نظر منتشر شده
۶۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 458071
به چه کسانی رای نمی دهم
احمدرضا هدایتی، ۱۲ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۴
راه شناخت اصلح کدامست؟ این سؤالی است که معمولاً در آستانه انتخابات مختلف، برای بسیاری از افراد جامعه به یک دغدغه جدی تبدیل می‌شود. البته در قانون و در کلام بزرگان، از مواردی مانند؛ تقوا، تدین، تعهد، صداقت، شجاعت، بصیرت، علم، تجربه، تخصص و عملگرایی به‌عنوان مهم‌ترین معیار‌های تعیین اصلح نام برده شده است، اما بسیاری از این مؤلفه‌ها جنبه درونی داشته و به‌راحتی قابل ارزیابی نیستند، پس راه کار چیست؟

به‌نظر می‌رسد، برای رفع این مشکل و تسهیل در کار شناخت کاندیدای اصلح، می‌توانیم ضمن کمک خواستن از افراد معتمد و مورد اطمینان برای شناخت کاندیداها، از زاویه‌ای دیگر به موضوع بپردازیم‌، به این معنا که علاوه بر توجه به معیارهای فوق، میزان گرایش فردبه شاخصه‌های نامطلوب و نامتعارف را مبنای قضاوت قرار دهیم.  

بدیهی است که هرچه کاندیداها از صفات سلبی کمتری برخوردار باشند، با اطمینان بیشتری در فهرست افراد منتخب ما قرار خواهند گرفت. بنابراین، در ادامه به معرفی افرادی پرداخته خواهد شد که در یک ارزیابی معقول و منطقی، نباید در فهرست انتخابی ما جایی داشته باشند.

افرادی که نباید به آنها رأی بدهیم، عبارتند از:
  • اگرچه ثروت در اسلام نهی نشده و تلاش برای کسب مال مشروع مورد تأکید قرار گرفته، اما درک وضعیت معیشتی مردم و رسیدگی به محرومان، مستلزم آن است که فرد منتخب مردم از نظر شرایط مالی در ردیف افراد عادی (ساده زیست) و نهایتاً در طبقه متوسط جامعه قرار داشته باشد و لذا افراد ثروتمند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، صاحبان ثروت و قدرت، (به‌خصوص مرفهین بی‌درد) نمی‌توانند، الگوی مناسبی برای مدیریت جامعه اسلامی باشند.
    بی‌شک افراد غربزده‌ای که مرعوب قدرت پوشالی و یا مجذوب و فریفته فرهنگ و تمدن فاسد غرب و شرق هستند و دچار وابستگی فکری به بیگانگان و یا حتی ایادی آنها در داخل هستند، نیز نمی‌توانند مجری مبانی و اصول و ارزش‌های اسلامی باشند؛ چرا که معمولاً در بومی‌سازی الگوها، ساختارها و نظامات بومی مبتنی بر اصول و ارزش‌های اسلامی و ایرانی، دچار چالش می‌شوند و به همین دلیل این گروه از افراد که در ردیف وادادگان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی علمی قرار می‌گیرند، نیز قابل اعتماد نیستند.

    کسانی که از علم دشمن‌شناسی بی‌بهره‌اند و شناخت کافی از اهداف دشمن ندارند و علی‌رغم توطئه‌های مستمر استکبار از جمله؛ جنگ تحمیلی، ترور، تحریم و تهدید علیه انقلاب اسلامی، این موارد را توهم توطئه‌ تلقی نموده و جاهلانه و یا شاید عامدانه، منکر عناد، کینه‌ورزی و نقش خائنانه بیگانگان می‌شوند، نیز از دیگر افرادی هستند که در واقع به خون شهداء خیانت می‌کنند و لذا حتی‌المقدور باید از انتخاب آنها پرهیز شود.

    بی‌تردید؛ یکی از عاقلانه‌ترین و منطقی‌ترین روش‌ها برای پیشرفت کشور، استفاده از علوم روز دنیاست، اما قطعاً افراد خودباخته‌ای که درک درستی از «اصل خودباوری» ندارند و به راهبرد اساسی اعلام شده از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر «ما می‌توانیم» اعتقاد قلبی و عملی ندارند و با نادیده انگاشتن اصل عزت، حکمت، مصلحت، به شکلی افراط‌گونه معتقدند که پیشرفت و کسب موفقیت در اداره امور کشور، فقط در گرو پذیرش اراده کدخدا و بردگی قدرت‌های جهانی است، اشخاص حقیری هستند که رفتارشان نقض غرض اهداف انقلاب است و نباید در مسند مدیریت کشور قرار گیرند.

