توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 358072
عراقچی:مرزهای فرهنگی ایران فراتر از مرزهای سیاسی است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۹
معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت امور خارجه امروز گفت: مرزهای فرهنگی ایران فراتر از مرزهای سیاسی آن است.

به گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی در همایش یک روزه تاریخ و فرهنگ مشترک در حوزه تمدنی اکو افزود: وجود ابنیه و آثار ایرانی، احترام به آیین های باستانی مانند نوروز، شخصیت های محترم مشترک و نشانه هایی از زبان و ادبیات فارسی در بخش هایی از قفقاز، شبه قاره هند و آناتولی نشان دهنده گستردگی مرزهای فرهنگی ایران است.

وی اظهار کرد: منطقه اکو بستری مناسب برای نزدیکی کشورهای منطقه ایجاد می کند همانطور که ماده دو عهدنامه ازمیر بر این امر تاکید دارد.

عراقچی افزود: کشورهای عضو منطقه اکو از نظر قومیت، زبان، خط و تاریخ دارای مشابهت های زیادی هستند و اکو در این منطقه می تواند موجب نزدیکی و گسترش همکاری های آنان شود.

معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت امور خارجه یادآور شد: اندیشه های بزرگان منطقه که همه در ایجاد تفکر بشری نقش داشته اند و متون جامانده از آنان که منبع تدریس اندیشمندان امروزی است، چراغ راه آینده ما خواهد بود.

عراقچی گفت: منطقه اکو چهره های برجسته علمی، ادبی و عرفانی از جمله ابن سینا، مختوم قلی، خیام، مولوی، اقبال لاهوری و شخصیت های دیگر چهان پرونده اند و به جهان فرهنگ عرضه کرده است.

وی در ادامه به چالش های پیش روی کشوری های عصو منطقه اکو اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های مهم پیش رو نه فقط گسترش همکاری ها و تلاش برای افزایش ارتباطات اقتصادی، بلکه ضرورت دفاع در برابر جریان های افراط گرایی است که حیات انسانی مردم منطقه را به مخاطره انداخته است.

وی تاکید کرد: مقابله با خشونت و افراط گرایی در این منطقه منوط به اتخاذ سیاست های واحد اجتماعی‌، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. در این راه همچنین باید جوانان را با پیشینه قابل توجه منطقه از نظر فرهنگی آشنا کرد که این امر وظیفه سنگین اصحاب فرهنگ و دانشمندان اهل اکو به شمار می رود.
عراقچی اظهار کرد: شایسته است حلقه های اندیشمندان مختلف این فرهنگ را استخراج و به جهانیان بار دیگر عرضه کنیم.

معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت امور خارجه گفت: قرائت افراطی از اسلام و ارجحیت منافع بخشی و مطلوب از آفت های پیش روی ما است و باید با آن به شدت مقابله کنیم، وظیفه اکو تقویت پیوندهای فرهنگی و تاریخی است که در دو قرن اخیر با گسست مواجه شده است.

وی ادامه داد: موسسه فرهنگی اقتصادی اکو شامل بعضی کشورهایی است که در گذشته جزو ایران بوده اند و حتی اکنون زبان و ادبیات فارسی در باورها و اصطلاحات دینی بعضی از این کشورها از جمله در منطقه آسیای مرکزی و شبه قاره هند تاثیرگذار است.

عراقچی تصریح کرد: همچنین در فاصله قرن پنجم تا سیزدهم هجری قمری زبان فارسی، زبان رسمی مناطق بزرگ و شبه قاره هند بوده است. به همین دلیل مرزهای فرهنگی ایران سریعتر از مرزهای سیاسی آن است و بخش های از آن در قفقاز و شبه قاره هند و آناتولی پراکنده است که وجود ابنیه و آثار ایرانی و احترام به آیین های باستانی مانند نوروز و غیره این امر را تایید می کند.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو تشکیل موسسه فرهنگی اقتصادی اکو با توجه به اهمیت همگرایی فرهنگی در اکو همواره از فعالیت های آن حمایت کرده و انتظار دارد این راه با کمک اندیشمندان هموارتر شده و موجب گسترش صلح و سلامت در جامعه شود.

همایش یک روزه تاریخ و فرهنگ مشترک در حوزه تمدنی اکو و همکاری موسسه فرهنگی اکو و مرکز آموزش و پژوهش های وزارت امور خارجه سه شنبه ۱۱ خرداد با حضور افتخار حسین عارف رییس موسسه فرهنگی اکو، سید عباس عراقچی و کریم جباری مدیراجرایی موسسه در محل مرکز آموزش وپژوهش وزارت امور خارجه برگزار شده است.
 
کلمات کلیدی : عباس عراقچی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.