توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403260
آیا سینمای ایران در نیمه دوم سال رکوردشکنی می‌کند؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۰
سینمای دینی و عاشورایی آغازگر فیلم‌های روی پرده در نیمه دوم سال شد اما باید دید در ادامه چه روندی را طی خواهد کرد.
 
 به گزارش مشرق، هرساله با آغاز فصل پاییز و قدم گذاشتن به نیمه دوم سال، به دلیل شروع فصل تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌ها و نیز محدودیت زمانی، مخاطبان سینما کمتر از نیمه اول سال نسبت به سینما رفتن زمان و رغبت پیدا می‌کنند. 

طبق روال معمول، شروع نیمه دوم سال تا قبل از اسفندماه، فصل زرد گیشه‌ها است، چون به طور طبیعی در رقابت اکران نیمه اول هر سال، تقریبا 80درصد فیلم‌های پرفروش و مخاطب پسند اکران می‌شوند و برای نمایش سینماها در نیمه دوم باید فیلم‌ها از جذابیت بسیاری برخوردار باشند تا مخاطب را ترغیب به تماشا کنند و به سالن‌های سینمایی بکشانند چون در غیر این‌صورت به سرنوشت فیلم‌های اکران شده در نیمه دوم سال‌های گذشته دچار خواهند شد. 

با مرور فیلم‌های اکران شده در 6 ماهه نخست سال 95، این نکته به خوبی مشخص می‌شود که اکران 30 اثر سینمایی، گیشه‌ای بالغ بر 100میلیارد تومان را برای مجموعه سینما به ارمغان آورده است. میزان فروش فیلم‌های نیمه اول سال، رکورد فروش تاریخ سینمای پس از انقلاب اسلامی را شکست و رونق و امید را به سینمای ایران هدیه کرد. 

البته باید گفت امسال با افزایش نرخ بلیت سینماها تا 12 هزار تومان، میزان استقبال مخاطبان تقریبا چند برابر سال‌های گذشته به چشم آمد. 

با شروع پاییز و در اولین ماه این فصل 7 فیلم‌ جدید به برنامه اکران سینماها اضافه شدند. با نگاهی اجمالی به لیست و موضوع فیلم‌هایی که برای اکران در نیمه دوم سال در نظر گرفته شده‌اند، می‌بینیم این فیلم‌ها نیز با توجه به خصوصیاتی که دارند می‌توانند گیشه پاییز را تضمین کنند و موجب تداوم رونق اکران امسال شوند.

فیلم‌های «خشکسالی و دروغ»، «هیهات»، «کربلا جغرافیای یک تاریخ»، انیمیشن «ناسور»، «اروند»، «این زن حقش را می‌خواهد» و «ابوزینب» با پاییز به سینماها آمده‌اند. «ربوده شده» نیز با بازی نیکی کریمی از آخرین روز فصل تابستان اکران شده است. ضمن اینکه نمایش فیلم «نیمه‌شب اتفاق افتاد» به کارگردانی تینا پاکروان، «سیانور» دومین ساخته‌ سینمایی بهروز شعیبی و «یتیم‌خانه‌ ایران» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی در نوبت اکران فصل پاییز قرار دارند.

«ربوده شده»، «خشکسالی و دروغ» در ژانر اجتماعی و با ایفای نقش محمدرضا گلزار پس از 4 سال دوری از سینما، «هیهات»، مستند داستانی«کربلا جغرافیای یک تاریخ» و انیمیشن «ناسور» با مضمون مذهبی و عاشورایی که می‌تواند در ایام محرم و صفر بسیاری از مخاطبان را به سینماها بکشاند، «اروند» با موضوع دفاع مقدس و نحوه شهادت 175 شهید غواص، «این زن حقش را می‌خواهد» و «ابوزینب» از 7 تا 24 مهر در فصل اکران پاییز قرار گرفتند.