    افرادی که بویی از عملگرایی نبرده‌اند و در طول فعالیت‌های خود در مناصب‌ مختلف، همواره به شعار دادنِ بدون عمل اکتفا کرده‌اند و همچنین افرادی که دائماً می‌کوشند تا ضعف مدیرتشان را در پوششی از شعارهای زیبا و رنگارنگ و آمارسازی‌های کاذب و اغراق‌آمیز پنهان نموده و با طرح وعده و وعیدهای ناشدنی و خارج از حدود اختیارات، مردم را بفریبند، همانند گروه قبل، قادر به سازندگی کشور نیستند و لایق اعتماد مردم نیستند.       

    کسانی که حاضرند برای تأمین هزینه‌های انتخاباتی و کسب موفقیت در این رقابت که می‌تواند مسابقه‌ای برای خدمت به مردم و جلب رضایت الهی باشد، ذلیلانه زیر دِین صاحبان قدرت و ثروت و سایر افراد فرصت‌طلب و فاسد رفته و با پذیرش تعهد برای اجابت خواسته‌های غیرقانونی و نامشروع آنها، از پول‌های کثیف این گروه برای فریب افکار عمومی استفاده نمایند و عزت و شرف مردم را خدشه‌دار نمایند، خود فرومایگان بی‌مقداری هستند که به هیچ وجه نباید مورد اعتماد واقع شوند.

    صرف‌نظر از این‌که هزینه‌های نامتعارف تبلیغاتی (حتی اگر کاملاً مشروع و حلال باشد)، نوعی اسراف تلقی می‌شود، اصولاً استفاده ابزاری و بیش از حد از قدرت پول برای جلب نظر افکار عمومی، نوعی فریبکاری و روش مذموم و ناپسندی است که توهین به شعور اجتماعی محسوب می‌شود و لذا نمی‌تواند جایگزین توانائی‌های مدیریتی و شایستگی‌های فردی کاندیداها شود، بنابراین کسانی که سعی می‌کنند، از این طریق نواقص و کاستی‌های فکری، ذهنی و عملکردی خود را تحت‌الشعاع قرار دهند، از دیگر افرادی هستند که انتخاب آنها به صلاح کشور و جامعه نیست.

    در همین راستا، بی‌شک کسانی که با آگاهی از مشکلات معیشتی افراد جامعه سعی می‌کنند تا به شکل فریبکارانه و با ترفندهای مختلف از جمله؛ واگذاری تسهیلات و اعطای هدایای ناچیز و ارائه خدمات موقتی و بی‌ارزش یا دادن وعده‌های توخالی و خارج از حدود اختیارات، از نیاز آنها برای کسب رأی بیشتر سوءاستفاده کنند، در واقع ناجوانمردانه‌ترین و تحقیرآمیزترین شیوه را برای کسب رأی مردم برگزیده‌اند و رأی دادن به آنها خلاف اخلاق و ارزش‌های دینی و اجتماعی است.

    کسانی که در هر حال امور سیاسی و منافع و مصالح حزبی و جناحی و به‌ویژه منافع فردی برایشان در اولویت قرار دارد و به‌جای سیاستمداری و اِشرافیت و تسلط بر مباحث مربوط به سیاست داخلی و بین‌المللی و تلاش در جهت انجام وظایف اصلی برای رفع مشکلات مردم و پیشرفت کشور، سیاست‌بازی و سیاسی‌کاری را پیشه خود ساخته‌اند، از جمله کسانی هستند که باید از آنها به‌عنوان یکی از عوامل اصلی توقف و کندی پیشرفت و حرکت رو به رشد کشور نام برد و بی‌شک رأی دادن به آنها جفا به خود است.
    طبیعی است، عملکرد قبلی افراد در سایر مشاغل مدیریتی، معیار دیگری است که می‌تواند مبنای ارزیابی آنها قرار گیرد، مشروط بر آنکه فرد موردنظر از توانمندی‌های لازم برای ارتقاء مسئولیت‌ در جایگاه موردنظر نیز برخوردار باشد، بنابراین؛ کسانی که  از ثبات فکری و قدرت تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری بی‌بهره‌اند و نیز افراد مذبذب که به اصطلاح، به نرخ روز نان می‌خورند، کسانی هستند که سرانجام، کشور را به مسیر انحرافی و پرخطر رهنمون خواهند شد، بنابراین چنین افرادی نمی‌توانند در فهرست انتخابی ما جایگاهی داشته باشند.

