نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310182
دلار ۳۶۰۰ تومانی به روایت کارشناسان؛
دلار باز هم گران می‌شود؟
بخش اقتصادی الف، 24 آبان 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۱۴
تعدادی از کارشناسان اقتصادی ضمن تحلیل دلایل گرانی اخیر ارز و پیش‌بینی این بازار در ماه‌های آینده، می‌گویند که میل به افزایش قیمت ارز در بازار تنیده شده است و بازار با هر تکانی، تحریک می‌شود.

به گزارش مهر،قیمت ارز در روزهای اخیر در بازار افزایش یافته و نرخ دلار در بازار آزاد هم اکنون به حدود ۳۶۰۰ تومان رسیده، این در حالی است که پیش بینی می شد با نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام و آزادسازی دلارهای بلوکه ایران، نرخ ارز در بازار کاهش یابد.

تحلیلگران اقتصادی دلایل متعددی برای افزایش قیمت دلار در بازار داخلی از جمله جبران کسری بودجه توسط دولت، افزایش تقاضا، کسری منابع ارزی نسبت به مصارف و غیره را اعلام می‌کنند.

برخی از فعالان اقتصادی هم می گویند که وام ۲۵ میلیون تومانی خرید خودرو و افزایش تقاضا برای خرید قطعات مورد نیاز تولید خودرو به افزایش تقاضای ارزی و در نتیجه افزایش قیمت ارز دامن زده است.

به هر حال گشت و گذاری در بازار ارز نشان می دهد که در حال حاضر خریداران از تعداد فروشندگان ارز پیشی گرفته اند و تعداد خریداران ارزی افزایش یافته است.

میل به افزایش قیمت ارز در بازار تنیده شد
حیدر مستخدمین‌حسینی معاون اسبق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد درباره دلایل افزایش قیمت دلار در بازار در روزهای اخیر گفت: ارز کالایی است که در اختیار و انحصار دولت است و دولت هرگاه نیاز به نقدینگی پیدا می کند و با کسری بودجه مواجه می شود، به سراغ تامین منابع و کسری بودجه از طریق افزایش قیمت ارز در بازار می‌رود.

وی با بیان اینکه بازاری به نام ارز نداریم و این بازار در اختیار کامل و انحصاری دولت است، افزود: بانک مرکزی و دولت با تزریق ارز همواره از افزایش قیمت ارز جلوگیری می‌کند اما در مواقعی که دولت نیاز به مابه التفاوت قیمت ارز آزاد و دولتی دارد، نسبت به افزایش قیمت در بازار اقدام می کند.

این کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به اینکه ممکن است این اقدام برای افزایش قیمت برای جبران منابع تامین یارانه نقدی و یا سایر مقوله‌ها باشد، افزود: این در حالی است که در شرایط فعلی دولت طرح تسریع خروج از رکود را اجرایی کرده و با اجرای این طرح به دنبال تثبیت شرایط اقتصادی است اما عاملی که تثبیت اقتصادی را برهم زده، نرخ ارز است که در حال حاضر افزایش آن به صورت غیر متعارف رخ داده است.

مستخدمین‌حسینی با پیش بینی اینکه افزایش قیمت ارز تا پایان سال ادامه خواهد یافت، افزود: این افزایش‌ها طی ماه‌های اخیر به نحوی بوده که در طول ماه قیمت دلار روندی افزایشی در پیش گرفته اما در پایان ماه قیمت آن تا حدودی تعدیل می‌شود تا قیمت ارز در پایان ماه با نرخ کمتری بسته شود اما در ماه بعد دوباره همین روند تکرار می‌شود.

معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گفت: افزایش هر چه بیشتر نرخ ارز به نفع دولت است اما این موضوع مکانیزم‌های تثبیت اقتصادی و معادلات سرمایه گذاری را بر هم می زند.

وی با اشاره به برخی تحلیل‌های اقتصادی مبنی بر افزایش قیمت ارز، گفت: هرچند در این تحلیل‌ها مطرح می‌شود که افزایش نرخ ارز به نفع صادرات کشور است ولی این موضوع را هنوز صادرات ما درک نکرده است و بنابراین جز متضرر شدن مردم حاصل دیگر ندارد.

