نظر منتشر شده
۲۰۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238778
 
خودمان قربانی دعواهای خودمان
بخش تعاملی الف - سهراب زند، 31 مرداد 93
تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۱۲


می گویند که احساس خوشبختی و نگون بختی همیشه کاری به واقعیت خارجی ندارند، بلکه باید احراز شوند و این دو امری احرازی هستند. به عبارت دیگه می شود کسی در عالم واقع خوشبخت باشد اما قضاوتش از خود این باشد که آدم بدبختی است. یا برعکس. مثلا به کسی خبر می دهند که در فلان آزمون استخدامی فوق العاده مهمی که سال ها برایش زحمت کشیده و برنامه ریزی کرده است بالاخره پذیرفته شده است. آن فرد احساس خوشبختی فراوانی می کند و به هر کس می رسد سلام و احوال پرسی گرمی دارد طوریکه همه می فهمند که او بسیار خوشحال است در حالیکه هم خبر اشتباه است، هم ساعتی پیش خانۀ وی آتش گرفته و خانوادۀ وی در این حادثۀ هولناک جان باخته اند.

ولی آن فرد بخت برگشته و بی خبر، در حالیکه جنازۀ عزیزانش در کاور برای انتقال به سردخانه قرار می گیرد نیشش تا بناگوش باز است و برای اطرافیانش از سر سرحالی و خوشبختی کاذب، نمک می ریزد! برعکس اش هم هست، فردی با چک های برگشتی منتظر زندان رفتن است و وقوع یک آبرو ریزی، همچنین فرزند بیمارش گوشۀ بیمارستان با حالی وخیم با مرگ دست به گریبان است، شدیدا احساس بدبختی دارد. بی خبر از اینکه در بانک برندۀ پول هنگفتی شده است، فرزندش هم مداوا شده و مشکلاتش حل گردیده است اما طرف بی خبر از همه جا با چند قرص خودکشی می کند! یعنی واقعیت در احساس خوشبختی یا عدم آن، اثری نداشت.

نوع نگاه ما خوشبختی را تفسیر می کند. مثلا ممکن است چیزی که ما بد یا خوب می دانیم بخاطر غفلت از حقیقت و بی اطلاعی برای ما اینگونه به نظر برسد.

اما به نظر می رسد قضاوت ما راجع به بدی یا خوبی شرایط موجود هم به این مسأله باز می گردد که ما با واقعیت فاصله گرفته ایم.

با توجه به نظرات منتشر شده در یادداشت"انقلاب نمی کردیم پیشرفته تر بودیم؟!" و با توجه به سوالات و درد دل های متعدد و بیشمار مردم که بارها و بارها دیده و شنیده ایم، به نظر می رسد ما دیر به آن هدفی که باید برسیم می رسیم.

خلاصۀ یادداشت این بود که روندی که قبل از انقلاب حاکم بود به پیشرفت کنونی منجر نمی شد چرا که حاکمیت به هیچ وجه استقلال سیاسی و اقتصادی نداشت، همچنین مردم تأثیری در سرنوشت خود نداشتند و نظارت افکار عمومی به پشیزی محاسبه نمی شد. مستشاران متعدد و بی شمار غربی گردانندگان صنایع مهم ما بودند و ما نقشی بدلی در منطقه ایفا می نمودیم. توسعه اگر بود مستقل نبود و وابستگی روند منفی ایجاد می نمود و آسیب پذیری و بی اهمیتی آن مهم بود.

غیر از آنکه با توجه به بضاعت و دشمنی های سرسختانه و بی شمار داخلی و خارجی، امروز پیشرفت قابل توجه ما چشم جهانیان را خیره نموده است. و البته با همۀ کاستی ها و سوء مدیریت ها که به رفتار غیر اسلامی و غیرعقلانی ما باز می گردد، امید دشمن که فلج کردن چرخ اقتصاد و امنیت این کشور بود را تا به حال به گور فرستاده ایم و این یعنی ایرانی مقتدر که در سایۀ باور انقلابی و اسلامی ایجاد شده است. این نظام با کمک بخشی از مردم ایثارگر مشکلات بی شمار را پشت سر گذاشت و امروز به توسعه ای خارج از حد تصور ناظران خارجی دست یافته است.

بعد افرادی نظر دادند و تمام بدبختی ها را به گردن انقلاب و نظام انداخته، و عوامل دیگر را نادیده گرفته و چشم بر واقعیات بستند، مثلا تعداد زیادی از نظرات، مهاجرت به شهرها که محصول اصلاحات ناپختۀ ارضی شاه که شوک عجیب مهاجرت به شهرها را در پی داشت را به بعد از انقلاب نسبت دادند! عده ای هم از روی جدی یا شوخی ما را با کرۀ جنوبی و امارات مقایسه کردند و مثبت های فراوان نصیب خود ساختند. عده ای پیش رفت ها را مرهون زمان دانستند و مقایسۀ دوران فعلی با زمان پهلوی را ظالمانه خواندند.

مطالب متعدد دیگری هم بود که باید برای هر کدام به بحث و فحس مفصل نشست که فارق از آن نشان می دهد که ما در بیان واقعیات چقدر بد عمل کرده ایم که هنوز مردم نمی دانند جریان آب و برق مجانی چه بود؟ این در حالی است که عدۀ زیادی از دلسوزان ظاهری دائم به دعواهای پرسپولیسی- استقلالی سیاسی مشغولند و نزد افکار عمومی اصل انقلاب مرتب در حال آسیب خوردن است. باید آقایان تندرو و مدعی خون شهدا عبرت بگیرند که در میان نزاع سیاسی کاری کردیم که افتخارات انقلاب اینگونه محو شود که در نظری ذیل یادداشت کسی بگوید یک پیشرفت بخاطر انقلاب را بگویید! بعد صدها تأیید از جوانان ما بگیرد. این لگدمال کردن خون شهدا است. یک جلسه شد که به سخنرانی بروید و بجای عقده گشایی های سیاسی و تخریب به نسل های بعد بگویید بعد از جنگ دشمنان مانند لاشخور بر سر جسم این کشور انتظار فروپاشی اقتصادی داشتند اما این آرزو را به همت مسئولین و مردم به گور بردند؟

یک بار شد بگوئید آفرین به مدیریت فلان دوره و فلان دوره که اینگونه شد و اینگونه شد؟ آفرین به مدیریت فلان غائله وو فلان بحران و فلان فاجعه؟

هر جا نشستید کوته فکرانه امام و رهبری را استثناء کردید و سرتا پای مسئولین کشور شدند خائن یا در جنگ، یا در قطعنامه، یا در مک فارلین، یا در سازندگی، یا در اصلاحات، یا در عزل منتظری یا در تعیین رهبری و... لیست بیشماری که هر روز بر تعداد و حجم آن به راست و دروغ افزوده می شود.

غافل از اینکه جوانان ما نه تنها قادر به دفاع از انقلاب نیستند بلکه خود پر از شبهات پاسخ نداده و دلسرد کننده هستند. آفرین به این پاسداری از انقلاب! حساب ما و شما باشد به قیامت و داوری همان شهدا که به همه را با آن حمله می کنید و همگام با دیگران می گویید انقلاب نمی کردیم پیشرفته تر بودیم!

اما بعد
شکی در اصل پیش رفت ایران بعد از انقلاب نیست، از خورد و خوراک و پوشاک متوسط مردم گرفته تا کیفیت مسافرت و جاده ها و مدرسه ها و آب و برق و گاز و تلفن و بهداشت و تحصیل و....بحث بر سر میزان آن است. باید پذیرفت که زمان آبستن سه وضعیت است:

رشد، سکون، عقب گرد.

هیچ تضمینی وجود ندارد که گذر زمان بستر رشد و توسعه باشد. کشورهایی هستند که سابق بر ما انقلاب کرده اند و رشدشان فوق العاده ضعیف بوده است مانند کوبا.

غیر از اینکه رشد و توسعه نسبی است. یعنی ممکن است جامعه ای با توجه به تمام امکانات دخیل در رشد، حتی اگر جلوی رشد منفی را بگیرد شاهکار کرده باشد و جامعۀ دیگر با توجه به بضاعت بالایش اگر ده برابر رشد کند بسیار ضعیف عمل کرده باشد، بلکه باید مثلا چهل برابر رشد می کرد.

مقایسۀ بضاعت ایران و تعداد و کیفیت سال های پس از انقلاب، یعنی سال هایی که برای ثبات یک نظام احتیاج است که به جنگی ویرانگر و طولانی گذشت، سال هایی که به نهادینه کردن جریان های سیاسی و مدیریتی و... گذشت و سال هایی که به آرام کردن غائله های مختلف قومی و حزبی گذشت، نشان می دهد ما در کجای راه هستیم و نسبت به آن چه دست آوردهایی داشته ایم.

تا سخن از بضاعت کشور می شود همه یاد نفت می افتند و منابع طبیعی ایران، هیچ کس به این فکر نمی کند که همین نفت و تنبلی ناشی از آن چقدر ملت ما را ضعیف کرده است. در دهۀ پنجاه چه بلایی بر سر اقتصاد متزلزل پهلوی آورد. جالب است در یکی از نظرات منتشر شده عزیزی از پرداخت پول نفت به مردم سخن گفته است که مثلا سهم هر کس انقدر می شود و مثبت های فراوانی هم دشت نموده است! این یعنی مشکل ما انقلاب نیست. معنایش این است که با این مدل نظر، ما باید توسط همان احمدی نژادها و تفکرات مشابه مدیریت شویم!

انقدر ناپختگی در بدنۀ فکری برخی از ما که هنوز پرداخت پول با ما به ازای صفر، (بعد از فاجعۀ پرداخت غلط یارانه ها در اقتصاد و بلای ویرانگری که زدودنش از چهرۀ اقتصاد ده ها سال طول می کشد) هنوز آرزوی بخش زیادی از جامعه ما است! بعد هم از انقلاب طلب کار هستیم. بعد به صورت عجیبی خود را با کرۀ جنوبی مقایسه می کنیم که مقایسۀ مردم ما در مصرف، ساعت کار مفید، سرانۀ مسکن، نظم اجتماعی و رعایت قانون و... با مردم کرۀ جنوبی به طنزی تلخ شبیه است. بخشی از ما هنوز منتظر پول مجانی هستیم و کار نکردن، در عین حال ژاپن و کرۀ جنوبی و مالزی را مثال می زنیم! بسیاری از ما ماهی چند میلیون درآمد داریم و بعد در صف، نفر اول برای دریافت سبد رایگان کالا و ثبت نام یارانۀ چهل و پنج هزار تومانی همدیگر را هل می دهیم!

برای بسیاری از ما عبور از ورود ممنوع آسان تر و بی عیب تر از داخل یخچال عمه و خاله سرک کشیدن است.

برای بسیاری از ما پارتی داشتن و کارهایمان را از راه خلاف قانون به سرانجام رساندن افتخار است نه ننگ. برای بسیاری از ما تخریب چند آدم غایب و تهمت زدن های خلاف قانون در مناظرۀ زندۀ تلوزیونی در مقابل دیدگان میلیون ها نفر نه تنها موجب رسوایی و ننگ نمی شود، که رأیمان را بالا می برد.

برای بسیاری از ما دروغ گفتن نه در حد فاجعه بلکه در حد یک خالی بندی بامزه یا زیرکانه و کار راه انداز، قبح دارد.

بسیاری از ما هنوز فرهنگمان کتبی نشده و شفاهی است. همان میگن های معروف و نظردادن ها و قضاوت های قاطع هر فرد با هر میزان سوادی در مورد تمام موضوعات تخصصی، بجای مطالعه و استنادهای علمی و گفتن نمی دانم در صورت ندانستن، مانند بسیاری از نظرات دوستان که معلوم بود حتی چند خط اول یادداشت مذکور را هم نخوانده اند و به سرعت دنبال نقد تیتر هستند! حزب اللهی و غیر آن هم ندارد بپذیرید که خیلی اهل مطالعه نیستیم.

و بالاخره از همه مهم تر برای بسیاری از ما انتخابات یک مسابقه برای پوز یکدیگر را به خاک مالیدن است! یعنی سرنوشت سازترین تصمیمات، مجلس و دولت و شوراها از میان رأی هایی حاکم می شود که انگیزۀ اصلی آن نفی و سلب است نه اثبات.

مملکت هشت سال گذشته می توانست در ید هاشمی باشد، در ید قالیباف یا لاریجانی باشد در ید معین و کروبی باشد یا در ید احمدی نژاد یا مهرعلیزاده، ما خودمان انتخاب می کنیم سرنوشتمان را هشت سال بدهیم در دست احمدی نژاد. مجلس می تواند در ید امثال کوچک زاده باشد در ید امثال علی مطهری باشد و یا در ید دیگران باشد. دوره های چهار ساله و هشت سالۀ سرنوشت ملت، بیشتر با رأی های سلبی برپا می شوند نه اثباتی، لذا نه پایدارند نه اصولی. یعنی اگر مطمئن شویم فلانی بهتر است چون می خواهیم رو کم کنیم به طرف مقابل رأی می دهیم. بعد هم با خراب شدن امور یقۀ انقلاب را می گیریم.

آمار طلاق چقدر ربط به انقلاب دارد، چقدر ربط به لوس تر شدن نسل به نسل ما دارد؟ نمی شود گفت اقتصاد تأثیر ندارد اما این همه زوج که طلاق نمی گیرند وضع اقتصادیشان از آن ها که طلاق می گیرند بالا تر است؟! زن دنبال دل خودش، مرد دنبال دل خودش، پس ایثار و تلاش و ساختن خود کجای قصۀ زندگی ما قرار دارد؟

کاش فقط یک بار بجای اینکه از پدر و مادر، استاد، دولت، نظام و انقلاب و همۀ عالم غیر از خودمان بنالیم، حضرت عباسی از خودمان شاکی باشیم و ببینیم خودمان چه کاره ایم و چقدر تلاش هدفمند، مفید و به موقع داشته ایم؟ چقدر زمانی که باید تن به درس و کار و اخلاق می دادیم تنبلی کرده ایم و برای آینده چه فکری داریم؟

انقلاب یک بستر است یک راه است ما هم امروز- فردا سکان داران خرد و کلان آن هستیم، همین مردم، همین ما امروز یا فردا می شوند گردانندگان این کشور و انقلاب. از کاسب جماعت تا وزیر و وکیل. اگر کارها را به ما بسپرند، چند درصد می توانیم موفق باشیم؟ چقدر امانت دار؟ یا چقدر کاربلد؟

واقعیت این است که ما خیلی چیزها داریم اما بی خبر از خوشبختی هایمان هستیم و یاد گرفته ایم مرتب بدبختی ها را مرور کنیم یا در ذهنمان بدبختی خلق کنیم. امروز ما در خاورمیانه ای که نا امنش برای غربی ها امن تر است. امنیتی پایدار داریم در حالیکه مستقل هستیم. سرنوشتمان در دست خودمان است. این میدان، بجنگیم برای اصلاحات اصولی، البته اول از خودمان شروع کنیم بعد جامعه...
۱۳۹۴/۰۷/۰۴ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۵ ۱۴:۴۷
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ ۱۲:۰۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۰۶:۲۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۱ ۰۷:۰۷
 
۱۳۹۳/۰۹/۲۵ ۱۴:۵۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۵ ۱۱:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۰۸:۰۲
 
 
کلمات کلیدی : سهراب زند
 
فضول
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۷:۵۶:۳۲
آقای زند نگفت که مقایسه ایزان بعد از انقلاب با کره چرا شبیه طنزی تلخ است؟ (2331660) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۸:۳۹
خیلی روشن گفته.مشکلات فرهنگی مردم را بعنوان دلیل شرح داده.این حکومت و دولت و قوای دیگه از آسمان نیامده با آتشفشان هم از زیر زمین بیرون نیفتاده.همین من و شما و دوستان واقوام ما هستند که بودند و هستند.جهارتا کتاب تاریخی از تاریخ ایران و سایر کشورهای مورد توجهتان(کره و ژاپن و امریکا و غربیها) بخوانید ببینید فرهنگ عوام و خواصشان چگونه هست و در مقاطع تاریخی چه کرده اند و میکنند.بعد انتظار نتایج مشابه داشته باشید. (2332062) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۰:۲۶:۴۶
خوب انقلاب كرديم كه فرهنگمون پيشرفت كنه پس چرا ميگين فرهنگ ما پايينتر از كره جنوبيه ؟ (2332969) (alef-3)
 
فضول
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۱:۱۲:۳۳
شما هم مانند نویسنده نقش اساسی مدیریت را نا دیده گرفته ای و از تاریخ خود بیگانه. خیلی دور مانند دوران امپراتوری قبل از اسلام نمیروم. مدیریت سه ساله امیر کبیر در زمان حکومت قاجار را برایتان مثال میزنم تا به خود باوری برسی. (2333024) (alef-6)
 
Masoud
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۱۲:۵۲
1- لطفا نویسنده در بکار بردن اصول نگارشی و املایی توجه کند علی رغم قلم خوبی که دارد غلطهایی نیز مخصوصا در به کار بردن حروف اضافه در متن موجود است که متن را ضعیف می سازد.
2- نویسنده خود در پاره ای از استدلات (باالاخص قسمت پایانی که دوستان اشاراتی کرده اند) خلاف رأی خویش عمل نموده. بالاخره دعوت به علمی بودن را از شما بپذیریم یا قضاوتها و حرفهای بعضی کاملا غیرعلمی شما را. (2332197) (alef-13)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۲۵:۰۷
من حق را به نویسنده میدهم.
چون ما باید با المان و ژاپن بعد از جنگ مقایسه میشدیم نه کره!! (2332217) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۰۱:۱۶
آلمان و ژاپن در زمان جنگ خود دارای تکنولوژی پیشرفته زمان خود بودند و بعد از جنگ همان را ادامه دادند ولی ایران یک کشور عقب مانده اقتصادی و تکنولوژیکی بود که تازه در جنگ نیز منهدم شد. تازه جنگ باعث شد ایرن بفهمد می توان خودش هم کارهای بزرگی انجام دهد. (2333224) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۵۸:۴۲
جنگ کره بسیار مخرب تر از جنگ 8 ساله ایران و عراق بود. (2333358) (alef-3)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۴۳:۰۸
واضحه برای چی. برای اینکه سرانه مطالعه در کشور ما از اونها بسیار پایین تره. ایضا کار مفید و ایضا قانونمداری و ایضا اخلاق!!!

