم بگم ميرسد، حال تازه اقاى حاتمى كيا جزو نخبگان سينما هستن تو خود حديث مفصل بخوان از بقيه . اقاجام به فيلم ساختى دستت درد نكنه ، بذار مردم با استقبال از اون راى خودشون رو بدن. يه پول نون و پنيرى هم كه از توش در مياد، قرار نيس كه شهيد چمران هم از اون دنيا پيام قدردانى بفرسته. (1984522) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۵۳:۱۱
آقای حاتمی کیا خیلی حرف هایتان خنده دار است. در همه جای دنیا به تکنیک نمره می دهند. شما تلویحاً اعتراف می کنید که فیلمتان از نظر تکنیک قوی نبوده! به چه چیزی جایزه دهند؟ به مضمون؟ مگر جشنواره ی بهترین مفاهیم است؟
شما نباید توقع داشته باشید که به خاطر چمران به شما جایزه دهند. حتی اگر موضوع فیلمتان خداوند باشد باید به تکنیکش نمره دهند. (1984532) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۸:۵۹:۴۹
آقای حاتمی کیا عرصه ی فرهنگی مردانی بزرگ را می طلبد نه اینکه تا متوجه شدیم جایزه نمی گیریم عقب بکشیم. (1984534) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۴۳:۵۸
جامعه فرهنگی ما عملا دو قطبی شده انکار هم نمیشود کرد واقعیتی است که
در دولت گذشته تشدید هم شد مردم هم که نظاره گر این عرضه هستند به هنرمندان چنین نگاهی دارند این طرفی یا آن طرفی حامیان جریانات فرهنگی
خود به مردم خط میدهد که این هنرمندان در کدام قطب قرار دارند.
آقای حاتمی کیا جایگاه محکمی در این قطب بندی ها دارند هرچند فاصله خودرا
با امثال ده نمکی از زمین تا آسمان بپندارند . (1984561) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۴۹:۴۹
آقا حاتمی کیا حرفها یت به دل میشینه و تک تک فلات از نظر من و مردم سیمرغی است (1984571) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۰:۲۳:۲۴
خیلی جالب است,با اینکه تمام امکانات کشور در زمینه مسایل فرهنگی در اختیار جریان فکری خاصی است (که آقای حاتمی کیا هم اگر نگوییم از آنها هستند حداقل به آنان گرایش دارند) باز هم طلبکار هستند.ما نمی دانیم بدهی مردم به اینها کی تمام می شود. (1984597) (alef-10)
 
کامران
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۰:۴۸:۳۱
آقای حاتمی کیا پاس داشتن زبان پارسی هم یک تعهد است. پس بدان پایبند باشید و به جای رد کارپت بگویید فرش قرمز. (1984625) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۰۰:۴۹
اسم فیلم شما یاد اور فیلم -چ- که به زندگی چه گوارا می پرداخت است.ایا نمیتوانستین تو انتخاب اسم یه کم ابتکار به خرج بدین؟؟ (1984638) (alef-10)
 
مهدی خاکپاش
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۱۴:۳۲
آقا ابراهیم حاتمی کیا مهمترین ارزش شما اینست که خالق عالیترین آثار دفاع مقدس هستید .
دومین حُسن دیگر شما هرگز به بدنبال منافع مادی نمی باشید همانند خیلی ها که فیلمی میسازند و مورد مخاطب مردمی قرار میگیرند و جیب شان سرشار ازپول می شود جو گیر می شوند و بدنبال ساخت قسمتهای دوم و سوم فیلمهایشان آنهم با سبک کوچه خیابانی و فاقد ذوق های هنری و فکری طماع میگردند.
سوم اینکه شما اهل رانت و زد و بند و تملق و چاپلوسی در مسیر زندگیتان نیستیدبا هیچ قوم و قبیله و فکر و جریانی اهل معامله نیستید خصوصا در بحث دفاع مقدس . ما درد و دلهای شما را در سالها پیش از یاد نبرده ایم . واین نقطه اوج اخلاقی شماست برای همین مورد نقدو انتقاد و حتی بی مهری بسیاری قرار میگیرید.
در مسیر خدائی و الهی شما آرزوی توفیق و موفقیت دارم.
دعای خیر شهیدان بدرقه شما دوست و برادر عزیز باد.