سفته‌بازان وارد میدان شدند
به گفته وی، میل به افزایش قیمت ارز در بازار تنیده شده، سفته بازان وارد میدان شده‌اند که بتوانند در کوتاه مدت با سفته بازی نفعی را از این معاملات و معادلات ارزی ببرند. در صورتی که تزریق مختصر ارز کمک می کند بازار ارز از این حالت درآید. بازار ارز مقوله ای است که کاملا در اختیار دولت است و فقط رقم کمی در اختیار بخش خصوصی است که آن هم تمایلی به عرضه ندارد.

همچنین مهدی تقوی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو نوع تقاضا برای ارز در بازار وجود دارد، تصریح کرد: یکی تقاضای واردات و سفر خارجی است و دیگری تقاضای سفته بازی است. عده ای با پیش بینی اینکه قیمت ارز در بازار افزایش خواهد داشت، اقدام به خرید ارز کرده و آن را نگه می داند تا با گران شدن در بازار بفروشند و سودی کسب کنند.

عده‌ای به جای فروش، ارز می‌خرند
وی با اشاره به وعده سیف رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر آزادسازی میلیاردها دلار از منابع بلوکه شده ایران پس از اجرایی شدن برجام گفت: با ورود این میزان منابع ارزی به کشور، قیمت ارز کاهش خواهد یافت، زیرا ورود این میزان منابع ارزی و عرضه ارز، قیمت ارز را می شکند اما در حال حاضر معادله برعکس شده و عده ای به جای فروش، در حال خرید ارز هستند.

این کارشناس ارشد مسایل اقتصادی اضافه کرد: مطابق نظریه های اقتصادی، هم اکنون باید فروش ارز افزایش می‌یافت اما خرید ارز افزایش یافته است و این امر قیمت ارز را بالا می برد. در عین حال قیمت نفت کاهش یافته و به دنبال آن درآمدهای نفتی تقلیل یافته، این در حالی است که درآمدهای ارزی ما از فروش ارز حاصل می شود و با کاهش فروش نفت، تزریق منابع ارزی به بازار کاهش یافته و قیمت‌ها به تبع آن افزایش می یابد و این کنش و واکنش است.

تقوی در بیان دلایل افزایش قیمت ارز به موضوع دیگر یعنی کسری بودجه اشاره کرد و اظهارداشت: قیمت نفت کاهش یافته و این در حالی است که دولت خرج و مخارج دارد. میزان دلاری که بابت صادرات نفت می گیریم، کاهش یافته و این مشکلاتی را بوجود می آورد اما دولت راه‌های دیگری هم برای جبران کسری بودجه دارد که عبارتند از اخذ مالیات بیشتر، افزایش قیمت نفت، افزایش درآمدهای نفتی، یعنی چاپ پول بیشتر توسط بانک مرکزی و اینکه آن را در اختیار دولت قرار دهد که البته خطرناک است و دیگری فروش اوراق قرضه.

وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی پول چاپ کند، تورم دوباره افزایش خواهد یافت؛ بنابراین معضل اصلی اقتصاد ما در حال حاضر پائین بودن قیمت نفت است. قبلا پیش بینی کرده بودم که قیمت دلار به ۲۹۰۰ تومان کاهش یابد، این امر محقق خواهد شد، مگر اینکه دولت به خاطر کاهش قیمت نفت بخواهد دوباره قیمت دلار را افزایش دهد.

کسری منابع ارز نسبت به مصارف قیمت دلار را بالا برد
در عین حال، سیدبهاء الدین حسینی هاشمی کارشناس مسایل اقتصادی و مدیر عامل اسبق چند بانک دولتی و خصوصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز در بازار اظهارداشت: دلیل اصلی و ذاتی آن کسری منابع ارز نسبت به مصارف ارزی است، یعنی به خاطر کاهش درآمد نفتی و موادمعدنی که منابع ارزی ما از طریق فروش آنها حاصل می شود، کاهش یافته است، در عین حال صادرات غیرنفتی ما هم با کاهش مواجه شده است که همگی باعث کاهش منابع ارزی می شود.

وی با اشاره به اینکه تقاضا برای ارز در بازار زیاد شده و قیمت ارز را بالا می برد، تصریح کرد: در عین حال نرخ سپرده های بانکی کمی کاهش یافته است و پیش بینی می شود که باز هم کاهش یابد. با توجه به این موضوع، احتمال می رود که سپرده گذاران بانکی به همین دلیل به سمت بازار ارز حرکت کنند و این موضوع به افزایش قیمت ارز دامن می زند.