و ما فقط چسبیدیم به اینکه چرا اونا ماشین خوب و اقتصاد قوی دارن و ما نه. اما هیچ وقت اجازه نمیدیم به خودمون که در مسائلی که نشاندهنده ی ضعف شخصی خودمون هستند مقایسه بشیم با کره ای ها.

وقتی که دانشجوهای این کشور (اکثرا) از نیومدن استاد به کلاس درس خوشحال میشن ، وقتی خود دانشجو یکی دو هفته اول ترم رو نمیاد، وقتی فقط درس خوندن به شب امتحان محدود میشه و پاس کردن درس با تقلب افتخار و خاطره ای ماندگار میشه برامون، انتظارِ داشتنِ صنعت خیلی انتظار احمقانه ایه. به دور از عدالته که ما هم پیشرفت صنعتیمون هم ردیف و اندازه کره ای ها باشه.
دیگه این وضع درس خوندن که مربوط به دولت ها نیست که! هست؟

خلاصه اینکه خدا هم سرنوشت قومی رو عوض نمیکنه الا به خواست خودشون. البته با فعالیت . نه با حرف زدن. (2332236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۷:۱۷
خلاصه صحبتهای استاد سهراب زند این هست که تمام خرابیهای بعد از انقلاب تقصیر آقای احمدی نژاد هست و هر چه فریاد دارید بر سر ایشون بزنید. نکته مهمتر اینکه ده ها سال طول می کشد تا خرابی که آقای احمدی نژاد به بار آورده جبران بشه! به قول ابرار اقتصادی، ویرانگی احمدی نژاد، برابر با جنگ جهانی اول و دوم!

استاد سهراب زند، اولاً بنا بود اقتصاد صد روزه درست بشه ، نه اینکه ده ها سال طول بکشه. بعدشم، در دو سال آخر دولت دهم صادرات نفت به چیزی حدود نهصد هزار بشکه در روز رسیده بود که بخش اعظمش بلوکه شده بود و در دولت فعلی اون پولها آزاد شده، و الان بر طبق گزارشات رسمی اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که ایران در ماه جولای، ۲٫۷۶۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است. یعنی صادرات نفت سه برابر و در آمد افسانه ای نفت سه برابر شده.

استاد سهراب زند، میشه شما به من بگی، الان که نقدینگی چند برابر شده، این پولهای نفت رفته کجا؟

استاد سهراب زند، من به آقای روحانی رأی دادم که زندگیم بهتر بشه، نه اینکه در آمد نفت صرف از ما بهترون بشه، بقیه مردمم تا ابد صبر کنند و تماشا کنن. شما هم بیای قلمفرسایی بکنی در مورد اینکه نمیشه و نمیتوانیم و بهانه های جورواجور.

ببینم، آلمان بدون نفت، در زمانی که کامپیتر نبود ظرف بیست و پنج سال، کشورش رو که با خاک یکسان شده بود رو چطوری به یکی از قدرتهای اول دنیا تبدیل کرد؟ الان ۵ میلیون ایرانی در غرب هستند و اینهمه به علم و تکنولوژی ایران میتونن کمک کنن. پس چرا ما بعد از ۳۶ سال وضعیتمون این هستش؟

استاد سهراب زند، از بهانه جویی و نمیشه و نمیتونم و شاید و ایکاش و غیره خسته شدیم. من به آقای روحانی رأی دادم و انتظارم دارم وضعیتم بهتر بشه.

الف عزیز، بالاغیرتاً سانسور نکن. (2332280) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۲:۴۸
شکی در اصل پیش رفت ایران بعد از انقلاب نیست.
آقای زند وقتی مقایسه ایران با کره را زیر سوال میبرید لطفاً صادقانه بگید که چگونه و با مقایسه با چی و کی به باور فوق رسیده اید؟ (2331662) (alef-3)
 
سهیلا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۷:۲۶
مهمترین و شاید تنها چیزی که کشور ما پس از انقلاب در ان پیشرفت بسیار کرده است مسئله اطلاعات است وزارت اطلاعات ما فوق العاده قوی، منسجم و هوشمند عمل میکند من باور دارم اطلاعات ما خیلی بهتر از سیا و موساد عمل میکند و دلیل هم امنیت فعلی کشور است. (2331706) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۴:۲۱
توسعه در جامعه کتمان ناپذیره اما نه اینطور که این نویسنده ادعا کرده اند.

حکایت شاخص بورس بازار سرمایه هست. از نظر کمی ، رکورد زده اما از نظر کیفی تاصیر ناچیزی در تامین مالی داشته و غالبا به نفع رانتخواران و دلالان بوده.

آن یکی پرسید اشتر را که هی؟
از کجا می‌آیی ای فرخنده پی؟
گفت از حمام گرم کوی تو
گفت؛ خود پیداست از زانوی تو! (2331858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۲۶:۲۲
انکار اشتباهاتی که در طی سه دهه گذشته انجام شده، کاریو پیش نمی‌بره! یه مثالش رشد شدید موالید در دهه اول انقلابه که مشکلات زیادی ایجاد کرده. (2331717) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۹:۳۶
و جوانی می اید و می گوید ما همانهایی هستیم که در اینده این کشور را اداره می کنیم پس به خودمان ایراد نگیریم ... فرض کنیم که اشتباهاتی وجود دارد چه باید بکنیم ؟ (2331938) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۲:۴۶
گفتند که، مثلا ساعات کار کردن مفید مردم توی دو کشور رو مقایسه کنید، اصلا شما بفرمایید چه شباهتی بین ما و اونها هست? (2331752) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۰۴:۰۶
زمانی در دنیا معروف بوده و در سفرنامه ها نوشته اند که مردم ژاپن بسیار تنبل اند و آلمانی ها دله دزدند و نمی توانند کار گروهی کنند. امروز ژاپنی ها پرکارترین مردم جهان اند و آلمانی ها بهترین کار گروهی را دارند! ربط دادن ضعف اقتصادی به فرهنگ و ژن و این قبیل موارد کاملا اشتباه و نادرست است. اگر برنامه ریزی درستی بود امروز فرهنگ کار ایران هم اصلاح شده بود (2333371) (alef-3)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۷:۳۲
ایشون کاملاً توضیح دادن که مردم کره و خلقیاتشون، ساعت کاریشون، نظم و انضباطشون و ... با ما قابل مقایسه نیست. و کاملاً بدیهیه که مهمترین سرمایه ی هر کشور سرمایه ی اجتماعیشه و به این لحاظ ما هیچ وقت نمیتونیم خودمون رو با خلقیات معیوبی که داریم (از جمله تنبلی و دروغگویی و بی مستولیتی) با مردم کره جنوبی و مالزی مقایسه کنیم. (2331793) (alef-13)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۲:۱۸
آزاده عزیز مسئله اصلی این نکته است که چه عواملی ما را به سوی این خلقیات معیوب سوق داده. باید این مسئله بدون اغماض بررسی بشه. بنده یادمه که در زمان انقلاب مردم با همدلی در کوجه ها کشیک میدادند و هر که یک گالن نفت داشت نصفشو به همسایه اش میداد ولی اکنون ... (2331941) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۲۷:۳۹
در این که روحیه ی از خود گذشتگی در گذشته بیش از الان بود شکی نیست، ولی تنبلی و بی مسئولیتی در جوامع شهری ایران پدیده ی جدیدی نیست. البته باید در نظر داشت که در زمان حرکتهای مردمی این همدلی که شما میفرمایید هنوز هم هست. من به خوبی یادمه در راهپیمایی سکوت خرداد ماه پارسال میزان همدلی و فداکاری چه قدر زیاد بود. امیدوارم الف این خبرو سانسور نکنه، اما ما (40-50 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران) که برای اعتراض به حمله به کوی در میان راهپیمایان بودیم، در چند نوبت رفتیم برای خودمون و دوستامون آب معدنی و شکلات و ... بخریم، و هر بار فروشنده های مختلف حدود 50% تخفیف بهمون دادن. یا وقتی برای عکسهای مستند کوی در حادثه ی شب گذشته ش به تایپ و تکثیر میرفتیم، هر بار بیش از 100 عکس رو برامون به رایگان تکثیر میکردن. همدلی در شرایط خاص رو نمیشه به همیشه تعمیم داد. (2332043) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۲:۳۹
اون مقطعی که میگید مردم براساس فرهنگ عادیشون داشتند از خود گذشتگی و ایثار میکردن.مگر تا کی میشه ایثار کرد.باید این ایثار کردن (که یک رفتار استثنایی هست) به رفتار عادی و فرهنگ تبدیل میشد که نشد و دوامش کم بود.با 5 سال و 10 سال که فرهنگ هزار و فلان ساله از بین نمیره.کتابهای جامعه شناسی خودکامگی و جامعه شناسی نخبه کشی رو مطالعه کنید بهتر توضیح داده. (2332068) (alef-13)
 
شاهوار
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۳۴:۱۲
دست روی نقطه اصلی گذاشتی بازنشسته فرهنگی:
مردم بی عدالتی های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و... را که در اطراف خود می بینند نسبت به همه چیز جری میشوند و کوچکترین کاری که از دستشان بر میاد اینستکه از چراغ قرمز رد میشوند و یا صندلی اتوبوس را پاره میکنند و .....
آیا کل مسئولین این 35 سال مرتکب اصلی این بی عدالتی ها نبودند؟
کدامیک از این مسئولین سال 57 ده هزار تومان پول تو جیب داشتند که امروز سرمایه اکثر شان را قارون ندارد؟؟؟؟؟
دکترای قلابی و استاد دانشگاه شدن و بورسیه و وام و رانت و زمین و ویلا و برج ها همه و همه متعلق به کیست؟؟؟
این گربه ملوس بابا از آن ملت و آن استر چموش لگد زن از آن من

ملت خوب است برای روز قدس و 22 بهمن و مسئولین خوبند برای خانه های 5000 متری در لواسان و حقوق های 10 میلیونی در شرکت های دولتی . (2332477) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۲۲:۱۴
شما تبلی عزیز ، در کشوری که تفریح نباشه در کشوری که بیکاری باشه در کشوری یک لقب نان به قیمت جان است در کشوری هر چقدر جان بکنی به جایی نرسی مردم تنبل و افسرده می شوند (2332140) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۵۲:۵۲
از ماست که بر ماست (2332177) (alef-13)
 
o
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۶:۰۷
خیلی جالبه! این نظر خیلی کم لایک گرفته, گویا از اینکه با خودمان مواجه شویم خیلی میترسیم! (2332277) (alef-13)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۸:۰۸
منظورتون اينه كه همه چيز تقصير مردم تنبل وبي انضباط ميباشد و سيستم و مسئولان ومديران مظلوم هيچ گناهي ندارند ؟ (2332675) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۱:۴۹
همه بر میگرده به دین ما که به ما اموزش میدهد تقیه کنید و دروغ بگویید. (2331854) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۹:۴۳
لطفا کسانی که شناخت حداقلی از دین ندارند
نظر ندهند !!! (2331911) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۲۲:۱۲
همونهیی که مدعی دینداری هستند تا حالا نظر داده اند برای هفت پشتمون کافیست (2332305) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۵۸:۱۶
یعنی آنها که از دین شناخت دارند دروغ نمی گویند ؟ البته من خودم به دین اعتقاد دارم اما معتقدم دین از دینداران دروغگو ضربه می خورد ! (2332759) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۴:۱۴
عصبانی نشو ایشون از اسلام حرفی نزدند. (2331947) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۷:۱۷
لابد از بوداییسم حرف زدند؟! تقیه یک روش دفاعی در مقابل دشمنان دین برای حفظ مهمترین ارکان (خصوصا سیاسی) دین بوده.منظور رها کردن و تخریب دین یا روابط اجتماعی نبوده ، منظور چیزی شبیه یکنوع عقب نشینی تاکتیکی هست برای حفظ موجودیت و آمادگی بهتر برای حمله یا دفاع بعدی آنهم در موارد خاص. (2332078) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۰۱:۴۳
الان مثلا فرجی دانا - روحانی عقب نشینی تاکتیکی کردند ؟!!!حاضر نشد لیست بورسیه های حداقل معارف اسلامی وانقلاب رو از توی جیبش در بیاره ...ببینند کیاا هستند دارن به اصل انقلاب ضربه می زنند اونم با استفاده از فتنه (کاسبان فتنه ) (2332414) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۳۶:۲۳
جون خودت ، ماهم باور كرديم كه دروغ گفتن يعني تقيه ! (2332481) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۹:۴۸:۴۶
تقیه با دروغگویی متفاوته. (2332569) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۵۹:۳۲
البته به شرطی که تقیه دائمی نشود آنوقت تفاوتی بین متقی ومفسد نیست ! (2332762) (alef-13)
 
عبد الرحمن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۴:۲۶
البته ديني كه اين اقايان ازش دم ميزنند وگرنه در دين ناب هيچ مشكلي نيست. (ببخشيد من اشتباهي به نظر شما مثبت دادم ) (2332664) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۱۶:۲۳
مشگل از مسلمانی ماست وگرنه اسلام مشگلی نداره (2332785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۳۴:۳۸
÷یشرفت و توسعه بستگی به توسعه همه جانبه داره نه یک نهاد یا یک وزارتخانه هر کشوری جای ما بود با این ÷ول نقت خیلی بهتر از این بود ما هنوز در ایام عید ترافیک در جاده ها داریم هنوز نتونستیم رکورد تولید نفتو بشکونیم هنوز نتونستیم گازو مثل روسیه صادر کنیم دموکراسی و حقوق شهروندی تنزل ÷یدا کرده اخلاقیات در کشور ....
دوست دارم به جای سانسور جواب این بنده حقیر رو بدین (2332160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۶:۰۸
مشکل ما از آنجا شروع شد که در فهم جمله "تعهد بر تخصص تقدم دارد "
دچار کج فهمی شدیم ! حالا این کج فهمی عمدی بود یا سهوی بماند !! منظور از این جمله این بود که در جایی که دو متخصص وجود داردحق تقدم با کسی است که تعهد هم دارد. اما در عمل شاهد چیز دیگری هستیم ! (2332779) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۲۰:۱۴
اگری شکی نبود که این بحث براه نمی افتاد. کمی از تحلیلهای سیاه-سفید فاصله بگیرید. حداقل بگویید شما شکی ندارید. (2332208) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۲۴:۰۵
منطق را ببینید و عوام فریبی را بشناسید:
ما پیشرفته تر از پیش از انقلاب هستیم. چرا؟ آن موقع موبایل نداشتیم. آی فون ۵ نداشتیم!
نویسنده می فرمایند حضرت عباسی ببینیم خودمان چه کاره ایم. بسیار سخن صحیح . متینی است. اما عزیزان اگر امثال من آنقدر عصبانی و روز به روز پرخاشگر ترو خشونت طلب تر هستم آیا در این فضا که محصول عملکرد بزرگ تر ها هست چنین نشدم؟ دروغ را از چه کسانی یاد گرفته ام؟
نویسنده محتر که نه بلکه جناب توکلی لطفا به این سوال پاسخ دهند. توسعه و رفاه مردم آیا اساسا در راس اولویت ها بوده است؟ حضرت عباسی بوده است؟
مالزی از فلاکت ناگهان پیشرفت چشم گیری کرد چون اهمیت توسعه را فهمیدند و کار را به اهلش سپردند (2332308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۶:۱۹
وقتی عده ای در حال غرق شدن هستند، هرکس سعی می کند سرش را از آب بیرون نگه دارد حتی به قیمت زیر آب کردن دیگران. (2331663) (alef-3)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۰:۳۵
این بی انصافی دوست عزیز، ما در حال غرق شدن نیستیم و بهتره خودمونو توجیه نکنیم. بیشترمون ادمایی هستیم که میخایم در یک مسابقه برنده شیم، به قیمت عقب زدن دیگران به هر شیوه و توسل به هر نوع بی اخلاقی.
مثلاً چند نفر ما تو امتحانای مدرسه و دانشگاه دست به تقلب نزده؟ ایا اگه تقلب نکنیم حیاتمون به خطر میفته؟! نه، فقط قبح این مسئله در نظرمون شکسته، و معتقدیم هرکی بیشترین تقلبو میکنه اتفاقاً خیلی هم باهوشتر و باحالتره! (2331796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۰:۴۱
خانم ازاده اینا که فرمودین معلوله
علت چیست؟
چرا اینطور شدیم این دینداریست؟!؟!؟!؟
موضوع بحث دلیل اینگونه شدنه نه خود معلول (2331927) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۲:۵۵
این روحیه سالهاست که در ما وجود داره، نمیگم حکومت درش نقشی نداره، اما تنها خود ما هستیم که میتونیم و موظفیم این وضعیت رو تغییر بدیم، نه این که با فرافکنی همه چیز رو بندازیم گردن حکومت و نظام!! فرض عقلانی اینه که تا سالها بعد وضعیت حکومت ما تغییر چندانی نخواهد کرد، یعنی ما میخایم همچنان به این وضعیتمون ادامه بدیم و هر روز بدتر از دیروز شیم؟! من نقش خونواده و خود فرد رو بسیار بسیار بالاتر از حکومت میدونم، و ترجیح میدم الگوی خودم رو معدود افرادی قرار بدم که با وجود زندگی در همین جامعه و زیر نظر همین حکومت، همه ی تلاششون رو برای تغییر و بهبود میکنن. ضمن این که بیشتر نظریات جامعه شناسی روحیات و خلقیات ما ایرانیان رو به مسائلی خارج از حکومت ربط میدن. (2332051) (alef-13)
 