    علاوه براین؛ افراد نالایقی که نه به واسطه شایستگی‌های فردی، بلکه صرفاً به اعتبار وابستگی‌های قوم و قبیله‌ای در انتخابات شرکت می‌کنند، لزوماً افراد مستعدی برای پذیرش مسئولیت نیستند، همچنان که در بسیاری از موارد از جمله در جریان انتخابات شورای برخی از روستاها و تعدادی از شهرهای کوچک، حضور آنها در مسند قدرت منجر به بروز ناهنجاری‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و پدیده ثروتمندان نوظهور شده است.

    قانون‌گریزی و اعمال سلیقه‌های شخصی، شاخصه‌های دیگری هستند که می‌توانند منجر به حذف کاندیداها از فهرست انتخابات افراد شود، چرا که نادیده انگاشتن قانون از سوی مجریان، هرج و مرج در جامعه را در پی دارد و لذا افرادی که به‌جای اصلاح و رفع خلاءهای قانونی و یا حداقل کسب مجوزهای قانونی، بر دور زدن قانون اصرار می‌ورزند، افراد خودرأی و لجوجی هستند، که نمی‌توانند شایسته پذیرش مسئولیت باشند.

    کسانی که برنامه ندارند و یا برنامه دارند اما با نادیده انگاشتن اسناد بالادستی و خودبرتربینی جاهلانه، کشور را از حرکت در مسیر اهداف تعیین شده منحرف نموده و باز می‌دارند و یا کسانی که با ثبت کار و برنامه دیگران به نام خود، تلاش می‌کنند تا برای خویش موقعیتی غیرواقعی بسازند، نیز همانند گروه قبل، در ردیف افراد خودرأی و لجوج قرار دارند و رأی دادن به آنها دور از منطق است.

    افرادی که به جای توکل به خدا و الگوسازی اسلامی برای خدمت صادقانه به مردم و بهره‌بردن از روش‌های معقول و منطقی، سعی می‌کنند با رفتارهای سخیف، نامتعارف و ‌بازی‌های متداول در شرق و غرب، نظر مردم را برای افزایش آرای خود جلب نمایند، می‌توانند، گروه دیگری از مطرودین رقابت‌های انتخاباتی باشند.
    کسانی که برای موفقیت خود از ریختن آبروی دیگران اِبایی ندارند و با افشاگری‌های نابهنگام و یا بی‌ارزش جلوه دادن کار دیگران، حاضرند همانند غربی‌ها از هر ابزار مشروع و نامشروعی برای تخریب دیگران بهره برده و با ایجاد شبهه و تردید، پلی برای پیروزی خود بسازند، قطعاً تشدیدِ اختلافِ سلیقه‌ها و سرنوشت مردم نیز برایشان ارزش و اهمیت ندارد و برای ساختن کشور، به این گروه نیز نباید دل بست.

    کسانی که به جای امید بخشیدن مبتنی بر واقعیت، با گفتار و رفتارشان نه‌تنها عزت و آبروی دیگران، بلکه کارآمدی اصل نظام اسلامی و آرمان‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را زیر سؤال می‌برند و ناجوانمردانه با سیاه‌نمایی و بزرگنمایی مشکلات و ایجاد شبهه و تردید، به جو بدبینی و ناامیدی در جامعه دامن می‌زنند، منافقانی هستند که باید به شدت از آنها پرهیز نمود.