به گفته این کارشناس مسایل بانکی و اقتصادی، مشخص شده است که انتظار کاهش قیمت ارز در بازار به دنبال توافق ژنو، این به زودی‌ها محقق نمی شود و معجزه ای در این باره در کار نیست. نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و انجام تعدیلات و اصلاحات در پیش است که قیمت ارز را بالا می برد. اگر دولت منابع و ابزار کافی برای مدیریت بازار ارز در اختیار نداشته باشد و با کمبود منابع ارزی مواجه باشد و امکانات تعادل بخشی به نرخ ارز را نداشته باشد، اینها در قیمت ارز تاثیر می گذارد.

حسینی هاشمی با اشاره به تقاضایی که در حال حاضر در بازار برای ارز وجود دارد، عنوان کرد: قیمت مواد معدنی مانند سرب، مس، روی، سنگ آهن و سایر کانی ها در بازار جهانی کاهش یافته و این از دیگر عوامل است، همچنین فاقد اعتبارات بین المللی هستیم. کسری ارزی به دلایلی که مطرح شد، وجود دارد و وقتی تقاضا از عرضه پیشی بگیرد، کسری منابع ارزی و افزایش قیمت ارز ایجاد می شود.
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۱۹:۲۷
دولت با کسری بودجه عظیمی روبروست. تنها راه ممکن گران فروختن دلار است. (3327222) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۷:۵۰:۵۸
۳ سال پیش قیمت دلار آمریکا ۳۶۰۰ تومن بود... در این ۳ سال سود بانکی‌ ۳ ساله بالای ۸۰ درصد بوده.... حال اگر سرمایه دارن ۳ سال پیش ۳۶۰ میلیون تومن یا ۱۰۰ هزار دلار در بانک داشتند، حالا تقریبا ۲۰۰ هزار دلار در بانک دارند.... یعنی‌ زمانیکه تورم هم حداقل در این ۳ سال ۸۰ درصد بوده و همه چیز در این مملکت گران شده، فقط بهترین حالت برای سرمایه دار‌ها که پول خود را در بانک خواباندند شده، و با فراق بال مشغول انتقال دلار بسیار ارزن و سرمایه ایران به خارج هستند... مردم تحت فشار هستند و هر کس بگوید دلار باید حالا حداقل ۸ هزار تومن باشد، ناراحت میشوند.... ولی‌ باور بفرمیند، این تثبیت نرخ دلار بهترین هدیه و سیاست برای غارتگران سرمایه کشور و انتقال دلار در قالب نقد یا واردات به خارج از کشور و فقر بیشتر مردم ایران هست.... حسابهای دلاری آمریکا در اروپا و آمریکا، به زحمات سود یک درصد در سال میدهند، ولی‌ در ایران سود ۲۵ درصد!!!!!!...

