نظر منتشر شده
۵۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241260
ضرورت های تغییر الگوی نظام وظیفه
بخش تعاملی الف - سهند کریمی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۱
ایجاد و حفظ امنیت در یک کشور مطمئناَ یکی از ابتدایی ترین و مهمترین نیازهای ملت آن برای ادامه زندگی است. خوشبختانه کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای منطقه از این نظر در بهترین شرایط قرار دارد. این امنیت و احساس امنیت حاصل خون شهدا و نتیجه تلاش شبانه روزی تمام اعضای نیروهای مسلح است. در سایه این بزرگ مردان امروز ما در آرامش کامل زندگی می کنیم و نباید فراموش کنیم که خواب راحت ما در سایه بیدار بودن و نگهبانی شبانه روزی هزاران سرباز در تمامی نقاط این مرزبوم است. قصد نگارنده نوشته به هیچ وجه ایراد بیان های احساسی و یا خدایی نکرده کوچک شماردن تلاش های تمامی زحمت کشان این عرصه نیست. اما متاسفانه امروز مشکلات بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که عدم توجه به آنان می تواند هزینه های اقتصادی و اجتماعی بسیار سنگین تر را در پی داشته باشد.

دنیای امروز با دنیای قرون گذشته تفاوت های اساسی دارد و کشورهایی که عاجز از این درک هستند محکوم به گذشته خواهند بود. امروزه با گسترش وحشتناک جهانی شدن دیگر برای تسخیر و استعمار نیازی به لشکر کشی نیست بلکه استعمار با نفوز اقصادی، فرهنگی و علمی تمامی منابع اجتماعی و اقتصادی کشورها را به تاراج می برند. دفاع از کشور در مقابل این هجمه ها بسیار سخت تر از جنگ های مرسوم قدیمی است و مهمترین عامل برای موفقیت در این دفاع نیروی انسانی کارکشته است.

الگوی کنونی نظام وظیفه براساس سیستم رضاخانی بنا شده که با نیاز های امروز کشور متناسب نیست. در هیچ یک از کشور های پیشرفته از یک چنین سیستم برای تامین سرباز استفاده نمی شود. برای مثال هیچ کشوری هزاران دلار برای تحصیل و اخذ درجه کارشناسی یک فرد هزینه نمی کند تا وی را دو سال به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی به کارگیرد. چرا که اولاً پلیس راهنمایی و رانندگی نیاز به تخصص و آموزش های مخصوص دارد و ثانیاً کار تخصصی یک فرد در رشته خود بسیار کاراتر است. طبق آمار اعلامی خروج هر فرد تحصیل کرده فوق لیسانس از کشور معادل یک میلیون دلار ضرر برای کشور است که بطور کلی این رقم به ۵۰ میلیارد دلار می رسد.

متاسفانه این دقیقا حکایت کشور ماست. مشکل از اینجا نشأت می گیرد که در سیستم کنونی نظام وظیفه جایگاهی متناسب با تخصص هر فرد وجود ندارد و ذاتاً این امکان پذیر نیست. در الگوی کنونی نیروی انسانی دارای کمترین ارزش می باشد و با توجه به کاهش تعداد سربازان تمامی افراد با هر درجه تحصیلی کارهای یکسان و بدون نیاز به تخصص انجام می دهند که برای حل این مشکل نیز نیروهای مسلح در تمامی ارگان ها اقدام به تنزل درجه های نظامی کرده است. افراد متخصص بسیار زیادی در پادگان ها وجود دارد که می توانند در جامعه خدمت های بسیار بیشتری را برای کشور کنند. به هدر دادن این سرمایه های انسانی قطعا هزینه های بسیار بیشتری را برای ما خواهد داشت.

به همین دلیل در کشورهایی که سربازی اجباری وجود دارد با افزایش سن و سطح تحصیلات مدت خدمت نیز به شدت کم می شود. به دلیل هزینه های ظاهری کمتر این نوع سربازگیری برخی مسئولین نیز سعی می کنند تا با افزایش خدمت سربازی استفاده بیشتری از این سربازان تحصیل کرده داشته باشد و ترجیح می دهند تا راننده سرویس شان دارای مدرک فوق لیسانس و یا دکترا باشد و البته این اصرار آنان بر خاطره سازی برای این جوانان از از این لحاظ کاملا قابل درک است. اما این ترجیح به ظاهر کم هزینه آنان ضربه های بسیار سنگین را به اقتصاد کلان کشور وارد می کند که در نهایت همه ما متضرر خواهیم شد.