خدا قوت - خسته نباشی . دست مریزاد به شما و همه هنرمندان بزرگوار در فیلم سینمائی " چ " خصوصا خانم مریلا زارعی... (1984652) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۹:۵۰
آقای حاتمی کیا مهم اینه که توی قلب مومنان جای داری دعای اونا از هر سیمرغی بالاتره. دوستت داریم (1984688) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۵۷:۳۹
من توی جلسه حضور داشتم . به شخصه آقای حاتمی کیا رو در جناح بندی های سیاسی قرار نمیدم . صحبت ایشون به هیچ وجه سیاسی نبود بیشتر به روند حرکت سینما اعتراض داشتن . در کل به نظرم خوب صحبت کردن (1984695) (alef-10)
 
مشتبی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۰۳:۵۴
مردی حاتمی کیا
ای والله
اما یه نکته برادر
نکند اخلاصی را که سید مرتضی و بقیه شهدا مارا به ان سفارش کرده اند فراموش کنی و فکر نتیجه کار بنشینی که دل و سلیفه مردم و جوانان بپسندند یا نپسندند
یک انتقاد جدی که به اهالی سینمای انقلابی و جهادی ما هست اینه که
خیلی سلیقه مردم براشون مهم شده
اقا جان تکلیفتو انجام بده چیکار داری که ارتباط برقرار کنه یا نکنه
اخلاص داشته باش مطمئن باش فیلمت با مخاطب ارتباط برقرار مییکنه
البته ما هم بین این بازیگرای بی تعهد وول میخوردیم مثل این اقایان کارگردانان انقلابی اخلاصمون یه کم درد میگرفت اما خوب ان شالله که حاتمی کیا و بقیه بچه انقلابی ها اینجورام که ما بد فکر میکنیم نیستن و با توسل به خود شهدا کارشون پیش میره
باز هم مچکریم حاتمی کیا .... (1984704) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۱۵:۴۱
آقای حاتمی کیا ، ازشما انتظار نمی رود که در صورت برنده شدن جایزه سیمرغ ، افتخار کنید و اگر برنده نشدید بگوئید (من از این شیشه ها زیاد دارم ) (1984714) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۱۸:۰۹
فیلمش این همه جایزه گرفته! دیگه چی می خواد؟ خودش هم باید جایزه می گرفت حتما؟ (1988044) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۲۲:۴۱
بازی عرب نیا اصلا خوب نبود. اصلا به نقش چمران نمیومد (1984727) (alef-10)
 
آرمین
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۳:۱۳:۰۱
آقای حاتمی کیا با این حرف هاتون خیلی خوشم اومد ازتون....چون نشون دادید تعلق به هیچ گروهی ندارید....شما دلبسته ی انقلاب هستید...ممنون ازتون. (1984806) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۳:۲۷:۰۳
آقای حاتمی کیا یکبار بیا حرف مردم کوچه و بازار و درد آنها را به تصویر بکش (1984824) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۵:۳۵:۳۶
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- « آقای رییس جمهور! فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارید». این سخن ابراهیم حاتمی کیا خطاب به حسن روحانی رییس جمهوری ایران است. همان رییس جمهوری که کارگردان متعهد ما علاقه ای ندارد از دستان او جایزه بگیرد و حالا که وعده اعطای جایژه ویژه ریاست جمهوری عملی نشده در نقد روحانی و وزارت ارشاد و جشنواره بین المللی فیلم فجر سخن گفته است:

«اراده ای هست که از من به عنوان یک فیلمساز وابسته تعبیر کنند و من را وابسته تعریف کنند و علاقه مندند که من از دست رییس جمهور جایزه بگیرم و نه از دست همکارانم. خوب هوش مندی به من می گوید به نام نامی بچه های جنگ، غریب بایستم کنار و جلو نیایم.»

نوشتن درباره این سخنان دشوار است اما شرط اخلاق و انصاف ایجاب می کند نکاتی را مطرح کنیم. دشواری به این خاطر که برخی از فیلم های حاتمی کیا را دوست داریم. با بعضی به ازای هر بار تماشا گریسته ایم. هنوز «از کرخه تا راین» خصوصا در آن سکانس آخر اشک به چشم می آورد.

