توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 366767
افشای نقش سیا در ساخت فیلم ضدایرانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۲
افشای نقش سازمان سیا در ساخت فیلم ضدایرانی آرگو و ۲۱ پروژه دیگر، طرحی را در کنگره آمریکا کلید زده که هدف از آن شفاف‌سازی روابط نهادهای اطلاعاتی آمریکا با صنعت سرگرمی است.

به گزارش فارس، کنگره آمریکا متممی را در دستور کار دارد که نهادهای اطلاعاتی این کشور را ملزم می‌کند به صورت سالانه روابط خود با صنعت سینما و سرگرمی آمریکا را گزارش کنند.

«ریچارد بور» رئیس جمهوری‌خواه کمیته اطلاعات سنا و «دایان فینشتین» عضو دموکرات و ارشد این کمیته این متمم را به لایحه بودجه اطلاعاتی، که ماه گذشته تصویب شد، افزوده‌اند. این طرح مدیر اطلاعات ملی آمریکا را ملزم می‌کند که هر سال جزئیات روابط آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) و ۱۵ سازمان اطلاعاتی دیگر این کشور با هالیوود را به کنگره گزارش کند.

جرقه این طرح پس از آن خورد که گزارش‌هایی مبنی بر ارتباط سیا و کارگردانان هالیوود منتشر شد. پایگاه وایس در طول یک سال گذشته در سلسله گزارش‌هایی، از نقش نهادهای اطلاعاتی آمریکا در دستکم ۲۲ پروژه سینمایی، تلویزیونی و مکتوب بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ پرده برداشت.

یکی از این پروژه‌ها، فیلم پرسر و صدا و جنجالی «آرگو» بوده است. این فیلم با موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران ساخته شد و در آن تصویری سیاه و خشن از نیروهای انقلابی ایران به نمایش درآمد.

در متمم مشترک بور-فینشتین عنوان شده است که مدیر اطلاعات ملی باید در گزارش سالانه خود، در مورد «ماهیت، طول دوره، هزینه‌ها و نتایج» ارتباط با پروژه‌های سینمایی و هنری گزارش دهد. وی همچنین باید گواهی دهد که در طول این ارتباطات هیچ اطلاعات طبقه بندی‌شده‌ای در اختیار عوامل این پروژه‌ها قرار نگرفته است.

الزام دیگر این متمم این است که اگر فردی از جامعه اطلاعاتی قصد داشت با صنعت سرگرمی آمریکا مرتبط شود، باید از مافوق خود مجوز دریافت کند.

وایس نوشته است که با این حال به نظر نمی‌رسد این متمم در عمل بتواند به روابط نهادهای اطلاعاتی و هالیوود پایان دهد. سخنگوی سازمان سیا از اظهار نظر در این رابطه خودداری کرده است.

متمم بور-فینشتین در کمیته اطلاعاتی سنا رأی آورده، اما تصویب نهایی آن منوط به رأی آوردن در صحن اصلی سنا است.
 
کلمات کلیدی : افشا،سازمان سیا ، آرگو ، هالیوود
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.