نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271861
تاثیر وام ۸۰ میلیون تومانی بر بازار مسکن
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۰
کارشناسان بازار مسکن معتقدند وام ۸۰ میلیون تومانی فقط بر روی واحدهای کوچک تاثیر گذار است و نمی‌تواند تغییری را در وضعیت کنونی بازار مسکن به وجود بیاورد.

 به گزارش مهر، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان میان وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی، افزایش وام مسکن به تصویب رسید و شورای پول و اعتبار روز گذشته مبالغ جدید وام مسکن را اعلام کرد.

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف وام جدید خرید مسکن برای خانه اولی‌ها در شهر تهران ۸۰ میلیون تومان، در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۶۰ میلیون تومان و در سایر مناطق شهری ۴۰ میلیون تومان تعیین شد، همچنین در مصوبه جدید آمده است که علاوه بر بانک مسکن، سایر بانک‌ها هم می‌توانند این وام را به متقاضیان بپردازند و در واقع با این مصوبه پرداخت وام‌های فروش اقساطی از انحصار بانک مسکن خارج شد.

در واقع عباس آخوندی از ابتدای کار در دولت یازدهم بر افزایش سقف وام مسکن تاکید کرده بود و حتی افزایش وام از ۲۰ به ۳۵ میلیون تومان را هم در همین دولت به تصویب رساند اما همیشه بر افزایش بیشتر این وام و شکستن انحصار بانک مسکن تاکید داشت. نکته قابل توجه این است که این وام چقدر می‌تواند بازار مسکن را از حالت رکود خارج کرده و رونق غیرتورمی را در بازار مسکن ایجاد کند.

از آنجایی که صنعت ساختمان با صدها شغل ارتباط مستقیم دارد پس از آغاز دوران رکود از سال ۹۱ با افت زیادی مواجه شد و تمامی صنایع وابسته به آن هم در این رکود فرو رفتند به طوری که اغلب تولیدکنندگان مصالح ساختمان و حتی معادن با تعدیل نیرو مواجه شدند.

همچنین در طول این مدت، خرید و فروش مسکن به شدت کاهش یافت و تعداد زیادی از سازندگان خرد مسکن از بازار کنار رفتند و آپارتمان‌های نوساز روی دست سازندگان ماند. از سوی دیگر، کارشناسان خروج از رکود اقتصاد کشور را وابسته به بخش مسکن می‌دانند و معتقدند که مسکن موتور محرک اقتصاد کشور است که دولت برای خروج از رکود باید این بخش را دچار تحرک کند.

اما از آنجایی که همیشه رونق بازار مسکن در کشور مساوی با افزایش قیمت‌ها بوده، رونق غیرتورمی از موضوعات مورد تاکید کارشناسان بازار مسکن بود تا توان اقتصادی خانوارها بیش از این کاهش پیدا نکند.

وام ۸۰ میلیونی بر اقشار میانی موثر است؟

در خصوص تاثیر افزایش وام مسکن، فرشید پورحاجت از کارشناسان بخش مسکن به مهر، گفت: این وام به اقشار میانی جامعه کمک می‌کند که قصد خرید آپارتمان‌های کمتر از ۱۰۰ را دارند و در مناطق برخوردار، استفاده از این تسهیلات کارایی چندانی ندارد.

وی با اشاره به اینکه به طور حتم این وام در کلان شهرها تاثیر بیشتری می‌گذارد، اظهار داشت: نقطه عطف مصوبه روز گذشته این بود که انحصار بانک مسکن شکسته شد، زیرا در چند سال گذشته فقط بانک مسکن اجازه فروش اقساطی تسهیلات را داشت.

این کارشناس با اعلام اینکه در حال حاضر بانک مسکن، وام ساخت با نرخ سود ۲۴ درصد پرداخت می‌کند، افزود: در گذشته هم بانک‌های خصوصی به حوزه پرداخت وام مسکن وارد شده بودند.