«بوی پیراهن یوسف » را که می بینی انگار بوی پیراهن یوسف در مشام مان می پیچد و کیست که تحت تاثیر صحنه ای از فیلم آژانس شیشه ای قرار نگیرد که همسر «حاج کاظم» با عملی نمادین بر اقدام او صحه می گذارد. پس این گفتار درباره آثار حاتمی کیا نیست و نویسنده هم منتقد سینمایی نیست و نمی خواهد بگوید همان آژانس شیشه ای را برخی منتقدان کپی برداری از یک فیلم خارجی ( احتمالا بعد از ظهر سگی) می دانند. واقعیت این است که نوعی صمیمیت در فیلم ها هست که شوربختانه در جنس اعتراض ها دیده نمی شود. یعنی هر وقت احساس می کند حقی از خود او ضایع شده صدایش درمی آید و در موارد دیگر نه.

درباره رفتار شناسی اوست که دوست دارد هر جا که هست مورد توجه باشد و همه زبان به ستایش او بگشایند و اگر جایزه ویژه ریاست جمهوری به فیلم «چ» تعلق می گرفت لابد هم وزیر ارشاد یک بزرگ مرد فرهنگی بود و هم جشنواره، شرقی می شد و هم معاونت سینمایی بهترین گزینه بود.

اما آقای حاتمی کیا! هشت سال پیش چگونه بود؟ در آن 8 سال هم به رییس جمهور وقت نامه نوشتید و خواستید فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارد؟ یا محمدحسین صفار هرندی و سید محمد حسینی و جواد شمقدری در عداد بزرگان احصا می شدند و نیاز به توصیه حضرتعالی نبود؟! البته نه این که تمام مدت ساکت بوده باشید اما اگر پی گیری و اعتراضی بود به خاطر فیلم « گزارش یک جشن» بود و نه فضایی که حاکم شده بود.

علی جنتی و حجت الله ایوبی مدیران و مجریان سیاست های فرهنگی دولت به حد مقدورند و داعیه بزرگی فرهنگی ندارند اما اگر با اسلاف خود قیاس شوند بعید است کسی با شما هم سخن شود. مردان بزرگ چه کسانی هستند؟ کاش یک نمونه از مردان بزرگ مورد اشاره خود را معرفی می کردید. چون آنانی که برخی بزرگ می دانند در نگاه شما حقیر و غربزده می آیند و به همین خاطر علاقه وافری دارید برای این که وفاداری تان را ثابت کنید هر از گاهی بازیگری با عینک دودی را به تصویر بکشید که راهی جشنواره خارجی است و شما چه قدر به این واژه «جشنواره» حساس اید. پیش تر گمان می کردیم این آلرژی محدود به جشنواره های کن و برلین و ونیز و جایزه مراسم اسکار است اما اکنون به نظر می رسد این حساسیت به جشنواره داخلی و ملی و بین المللی فجر هم سرایت کرده است.

ملی به این خاطر که آیینی است که همه ساله در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برپا می شود و شمایی که خود را فرزند همین انقلاب می دانید چگونه جشنواره ای منتسب به فجر را انکار می کنید. چرا؟ چون به شما آن جایزه ویژه را که انتظار داشتید نداده اند؟

آن بچه های جنگ که شما به نام نامی آنها سخن می گویید هم به دنبال جایزه بودند؟ شما که دوست دارید از زبان بچه های بچه های جنگ که غریبانه در صحراهای تفتیده جان باختند «عمو ابراهیم» خطاب شوید چه پاسخی دارید؟ اگر یکی از همین بچه های بچه های جنگ به شما بگوید: «عمو! جایزه فقط یک جایزه است. چیزی در حد اسباب بازی و شایسته نیست فیلمسازی که مدعی حمل و ابلاغ همه ارزش های انقلابی و اسلامی است، در طلب یک جایزه خطابه ایراد کند و بزرگی وزیر و متصدیان فرهنگ را با جایزه ای که به او می دهند یا نمی دهند اندازه بگیرد.»

