نظر منتشر شده
۱۶۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 336175
میزان همیشه رأی ملت است
نقدی بر نظرات آن ها که رأی مردم تهران را ناشی از غرب زدگی نامیدند
احسان رستگار، ۱۳ اسفند ۹۴
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۲۸

«اصلاح طلبان ظرفیت شکست را ندارند»، «اصلاح طلبان هر وقت می بازند می زنند زیر میز»، «اصلاح طلبان اگر خود پیروز انتخابات نشوند می گویند تقلب شده و اگر پیروز شوند می گویند رای مردم درست شمرده شد». این نظرات را همه ی ما کمابیش شنیده ایم، مخصوصا پس از فتنه ی ۸۸. اگرچه قطعا تمامی اصلاح طلبان این گونه نبوده و نیستند، ولی تعداد و طیف کثیری از آنان، نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری دهم را به رسمیت نشناختند و نظام را متهم به تقلب کردند. تهمتی که همه تا سال ها پس از فتنه مستقیما هزینه ی آن را دیده اند و بلکه هنوز به طور غیرمستقیم، اثرات سوء چنین اتهام سنگینی به نظام را شاهدیم. این نقدی است که به بسیاری از اصلاح طلبان در مورد فتنه ی ۸۸ رواست. نقد وارده به طیف قابل توجهی از اصلاح طلبان، این بود که پس از شکست، بدون اسناد و مدارک، نظام را متهم کردند به تقلب و دلایلی هم که طی جلسه ای با رهبری از جانب نمایندگان ستادهای دو نامزد معترض، ارائه شد مبنی بر تقلب، عمدتا به پیش از برگزاری انتخابات و بیشتر معطوف بود به صلاحیت نداشتن نامزد
اگرچه قطعا تمامی اصلاح طلبان این گونه نبوده و نیستند، ولی تعداد و طیف کثیری از آنان، نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری دهم را به رسمیت نشناختند و نظام را متهم به تقلب کردند.
پیروز.
 
اتفاقی که بعد از انتخابات ۸۸ و در زمان شکست اصلاح طلبان رخ داد، پس از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، هیچ اثری از آن نبود. نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان به پیروزی رسیده بود ولی طیف مقابل چه آن نامزدهایی که می گفتند جریان سوم هستند و چه نامزدی که خود را نماد اصول گرایی می دانست، هیچ کدام هیچ اعتراضی به نتیجه ی انتخابات نداشتند. اگر تنها هفت دهم درصد آراء نامزد پیروز کم تر می بود، انتخابات به دور دوم کشیده می شد، اما رقبا بلافاصله پس از اعلام نتایج، به رقیبشان تبریک گفتند و اصلی ترین رقیب نامزد پیروز، عمده برنامه های اقتصادی و اجرایی خود را که توسط تیم مشاورانش آماده شده بود، به دفتر ریاست جمهوری ارسال کرد تا مورد استفاده ی دولت جدید قرار گیرد.
 
این رفتار توسط بسیاری از تحلیل گران، رجال و مسئولان از طیف های مختلف سیاسی، مورد تحسین واقع شد. مردم نیز احساس کردند تبریک گفتن آقای ناطق نوری به رئیس جمهور اسبق پس از شکست از وی در انتخابات ریاست جمهوری هفتم، تنها یک خاطره نبوده و به تاریخ سپرده نشده، بلکه هنوز هم می توان در این کشور رقابت کرد و پس از پایان رقابت انتخاباتی، پیروز انتخابات در سمت جدیدش و شکست خورده ها نیز در هر آن جا که مفیدترند، به فعالیت خود ادامه دهند.
 
انتخابات مجلس دهم برگزار شد. هیچ کس حتی خود اصلاح طلبان، پیروزی در این حد مطلق در تهران را انتظار نمی کشیدند. تهران، ری، شمیرانات، اسلام شهر و پردیس به عنوان نماد انتخابات و نماد رقابت های سیاسی و نیز به مثابه مهم ترین حوزه ی انتخابیه، برای همه ی جریانات سیاسی از دیگر حوزه ها مهم تر و حیثیتی تر محسوب می شد. نه اصول گرایان گمان می کردند این گونه شکستی در تهران برایشان رقم بخورد و نه اصلاح طلبان توقع چنین پیروزی مطلقی را داشتند؛ ۳۰-۰ .
 