شهروند درجه 2
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۲۰:۳۸
غلام همت آنم كه زير چرخ كبود ز هرچه رنگ تعلق پذيرد آزاد است
آزاده ي عزيز آزاده باش
وقتي سيستم اداري ما (بطور عام) ارزشها رو بي ارزش ميكنه ،و يك كارمند خوب رو ارتقا نميده و فقط چاپلوسي دليل پيشرفت ميباشد و هرچه پول و وام و امكانات هست رو به يك عده ي خاص ميده به نظر شما نتيجه چه بايد باشد جز اين كه هست ؟
يك مثال ديگر : ايا در موقع تقسيم بودجه بين وزارتخانه ها رعايت عدالت و منطق ميشود ؟مثلا وقتي بودجه ي صدا وسيما تقريبا به اندازه ي اموزش و پرورش ميباشد ايا معلمان به طرف كار حد اكثري پيش ميروند يا مثلا وقتي يك افسر نيروي انتظامي ميبيند در بين نيروهاي نظامي بيشترين ميزان كار را انجام ميدهد و نسبت به نظاميان ديگر كمترين دريافتي را دارد ايا به طرف درست كاري پيش ميرود وقتي از سوي حاكميت ارزش ريش بيش از ريشه است وارزش استين بلند از استانه ي بلند بيش تر است و ارزش شور از شعور و ارزش تعهد دروغين افراد بيش از تعهد نسبي ولي صادقانه است وتعهد دروغين مقدم بر تخصص راستين است و....ايا نتيجه اش چيزي غير از اين وضعيتي كه در ان هستيم بايد باشد؟
تازه گيرم كه شما ثابت كنيد كه همه ي اهل فساد اداري از مردم هستند باز هم تقصير سيستم و نظام حاكميتي ماست چرا كه پله هاي ترقي افراد نا صالح را فراهم كرده است و اين بزرگترين نقص است (2332710) (alef-13)
 
افسر تجربي
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۳۰:۲۹
امام فرمودند نگذاريد انقلاب به دست نا اهلان و نا محرمان بيافتد حرف امام رو گوش نكرديم اين شد بد تر هم خواهد شد (2332718) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۲۹:۴۵
آزاده خانم آنچه شما می فرمایید مربوط به جامعه ای است که به شما فرصت رشد وبالندگی می دهدنه جامعه ای که تمام درهایش به رویتان بسته است ! شما ازدانشجویی که حق بورسیه اش را به ناحق گرفته اند وبه دیگری که به اندازه او از شرایط لازم برخوردار نبوده داده اند انتظار نداشته باشید خود را زیر نظر همین حکومت در امنیت ببیند وامید همکاری وهمراهی از او داشته باشد ! متاسفانه نسل امروز ما عملا در سرنوشت خود نقشی ندارد ! وشاهدتفکریست که همه را در یک قالب می پسندد وبه اندیشه های دیگر اجازه وفرصت رشد نمی دهد ! اینجاست که شاهد فرار مغزها هستیم ! هرچند تفکر حاکم سعی در فریب خورده یا بیگانه پرست خواندن آنها دارد! اما همه خوب میدانیم اکثر آنها برای برخورداری از شرایط مناسب جهت ارائه آزاد ایده هاو استفاده از امکاناتی که لیاقت آن را دارند جلای وطن می کنند ! (2332805) (alef-13)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۹:۰۶
"یعنی اگر مطمئن شویم فلانی بهتر است چون می خواهیم رو کم کنیم به طرف مقابل رأی می دهیم. بعد هم با خراب شدن امور یقۀ انقلاب را می گیریم."
آیا بعضی از ارگانها که از ارکان نظامند در این رو کم کنی نقش ندارند؟ وقتی بدعتهایی ناهنجار از قبیل پخش سیب زمینی پایه ریزی میشه و ارگان مسئول و داوری چشم پوشی میکنه، چه معنی میدهد؟ (2331664) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۲۱:۰۱
نویسنده معتقد است که شکی در پیشرفت نیست و دلیل را خوراک وپوشاک و ... ایا گذشت زمان خود باعث تغییرات نیست ؟ (2331668) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۲۶:۴۱
هجوم شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و غیر فارسی زبان و نیز تحریم همه جانبه کشور و ... نشانه چه چیزی می تواند باشد
غیر از این است که استکبار جهانی از این حرکت اسلامی ترسیده است (2331671) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۶:۱۹
کدام ترس ؟
تا وقتی طالبان و داعش و صدها حکومت به اصطلاح اسلامی وجود داره استکبار از من و شما خیالش راحته
امروز رسانه جهان عملکرد داعش و دیگر حکومتهای تندرو رو بعنوان عملکرد و خروجی حکومتهای اسلامی به جهان معرفی میکنه
واقعا ما چطور میخوایم به دنیا بفهمونیم که ای دنیا ما مثل گروه داعش و طالبان نیستیم ؟؟؟؟ (2331758) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۰:۴۱
مگه آنها ماهواره را برای ما ساختند
آنها برای اینکه هزینه مخابراتی و پخش کاهش کند ساختند و نیز میتوانیم از آن استفاده کنیم

در سر عقل باید (2331786) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۶:۲۹
نشان از پیشرفت علم و رسانه دارد (2331791) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۲:۱۱
دقیقا این دو مسئله هیچ ربطی به هم ندارن. هر تحریمی که شدیم علتش (خواه منصفانه یا ناعادلانه) مشخصه و ربطی هم به ترس دیگرا نداره. بیاین از این توهم خودبزرگ بینی دست برداریم. (2331799) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۷:۴۰:۰۵
همه جای دنیا ماهواره هست فقط شما ها از ماهواره و اطلاع رسانی می ترسید و اون رو ممنوع کردین چون احتمالا ریگی به کفش دارید ! (2332389) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۱۵:۴۶
ما هم انواع شبکه های ماهواره ای بر علیه آنها داریم یعنی ما هم از آنها ترسیده ایم ؟!نه عزیز وقتی دیگر اندیشه ها در یک کشور اجازه بروز نمی یابند از خارج مرزها به صورت شبکه های مختلف برای ابراز خود اقدام می کنند همین ! (2332868) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۲۸:۳۲
یک بار شد بگوئید آفرین به مدیریت فلان دوره و فلان دوره که اینگونه شد و اینگونه شد؟ آفرین به مدیریت فلان غائله وو فلان بحران و فلان فاجعه؟


بنده دوران اقای خاتمی را تحسین می کنم ولی مسولین با عنوان فتنه گر با ایشان برخورد می کنند این چه معنی می دهد ؟ایا انتظار نویسنده خیلی ساده تر و ابتدایی تر از واقعیت موجود است ؟ (2331672) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۲۹:۴۳
جناب آقای سهراب زند
خیلی سعی کردید که از طرق مختلف ضعفهای پس از انقلاب را بپوشانید اما حقیقت را مردم با پوست و استخوان خود درک میکنند شما از قیاس ایران با امارات یا کره جنوبی یا ترکیه ایراد گرفته اید در حالی که اوایل انقلاب مسئولین کشور ما را با همینها می سنجیدند شما اصطلاح ژاپن اسلامی را به یاد آورید به نظرتان ما چه اندازه در اقتصاد و صنعت و رفاه اجتماعی و... با ژاپن فاصله داریم؟ در بعد اسلامی اش که اکنون در مرز فاجعه قرار داریم(مصادیق را همه می دانند)
من دو مثال دیگر بزنم:
همین رضاخان که ما به حق بسیاری از سیاستهای او را قبول نداریم و درس هم نبوده است در طول 15-16 سال چه قدر برای زیر بنای این مملکت کار کرد؟
یا نمونه بهترش امیر کبیر در طول حدود سه سال آن هم در دوره شاهان بی لیاقت قاجار چه تحولات عظیم و ماندگاری در کشور به وجود آورد؟
به نظر شما 36 سال مدت زمان کمی است تا انقلاب تثبیت شود و کارها سامان گیرد زمان وقت کشی با بهانه های 8 سال جنگ و... گذشته است مردم حقایق را درک میکنند برادر من.
لطفا تنگ چاپ کنید نظرات بینندگان اجزا کوچک سازه بزگ دموکراسی هستند. (2331673) (alef-13)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۶:۳۸
کاربر محترم گویا فراموش کرده اند که ایران بلافاصله بعد از انقلاب درگیر فتنه های قومی و جدایی طلبانه بوده و به فاصبله مدت کوتاهی هم درگیر جنگ خانمانسوز آنهم برای کشوری که تازه انقلاب کرده و ارتشش پاچیده. کدام کشور توانسته با ارتش ازهم گسیخته در برابر دهها دشمن مختلف و سرتاپا مجهز به اسلحه, برای یک ماه هم داوم بیاورد. بعد ما هشت سال جلوی آنها ایستادیم و حتی تا فتح بغداد هم داشتیم میرفتیم که حالا به دلایل سیاسی از آن جلوگیری شد. بعد از جنگ هم با سرعت زیاد در خیلی از زمینه ها پیشرفت کردیم.

هر چند متاسفانه اگر اشتباهی هم بوده از خودمان بوده چون خود ما مردم هستیم که برای مثال در خیابان آشغال میاندزیم, دروغ میگوییم به یکدیگر, گرانفروشی میکنیم, تهمت میزنیم, به دنبال هوسهای خود در جامعه هستیم, اسلام را فراموش کرده ایم و محیط زیست را تخریب میکنیم و هزاران کار اشتباه دیگر که همه آنها را به دولتهایی نسبت میدهیم که همان دولتها هم برخواسته از مردم هستند و از فضا نیامده اند.

گاه در یک جامعه تک تک افراد جامعه درست شدند و بافرهنگ شدند مطمئن باشید هم پیشرفت میکنند و هم خوشحال هستند و هم مهمتر از همه عدالت در جامعه حکمفرماست که متاسفانه در جامعه ما به دلیل همین اشتباهاتی که ما مردم داریم وضع به این روز افتاده. مثال کوچکش هم سواحل دریای خزر بعد از هجوم مسافران و بقایای مانده از زباله آنها. تا کی میخواهیم مقصر را دولتها بدانیم و به دنبال آمریکای استعمارگر باشیم تا نجاتمان دهد.

تا وقتی تفکر خیلیها این است هر روز بدتر از دیروز میشود هر چندن طرفداران نظام جمهوری اسلامی با تمام وجود با این تفکرات و انتقادها مقابله میکنند و در زیر این هجمه سنگین باز هم پیشرفت میکنند تا جای ممکن و این جای تقدیر بسیار دارد و احسنت بر آنها که با این هجمه شدید داخلی و خارجی باز هم اقتدار نظام را حفظ کرده اند. واقعا آفرین و خدا را شکر. (2331961) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۶:۴۰
هموطن گرامی از پاسخی که به یادداشت من داده اید سپاسگذارم این جمله شماست:
"گاه در یک جامعه تک تک افراد جامعه درست شدند و بافرهنگ شدند مطمئن باشید هم پیشرفت میکنند و..."
حال سئوال اینجاست چرا تک تک افراد این جامعه درست نشدند؟ چرا قاطبه همین ملت قبل از انقلاب به دنبال اصلاح و حاکم کردن دین در حوزه اجتماع و زندگی خصوصی و... بود و هم اکنون همین مردم درست نشده و بافرهنگ نشده و لذا از فرهنگ پیشرو 35 سال قبل عقب هم نشسته است؟آیا خود شما مقصرید؟!
آیا بنده یا ...مقصریم؟!
پاسخ قطعا منفی است حکومت با بسترسازی صحیح زمینه اعتلای جامعه را فراهم میکند آیا وقتی در اخبار صدا و سیما میشنوی که در فلان ایالت امریکا یک نفر چندین نفر را کشته فکر نمیکنی نظام حکومتی ان کشور مقصر است؟(هدف صدا و سیما که همین است) اما در کشور ما مقصر مردمند؟؟
مسئله دیگر اینکه همین آشغال ریختن و آسیب به محیط زیست و... اگر درست ریشه یابی شود علل جالب توجهی بری امثال جناب عالی دارد.
بهانه های شاگردان تنبل کلاس را با دلایل خودتان مقایسه کنید. (2332076) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۷:۳۱
سفسطه نکن برادر ! بی دینانی مثل آلمان بعد از داغون شدن کشورشان ! بعد چند سال توانستند به غول تبدیل شوند ! موضوعی که وجود داره اینه که :
اولا ما همه مان سعی می کنیم از واقعیات دوری گزینیم و در استخدام مهندس برای وزارت نفت اول از توانایی مرده شوری اش می پرسیم !
یا معلم را و .... ! یا کسانی را رئیس می کنیم که خیلی اهل تعامل باشند ( یعنی هم جناح باشد و انگشتر بدست و ریش دار و حفظ منافع بالایی ها و ارائه گزارشهای مورد پسند آنها)و ....
دوم اینکه تو کشور های دیگه کار دست اهلشه ! ( من هیچ دشمنی با دین و ارزشها و نظام ندارم ) اما وقتی قراره معلم نمونه انتخاب بشه ایثارگری ملاکه ( حتی گفتن برخی جملات مثل این جمله بلافاصله کافر بودن را به انسانها حواله می کنند) وفتی کارگر نمونه انتخاب می شود چی و چی ! بعد می گویند که تمام عزت ما با ایثارگرانه !هیچ شکی تو این جمله نیست ! اما کل واقعیت هم این نیست اون موقع ما به ایثارگران نیاز داشتیم که ( ما خودمان هم بودیم) از مملکت و ناموس در مقابل دشمنان دفاع کنند که کردند ! اما الان به چیز های دیگر و فکر ها و تخصص ها نیاز داریم که باید معیار انتخاب را به ظواهر کم کرده و دنبال امیال حزبی نباشیم!
سوم اینکه تو تمام دنیا فساد وجود داره اونهم از انواع مختلفش ! اما مهمتر از آن نحوه بر خورد با فساده ! اینها به ملت هویت می دهد !
برای مثال شخصی که به جرم فروش مدرک حکم انفصال از مدیریت خورده بالافاصله فرماندار شود ! این اخبار همه جا می پیچد و هیچ کسی پیگیر موضوع نمی شود ! یعنی اجازه نمی دهند که کسی پیگیر شود آنوقت فکر می کنید پیام این اقدامات به مردم چیه !
میشود از مردم توقع داشت اینهمه تخلف را ببینند و وارونه تصور نمایند ! نه عزیزم رمز ماندگاری جوامع اجرای عدالت (و اونهم نه از نوع سهام هدالت )، بلکه توبیخ و تنبیه متخلفان است که متاسفانه دستخوش سلایق گردیده و دیگه خبری از انصاف نیست ! (2332080) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۷:۴۴
فقط یک قلم جاده چالوس را در نظر بگیرید. 70 سال قبل با امکانات آن زمان ساخته شد. در حالیکه بیش از 10 سال است که می خواهیم یک آزاد راه به شمال بسازیم که تا کنون 10 درصد آن ساخته شده است!!!! (2332329) (alef-13)
 
هاشمی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۴۶:۱۳
ایثار گران و خانواده شهدا روی چشم ما جا دارند اما دلیل نمیشود که تمام دانشگاه های مهم را پر کنید از بچه ها و نوه ها و فامیل این عزیزان که سطح علمی دانشگاه اینقدر افت کند و بعد که بچه ها بزرگ شدن آنها را به مدرسی همان دانشگاه ها انتخاب کنید و استادان با سابقه و فهیم را اخراج .
تمام مردم ایران ایرانی هستند و باید از امکانات مملکت به یکسان و با توجه به استعدادشان بهره ببرند . نمیشود به صرف دو هفته در جبهه بودن پدر بزرگ کسی او را رئیس یک شرکت مهم و یا مدیر عامل بانکی بکنند در حالیکه یک فوق لیسانس بچه شهرستان باید شبها تو پارک بخوابد و خیلی زرنگ باشد در یک شرکت پیزوری ماهی 500 هزار تومان حقوق بگیرد . (2332490) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۳۰:۲۲
الناس علی دین ملوکهم (2332151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۰:۰۱:۳۱
سر کار عدالت , جان من حقیر , 4تا پیشرفتی را که زیر هجمه سنگین بوجود آمده را نام ببر تا ما هم از خواب غفلت بیدار بشیم , از کدوم اقتدار حرف میزنی؟اصلا"بیداری یا خوابی؟ اقتدار یعنی اینکه پول ملی کشورت را رو سنگ بزاری آب بشه نه اینکه هیچ صراف و بقالی تو هیچ جای دنیا(منهای کربلا و نجف) بابتش 2سیر پنیر بهت ندند,اقتدار یعنی مسئول گذرنامه هیچ کشوری جرات نکنه پاسپورتت را پرت کنه رو پیشخون, هیچ اشتباهی از مردم نبوده , شما چکاره ای که بگی اشتباه از خودمان بوده؟ 10 سال تمام , کانالهای دولتی و خصوصی ترکیه به انحاء مختلف طرز صحیح رانندگی را به مردم یاد میدادند اما سیمای ما 4تا جوون ژل زده و بیسواد و فشن را کرده بود عامل ناهنجاریهای ترافیکی و شوی کمدی راه انداخته بود , شما هموطن عزیز من , 4تا کشور را ببین و بعد بیا به مردم بهتان بزن,سرتاسر لب دریا را اگر بدقت ببینی دریغ از یک سطل آشغال درصورتیکه اگر شما 2تا جعبه نوشابه برای فروش در کنار دریا بگدارید فورا" شهرداری در پی گرفتن عوارض از شماست اما برای گذاشتن 2تا سطل آشغال عاجزه , مگر مردم آشغال جمع کن هستند که هر جا برند یه کیسه پلاستیکی دستشون باشه و آشغالای خودشون را جمع کنند , شما اگر توهم این را داری که آمریکا ناجی ملتهاست خود دانید اما این وصله را به هم میهنتان نچسبانید , مردم متوقعند و حقشان است که متوقع باشند , سی و اندی سال است که انقلاب کردند و صبوری کردند و به دنبال حاصلش هستند,گرانی و تورم و رکود اقتصادی و بیکاری حاصل خوبی نیست , انقلاب کردیم برای مستضعفان و نه برای مستضعف شدن , بنده و شما برادریمان را ثابت کرده ایم ایراد کار جای دیگر است , ماهی از سر گنده گردد نی ز دم . (2332924) (alef-6)
 
سحر
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۱:۵۲:۳۱
هزار تا لايك داري هموطن...اما با همه اينها آشغال نريز...باتشكر (2338215) (alef-3)
 
