نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260728
پس از گذشت یک‌سال‌ و نیم؛
چرا غرب راه‌حل عادلانه را در مذاکرات نمی پذیرد
فریدون مجلسی، 30 بهمن 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۹
در شرایطی که پس از گذشت یک‌سال‌ونیم مذاکرات فشرده و جامع، مذاکرات برسر حدود فعالیت هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها به پایان مهلت خود نزدیک می‌شود و امیدهایی به حل‌وفصل مساله و رفع تحریم‌ها پدید آمده است، تندروها و جنگ‌طلبان درونی و بیرونی هم‌صدا با رژیم اسرائیل و متحدان منطقه‌ای آن بر شدت فعالیت‌های تخریبی خود افزوده و آتش‌بیار معرکه شده‌اند. ازجمله «هنری کیسینجر»، مشاور پیشین امنیت‌ملی ایالات‌متحده، گفته است: «درصورت پذیرفتن خواسته ایران مبنی‌بر دراختیار‌داشتن چندهزارواحد سانتریفیوژ، محروم‌کردن کشورهای دیگر از این حق غیرممکن است و در‌صورت واگذاری این امتیاز به جمهوری‌اسلامی، کشورهای رقیب در منطقه، ازجمله عربستان برای دست‌یافتن به بمب‌اتمی اقدام خواهند کرد!»

نگارنده حداقل از سیاستمدار بیش‌ازاندازه کارکشته‌ای مانند کیسینجر، انتظار چنین استدلال نابخردانه‌ای را ندارد. انگار عربستان یا هرکشور دیگری حق غنی‌سازی ندارد، یا ظاهرا گویی برخی کشورهای غربی می‌خواهند حق غنی‌سازی را در میان باشگاه کشورهای خودی انحصاری کنند، البته شخصا درباره انرژی هسته‌ای و مقدمات و موخراتش نظری ندارم، اما منطق کیسینجری در حمایت از نتانیاهو و دوستان جمهوری‌خواهش در کنگره آمریکا، نگارنده را به یاد گرگی می‌اندازد که در بالادست جوی، آب می‌خورد و به بره در پایین‌دست جوی ایراد می‌گیرد که چرا آب را گل‌آلود می‌کنی! مشکل ما هشیار در میانه مستان نشستن است.

... که بهانه‌ای به‌دست داد و تحریم‌ها را با اشتراک و حمایت «دوستان» مانند چین و روسیه از شورای امنیت برایمان به ارمغان آورد! «کیسینجر» احتمالا می‌داند عربستان القاعده‌پرور، طالبان‌پرور و داعش‌پرور از خودشان است، پس نگران بمب‌اتمی‌اش نیستند، که بمب‌جهل از آن خطرناک‌تر است! ضمن‌اینکه دولت پاکستان سال‌هاست کارگزار امیال عربستان است و بمب‌اتم هم دارد. عربستان خواب امپراتوری و خلافت‌اسلامی خود را می‌بیند و سیاست‌هایش را در مبارزه با دومانع زبان فارسی‌دری و مذهب‌شیعه‌ بنا گذاشته و پیش‌رفته است. طرف‌های غربی این‌همه بمب‌گذاری کنارجاده‌ای، کنارمسجدی، کنارهتلی و... را ندیده‌اند؟ غنی‌سازی که سهل است، بمب‌اتمی پاکستانی هم نقدا در خدمتش است، پس نگران چه‌چیز آن هستند؟

گیرم هشت‌سال‌پیش شخصی سخنی گفته و تصمیمی جهانی را «کاغذپاره» نامیده باشد. اکنون غرب و اعراب درباره ملتی که می‌خواهد با بهره‌مندی از حقوق و آزادی‌های متعارف کسب‌وکار و زندگی کند، چه خیالی دارند؟ مگر ایران چه کرده است؟ سرزمین دیگران را اشغال‌کرده؟ مردم را در خانه‌وکاشانه خودشان اسیر کرده و خانه‌ها و باغ‌هایشان را به‌بهانه رفع نیازهای خودش ویران‌کرده؟ شش‌میلیون‌یهودی را کشته؟ مردم هامبورگ را در پایان جنگ و از روی انتقام‌جویی قتل‌عام کرده، بمب‌اتمی بر سر شهری انداخته، ۲۰ تا ۳۰میلیون‌انسان را در سیبری و لهستان و افغانستان، اروپای‌شرقی و آسیای‌میانه، در راه آرمان سلطه‌جویانه‌ای به‌قتل رسانده؟ در الجزیره، قاره‌سیاه، هندوچین، هند و... خون مردمی را که هیچ ربطی به آن کشور استعمارگر «مادر» نداشته‌اند، به‌قتل رسانده و‌ داروندارشان را به‌تاراج برده؟ چه اتفاقی رخ داده است که امثال کیسینجر درتلاش هستند تمام دنیا را دور خود جمع کنند و برای این ملت که یک‌درصد سرزمین و جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد خط‌ونشان بکشند؟ آیا ایران دانشمندان غربی را در خانه و خیابان کشته است؟ آیا ویروس رایانه‌ای به‌جان سامانه‌های انفورماتیک و صنایع و اقتصاد آنها انداخته است، که وقتی به مشابه آن برخورد می‌کنید فریاد وا قانونتان درمی‌آید؟

