نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365966
درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا؛
یک همه‌پرسی و عواقب سنگین آن
بخش بین الملل الف، 4 تیر 95
تاریخ انتشار : جمعه ۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۴
اکثریت مردم انگلیس در یک تصمیم تاریخی به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند. اما پی‌آمدهای اقتصادی و سیاسی این تصمیم برای این کشور و اتحادیه اروپا چیست؟

به گزارش دویچه وله، «نتیجه این رفراندوم یک فاجعه بود، فاجعه‌ای برای همه. این تصمیم مردم انگلیس تنها بازنده در پی خواهد داشت. هواداران خروج از اتحادیه اروپا شاید در این لحظه احساس استقلال بیش‌تری بکنند، اما خیلی زود در خواهند یافت، که این استقلال چیزی بیش از یک توهم نیست. انگلیس پس از این تصمیم فقیرتر خواهد شد. و نکته بسیار مهم اینکه: خطر فروپاشی "پادشاهی بریتانیا" را تهدید می‌کند. اکثر اسکاتلندی‌ها به بقا در اتحادیه اروپا رای داده‌اند و همین می‌تواند جدایی آن‌ها را در پی داشته باشد. صدای فریاد اتحاد ایرلند نیز بلندتر از پیش خواهد شد، چرا که مرز خارجی اتحادیه اروپا اکنون از میان خاک ایرلند می‌گذرد.

و البته پی‌آمدهای منفی مشابهی برای سایر کشورهای اتحادیه اروپا قابل پیش‌بینی است. و این موضوع تنها محدود به آن نیست که یکی از مهم‌ترین پرداخت‌کنند‌ه‌های حق عضویت این اتحادیه را ترک می‌کند، بلکه موضوع بر سر خروج کشوری است که توان رقابت اتحادیه اروپا در سطح جهان را افزایش داده بود و به این اتحادیه چهره‌ای بین‌المللی‌تر داد.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به‌ویژه برای آلمان گران تمام می‌شود. کشورهای بسیاری در اتحادیه اروپا هستند که کمابیش خواهان کاهش تاثیرات روند جهانی‌ شدن هستند و چندان علاقه‌ای به کنترل پرداخت‌ها و هزینه‌های دولتی ندارند. در این میان، آلمان و انگلیس همواره سیاست مشترکی را دنبال کرده‌اند. و حال این شریک آلمان خواستار ترک اتحادیه اروپاست.

اما یکی از پی‌آمدهای مهم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شاید پی‌آمد سیاسی آن باشد: نمونه بریتانیا می‌تواند سرمشق و الگوی دیگران واقع شود. نیازی نیست که یکباره شمار کثیری از اعضا تصمیم به خروج از اتحادیه را بگیرند. اما کشورهای دیگر نیز می‌توانند برای دریافت حقوق ویژه و نادیده گرفتن این یا آن قانون و مقررات اتحادیه اروپا، همچون بریتانیا تهدید به برگزاری رفراندوم کنند.

و در نهایت از اتحادیه اروپا نهادی می‌ماند که همه اعضای آن هر یک ساز خود را بزند و از زیر مسئولیت‌‌های برآمده از تصمیم‌های آن شانه خالی کند. به این ترتیب اتحادیه اروپا از یک بازیگر جدی و بین‌المللی در همه عرصه‌ها، بدل به یک نهاد شکننده و سست‌عنصر می‌شود.

ارزش افزوده این رفراندوم برای اروپا چیست؟

بسیاری از شهروندان کشورهای اروپا اکنون مایلند انگلیسی‌ها طعم خروج از اتحادیه را بچشند. پیام‌شان روشن است: هر که رفت، برای ابد رفته است. دیگر نمی‌باید برای بقای بریتانیا سخاوتمندانه عقب نشینی کرد و برای این کشور مزایای خاص قائل شد. حتی باید برخورد با بریتانیا به گونه‌ای باشد که سایر کشورهایی که کمابیش از گرایش مشابهی برخوردارند، به روشنی دریابند که پاسخ اتحادیه به "فراریان از خدمت" بسیار قاطع است و آن‌ها با چنین کاری تنها به خودشان ضرر خواهند رساند.