بانوگشسب
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۲:۱۸:۰۸
در مورد زباله ريختن فرموديد، مردم خودشون مقصرند.درسته كه خود مردم بايد رعايت كنند ، اما فرهنگ سازي هم لازمه.
ما تقريبا هر روز از طريق رسانه ها دعوت به حفظ حجاب و شعائر ديني ميشيم ، اما يك ساعت برنامه در زمينه محيط زيست و حفظ آثار تاريخي و ...در طول سال نداريم.اين شائبه به ذهن متبادر نميشه كه مسئوولين به عمد نسبت به محيط زيست و هويت فرهنگي بي توجهند؟ (2333079) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۲:۲۸:۲۵
چرا باید ایران بلافاصله مورد تهدید وهجوم قرار می گرفت ؟!! آیا این به دلیل ترسی نبود که از قصد صدور انقلابمان به دلشان انداختیم ؟ ما می توانستیم با دادن پیام دوستی به جهانیان ابتدا خیال آنها را راحت کنیم وبعد در محیطی دور از تنش با همسایگان و قدرتهای غربی به آبادی کشورمان بپردازیم قدر مسلم بعد از گذشت زمان وزدودن فقر وفحشا از جامعه دیگر جوامع متوجه موفقیت ما شده بدون کمترین هزینه به ما وعملکرد ما متمایل می شدند اما این کار را نکردیم فورا تصمیم گرفتیم مدافع حقوق محرومان جهان شویم ودل آنها را به دست آوریم به تقابل با قدرتها پرداختیم وبهانه دستشان دادیم تا رو در روی ما بایستند واز آنجا که همواره قدرتها در اسباب اطلاع رسانی ورسانه از ما برتر وجلوتر بودند گوی سبقت از ما ربودند به طوری که هنوز بعد از سی وپنج سال نتوانسته ایم اندیشه صلح طلب بودنمان را که خدشه دار کرده اند در چشم جهانیان به نمایش بگذاریم!!! (2334026) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۲:۲۶:۰۸
اقای عدالت ایا میشه کمبود سرانه مطالعه رو هم اضافه کرد؟
در ضمن پاچیده کمتر درست است (2335386) (alef-3)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۷:۴۷:۱۴
تازه نويسنده ي محترم توپ را در زمين مردم انداخته است و انگار همه چيز تقصير مردم است . اگرچه بسياري ازمطالب نويسنده در باره ي رفتار مردم درست است اما از يك چيز عمدا غفلت فرموده اند و ان اينكه در علم مديريت ثابت شده است كه رفتار كساني كه در راس هرم اجتماع هستند چه رفتار درستي باشد چه غلط در لايه هاي پايين هرم تكثير ميشود . مسلما رفتار هاي غلط ما مردم عادي ، شكلي از رفتار مديران ما ميباشد.
دوم اينكه به گونه اي ماهرانه عنصر زمان را در پيشرفت نا ديده ميگيرند و سپس نتيجه گيري ميكنند . كه اگر چنين فرضي درست باشد بايد به خاندان پهلوي اين حق را بدهيم كه سال 1357 را با دوره ي قاجار مقايسه كنند و هزار تا نتيجه به نفع خودشون بگيرند
سوم اينكه گفته اند همين مردم فردا ميشوند سكاندار جامعه .اري سكان داران فردا از همين مردم هستند اما كداميك از انها ؟ايا شما به افراد متخصص و صادقي كه خط سياسي شما را قبول نداشته باشند و مثلا عضو فعال بسيج نباشند اجازه رشد را ميدهيد ؟ (2332399) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۵:۵۱
همین نفت و تنبلی ناشی از آن چقدر ملت ما را ضعیف کرده است. در دهۀ پنجاه چه بلایی بر سر اقتصاد متزلزل پهلوی آورد.

جمله بالا را نویسنده نوشته ایشون ایاان دوران را دیده اند ؟یا برایشان نقل کرده اند ؟
واقعا اقتصاد متزلزل به چه چیزی گفته می شود ؟ امروز هم که به بهانه وجود دشمن خارجی نمی توانیم بپرسیم که چرا 35 سال تورم متوقف نمی شود ؟
وجود تورم که کمر شهروندان را خم می کند نشانه چه چیزی است ؟
ایا الف اجازه می دهد از ایشان پ رسیده شود یا این کامنت حذف می شود ؟ (2331676) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۶:۵۴
ایا تنبلی مردم عامل مهمتری است یا فساد موجود در سیستم اداری و اقتصادی ؟ (2331677) (alef-3)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۹:۲۶
با ریشه یابی به اصطلاح معضل "تنبلی مردم" نتایج شگفت آوری حاصل خواهد شد. (2331762) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۳:۵۹
اگه تنبلی مردم نبود، هیچ وقت این همه فساد رخ نمیداد. چون تنبلیم، به جای کار کردن و اثبات تواناییا ترجیح میدیم از پارتی استفاده کنیم، و اون آقای پارتی هم چون تنبله و به حق خودش قانع نیست، ترجیح میده به این روش پول دراره. من که معتقدم حدود 90% مشکلات به خودمون و روحیاتمون برمیگرده. (2331803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۲:۰۳
تنبلی و رخوت پس از پا گرفتن فساد همه گیر می شود .اداره ای که در ان ارزشها و زحمت باعث پیشرفت نیست چه اتفاقی برای همت مابقی می افتد ؟
ایا تنبلی ما باعث انقلاب شد ؟
وقتی بانکی وام را می دهد به کسی که برود دلالی کند باعثش تنبلی جامعه است ؟

امروز رکود اقتصادی و بی کاری پس از سیاست خارجی اشتباه باعث معظلات بسیاری است .برخی برای ادامه دادن به ان برخورد خارجی اصرار دارند که اگر ما زرنگ باشیم در میان انواع تحریم ها می توانیم کشور پیش رفته ای بشویم ؟ ایا می توانیید توضیح دهید که چگونه ؟ ایا نیاز به تامل با اقتصاد دنیا نداریم ؟ (2331955) (alef-1)
 
هاشمی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۴۹:۳۹
بروید وزارت خارجه در این 35 سال ببینید چه کسانی سفیر و کاردار و مدیر کل شدند . آیا همه شان لیاقت داشتند یا اینکه داماد یا پسر و یا خواهر زاده و برادر زاده و .... یکی از روحانیون یا یکی از مقامات بودند . آیا باعث افت سیاست خارجی ما همین ها نبودند و نیستند؟؟؟
کسی که این امور را می بیند دیگر دل و دماغی برای کار کردن دارد؟؟؟؟ (2332491) (alef-13)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۴۳:۵۴
تنبلی معلول عدم نظارت درست و عدم پیگیری صحیح است. البته مواد دیگری نیز در ای امر دخیلند که بنده بنا به بضاعت خود عرض میکنم:
- کاهش همه ساله حقوق کارمند باعث دنبال کار دوم و سوم رفتن میشه که مشخصه نتیجه کار چه خواهد بود.
- تقسیم جامعه به خودی و غیر خودی که اغماض در برابر قانون گریزی خودیها را در پی دارد.
- دیده نشدن فعالیت بعضی ها و عدم تفاوت بین افراد کاری و همکاران موجب سرخوردگی میشود. (2331967) (alef-1)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۷:۰۷
یادشون باشه "ساختن" بسیار سخت و دشوار است و "ویران کردن" بسیار ساده و راحت ؛
یک درخت 300 ساله رو میشه ظرف 30 دقیقه با ارۀ هیدرولیکی برید ولی برای کاشت و داشت یک نهال باید یک عمر صبر کرد؛
آسانسور را پس از "نصب "، باید به دقت "نگهداری " کرد و انقلاب را "حفظ" ؛
"شعار های انقلاب" را چقدر در دور و بر خودمون ، از کف خیابونها و ادارات و..... تا سقف امواج رادیو- تلویزیون و..... در زندگی روزانۀ امروز مون احساس و یا حتی مشاهده می کنیم ؟!؟!؟!؟!؟ (2331875) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۴:۰۱
به نظر شما کره شمالی با ان مردم یکپارچه چرا از فقر خارج نمی شود ؟ایا تنبلند ؟با کره جنوبی فرق دارند ؟کدام خوشگذرانترند ؟تفاوت در چیست؟ (2331959) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۷:۲۸:۳۰
هزاران سال از عمر بشر گذشته و در این مدت تجربیات گوناگون داشته، به علوم و فنون شگرف و نامحدودی دست یافته است و همواره با بسط و گسترش علوم قبلی به علوم و فناوری و تکنولوژیهای جدیدتری دسته یافته که سبب تسهیل زندگی شده است و نکته ایجاست که همه اینها کار یک نفر و یک ملت و یک نسل نیست بلکه حاصل زحمات نوع بشر در طول حیات خود است، حال کشوری مثل کره شمالی خود را از تمام دنیا ایزوله کرده و به تنهایی در حال باز تولید علوم و فناوری هایی است که سالها پیش تولید شده و چه بسا منسوخ هم شده اند در حالی که می‌تواند با هزینه بسیار کمتر از طریق ارتباط داشتن با جهان بیرون به این علوم دست یافته و همت خود را صرف کسترش علوم جدید نمایید و در عین حال مردم این کشور همانند مردم کره جنوبی در رفاه باشند. بنابراین هر زحمتی سبب پیشرفت نخواهد شد و همواره باید به بهترین نحو مدیریت شود (2332376) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۷:۴۶
جناب آقای زند
انقلاب بستر و راه است ولی ممکن است نتیجه کاملا معکوس بدهد
شما مطلب بسیار طولانی نوشته اید اما حتی در یک محل هم اشاره نکرده اید که
اگر شاخص اقتصادی مد نظرتان است که رتبه دوم تورم جهان و رشد اقتصادی منفی 5 درصد باعث احساس خوشبختی نیست.اگر استقلال مد نظرتان است که به جای وابستگی به آمریکا امروز محتاج محصولات بنجل چینی و ... شده ایم.اگر شاخص شما فرهنگی و ارزشی است کافیست سری به مساجد بزنید و درصد جوانان حاضر را با درصد جوانان صدر انقلاب مقایسه فرمایید!
سرنوشت ما امروز برادر زند به سرنوشت دنیای اطرافمان گره خورده است و هیچ انقلاب یا احساس کاذب یا واقعی نمیتواند این قضیه را عوض کند.ادعای استقلال در دنیای کنونی ادعایی که حتی کشورهای پیشرفته نیز آن را مظرح نمیکنند بزرگترین آسیب انقلاب به کشور ما بوده و هست برادر من! (2331678) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۰:۰۱
از انقلاب طلب کار هستیم. بعد به صورت عجیبی خود را با کرۀ جنوبی مقایسه می کنیم که مقایسۀ مردم ما در مصرف، ساعت کار مفید، سرانۀ مسکن، نظم اجتماعی و رعایت قانون و... با مردم کرۀ جنوبی به طنزی تلخ شبیه است

به کی درد خودم را بگویم ؟ایا اجازه می دهید جواب این اقا را بدهم تا از بار دردم کاسته شود ؟
ایا در کره جنوبی نماینده ای داریم که نامه به دولت بنویسد و تقاضای بودجه برای نشان دادن موشک ها به دنیا بکند ؟ایا این در روابط ما با دنیا تاثیر ندارد ؟ ایا در کره جنوبی در مقابل تحریم شدن احساس خوب در مسولینش شکل می گیرد و خدا راشکر می کنند ؟ (2331679) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۰:۳۰
دوست عزیز حرفت بسیار متین است و زیبا ولی ایا این مسیول از مریخ امده است جزو همین فرهنک و اب و خاک نیست! زمانی از همین پایین ها بالا نرفته است ، فکر نمی کنید فرهنگ و جامعه ای که چنین مسیولی را پرورش می دهد مشکل دارد؟ (2332087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۳۰:۰۵
برخی مسئولین از جنس مردم نیستند آنها با رابطه و رانت به این مناصب رسیده‌اند (2332313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۳۵:۵۷
مسئولين از افراد مورد تأييد هستند. (2332480) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۰۶:۴۵
تا این تایید از طرف کی باشه! (2333374) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۰:۱۶:۱۴
حسن آقای گل بزار برات یه مثال ساده بزنم تا متوجه بشی چرا همچین مسئولی در مصدر کار است, سوالاتی که از من همسایه شد تا پسر همسایه مان در یک شغل دولتی مهم استخدام شود , پرسیده شد :
1-آیا این آقا تیشرت میپوشد؟
2-آیا این آقا شلوار جین تنش میکند؟
3-آیا این آقا ماهواره نگاه میکند؟
4-آیا این آقا نماز میخواند؟
5-آیا این آقا آستین کوناه به تن میکند؟ و و ................
خدا شاهده هر چقدر منتظر شدم نه از تحصیلات و نه از تجربه کاری و نه از رفتار اجتماعی هیچ سوالی پرسیده نشد و اینک همان جوان با همان تربیتی که بنده دیدم و آگاهم , شده است رئیس و ارباب رجوع را رعیت هم نمیداند,اشکال جای دیگر است حسن آقای گل (2332949) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۲:۵۷
آمار طلاق چقدر ربط به انقلاب دارد، چقدر ربط به لوس تر شدن نسل به نسل ما دارد؟

من فکر کنم نویسنده هیچ برداشتی از واقعیت ها ندارد و مشکل مالی هم ندارد .
همکاری داشتم که از سن پایین روی ای خودش بود به خاطر تعدیل شدن و نیافتن کار همسرش خسته شد و ترکش کرد .ایا ایشون لوس بوده ؟چرا کارشناسی با دلایلی می شود که ارزش بر رسی ندارد ؟ لوس شدن نسل جدید یعنی چی ؟این چه دفاعی است ؟ (2331680) (alef-13)
 
روزنامه نگار با سابقه
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۳:۱۹
به عقیده بنده نوشته های شما واقعا در حد انتشار در این بخش از سایت نیست و بهتره سایت الف با دقت بیشتری مطالب رو به بخشهای مهمش انتقال بده متنی سردرگم ، بی هدف ، جمله بندی های اشتباه و کلا بی منطق است. (2331681) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۴:۱۷
شما اگه سایت الف رو مطالعه میکردی میدونستی ای مطلب هم به لحاظ ساختار و هم محتوا از بیش از 50% مطالب این سایت منسجم تر و هدفمندتر هست روزنامه نگار با سابقه! (2332053) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۵:۳۷
بیش از 20 مورد قابل ویرایش در این نظر شما وجود داره روزنامه نگار با سابقه ی عزیز!! (2332056) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۱:۳۲
شما کی هستی که صلاحیت مقاله ها را رتبه بندی می کنید؟ (2332091) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۲۴:۵۰
همیشه جایی خواستم کار کنم سابقه خواسته اند که نداشتم معلوم شد سابقه داشتن زیاد هم بیخود نیست افرین (2332309) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۴:۲۳
لطفا به عقل و شعور ما توهین نکن (2331682) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۵:۱۲
میشه بگید چی به جز واقعیت گفته شده؟!! مسئله اینجاست که ما اینقدر غرور داریم که وقتی یکی از تک تک اشتباهاتمون نام میبره، به جای فکر کردن و تلاش برای تصحیحش، احساس میکنیم بهمون توهین شده!! من که حتی یک جمله ی خلاف واقع تو این نوشتار ندیدم دوست عزیز. (2331806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۴۸:۱۸
اگه به نظرات دوستان دقت کنی کاستی ها را دریافت خواهی کرد. (2331975) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۶:۴۹
دوستان فقط به صورت کلی حرف زدن و من که در میان نظرات حتی یک نقد منطقی و با رعایت اصول رو ندیدم. شما که دیدی لطفاً راهنماییم کن. در ضمن من از کاستی حرفی نزدم، از مطالب خلاف واقع گفتم. (2332059) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۳۱:۳۷
شما بفرما مسئول گرانی تورم بیکاری و تحریم و افزایش قیمت دلار و کالا ها در 8 سال گذشته آیا تبلی مردم بوده ؟

لطفا سانسور نکن (2332155) (alef-13)
 
سهیلا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۴:۳۷
مسئله طلاق و یا تلاش هدفمند برای جامعه و کشور را سئوال کردید آقا جان مگر ژن این ملت یک دفعه عوض شد که در عرض چند سال آمار طلاق به 25% رسیده و یا همین مردمی که 8 سال جانانه از پیر و کودک زن و مرد در برابر عراق با آن پشتوانه ابرقدرتهایش ایستادند اکنون حضرت عباسی برای جامعه و کشور خود کار نکنند؟! شما ببین چه بر سر مردم آمده که این قدر عکس العمل داشته است!
لطفا منشر کنید. (2331683) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۳:۳۲
نظراتی که در بالا ارائه شد ناقص بود. من معتقدم کسی که پیشرفت ایران پس از انقلاب را مشمول گذشت زمان و سایر عوامل می داند این فرد احتمالا از چهار دیواری خانه اش پایش را فراتر نگذاشته و همینطور از چار دیواری ذهنش.!!! (2331744) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۲۸:۴۴
احتمالن پیشرفت شما بعد از انقلاب خیلی چشمگیر بوده که اینطوری نظر دادی ! (2332226) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۸:۵۰
ژنمون عوض نشده، همیشه همینقدر تنبل بودیم، مسئله ی عراق هم بیشتر با غیرت دینی و ملی، یعنی حرکت بر اساس احساسات حل شد تا تلاش بر مبنای عقلانیت. در مورد آمار طلاق هم که خودمون خوب میدونیم. کافیه هر کسی مادربزرگ و پدربزرگشو با خودش مقایسه کنه و ببینه چی عوض شده که آمار طلاق این همه بالا رفته (البته این به اون معنا نیست که اونا درست فکر و عمل میکردن، به نظر من دلیل اصلی طلاق عدم شناخت صحیح قبل از ازدواج و در نتیجه ازدواج اشتباهه و در خیلی موارد بهترین راه واقعاً طلاقه). (2331813) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۲:۱۳
مگه نسلهای قبل و قبلتر از ما خیلی از هم شناخت داشتند که طلاق نمیگرفتند؟!! شما ازدواجهای اون زمانها رو بررسی کنید. میبینید که زن و مرد بدون شناخت از هم ازدواج میکردند. نکته ای که هست اینه که پدران و مادران ما هم زندگی نکردند. علت اینکه در گذشته طلاق کم بود، به خاطر آثار اجتماعیش بود، وگرنه اگه بشینید پای حرف قدیمیا میفهمید که حداقل 50 درصدشون واجد شرایط طلاق بودند. (2331957) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۱:۳۰
خیر دوست عزیز، در نسلای قبل از ما زن تعریفی از حقوقش در ذهن نداشت و فکر میکرد در هر صورت موظفه که بسوزه و بسازه و چون جامعه و خونواده مسئله ی طلاق رو نمیپذیرفتن، نمیتونست، و حتی به سبب نوع جامعه پذیریش نمیخاست طلاق بگیره. من هم در اخر گفتم که اونا درست فکر و عمل نمیکردن. اما مسئله اینجاست که خیلی از طلاقهای امروز، و حتی ازدواجهای امروز اگه شناخت درستی وجود داشته باشه انجام نمیگیره. وقتی دختر و پسر اموزش مناسب پیش از ازدواج نمیبینن و شناختشون تنها به دو ساعت وقت گذرونی تو کافی شاپ و ماشینگردی منتهی میشه، عجیب نیست عدم شناخت جنس مقابل. (2332067) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۷:۵۱
کاملاً موافقم با این قسمت که اگه ما هم می تونستیم پیش از ازدواج با طرف مقابلمون مدتی در شرایط واقعی زندگی کنیم، و به لحاظ اجتماعی این مسئله پیامدهای بدی نمی داشت، بسیاری از مشکلات حل میشد. (2332081) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۰:۵۴:۳۶
ماهواره و اينترنت و نرم افزارهاي اندرويدي رو فراموش كردي بگي , خخخخخخخخخخخخخ (2333006) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۸:۵۵:۵۸
چقدر خوب شد که متوجه شدیم امار طلاق به خاطر افزایش مقدار لوس شدن کسی است که در مشاجره گرفتارشده .مشاجره خانواده گی به خاطر لوس شدن نه بیکاری نه بی پولی و نه عدم توانایی در تامین هزینه کمر شکن بهداشت و تحصیل و خورد و خوراک فرزندان .بنده از نویسنده محترم کمال تشکررا دارم! (2331689) (alef-13)
 
ب-محمودی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۰:۳۵
واقعیت این است که ما خیلی چیزها داریم اما بی خبر از خوشبختی هایمان هستیم و یاد گرفته ایم مرتب بدبختی ها را مرور کنیم یا در ذهنمان بدبختی خلق کنیم.