چرا غرب به راه‌حل عادلانه و معقول و صریحی تن نمی‌دهد؟ چرا مردمی امیدوار و اعتدالی را مستأصل و از خودشان بیزار می‌کنند؟ چرا نفرت‌آفرینی می‌کنند و دنبال شر می‌گردند، که شر و واکنش‌های شرربار و ویرانگر فراوان است! آنچه کم است عقلانیت و اعتدال و صلح و آرامش و همزیستی و دادوستد و زندگی است.

کیسینجر باید بداند اکنون دولتمردانی میانه‌رو، با عقلانیت و انصاف و اعتدال با اتکا به آرای ملتشان، با دولت متبوع کشورش گفت‌وگو می‌کنند و متقابلا انتظاری جز رفتار منصفانه، قانونی و محترمانه ندارند! و فعالیت‌هایشان را در چارچوب قانونی بین‌المللی در معرض دید و بازرسی گذاشته‌اند. به‌یاد آورید در جنگی طولانی موشک‌های تدارک‌شده از سوی شمایان بر سرشان باریده است و حق داشته‌اند خودشان را برای دفاع تجهیز کنند. رفتار متعادل و عاقلانه موجب پاسخ متعادل و عاقلانه خواهد شد. بهتر است کیسینجر به سناتورهای کشورش بگوید با تیم مذاکره‌کننده رفتاری درخور عقلانیت و منصفانه داشته باشند و بهانه به‌دست مخالفان افراطی ندهند! ضرب‌المثل خودشان را به‌یادشان آورید که «آن‌کس که باد بکارد توفان درو خواهد کرد!»
منبع: شرق
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۳:۱۰:۳۶
سوال اصلی این هست. چه کسی معیار عادلانه بودن را تعیین می کند؟ (2691607) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۷:۱۰:۰۱
یک دیوانه سنگی در چاه می اندازه که صدتا عاقل هم نمیتونن در بیارنش ! (2692678) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۴۵:۵۳
یک کمی واسه این سوال دیره ... (2695834) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۳:۲۵:۴۲
دلیلش ساده است. تعریف غرب از عادلانه مشابه تعریف ما نیست. همین! (2691726) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۳:۲۵:۴۳
از اول هم مشخص بود اونها دنبال توافق هسته ای نیستند. بلکه دنبال توقف هسته ای هستند بدون اینکه تحریمها رو هم بردارن!
منتها تیم فعلی ایرانی فکر میکرد مشکل از تیم قبلی بوده! قبول نداشت که غرب و آمریکا قابل اعتماد نیستن! فکر کرد اگر اعتمادسازی بکنه و گام اول رو خودش برداره، اونها گام دوم رو برمیدارن. خلاصه حداکثر امتیاز ممکن رو در گام اول داد و الآن منتظره تا طرف مقابل امتیاز بده! ولی طرف مقابل احمق نیست که وقتی به خواستش رسیده، امتیاز بده.
باید بفهمیم که علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات نه تیم قبلی و نه تیم فعلی نیست. علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات خوی استکباری آمریکا و غربه. (2691727) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۰۸:۵۰
البته تیم مذاکره کننده از حربه انتخابات و ارایش سیاسی داخلی هم استفاده کرده و امریکا را به طمع اینکه در سیاست داخلی ایران هم تاثیر بگذارد ممکن است امتیازاتی بدهد ... (2692799) (alef-3)
 