دوستان ممکن است بگویند چرا از ۳ سال پیش، و چرا دوره مدیر جهانی‌ یا قبل از آن را نمیاورید... دوستان اگر الان ۳ سال است که به نفع سرمایه درها شده، در زمان دولت مدیر جهانی‌ و یا قبل از آن، ۱۰ سال بود که همین فرار سرمایه جریان داشت.... خاوری و زنجانی و... دهها میلیارد دلار فرار سرمایه نمونه!.... همه دولت‌ها و روسای جمهور، فقط به دنبال اداره امروز و چند ماه آینده هستند و هرگز حاضر نیستند برای مصالح خود ملت و کشور، صندوق رای را از دست به دهند... و البته بیشتر ما هم همیشه مچکریم اگر ظاهراً قیمت دلار تثبیت یا پایین بیاد. مشکل ما این است!... موقعی میتوان به تثبیت ارز امیدوار بود و به نفع مملکت است که رشد اقتصادی بالای ۴ درصد باشد برای چند سال، تورم زیر ۵ درصد و سود بانکی‌ هم زیر ۵ درصد باشد.... در انزمان ارز مملکت خود قوی خواهد شد و نیازی به این اعلامیه بانک مرکزی و متهم کردن جمشید بسم... و یا دلالان نخواهد بود... (3327556) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۳۶:۱۷
شما مثل اينكه رياضياتت ضعيفه!
اگر حساب هاي دلاري در خارج زير 1% سود داشته باشد و حساب ريالي در ايران 25% واگر سياست تثبيت دلار وجود داشته باشد عقل حكم ميكنه دلارتو از خارج بياري داخل به ريال تبديل كني بعد بذاري توي بانك چون سود بيشتري نصيبت ميشه. هر وقت هم خواستي ميتوني به همون قيمتي كه دلارتو فروختي دوباره بخريش (چون نرخش ثابت بوده طبق مفروضات) و دوباره ببريش توي حساب خارجت. سود رياليش هم برات ميمونه
درصورتي كه اگر اينجا بانك سودش كم بشه و دلار دائم گرون بشه بهترين كار اينه هرچي پول در مياري دلار كني ببري خارج توي حساب بذاري و هر وقت نياز داشتي كمي از اون رو با سود بالا توي كشور بفروشي ولي اصل سرمايه ات در بانكهاي خارجي حفظه و اين بهترين هديه براي غارتگران سرمايه هست.
ديگه اين توجيه گرونفروشي با ژست مخالفت با سرمايه دارها و غارتگران بيت المال جواب نميده، دنبال يك توجيه بهتر باش. (3328684) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۸:۰۱:۰۴
در این دولت هیچ چیز اشکال ندارد. (3327582) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۸:۳۰:۱۳
انقدر اختلاس کردند و به مدیران نالایق پاداشهای میلیاردی داده اند، هر کشوری بود هم ورشکست میشد. جلوی اختلاسها و رانتها را بگیرید و مدیران را تعدیل کنید همه چیز اتوماتیک حل میشود. (3327648) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۲۰:۱۴
اگر تمام دنیا با 1000 تاجر هم سرازیر ایران بشوند برای بهبود اقتصاد کشور ما کاری نخواهند کرد. غیر از خود ایرانی هیچ‌کس دلش برای این کشور نمی‌سوزد راهکار هم همان اقتصاد مقاومتی و چشم برداشتن از خارج است. هیچ کشوری با نگاه به بیرون رشد نکرده که ما کشور دومی باشیم. (3327225) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۸:۱۳:۵۷
می شود بفرمایید کدام کشور بدون نگاه به خارج از کشورش پیشرفت داشته است. چرا در مسائلی که بلد نیستین اضهار نظر می کنید مگر اقتصاد دان هستین. اقتصاد در دنیا بر اساس تقسیم کار و توانمندی هر کشوری تقیسیم شده است این سفره جهانی است که هر ملتی براساس توان و تلاش از آن برداشت می کند. یکی از مهم ترین عوامل رشد افزایش سرمایه گذاری است. کشورهایی که توان جذب سرمایه دارند دارای رشد اقتصادی بالا و رفاه بیشتری هستند. (3327613) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۶:۵۳
اخه اونایی هم میام فقط برای صنایع پتروشیمی و نفت و گاز میان (3327799) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۲۱:۵۲
واسه پایین اومدن هیچ دلیلی گیر نمیاد ولی واسه بالا بردن بهانه ای گیر میارن خوبه که روز شروع دولت جدید دلار دقیقا سه هزار بود. ظاهرا ششص تومان که میشه بیست درصد رشد واسه اقایون بانک مرکزی رفیق فرغون سازیا طبیعیه (3327229) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۱۷:۲۵
روز شروع دولت دلار آزاد 2750. تومان و دلارمبادلخ ای 2450 تومان بود (3327773) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۱۴:۴۴
نخیر روز شروع نه روزی که مردم روحانی را انتخاب کردن دلار 4100 تومن بود سکه 1200000 تومن با اعلام نتایج انتخابات تا شهریور ماه روند نزولی بخودش گرفت چرا چون بار روانی مثبت نسبت به تغییر دولت باعث کاهش شد .
البته اینکه یهو 300 درصد اضافه نشده نشان میده روحانی عالی بوده با این منابع و بااین اقتصاد ورشکسته (3328131) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۲۳:۲۱
نرخ دلار که در ابتدای دولت روحانی 2هزار و 900 تومان بود در روزهای اخیر تا 3هزار و 600 تومان هم در بازار مبادله می‌شود. آنچه بیش از هر عامل دیگری مردم را نسبت به نابه‌سامانی‌های بازار ارز رنجیده‌خاطر می‌کند، ورود بانک‌های است که مستقیما و هماهنگ با بانک مرکزی روند تغییرات قیمت را در این بازار مدیریت می‌کند، تا جایی که به اعتقاد برخی صاحبنظران اساسا بازار ارز در ایران وجود ندارد و این خود دولت است که با ابزار عرضه و تقاضا روند قیمت‌ها را تعیین می‌کند. قطعا این اتفاقات در کنار اظهارات امیدبخش مسئولان اعتماد عمومی را سلب می‌کند و مردم را از حضور موثر در این حوزه‌ها پشیمان خواهد کرد. (3327235) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۸:۲۹
مطمئنی 2900 بود چون بنظر من دورو بر 2500 بود (3327808) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۲۴:۱۰
انتظار دلار چهارهزار تومانی را هم تا پایان سال داریم. (3327239) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۲۶:۱۱
آی کسانی که رفتید و انبارهای لگن سازها رو خالی کردین و یه جارو هم زدید، حالا هجوم ببرید دلار بخرید که مبادا تموم بشه ... (3327242) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۳۳:۴۴
در سال 90-91 همین اوضاع ارزی نمایان شد که بیشترین بهره را دلالان شرکت بورس و کارگزاران بردند. با این بهانه که چون دلار گران شده ، پس دارایی شرکتها افزایش یافته و حباب بزرگ را ساختند.
هشدار به مامورین نظارت بازرسی که مراقب باشند این حباب مجددا در شرکت بورس ایجاد نشود. (3327255) (alef-11)
 