    و در نهایت افرادی که حاضر نیستند زیر پرچم ولایت‌ حرکت نمایند و بدون داشتن درک درست و شناخت کافی از دین و رهبری، جاهلانه یا خدای ناخواسته، منافقانه و مغرضانه و به شکل پنهان و یا آشکار، در تعارض و تقابل با رهنمودهای رهبری قرار دارند و مسیری انحرافی و خطی جداگانه را برای خود برمی‌گزینند نیز طبیعتاً نمی‌توانند مدعی انسجام ملی و بهبود شرایط باشند و لذا شایسته نیست که در فهرست کاندیداهای منتخب ما باشند.
یادمان باشد، که طول حیات طیبه انقلاب اسلامی، همواره بخش عمده‌ای از نتایج عملکرد مسئولین در دولت، مجلس و شورهای اسلامی شهر و روستا (اعم از مثبت یا منفی)، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، حاصل نحوه انتخاب ما در جریان انتخابات مختلف بوده است و هم‌اکنون نیز انتخاب اصلح می‌تواند، فرآیند دستیابی به اهداف والای انقلاب در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و بهبود معیشت مردم را تسریع و تسهیل نماید.
 
کلمات کلیدی : انتخابات ۹۶
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۱۸:۰۴
به روحانی رای ندهید (4225904) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۲۴:۲۴
تمام متن فوق داره خصوصیات روحانی رو بیان میکنه و باید به روحانی رای داد
با تشکر از اقای هدایتی (4226100) (alef-13)
 
مومن باانصاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۳۵:۲۷
من به روحانی رای میدهم. کسی که:
1- تراز تجاری کشور را مثبت کرد.
2- ارتباط ایران با دنیا را بهبود بخشید.
3- مخالف خشونت و جنگ است.
4- تورم را پس از مدتها تک رقمی نمود.
5- با نفت 40 دلاری تورمی را کنترل کرد که دیگران با نفت 160 دلاری ایجاد کردند.
6- .... (4226114) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۲۱:۵۴:۴۴
نفت 160 دلاری؟ (4226382) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۰۸:۵۲:۲۴
به روحانی رای می دهیم. (4227794) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۱۸:۵۸
من که به هیچ اصولگرایی رای نمیدهم و البته نزدسکان محمود احمدی نژاد (4225908) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۱:۱۵
یک دفعه اسم کاندیدای مورد نظر نگارنده را هم اعلام می کردید (4225913) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۵۴:۴۴
موافقم. میخواهم بدونم کیه بهش رای ندم (4226063) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۱:۱۶
به انها كه سعي در لاپوشاني ماجراي املاك نجومي داشتند چي؟ لابد اقاي هدايتي انها را جزو اصلح ها ميداند (4225914) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۰۲:۱۴
خیال کردم نوشتی حقوق نجومی اشتباهی مثبت دادم..عذر خواهی میکنم..هزار منفی (4226072) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۸:۲۹:۲۶
عمرا شما مثبت داده باشی (4226234) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۱۳:۳۱:۵۰
منم خیال کردم نوشتی استخدام نجومی 600 هزار منفی (4228155) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۲:۰۱
اقای هدایتی نویسنده مطلب
با احترام کامل هرچند چنین مطالبی گوشه ای از ادای تکلیف است اما این شعارها در قالب انشانویسی را من بعنوان یکی از ملت اقلا 30سال است که میشنوم
بنظر من بدلیل ممانعت از رشد افراد شایسته و تقسیم مناصب بر اساس رانت و احیانا فرصت طلبی های رایج که افراد صالح از ان گریزان هستند در تشخیص فرد مناسب برای ریاست جمهوری دچار مشکل هستم
به همین دلیل سیستم اصلح و صالح و غیر ذالک را درست نمیدانم و دچار تردید هستم شاید چنین رایی موجب عقوبت اخروی برایم شود (4225916) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۲:۲۸
به كسي كه املاك نجومي را افشا كرد و به زندان افتاد حتما راى ميدهم (4225918) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۲:۱۹:۲۳
املاک نجومی چندتا بوده ؟؟ مبلغشان چقدر بوده؟؟ تا حالا فقط ، یک تخفیف ۱۷۰ میلیونی ثابت شده، جناب آقای روحانی برای ویلای چند هزار متریش در ولنجک چند تا ۱۷۰ میلیون تخفیف گرفته؟؟؟؟؟!!!! آخوندی برای ویلای ۵۰ میلیاردیش در لواسان چندتا ۱۷۰ میلیون تخفیف گرفته؟؟!!!! میشه این موارد برای مردم شفاف بشه؟!!! (4226841) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۳:۳۳
توی کشور ما هیچ کس اصلح نیست ما که به هرکی رای دادیم اخرش …!!؟ (4225919) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۵:۰۰
من به روحاني راي ميدهم. (4225923) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۵:۲۳
اصولا بدلیل حاکمیت اقتصاد سیاسی شکارو فرار درکشور نه اتنخاب درستی میتوان دشت و نه اساسا کشور مدیرت درستی خواهد داشت و از مرز شعار فراتر نخواهیم رفت که ان هم برای بدست اوردن رای افراد ساده لوح است (4225924) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۵:۳۰
به شرفم قسم، همیشه به اصلاحات و اعتدال رای دادم. جناب رئیس‌جمهور! تا کی وضع اقتصادی بد و رکود را تحمل کنم؟ بعد از برجام هم که بدتر شد. دو ماه دیگر به رای من نیاز داری، اما این بار به کارگرزاده‌ای از جنس خودم رای می‌دهم! (4225925) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۸:۳۰:۳۷
فکر کن دوست من که این بنده خدا چه وضعیتی و تحویل گرفت (4226235) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۵:۵۲
به هرکسی رای میدهم، فقط اصولگرا نباشه.
خداوکیلی قصد و غرض ندارم ولی خودتون شاهد باشید تا شب انتخابات همش از معیشت مردم و حل بیکاری جوانان و مبارزه با فساد اقتصادی و عدالت اجتماعی حرف میزنن، به محض اینکه انتخابات رو برنده میشن، دغدغه شون میشه مبارزه با بدحجابی و فیلتر کردن اینترنت و مقابله با ماهواره و لزوم برخورد با سگ گردانی در معابر! و فتنه 88 و ... اصلا یادشون میره زمان تبلیغات چه وعده هایی میدادن. (4225926) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۶:۴۱
به آقای روحانی (4225928) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۷:۴۱
من به پوپولیست رای نمی دهم. چه هاله نور بیند و چه کلید در دست داشته باشد. (4225930) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۰:۴۸
راه شناخت اصلح این است که افراد مورد تائید مردم و با ایمان و باسواد هم خارج از حزب و گروه هم بتوانند بیایند. تا زمانیکه انحصار در حزبها هست مردم راحتی و خوشی را حس نخواهند کرد، چون همه فک و فامیل هستند یعنی مدیران رانتی و باندی و نجومی و وطنفروش و اختلاسگر فقط جابجا میشوند، مثلا مدیران بنگاه اقتصادی خودروسازی را ببینید یا فرمانداران را ببینید فقط جابجا مشوند، پس اوضاع تا ابد همینه. (4225937) (alef-13)
 