ضمن این که شما کجا غریبانه کنار ایستاده اید؟ کجا جلو نیامده اید؟ شما که در صحن و در صحنه اید! اگر این حاشیه است پس متن کجاست، برادر؟

می گویید دوست دارید از دست همکاران تان جایزه بگیرید. اما آیا آن سینماگر و بازیگری که به دلایلی که من و شما می دانیم 4 سال اجازه کار نداشت همکار شما نبود و نیست؟ آیا یک کلمه درباره آنها گفتید و نوشتید؟ راستی برادر ابراهیم ! آن هشت سال کجا بودید؟

شما که به پاپیون و کراوات بستن احتمالی علی معلم در فلان فستیوال خارجی هم اهمیت می دهید و ادعای او درباره «قیم مآبی» خودتان را با این استناد رد می کنید که او همیشه هست چه دوران احمدی نژاد باشد چه خاتمی و چه روحانی خودتان که از رذیلت بستن پاپیون و کراوات مبرایید و به فضیلت تراشیدن ریش و پوشیدن بلوز آستین کوتاه، پیراسته و چقدر هم به سیمای تان با آن چشم های رنگی و زیبا می آید شما آری شما در دورانی که به تعبیر حکیم فردوسی «هنر خوار شد جادویی آمد پدید» کجا بودید؟

گیریم که حسن روحانی بخواهد به توصیه شما عمل کند و به جای علی جنتی یک «بزرگمرد فرهنگی» را برای وزارت ارشاد در نظر بگیرد یا منظورتان نه آقای وزیر ارشاد که معاون سینمایی او بوده باشد. گزینه مورد نظر شما کیست که از سد پایداری های مجلس هم بگذرد؟ هر چند که در نگاه این نویسنده همین وزیر و همین معاون سینمایی یا رییس سازمان سینمایی بهترین گزینه های موجودند و این را سینماگر سرشناس فرانسوی که به خاطر همسر ایرانی اش زیاد به ایران سفر می کند نیز در تازه ترین گفت و گو با یک مجله معتبر هنری نیز با ذکر نام و تمجید صریح از حجت ایوبی گفته است.

اگر جواد شمقدری دوباره سکان سینما را در دست بگیرد و در خانه سینما را باز گل بگیرد خوب است؟ راستی وقتی سینماگران در اعتراض به تعطیلی خانه سینما اعتراض و ابراز نظر می کردند کجا بودید؟

شما می گویید مدیران جشنواره فجر الگویشان را «از آن ور آب می گیرند و درگیر رد کارپت اند.» شما یک «الگوی این ور آبی» معرفی کنید. سینما یک هنر جهانی است. زبان بین المللی است. زبانی است برای گفت و گوی آن ور آبی ها و این ور آبی ها. می گویید «به افکار و تفکر شرق باید توجه کرد». اما اتفاقا برخی از همفکران سیاسی شما که مدعی سینمای دینی اند یا در غرب (دانشگاه کلمبیا) درس خوانده اند یا تحت تاثیر افکار «مارتین هایدگر» غربی اند. منظورتان از شرق هم که قطعا مارکسیست های روسی و مائوئیست های چینی نیست. برویم از چین و هند و بالیوود آن که در شرق عالم هستند الگو بگیریم راضی می شوید یا باز مشروط به این است که جایزه ویژه را بدهند به خود شما و نه دیگری؟

برادر، شاکر باش نه شاکی. در یک رقابت برابر که همه کارگردانان خلاق و صاحب ذوق ایرانی امکان نمایش فیلم های خود را در یک مسابقه داشته باشند شما تنها یکی هستی از خیل دیگران. آنگاه نه جایزه ویژه که جایزه عادی هم برای شما افتخاری بزرگ و شاید دست نیافتنی باشد.

جنس فیلم های شما البته طوری نیست که به مذاق داوران کن و برلین و اسکار خوش بیاید. اما این به معنی آن نیست که عباس کیارستمی و اصغر فرهادی که جایزه گرفته اند جیره خوار آنهایند و تنها شما حق دارید به نام نامی بچه های جنگ سخن بگویید. خدای ناکرده این ذهنیت پدید می آید که رشک می برید و این در شان کسی که به سینمای اجتماعی با مضامین دفاع مقدس وفادار مانده نیست.

آقای حاتمی کیا ! نویسنده این سطور درباره ماجرایی که شما به فیلم تبدیل کرده اید نه حالا که 33 سال پیس و از زبان شهید حسین اسلامیت نکته ها شنیده است. او البته نه در پاوه که دو سال بعد در خرمشهر به شهادت رسید. پس اگر نخورده ایم نان گندم دیده ایم دست مردم و اتفاقا اگر روایت او را از صحنه ای که هلی کوپتر جایی برای انتقال همه بچه ها نداشت بازمی گفتم فیلم شما واقعی تر هم می شد.

غرض اما اینها نیست. این است که شما می خواهید دو گانه بازی کنید. هم نقش یک اصول گرای منتقد دولت اعتدال گرا را که از مواهب مادی و معنوی هم برخوردار می شود و هم نقش یک فیلمساز مستقل را اما گاهی میان این دو تناقض و تعارض پدید می آید.