مشکین تقاب
۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۲۳:۳۶:۴۷
اگه یکی دیگه بود بهش میگفتین دروغگو. یادتونه؟ (3327259) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۱۷:۴۳
تو مجبوری بیای نظر بدی 3 سال پیش دلار 3600 تومن بود؟ خرداد 92 دلار 4100 تومن بود در ضمن دلار بر پایه ی نرخ تورم محاسبه میشه نرخ تورم آمریکا و نرخ تورم ایران در این 3 سال ما به ترتیب 25 و 18 و 15 درصد تورم داشتیم نزدیک به 60 درصد . اگر روال عادی قیمت گذاری بود با همین نرخ واهی 3600 تومن شما دلار باید 2160 تومن رشد میکرد
یعنی ارزش دلار 5760 تومنه ! البته برید خدارا شکر کنید که روحانی رییس جمهورتونه (3327775) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۴:۵۶
پس چرا وقتی ارز در زمان آقای احمدی نژاد پس از ده سال 3 برابر شد همه به ایشان تاختند .واقعا نمی فهم در این کشور چه میگذرد .با استدلال شما قیمت ارز از سال 80 تا 90 که حدود هزار تومان ثابت مانده بود می بایست با توجه به نرخ تورم طی ده سال در سال 90 میشد 5 هزار تومان و اگر این طور است چرا در آن زمان مدیران فعلی بر مدیران احمدی نژاد میتاختند.؟؟؟!!!! (3328201) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۲۱:۱۲
چرا چون یهو 300 درصد شد مگرنه در دولت های قبل هم روندسعودی را بخود حفظ کرده بود
درضمن دولت احمدی نژاد یارانه به ارز میداد یعنی دلار 1500 تومنی حدود 2000 تومن یارانه روش تعلق میگرفت ! چرا چون 950میلیارد درآمد داشت وبا این کار دلار را چندسال ثابت نگهداشت !شت
با شروع تحریم ها فساد ها و رانت و دزدیها مجبور شد یارانه ی ارز را حذف کند (3328829) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۰:۱۹:۵۲
از موافقان دولت بودم ولی باید بگم که دولت اصلا در عرصه اقتصاد خوب عمل نکرده حداقل انتظار ما این بود که دیگه امسال رشد اقتصادی داشته باشیم و دلار لااقل برگرده زیر 3000 ولی به نظرم با این تیم ناکارایی که دولت داره وضعیت بدتر هم خواهد شد.این وضعیت بد متاسفانه از 90 شروع شده و ادامه داره (3327302) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۰:۴۱:۴۶
خجالت آوره كه در اقتصاد ما همه چى برعكس دنياست ، بعضى كاراى ديگرمون هم همينطوره البته.. (3327337) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۱:۰۳:۰۳
از زحماتی که بانک مرکزی برای بالا بردن نرخ ارز میکشن تا ارزش پول ملی سایر دول تقویت شود ممنونیم! (3327364) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۲:۳۶
برو خدا را شکر کن که بانک مرکزی مصنوعی ارز را پایین نگهداشته !قیمت اصضلیس دلار بین 5000 تا 6000 تومنه شما تورم ایران و آمریکا و رشد اقتصادی و سهم کالاهای ایرانی را در بازار داخلی نمیبینید بعد میایید انتقاد میکنید (3327787) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۱:۲۲:۵۸
کشوری با اقتصاد مریض داریم .بالا رفتن قیمت ارز به خیلی مسائل ارتباط دارد ولی خوب دولت مردان برای فرار از مسئولیت در این سالها گرانی ارز را به گردن تحریم انداختند ولی مشکل اقتصاد ما اختلاسها و بی ثباتی در اقصاد داخلی هست . (3327376) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۵:۰۳:۲۷
هر روز یا صحبت از کاهش نرخ سود بانکی است یا افزایش قیمت بنزین. یا افزایش قیمت دلار است.در این شرایط نه تنها ثبات وجود ندارد بلکه هر روز نگرانی جدیدی به وجود می آید .تا کی‌می خواد این وضع ادامه پیدا کند؟ (3327442) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۵:۱۳:۰۴
افزایش قیمت ارز به نفع صادرات هم نیست ،چون صادر کننده برای تهیه مواد اولیه و تجهیزات به قیمت دلار وابسته است. (3327444) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۶:۲۹
قیمت ارز تابعی از تولیده هر وقت تولید افزایش پیدا کنه قیمت ارز کاهش پیدا میکنه . بله بالا بردن نرخ ارز کمک به صادرات نمیکنه اما پایین بردن نرخ از به صورت آنی کمر صادرات را میشکنه باعث میشه بازار های داخلی مملو از کالاهای خارجی بشه در یک مدت زمانی ولی در زمان طولانی تر با نابود کردن تولید ملی میشه اونوقت اشتغال نابود دوباره کالاها چندصد درصد رشد میشیم زامبیا ! (3327797) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۳۵:۳۸
در کشوری که نرخ ارز به صورتی دستوری تعیین می شه نمی شه گفت بالا رفتن تولید موجب افزایش ارزش پول مبدا می شه یا به عبارتی دلار ارزان می شه.پس افزایش قیمت دلار برای اکثر تولید کنندگان و همه مصرف کنندگان مضر و مهلک است. (3328680) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۵:۴۳:۰۵
چی شد تورم که میگن 13 درصد است پس چرا دلار 30 درصد گران شده و قرار بود بودجه برای سال اینده با دلار 3100 بسته شود به این میگن یک بام و دو هوا و تشکر از رئیس جمهور محبوب که هیچ یک از وزرای ان توضیح هم به مردم نمیدهد و چراغ خاموش در حال گران کردن هستند (3327446) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۳۲:۵۸