Ukraine
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۱:۳۸
من به شخصه به هرکس رای بدم به کسانیکه کوچکترین قرابتی با اصلاح طلبان داشته باشه رای نمیدم..علتش هم اینکه هرکس که با قبیله آنها نیست چراغ خاموش و چراغ روشن از ریشه طرف رو در افکارعمومی میزنن که نتونه سر بالا کنه و وقتی خودشون به قدرت رسیدن با پنبه سر میبرن..در پوشش مسائل فرهنگی و دادن وعده های آزادیهای اجتماعی رای میارن ولی وقتی رای آوردنداون مواردی که وعده اش رو داده بودن به بهانه های مختلف مثل اینکه نمیزارن یا قدرت کافی نداشتیم دور میزنن ودر مسائل اصلی و اساسی مثل اقتصاد شروع میکنند با پنبه سر بریدن،مثلا مالیاتهارا افزایش میدن و سیاستهای انقباضی رو سرلوحه کاراشون قرار میدن حتی سیاست هدفمندی یارانه هارو که احمدی نژاد باهاش پدر ملت را در آورد و تورم چهل درصدی درست شد وقتی نگاه میکنی همه اقتصاددانان اصلاح طلب با اصلش موافق کامل بودن و فقط میگن احمدی نژاد خوب اجرا نکرد!!!!!!!!!!!!که از عواقبش نزد افکار عمومی خود را دور نگه دارن وگرنه همه یادمونه که بخاطر طرح تثبیت قیمتها که توسط اصولگرایانی مثل احمد توکلی و حداد عادل در مجلس تصویب شد چه بلوایی به پا کردند ولی حالا مرتب از تک رقمی شدن تورم اونم با سیاستهای شدید انقباضی و سختگیرانه که اقتصاد را در کما برده تعریف و تمجید میکنند.عدم صداقتشون در سیاست ورزی بسیار آزار دهنده هست. (4225941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۳:۰۵
قطعا به روحانی رای نمیدهم قطعا (4225944) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۵:۴۷
به روحانی رای میدهم
به خاطر رونق بی نظیر اقتصادی
رونقی که در 25سال اخیر بیسابقه است (4225951) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۹:۳۱:۲۶
به به چه رونقی!!!!!!!! (4226285) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۹:۳۵
من به جماعت دلواپس و خشونت طلب و کاسب تحریم رای نخواهم داد . (4225959) (alef-13)
 