بازگردیم به توصیه تان به رییس جمهور که سپردن امور به بزرگان فرهنگ است. اتفاقا نیازی نیست فرهنگ را به مردان بزرگ بسپارند. بلکه نیاز است تشکل های مستقل فرهنگی و تولید خلاقانه و دور از گزند سانسور را به رسمیت بشناسند و هر که چنین کند بزرگ است.

حاتمی کیا می خواهد دیده شود اما با کنار ایستادن. دوست دارد جایزه بگیرد اما با اعلام این که دوست ندارد جایزه بگیرد. دوست دارد روابط خود را با یک طیف سیاسی حفظ کند اما چون می داند به محبوبیت او لطمه می زند خود را تنها سخنگوی بچه های جنگ معرفی می کند. اما مگر جنگی که 300 هزار شهید و 500 هزار جانباز و 70 هزار آزاده بر جای گذاشت محدود به یک یا دو قشر بود؟

گفته بودم درباره حاتمی کیا نوشتن دشوار است. خاصه اگر بعضی از فیلم های او را دوست داشته باشی و بیش از آنها بازیگر فیلم های او- پرویز پرستویی- را که او نیز برادر شهید است اما نان نام برادر نمی خورد و پای صنف و شرافت حرفه ای که در میان بیاید ذره ای کوتاهی نمی کند.

معیار بزرگ بودن جنتی و ایوبی جایزه دادن و ندادن به حاتمی کیا نیست که چون جایزه ویژه ریاست جمهوری نرسد، صدایشان درآید.

تصور کنید حاتمی کیا نه به خاطر جایزه ویژه خودش که به دلیل مسایل و مصایبی که برای برخی فیلم های دیگر پدید آمد و هنوز هم ممکن الوقوع است اعتراض می کرد. مقبول تر نبود؟

گذشته از همه اینها. برادر! با زبان فیلم وسینما حرف بزن. نیاز به سخنرانی نیست. فیلم ساز، فیلم می سازد که با زبان فیلم سخن بگوید. این همه عداوت یا ناخرسندی از جوایز بین المللی سینمای ایران آیا در شان یک هنرمند مستقل است؟

راستی آقای حاتمی کیا! دل تان برای جواد شمقدری و ارشاد دوره احمدی نژاد و تحقیر هنر و هنر مند تنگ شده است؟ ما که باور نمی کنیم.

زیرا بچه پامنار و بچه جنگ باید لوطی تر و خویشتن دارتر و بی اعتناتر به زخارف دنیوی باشد. تفکر شرقی به مدارا ست. به درک شرایط ویژه علی جنتی که هم باید رضایت محمود دولت آبادی را فراهم آورد و هم حمید رضا رسایی را. تفکر شرقی به روحیه شرقی در ابراز خوش حالی از موفقیت دیگران و نه رشک بردن است. وگرنه کیست که نداند سینما هنر- صنعت- تجارتی غربی است؟

اصل موضوع از دست نرود. می خواهم بپرسم آقا ابراهیم! هشت سال گذشته کجا بودید؟ اگر از دست رییس جمهور مورد وثوق همکاران تان هم جایزه بگیرید نه که افتخاری از شما کاسته نمی شود که می توانید ببالید.

