توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 476675
عودت بیش از ۲۳ میلیارد تومان از مازاد دریافتی‌های غیرمتعارف به خزانه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۵
معاون نظارت مجلس، گزارش اقدامات نظارتی مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه اول دوره دهم مجلس از تاریخ ۷/ ۳/ ۱۳۹۵ تا ۱۵/ ۲/ ۱۳۹۶ را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، حسین مظفر با قرائت این گزارش اظهار کرد: گزارش تهیه شده مشتمل بر یک مقدمه و ۱۹ بخش است که شامل نظارت بر ابلاغ و انتشار قوانین، نظارت بر تهیه و تصویب آئین نامه‌های اجرایی، تذکرات کتبی و شفاهی به وزرا و رئیس جمهور، سوال از وزرا و رئیس جمهور، تحقیق و تفحص، نظارت بر مجامع هیات ها و شوراهای ملی و استانی، رای اعتماد به وزیران و سلب اعتماد از ایشان، گزارش های ماده ۴۹ آئین نامه داخلی مجلس، تهیه و تصویب گزارش عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط مسئولان اجرایی، دعوت مسئولان اجرایی به صحن مجلس و استماع گزارش آنان، سفرها و بازدیدهای کمیسیون تخصصی، نظارت بر انتخابات شوراها، جلسات نظارتی کمیسیون های تخصصی، انجام نظارت های کلان و راهبردی توسط معاونت نظارت، کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی، هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی است.

مظفر همچنین اظهار کرد: نمایندگان مجلس دهم در مجلس ۲ هزار و ۶۸۹ مرتبه به اعضای هیات وزیران تذکر کتبی داده‌اند که بیشترین تذکر یعنی ۴۳۵ فقره به رئیس جمهور و کمترین تذکر یعنی ۱۴ فقره به وزیر اطلاعات بوده است. ضمن اینکه از ۴۳۵ مورد تذکر به رئیس جمهور تعداد ۷۶ تذکر مربوط به عملکرد خود ایشان بوده و مابقی تذکرات در خصوص عملکرد دستگاه‌های اجرایی زیر مجموعه ایشان می باشد.

وی همچنین با اشاره به بررسی سوال از وزرا و رئیس جمهور در گزارش اجلاسیه اول مجلس گفت: مجموعا ۷۸۰ تقاضای سوال از وزرا به هیات رئیسه تقدیم شده و از مجموع سوالات ارجاعی به کمیسیون ها نیز ۱۵۲ سوال مطروحه به دلایل انصراف،‌ اقناع و یا منتفی بودن در مراحل اولیه خاتمه یافته است.

معاون نظارت مجلس خاطرنشان کرد: از تعداد کل سوالات نمایندگان وزیر راه و شهرسازی با ۹۵ سوال مخاطب بیشترین و وزیر اطلاعات با ۶ سوال مخاطب کمترین سوال نمایندگان بوده اند.

وی در ادامه بیان کرد: در اجلاسیه اول مجلس دهم ۵۸ تقاضای تحقیق و تفحص به هیات رئیسه تقدیم شده است که از این تعداد یک پرونده برای تعیین محورهای تحقیق و تفحص به نمایندگان متقاضی عودت شده و ۵۷ پرونده نیز به کمیسیون های تخصصی ارجاع شده است.

وی یادآور شد: در سال اول مجلس دهم نیز جمعا سه وزیر پیشنهادی جدید از نمایندگان رای اعتماد گرفتند همچنین جلسه استیضاح یک وزیر دیگر مورد طرح و بررسی قرار گرفت که پس از رای گیری وزیر مربوطه در سمت خود ابقاء شد.

مظفر با اشاره به انجام سفرها و بازدیدهای کمیسیون های تخصصی نیز گفت: در مجموع ۹۷ سفر و بازدید برای نظارت بر اجرای قوانین و پیگیری نزدیک امور صورت پذیرفته است و کمیسیون عمران با ۱۷ سفر و بازدید بیشترین تعداد را در اجلاسیه اول دوره دهم به خود اختصاص داده است.

مظفر با بیان اینکه نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور بر عهده مجلس است، گفت: از ابتدای تصویب و اجرایی شدن قانون تشکیلات،‌ وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران تاکنون ۴ دوره انتخابات شورای اسلامی برگزار شده و پنجمین دوره نیز در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ همزمان با انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری برگزار شد که در انتخابات سال جاری در دبیر خانه دائمی هیات مرکزی بیش از ۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم و مجموعا در دبیرخانه استان ها و شهرستان های کشور بیش از ۳ هزار نفر مشغول به فعالیت شدند که به بیش از ۲۱۵۰ نفر اعضای هیات های نظارت خدمات ارائه شد.

وی در ادامه اظهار کرد: کل شکایات وارده به کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس ۲۷۵۶ فقره بوده که طی این مدت به منظور رسیدگی به شکایاتی که در صلاحیت کاری کمیسیون تشخیص داده شده ۳۵۱۷ مکاتبه با مراجع ذیربط صورت گرفته و جهت پیگیری نامه‌هایی که در مهلت مقرر پاسخ آنها واصل نشده ۷۵۹ فقره مکاتبه انجام و ۳۹۶۶ فقره جوابیه اعم از واسطه ای یا قطعی به ثبت رسیده است.

مظفر بیان کرد: بررسی عملکرد سازمان میراث فرهنگی، ‌بررسی وضعیت قاچاق کالا و ارز، پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، بررسی وضعیت فرودگاه های کشور، بررسی علل تصادفات جاده ای، بررسی نحوه واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی، بررسی وضعیت حقوق های نجومی و طرح ساماندهی حقوق و دستمزد مقامات و مدیران و .... از اهم پرونده هایی بوده اند که در این کمیسیون رسیدگی شده و یا در دست رسیدگی است.

معاونت نظارت مجلس همچنین از عودت ۲۳۳.۶۲۷.۸۷۳.۳۵۰ ریال از مازاد دریافتی‌های غیرمتعارف توسط ۳۹۷ نفر به حساب خزانه خبر داد.
 
کلمات کلیدی : مجلس + نظارت + خزانه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.