توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247084
رئیس‎جمهور اتریش به ایران سفر می‎کند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۱
اشتیفت در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری مذاکرات هسته ای در وین اشاره کرد و گفت: در وهله اول اتریش بسیار امیدوار است که گفتگوهای در حال جریان در اتریش هرچه زودتر به نتیجه برسد و اتریش به عنوان میزبان تمام تلاش خود را در این راستا دارد و در حال تلاش است که جو سازنده ای حاکم بر گفتگوها شود و بسیار خوش بین هستیم به یک نتیجه خوب منتهی شود.

به گزارش مهر، سفیر اتریش در تهران گفت: رئیس جمهور اتریش توسط دکتر روحانی برای سفر به ایران دعوت شده که با استقبال مواجه و برنامه ریزی ها برای سفر در سال آینده انجام می شود.

فردریش اشتیفت ظهر سه شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت: امروز گفتگوی بسیار جالب توجهی با فعالین اقتصادی استان لرستان داشتیم و در خصوص موضوعات مختلف از قبیل همکاری های اقتصادی، تبادلات فرهنگی و همچنین در زمینه تبادل گردشگر صحبت کردیم.

وی عنوان کرد: موارد مشترک و مشابهی بین استان لرستان و کشور اتریش وجود دارد که توانستیم آنها را شناسایی کنیم و ظرفیت قابل توجهی می بینیم که در آینده بتوانیم نزدیک تر با هم همکاری داشته باشیم.

سفیر اتریش در ایران در ادامه سخنان خود با بیان اشاره به گفتگوی ادیان بین ایران و اتریش که سابقه ۳۰ ساله دارد افزود: ابتکار عمل این گفتگوها برمی گردد به دو وزیر خارجه وقت دکتر ولایتی و آقای موک که این گفتگوها ۳۰ سال است در جریان و همواره موفق بوده و نشست بعدی این گفتگوها سال آینده در وین اتریش برگزار می شود.

وی افزود: این گفتگوها بعضا در سطح بسیار بالایی برگزار شده که از کلیسای کاتولیک در سال ۱۹۶۸ کاردینال کونیک به ایران سفر کرد و در دانشگاه تهران گفتگوهایی داشتند. جانشین ایشان هم یک بار به ایران سفر کرد و در حال حاضر هم در حال تدارک برای یک سفر دیگر ایشان به ایران هستیم.

اشتیفت بیان داشت: یکی دیگر از نقاط اوج گفتگوی ادیان بین ایران و اتریش حضور ریاست جمهوری وقت ایران آقای خاتمی در اتریش بود که طی آن سفر با ریاست جمهوری اتریش در گفتگوی بین ادیان شرکت کردند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: ریاست جمهوری حال حاضر اتریش آقای فیشر توسط دکتر روحانی برای سفر به ایران دعوت شده و ایشان بسیار خوشحال شده و پذیرا بوده و اعلام شده برای سال آینده در حال برنامه ریزی سفر به ایران هستند.

سفیر اتریش در تهران با بیان اینکه در ۱۰۰ سال گذشته روابط بین دو ملت با احترام و تعامل بوده است تصریح کرد: یکی از موارد مهم در این تعامل بعد از انقلاب این است که اتریش به عنوان اولین کشور آمادگی خود را برای پذیرش مجروحان جنگی شیمیایی اعلام کرد و پذیرای این مجروحین بود و آقای وال تایم ریاست جمهوری وقت اتریش اولین رئیس جمهوری بود که طی یک سفر رسمی از ایران دیدار به عمل آورد.

اشتیفت در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری مذاکرات هسته ای در وین اشاره کرد و گفت: در وهله اول اتریش بسیار امیدوار است که گفتگوهای در حال جریان در اتریش هرچه زودتر به نتیجه برسد و اتریش به عنوان میزبان تمام تلاش خود را در این راستا دارد و در حال تلاش است که جو سازنده ای حاکم بر گفتگوها شود و بسیار خوش بین هستیم به یک نتیجه خوب منتهی شود.

وی به سخنان نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در حوزه اقتصاد اشاره کرد و خطاب به حجت الاسلام میرعمادی گفت: فرمایشات شما در خصوص اقتصاد را تایید می کنم که اتریش در گذشته بر اقتصاد دولتی بنا نهاده شده ولی تجارب خوبی نبود و از ۲۵ سال گذشته تلاش کردیم که صنایع دولتی را به صنایع خصوصی تبدیل کنیم و دیدیم از این طریق اقتصاد بسیار پویاتر و تولید بالاتر می رود.

سفیر اتریش در تهران یادآور شد: زمانی که محدودیت های تجارت را در قالب اتحادیه اروپا برداشتیم حجم تجارت بالا رفته که خود نشان می دهد کشوری که اقتصاد باز داشته باشد کاملا در جهت منافع خود حرکت می کند نسبت به جایی که اقتصاد بسته داشته باشد.

وی افزود: اتریش یک سیاست صلح جویانه را پیگیری می کند و از سال ۱۹۵۵ کشوری مستقل است و ما از دو جنگ جهانی که اتفاق افتاد و در هر دو به نوعی درگیر بودیم یاد گرفتیم در هیچ درگیری خود را دخیل نکنیم و از سوئیس که ۲۰۰ سال است بی طرف بوده و در هیچ جنگی درگیر نیست الگوبرداری کردیم.

اشتیفت خاطر نشان کرد: اتحادیه اروپا هم تلاشش همین بوده که جنگی در اروپا نباشد و از سال ۱۹۴۵ هیچ جنگی نبوده و ما هم عضوی از این اتحادیه هستیم و تلاش می کنیم در اروپا صلح باشد.

سفیر اتریش در تهران یادآور شد: ایران هم نقش مهمی در منطقه و ثبات منطقه دارد و در این راستا سازنده است و برای جمهوری اسلامی ایران آینده بسیار درخشانی امیدواریم و همچنین امیدواریم که این ثبات و صلحی که برقرار است ادامه داشته باشد.