نیروهای متخصص که پس از سال ها تلاش و هزینه به مرحله باروری رسیده در پست های بی ربط استفاده می شود تا دو سال وقفه بین بازار کار و تحصیل ایجاد شود. جذب نخبگان و نیروهای تحصیل کرده خارج از کشور نیز با سیستم کنونی امکان پذیر نیست چرا که اکثرا فاقد پایان خدمت هستند و بجز سفر سه ماه در سال اقامت آن ها ممکن نیست.

با توجه به عدم آموزش کامل و انجام وظیفه موقت دو ساله سربازان کارایی کل سیستم بسیار پائین است. متاسفانه تمامی قوانین اعلامی نیز یا بر ضرر سربازان وظیفه است و یا در غیر این صورت به کلی اجرا نمی شود. مانند افزایش حقوق سربازان وظیفه که با گذشت سال ها از تصویب اجرا نمی شود.

خدمت سربازی برای دفاع در مقابل تجاوز بیگانگان و حفظ کشور واقعاً خدمت مقدسی است که وظیفه همه ما با هر سن و سواد تحصیلی و ثروت است اما در شرایط صلح و وضع کنونی کشور، سیستم موجود منجر به مشکلات بسیار زیادی می شود و البته با در نظر گرفتن شرایط صلح سیستم کنونی از لحاظ شرعی نیز دارای برخی مشکلات است. در این میان گاهی برخی مسئولین دلسوز اظهار نظر هایی می کنند که باز متاسفانه به نتیجه ای نمی رسد. دید تنها نظامی به مسئله باعث فراموش شدن جنبه های اقتصادی و اجتماعی شده است که برای جامعه گران تمام می شود. توجیح نظامی وار این نوع خدمت سربازی نیز قادر به اقناع این قشر نیست. البته خدمت سربازی متفاوت فرزندان برخی مسئولین نیز مانع درک مشکلات موجود می شود.

بررسی دیگر مشکلات ناشی مانند افزایش تقاضای کاذب تحصیل، وضع نامناسب روحی، روانی سربازان و خودکشی، افزایش سن ازدواج و مشکلات سربازان متاهل، مهاجرت نخبگان، افراد تحصیل کرده و ثروتمندان، هزینه های بالا برای خانواده سربازان، که خود منجر به دیگر مشکلات اجتماعی می شود خارج از حوصله بحث است. اما عملا امکان تغییر سیستم نظام وظیفه بطور یک شبه امکان پذیر نیست و باید بطور تدریجی و در طول زمان اصلاحاتی انجام شود. فروش خدمت سربازی و استخدام دوره ای نیروهای پیمانی، کاهش وابستگی نیروهای تخصصی مانند کلانتری ها به سربازان وظیفه، بهینه سازی سیستم و حذف پست های غیر ضروری، گسترش عدالت و یکسان سازی نحوه خدمت همه نیروهای وظیفه، استفاده از تکنولوژی های به روز، جهت کاهش نیروی انسانی از جمله پیشنهاداتی است که می توان مورد بررسی قرار داد.