1360
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۳:۳۵:۲۶
شكاف بين ما وغرب بسيار زياده تبعات دولتهاي قبل ايران و امريكا بايد به مرور حل بشه در خاورميانه بهترين دوست امريكا ميتونه ايران باشه چون منافع بلند مدت ايران و امريكا با هم همسو است
اسراييل با تمام توانش از صلح با امريكا جلو گيري ميكنه (2691789) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۷:۳۱:۴۶
دوست عزیز دولت های قبل ایران چه کرده اند که تبعات داشته؟ چه اقدام عملی بر خلاف عرف بین الملل انجام شده جز اینکه با سیاستهای قدرتهای بزرگ رقابت و آن هم در حد متعارف شده؟ (2695595) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۳:۵۰:۱۰
نشانی مذاکرات هسته ای ایران و غرب

خیابان 94 ام-کوچه بهار-بن بست آخر (2691861) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۴:۰۳:۲۳
مشكل اينجاست كه ما فكر مي كنيم اينكه حق با ماست مشكل را حل مي كند .
مثال ميزنم ، به نظر شما چرا قرارداد تركنچاي و گلستان بسته شد ؟
چون دولت روسيه قبول كرد آتش بس صورت بگيرد .
پس ، همانجايي را كه اردو زده بود مرز جديد خود اعلام كرد .
متوجه شديد ؟
ما نمي توانستيم چيزي را كه در جنگ با روسيه از دست داده بوديم در مذاكره با آن به دست آوريم .
آنها همانجا ايستاده تهديد به اشغال تبريز و حركت به تهران مي كردند .

چرا جنگ را بعد از فتح خرمشهر متوقف نكرديم ؟
چون بايد شهر خرمشهر را به عنوان شهر مرزي مي پذيرفتيم .
نمي شد ف بدون جنگ ، عراق را به عقب برانيم .

حال امريكا چرا بايد تن به خواسته هاي ما بدهد ، وقتي ما را تحريم كردند از ما اجازه گرفته بودند كه حالا بخواهند آن را بردارند ؟ (2691889) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۵:۱۶:۴۷
قیاس مع الفارقه...شما چند نمونه در مورد مالکیت زمین و مرزبندی ها مثال زدید در حالی که توفق هسته ایی ربط مستقیمی به زمین و مرزبندی ندارد...حرف شما این معنی را میدهد که باید با جهان جنگید و کل آمریکا و اروپا را تهدید نظامی کرد که دیوانگی محض است! (2692665) (alef-3)
 
تبریزی
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۴:۱۱:۲۳
کسایی که در معادلات سیاسی دنبال حق و عدالت می گردن گویی در سیاره دیگه ای زندگی می کنن. دنیای سیاست دنیای نیرنگ و تزویر و دروغه و درستی و صداقت در اون جایی نداره. اگه کشورها به همدیگه امتیاز نمی دادن و از نظر اقتصادی به همدیگه وابسته نبودن هیچ کشوری با کشور دیگه ای رابطه برقرار نمی کرد و در عوض کشورهای مختلف همیشه به دنبال ضربه زدن به همدیگه بودن اون وقت ما در سیاست خارجی خودمون می گیم اگر با آمریکا رابطه داشته باشیم اونها از ما امتیاز خواهند خواست و بنابراین نباید چنین رابطه ای برقرار بشه!!! مگر حالا که با چین و روسیه یا هر کشور دیگه ای رابطه داریم کم از ما سو استفاده و بهره کشی می کنن؟ به طور کلی اگر کشوری بخواد با کشور قدرتمندتری رابطه برقرار کنه حتما باید یک امتیازاتی به اونها بده تا در مقابلش امتیازاتی (شاید کمتر) بگیره. آیا این عادلانه است؟ معلومه که عادلانه نیست اما این دنیای سیاست واقعی است! سیاستمداران هم باید در دنیای واقعی زندگی کنن. با ارمان گرایی به هیچ جا نمی شه رسید. (2691901) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۲۰:۲۵
بالاخره یک نظر درست حسابی خوندم (2692609) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۰:۱۳:۴۹
تا این قسمتش را خوب امدی

