نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239722
سناریوهای ایران برای انتقال گاز به اروپا
تاریخ انتشار : شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
براساس اعلام مسئولان شرکت گاز همزمان با تدوین دو مسیر خط لوله برای انتقال گازهای ترش پارس جنوبی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال جاری هم طرح‌های ضربتی افزایش ظرفیت انتقال گاز به ترکیه در مدار بهره برداری قرار می گیرد.

به گزارش مهر، آغاز صادرات گاز طبیعی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا یکی از سیاست‌های اولویت دار دولت یازدهم است و از این رو همزمان با آغاز مذاکره و چانه زنی با مشتریان اروپایی، ایجاد زیرساخت های افزایش ظرفیت انتقال گاز به اروپا در دستور کار قرار گرفته است.

در حال حاضر خطوط لوله ششم و نهم سرارسی مهمترین گزینه های انتقال گازهای ترش پارس جنوبی به قاره سبز است و بر این اساس امسال قطعه ۱۰۰ کیلومتری این خط لوله انتقال گاز از حدفاصل اهواز تا دزفول در مدار بهره برداری قرار می گیرد.

شرکت ملی گاز ایران با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: برای تکمیل خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی ۱۲۰۰ کیلومتر و به عنوان یکی از مسیرهای صادرات گاز به اروپا به حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری جدید نیاز است. در این گزارش از خط لوله نهم سراسری هم به عنوان دومین سناریوی انتقال گاز پارس جنوبی به کشورهای اروپایی نام برده و تاکید شده است: مطالعات احداث این خط لوله گاز به طول تقریبی یکهزار و ۸۰۰ کیلومتر تا پایان شهریور ماه سال جاری به پایان می رسد.

برای طراحی، ساخت و راه اندازی خط لوله انتقال گاز نهم سراسری و ۱۷ تاسیسات تقویت فشار مسیر آن به حدود هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار منابع مالی نیاز است.

طرح‌های ضربتی افزایش صادرات گاز به اروپا
همزمان با اجرای پروژه های بلند مدت افزایش حجم انتقال گاز طبیعی پارس جنوبی به مرز بازرگان ترکیه و سپس کل کشورهای اروپایی، امسال دو طرح ضربتی افزایش ظرفیت انتقال گاز در مدار بهره برداری قرار می‌گیرد.

حمید فیاض مدیر منطقه هفت شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی تاسیسات تقویت فشار گاز همدان، گفت: با بهره برداری از این تاسیسات بر روی خط لوله سوم آذربایجان ظرفیت انتقال گاز کشور حدود ۵۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.

این مقام مسئول در شرکت گاز با تاکید بر اینکه در کنار راه اندازی این تاسیسات گازی همدان، راه اندازی تاسیسات تقویت فشار گاز بیجار، اعمال تغییراتی بر روی خط ۴۸ اینچی سوم آذربایجان به خطوط ششم سراسری و ۳۰ اینچی کرمانشاه به ایلام ظرفیت انتقال گاز به کشورهای همسایه افزایش می یابد.

عبدالحسین ثمری معاون شرکت ملی گاز ایران هم از بهره برداری زود هنگام طرح توسعه تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: با راه اندازی این پروژه ظرفیت انتقال گاز از ۳۶ میلیون متر مکعب به ۵۳ میلیون متر مکعب در روز قابل افزایش است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه سه دستگاه توربوکمپرسور در تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز وجود دارد که با راه اندازی طرح توسعه تاسیسات تبریز سه دستگاه الکتروکمپرسور نیز به این تاسیسات اضافه شده است، تاکید کرد: با اتمام این پروژه ظرفیت صادرات گاز به ترکیه افزایش می یابد.

به گفته وی، تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز اولین تاسیسات در سطح شرکت انتقال گاز کشور است که نیروی الکتروموتور به جای توربین، با این توان مورد نیاز کمپرسور گاز را تامین می کند که دارای مزیت‌های عملیاتی و اقتصادی متعددی است.
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۸:۰۱
پروژه ساخت خط لوله گاز "نابوکو" که فرصت خوبی برای اروپاست تا با متنوع ساختن گزینه های تامین گاز وارداتی ، از وابستگی خود بر واردات گازاز روسیه بکاهد ، در عین حال فرصت مناسبی برای ایران است تا گاز میدان پارس جنوبی را از طریق ترکیه، بلغارستان، رومانی و مجارستان تا باوم گارتن اتریش انتقال دهد ؛
بدیهیست گازپروم روسیه با اجرای این پروژه مخالف است ؛ (2348642) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۱۲:۱۰
اونا تحریم کنند و زور بگن شما هم التجا برای انرژی ارزان به اروپا!!!
افرین به این نبوغ (2348700) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۴۷:۵۸
خدا باعث و باني بوجود آمدن اين شرايط را جزا بدهد!! (2349243) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۱۹:۴۴
تمام نقشه هايتان دارد نقش برآب ميشود (2349608) (alef-10)