لطفا اجازه دهید نویسنده کامنت بنده را ببیند .
. مدتهاست که در مقابل کارفرمایی که بزور من را نگه داشته کوچک شده ام .او که به خاطر تحریمها کارش کساد است هر ماه عده ای را تعدیل می کند .
در مقابل خانواده و فرزندان خود را کوچک می پندارم زیرا قادر نیستم حتی میوه برایشان بخرم .
خیلی دوست دارم نویسنده محترم بفرمایند چگونه ان بخش از خوشبختی را کشف کنم ؟ (2331691) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۵:۵۲
انقلاب یک بستر است یک راه است ما هم امروز- فردا سکان داران خرد و کلان آن هستیم، همین مردم، همین ما امروز یا فردا می شوند گردانندگان این کشور و انقلاب

اقای زند این محیط ارام و مهربان را که به همه اجازه کار و اداره جامعه را می دهد واقعا شما می بینید ؟ (2331692) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۷:۰۴
نباید به بهانه انقلاب خیلی از واقعیتها را که اکنون در جامعه در جریان است کتمان کنیم .

تا همین اواخر روالی در صدا و سیما حاکم بود که در هر نوع کار مثلا عمرانی فورا خبر با تیتر " در مقایسه با قبل از انقلاب " فلان مقدار پیشرفت داشتیم که اکنون که 36 سال از انقلاب می گذرد این مقایسه ها از اساس اشتباه است .


انقلاب همانطور که از اسمش پیداست به معنی دگرگونی است و این دگرگونی صرفا در تبدیل یک وضعیت حکومتی به وضعیت حکومتی دیگر نیست و می بایست تمام ابعاد جامعه را دگرگون سازد و این نظر که ما انقلاب کردیم کافی است فکر بیهوده ایست و باید تمام ساختار های غلط جامعه از قبیل فساد و رانت و تبعیض و رابطه سالاری و .... خیلی مسائل دیگر در سایه این انقلاب اصلاح شود و صرف داشتن کلمه انقلاب روی اسم نوع حکومت کافی نیست .

قبل از انقلاب ما در جامعه خیلی نابسامانیهای زیادی داشتیم و به گفته نویسنده مطلب وابسته بودیم و اصل قضیه درست اما آیا الان به نسبت جمعیت 25 میلیونی آن زمان شاخصها در مقایسه با آنزمان چقدر مثبت بوده ؟

قبل از انقلاب فساد در رده های بالای حکومتی در جریان بود و الان هر روز می شنویم که مثلا خاوری 3000 میلیارد برد و یا ب ز آن مقدار به وزارت نفت پول بیت المال را نداد و م ر فلان کار راکرد و م ر دیگر در ستاد مدیریت سوخت فلان تعداد کارت سوخت بدون وسیله صادر کرد و فلان مقدار به جیب زد و ...
خوب این انقلاب مگر نیامده این بساط را جمع کند و یا انقلاب فقط اینه که هر سال در 22 بهمن جشن بگیریم و مرگ بر فلان و بهمان کنیم ؟

حالا هر روز بگیم به روی خودتون نیارید دشمن اونجاست صداشو در نیارین برده که برده آتو به bbc , voa ندین . داداش من صرف اینکه ما انقلاب داریم و چون داریم دزدی و فساد و رانت و رشوه و تورم و بیکاری و هزار مشکل دیگه را بخاطر حفظ انقلاب باید تحمل کنیم درست نیست بلکه این انقلاب است که باید ظرفیت تحمل خود را برای مردمی که انقلاب کرده اند ایجاد کند و ریشه نابسامانیها را بکند . خیلی کشور ها انقلاب نداشته اند اما اکنون جزو کشور های پیشرفته دنیا هستند . کلمه انقلاب نمی تواند به خودی خود انقلاب بکند این ما هستیم که باید تغییر کنیم داداش .
امیدوارم درج شود . (2331693) (alef-13)
 
اسماعیل زاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۰:۴۵
اقای زند من به خاطر هزینه اموزش فرزندم در دوره پیش دانشگاهی باید 6 میلیون تومان بپردازم !!!چند روز پیش هم فرزند دیگرم پایش به لیوان اب خورد و 7 میلیون هزینه بیمارستان شد !!!!
مدتهاست در خط فقر زندگی کارمندی دنبال خوشبختی می گشتم و نا امید شده بودم تا اینکه شما به کمک بنده امدید .متشکرم . (2331699) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۹:۰۸:۲۱
چرا؟ والا ما هم مدرسه رفتیم! اینقدر خرج نداشتیم!
در مورد دوم: حق با شماست. (البته اگر این علامت تعجب ها بگذارند حرفتان را باور کنم!) (2332510) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۱۴:۱۱
اقای سهرابی شما چند سال دارید ایا مشکل اقتصادی هم دارید ؟ ایا کار می کنید ؟ازدواج کرده اید ؟ (2331702) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۴:۵۷
این یعنی فرافکنی! دوست عزیز من 28 سالمه، دانشجوی دکتری ام، متاهلم، همسرم سربازه، هیچ کدوم از پول خونواده استفاده نمیکنیم و تقریبا مستقلیم، کارم هم پاره وقته و درامدم محدود. با این حال صد در صد به حرفای آقای سهراب زند معتقدم، و میدونم که این خودم هستم که با کارای صحیح و اشتباه مسیرم و سرنوشتمو تعیین میکنم. شاید گاهی چوب اشتباهات تاریخی رو بخورم، اما بازیگر اصلی زندگیم خودم هستم، نه سیاستمدارا، نه روحانیا، نه هیچ کس دیگه. و توهین امیز به نظر من اینه که کسی بگه من محکوم هستم به بدبختی و سرنوشتم از پیش برام تعیین شده و خودم هیچ قابلیتی برای تغییرش ندارم!! اینجاست که به من برمیخوره و اعتراض میکنم که نه، من انسانم، اراده دارم، شعور دارم، و اونجوری که میخام زندگی میکنم، تو این راه در برابر هر مانع و چالشی هم مقاومت یا مبارزه میکنم. (2331822) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۴:۰۲
نکنه تو خود نویسنده مقاله هستی و خودتو اینجور جای یکی دیگه جا زدی؟؟ (2331946) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۶:۱۹
اولشه داغی. یه دو سال دیگه معلوم میشه... (2331960) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۴:۲۴
دقت کن دوست عزیز، گفتم 28 سالمه، نه 14 سال، که اولش باشه، و این سبک زندگی رو 10 ساله که دارم و کاملاً ازش راضیم. بهتره بدون اطلاعات لازم در مورد دیگران نظر ندیم. (2332069) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۱:۰۹:۴۹
امیدوارم ادعا نکنی از همون هجده سالگی دکترا داشتی متاهل بودی واز پول خانوادت استفاده نمی کردی که ماجرا خیلی خنده دار میشه! (2333755) (alef-3)
 
عالی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۲۱:۲۸
جدیدن چرا هر کس می خواد حرفهای بی منطقش رو منطقی جلوه بده یه دکترا اضافه می کنن اول صحبتاش! بله شما درست می گی اما در صورتی که شرایط واسه انتخاب درست و غلط وجود داشته باشه اونم واسه همه! حتی در دورترین نقاط ایران، خانم دانشجوی دکترا؟! تا حالا فک کردی به جز درس خوندن کاره دیگه ای هم می تونستی بکنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تقریبا نه! (2332139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۲۶:۳۰
به شعور من توهین شد (2331718) (alef-10)
 
یه شهروند معمولی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۶:۳۲
به شعور من وقتی توهین میشه که بهم بگن تو باید تا اخر عمر بدبخت باشی و خودتم نمیتونی شرایطتو تغییر بدی، نه وقتی که کسی بگه دلیل مشکلاتمون خودمونیم و باید تغییرو از خودمون شروع کنیم. (2331825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۷:۳۸
لطفا به مردمی که به دنبال مهاجرت هستند بفرمایید اشتباه می کنند و در همان کشورشان بمانند زیرا جنگ و فقر عدم توسعه یافتگی و بهداشت ایی و امید به یافتن شغل خوب همه ذهنی هستند .خواهش می کنم این را نشان دهید به جناب شهروند معمولی . (2331963) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۵:۱۱
عادت کردیم به بی مسئولیتی! و همین حرفها به نظر من عین بی مسئولیتیه :( (2332070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۲۶:۵۵
جناب شهروند معمولی فرمایش کاملا درست است "به شعور من وقتی توهین میشه که بهم بگن تو باید تا اخر عمر بدبخت باشی و خودتم نمیتونی شرایطتو تغییر بدی، نه وقتی که کسی بگه دلیل مشکلاتمون خودمونیم و باید تغییرو از خودمون شروع کنیم." بسم الله این گوی و این میدون.
اما نکته اینجاست که نویسنده به نوعی قصد دارند اشتباهات دیگران را ماله کشی کنند و ما مردم را به نداشته هامان مفتخر نمایند و اشکالات احیانا موجود را هم صرفا از خودمان بدانیم. (2332042) (alef-13)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۱:۲۱:۵۱
آقای یه شهروند معمولی! خواهش میکنم که آی دی خود را تغییر دهید چون دیدگاههای من و شما کاملاً متفاوته و این تشابه آی دی مخاطبان را دچار مشکل خواهد کرد. (2333032) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۲۷:۰۷
حتما مخالفت گسترده با نویسنده هم می شود دلیل برجسته بودن مطالبش ؟ (2331719) (alef-10)
 
جمشیذ
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۲۸:۰۳
با سلام و عرض خسته نباشید:
جناب اینکه می گوییم و می گویند همه این مشکلات ناشی از انقلاب است، به این دلیل است که این انقلاب باعث شد تا برخی افرادی در راس مدیریت قرار گیرند که حتی توان مدیریت چهار دیواری خانه خود را هم ندارند. ولی صرفا به خاطر توانایی خاصی در یک زمینه مثلا در جبهه در مراسم گردانی یا هر مورد دیگر ، موجب شده که فلانی از اون عملش خوشش اومده و به عنوان مدیر اونو گماشته. یا خیر عده ایی که خیلی هم کم نیستند صرفا بواسطه آشنایی با فلانی و سفازش ایشون مدیر فلان اداره شدن،و یا می بینیم فلانی اقلا در سه تا چهار سمت مشغول مدیریت هستند ، انگار قحط الرجال داره این مملکت ،و نمونه های دیگری که بنده برای هرکدام از آن ها مثال عینی دارم، این هاست که باعث میشه ما فکر کنیم ه این مشکلات ناشی از انقلاب است. (2331721) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۹:۱۱:۰۲
آیا قبل انقلاب همه نوابغ بر سر امور بودند؟ (2332513) (alef-13)
 
م.ز
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۰:۳۳
با سلام ان چیز که از کشورهای دیگر بر امی اید این نکته است که بعضی ها پیشرفت اقتصادی داشته اند بعضی ها هم پس رفت اما انقلاب ما بذری بود که از طرف ائمه اطهار به دست حضرت امام(ره) رسید واو با کمک ائمه وتلاش مردم ان را کاشت وبه ثمر رسید هر چند دشمنان به روشهای مختلف سعی در جلوگیری اززشد ان داشتند .انقلاب به خوبی تا پایان جنگ پیش رفت ومردم همان روحیه معنوی انقلابی را حفظ کردند اما بعد از انتخابات رییس جمهوری کم کم دولت مردان .خانواده هایشان روی به استافدخ نادرست از بیت المال کردند واین رویه از بالا به پایین گسترش پیدا کرد ومردم ابتدا نسبت به دولتی ها وبعد حتی روحانیت بد بین شدند چرا که ویدیدند ایشان بیرویه بر سطح رفاهشان افزوده میشود وروز به روز فربه تر کارکنان ادارات نیز غالبا در یک رقابت غلط برای ثروت اندوزی قرار گرفتند و...این رویه به دیگر قوا نیز سرایت کرد و... به هر حال تنها راه برون رفت از مشکلات رعایت تقوی . قناعت .خود باوری.است با این کار برکت سراسر کشور مان را پر میکند ومهمتر از همه عشق به ولایت باعث میشود تا هم از مسیر منحرف نشویم وهم سادا زیستی رهبر مان به ما امید ونشاط معنوی میدهد. (2331739) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۲:۳۹
شما خود نویسنده نیستی‌ که شعارهای مقاله را تکرار میکنی‌ و میخواهی‌ نقش حکومت این ۳۶ ساله را در مشکلات عمیق کشور نادیده بگیری؟ کّل مشکلات با ساده زیستی‌ و عشق به فلان و بهمان حل میشود؟ همین؟ (2332321) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۲:۳۹
آقای محترم! دو مثال در اول مطلبتان آورده اید. وضعیت ما به کدام یک شبیه تر است؟ بی گمان اولی. گروهی از مسولین خوش باورانه فکر میکنند ما شاخ ابر قدرت های جهانی را شکسته ایم، در حالیکه فلاکت و فقر درون جامعه و اقتصادِ در آستانه ی فروپاشیمان را نمیبینند. کافیست دقایقی پای رسانه ی میلی بشینید تا چشمه ای از این خیالات متوهمانه را ببینید. (2331743) (alef-13)
 
سالار
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۱:۲۷
آقای عزیز شما هم که همان شعارهای نویسنده قبلی را تکرار میکنید. خسته نشدید از این همه شعار؟ انصافا، وجدانا شمای نویسنده خودت به شعارهایی که میدی باور داری؟
من موافق خط فکری آیت الله مصباح نیستم ولی حداقل مانند امثال شما نفاق ندارند و حقیقت را بیان میکنند.
شما و آن نویسنده قبلی واقعا خجالت نمیکشید که مساله برق و تلفن و یا پزشک در روستا را با سی پنج سال قبل مقایسه میکنید و آن را نشانه پیشرفت میدانید؟ واقعا فکر میکنید اگر حکومت (به لحاظ سیاسی فاسد) قبلی بر سر کار میماند عرضه برق کشی و جاده ساختن و سد سازی نداشت؟ قصد فریب چه کسی را دارید؟ خودتان از خواندن این حرفهای مضحک و شعاری خسته نمیشید؟
اول نوشته مثال زدی و خرما یابس به هم بافتی که مردم ایران احساس شادی ندارند؟ چطور حس شادی داشته باشند؟ با این همه آمار جرم و جنایت و فساد و فحشا؟ سرت را کردی تو برف و شعار تو خالی را تکرار میکنی؟ پاسپورت ایران را در حال حاضر مقایسه کن با پاسپورت ایران در رژیم فاسد سابق. اون رژیم فاسد نوکری غرب را میکرد ولی عوضش ایرانی عزت داشت. الان به نطرت پیشرفت کردیم که اکثر ایرانیها فقط میخواند یک جوری از کشور فرار کنند و پاسپورت یک کشور دیگه را به دست بیارند؟ از بدبختی کشورهای دیگه هم قبولشون نمیکنند!
الف جان اگر سانسور کردی و منتشر نکردی حداقل بده خود نویسنده بخونه.
اینقدر نمک به زخم این مردم نجیب نپاشید. (2331748) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۶:۰۴
میخوام چند تا تز بزرگتیرین پیشرفتهایی که کردیم بگید. درسته شاید منظورتون پیشرفتهایی مثل فساد اداری یا .... ما چه چیزی میتونیم خودمون تولید کنیم؟؟! آیا وسایلی روزمره ای که در خونه هر کسی هست ساخت ایرانه؟ ما تونستیم فقط چهره خشن از ایران به دنیا نشون بدیم و خداروشکر دکتر روحانی اینو فهمیده و در جهت ترمیمه. شما تو تخیلتون مقاله ننویسین. یک مدت که بری یک کشور مدرن میبینی چقدر عقبیم (2331757) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۶:۲۳
مطلب خوبی بود. دست نویسنده درد نکند. به مقوله بطنی خوبی اشاره کرده است. در واقع ما همگی دچار یک خودخواهی منفعت طلبانه هستیم که همیشه خود و خانواده را به هر چیز دیگری ترجیح می دهیم و در عین حال کلی هم ادعای پیشرفته بودن و فرهنگ مدار بودن داریم . حاضریم به خاطر یک تومان درامد اضافه صدها تومان به جمع و کشورمان ضرر بزنیم و جالب است که در عین حال باز هم طلبکارانه از زمین و زمان شکایت داریم. می گویید نه رانندگیمان را نگاه کنید! در همین بحث انصراف از یارانه ها شصت درصد مردم درامد زیر ششصد هزار تومان داشتند! 90 درصد زیر یک میلیون تومان! نمی دانم چگونه این مردم زنده اند وقتی اجاره متوسط تهران زیر یکی دو میلیون نیست! ایا این همان منفعت طلبی و دروغگویی توام با طلبکاریمان نیست! منتظریم از مریخ بیایند ما را درست کنند. (2331759) (alef-13)
 