نکته: اینجاب دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته الکترونیک هستم که هر دو را در یکی از دانشگاه های متوسط دولتی اخذ کرده ام و خدمت مقدس سربازی را به مدت ۲۱ ماه در یکی از شهر های دور به اتمام رسانده ام و هدف بیان مشکلاتی بود که تجربه کرده بودم. البته امکان بیان برخی مشکلات نیز به کلی امکان پذیر نیست.
کلمات کلیدی : سهند کریمی
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۴۴:۵۹
کلا سربازی باید برچیده شود و جای آنر ا ارتش حرفه ای بگیرد. خدمت داوطلبانه و سه تا پنج سال بشود. هرکس سربازی داوطلبانه رفت اولویت استخدام در دولت را خواهد داشت. در مدت سربازی حقوق و مزایا مانند ارتش و نیروهای رسمی تعلق میگیرد. (2369381) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۵۱:۰۸
سربازى بايد بصورت كادر با حقوق و مزايا كافى و مطابق با استاندارد ها پرداخت شود ، اما بايد مردان كشور و حتى زنان براى امادگى دفاع از كشور در شرايط خاص اموزش نظامى ٢ ماهه يا سه ماهه اى را ببينند و هر ٥ سال ٢ هفته نيز دوره اى را بگذرانند كه نوعى امادگى را داشته باشند . دولت و ارگانها و سازمانها هم براى كارهايشان بروند در اين وانفساى بيكارى كارمند استخدام نمايند ، اصولا من فكر ميكنم بيگارى گرفتن جوانان بعنوان سربازى عمل شرعى نباشد . (2370040) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۴۵:۲۶
من ٢١ ماه با درجه ستوان سومي در نيروي زميني ارتش خدمت كردم، سربازي چيزي نيست جز اتلاف نيروي انساني كشور، بنده با داشتن مدرك كارشناسي مهندسي مكانيك فقط به تايپكردن مشغول بودم! با توجه به دور بودن محل خدمت از محل سكونت بالاجبار اوقات فراغت را در آسايشگاه پادگان مستقر بودم و به علت ممنوع بودن حمل رايانه شخصي به داخل پادگان تسلط خودم را بر نرم افزارهاي مرتبط با رشتم تا حدي از دست دادم و الان مجبورم بخشي از وقتم را صرف يادگيري مجدد اين نرم افزارها كنم٠ (2369382) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۵۳:۳۵
من الآن دارم کارشناسی ارشدم رو از یکی از دانشگاه های دولتی می گیرم. همزمان با درس تونستم شغلی مربوط به رشتم داشته باشم که درآمد یه زندگی رو دارد. قرار است که ان شاءالله بعد ارشد با خانومی ازدواج کنم اما پدر ایشون می گویند که باید من سربازی رو انجام داده باشم. از اون طرف اگه سربازی برم و حین سربازی بخواهم زندگی متاهلی داشته باشم، درآمدی ندارم که بتوانم زندگی مشترک کنم. تازه شغلمم از دست دادم. من دوستان دیگری دارم که همین شرایط رو دارن. یعنی اونا هم باید در عین حال که متاهل هستند یا در آستانه متاهل شدن می باشند، باید برن سربازی اونم بدون حقوق. من شنیدم طبق قانون، دولت موظف است که حقوق سرباز متاهل را بدهد. این قانون گریزی نیست که دولت این حقوق را به سرباز نمی دهد؟
حتی بعضی وقت ها به دهنم می رسد که کلا هم خودم و هم خانواده طرف رو راحت کنم و از مساله ازدواج منصرف شوم. (2369393) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۰۶:۴۱
کو گوش شنوا؟
دست از سر مرد 38 ساله بر نمی دارن انتظار داری سربازی اختیاری کنند!
وکلایی ملت باید با کارکارشناسی شده قانون را اصلاح کنند (2369402) (alef-10)
 
مصلح
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۰:۲۲
ما فقط یک خواسته داریم ,سربازی در ایران مانند دیگر کشور ها شود. (2369432) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۴۴:۲۳
دیشب دوبار خواب دیدم دارن میبرنم سربازی کابوس بدی بود): (2369456) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۵۲:۱۲
عزیز من..... کو گوشه شنوا
فعلا کسایی دارن برای اینده جونا تصمیم میگیرن که به قوله نویسنده ترجیح میدن رانندشون فوق لیسانس باشه (2369467) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۰۰:۳۳
من با مدرک فوق لیسانس 20 ماه در تهران خدمت کردم. از همان حقوق کم سربازی، حق بیمه را کم می‌کردند،‌ اما الان برای اضافه کردن دوره سربازی به سابقه بیمه، باز هم پول می گیرند.
سربازی حتی کار هم محسوب نمی شود. (2369481) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۰۲:۵۴
من یک دانشجوی فوق لیسنانسم که تا امروز 6 سال سابقه کار دارم و در حال ایجاد کسب و کار برای خودم هستم که حداقل درامد 10 خانوار را در همان ابتدای کار تامین میکند
به نظر شما تا یک سال دیگر که درسم تمام میشود باید چیکار کنم ؟
همه ی تجربیات و زحمت هایی که کشیدم را کنار بذارم و 2 سال برم مثلا کنار خیابون برگه جریمه بنویسم ؟ (2369483) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۳:۳۷:۴۵
راس میگه به خدا منمهمین شرایط و دارم ولی این سربازی همه برنامه هام رو عقب انداخته کسب و کار ازدواج و ...
کلا خراب کرده کل تفکراتم رو... (2370131) (alef-13)
 