طور کلی اگر کشوری بخواد با کشور قدرتمندتری رابطه برقرار کنه حتما باید یک امتیازاتی به اونها بده تا در مقابلش امتیازاتی (شاید کمتر) بگیره.
اجمله فوق اگر توجیهی بر تنبلی و فرارباشد خیر درست نمی گویید . باید دید دادن امتیازی که مدنظر هرکدام از مااست بر چه اساسی گفته می شود . چو ن جمله ات سربسته است نم یتوان قضاوت قطعی داشته باشم . فقط می دانم جمله شما گنگ است . (2692751) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۴:۱۳:۲۲
چون اوباما بر خلاف حرف هاش نه به دیپلماسی باور داره و نه به مذاکره . (2691903) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۵:۱۸:۳۲
اتفاقا حسین اوباما نسبتا یکی از معتدل ترین رئیس جمهورهای آمریکاست و تنها رئیس جمهوری که پدربزرگش مسلمان بوده....قدرش را زمانی میدانیم که میت رامنی رئیس جمهور شود..خدا آن روز را نرساند یا حداقل بدون توافق نهایی آن روز را نرساند. (2692666) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۵۲:۵۰
نه که ما هم دیپلماسی داریم و بلدیم مذاکره کنیم ؟ (2695866) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۴:۳۰:۰۱
انصافا مقاله خوبی بود که سوال مهم و کلیدی رو مطرح کرده.

اما پاسخ از نظر من

غرب بهتر از ما و بدرستی دریافته که اقتصاد ایران در بخشهای صنعت و بانکداری و بازار سرمایه بورس و تجارت خارجی در دست باندهایی قرار گرفته که به این ترتیب جز منافع باندی، هرگز به برون رفت از معضل اقتصادی با وجود تحریم ها، دست نخواهد یافت.

این باندها در حداقل 8 سال گذشته شکل گرفتند و کماکان حضور ملموس دارند.

اگر با خودمان صادق باشیم، میفهمیم که غرب با هوشمندی، از این ضعف بزرگ ما می خواهد سوءاستفاده کند.