افراد مهم ائتلاف فراگیر اصول گرایان، شکست را پذیرفتند و به رای مردم تهران،
مردم نیز احساس کردند تبریک گفتن آقای ناطق نوری به رئیس جمهور اسبق پس از شکست از وی در انتخابات ریاست جمهوری هفتم، تنها یک خاطره نبوده و به تاریخ سپرده نشده ...
چه به آنان باشد یا رقبای آنان - که البته وظیفه ی هر نماینده ای است - ادای احترام کردند. زیباترین پیامی که منتشر شد، سپاس نامه ی احمد توکلی بود که پس از نام خدا و ذکر آیه ی شریفه ی ۱۴۰ سوره ی آل عمران «تلک الایام نداولها بین الناس»، این گونه آغاز می شد:
 
«هم‌وطنان عزیز و بزرگوارم در تهران، ری ، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
سلام و رحمت خداوند بر شما
به تشخیص و خواست شما سه دوره به‌عنوان نماینده‌تان در مجلس شورای اسلامی انجام‌وظیفه کردم. سپاسگزارم که مرا معتمد خود دانستید و برای خدمتگزاری برگزیدید.»
و در اواخر این سپاس نامه می خوانیم:
«اکنون‌ که اکثریت شما رأی‌دهندگان و موکلان گرامی و بزرگوارم برای ایفای وظایف نمایندگی خود به چهره‌های جدیدی رأی داده‌اید و این خادم را از بار سنگین وکالت رهایی بخشیده‌اید، باادب و احترام و خلوص باطن، سپاسگزارتان هستم و برایتان بهترین‌ها و بازهم بهترین‌ها را آرزو می‌کنم و از سر تکریم قانون و اعتقاد قلبی به مردم‌سالاری دینی صمیمانه به منتخبان محترم شادباش می‌گویم.»
 
این می شود مرام اصیل یک اصول گرای اصیل؛ چه مردم او را انتخاب کنند و چه نکنند، قدردان اعتماد مردم است و به انتخاب آنان احترام می گذارد. از همان ابتدا مشخص است که مفهوم چرخش قدرت در ذهن شخصی مانند احمد توکلی، چقدر عمیقا نهادینه شده که حتی از منظر او برای اصل چرخش قدرت، می توان از سنت های الهی که در قرآن مجید آمده بهره برد! کسی اگر این پیام را بخواند، حس می کند که او از ته دل نه ناراحت است و نه خوشحال و معتقد است که مقدر الهی این بوده و الخیر فی ما وقع و چه بسا خیر او و هم فهرستی هایش، ممکن بوده در حالتی رقم بخورد جز مجلس که هم مفیدتر به حال مردم باشد و هم خود آن ها.
برخی دیگر از اصول گرایان نیز به درستی،
افراد مهم ائتلاف فراگیر اصول گرایان، شکست را پذیرفتند و به رای مردم تهران، چه به آنان باشد یا رقبای آنان - که البته وظیفه ی هر نماینده ای است - ادای احترام کردند. زیباترین پیامی که منتشر شد، سپاس نامه ی احمد توکلی بود
این گونه موضع گیری کردند که «رای مردم را نباید به خوب و بد تقسیم کرد».
 
اما در کمال تعجب، برخی با بی احترامی به رای مردم، همان اشتباهی را مرتکب شدند که برخی اصلاح طلبان در انتخابات ۸۸ انجام دادند، با این تفاوت که آن اصلاح طلبان انگشت اتهام خود را به سمت نظام نشانه رفتند و این طیف، در اقدامی عجیب، مردم را متهم کردند! بخشی از فرضیه ای که این طیف در راستای توضیح و تبیین علل شکست اصول گرایان ارائه می دهند، در ذیل می آید:
 

«وقتی در تهران بنا بر آمارهای رسمی بیشترین میزان جرایم اجتماعی، روزه خواری، طلاق، اعتیاد و ... ثبت شده، بدین معناست که این شهر بیشترین فاصله از فرهنگ اصیل دینی و انقلابی را برای خود ثبت کرده و به همین میزان طبیعی است که در چنین شهری به جای افرادی که نخستین وجهه آنها در افکار عمومی شهرت آنها به دیانت و گفتمان انقلاب اسلامی است، چهره هایی وارد مجلس شوند که در افکار عمومی بیشترین فاصله را با این معیارها و مفاهیم دارند.
...
این بدین معناست که اصولگرایان در تهران انتخابات را نه به خاطر لیست سیاسی یا شعارهای انتخاباتی، بلکه به خاطر غلبه پیدا کردن فرهنگ و سبک زندگی غربگرایانه، شبه مدرنیستی باختند.»
 