همدرد
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۳:۵۲
سلام
من هم شرایط مشابه شما داشتم و فوق لیسانس عمران هستم .
متاسفانه بنده هم در یک پست غیر مرتبط 21 ماه خدمت کردم، همه این مواردی مطرح شد کاملا حق بود و همه هم خبر دارند.
مشکل اصلی این است که اکثر آقازادگان مثل من و شما خدمت نمیروند که اراده ای برای حل این مشکلات وجود داشته باشد.
ما که دو سال زندگیمون حروم شد ...!!! (2369499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۲۶:۰۰
کو گوش شنوا؟ (2369518) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۵۴:۲۲
خدمت را اختياري كنند با حقوق نيروهاي كادر به مدت 1 الي 2 سال با حق انتخاب مشمول داوطلب و با سابقه بيمه تامين اجتماعي يعني در اين مدت مورد توافق نظام وظيفه بايد فرد را بيمه كند آن هم اجباري
اينطوري ديگه كارت پايان خدمت خريد و فساد و اين چيزه اهم جمع ميشود (2369540) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۰۹:۳۳
ما که رفتیم ضررش رو هم دیدیم. (2369551) (alef-10)
 
ساغشکی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۴:۲۱:۳۵
این چندر غاز حقوق کارگری (600 ت) را به سربازها بدهید و در مقابل چهار ساله اش کنید سربازی را البته اختیار دو سال اضافه. این طوری کمبود نیروی نظامی هم برطرف میشود. میتواند دو سال به دو سال تمید کند.
با یا وضع بیکاری خودش یک راه حل است!

اگر خواست دوساله باشه حققو وظیفه/اگر چهارسال حقوق کامل طبق قانون کار. (2369652) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۱:۰۵:۲۵
اینا سرباز میخوان که پول ندن بعد میگی بیان پول بدن؟ خب اگه میخواستن کارمند میگرفتن، ولی اونوقت سرباز فوق لیسانس نبود که تو سرش هم بزنن پولم بهش ندن (2372838) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۵:۱۴:۵۳
تردیدی نیست که « خدمت سربازی برای دفاع در مقابل تجاوز بیگانگان و حفظ کشور واقعاً خدمت مقدسی است که وظیفه همه ما با هر سن و سواد تحصیلی و ثروت است........» ، اما اینکه لیسانسه ها و فوق لیسانسه های کشور پس از خاتمه دوران آموزشی نظامی خود ، بر دیگ و قابلمه سربازخونه نظارت می کنند، یا آمار ورود و خروج خودرو ها از پادگان را ثبت می کنند ، یا در خیابانها راننگان متخلف را جریمه می کنند ، یا...............، واقعا کجاش به« دفاع در مقابل تجاوز بیگانگان و حفظ کشورو.......... »مربوط میشه ؟!؟!؟!؟!؟!؟ (2369703) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۱۴:۲۶
جانا سخن از زبان ما میگویی
چندین ماه عمر ما در پادگان تلف شد
البته خدارو شکر داره تموم میشه (2369759) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۱۶:۰۴
کاش نویسنده جرات بیان مشکلات که در انتها اشاره نمود را داشت.ای کاش (2369761) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۲۵:۴۵
مقاله بسیار خوبی بود. فارغ التحصیل دانشگاه در صورتی که مستقیم وارد بازار کار نشود، تقریبا امکان رقابت با افرادی که مشکل نظام وظیفه ندارند را نداشته و اصولا بیشتر معلوماتش را در طول این زمان فراموش میکند و نمیتواند شغل مناسبی پیدا کند. بایدبرای یکبار هم که شده به صورت کارشناسی و واقع بینانه این موضوع بررسی شده و صرفا تصمیم را به افراد صرفا نظامی واگذار نکرد چون آنها طبیعتا موضوع را صرفا از جنبه نظامی گری میبینند و نمیتوانند جنبه های اجتماعی، .... را لحاظ کنند (2369770) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۲۹:۰۰
متاسفانه چون تصمیم گیری این موضوعات در اختیار افراد نظامی است، تغییر حالاحالا ها تمکان پذیر نبوده و سیستم عصر رضاخان ادامه خواهد یافت تا ... (2369774) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۳۳:۱۳
واقعا مطلب منطقی و جامعی بود. آفرین بر نویسنده متن. تنها 1 مشکل و آن هم املای بعضی از کلمات مانند توجیه بود که به غلط توجیح نوشته شده بود. نویسنده محترم خسته نباشی (2369777) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۴۲:۳۱
همه میگویند دو سال وقت تلف کردن و بیهوده گری . نظام وظیفه میگوید دو سال خاطرات خوب و دوست داشتنی! حتی بعد از این همه سال هنوز به این فکر نیفتاده اند که خدمت به کشور میتواند صرفا در پادگان نباشد و با انجام خدمات اجتماعی میتوان دین را به خاک ومیهن ادا نمود. متاسفانه درصد بسیار کمی از سربازان در زمینه مفیدی میتوانند خدمت کنند البته در صورتی که پارتی داشته باشند و بتوانند امریه بگیرند. کاش ما را دو سال درزمینه ای مفید برای کشور استفاده کنند . (2369784) (alef-10)
 