توکه ضرب بلد نیستی چرا نظر میدی 30 در3000میشه 90000 تقسیم بر 100 کن میشه 900 تومن به اضافه 3000 کن میشه 3900 تومن !
نرخ ارز در امسال 12 درصد رشد داشته که اونم طبیعیه چرا چون نرخ رشد اقتصادی ما از 3 اومده 1 درصد تورم ما 15 تورم آمریکا 2 کاملا طبیعیه
در ضمن شما تقاضای اربعین را فراموش کردید 3000000 نفر هرکدوم 300 دلار میبرند عراق میشه چقدر ؟
برو تشکر از معلمت بکن که به تو ضرب و تقسیم یاد نداره (3327821) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۵:۵۲:۴۵
خدا را شکر مردم دارند بیدار میشوند
دو سال همه می گفتند این دولت هیچ پلان اقتصادی ندارد
و حالا با گران شدن دلار و طرح فاجعه بار فروش خودرو همه چیز روشن شد (3327448) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۵:۵۶:۵۷
فکر کنم مثل همیشه ده تومان ارزان میکنند و چنان بزرگش میکنند که خودمان هم باورمان شود که ارزان شده اینها هم به جای درست کردن اقتصاد روش سفته بازی و بی ارزش کردن ریال را در پیش گرفته اند تا فرجی شود اگر در خاج چنین میشد تا حالا ده تا دولت عوض شده بود اینها عوض که نمیشوند افتخار هم میکنند به کارشان. (3327449) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۶:۲۲:۳۴
طبق معمول یک بهانه هم برایش دارند مثل همیشه (3327455) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۷:۰۲:۲۱
مشكل وجود مديران تك بعدي و ناآشنا به شاخصه ها و رفتارهاي اجنماعي است . اقتصاد و رفتارهاي اجتماعي و رواني جامعه پيوند ناگسستني باهم دارند . تئوري هاي اقتصادي غرب نميتواند نعل به نعل در ايران پاسخ دهد . متاسفانه اقتصاد داني كه بتواند نظريه هاي اقتصادي بومي را تدوين كند نداريم و تصميمات تك بعدي مردم را آشفته ميكند ورفتار هاي اجتماعي تمام رشته هاي اينگونه را پنبه ميكند . (3327483) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۷:۰۲:۵۵
بازار در رکودهست و گرانی فقط دست دولت و بانک مرکزیه ک خودش اقدام ب دلالی میکنه چون قیمت نفت اومده پایین و اونها ...اقدام کردند.تاسف بایدخورد ب حالشون!!! تمام تحلیلهاشون آبکیه.دولت مردم رو چی فرض کرده؟!!!! درسته بیسوادیم اما شعور داریم! (3327485) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۸:۲۹:۰۷
خیلی جالبه کامنتهایی که زیر اخبار مربوط به بی تدبیریهای دولت هست از سوی حامیان دولت بایکوت میشود ولی در زیر خبری مانند تسلیت چند هنرپیشه معلوم‌الحال، حامیان بنفش، صبح و شب در حمایت و همدردی با فرانسه در حال کامنت گذاری و مثبت زدن هستند. اینجاست که باید ایمان بیاوریم به اینکه برخی دشمن خودشان را بیشتر از دوست خودشان، قبول دارند و تاسف برای اینگونه آدمها که کشور را به لبه پرتگاه میبرند. (3327640) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۱۱:۰۵
داداشی دلار 3600 تومن نه 4500 تومن شما !اونم درشرایط اربعین که تقاضابرای دلار 10 تا 15 برابر میشه !نیاز نیست بیاییم نظر بدیم قیمت اصلی دلار 6000 تا 7000 تومنه چرا
خب تورم ما از 92 تا 94 به ترتیب33 و18 و 15 بوده در حای که تورم آمریکا کلش 8 درصد هم نبوده خب سواد داری الحمدالله محاسبه کن 66 درصد ایران 8درصد آمریکا شد چند ؟
58 درصد حالا برای اینکه شاد بشی رند دراد 60 درصد ما 60 درصد را ضرب در نرخ خرداد 92 میکنیم 4120 تومن نه 4100 تومن میکنیم شد .2460 تومن را به اضافه ی 4100 تومن شما بکنیم 6560تومن قیمت واقعی دلاره در حالی که منابع کم شده از 110 میلیارد دلار اومدیم 24میلیارد دلار رشد اقتصادیمون هم پایین بوده تقزبیا تواین 3 سال 1 درصد .
برو خداراشکر کن دولت بنفش سرکاره مگرنه الان دلار به 10000 تومن اوباما میرسید (3327918) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۰۰:۰۸
تا جایی که ما یادمونه یه بار کشور به معنای واقعی لبه پرتگاه رفت، اونم بعد از 8 سال کشورداری انحصاری شماها بود! چه رویی دارین! (3328086) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۰۶:۰۸
دلیل اصلی این گرانی دلار ، تامین بودجه این وام های 25 میلیونی خودرو هست. مطمئن باشید دلار رقم 3700 رو هم خواهد دید. عملا پول این وام ها رو کل مردم ایران پرداخت خواهند کرد. (3327743) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۶:۴۵
حق ثبت سفارش و حقوق گمرگي را حذف كنيد و ميزان ان را روي قيمت ارز بياوريد ديگر كسي دنبال قاچاق نميرود فشار روي بازار ارز را ميشود اندازه گيري كرد فضاي رقابت بين وارد كننده مجاز و غير مجاز هم ايجاد ميشود (3327798) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۰۰:۲۰
اون که میشه دلار 8000 تومن پسر خوب (3327890) (alef-11)
 