شعار مهم و فراموش شده جهاد اقتصادی یادتان هست؟ آن شعار کلیدی توسط همین باندها به فراموشی سپرده شده تا ادامه تسلط خودشان در عرصه اقتصاد ایران را داشته باشند. (2691936) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۴:۴۳:۳۱
بسیار متین. کاش ما می‌توانستیم حرف‌های اینگونه ای را در دنیا رسانه‌ای کنیم و از منافع خود با تکیه بر عقل و خرد دفاع کنیم و از مظلومیت و ستمی که بر مردم رفته و می‌رود سخن بگوییم. (2691967) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۵:۰۱:۱۵
مشکل آمریکا با ایران بر سر مسئله هسته‌ای نیست، بر سر لبنان و حزب الله و عراق و فلسطین است. دشمن می‌خواهد فضای عمومی جامعه را آنگونه که خود می‌خواهد ترسیم کند نه آنگونه‌ای که واقعیت دارد و سعی می‌کند آنچه که مد نظر خودش است را به عنوان نظر اکثریت به حریف مطرح کند.بنابرین چالش هسته‌ای هرگز به توافق نمی‌رسدچرا که آمریکا هیچ‌گاه نمی‌خواهد دست از اهرم هسته‌ای بردارد و این حربه را نمی‌خواهد از دست بدهد. (2691989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۵:۰۱:۵۰
ماکه از اول گفتیم توافقی درکار نیست.چون طرف شما یک دولت استکباری است که حرف حساب سرش نمیشه و مذاکره رو نه بخاطر حل مشکل که برای تحمیل نظر خودش انجام میده اونم دلیلش اینه که الان تو منطقه دست پایین داره و تحت فشاره و ایران داره قدم به قدم پایتخت های خاورمیانه رو فتح میکنه اونم بدون لشگرکشی.حالا یه مشت ضد انقلاب اومدن تو سایتهای زنجیره ای که اینا مخالف رفاه و آسایش مردمن یا نمیخوان تحریم برداشته شه یا دلواپس جیبشونن و از این حرفهای صدمن یه غاز..
تا سیه رو شود هرکه دراو غش باشد. (2691991) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۵:۰۳:۱۲
تعلیق 20 درصد ، تعلیق فردو و آب سنگین اراک و نطنز و... چیزی دیگری مونده؟
همه اینها تعلیق شده و آمریکا حاضر نیست تحریم ها رو یکجا لغو کنه
رهبری بارها گفتند که آمریکا منطقی نیست و دبنال مذتکره حقیق و به نتیجه رسیدن آن نیست بلکه دنبال تحمیل نظر خودش هست. (2691993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۵:۲۴:۲۴
منفی (2692669) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۲:۳۵
منفی دادی یعنی معتقدی که امریکا دنبال مذاکره منتطقیه؟ (2692827) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۵:۰۴:۱۸
روز نامه اصلاح طلب شرق هم متوجه شده که آمریکا اهل مذاکره درست و عادلانه نیست این خودش یه پیشرفته در برخی ها. (2691995) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۵:۲۰:۱۰
بعضیا چقد جنگ طلب و بدبین هستند و فقط بلدند چوب لای چرخ دولت کنند!!...متاسفم..درود بر صلح و درود بر گفتگوی تمدن ها. (2692667) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۵:۳۶:۴۶
تجربه نشا داده که غربی ها فقط دنبال حفظ منافع خود و اسرائیل هستند (2692041) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۵:۲۲:۳۲
گویا شما یادتون نمیاد که زمان احمدی نژاد روابط تل آویو واشنگتن چقد خوب بود و زمان حسن روحانی و ظریف ها بود که این روابط به خاطر ایران شکر آب شد و اصلا هم این جنگ زرگری نیست بلکه یک اختلاف عقیده شدید درون کشوری آنهاست بین جمهوری خواهان (طرفداران اسرائیل) و دموکرات های معتدل. (2692668) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۲۲:۴۴:۳۳
عجب! پس غرب را چه پنداشته بودید؟! (2692526) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۲۲:۵۶:۴۶
این دولت وگفتگوها تجربه خوبی خواهد بود که دیگر به دشمنان اعتماد نکنیم وهردولتی که از مردم واهداف انقلاب فاصله بگیرد جایگاهش را از دست خواهد داد (2692534) (alef-3)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۰۳:۵۸
مشکل این جاست که ما فکر میکنیم مرکز عدل هستیم و بقیه مجسمه بی عدالتی (2692596) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۹:۳۵:۵۹
یعنی واقعا فکر می کنی آمریکا عدالت براش مهمه؟!!!!! زهی حم.. (2693448) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۰۵:۴۴
ما که ابرقدرت بودیم
اصلا سر میز مذاکره چی کار داریم?
مگه همه دنیا از قدرت ما انگشت به دهان نمانده
پس دنبال چی هستیم? (2692598) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۰۸:۳۸
مذاکرات علنی حق وباطل راروشن میکند .وگرنه همه مدعی حق طلبی هستند. (2692600) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۳۷:۳۴
و ایران بارها خواستار علنی شدن مذاکرات شده است اما غربیها مخالفند (2692821) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۱۲:۰۹
سوالی که من دارم اینه که اگر تحریم های امریکا از حدود 30 سال قبل شروع شده چرا ما اصرار داریم تمام تحریم ها رو به مسئله هسته ای ربط بدیم؟ خوب یه قسمتش به مسائل دیگه برمی گرده که باید در مورد اونها هم جداگانه مذاکره بشه. (2692604) (alef-3)
 