خردمند
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۱۴:۳۰
من معتقدم اگر کمی هم پیشرفت داشته ایم ناشی از تلاش خودمان نیست بکله کاروان علم و تکنولوژِی دنیا ما را به دنبال خود کشیده است

به عنوان مثال در زمانی رژیم سابق یک برای محاسبه حقوق و دستمزد نیاز خرید یک کامپیوتر عظیم با پرداخت میلونها دلار بوده ایم در حالی که الان با خرید یک دستگاه کامپیوتر با قیمت 100 دلار میتوانیم به این خواسته برسیم


همچنین در برای دادن یک خط تلفن با با تبدیل سیتم های الکترو مکانیک به الکترونیکی این هزینه کاهش یافته و این عوامل ناشی از مدیریت عالی و علمی کشور های دیگر بوده است


لطفا واقعیت را ببیند (2331766) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۳۰:۳۳
به نظر من حقیقت محض است پول نفت باید برای ساختن زیر ساخت های کشور مصرف میشد و باید الان هم بشه نه با تزریق اون تو کشور ایجاد تورم بیکاری و اسایش موقت و پر ضرر مردم بشه بعد که زیر ساختها آماده شد بیکاری صفر میشه صادرات بشدت بالا می ره اقتصاد ایران مثل ژاپن و چین قدر تمند میشه این واقعیته واقعیت متاسفانه ملت ما دنبال شغل راحت و فرهنگ ما راحت طلبیه و بعد می خواهیم بهترین باشیم ایا ژاپنی ها اینطوری کار کردند چین 17 ساعت در روز کار کرد تا الان به اینجا رسید (2331774) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۳۱:۳۷
نقل قول از نوشته :
" غافل از اینکه جوانان ما نه تنها قادر به دفاع از انقلاب نیستند بلکه خود پر از شبهات پاسخ نداده و دلسرد کننده هستند. آفرین به این پاسداری از انقلاب! "

شما هم گویا غافلی یا خودت را به غفلت زده ای! فقط جوانان نیستند! الان حتی پدران و مادران و حتی پدربزرگ ها و مادربزگ ها نیز شرایط فعلی را با گذشته مقایسه می کنند! حال باید پاسخگو باشید که آنها که هر دو دوره را مقایسه کرده اند چرا چنین نگرشی دارند! (2331778) (alef-13)
 
علی بیک
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۸:۱۹
سوالی که همیشه در ذهن من هست که چرا هیچ مسوولی در زمینه اقتصاد و فرهنگ و سیاست در این چند دهه اعتراف به اشتباه و عذر خواهی نکرده و دایما ارتقاء رتبه و منزلت هم داشته اند به جای پاسخگویی ؟ (2331794) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۹:۵۹
براي شما متاسفم. (2331815) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۴:۲۱
عکس شما من میگویم در زمان پهلوی حکومت فاسد، نادان و علی الخصوص بزدل بود اما در بدنه دولت اعم از کارکنان، مدیران میانی و حتی مدیران عالی افراد نخبه، با اخلاق و برجسته و دلسوز زیاد داشتیم ولی بعد از انقلاب حکومت و رهبری آن افراد شجاع و باتدبیری بوده و هستند اما به استثنای دهه اول دولت های بشدت بیمار و ضعیفی داشته و داریم.
اینکه جامعه ما انصافا تنبل، قانون گریز، خود خواه و راحت طلب است شکی نیست نمود آن هم در فرهنگ رانندگی، بحران های ارز و طلا، احتکار و دلالی گسترده در بین عموم جامعه، ماجرای یارانه ها، تقلب و کم فروشی و گرانفروشی می توان دید.
اما نویسنده محترم فقط ترازوی اقتصاد را برداشته اند و توجه نمی کنند که جامعه ما بعد از انقلاب و مخصوصا جنگ بشدت دچار انحطاط اخلاقی شده است و ریشه تمام مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما هم در همین مسئله است.
مردم ما بد! اما آیا این مردم که اینهمه ایثار و از خودگذشتگی در انقلاب و جنگ از خود نشان داده اند از اول بد بوده اند؟ آیا نه اینکه مردم جان کندند و مدیران نالایق با رانت برای آقازاده هایشان مازراتی وارد کردند؟ آیا همین رفتار دوگانه و ریاکارانه ساده زیستی در سر کار و زندگی اشرافی در خانه برای فرزتدان و ایجاد رانت برای اقوام نبود که مردم را بد کرد؟ آیا اختلاف طبقاتی نیست که مردم را به تجاوز به حق هم، رشوه، زد و بند و دلالی می کشاند؟
تا انتخابات و شرکت در تظاهرات بود صدا و سیما با کلماتی مثل مردم انقلابی، در صحنه، باشعور و ... تکریم می کرد اما تا ماجرا تمام میشد مردم میشدند کودکان بیشعور که حتی نمی توانند خوب و بد خود را در تماشای کانالهای ماهواره ای بدانند و اگر مرد و زنشان در سر کار و دانشگاه در کنار هم باشند شعور همزیستی بدون غرض جنسی ندارند و در شیرشان هم اگر دنبه و روغن نخل و وایتکس ریختند بریزند.
بعید میدانم الف نوشته ام را منتشر کند اما کاش میشد برای نویسنده محترم ارسال می کردند (2331820) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۲:۴۵
فقط با دو پارگراف آخر موافقم (2332773) (alef-13)
 
یه دانشجوی خسته
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۸:۴۰
آقای نویسنده
به این دقت کردی که چی میشه که همین آدم قانون شکن تنبل وقتی میره تو کشورهای پیشرفته غربی، هم قانون رو کامل رعایت میکنه، هم مثل بولدوزر کار می کنه، دنبال پول مفت هم نیست.
سیستم و قوانین این کشور آدم رو به سمت تنبلی سوق میده. من خودم مهندسی برق می خونم و حوزه ی کاریم نظامیه. یعنی برای کار یا باید برم شرکت خصوصی که با حقوقش نمیشه تو تهران کاری کرد یا باید برم یه جایی مثل وزارت دفاع که از همه ی کسانی که اونجا هستند شنیدم که بعد از چند وقت تنبلی و راکدی سیستم تو افراد رسوخ می کنه.
(2331829) (alef-13)
 
یه دانشجوی خسته
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۴۳:۴۰
واقعا متأسفم که جرآت تأیید یه جمله ساده رو ندارین
ظاهرا شما مدعی دموکراسی و آزادی بیان و ... هم هستید. (2332170) (alef-13)
 
چلال
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۹:۰۴
خوب شد اینها رو گفتی چون خودمون از خوشیهامون خبر نداشتیم (2331830) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۰:۱۰
سهراب جان تعجب میکنم که به راحتی همه کوتاهی ها رو به حساب مردم گذاشتی و
فراموش کردی نقش دولتها و حکومتها رو در ساختن زیر ساختهای فرهنگی و اجتماعی
آیا از بین رفتن سرمایه اجتماعی مقصری غیر از حکومت داره
آیا تحولات اجتماعی رو میشه به همین راحتی به لوس شدن جوونا نسبت داد
کدوم تحقیق علمی در مورد چرایی گسترش روزافزون فسادو فحشا انجام شده
شاید دولتمردان ما هم همینجوری تصمیم سازی می کردن مثلا مردم لوس شدن یا جوونا پررو شدن باید یه کاری کرد!!!!
سی سال بی عملی در حوضه آب و محیط زیست مقصرش مردمند؟؟؟ بابا منصف باش
اگه سرمایه هامون در یک رویارویی فرسایشی با همه دنیا نابود میشه مقصر مردمند؟؟؟
اگه بینش سیاسی مردم بالا نرفته و تحذب نداریم و مردم فریب احمدی نژادهارو میخورن مقصر مردمند؟؟؟
نه اتفاقا مردم خیلی خیلی وبیش از اندازه نجیب و با وقارن دوست عزیز
این همه دزدی و چپاول آیا مردم مقصرن ؟؟؟ (2331834) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۲۷:۵۳
با سلام مجدد

در ضمن این را نیز می خواهم بگویم که یکی دیگر از عجائب اخلاقی ما این است که اکثریت مان از خودروسازان داخلی گلایه مندیم و محصولاتشان را بی کیفیت و گران و از رده خارج می دانیم ، اما حاضر نیستیم که کمی از حرص و طمع خود کاسته و از خرید اتومبیل های بی کیفیتی که توسط همین خودروسازان تولید می شود خودداری نماییم! اکثریتمان فقط بلدیم حرفهای مفت( بدون پشتوانه عملی ) بزنیم و سر همه دیگر رو شیره بمالیم. آن وقت انتظار داریم که با این همه صفات ناپسند اخلاقی دنیا را فتح کنیم! و از کره و ژاپن و چین و ......هم جلو بزنیم! اکثریت مان اهل مطالعه نیستیم و یک جمله از زبان انگلیسی را هم نمی توانیم درست بگوییم اون وقت می خواهیم پیشرفت هم کنیم و رفاه هم داشته باشیم! هیچ ملتی با تنبلی ، دروغگویی، خالی بندی،بی مسئولیتی به جایی نرسیده که ما دومی باشیم. درست بودن و اخلاقی زیستن زحمت دارد و رنج آور است و اکثریت ما از زحمت و رنج خوشمان نمی آید، پس زنده باد مفت خوری!!! (2332149) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۰:۴۶
در زلزله رودبار و منجیل گفته شد که یک دانشجوی ایرانی تمام پس انداز دانشجویی اش و اموالش فروخته و برای زلزله زده ها فرستاده، کسی که بعد از شهید چمران دومین نخبه دانشگاه تهران بود و در ابر دانشگاهاتی جهان می تونست صاحب ثروت و مکنت و نام و آوازه باشه، اما با شروع جنگ شد رزمنده ای در لباس جنگ.. این فرد کسی نبود جز دکتر رصا فرجی دانا . کسی که رسانه های اصولگرا در ایران هستند ایشان را تا مرز صد انقلاب بودن مطرح کردند.. کسی که دو مرجمع تقلید دربراه اش حرفهایی زدند که ادم حیرت میککنه از اخلاق و انسانیت به کجا رفت .. این وضعیت امروز ایران هست..
کسانی که در هیچ دادگاهی نه محکوم شدن و نه اصلا متهم و مجرم شناخته شدتد، بارها و بارها بهشان توهین شده. در کجا؟ در رسانه هتی اصولگرا و از دهان امام جمعه و روحانی و مسئول..
صدا وسیما میاد پل عشق را که تو فرانسه به علت زیادی قفل آرزوها شکسته رو میگه به خاطر فقر و مشکلات اقتصادی شکسته، انگار مردم گوسفندند!!!
چه کسی مروج دروغ و بی اخلاقی هست جز برخی تریبونهای رسمی و صدا وسیما
ر کس که غیر خودشان فکر کند ملحد، هرجایی، معروفه، و دهها انگ دیگه بهش می زنند و پرونده مسیح علی نزاد هنوز بازه در این مورد
و کیهان. کیهان و روزنامه موان و باشگاه خبرنگاران با چه اذهانی درباره مخالفانشان تهمت وتوهین روا میدارند؟
الف اگر مروی نطرم بگدار.. برخی از رسانه های اصولگرایان از بزرگ تا کوچکش ان مروج بی اخلاقی و دروغ بوده و هستند..
(2331835) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۱:۱۱
دوست عزیز چرا اینقدر با هیجان و عجله نوشته ای که باعث شده دکمه ها را اشتباهی کلیک کردی. فرمایشات شما متین و صحیح و حرف و درد دل مشترک ماست. (2331894) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۴۷:۰۷
وقتی تصویر خنده تمسخر آمیز اون نماینده مجلس رو دیدم که چطور جشن پیروزی جهل بر علم ! بی ادبی بر ادب ! بی قانونی برقانون !! را هر چند خطاب به آقای لاریجانی اما در اصل به رخ مردم دلشکسته وقشر فهیم دانشگاهی می کشید ! اون قدر به قلبم فشار اومد که دلم می خواست جون بدم وشاهد مرگ فجیح ارزش ها در برابر بی ارزشی ها نباشم !! خدایا می دانم از من چه می خواهی لبیک !! (2332906) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۲:۲۲
آقای سهرابی، بزرگترین مشکل در جامعه ،عدم شفافیت و پاسخگویی بخشی از حاکمیت است . (2331837) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۲۸:۳۱
فقط بخشی؟ (2333440) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۸:۴۷
شایید از کم فهمی من باشه ولی حرف حساب نویسنده رو متوجه نشدم (2331849) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۵:۵۰:۱۶
نه اقا رضا اتفاقن به خاطر فهم بالاتونه که نتونستید حرف حسابی از توش در بیارید ,خواهشمی کنم دیگه در مواجهه با این افراد فروتنی رو کنار بگذارید ومشکل رو از فهم خودتون ندونید ,چرا که بعضیها جنبه ی تعارف رو ندارند وباورشون میشه وسعی می کنتد هر چرندی رو به عنوان واقعیت به خورد مردم بدن ! از جمله همین نویسنده ی محترم (2332249) (alef-13)
 
میهن پرست
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۹:۳۶
الف جان سانسور نکن

نقد منسفانه ای به نظر میرسد

ولی باید توجه داشت که دقیقا اعتراض ملت نیز در این است که چه عاملی ما را به این سبک زندگی سوق داده؟
مسلما خود انقلاب نبوده
ولی صد در صد کار افرادی است که خودشان را وارث انقلاب میدانند.

افرادی که آنقدر سنگ انقلاب را به سینه میزنند که از چشم مردم، همان انقلاب 57 دیده میشوند.

این افراد یا نمیدانند یا نمیفهمند که افرادی، صدها برابر بیش از آنانی که مثبت به کامنتهای مورد اشاره در بحث میدهند، در جامعه وجود دارند که از سر ترس مثبت نمیدهند!!
در حالی که برای منفی ها اینگونه نیست. آنها تعدادشان همان است که میبینید.

وای از ان روزی که ترس اینها ریخته شود

آن وقت است که دوستی که در مورد وزارت اطلاعات نظر داده، حرفش را پس میگیرد.

کاش امام جمعه موقت تهران هیچ وقت نمیگفت:
"این دشمنان هیچگاه نمیتوانند کشوری با 1400 سال سابقه را از پا در بیاورند!!"

حالا میخواهد منظورش هر چیزی باشد (2331851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۲۴:۰۹
بله پیشرفت کردیم ولی به قول خودتون میزانش چقدر بوده. شمایی که هنوز نمیتونید راجع به تماس تصویری نسل 3 موبایل ( االبته همین افغانستان که به قول خودتون امنینت نداره نسل 4 رو هم داره )تصمیم بگیرید.هیچ وقت نمیتونید به حد پیشرفت مطلوب برسید همیشه عقبید (2331856) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۱۸:۱۹
والا بالا پیشرفت نبوده بلکه کشورهای پیشرفته ما را هل دادند تا بتونند ابزار و دانششون را به ما بفروشند,همین. (2334700) (alef-3)
 
سعید ساعتی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۶:۱۶
همونطور که گفتید که "انقلاب یک بستر است یک راه است" من میگم این راه خیلی بهینه نیست، مثل راه سنگلاخه، راهیه که خیلی از انرژی ها رو هدر میده راهیه که زندگی رو سخت میکنه، بخاطر همینه که خیلی ها که میتونن از این مملکت میرن و کشورهایی که راه های دیگه دارن رو انتخاب میکنن، شما هم منصفانه به این بستر و راه فکر کنید. (2331873) (alef-13)
 