محمد مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۲۷:۳۲
این دلار ارزانه و سبب خروج سرمایه و واردات بیشتر کالاهای لوکس و مصرفی میشه باید نرخ دلار گرانتر شود باید با هرگونه خروج غیر ضروری ارز از کشور بشدت مقابله شود حتی ارز برای زیارت اگر این روند ادامه یابد باید منتظر مشکلات بیشتر و عمیقتر اقتصادی برای مردم باشیم (3327803) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۴۹:۲۲
علت اعلام دوباره کاهش سود بانکی است

بارها این اقدام و تبعات زیانبار ان امتحان شده ولی باز هم اقتصاد دانان ما از روی کتاب این کار را تجویز میکنند
بگذارید پول مردم در بانکها بماند و به سمت دلالی و دلار و سکه و تخریب اقتصاد نرود (3327860) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۹:۴۹:۲۳
آخه این چه وضعیه تو هر مقطع زمانی مسولان بانک مرکزی میگن الان بخاطر تقاضای فصلیه یک بار برای اربعین تقاضا داریم یک بار برای مسافرت های تابستانی یک برای حاجی های عزیز یک بار برای ژانویه.... یعنی نو این بانک مرکزی کارشناسی پیدا نمیشه بتونه این تقاضا رو کنترل کنه؟هیچ جای دنیا ندیدم من این نوسان ارز رو من کاری با دولت روحانی یا احمدی نژاد ندارم اما واقعا برام سواله این چه سیاستیه تا میان یه لطفی به ملت کنن (وام 25 میلیونی خودرو) که البته این خودش ظلم واقعیه ،در عرض کمتر از یک ماه همون پولی رو که دادن رو پس میگرن ملت ما هم که فقط کافیه صف ببینند ...... از ماست که بر ماست... (3327861) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۰۹:۲۹
موقع اربعین است دو میلیون مسافر به عراق طبیعی است دلار گران شود هرسال این ایام گران می شود (3327914) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۹:۴۸
اینکه وضعیت کشور ما با این همه ثروتهای خدادادی این است واقعا می تواند به عنوان یک هنر مطرح شود فقط یک نمونه را عرض می کنم که دولتمردان ما یک خوش شانسی که دارند وجود منابع رایگان نفت و گاز است که حداقل مجبور نیستند همانند کره و ژاپن و ترکیه میلیاردها دلار صرف واردات سوخت مصرفی اعم از بنزین و گاز و گازوییل کنند و این به تنهایی یعنی درامد میلیاردی برای دولت فقط این وسط عاقلان دانند اداره کردن کشور با این وضعیت محیر العقول یعنی ما حداقلهای یک اقتصاد را هم رعایت نمی کنیم لذا خداوند به همه ما رحم کنه که از این که هستیم بدتر نشه بهتر پیشکش! تمام این دعواها هم سر بی پولی دولت است که از قدیم گفته اند در خانه ای که پول نیست دعواست! (3328236) (alef-11)
 