پدرام
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۴۵:۲۱
داشتم فکر میکردم اگر خانم دکتر مریم میرزاخانی ( برنده معتبر ترین جایزه ریاضای جهان ) اگر پسر بود ، الان چه کاره بود. احتمالا داشت بعد از خدمت دنبال کار می گشت! (2369787) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۵۱:۱۰
ایکاش ستاد کل نیروهای مسلح و دولت و مجلس نیز نظرات مردم را مطالعه میکرد ند و حداقل چاره جویی میکردند (2369792) (alef-10)
 
ALIREZA
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۷:۰۱:۱۱
کاملا تایید میشه.از رسانه های مجازی خواهشمندم که صدای مارو به مسعولین برسانند. (2369800) (alef-10)
 
[جانباز
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۹:۱۴:۳۹
جوانان عزیز من در دوران جنگ به سربازی رفتم و جانباز شدم الان که نزدیک بازنشستگی هستم تامین اجتماعی می گوید باید برای ان دو سال خدمت سربازی پول بدهی که جزء سنوات خدمتت محسوب شود .یعنی انگار ان دو سال برای این مملکت و تامین اجتماعی آن پشیزی ارزش ندارد .دیگر خود دانید. (2369880) (alef-10)
 
saeed
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۹:۳۹:۱۹
من هر موقع به این داستان فکر میکنم که باید دو سال عمرم الکی الکی تلف شه دیوونه میشم.. (2369894) (alef-10)
 
سرباز متاهل فرزنددار
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۹:۳۹:۳۹
بنده با ۳۲ سال سن و دو فرزند با درجه ستوان یکم وظیفه در حال خدمت هستم.کارهای بنده تا کنون تایپ،طراحی جدول با اکسل و رانندگی بوده است.سرهنگی که ما را تقسیم میکرد گفت من سرباز برای خدمات و پست و نگهبانی میخواهم تو و امثال تو را چه کنم!؟
به هر حال ۲۴سال هزینه بیت المال برای تحصیل رایگان بنده در خدمت سربازی به صورت یک منشی متجلی شده است.
این چند ماه برای من با هر ننگی خواهد گذشت اما این همه سرمایه به هدر دادن باقی است.
آرزو دارم سردار کمالی را از نزدیک ببینم تا حداقل مطمئن شوم یک نفر این ناهنجاریها را به او گفته تا مدعی عدم اطلاع نباشد. (2369895) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۳۰:۳۶
ای اقا بازم شما با مدرک فوق لیسانس و در حال خدمت در یک شهر دیگر امکان استفاده از اسایشگاه را داشتید. بنده را به زور به مرکزی در تهران فرستادند و در کمال وقاحت گفتند جا برای سربازان غیر تهرانی نداریم پس با پس انداز شخصی بدون حقوق منزلی ابتیاع نمودیم. (2369949) (alef-13)
 
[حسن
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۴۰:۵۸
كو گوش شنوا (2369965) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۴۵:۲۵
بارها گفتیم که این قانون تبعیض امیزاست و متاسفانه فساد در صدور معافیتهای مختلف بسیارزیاد است برچینید این بساط ظلم و فسادرا! (2370022) (alef-13)
 