می گن حقوقم نجومیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۰:۵۱
به غیر از روحانی به هیچکی رای نمیدیم


(چون فقط ایشان قدر ما مدیران و ذخائر را می داند) (4225961) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۱:۴۰
باید به کسی رای دهیم که رابطه با دنیا عادی کند ، با ایجاد ارامش در سیاست خارجی امکان جذب سرمایه خارجی و تکنولوژِی روز را فراهم کند . (4225962) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۲:۲۵:۴۸
یعنی به مثل روحانی که آبرویی برای پاسپورت ایرانی باقی نگذاشت ؟؟؟!!!!! و تکنولوژی هسته ای را بتون ریخت، و رابطه اقتصادی ایران را به رابطه با ۵ کشور تنزل داد؟؟؟؟!!!!
نخیر ، حالا معلوم شد روحانی هرچه میگه برعکسش عمل می کند (4226851) (alef-13)
 
ایرج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۲:۰۴
چرا طفره میری داداش بگو به احمدی نژادی ها رای ندید به هرکی دیگه خواستید رای بدید خلاص (4225964) (alef-13)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۷:۰۶
به کسي که در کاخ سعد اباد زندگي ميکنه

به کسي که حامي ثروتمندانه

به کسي که فقط حرف و ادعا ميکنه

به کسي که از رو نميبره


به کسي که تورم 25 درصدي را 7 درصد اعلام ميکنه

به کسي که وزرا همه پير و فرسوده هستنذ


به کسي که مقابل با رهبري عمل ميکنه

به کسي که بيکاري و رکود را رونق مي بينه

به کسي که نقدينگي کشور را يسه برابر کرده و بيکاري را رواج داده


به کسي که باز هم طلبکاره از مردم


به کسي که نجومي بگيران و دزدان را ذخاير نظام ميدونه


به کسي که فقط حرف از حقوق شهروندي ميزنه ولي در عمل به کردم

توهين ميکنه

خلاصه به ريا و دروغ راي نميدم

به (4225972) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۹:۰۴
والا ما هرچی گشتیم طی سالیان اخیر گزینه ای که حداقل چند مورد از موارد بالا را نداشته باشد نیافتیم...همه مزین به موارد بالا بوده اند...ظاهرا باید به ملایک رای داد (4225976) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۴:۵۶:۱۱
همان شرط اول (ثروتمند نبودن) را در نظر بگیرید. انصافا کدامیک از افراد مطرح سیاسی وضع مالی مانند بقیه مردم دارند؟!!!!! (4225999) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۰۲:۴۵
معیارها کاملا درست است، روحانی را باید با همین معیارها ارزیابی کرد، و نتیجه آن این می شود که ما به روحانی رای نمی دهیم
به این معیارها باید آشکارنمودن میزان ثروت و سرمایه ، خانه ای که در آن زندگی می کند ، محل زندگی فرزندانش، کارخانه و زمین و باغ و سهام در بانک و بیمه و بورس و مبالغ موجود در حساب های بانکی اش را نیز افزود. (4226011) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۰۹:۲۵
به کسی که فکر می‌کند ملت آلزایمر دارد رای نمی‌دهم. (4226018) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۰۹:۳۰
آقای هدایتی این حرف شما را قبول ندارم که ؛ «اگرچه ثروت در اسلام نهی نشده و تلاش برای کسب مال مشروع مورد تأکید قرار گرفته، اما درک وضعیت معیشتی مردم و رسیدگی به محرومان، مستلزم آن است که فرد منتخب مردم از نظر شرایط مالی در ردیف افراد عادی (ساده زیست) و نهایتاً در طبقه متوسط جامعه قرار داشته باشد».
تجربه انقلاب اسلامی ایران ثابت کرد که، شکم سیر ها کمتر بدنبال کسب ثروت و اختلاس و راند و وا گذاری پست و مقام به آشنایان و آقازاده‌ها حریص به مال دنیا و مقام از طریق مناصب دولتی هستند. (4226019) (alef-13)
 
کیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۲۳:۰۶
متن جالبی بود.
معیارهای مناسب و معقولی رو ارائه میده. (4226035) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۲۷:۲۴
به جماعت دلواپس و کاسب تحریم (4226041) (alef-13)
 
مهندس جنت شهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۴۲:۲۵
به کسانی که از دین استفاده ابزاری میکنند نباید رای داد...به کسانی که با نام دین راحت دروغ میگویند..سیاه نمایی میکنند..تهمت میزنند..وخود را انقلابی و بقیه را غیر انقلابی میدانند نباید رای داد... (4226052) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۰۰:۱۸:۵۸
مثلا میگن امام حسین ع هم نعوذ بالله با عمر سعد مذاکره و بده بستان کرد و به ما هم یاد داد با اوباما مذاکره کنیم ۲۷ گل بخوریم ، دست و پا شکسته برگردیم و دست از پا درازتر فقط به قول های شفاهی جان کری اعتماد کنیم، و بعد به منتقدان و مردم ناسزا ردیف کنیم و متلک های تیرکمانی بپرانیم ، به فرماندار بیچاره منطقه محروم عالیجناب وزیرمان بیشعور بگوییم.
یا سیاهی نمایی میکنند میگن خزانه خالی است، بعد میرن پای میز مذاکره که امتیاز بدن.
یا تهمت می زنند به وام ۱۲۰۰۰ میلیاردی ، میگن نعوذ بالله اختلاس بوده (4226516) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۴۵:۲۳
به کسی رای می دهیم که اصولگرا و یا وابسته به آنها نباشد. (4226056) (alef-13)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۵۵:۱۸
نویسنده جوان و بی تجربه این مقاله هنوز فکر میکند میتواند با یک سری شعار و حرفهای نخ نما برای مردم تعیین تکلیف کند. دوست گرامی، مملکت داری یک دانش و مهارت بزرگ است، با شعارهای توخالی که نمیشود حکومت کرد. بزرگتر های شما هم نتوانستند نظرشان را به مردم دیکته کنند شما که سهل است.
ما به تدبیر رأی میدهیم، به امید، به تنش زدایی، به تعقل، به آرامش. (4226064) (alef-13)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۵۷:۴۵
اصولگرایان از خودشان هیچ چیز ندارند و تنها استراتژی شان تخریب روحانی است. در این مدت حتی یک اصولگرا پیدا نشده که بگوید برنامه اش چیست، تیمش کیست، چه کار میخواهد بکند. همه فقط و فقط گوشه گود نشسته اند و انتقاد میکنند. این مقاله هم دقیقن همینطور است. خلاصه اش این است که: «من خودم هیچ چیز برای عرضه ندارم، اما شما هم ترو بخدا به روحانی رأی ندهید» (4226067) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۲:۰۶:۳۳
روحانی برنامه داده بود سال 92 رای آورد؟ (4226831) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۳:۱۰
افرادی که اینجا نظر. میدهند اکثرا از قشر مرفه جامعه و حامیا اصلاحات هستند و این را به خوبی از نظرها و مثبتها میتوان متوجه شد اکثریت جامعه از وضع کشور و فساد فراگیر ناراضیهستند درست برعکس نظر مرفهین و به شخصی رای میدهند که پووضع موجود را اصللاح کند که هرکه باشد وابسته به ااین دولت نیست (4226087) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۷:۴۰:۲۹
حالا انتخایات مشخص میکنه یه ماه و نیم دیگه صبر کنی تمومه (4226184) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۷:۴۶:۳۱
سایت الف سایت اصولگراست نه اصلاح طلب و این چیزی که در کامنتها و نظرات مثبت و منفی می بینید نشان دهنده جو عمومی جامعه است. اما شما تندروها چون دوست ندارید نظر مردم مخالف نظر شما باشه اون رو انکار می کنید. (4226189) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۸:۳۴:۲۳
یعنی داشتن یک اینترنت نشانه ی مرفه بودن است!!! (4226239) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۴:۰۴
هرکس که با اخلاق تر باشه. ( صبور . قوی ،متعادل)
با تجربه اجرایی کافی. مطلع از وضع کشور.

پوپولیسم ، وباند باز نباشه.