اما انتقام چاره کار نیست، چون در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا کسانی که یا با اتحادیه اروپا خصومت دارند و یا نسبت به حقانیت آن تردید، کم شمار نیستند. تهدید کردن سرانجام باعث مسموم‌تر شدن فضای حاکم خواهد شد. اروپایی ها به جای آنکه در چنین شرایطی به تهدید و انتقام بیاندیشند، باید در کمال خونسردی در پی چاره بوده و تلاش کنند تا مناسبات جدیدی با انگلیس برقرار کنند. تردیدی نیست که این مناسبات نمی‌تواند جای عضویت انگلیس را برای اتحادیه اروپا پر کند، اما سیاست یا همه چیز یا هیچ چیز، به هر حال در شرایط کنونی چاره‌ساز نخواهد بود.

اتحادیه اروپا نیز حال می‌بایست با خود برخوردی انتقادی کند. شعار حل همه مشکلات در گروی "اروپای بزرگ‌تر" است، شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دیگر راضی نمی‌کند. یکی از نمونه‌های آن همین بحران پناهجویی است، بحرانی که در نگاه بسیاری یکی از بزرگترین چالش‌های قاره اروپاست. شعار "اروپای بزرگ‌تر" در این رابطه به معنای پذیرش هر چه بیش‌تر شمار پناهجویان بود و تقسیم آن‌ها بین کشورهای عضو. ولی بسیاری از این کشورها اصلا حاضر به پذیرش این پناهجویان نبودند.

در مورد بحران کماکان حل نشده بدهی‌های دولتی نیز "پاسخ اروپایی" بیش‌تر زیان بخش بود تا سودمند: کشورهای ثروتمند احساس می‌کردند که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند و کشورهای فقیر نیز احساس می‌کردند که ولی و قیم پیدا کرده‌اند.

ارزش افزوده این رفراندوم برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید این باشد که همکاری‌های اروپایی در آینده باید دقیق‌تر مستدل و طراحی شوند. این دیگر به هیچ‌روی کفایت نمی‌کند که به اتحادیه اروپا به‌مثابه پروژه صلح نگریسته شود، اما سایر پرسش‌ها و مشکلات از دیده به دور مانند.

آری، تصمیم مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا یک کابوس است. اما این تصمیم در عین حال فراخوانی است بسیار رسا برای بیداری و هوشیاری اعضای این اتحادیه. انتقاد از خود قاطع و در عین تامل ورزیدن نسبت به همه آن اهدافی که اروپا مایل است مشترکا در آینده به آن‌ها دست یابد، پیام مهم این لحظه است.»
 
کلمات کلیدی : انگلیس+اتحادیه اروپا+همه پرسی بریتانیا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۸:۵۲:۳۰
به نظر من جلوه زیبایی از دموکراسی را نشان داد و ضمن اینکه قیمت نفت همین الان داره سقوط میکنه و این کار باعث جدا شدن کشورهای اروپا و کاعش قیمت نفت و زیان های بسیار برای ما خواهد بود یورو هم از بین خواهد رفت ما نمیتونیم دیگه بیخیال دلار بشیم .و... (3781210) (alef-13)
 
دادار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۸:۵۳:۰۲
مطمئن باشید انگلیس مقتدرتر از قبل خواهد بود .
چون متحد استراتژیک آمریکاست (3781212) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۰:۳۳:۲۸
فسیرو فی الارض ... (3781353) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۱۹:۵۳:۳۲
آغاز افول اتحادیه اروپا و آمریکا با از دست دادن شریک راهبردی خود در اتحادیه اروپا (3781300) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۰:۲۰:۵۰
کشور های کوچک اروپایی بشدت از انگلیس چه داخل اتحاد یه و چه خارج از اتحادیه دفاع می کنند چون از هیتلری می ترسند که آنها را ببلعد انگلیس وزنه تعادل در برابر امپراطوری پروس و کشورگشایی آنها بوده در تاریخ حتی ناپلئون را هم انگلیس نابود کرده اگر چه انگلیسی ها چرچیلند ولی خدا سرشون کلاه گذاشت و خوس خوسش را بدبخت کرد (3781339) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۳:۲۷:۵۹
حرفهایی که شما میزنی تاریخه...واقعیت امروز چیز دیگریست.. البته انگلیس به عنوان دومین اقتصاد بزرگ اروپا، عضوی از پنج کشور عضو دائم سازمان ملل و متحد ویژه ی آمریکا در معادلات سیاسی اروپا و جهان همواره جا دارد (3781611) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۰:۲۹:۳۰
این تصمیم در دراز مدت به اقتصاد منطقه ای انگلستان بسیار کمک خواهد کرد تا منطبق بر اصول اقتصادی منطقه ای و با سیستم متمرکز به صورت منسجم حرکت نماید. بنظرم رنگ تحلیل شما تا حدی از عدم شناخت از غرب رنج میبرد این کشورها چشم انداز، ماموریت و راهبرد مشخص است و اهداف مشخص با یک تصمیم مسائل تحت تاثیر قرار میگیرند اما عوض نمی شوند (3781351) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۱:۴۸:۵۲
با این شرایط آلمان که باراصلی اعتبار اتحادیه اروپا بردوش اوست پس از مدت کوتاهی از اتحادیه کنار میکشد، یورو از بین رفته و از یک نظر مراودات با هرکشوراروپایی مستقل و تابع قوانین اتحادیه اروپا نخواهد بود.
اگر هوشمند باشیم اینکار سودهایی برای ایران خواهد داشت و اگر چون گذشته بخواب فرو رفته باشیم ضررهای بساری متوجه ما خواهد شد (3781439) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۲:۱۴:۴۴
شوروی که از هم فروپاشید دوستان هوشمند و هموطنان عزیز که در کار صادرات بودن اینقدر جنس بنجل به این کشورها صادر کردن که دیگه ایران الان در جمهوری های سابق شوروی اعتبار اقتصادی نداره هوشمندی بهتره نداشته باشیم همین که هیچ حرکتی نکنیم خسارتاش کمتره (3781503) (alef-13)
 