علامت سوال
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۵۵:۳۰
منم الان ستواندوم وظیفه ام
البته ما مثل دوستان نه نابغه بودیم و نه دانشگاه دولتی درس خوندیم
ولی حتی ماهم تونستیم برای ادامه تحصیل از کشورهای اروپایی پذیرش بگیریم
من که عمرا نمیخواستم دیگه برای دکتری بخونم اما به خاطر اینکه تو این خدمت یه بلاهایی سر ما آوردن که 5 ماهه دیگه که خدمت تموم شه به بهونه دکتری میرم
فقط یه سوالی همیشه تو ذهنمه:
واقعا اگه به جای این آدمای افسرده و داغون بعد از خدمت ،جوان های با انرژی و با انگیزه قبل خدمت وارد بازار کار بشن ،می تونین تفاوتشو تصور کنین؟ (2370050) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۲:۵۳:۴۹
من با فوق لیسانس کامپیوتر دانشگاه شریف کارم پرینت گرفتن بود! و البته صبحونه خریدن و چایی درست کردن و ریختن!
مشکل ما تو این مملکت اینه که کسانی برای سربازی تصمیم میگیرن که پسراشون سربازی نمیرن! نتیجه‌اش میشه اینی که میبینی!
ما با حقوق ماهی 70 80 هزار تومن باید به دخترایی که اصلن نمیدونن سربازی چیه و دنبال کار و پیشرفت خودشونن مهریه بدیم. خونه و ماشین هم داشته باشیم. خنده دار جایی هست که میان میگن چرا ملت زن نمیگیرن!
این سهوی نیست! کسی نمیتونه ایقدر بی فکر باشه (2370103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۲۱:۴۰
سلام. من سال آخر دکترا هستم 30 سال سن دارم.خرجم رو از تدریس درميارم. به خاطر مسایل مالی نتونستم ازدواج کنم.سربازی هم باید برم.پولی رو هم با این گرانی نميشه ذخیره کرد.پدرم هم کارمند بازنشسته است.حالا با این اوصاف باید دو سال هم سربازی برم و بعد از برگشتن باید دنبال کار بگردم با این اوضاعی که در دوره قبل در دانشگاه ها ایجاد شد حق التدریسی هم نیست جایی برم درس بدم.بعدش نمایندگان به اصطلاح مردم در مجلس به فکر دعوای جناحی هستند و هزار موضوع دیگر که نميشه گفت.در انتها میگویید طلاق زیاده ، زاد ولد کم و سن ازدواج رفته بالا .خداییش با این اوضاع میخواهید من ازدواج کنم و بچه هم به اندازه یک گردان داشته باشم؟! تازه شاداب هم باشم و .....این چه آبی است که به زندگی جوانان بستید! خدا به شما انصاف دهد. (2370158) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۴۰:۵۰
شما خودت رو بزار جای سرهنگ ها . نیروی مجانی با ماهی 60 هزار تومان رو از دست میدادی ؟
به نظر من تنها راه اصلاح ، مطرح شدن توسط رئیس جمهور است . از اونجایی که رئیس جمهور هم از قشری هستند که خدمت نمی روند پس دغدغه ندارند و این قضیه هم منتفی می شود .
اصلاحی صورت نخواهد گرفت . تا 50 سال دیگه همین روش طی می شه . نهایتا با دیدن ارتش رباتیک کشور های دیگه تازه می فهمند که چه اشتباهی کردن . تازه اگر قبول کنند که اشتباه کردن (2370169) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۹:۰۶:۰۲
دوست عزیز من این قدر ناامید نیستم ... همین که بحث مشکلات فعلی سربازی به این گستردگی در رسانه ها مطرح میشه و افرادی چون فرمانده نیروی انتظامی نیز به ضرورت انجام اصلاحات تاکید می کنند، جای بسی امیدواری است که تغییرات مهمی در راه باشد ... (2371703) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۵۶:۳۸
دوست من دو سال پیش رفته ایتالیا و الان هم قصد دارد برای 5 سال مالیات هلند را بدهد و مقیم اونجا بشه . در حالیکه مهندس قابلی هست و به درخواست خود شرکت هلندی استخدام شده . وثیقه گذاشته بود و از ایران رفته . قصد بازگشتم نداره . بخاطر سربازی