با اکران چند فیلم‌ مذهبی، سینماهای کشور در ماه محرم رنگ و فضایی عاشورایی به خود گرفت و با مفاهیم ماه محرم و صفر که ایام یادآوری نهضت بزرگ عاشورا و سوگواری برای سالار شهیدان است، هماهنگی بیشتری پیدا کرد. 

حال برای مدت باقیمانده تا پایان سال، نکته قابل مطرح این است که با در نظر گرفتن میزان تولید سالانه سینمای ایران، نزدیکی به جشنواره فیلم فجر، افزایش ظرفیت سالن سینمای ایران، نوع زمانبندی اکران فیلم‌ها و فشردگی نمایش آثار در فاصله مهرماه تا پایان دی موجب ایجاد مشکلاتی می‌شود. سینمای ایران همچنان با مشکل بزرگ کمبود سالن نمایشی دست به گریبان است و با وجود اینکه پردیس‌های مجهزی در سال‌های اخیر تاسیس شده‌اند، مانع بزرگ ظرفیت اکران همچنان پابرجاست و با توجه به مشکلات بودجه‌ای سینمای ایران، بیش از پیش نیازمند ورود بخش خصوصی به این حوزه است و بهبود وضعیت چیدمان اکران فیلم‌ها، مشکل فشردگی برنامه اکران در نیمه دوم سال تا حد زیادی برطرف می‌شود.

فیلم‌های نیمه دوم سال 95 نیز که قرعه فالشان برای اکران در نیمه دوم سال افتاده، با وجود اینکه از زمان کمتری نسبت به آثار نمایش‌داده شده در نیمه اول سال برای نمایش بهره‌مند می‌شوند، اما هر کدام برای جذب مخاطب به سینما از پتانسیل خوبی برخوردارند.

با نگاهی به آثاری که در فهرست این فرصت سه‌ماهه وجود دارند، اسامی فیلم‌های «سلام بمبئی» با بازی محمدرضا گلزار، «برادرم خسرو» با ایفای نقش شهاب حسینی، «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار، «پل‌خواب» با نقش‌آفرینی ساعد سهیلی و اکبرزنجانپور،«جشن‌تولد» با موضوع مدافعان حرم و وضعیت نابسامان سوریه ،«خانه‌ای در خیابان چهل و یکم» با حضور مهناز افشار، «خماری» با موضوع پرداختن به موسیقی و اعتیاد جوانان، «مالاریا» یک فیلم اجتماعی ،«به‌دنیا آمدن» با پرداخت به اختلافات خانوادگی، «هفت ماهگی»با ایفای نقش حامد بهداد و باران کوثری، «وارونگی» عاشقانه‌ای با ایفای نقش علی مصفا و سحر دولتشاهی، «هاری» با بازی میلاد کی‌مرام و علیرضا کمالی‌ و ایفای نقش متفاوت جمشید هاشم‌پور، «متولد 65» با بازی پدرام شریفی، «خوب، بد، جلف» با بازی سام درخشانی و پژمان جمشیدی و 6فیلم نمایش داده نشده از سی و سومین جشنواره فیلم فجر نیز به چشم می‌خورد. این در حالی است که تا زمان تهیه مقدمات جشنواره سی و پنجم فیلم فجر تنها سه ماه باقی مانده است و شاید از میان این لیست تعداد انگشت شماری بتواند فروش بالایی کسب کند.

اگر برای زمانبندی اکران این فیلم‌ها برنامه‌ای در نظر گرفته نشود شاهد پیوستن این آثار به فیلم‌های اکران نشده سال‌های گذشته سینما خواهیم بود و هرسال این فهرست بلندبالاتر خواهد شد. حتی ممکن است با اکران این فیلم‌ها آنطور که باید از سینما استقبال نکنند و در مقایسه با اکران نیمه اول سال ضعیف‌تر ظاهر شود.
 
کلمات کلیدی : سینمای ایران+ فروش فیلم+رکود شکنی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.