پورحاجت با تاکید بر اینکه گذشت زمان تاثیر این وام را نشان خواهد داد، بیان کرد: تسهیلات حوزه مسکن نسبت به سایر تسهیلات، ریسک کمتری دارد و اغلب این وام ها به بانک، بازپرداخت شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این وام می‌تواند مسکن را از رکود خارج کند یا نه، گفت: موضوعی که مطرح شده این است که باید بخش مسکن از رکود خارج شود ضمن آنکه در ماه‌های اخیر هم نشانه های خروج از رکود دیده شده بود و تصور ما این است که این وام می‌تواند تاثیر خوبی را بر بازار مسکن داشته باشد.

این کارشناس تصریح کرد: البته باید دید که تقاضا برای خرید آپارتمان‌های نوساز افزایش می‌یابد یا واحدهای چندسال ساخت. زیرا اگر وام به سمت واحدهای نوساز برود تاثیر بیشتری بر خروج از رکود بخش مسکن دارد.

پورحاجت به رونق ساخت و ساز در صورت افزایش خرید آپارتمان اشاره کرد و گفت: با رونق بخش ساختمان، دیگر بخش‌های اقتصادی هم رونق می گیرد.

وام ۸۰ میلیونی حاشیه نشینی را افزایش می‌دهد

همچنین در این رابطه محمدمهدی مافی با بیان اینکه بعید به نظر می‌رسد بانک‌های خصوصی تمایلی به پرداخت وام با نرخ سود ۱۲ درصد داشته باشند‌ به خبرنگار مهر، گفت: وام ۸۰ میلیون تومانی به نرخ تورم نزدیک شده است و می‌توان گفت ارزش ریالی این وام معادل تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی سال های قبل است.

این سازنده مسکن با اشاره به اینکه این تسهیلات فقط در بخش مسکن ارزان قیمت، تحرک ایجاد می‌کند، بیان کرد: بازپرداخت وام ۸۰ میلیون تومانی هم موضوع مهمی است زیرا اغلب وام گیرندگان توانایی مالی بالایی ندارند و نمی‌توانند اقساط این وام را بپردازند.

مافی تصریح کرد: این وام بر روی مسکن ارزان قیمت ممکن است تاثیراتی داشته باشد اما در دیگر بخش‌های مسکن، تاثیری نخواهد داشت. وی با تاکید بر اینکه بعید به نظر می‌رسد تغییر محسوسی در بازار مسکن ایجاد شود، اظهار داشت: اما این وام‌ها یک مشکل بزرگ برای کلان شهرها محسوب می شوند به این دلیل که منجر به افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ شده و مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک را به شهرهای بزرگ افزایش می‌دهد.

این کارشناس بخش مسکن با اشاره به این موضوع که افزایش وام مسکن، حاشیه نشینی را در مناطق شهری گسترش می‌دهد، گفت: از آنجایی که اغلب متقاضیان توان مالی خرید مسکن در مناطق شهری را ندارند با استفاده از این وام به حاشیه شهرها روی می آورند.

مافی افزود: موضوع بازپرداخت این وام هم از دیگر مشکلات این وام به شمار می‌رود، زیرا بنگاه‌های اقتصادی رونق ندارند و نرخ گردش مالی در کشور پایین است بنابراین تعداد کمی می‌توانند از این وام استفاده کنند.

وی در خصوص نقش این وام برای خروج از رکود بخش مسکن، اظهار داشت: بی تاثیر نیست؛ به ویژه از جنبه روانی ممکن است که صاحبان آپارتمان‌ها امیدوار به بازار بهتری شوند اما در بلندمدت کمکی به رونق بازار مسکن نمی‌کند.
 