راستی! کاش به جای خیلی از این حرف ها کمی از سخنانی را که در قالب دیالوگ بر زبان بازیگران تان می گذارید بازگو کنید. (1984950) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۳:۵۶:۴۶
عالى بود (1985949) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۵:۳۶:۴۱
http://www.asriran.com/fa/news/321984/%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%A7%D8%AA%D9%85%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D8%A7-%D8%A2%D9%86-8-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D8%A8%D9%88%D8%AF%DB%8C%D8%AF (1984952) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۷:۲۸:۵۷
اقای حاتمی کیا فیلمساز خوبی هستند ولی متعصبانه کار میکنند واز تحقیق وپژوهش بهره ای نبرده اند به همین دلیل فیلمهای بسیار احساسی وبعضا با همان تعصبات احساسات وبرانگیختن احساسات را جایگزین هرنوع تحقیق وواقعگرایی میکنند واین همان لبه تیغی است که متعصبانه به طرف خاصی میچرخد وقومی را دل ازرده وغمگین میکند چون انها هم انتظار دارند که وقایع انطور که بوده وگذشته بیان شود نه انچنان که طرفی را مظلوم مطلق وطرف دیگر را شمر تلقی کنند (1985082) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۹:۵۸:۳۴
اقاي حاتمي كيا سالهاي بسياري است با فيلم هاي شما زندگي كرديم وپابه پاي قهرمانان فيلم هاتان گريستيم شما روز هاي سخت را با دوربين تصوير كرديد وبه يادمان اورديد كه نبايد مردان جنگ را فراموش كنيم اما چقدر در سال هاي حاكميت احمدي نژاد دنبال صداي شما گشتيم وجز سكوت صدايي نشنيديم امروز بايد مراقب پنجره اي باشيم كه به روي فرهنگ وسينما باز شده والبته دلسوزانه وبدون دادو فرياد نقدمان را به اميد اصلاح مطرح كنيم اين كارها از شما بر مي ايد چون ثابت كرديد كه هميشه با مردميد پس لطفا شرايط را براي اين دولت سخت تر نكنيد مردم به اين دولت اميد بسيار بسته اند (1985260) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۰:۴۴:۳۹
اقاي حاتمي كيا
با همه احترامي كه براي هنرمندان قائلم مي خواهم خواهش كنم كه قدري واقع بين و انتقاد پذير باشيد.
من فيلم شما را به همراه مردم در جشنواره ديدم. ضمن اينكه فيلم شما بر خلاف انتظار من بود و انتقاداتي به فيلم شما دارم، متاسفانه استقبال مردمي هم از كار شما به چشم نمي خورد.
فيلم شما از اقاي چمران يك شخصيت منفعل و خنثي ساخته بود كه حوادث را تماشا مي كرد و البته گاهي هم حركتي به خود ميداد.
چ چمران بايد با چمران شروع مي شد و با چمران هم تمام مي شد و حضور پررنگ و دلاوري هاي او را در عرصه هاي مختلف به تصوير مي كشيد.
شما چمران را در فيلمتان شهيد كرديد. بازي چمران از بازي نقش مكمل فيلم خودتان ضعيفتر است.
مطمئن باشيد كسي با ديدن فيلم شما از چمران به عنوان يك چريك و يا قهرمان ياد نخواهد كرد.
بايد پذيرفت كه همه كارهاي يك هنرمند هميشه نتيجه ايده آل ندارد.
پذيرش اين موضوع موجب دقت بيشتر در ساخت فيلم هاي بعدي مي شود و هنرمندان را از خطر خود شيفتگي نجات مي دهد.
راستي بعد از اسكار هم آناني كه جايزه نگرفته اند بلوا به راه مي اندازند؟ (1985319) (alef-15)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۲:۰۳:۴۲
گویا خبر نداری 5 تا سیمرغ گرفت!!!
پس تهمت بیجا نزن! (1985402) (alef-10)
 
رضایی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۲:۰۶:۱۴
درود بر شیر پاکی که خورده ای جناب استاد حاتمی کیا که حقاً حق گفتی...
به پاس تعهدت، همیشه دوستت داریم (1985408) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۳:۲۱:۱۰
کاملا موافقم. (1985520) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۵:۵۴:۰۵
بود ونبود حاتمی کیا برای ملت نان واب نمیشود برود دنبال کارش . (1985735) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۸:۳۹:۴۷
به قول کمال تبریزی ، حاتمی کیا فیلمی درباره چمران نساخته، بلکه فیلمی درباره استنباط و دیدگاه خودش از شخصیتی به اسم چمران ساخته، در واقع «چ» چمرانِ حاتمی کیاست. چیزی که من دیدم خیلی من را به چمرانی که من می شناسم نزدیک نکرد.
گل گفتی آقاکمال ، چمران ایشون با چمران واقعی و چمرانی که بچه های جنگ می شناسند از زمین تا آسمون فاصله داره . . . همه که مثل خودت رو پاهای خودشون نیستن، ایشون با ژست و اداواطوار و مطرح کردن_ خود(البته مثل همیشه با کمک بی دربغ و تبلیغات مهوع صدا و سیما از ایشون) کاراشو پیش می بره.البته خیال میکنه پیش می بره!!! (1985775) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۰۲:۴۷
نه اینکه شما فیلم بر اساس مستند و واقعیت می سازی .
چنابعالی که همواره توهمات ساخته ای در قاب های شکیل و بودجه های میلیاردی