هم وطن
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۳۱:۰۵
عزیزان به خود زحمت ندهید در کشور ما به لحاظ دولتی بودن اقتصاد و اتکای ان به فروش نفت بیشترین و بالای 90درصد درامد ارزی مربوط به دولت است و دولت هم نمی خواهد مالش را ارزان بفروشد چون کسری بودجه دارد پس دلار ارزان شدنی نیست (3328664) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۴۱:۳۶
-- انگار دلار به ٣٦٠٠ رسيد ، زبونم لال انگار قصد ٤٠٠٠ تومن داره !!
-- بشه ! عيب نداره ! به پنج تومن هم كه رسيد ، ديكه رسيده !!
-- البته اين جور هام نيست ! حالا شايدم فرجي شد و به فرض به ١٤٠٠ رسيد !
-- باشه ! برسه ! كار خوبي ميكنه !!
-- ميكم برادر ! انگار اوضاع اقتصادي ،چندان توفيري برات نميكنه ؟؟
-- خب چي بگم ؟ " هرچه پيش آيد ، خوش أيد " !! أشي هست كه دولت داره مي پزه !! من در اين
بين نه سر پيازم ، نه ته پياز !!! هر گلي زدن به سر خودشون زدن !!! (3328704) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۱۱:۲۱
حالا دیگه که سانتریفیوژها نمی چرخند آقای رپیس جمهور... پس چرا چرخ اقتصاد مردم هم از حرکت ایستاده. کگه شما اینها رو به هم مربوط نمی دونستید؟؟
چرا عوضش ارابه های دلار به تاز در حال بالا رفتن از سر و کول مردم هستند.!!!
این تعارضات یعنی چی جناب. (3328795) (alef-11)
 
قربون دلار
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۳:۵۹:۵۶
من نمیدونم دلار شده منبع درامد دولت تا دولت با مشکلی مواجه میشه تنها راهش گران کردن دلاره بابا والا راه چاره جای دیگه است فکر مردم هم باشید چون به محض اینکه دلار گران بشه کل اقلام مصرفی هم گران میشه منطقی تصمیم بگیرید اقایان باسواد (3330920) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.