من هم میخوام برای دکتری همچنین کاری کنم . چرا باید 2 سال از عمرم رو در نظامی گری هدر بدم ؟ من اگر میخواستم نظامی بشم میرفتم ارتش . خوب اصلا با روحیات من سازگار نیست . (2370180) (alef-3)
 
Morteza
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۱:۱۲:۲۱
امام رضا علیه السلام: مَـن فـرّج عن مـومـن فـرّج الله عَن قَلبه یـَوم القیامة
هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت انـدوه را از قلبش بر طرف سازد. کافی(ط-الاسلامیه) ج2 ، ص200
من و هزاران جوان يا ميليون ها جوان ارزو دارند سربازى اجبارى برداشته شود تا بتوانند به زندگى عادى بپردازند. محروميت از ازدواج، تحصيل، زيارت عتبات، كار، رانندگى و ....
اگر يكى از مسئولين كه به خدا و روز جزا اعتقاد داشته باشد، اين مطلب را بخواند و در راه برداشتن اين مشكلات ما جوانان تلاش كند، چه در اين دنيا و چه در اخرت جزاى كار خير خود را خواهد ديد. (2370188) (alef-3)
 
پدر
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۹:۰۰:۰۷
کسانی میتوانند سیستم نظام وظیفه را به نفع مملکت و مردم متحول کنند که منافع در خطر مانند از دست دادن نیروی کار مجانی را نداشته باشند.
با یقین میتوان گفت که دلسوزان نظام با مشکلات مردم و خانواده ها بعنوان موءثرترین پشتوانه نظام آگاهی دارند و در این زمینه هم توصیه کرده اند؛ ولی باید توجه شود که با وجود ساختاد تصمیم گیری های مو جود تحول اساسی مورد طلب مردم و نظام صورت اجرایی پیدا نخواهد کرد.
متاسفانه آنچه را که نویسنده محترم توان گفتن آنرا نداشته اند را بسیاری از خانواده ها میدانند و از بزرگان انتظار دستور توقف این اتفاقات را برای فرزندانشان را دارند.
راه حل:
با احترام به کلیه مدافعان سرافراز دین و میهن؛ اصلاح قانون نظام وظیفه و تنظیم قوانین مورد نیاز روز میهن اسلامی به کمیته ای مرکب از کارشناسان بی طرف از سه قوه و خارج از حیطه ارتش سپرده شود تا بر اساس واقعیت های روز تغییرات کلی ایجاد گردد و پس از تصویب برای اجرا به نیروهای مسلح ابلاغ گردد. (2370311) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۹:۱۴:۰۷
آقا مگه نمیگن کلی اقدامات مهم و اساسی جهت خوشایندسازی خدمت انجام دادن! از اینکه این همه نظام وظیفه به فکر مرد شدن پسرها هست باید تشکر کرد! آخه میگن خدمت آدم رو مرد میکنه.استدلال خیلی جالبیه مگه نه؟؟؟؟؟ (2370313) (alef-13)
 
من
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۵:۲۴:۰۷
معافی مشمولان بالای سی سال یک ضرورت حتمی است. ای که دستت می رسد کاری بکن. (2370729) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۶:۱۷:۲۹
خدمتی که نخبگان در صدد فرار از اون هستند، معلومه که خدمت مقدسی نیست. (2370830) (alef-13)
 
arash
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۶:۳۱:۲۹
به خدا این کشور با این همه پول و منابع و نخبه پتانسیل حرفه ایی شدن سربازی را داراست ولی به دلیل پافشاری یک سری آدم خودبین و فرصت طلب آینده کشور و جووناش داره تباه میشه.. مجلس که فقط که یه طرح سال 92 داد و دیگر هیچ اقدامی در این رابطه نکرد به دلیل اینکه یک سری ادم که دارن حرف درست و منطقی میزنند به دلیل حفظ جایگاهشون خودشون را خاموش میکنن که ضرری به خودشون و مرتبه شون نرسه. قسمت پژوهشی مجلس طرحی داد و گفت باید مطالعه و بررسیه بیشتر بشه آیا بعد از یک سال هنوز دارن مطالعه میکنن؟یا از دو تا مصاحبه افراد نظامی که دخالت در کاره ما نکنید عقب نشینی میکنن و نگران جایگاهشونن؟اگه نماینده ماها شماها هستید باید حرف ما و مردم را به گوش سران برسانید و اگه هم ناقدامی نمیخواین بکنین و خوف از این کار دارید اجر و مجازاتتون پای خدا (2370854) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۷:۰۴:۴۲
بیشتر سربازان وظیفه دیپلم یاسیکل ویا بیسواد هستند که بدون هیچ تخصصی به خدمت میروند وبر میگردند ایا امکان نداره که در مقابل خدمت مجانی حداقل کاری یاد بگیرند که در خاتمه خدمت تاثیر مثبت در اینده شغلی ودرامدشون داشته باشه ؟ واقعا این مطالب را مسئولین میبینند؟؟؟ (2370922) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۲۱:۰۴:۵۳
وقتي تو چند باشگاه فوتبال، اينقدر تخلف تو زمينه معافي صورت گرفته، حالا شما رو كل ايران حساب كن ، چه خبره، فقط يه عده آدم بدون پارتي ميمونن (2371258) (alef-10)
 