نوع دیگری در این تحلیل انحرافی و نادرست را می توان در سخنان حسین مرعشی از چهره های اصلی کارگزاران  دید.
وی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در واکنش به رای مردم در سراسر کشور می گوید: "اکنون می‌توان شاخص توسعه سیاسی ایران در تهران را 100، در مراکز استان‌ها 50 و در شهرستان‌ها 30 در نظر گرفت. ظرف 10 سال آینده توسعه‌یافتگی سیاسی به سراسر ایران سرایت می‌کند و مردم می‌آموزند به جای تکیه بر شناخت خود به سمت انتخاب بسته‌های سیاسی پیش بروند."به عبارت ساده تر وی  رای مرم (به جز تهران ) را ناشی از عقب ماندگی و توسعه نیافتگی میداند. به همین دلیل اظهارات وی نیز  نوعی توهین به مردم تلقی شد.
این اظهار نظرها از دو منظر عجیب است؛ اولی از حیث نوع و جنس نگاه به مردم و دومی استدلال و ادعاهایی که خلاف آمار و ارقام است.
 
اول- صاحبان این دیدگاهها
صاحبان این دیدگاهها از یک سو فراموش کرده اند که «میزان رای ملت است» یعنی چه؛ میزان رای ملت است چه با ما باشد و چه بر ما باشد
از یک سو فراموش کرده اند که «میزان رای ملت است» یعنی چه؛ میزان رای ملت است چه با ما باشد و چه بر ما باشد، میزان رای ملت است چه به اصول گرایان باشد، چه به اصلاح طلبان و چه به جریان های دیگری که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کنند، میزان رای ملت است، چه دیروز، چه امروز و چه فردا. برخی گمان کرده اند که این «میزان رای ملت است» فقط از حیث قانونی و حقوقی موضوعیت دارد، حال آن که میزان رای ملت است، یک وجه مهم از گفتمان انقلاب اسلامی ایران است که آن را «جمهوریت» می نامیم. یعنی اگر مردم به طیفی که به هر دلیل و با هر کم و کیف، مورد تایید جناح دیگر نبوده اند رای دادند، نه می توان آن مردم را سرزنش کرد و نه هر گونه بی احترامی یا تحقیر به آن ها رواست، چرا که ناگهان و یک شبه این تغییر اتفاق نیفتاده است و بهتر و عاقلانه تر آن است که آن ها که موفق به کسب رای لازم از مردم نشده اند ، به دنبال بررسی دلایل و چرایی آن باشند.
 
پیام رهبر انقلاب را هر کس که پیرو حقیقی خط امام و رهبری است اگر کنار آن جملات و هجمه های علیه مردم بگذارد، نمی تواند حق را به صاحب آن ایده و تحلیل بدهد.
رهبری در بخش ابتدایی پیامشان به مناسبت حضور پرشکوه مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری می فرمایند:
«خداوند دانا و توانا را سپاس که در آزمون بزرگی دیگر، ملت آگاه و مصمّم ایران را به پیروزی رسانید؛ آنان توانستند برای سی و ششمین بار از آغاز انقلاب اسلامی، در انتخاباتی سراسری، با عزم راسخ و شور و نشاط به‌یادماندنی، حضور یابند و سرنوشت کشور را در مقطع کنونی، رقم زنند؛ نمایندگان خود را برای تشکیل دو
اما در کمال تعجب، برخی با بی احترامی به رای مردم، همان اشتباهی را مرتکب شدند که برخی اصلاح طلبان در انتخابات ۸۸ انجام دادند، با این تفاوت که آن اصلاح طلبان انگشت اتهام خود را به سمت نظام نشانه رفتند و این طیف، در اقدامی عجیب، مردم را متهم کردند!
مجلس پر قدرت و پر اهمیت برگزینند و بار دیگرمردمسالاری دینی را در چهره‌ی درخشان و پر اقتدار خود به جهانیان نشان دهند.
ایران اسلامی به ملت خود می‌بالد و به استحکام مقرّراتی که این فرصتهای مغتنم را برای قد برافراشتن و تجدید قوای ملی فراهم آورده است، سر می‌افرازد.
اینجانب وظیفه‌ی خود می‌دانم که از این لبیک عمومی به فراخوان نظام اسلامی سپاسگزاری کنم و پاداش و هدایت الهی برای مردمی که این جمعه‌ی پر کار و پر شکوه را آفریدند مسألت نمایم. ...»
 
 
دوم- اگر این اظهار نظرهای عجیب، از حیث آمار و ارقام هم مورد مداقه قرار گیرند، مشخص می شود که خدای ناکرده نه مردم غرب زده بوده اند و نه عقب مانده و توسعه نیافته. بلکه سلایقشان را متناسب با نتایج و عملکردها و شرایط ، تغییر داده اند، همین.
 