عبدالهی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۳۹:۵۹
البته که مشکلات فرهنگی یکی از دلایل عمده در رسیدن به شرایط کنونی است. اما مگر نه این است که فرهنگ را می توان بهبود داد؟ نگاهی بیندازید به فرهنگ ایثارگری در زمان جنگ که همین مردمی که شما نقدشان می کنید چطور حماسه آفریدند.
اما در طول این سی سال فرهنگ سازی ارکان حاکمیت ما را به کجا رساند؟ یادمان نمی رود که وقتی در نزاع خیابانی یک نفر کشته شد اطرافیان به جای کمک مشغول فیلم برداری بودند. این پیشرفت است یا پسرفت؟
این وظیفه مردم است که فیلم بسازند در راستای ترویج فرهنگ تولید و کار یا حاکمیت؟ یک مقایسه بین فیلم سریالهای ایرانی و کره ای همه چیز را روشن می کند.
آیا غیر از این است که وجود بستر لازم در ارکان حکومتی باعث ترویج فرهنگ تملق گویی شده است؟ آیا کم سراغ داریم کسانی را که با چاپلوسی شده اند صاحب همه چیز و کم سراغ داریم منتقدان دلسوزی را که به سبب کم تحملی حاکمیت خانه نشین شدند؟ این رفتارهاست که فرهنگ را میسازد.
نمی گویم مردم نقش ندارند! در جای خود مردم هم باید سعی خود را بکنند. اما نقش اصلی متعلق است به حاکمیت.
اگر مردم ببینند آنان که صاحب اموال و موقعیت های خوب هستند شایسته تر ها و زحمت کش تر ها هستند خود به خود به سمت کار و تلاش خواهند رفت ولی وقتی ببینند زبان بازها و دلال ها و چاپلوس ها همه کاره شده اند فاتحه آینده و فرهنگ جامعه شان را باید خواند. (2331881) (alef-13)
 
hassan
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۴۱:۲۳
شکی نیست که درایران بعد از انقلاب نه تنها پیشرفتی در مقایسه با دیگران ( مثلا ترکیه ) نداشته ایم و نه تنها درجا نزده ایم ، بلکه بسیار هم پس رفت داشته ایم اشتباه نشود پس رفت ما ناشی از انقلاب نیست پس رفت ما ناشی از سوء استفاده افرادی از انقلاب است افرادی که هیچ نقشی درانقلاب نداشته اند ولی در حال حاضرعواملشان در مجلس وصدا وسیما واکثریت ارگانها حضوردارند وفقط وفقط خودشان را مسلمان ودرستکار وانقلابی میدانند . (2331885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۴۳:۵۸
دوست نویسنده، مثال های شما ربطی به احساس خوشبختی ندارد بلکه مربوط به عدم اطلاع از داشتن لوازم خوشبختی است. و اما در ایران ما، اولا میلیون ها ایرانی زیر خط فقر زندگی می کنند بنابراین لوازم اولیه خوشبختی را ندارند مثلا بیکارند، معتادند، بیمارند و هزینه درمان آن را ندارند،چند دختر و پسر جوان تحصیل کرده یا نکرده در خانه دارند که نه شغل دارند و نه می توانند ازداوج کنند در حالی که بهترین دوران زندگی شان به سرعت در حال از دست رفتن است، سر پناه ثابتی ندارند و هر سال از این خانه به آن خانه همراه با افزایش رهن و اجاره چیزی که بیشتر درآمد آنان را می بلعد، ... موارد از این دست همه می دانیم بسیار است. ثانیا نیم دیگر ما کم و بیش لوازم اولیه خوشبختی را دارند خانه، ماشین، درآمد، ... اما باز هم بسیاری از اینان هم احساس خوشبختی نمی کنند زیرا لوازم ثانویه خوشبختی را آنگونه خود تعریف کرده اند ندارند مانند .......
حال شما از آن نیمه نخست توقع دارید الکی خوش باشند و نیمه دوم الکی ... (2331888) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۰۲:۱۵
امام مجمع تشخیص مصلحت را ایجاد کردند تا در به روز کردن حکومت و قوانین نقس اساسی داشته باشد.
متاسفانه پس از ایشان هر چند از پیروی از امام زیاد دم میزنند اما نقش این نهاد اساسی را نادیده میگیرند.در نتیجه بسیاری از قوانین کهنه باقی مانده اند .
در این شرایط احترام فرد به جامعه خود کم میشود .و در واقع احترام متقابل فرد و جامعه از بین میرود. (2331914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۳:۳۰
در ایران قبل از انقلاب همه چیز وجود داشته الا اکسیر اعظم دموکراسی . یعنی حکومت مردم بر مردم. انقلاب هم چیز عجیب و غریبی نبود. در ابتدا چند انسان سلیم العقل آمدند گفتند بهتر است مردم در حکومت نقش بیشتری ایفا کنند. -امثال بازرگان و آیت الله طالقانی و دیگران- ولی شاه متکبر نپذیرفت و رفت بر سر او آن چیزی که دیدیم. اما بعد از انقلاب تا امروز از نظر اقتصادی کنترل از دست همه خارج است و ظاهر هم اوضاع به سامان نمی رسد. اینکه احساس دوگانه خوشبختی بدبختی داریم احساس آدمیست که می تواند تصمیم بگیرد اما نمی تواند عمل کند. (2331932) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۲:۱۲
بسیار بسیار زیبا بود گفتارتان. متاسفانه هجمه ماهواره ای و اینترنتی کار خودش را انگار با نسلهای جدید خوب انجام داده و متاسفانه خیلیها بیشتر دوست دارند متسعمره آمریکا و نوچه های باشند تا اینکه روی پای خود بایستند و برای چند صباح اجازه بدهند آمریکا منابع نفت ایران را بچاپد و یک رفاه البته به زعم مخالفن, برای چند وقتی به ارمغان بیاورد و زمانی که منابع را غارت کرد با ایجاد بلو و آشوب قومی و جنگ, کشور را تجزیه کند تا دیگر خطری وجود نداشته باشد ولی این افراد نمیدانند هنوز هم میلیونها میلیون از مردم ایران به نظام جمهوری اسلامی پایبند هستند و هرگز اجازه برآورده شدن این رویاها را با زدن سیلی به دهان یاوه گویان و آمریکایی پرستان, نخواهند داد. (2331940) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۲۴:۳۷
دوست من کی میخواهید از توهم نفت درست بردارید؟ (2332714) (alef-13)
 
سحر
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۳:۴۴:۰۴
آمريكا بيش از روسيه خواهان تجزيه ايران نيست. (2333108) (alef-3)
 
دادا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۲:۲۲
۱— اولا هیچوقت ما ها صاحب خرد و کلان مدیریت ای مملکت نمی شیم، شاهدش همین روند گزینشی و هدفمند بروسيه هاست.
۲— مساله اصلی در اينه که مردم به این حاکمیت اعتماد ندارند. یعنی احساس تعلق بهش ندارند که در قبالش فداکاری کنند.
۳— تو این سیستم منافع اولیه و جاري مردم عادی خیلی زود به خطر میافتد چه برسد به منافع ملي.
۳— تناسب منطقی بین قدرت و مسئولیت و پاسخگویی در ساختار قدرت وجود ندارد...... (2331942) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۸:۱۹
بند آخر خیلی‌ درست است. عامل اصلی‌ عقب ماندگی کشور همین است (2332341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۴:۵۶
امیر کبیر وقتی از مرگ دو کودک که بخاطر عدم استفاده از واکسن آبله مرده بودن آگاه شد به زاری و شیون افتاد میرزا آقاخان به او گفت: گریستن آن هم به این گونه، برای دو بچه‌ شیرخوار بقال و چقال در شأن شما نیست امیر سر برداشت و چنان با خشم به او نگریست که میرزا آقاخان از ترس بر خود لرزید اآنگاه اشک‌هایش را پاک کرد و در پاسخش گفت: خاموش باش تا زمانی که ما سرپرستی این ملت را بر عهده داریم مسئول مرگشان ما هستیم میرزا آقاخان آهسته گفت: ولی اینان خود در اثر جهل آبله نکوبیده‌اند امیر با صدای رسا گفت: و مسئول جهلشان نیز ما هستیم. (2331949) (alef-1)
 
مانی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۷:۰۵
احسنت
مسولیت فرهنگ سازی بر دوش حکومت هستش (2332103) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۸:۵۸
دقیقا شما با این نکته تاریخی جوهر کلام را بهتر از بنده بیان کرده اید. (2332106) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۴:۱۵
جناب زند
امکانش هست وضعیت مدارس کاملا دولتی و رایگان با کیفیت و امکانات و معلمان برابر را در قبل انقلاب با مدارس فعلی که جیب مردم را خالی می کنند مقایسه بفرمایید؟؟؟ من ممنون می شوم بفرمایید (2331982) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۱:۵۸
سلام اسلام دین خوبی است ولی متاسفا نه درست اسلام را اجر نمیکنیم چون مشاهده می شو دتعدادی ااز ازافراد با سواستفاده از اسلام چهره بد نشان داده می شود (2332014) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۵:۱۱
با سلام و عرض ادب به تمامی کارکنان سایت وزین الف

ما مردمان عجیبی هستیم که در جهان کمتر نظیر داریم. اکثریت ما ایرانی ها به راحتی دروغ می گوییم ، ریاکاری بیمارگونه داریم و نیز دیوانه وار! رانندگی می کنیم و در کل هیچ احترامی برای قانون قائل نیستیم ولی انتظار داریم که مسئولان مان شفاف، راستگو و فرشته! باشند ! (2332018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۱:۱۴
اینها که فرمودی عکس العمل رفتار همان مسئولان است که مردم را به لجبازی واد اشته که حتی با نماز و ائمه هم لجبازی میکنند . د یگر کسی جرات ندارد در یک جای عمومی تقاضای صلوات بکند یا اسمی از ائمه ببرد با غرغر و متلک دیگران روبرو میشود . (2332769) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۵:۳۷
توپ را در زمین مردم انداخته ای آقای محترم. انصافا وقتی ملتی به حکومت اعتماد نداشته باشد همین می شود که با چند میلیون درآمد هم میرود در صف سبد کالا. مقصر اعتماد هم مردم نیستند و صد در صد جکومت است. ساده ترین مسائل را از مردم مخفی میکنند و نتیجه آن ریختن دیوار اعتماد است. همین الآن اخبار را گوش کنید هر روز از داعشی ها صدها تن در سوریه و عراق کشته میشوند بعد ناگهان میشنوی داعش جلولا در 40 کیلومتری مرز ایران را هم گرفته!!! از این دست مثالها بسیار بسیار اتفاق افتاده و میافتد و در نهایت هم الناس علی دین ملوکهم (2332020) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۹:۱۹
کاربر محترم هر حکومتی که میاید که امثال شما به آن اعتماد ندارید, باور کنید اگر اینجا بهترین کشور دنیا هم بود باز در حال اشکال تراشی و بهانه جویی بودید. بسته دیگه بهتره خودسازی کنیم تا شکوه کردن.

متاسفانه باید بگویم که شما با هیچ نوع حکومتی چه استبدادی چه دموکرات و چه کمونیست راضی نخواهید شد و همچنان بر طبل مخالفت میکوبید و یکی از بزرگترین دلایل عقب ماندگی ما هم همین است.

به قول دوستی برخی نخبگان به جای خدمت به کشورشان به دامان دشمن پناه میبرند و برخی غیر نخبگان هم به جای تلاش برای پیشرفت کشور یا کارهای کاذب مانند دلالی انجام میدهند یا مخالفت میکنند و کار شکنی. خوشبختانه هنوز موافقان نظام زیاد هستند و با تمام این سختیها کشور رو به پیشرفت است و خداوند هم از نظام اسلامی حمایت میکند. (2332781) (alef-13)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۷:۵۳
--اگر امکان چاپ این نظر نیست لطفا حداقل نویسنده مقاله بخواند--

حضرت شما در اوایل مقاله بدرستی فرمودید که جنگ قدرت چه بر سر مسئولین آورده که حقیقتی انکار ناپذیر است. ولی نتیجه ای که از آن گرفتید خلاصه شد در ندانستن مردم از آنچه شما پیشرفتها و داشته های ما بعد از انقلاب میدانید. و متاسفانه با زیرکی یا به خطا اثر همین جنگ قدرت ها را که در رفتار و کردار جامعه هویدا شده٬ قاطعانه و بتنهایی محصول رفتار و کردار مردم دانستید.
باید بپذیرید که در۳۶سال گذشته این جنگ قدرت و اثرات مخرب آن بر جامعه ما را در بهترین و خوشبینانه ترین تحلیل در سکون (پیشرفهای مادی مانند صنعت٬ کشاورزی٬ رفاه .....)و عقبگرد (پیشرفهای معنوی مانند اخلاق٬ دین باوری .....) فرو برده است.

در جایی فرمودید که خود انتخاب کردیم ولی فراموش کردید که ما فقط حق رای(البته این هم در باور جمع کثیری ازمردم وجود ندارد) داریم و نه حق انتخاب.

در جایی دیگر فرمودید "ما هم امروز- فردا سکان داران خرد و کلان آن هستیم، ..............می شوند گردانندگان این کشور و انقلاب" آیا این نیز جزشعاری تکراری و خالی از حقیقت "چیز" دیگری هم است؟ (2332026) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۵:۱۹
این که با نویسنده مخالفت ان هم به این شدت دارید به این علت است که این منفعت طلبی در همه ما نهادینه شده است به طوری که حتی وجودش را قبول هم نداریم و جزو حقوقمان شده است. دوست عزیز نویسنده به مثبت و منفی ها توجه نکن چراکه یک حرف درست با صدها میلیون مخالف ، غلط نشده و یک حرف غلط با صدها میلیارد طرفدار ، درست نمی شود! (2332071) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۳:۳۷
آن چه حرف درستی است که صدها میلیون نفر نادرست می دانند!؟ (2333386) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۶:۴۹
همه مشکلاتی که ذکر می کنید درست ولی ایا خودمان نباید درستش کنیم؟ باید از مریخ کسی بیاید درستش کند؟تا جالا فکر کرده ایم که خودمان ه ممسیولیتی داریم؟ یا تنها هنرمان این است که انهایی که می توانند فرار می کنند و می روند خارج و بقیه هم فقط غر می زنند و طلبکارند و خودشان جزو خرابی! (2332077) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۸:۴۵
سلام
درست نوشتید.
درست تر این است که آنهایی که فرار می کنند صورت مسئلهرا پاک می کنند.
آنهایی که می مانند یا درست عمل می کنند یا اشتباه.
آن کس که به خارج می رود هم شاید می رود بیاموزد و برگردد و کاری کند.
فعلا. (2332678) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۳۴:۲۰
حسن آقا وقتی جامعه به گونه ای برنامه ریزی شده که شما به خواسته ات نمی رسی باید آنگونه زتدگی کنی آنگونه فکر کنی که دیگران برایت می پسندندوهدایتت می کنند واگر سعی در نغییر آن داشته باشی بیگانه می شوی وترد می گردی چگونه می توان دم از ماندن وتلاش کردن زد ؟! مثلا دانشجویی که در همین جریان بورسیه ها حق قطعیش نا دیده گرفته شده آینده وتلاشش را نقش بر آب می بیند واگر بخواهد اعتراض کند با او مقابله می کنند وبا انواع تهمتها وتوهینها مواجه می شود ودر خوشبینانه ترین برخورد از او می خواهند برای اثبات حقش در لا لوی دالانهای قوه قضائیه آنقدر بتابد تا خسته وپشیمان شود !!! چه انتظاری دارید ؟! خوب می گوید زمین ملک خداست وهجرت حق مسلم من است پس می رود ! چون فردای قیامت باید پاسخگوی همان خدایی باشد که هجرت را به او پیشنهاد کرده ! (2332729) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۶:۳۰:۵۰
جناب آقای زند
با عرض سلام و احترام
چندین سال پیش(تا آنجائی که یادم می آید بیست و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب بود) در سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق سمیناری بود یکی از سخنرانان که از مدیران سازمان مذکور بود در سخنرانی خود مقایسه ای بین حکومت 50 ساله پهلوی و جمهوری اسلامی انجام داد و گفت علی رغم اینکه ما مدت 8 سال کشورمان در حال جنگ بود و بسیاری از زیرساختها کشور نابود شده بود عملکردی بسیار بسیار بهتر از حکومت پهلوی ها داشته ایم مثلا در دوران پنجاه ساله پهلوی به صد روستا برق دادند اما ما در بعد از انقلاب به همه روستاها برق رسانی کردیم در دوران پنجاه ساله حکومت پهلوی به پنجاه روستا آب رسانی شد اما ما همه روستاهای بالای بیست خانوار را آبرسانی کرده ایم در دوران پنجاه سال حکومت پهلوی... همینگونه در تمام بخشها آماری ارائه داد البته اعدادی که بنده ذکر کردم مثالی است چون اعدای را که درسمینار ارائه شد را بیاد ندارم اما همه موارد بیانگر این بود که توسعه کشور نسبت به قبل از انقلاب نوعی معجزه است! بعد از سخنرانی یکی از حاضرین به سنخران گفت آماری که شما ارائه کردید بسیار روشنگر بود و خدمات جمهوری اسلامی را نمایان می کرد اما اگر مقایسه ای بین جمهوری اسلامی و هخامنشیان انجام می داید بهتر بود سخنران که متوجه موضوع نشده بود پرسید چطور و او گفت ببینید هخامنشیان بیش 220 سال بر این مملکت حکومت کردند اما به هیچ کس برق ندادند! اما ما به همه برق دادیم! هخامنشیان بیش از 220 سال بر این مملکت حکومت کردند امام به هیچ کس تلفن ندادند اما ما به همه تلفن دادیم هخامنشیان... سخنران که متوجه طنز موضوع شده بود اعتراض کرد و گفت آقای چرا مسخره می کنی این توهین است!!!!
آیا به نظر شما توهینی صورت گرفته؟ قبول ندارید که اینگونه مقایسه کردنها مصادره به مطلوب است؟
شاید فقط شاید بتوان در حوزه های فرهنگی سیاسی اجتماعی ادعا کرد که اگر حکومت پهلوی ادامه پیدا می کرد ما اکنون وضعیت بسیار بدی داشتیم اما یقینا از لحاظ اقتصادی و توسعه و عمران شهری و روستائی وضعیت خیلی خیلی بهتر از امروز بود انکار این موضوع هم انکار بدیهیات است در ضمن نمی دانم شما چند سال دارید و چقدر از دوران انقلاب را بخاطر دارید اما واقعیت این است که بخش مهمی از علت بروز انقلاب را مسائل اقتصادی تشکیل می داد قرار بود با انقلاب مردم به رفاه و آسایش بیشتری برسند امام خمینی(ره) در سخنرانی معروفش در بهشت زهرا فرمودند شاه مملکت ما را ویران و قبرستانها ما را آباد کرد یعنی قرار بود مملکت آباد شود(جالب است که این بخش از فرمایشات اما دیگر از صدا و سیما پخش نمی شود)
حرفها زیاد است اما همینقدر بس است که گفته اند در خانه اگر کس است یک حرف بس است. از الف استدعای انتشار را دارم.
حمید منصوری (2332314) (alef-13)
 
سانسور نشه ...
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۷:۳۳:۰۸
حکومت و حاکمیت مسئول کلیه مشکلات مردم است چون سیاست های کلی اونها تنظیم می کنند . تحریم های پی در پی افزایش قیمت دلار و افزایش قیمت ها افزایش قیمت بنزین تورم گرانی همه نتیجه سیاست کلی حاکمیت است (2332381) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۱۳:۳۲
در راهنمایی رانندگی یکی از شهر بزرگ تصمیم گرفتندمدتی فقط موتورسوارانی را که از پیاده روها عبور میکردند رامتوقف و و
موتور را به پارکینگ منتقل کنند
نتیجه : بعد مدتی این تخلف به طرز چشم گیری کاهش پیدا کرد
در مرحله دوم طرح موتورسوارانی که کلاه بر سر نداشتند متوقف شدند
در مرحله ی بعدی ...
اکنون در ان شهر موتورسوارانی پیدا میشوند که از پیاده رو عبور کنند ویا کلاه بر سر نگذارند یا مرتکب تخلف دیگری شونداما تعدادشان به مراتب بسیار کمتر از قبل است
منظورم از بیان مطلب اینه فرهنگ سازی توسط اولیا ی امر شدنی , برنامه و صبر و ... نیاز دارد علاوه بر آن مخاطب باید نفع آن را بطور ملموس درک کند (2332439) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۲۹:۳۷
در عقب افتادگی امثال شما همین بس که سرعت بالاتر از 128 برای کاربران خانگی مجوز می خواهد ! (2332468) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۸:۳۳:۰۳
سلام امیدوارم الف نظر بنده را هم درج کند و مسؤولین هم به این کامنتها توجه کنند گاهی خداوند راه حلی را به ذهن یک نفر می اندازد و حال آنکه به ذهن هیچکس خطور نمی کند.