یکی نیست بگوید اقای تبریزی همین الان با توهمات خویش کشور را دچار گرفتاری کرده ای در سر زمین کهن به چه مستنداتی چنین یک قوم شریف را رنجه کرده ای و تازه بسیار بیش از اینها

لطفا کلام نگو که از یک رطب خورده و رطب فراوان خورده بی اصالت کسی گوش نخواهد . (1987377) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۸:۵۹:۰۶
شایسته است که هنرمند بازیچه جریانات سیاسی نشود. (1985781) (alef-10)
 
سلامی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۹:۱۰:۰۵
اقای حاتمی کیا مثل اینکه رسانه ملی قول و وعده های درست حسابی به شما داده که اینجوری اغفال شدید براتون متاسفیم............... (1985787) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۹:۵۰
از شما بعید بود اقای حاتمی کیا.من همیشه شما رو ادم بزرگی میدونستم.ولی مثل اینکه اشتباه میکردم. (1985796) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۹:۳۶:۳۱
کاش اون 8 سال هم سکوت نمی کردید آقای حاتمی کیا... آیا در دولت قبل امور فرهنگی به دست مردان بزرگ بود؟ (1985801) (alef-10)
 
حاج حبیب
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۰:۵۱:۳۰
آقای حاتمی کیا م دوستت دارم ولی یگ گلایه هم از شما دارم:
ایا شما طی هشت سال دولت احمدی نژاد از همه چیز راضی بودی؟ اگر راضی بودی که وا ویلا! اگر هم راضی نبودی این سؤال مطرح می شود که چرا درآن زمان هیچی نگفتی؟ غیر از این است که اون زمان برات هزینه داشت ولی الان هزینه نداره؟ حالا دیگه رئیس جمهور رو خطاب قرار می دی؟
آیا این مردانگی است؟ (1985819) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۱:۵۹:۵۹
آقای حاتمی کیا شما به خودت توصیه کن . اعتماد به نفس تا این حد معلومه که کاذبه. زیاده خواه هستید. اول حودتان را به تقوا توصیه کنید. (1985844) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۳:۰۹:۱۴
فقط عطاران رو عشقه با ردکارپتش...... (1985891) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۳:۴۰:۱۸
اصولا چرا يك فيلمساز بايد براي رييس جمهور منتخب مردم تعيين تكليف كند كه چه كسي بايد وزير باشد ؟ (1985919) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۳:۳۸:۱۲
برای اینکه دردولت روحانی آزادی بیان است ولی در دولت احمدی نزاد این آزادی نبود!! (1986901) (alef-6)
 
فرهادی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۵:۵۴:۱۹
سلام این آقا بهتره راجع به کپی برداری از فیلم بعدازظهر نحث به کارگردانی سیدنی لومت و بازیگری آل پاچینو سال 1975 و استفاده کامل از آن در فیلم آژانس شیشه ای توضیح بده چون این کار ایشون هم از نظر رعایت حقوق معنوی غیرقانونی است وهم غیر اخلاقی وبعد ایشان با همین به اصطلاح اثر معروف شدند و چون سوژه هم راجع به جنگ بوده و کام بعضی از برادران را شیرین می کرد استقبال خاصی از ایشان کردند و فارغ از همه این حرفها ایشان کپی بردار ماهری است نمونه اش فیلم بعداز ظهر نحث و همینطور عنوان فیلم چمران چه که از فیلم چه گوارا گرفته وایشان فوق العاده فرصت طلب است در 8 سال گذشته این انسان نقاد کجا تشریف داشته ؟وقتی از ایشان سوال شد چرا 6 میلیارد خرج فیلم -چه- شده گفت من مثل خیلی ها نیستم که از برلین جایزه بگیرم که منظورش اصغر فرهادی بوده ومعلوم می شود ایشان بخیل هم تشریف دارند وگرنه منش وبزرگی حکم می کرد با پایین آوردن همکارانت خودت را بالا نبری و اگر کسی جایزه ای گرفته به او تبریک بگویی . (1986137) (alef-13)
 
سیدمهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۳:۱۰:۱۸
کپی داریم تا کپی حالا اونا گروگان گیری کردن اونم تو بانک اونم ال پاچینو برای دوستش که البته دوستش نبود هم جنس باز بودن این چه ربطی داره به آژانس ششیشه ای حالا از حاتمی کیا لجتونگرفته چرا چرند وپرند میگین (1986836) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۱:۱۱:۱۷
کاش د رد مردم را ببینی سعی کن همیشه حق را بگی (1986640) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۳:۳۴:۰۸
8سال کجا بودی
انسان باید شرافت داشته باشه چون فضا باز شده کارشکنی نکنید (1986886) (alef-6)
 
حق مراد حق پرست
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۴:۰۶
با توجه به سخنرانی تون متاسفانه شما هم علیرغم چهره فرهیخته تون از مزدور های قلم بدست سیستمید (1987328) (alef-6)
 
بی نام
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۴۷:۱۱
این آقای حاتمی کیا 8 سال گذشته که هر بلایی سر سینما و هنرمندان آوردند چرا ساکت بودند؟جوابش اینه که مشفول گرفتن پروژه های میلیاردی از از دارودسته دولت قبلی بودند. (1987354) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۳۶:۲۲
لابددر 8سال گذشته مسئولان سینمایی کشور ، به هر حال،بچه مسلمان وجبهه ای بودند.اشکالاتی داشتند ولی افکارشان از آن ور تغذیه نمی شد. عیب شماها این است که نمی خواهید بچه های ارزشی را درک کنید.آقای حاتمی کیا درد مندند. ممکن است بعضی حرف های اعتراضی به نظام هم در فیلم های ایشان وجود داشته باشد. ممکن است ریش شان را هم بزنند وپیراهن آستین کوتاه هم بپوشند ولی همین اعتراض جدیدشان هم نشان می دهد که به هر حال بر سر مسایل ارزشی کوتاه نمی آیند. ببینم، حالاهم که ایشان شفافانه حرف دلش را می زنند، چرا شما باز می خواهید ایشان نقاب به چهره بزنند؟! (1989592) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۴۵:۰۸
من یک ایرانی هستم و افتخارم به هشت سال دفاع مقدس و به افرادی همچون حاتمی کیاست که برای ادامه همان دفاع - جانانه ایستاده و مطمئمن باشید به خاطر صداقت در فیامهایش همیشه در دل ایرانیان غیور جا دارد . خدا وندحفظش کند . (1990274) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۲۲:۱۱:۵۱
ابتدا بگم حاتمی کیا زمانی که مجوز مشکلاتی برای آژانس شیشه ای و از کرخه تا راین و به رنگ ارغوان و چ داشت همیشه اعتراض کرده و بارها گفته شاکی هست.

دقت کنید که ایشون وقتی ازشیار143 میگه فقط قصدش اینه که چرا فیلم دفاع مقدسی اینقده در نا داوری قرار بگیره در زمانهای داوری و قبل اختتامیه.!!!

جناب علی معلم شخص فرهیخته مآب میخوره بهش و جشنواره سالیانه حافظ رو به پول خودش و کمکهای دیگرون چند دوره ساخته و این کلمات انتقادی بهم دیگه ربطی به کل ماجرا و سخنان اصلی جناب حاتمی کیا نداره.

گفته های مهم ایشون اینه که بعد این همه گیر دادن از سازمانهای دفاعی امنیتی تونسته فیلم چ دکتر چمران بسازه که حالا در زمینه فیلمنامه داوری آنچنانی نشده و ازسوی دیگه شیار 143 هم میخواسته که از بخش مسابقه حذف بشه...

اینکه فیلمهای دفاع مقدسی حذف بشه دیده نشه این ناراحتی داره..

اینم همه ی مردم میدونن که چرا هیچ سالی از سی و دو جشنواره در این سی و دوسال حتی فیلم افتتحاحیه و اختتامیه اصلا وجود نداره ولی حالا پخش مستقیم شده!!!!!

این هم با کلی برنامه ریزی از پیش تعیین شده که دقایق زیادی به سخنرانی و تملق دولت امید وتدبیر بشه در سینمای جشنواره فجر جایگاه خاص داره....

به هرحال سینما همیشه با تلویزیون فرق اساسی داره و بیننده خاص داره... (1993650) (alef-6)
 
زهره
۱۳۹۲-۱۲-۱۷ ۱۶:۵۲:۳۲
سلام
آقاي حاتمي كيا از يك جريان فرهنگي صحبت ميكنه نه از سياست و سيمرغ و جشنواره و شهرت !
لطفا درك كنيد! (2012417) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.