مهران از برلين
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۲:۳۸:۴۵
عزيزم اتحاديه اروپا يعني المان، انگليس به اين خاطر بيرون رفت كه ديكتاتوري مالي وسياسي المان( البته از ديده انگليس) نميخواست، همين امروز اسكاتلند و ايرلند شمالي اماده خروج از بريتانيا و استقلال هستند!!!
توهم انگليسها رابطه عميق تر اقتصادي با ايالات متحده است، كه البته اوباما به انگليس اين هشدار رو داده بود كه رابطه نزديكتري با انگليس خارج از ttip چيزي در حدود ١٠ تا ١٥ سال وقت خواهد برد، در كنار اين موضع توجه بيشتر ايالات متحده به كشورهاي پاسفيك و اسيا جنوب شرقي و چين به عنوان ابرقدرت اقتصادي انتهاي قرن بيست و يك علاقه ايالات متحده رو به كشوري مثل انگليس خارج از اتحاديه اروپا كمتر خواهد كرد!!!!
هيچ كس به اين نكته اشاره نكرده، كه راي گيري با نتيجه ٤٨ به ٥٢ درصد به نفع كساني كه خواهان خروج بودنند شده، اكثريت قريب به اتفاق ٥٢ درصد سن بالاي ٥٠ سال و اكثريت قريب به اتفاق اون ٤٨ درصد سن زير ٥٠ رو داشتند. يعني تعداد جوانها كه اينده خود رو در اروپا ميديدند از تعداد پيرها مه دنباله گذشته درخشان(!!!!!) انگليس بودنند كمتر بود!!! (3781546) (alef-13)
 
دره چایی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۰۴ ۲۳:۰۵:۱۸
بنظر من این رای 52 درصدی بیانگر این واقعیت مهم است که خود انگلیسی ها هم در تصمیمشان قاطع نیستند.
اتحادیه اروپا یک اتحاد خوب بود و خروج از یک اتحاد خوب کار درستی نبود.
این بخاطر غرور و تکبر انگلستان بود که از اتحادیه خارج شد و حتی در سخنان کامرون هم شاهد بودیم که چالشهای بزرگی پیش روی شان خواهد بود.
اما این اتفاق ذاتا تاثیر مثبت یا منفی بر ایران ندارد
اگر ایران بتواند از موقعیتهای جدید استفاده کند قطعا سود خواهد کرد و اگر منفعلانه به تماشا بنشیند در آن صورت زیان خواهد دید.
واحد پول اروپا یورو هم تاثیر زیاد منفی را شاهد نخواهد بود چون اصلا انگلستان وارد پشتوانه پولی یورو نشده بود. (3781575) (alef-13)
 
شهاب
United States
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۳:۴۳:۰۱
انگلیس مثل همیشه پیشتاز شد و خودش رو از شر تصمیمات بروکسل و برلین خلاص کرد.بریتانیا پیشرفته ترین اقتصاد اروپاس و اروپا به اون نیاز داره نه برعکس. یک صدم نفوذ و قدرت نرم بریتانیا در آسیا و کشورهای مشترک المنافع رو آلمان نداره. همه چیز فقط رشد عدد تولید ناخالص داخلی نیست. باتجربه های انگلیس واقع بینانه نگاه کردن و از این اتحادیه ناکارآمد خارج شدن. (3782668) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.