به نظر من برخی رفتارهای ما ریشه دیرینه دارد و برای برطرف کردن آن زمان زیادی لازم است. همین اروپا مردم در گذشته از فقر یاغی شده بودند و در نبود آرامش و بهداشت نیز رنج می بردند اما با گذشت زمان و مدیریت خوب ناشی از برخی حوادث سخت مثل جنگ جهانی و نیز رخداد انقلاب صنعتی امروزه فرهنگ اجتماعی خوبی دارند. البته خالی از عیب نیستند و جامعه غرب هرچند که اخلاق کاری خوبی دارند ولی مشکلات اخلاقی زیادی هم درجامعه آنها وجود دارد.
عوامل زیادی می توانند به مرور رفتار مردم را عوض کند. یکی اقتصاد سالم است. در این میان به نظر من رسانه ها و صدا و سیما نقش مهمی دارند. متأسفانه در بسیاری از فیلمهایی که در تلویزیون پخش می شود اگر برای تشویق مردم به رعایت قانون اگر چیزی نمی بینیم گاهی حتی خلاف آن دیده می شود. بعنوان مثال بر اساس قانون صحبت کردن با موبایل در حین رانندگی خلاف قانون است اما بارها در فیلمها و سریالهای تلویزیونی یا سینمایی می بینیم بازیگر در حین رانندگی درحال صحبت با موبایل است!

استفاده از کمربند ایمنی برای سرنشینان خودرو یا استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسیکلت سوراران باید در فیلمها گنجانده شود.

این فقط یک نمونه است که ذکر شد. (2332475) (alef-13)
 
کارمند جوان
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۹:۱۷:۵۲
در مورد تنبلی اشاره کرده بودید می خواهم مثالی بزنم در زمان مدرسه اگر خیلی خوب درس می خواندید و نمره خوبی می گرفتید ولی با تبعیض معلم ویا با مراقب نبودن او و تقلب، بچه تنبل هم نمره خوب یا بهتر از شما می گرفت آیا برآشفته نمی شدید
و در صورت تداوم از درس زده نمی شدید و تنبلی و زرنگی را بهتر نمی دانستید.در پایان همه را به خواندن کتاب "چرا عقب مانده ایم" نوشته محمد علی یزدی1385دعوت می کنم. (2332520) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۳۳:۴۳
1- سایت الف را از این جهت که همه افکار را منتشر می کند ، تحسین می کنم . 2- سخنان نویسنده مقاله با ملاحظاتی ، درد دل خوبی است وزمینه بحث وفکر را در بین افراد جامعه باز کرده است . مهم نیست که چه میزان از این حرفها درست است .
3- یکی از مشکلات اساسی جامعه ما در حوزه نظری اشتباه فهمیدنجایگاه دین واخلاق است.فکر جا افتاده در سطح رسمی این است که هرکه متدین است پس پایبند اخلاق است و منظورشان از دینداری پایبند بودن به شرعیات عبادی است بنا براین اگر کسی دروغ بگوید یا به عهد خود وفادار نباشد ویا حقوق عمومی را رعایت نکند ، مادامی که مقید ظاهری به شرعیات عبادی است او را از دایره دین وصلاحیت عمومی خارج نمی دانند . در واقع اخلاقیات دین را کنار گذاشته اند در حال که پیامبر ص برای توسعه اخلاق آمده است
4- اخلاق در بعد اجتماعی، به مفهوم رعایت منافع عمومی وعدالت وحفظ حقوق دیگران می باشد که در فرهنگ عمومی جامعه ما چندان جایگاهی ندارد واین فرهنگ وقتی در سطوح سیاسی عمل می کند نتیجه آن حاکم شدن هشت ساله فردی بی کفایت و آثار وتبعات رفتارهای غیر عاقلانه او است.که جبران آن ها سالها طول خواهد کشید.
5- حاصل این فرهنگ واین شیوه ها در سطح جامعه مشکلاتی است که در این مقاله واظهار نظر های صادقانه بسیاری از دوستان آمده است .
6- یک راه مقید ساختن خودمان به رعایت اخلاق اجتماعی و حقوق عمومی اسن وهمزمان فشار به حاکمیت برای اصلاح رفتار های خود است. (2332621) (alef-13)
 
مهدی اسماعیل زاده
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۴:۲۱
سلام
تفاوت مهمی که انسان ها با هم دارند در رفتارهای عادی یک موجود دو پا نیست.
انسانها هر روز بیدار می شوند و کارهایی می کنند و می خوابند و فردا دوباره این کار تکرار می شود.
تفاوت انسان ها در منابعی است که برای روش زندگی کردن از آن استفاده می کنند.
این منابع از هر خاستگاهی که باشد انسان را به همان نقطه خواهد کشاند.
وقتی انسان به اذان اهمیت بدهد و تابع خواست خدا در آن لحظه باشد و بفهمد که دارد چه کاری می کند به فرموده امام علی علیه السلام بقیه کارها را هم بدون تاخیر و بدون تعجیل و با دقت لازم باید انجام دهد.
اگر همین انسان سطحی نگر و بی اهمیت زندگی کند همان امام می گوید این آدم سهو اندیش و آطل و باطل از ما نیست و ما آن دنیا توجه و کاری به او نداریم.
حال انواع آرای باطل هم می شنویم.
یکی از این نظرات مثبت اندیشی افراطی است.
یعنی به هرچه اعتقاد داشته باشی از آن چیز جواب می گیری. حتی یک تکه سنگ به تو حاجت می دهد.
ساده اندیشی تا این حد که انسان بت و خدا را در قرن 21 یکی بداند. واقعا سنگ و انسان ناتوان و انسان متخصص با هم فرق دارند. خدا و پیامبران و امامان را که باید بیش از این تافته جدابافته دانست.
عقل و حکمت و اندیشه می گویند که ریشه بدبختی انسان در چیست، اما منصفانه می توان گفت راهنما هرچقدر می فهمد خوب تحلیل می کند و سپس راهنمایی.
تمام حرفها را در تمام زمینه های لازم راهبردی و عملیاتی زده اند که چگونه کار کنیم. باید روش را از بلندمرتبه ترین عقلها گرفت و به کار بست و خود را درست کرد.
از کسانی که می گویند کارها را با توجه و بدون تاخیر و عجله انجام بده و این را از نمازت شروع کن. یعنی از خودت.

خواستن سپس توانستن.

دین مجموعه ای از معارف نظری و عملی در سه کلان حوزه بینش (اعتقادات)، ارزش (اخلاق)، و کُنِش (احکام و تکالیف) است که از ناحیه خداوند به واسطه پیامبران، برای رفع تمامی نیازهای تمام افراد بشر آمده تا در سایه اعتقاد به آن (ایمان) و به کارگیری آن (تدین) به کمال دنیوی و سعادت اخروی برسیم. (2332663) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۰:۵۴:۲۸
ان چه سی و پنج سال پیش روی داد،، شبه انقلاب بود زیرا انقلاب تعریفی دارد که در ان چه در جامعه ی ما روی داد،،نمی گنجد، به همین دلیل به این روز افتادیم، در انقلاب ،،افراد انقلابی سر کار می ایند و در شبه انقلاب،، افراد شبه انقلابی و بیشتر،، قلابی!؟ (2332665) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۱:۲۵:۲۲
جناب زند همه چیز را گفتید یک اصل مهم را نگفتید ! ما انقلاب کردیم تا برای سرنوشتمان از میان گزینه های موجود آزادانه انتخاب کنیم ! من گفته شما در خصوص انتخابات آنجا که می گویید :

((( مملکت هشت سال گذشته می توانست در ید هاشمی باشد، در ید قالیباف یا لاریجانی باشد در ید معین و کروبی باشد یا در ید احمدی نژاد یا مهرعلیزاده، ما خودمان انتخاب می کنیم سرنوشتمان را هشت سال بدهیم در دست احمدی نژاد. مجلس می تواند در ید امثال کوچک زاده باشد در ید امثال علی مطهری باشد و یا در ید دیگران باشد. دوره های چهار ساله و هشت سالۀ سرنوشت ملت، بیشتر با رأی های سلبی برپا می شوند نه اثباتی، لذا نه پایدارند نه اصولی. یعنی اگر مطمئن شویم فلانی بهتر است چون می خواهیم رو کم کنیم به طرف مقابل رأی می دهیم. بعد هم با خراب شدن امور یقۀ انقلاب را می گیریم.)))

را قبول نداریم!! واقعیت این است که بسیاری افرادکه اقبال عموم مردم به سمت آنها است رد صلاحیت شده واصلا فرصت انتخاب شدن به آنها داده نمی شود ! کافیست شما یک نظر به تعداد رای تک تک نمایندگان همین مجلس فعلی بیندازید ! این تعداد آرا نه نشانه رو کم کنی از طرف مقابل بلکه نشانه بی رغبتی در انتخاب گزینه های تحمیلی است چرا که اکثر مردم اصولا آنها راشایسته ومناسب نمایندگی خود نمی دانند !! (2332715) (alef-13)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۲:۱۱
متاسفانه اگر تفکر بیشتر افرادی که در بالا نظر دادند و به متن انتقاد داشتند و نمیخواهند حقیقت را قبول کنند در جامعه غالب باشد که به امید خدا نیست, اوضاع کشور ما هر روز بدتر از دیروز میشد.

امیدوارم نظر مردم جامعه با افرادی که در اینجا به مخالفت برمیخیزند فرق کند که حتما هم فرق خواهد کرد چون اگر فرق نمیکرد الان مستعمره امریکا بودیم که نیستیم و نخواهیم شد. در وجود فساد شکی نیست ولی فساد برخواسته از جامعه میباشد و تک تک مردم در آن دخیل هستند یعنی حتی افرادی که فساد را میبینند و سکوت میکنند.

فساد برخواسته از جامعه ای میباشد که دولتها برخواسته از آن هستند. یک کارمند یا مدیر یا هر شخصی دیگری در بدنه دولت و قوه مجریه و قضائیه از فضا نیامده همه جزو مردم همین کشور هستند و روزی مانند شما احتمالا نظراتی مثل شما داشتند ولی وقتی به مقام رسیدند و به پست رسیدند همه چیز برایشان دگرگون شد و مطمئن هستم اکثر افرادی که در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی پست گذاشته اند اگر خودشان به موقعیت دولتی یا مدیریتی برسند, بیشتر فساد خواهند کرد.

تا زمانی که رشوه دهنده وجود داشته باشد, رشوه بگیر هم وجود خواهد داشت. به جای نق زدن بهتر است خودمون رو درست کنیم. میگویید نظام اینطوری و آنطوری, حرف همین دولت تدبیر و امید که خیلیهاتون بهش رای دادید هم در زمینه یارانه ها گوش نکردید و اکثرتون دوباره ثبت نام کردید با اینکه مطمئن هستم حقوق ماهانه اکثرتان بالا میباشد. پس بهتر است یک سوزن به خود زنید یک جوالدوز یا حتی چند جوالدوز به دولت و دیگران. (2332770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۸:۰۴:۰۳
همون یک مثبتی که خودت به خودت دادی نمایشگر طرز تفکر منسوخ شما و امثال شماست . (2334964) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۰۶:۴۱
وقتی مجلس دنبال استیضاح این وزیر وان وزیر است وافتخاراتش همین است وانگارنه انگار که مردم مشکلات دیگه ای هم دارند این از وکیل ملت !هیچ کس نمیخواد باورکنه که ماعقب افتادبم (2332861) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۰۸:۵۱
مسولان اگه تقواداشتن درست میشد (2332862) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۲۶:۵۳
تا تمام ارکان کشور از مردم و حکومت و دولت و قضا و مجلس بلا استثنا در قبال قانون و در قبال امتیازات عمومی از تریبون تا تحصیل و کار یکسان نباشند و سین جیم نشوند این عقب ماندگی و هرج و مرج ادامه دارد.

تا خودی و غیر خودی و شرایط امنیتی حذف نشود و کار مردم به مردم و قضاوت آن به خرد جمعی (بجای ارگان های ارشادی و انتظامی) سپرده نشود روز بروز بدتر هم خواهد شد. (2332880) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۲۳:۳۱:۱۰
خواهش میکنم پخش کنید،بچه که بودم هر وقت تلوزیونو روشن میکردم یا واعظی بود که از پوچ بودن زندگیه دنیوی و از بدیبها وکجیهای این دنیا میگفت،بعد پدرم که اخبار گوش میداد کشته شدن بچه ها و جوونای فلسطینیرو میدیدیم ،و برایه اینکه غربیا رو خراب کنند همش از چیزای بد میگفتن ،و برنامه ها درباره جنگ 8ساله و انقلاب میگفتن وبعد دوباره شاهد کشته شدن دوست وآشنا تویه تصادفات جادهایی بودم،همیشه با ترس و وحشت با استرس زندگی کردیم و شب که میخاستم بخابم همش به این چیزا فک میکردم که با وحشت میخابیدم،قبول دارم زندگی اصلا ائده ال نیست و نمیام بگم این چیزای که گفتم وجود نداره اما به ما یاد دادن که هر کس زودتر بمیره (مخصوصا شهید بشه)،هر کس نسبت به زندگی بی تفاوت باشه اون برندست،هیچ وقت درست آموزش ندیدیم،البته احترام زیادی برایه شهدا قائلم ومنظورم چیز دیگه ایست (2332885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۴:۴۶
چرا اینقدر غلط املایی داری؟ الف جان موضوع یک مقاله عالی می توند نوع نگارش ما باشد (2333469) (alef-3)
 
یک کشاورز
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۰:۲۱:۱۴
اقای دانشمند که فکر میکنی همه چیز را میدانی.اصلاحات ارضی را اصلا فهمیده ای یعنی چه و چه کارکردی داشت که انرا میکوبی؟یعنی گرفتن زمین از مالکان گردن کلفت و تقسیم ان بین کشاورزان. حالا کجای این کار بد است؟فقط چون پهلوی دوم انرا انجام داده شما وظیفه داری ان را بکوبی؟ (2332958) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۶:۴۰:۱۰
دروغگو دشمن خداست (2333145) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۷:۴۴:۰۴
،
پریشب وزیر محترم نفت از توان کشور برای استخراج 4.5 میلیون بشگه نفت صحبت میکند
اما بعد (( هیچ کس به این فکر نمی کند که همین نفت و تنبلی ناشی از آن چقدر ملت ما را ضعیف کرده است.))
کدام صحبتتان را باور کنیم (2333189) (alef-3)
 
امير
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۱۳:۱۷
سلام

مشكل از آنجا پيدا مي‌شه كه مي‌خواهيم صفر و يكي نگاه كنيم و مشكلات را بر دوش يك گروه بياندازيم بايد توجه كرد همه در اين مسير خطا داشته‌ايم از زماني كه كابينه انقلاب تشكيل داديم كه جوان 27 و يا 30 ساله را كرديم وزير و انتظار پختگي و پيشرفت داشيم و يا زماني كه در محيط كار از فعاليتهاي معمولي آن بخش طفره مي‌رويم اين يك طيف است كه در حال پر شدن مي‌باشد كه همگي در اين وضعيت دخيل هستيم
شايد يكي از مسائل برون رفت از اين مسير
قوه قضاييه سلامت باشد..... (2333240) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۲۶:۵۳
ازاینکه انقلاب خیلی چیزها به ما داده است شکی نیست واگرکسی بگوید نه بی انصافی کرده است . 2 ازاینکه ما قسمتی از سرنوشت خودمان وکشورمان دست خودمان است شکی درش نیست واگر کسی بگوید نه دروغ گفته است 3 از اینکه مسئولین توسط مردم انتخاب می شوند ومردم برای انتخاب آنها به هم دعوی ودشمنی می کنند شکی درش نیست اگر کسی بگوید نه دروغ کفته است 4 ازاینکه دشمنی نظام سلطه بعد از استقلال هر کشوری چندین برابر می شود شکی در آن نیست اگر کسی منکر شود معلوم است چیزی از سیاست نمی داند 5 ازاینکه خیلی از خرابی ها ناشی از انتخاب بد ما است هم شکی درش نیست 6 ازاینکه دعوی های سیاسی که موجب عقب نگه داشتن کشور می شود ناشی از عمل گروه های وجناح های سیاسی هم است شکی درآن نیست 7از اینکه بدبختی های ما هم ناشی از باندبازی و فرقه گرایی سیاسی است شکی درآن نیست 8 ازاینکه دروغ وتهمت وتوهین سرمنشاش از همین رسانه های توخالی داخلی مثل ... است باز هم نباید شک کرد. نتیجه مردم بد انتخاب می کنند سیاسیون برای منافع شخصی وباندی خود تفرقه می اندازند سایتهای خبری دروغ پردازی رایج می کنند دشمن اصلی منافع این کشور را می برد ومردم نیز یک دیگر متهم می کنند وخلاصه کشور پس رفت می کند (2333267) (alef-6)