بابا رییس جمهور میخواهیم رییس جمهور. (4226089) (alef-13)
 
ایمان جیرفتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۵:۳۲
به هیچ کس رای نمیدهم.
چون اصولا اصلح وجود ندارد.
یا متعهد بی تخصص اند یا متخصص بی تعهد.
نتیجه رای به گروه اول ویرانی است و نتیجه رای به گروه دوم فساد. (4226090) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۳۰:۵۸
به روحانی رای ن م ی د ممممممممممم (4226106) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۸:۱۰:۰۱
من به کسی رای میدهم که دنبال اصلاح ساختاری باشه درحد توانش .ساختار درست نشه منتخب هرچقدر هم اصلح باشه نمیتونه خدمتی اساسی به مردم ارائه بکنه. (4226224) (alef-3)
 
................
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۹:۲۴:۲۵
نه اصولگرا و نه اصلاح طلب! (4226276) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۲۱:۲۹:۱۹
به روحاني راي مي دهم چرا كه با تدبير دولت اش جلوي تورم افسارگسيخته را گرفت و سنگي كه عده ايي كم عقل و متوهم با تحريم هاي كمر شكن به چاه انداخته بودند با نقش افريني دكتر ظريف بزرگوار در اورد و كشور را از مواجهه با نفت در برابر غذا نجات داد. و مبارزه با انحصار و رانت را از ابتداي دولتش شروع كردنمونه اش سخنراني معروف اش در رابطه با اينكه اگر پول و قدرت و اسلحه در يكجا جمع شود فساد مي اورد است و اين يعني تشخيص درست محل شروع فساد در كشور. ولي براي مبارزه با انان به اين سادگي نيست و همه كساني كه دستي بر اتش دارند به خوبي مي دانند إصلاح طلبان و اعتدالگرايان با اين رويكرد چه راه سختي در پيش دارند! (4226356) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۲:۵۷:۴۶
تورم را که همان دوستان و اخوی های صراف ایجاد کردند، کاهش تورم به ۷٪ درصد فقط روی کاغذ است مثل برجام که روی کاغذ ماند، روحانی مسکن را متوقف کرد توقف مسکن در صدها بخش تولیدی کشور رکود ایجاد کرد وقتی از صد قلم کالا ۹۰ قلم آن که برای تورم محاسبه میشود راکد شد و یخ زد آن ۱۰ درصد باقی مانده که خوراک و پوشاک و هزینه سوخت و حمل نقل مردم است وقتی از ۹۲ تا حالا بعضا ۲ برابر و بعضا تا ۶ برابر افزایش پیدا کرده سیب و پرتقال ۸۰۰ تومانی در ۹۲ هم اکنون ۶ تا ۱۰ هزار تومان است، این یعنی تورم سالانه ۴۰٪ درصد. تورم ۷٪ درصد شعبده بازی است،
نفت در برابر غذا و سایه جنگ هم حرف مفت است، دلیلش هم گوینده اوست که از این حرف های مفت مثل ، با برجام همه تحریم ها یک جا برداشته می شود، و برجام آفتاب تابان است و خزانه خالی تحویل گرفتیم زیاد زده و مردم دیگه این حرف های مفت را باور نمی کنند، (4226914) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۲۱:۲۹:۲۷
شناخت اصلح در زمان حاضر کار آمدی و توانایی مدیریت در سطح کلان موفق بودن در سوابق کاری اش (4226357) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۲۲:۵۰:۱۲
رای به روحانی ننننننننننننننننننننننننننننننننننننننههههههههههههههه/ (4226422) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۱:۵۱:۵۳
نه هاله نه کلید (4226802) (alef-13)
 
موسسه كاسپين!!!!!!!
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۲:۵۵:۳۲
من إصلاح صلبان را هميشه به أصول گرايان ترجيح دادم ولي امسال به روحاني رأي نميدم بخاطر انفعال ريس جمهور در مورد موسسه كاسپين ، پول مردم بيچاره رفت روي هوا، دختر عمه بيچاره ام تمام مخارج زندگي آش از سود پولي كه ميگرفت تأمين ميشد و ٥ ماهه به خاك سياه نشسته... (4226909) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۳:۵۰:۱۱
بساط نزولخوری باید پرچیده شود (4227016) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۱۸:۵۱:۲۱
رای ما فقط دکتر روحانی (4227355) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۲۳:۱۶:۰۸
رای نمیدهم (4227602) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.