نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 304026
والدین و دانش آموزان به مراکز مشاوره در مدرسه اعتماد ندارند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۴:۰۰
یک مشاور روانشناسی در مورد لزوم وجود مراکز مشاوره در مدارس توضیحاتی ارائه داد.

اکرم پورنهاوندی، مشاور خانواده در مورد تصمیم وزارت آموزش و پرورش در مورد ایجاد مراکز مشاوره در مدارس به خبرآنلاین گفت: مشاوره در مدارس از یک جهت خوب است و از یک جهت بد. خوب بودنش از این جهت است که مشاوره دم دست بچه هاست و هر مشکلی که پیش بیاید می توانند بروند و آن را مطرح کنند. اما از آن جهت بد است که بچه ها نمی توانند راحت مشکلشان را بگویند. مادر و پدر راحت نمی توانند در مدرسه مشکلشان را بگویند. چرا که فکر می کنند اگر این حرف را بزنیم و مدیر و معاونان بفهمند ممکن است در روند مسائل دیگر فرزندمان تاثیرگذار باشد.

او ادامه داد: اگر آموزش و پرورش می خواهد برای این مسئله هزینه کند، در مدرسه ها فردی به عنوان مشاور نباشد. بلکه یک رفیق وجود داشته باشد. اسم آن اتاق را بگذارند اتاق دوستان صمیمی.

این مشاور خانواده گفت: اما آن فرد طوری باشد که آن قدر ارتباط خوبی با بچه ها داشته باشد و آن قدر صمیمی باشد که بچه ها اعتماد کنند و بدون این که نشان بدهد در آن مدرسه ارتباطی دارد و جزو کادر مدرسه است، مشکلات بچه ها را بشنود.

او گفت: این فرد در هر مدرسه ای هفته ای دو سه روز به عنوان فردی که عضوی از مدرسه نیست در آن دفتر بنشیند و دانش آموز و والدین مراجعه کنند و کاملا راحت باشند بدون این که مشکل جایی درز پیدا کند.

این کارشناس روانشناسی در پایان گفت: در این حالت ضمن این که یک سیستم منسجمی دارد و از آموزش و پرورش تغذیه می شود و افراد معتمد و تحصیلکرده در آن جایگاه هستند، در یک محیط صمیمی و ارزان قیمت با هزینه کم این افراد مشاوره بدهند و اعتمادزایی و لایه های پنهان و مشکلات درونی را حل کنند.
کلمات کلیدی : مشاور روانشناسی
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۵:۱۹:۲۹
مشاوران اصلا به نظر نمی رسد که نقشی در مدرسه جز یک نام تفننی داشته باشند، مشاور باید روانشناس یا رفتار شناسی باشد که بتواند به عنوان تکیه گاه کودکان و نوجوانان و خانواده های آنها را حمایت کند، بتواند در تصمیم سازی های مدرسه و نوع برخورد با دانش آموزان نقش اصلی را ایفا نماید ولی متاسفانه اینگونه نیست. اگر فرض کنید نوجوانی در اثر اختلافات داخلی خانه درس نخوان شد، در اثر فقر نتوانست از دبیر و کلاس فوق برنامه استفاده کند، نتوانست تغذیه مناسب داشته باشد ، اگر دانش آموزی در اثر فقر فرهنگی تندخو بود، آیا فکر می کنید مدیران و معاونان مدرسه چه می کنند؟ جز اهرم نمره انضباط و برخورد و تندی و حتی گاهی فحاشی؟ (3279633) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۰:۳۰:۳۰
باید بگم مشاورا هم دقیقا مثل اون دانش آموزا بی پناهن. چون بیشتر نقش انفعالی دارن و چاره ای هم جز اون دارن مگه اینکه نقششون عوض بشه. و اهمیت اجرایی بیشتری در مدارس بهشون بدن. (3502759) (alef-11)
 
معصومه دهباشی
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۱۰:۱۸:۴۶
سلام.
تصور من این است که راقم این سطور از مشاوران آموزش و پرورش نمی باشندچرا که تصور ایشان از مراکز مشاوره مدارس عینی به نظر نمی رسد.
بنده و دو تن از همکارانم که همگی سالهاست تجربه مشاوره داریم و تحصیلات مان نیز کارشناسی ارشد در دانشگاههای دولتی است، در یک دبیرستان نوبت اول دولتی مشغولیم و بچه ها نیز سالها است که به مشاور و روانشناس خو گرفته و آنان را امین خود می دانند.
بدلیل استقبال بسیار بچه ها از واحد مشاوره و عدم توانایی در وقت گذاشتن برای مشاوره های متمادی به یک مراجعه کننده ،چنانچه مشکل بچه ها حاد باشدآنان را به مراکز مشاوره آموزش و پرورش در سطح شهر و یا روان شناس متخصص مربوط به مشکل دانش آموز ارجاع می دهیم.
گرگان . معصومه دهباشی. کارشناس ارشد روان شناسی از دانشگاه گیلان (3279917) (alef-13)
 
...
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۰:۲۸:۳۷
حقیقت اینه که مشاوره در مدارس بدون پشتوانه است و مستقل نیست برای همین هم خیلی از اوقات مشاوران توسط بقیه کادر و مدیر مورد سو استفاده قرار می گیرن و تخلیه اطاعاتی می شن. اگه هم همکاری نکنن دیگه توی اون مدرسه جاشون نیست.دانش آموزان بدون مشاور در مدرسه پناهگاهی ندارن اما به دلیل ضعف حمایت از مشاور او برای بقای خودش باید مطیع مدیر باشه. به خصوص در مدارس دخترانه. مشاوره مدارس را از چتر پرورشی خارج و پستی نظارتی بهش بدین تا اونقدر در مدرسه کم اهمیت جلوه داده نشه.
بسیاری از معلمان مقابل مشاور می ایستن چرا نباید بازخواست بشن؟ به دلیل اینکه اجازه نمی دن دانش آموز بیاد مشکل عاطفیشو حل کنه.
سالهاست در مدارسی هستم که توی هر کدوم حداقل یکی از کادر یک بیماری روانی داشتن اما به دلیل روابطی که دارن همچنان در کادر مدیریتی قرار می گیرن و مشکلات زیادی هم برای معلمان و هم برای دانش آموزان ایجاد می کنن. قبل از دادن مسئولیت مدیریت و معاونت مدارس به آدما لطفا سلامت روانیشون چک بشه.
مشاور چند تا مدرسه دخترانه (3502753) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.