ارجمند
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۰:۰۳:۲۹
يك پيشنهاد :
اگر سربازي را حرفه اي نمي كننداين پيشنهاد عملي است:
انجام حدمت به ميهن براي همه(‌دختر و پسر) (‌بدون معافي) و براي همه و فقط 9 ماه: سه ماه آموزشي و 6 ماه هم خدمت جدي به ميهن بدون پارتي بازي و... در جايي جدا از شهر زادگاه
اين را كسي مي گويد كه قبل از رفتن خدمت با سيستم NC وDOS با كامپيوتر كار مي كرد و بعد از خدمت با پديده اي عجيب به اسم windows ‌شوكه شد(‌سال 75 تا 77) يعني دو سال تمام از تخصصش كاملا دور شد (2371501) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۹:۳۳:۲۷
من سال55دانشگاه تهران وارد شدم با توجه به تاخير 3 ساله در انقلاب فرهنگي سال62 فارغ ا ز تحصيل شدم بعد در 28 سالگي خدمت رفتم از 25 سالگي خواستگاري رفته بودم منوط به پايان خدمت كرده بودند ناچاردر 31 سالگي ازدواج كردم. حالا با 59 سال سن بايد كارت پايان خدمت خود را هوشمند كنم. اين تعجب آور نيست؟!
از اين بدتر نيزبراي تنها فرزندم كه مي توانست با قانون قبلي معاف از خدمت شود با قانون اخير بايد خدمت برود.در حاليكه دانشجوي دكتراي مكانيك است واگر مانع خدمتي نداشت هم مي توانست با مدرك فوق ليسانسش در يك كارخانه مهم مشغول شده كسب درآمد نموده وازدواج نيز بكند.حالاناچار است5
سال براي اتمام دكترا و2 سال براي پايان خدمت وبدون در آمدتا 35 سالگي از همه مواهب زندگي محروم شود تازه در آن موقع معلوم نيست كاري برايش باشد.
لذا اگر اين داستان براي يك آدم عامي هم گفته شود زيان فردي واجتماعي را با قوانين موجود نظام وظيفه درك خواهد نمود وضرورت اصلاح قانون به سمت آزاد سازي وقت وفرصت هاي تحصيل كرده ها بويژه در سطوح بالاتر را پيشنهاد مي نمايد.اميد است نمايندگان محترم مجلس در اين رابطه اقدام اساسي بعمل آورند. (2371723) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۳:۰۰:۲۶
شما نیازی به تعویض کارت ندارید
کلیه افراد بالای 50 سال سن شناسنامه، کفایت می کند (2373616) (alef-10)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۲۰:۵۸:۴۰
تورو خدا منطق رو ببین: " .... ترجیح می دهند تا راننده سرویس شان دارای مدرک فوق لیسانس و یا دکترا باشد و البته این اصرار آنان بر خاطره سازی برای این جوانان از از این لحاظ کاملا قابل درک است." فوق لیسانس گرفتم که تازه باید بدو بدو کار کنم شندرغاز جمع کنم که شاید در 35 سالگی بتونم خونه زندگی بسازم، آقایون میخوان برای من "خاطره" سازی کنن. (2372830) (alef-10)
 
شاهین
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۳:۴۷:۰۴
متاسفانه از بس به خدمت سربازی فک میکنم دچار افسردگی شدید شدم . کاش فکری به حال ما بکنند :( (2373090) (alef-10)