کلمات کلیدی : وام ۸۰ میلیونی+مسکن
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۱:۳۵:۴۶
اینجوریام نیستا انگار باید نصف مبلغ وامتو یکسال سپرده بزاری بعد وام میدن!!! (2898729) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۲:۰۷:۳۸
با پول وام مسكن 80 مليوني ميشه 15 متر آپارتمان در مناطق متوسط تهران يا 5 متر آپارتمان در سعادت آباد يا يك قبر 3 طبقه در قطعه هاي قديمي بهشت زهرا به مساحت 1.40 خريد ! (2898812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۲:۲۱:۳۴
این وام هیچ سودی جز تورم در قیمت مسکن نخواهد داشت. من واقعا نمی دونم اونهایی که این تصمیمات رو می گیرن مدرکشون رو از کجا گرفتند! (2898842) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۲:۳۸:۴۵
اینقدر خونه ساختن٬ کل پولشم وام بدم بازم کلیش خریدار نداره. برای مثال شما کافیه یه بار همین همت به سمت کرج رو تا انتها بری ببینی چه خبره اون آخرش از خونه. (2898892) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۲۸:۱۹
تا دلار به قیمت 1000 تومان خودش برنگردد تا قیمت مسکن پایین بیاید و قدرت خرید مردم بالا برود مسکن هم مانند صنایع در رکود خواهد بود (2899036) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۳۲:۳۹
خوب خدا را شکر بالاخره انبوه سازان و بساز و بفروشها به خواسته خود رسیدند (2899049) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۴:۲۷:۰۴
اگر دولت واقعا می خواهد به نفع ملت و اشتغال کار کند ، این وام 80 میلیونی را به ساخت مسکن اختصاص دهد . (2899193) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۵:۵۷:۳۲
نفوذ هایی که رانت خواران و انبوه سازان در لایه های قدرت تصمیگیری دارند موجب تصویب این وام ها میشود ولی مطمئن بدانید هر کاری بکنند تا قیمت مسکن که در دولت عدالت محور سه برابر شده و مردم را به عزا نشانده است در میدان عمل نه حالت شعاری حد اقل چهل در صد کاهش نیابد امکان رونق مسکن محال است مردم نه پول دارند و نه اعتقادی به این قیمنت ها دارند قیمت تمام شده هر متر مربع ساختمان در شرایط فعلی حد اکثر یک میلیون تومان برای هر متر مربع است این قیمت های نحومی هر گز خریدار نخواهد داشت بنده یک مهندس با سی سال سابقه اجرایی هستم و انالیز قیمت هم می فهمم دولت هم که توان حل و کاهش قیمت ها را ندارد و نمی خواهد با اخذ مالیات از واحد های خالی همانند کشور های پیشرفته مشکل را حل کند و با انبوه سازان و مالکان مماشات دارد برای رضایت انها افزایش وام را تصویب می کند که انبوه سازان با همان قیمت قبل بفروشند و منافع کلان خود را داشته باشند دولت اگر در مسکن بفکر مردم هست مالیات از واحد های خالی را اجرایی کند چرا نمی کند منافع عده ای در خطر می افتد که ..... (2899418) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۰۰:۴۷:۴۹
کاملا صیح است (2900416) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۰۰:۴۶:۵۰
اینا دنبال نقد کردن سودهای خودشن تو بازار مسکن هستندنه خانه دار شدن مردم نکته اصلی در برنامه ریزی برای مسکن وام دادن نیست بلکه ثبات در اقتصاد است تا بیخودی قیمت ملک و به تبع ان اجاره نیز بالا نرود اگر ثبات در بازار مسکن حاکم باشد مستاجری بسیار بهتر از صاحبخانه شدن است (2900415) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۲۳:۲۵:۳۰
به لحاظ افزایش 3برابری قیمت مسکن از سال 90 تا کنون قدرت خرید مردم کم شده اگر واقعا میخواهیدمسکن رونق پیدا کند همه اش از جیب خالی مردم خرج نکنید.وام 80میلیونی سود 14 درصد با باز رداخت 12سالهبه قیمت 170میلیون واقساط1400یک میلیون وچهارصدکدام کارمندی متواند اقساط به این سنگینی راپرداخت کند لطفا به نظرات بالا توجه کنید ....... پیشنهاد اگر دولت طی 6ماه متوالی فقط ماهی یکروز درامد نفت را به منابع مالی مسکن با سود 4درصدوافزایش وام از80به120میلیون خواهید که چگونه مسکن شکوفا می شود (3410568) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.