پویان
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۳۷:۴۵
هسته ای بهانه است!
موشکی بهانه است...اینا همه بهانه است...میفهمین؟! (2692822) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۳۶:۵۶
مگه غرب عدالت میفهمه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2692621) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۰:۵۸:۰۷
خیلی یه سیاستمدار باید هالو باشد که فکرکند امریکا حقوق ما را به رسمیت میشناسد (2692636) (alef-3)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۲:۲۵:۰۲
مردمي كه نميدانند در متن اين قرار داد چيست چگونه قضاوت كنند مشكل از كجا است (2692655) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۱۹:۵۲
شما خودتان می گوید دشمن از دشمن چه انتظاری داربد قرار است به شما لطف
کند در چنگ سرد هستیم آنها مارا مانند کره شمالی می بینند در جنگ نیز حلوا بخش نمی کنند (2692703) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۳۰:۰۴
اوباما بارها و بارها گفت. که دنبال حل اختلاف نیست. انها دنبال عقب انداختن پیشرفت های ما هستند. که با بی درایتی تیم مذاکره کننده به خواستشان رسیدند. (2692708) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۰:۵۴:۲۸
درایت شما را هم دیدیم. در عرض یک سال ارزش پول ملی را یک سوم کردید. البته شما که پس اندازتان به واحد پولی همان دشمنان است که ککتان هم نگزید. (2692786) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۷:۳۳:۱۵
دوست عزیز چرا تحمت میزنی. من اصلا در ایران زندگی نمکنم که بخواهم. دنبال حساب ارزی باشم. اصلأ حسابی ندارم در ایران. ولی از نظر این حقیر با شناخت کافی و ریشهای که از غرب دارم. اینجا موضوع خیلی خیلی بالاتر از اینهاست که ما دنبال نرخ ارز باشیم. برای منو شما ایرانی موضوع بودن یا نبودن در این مذاکرات است. برای غرب هم همینطور. ولی از جهت عکسش. اگر پیشرفت علمی ایران را در 20 سال اینده نگیرند دیگر اینها کسی نخواهند بود در مقابل ایران. خود غرب خیلی بیشتر از ما متحمل خسارت شده تا همینجا از تحریمها. چرا میخواهند ایران را مجبور به توافق آنهم با شرایطی که خودشان تحمیل میکنند بکنند. چون آینده ایران را زیر یوغ خودشان باشد. ایران طوری نباشد که بتواند در معادلات منطقه ای حرفی داشته باشد. برای اینها ترکیه و عربستان و پاکستان و هند مشکلی نیستند چون تمام اینها دست خودشان است. حتی روسیه هم برای غرب مسئله نیست چون از جنس خودشان است. ایران است که همیشه حق و عدالت طلب بوده و اینها از این رنج میبرند چون درست این است که منافع غرب را مورد هدف قرار میدهد نه اتم و غیره . خوب همین را هم هند دارد و پاکستان و خیلی هابا انها چرا مشکلی نیست؟ کسی حرفش را نمیزند. اینها حتی حاصر نیستند ایرانی جوان در رشته هائی درس بخواند چرا !؟ حتی لب تاب نمیفروشند خوب چرا !؟ مگر این دموکراسی است این حقوق بشر است !؟ که خودشان هم فقط ادعاش را دارند. میلیاردها دلار خرج کردنند سالها تحقیق که چیزی به اسم استاکنت را درست کنند و با هزار حربه وارد سیستم ما شود که جلوی پیشرفت علمی ما را بگیرند. پس برایشان پیشرفت ایران و ایرانی رنج اور است نه بم اتمی خودشان هم گفتند ما میدانیم که ایران دنبال بمب نیست. خوب پس درتان چیست !؟ چون ما مشکوکیم . مگر میشود با شک کسی را متحم کرد و مجازات؟ اینست اصول دمکراتیک غربی و حقوق بشریش !؟ پس موضوع اینها نیست برادر من. برایشان این ارزش حیاتی منافعی دارد. حال منو شما بفکر نرخ ارزیم !؟ (2694002) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۷:۳۷:۱۷
هر کس که بفکر اینست که با توافق تحریم ها برداشته شود باطل است. اوباما بارها اعلام کرده تحریمها باقی خواهند ماند. (2694011) (alef-3)
 
سینا
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۰:۱۶:۰۶
متاسفانه دوباره زمانی به فکر مذاکره و سازش افتادیم که در موضع ضعف قرار گرفته ایم طرف مقابل هم این را به خوبی میداند و زیاده خواهی می کند . (2692752) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۰:۳۷:۳۷
من میگم فقط قشر متوسط به پایین مورد تحریم قراردارند اونی که پول داره غصه نداره فقط قشر فقیر تحت فشار زندگی هستند (2692769) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۵۳:۵۷
غربی ها درجنگ تحریم پیروز شدن نشانه اون هم افت ارزش پولی ایران به یک سوم هست ! پس ما مجبور به عقب نشینی و پذیرش شرایط انها هستیم تا مردم آسیب بیشتر نبینند (2692843) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۵۹:۰۹
توی مذاکرات سیاسی در هیچ کجای دنیا کسی دنبال عدالت نیست. همه دنبال امتیاز گرفتن هستند و هرکس به اندازه قدرتش امتیاز می گیرد. (2692849) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۲۲:۰۷:۴۰
قدرت مساله ی پیچیده ایست هرکه به دست آرد از آن در جهت منافع خود سود میبرد! همانطور که غربیها چنین می کنند و از قدرت گرفتن دیگر ملل هم به همین خاطر می ترسند و جلوگیری می کنند (2693685) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۲۳:۳۸:۴۶
امیدوارم تحریمها هم مثل جنگ تحمیلی علی رغم اینکه از ان استقبال نمیکنیم سبب خیر شود.و بفهمیم از دید دشمن چه نقاط ضعفی در ما وجود دارد. و بدنبال برطرف کردن ان باشیم.از دشمن که نباید گله کرد. (2693823) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.