آمار مشارکت مردم ایران در انتخابات دور گذشته ی مجلس یعنی مجلس نهم ۶۴ درصد بوده است، یعنی دو درصد بیشتر از انتخابات امسال. آمار مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس قبل (نهم) ۴۸ درصد بوده و در این دور، ۵۰ درصد. یعنی دو درصد مشارکت کشوری کاهش و دو درصد مشارکت در تهران افزایش یافته است. حال سوال این جاست که چطور که ۴سال قبل، وقتی همین مردم تهران به اکثریت قریب به اتفاق اصول گرایان رای می دهند،ویا  در مجلس ششم به اصلاح طلبان ، توسط همین افراد مورد تجلیل قرار میگیرند اما امروز با نوعی تحلیل طبقاتی  رای آنان مورد واکاوی نادرست قرار میگیرد؟
 
اکثر جریان ها، چه آن ها که رای آورده اند و چه نه، به رای مردم احترام گذاشته و معتقدند که مردم به هر دلیلی، اعتمادشان نسبت به طیفی کم رنگ و به طیفی دیگر پر رنگ تر شده، در تهران به یک صورت و در شهرستان ها به صورتی دیگر، در یک شهر بیشتر اصول گرایان را برگزیده اند و در شهری دیگر بیشتر اصلاح طلبان را و در برخی موارد هم مستقلین را.  اما افرادیهستند که مقصر را همیشه در هر جا جست و جو می کنند جز خود؛ سوالی که پیش می آید این است که مثلا به هر دلیل و به هر ترتیب و با هر کم و کیفی، اگر مثلا در انتخابات شورای شهر پنجم در سال ۹۶ و یا انتخابات مجلس یازدهم و یا ریاست جمهوری دوازدهم یا سیزدهم، مردم تهران به نامزدی که مورد حمایت این افراد است رای دادند، چه پاسخی به این جنس استدلال ها و تفسیر رای مردم خواهند داشت؟
 
 
کلمات کلیدی : انتخابات مجلس دهم، انتخابات خبرگان، میزان رای ملت است
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۵:۴۷:۳۲
احسنت ميزان راى ملت هست
مردم تهران غرب زده نيستند چهار ساله كه غرب زده و اهل كوفه و ضدانقلاب نميشه يه ملت (3583879) (alef-18)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۶:۲۱
این حرفها فقط برای تفرقه انداختن هست.
نصف مراکز استانها هم بیشترین رای رو به اصلاح طلبان دادن (3583984) (alef-18)
 
م
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۲:۱۸:۱۷
دقیقا علتش غربزدگیه
90 درصد کامنت ها ی مردم مقایسه ایران با غرب هست
70 درصد عکس تلگرام تهرانی ها در یک کشور غربی گرفته شده (3584553) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۱۹:۴۴:۰۳
شما چند سالته عموجون؟!!!
چقدر طول کشیده تا عکس تلگرام 70 درصد تهرانی ها در یک کشور غربی رو ببینی و بشمری؟!!!! (3598107) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۲:۳۶
کجا کجا ؟!
نصف مردم تهران که رای ندادن
اونایی که رای دادن ٫بیش از نصف شون به سر لیست اصلاح طلبان رای ندادند.

اصلاح طلبان در تهران اکثریت مطلق ( نصف + 1) را نیاورده اند بلکه اکثریت نسبی را کسب کرده اند.

طبق اطلاعیه شماره 99 وزارت کشور تعداد آرای صحیح در تهران 3.246.991 میباشد.


تعداد آرای منتخب اول تهران، آقای محمد رضا عارف 1,608,926 میباشد.

بر خلاف تلقی که بوسیله جار وجنجالها توسط رسانه ها ایجاد شده ، فقط 49.55درصد از رای دهندگان تهرانی به آقای عارف رای داده اند.

♦️این یعنی اینکه بیش از نصف مردم تهران
علی رغم دابسمش ها
علی رغم پیام های ویدیویی
علی رغم بیانیه های فراوان
علی رغم سروصداهای عجیب رسانه ای
رای ندادن وهمونایی هم که رای دادن نصفشون به عارف سر لیست اصلاح طلبان رای ندادند.

هرکی به تهرانیها گفته مردم کوفه وانگلیسی وغیره اشتباه میکنه . چون بااین همن تبلیغ اصلاح طلبا فقط این مقداربهشون رای دادن (3584816) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۴:۰۰
تعدادی از منتخبین در فهرست حامیان دولت به این نکته اعتراض کرده‌اند که چرا ما را انگلیسی لقب می‌دهید، اما نمی‌گویند چرا خودشان و هم قطارانشان مواضع ضد استکباری و انگلیسی اخذ نمی‌کنند؟ در ایام انتخابات شاید از بیم ریزش مقداری از آراء اعلام موضع نکردید؛ حال که دیگر انتخابات تمام شده نمی‌خواهید مرزهای خود را با دشمنان مردم ایران مشخص نمایید؟ (3584892) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۲:۱۶:۴۴
اين حرف شمابه اين معني است كه مردم به افرادي كه انگليسي هستند رأي مي دهند كه اين خود توهين به مردم است. (3585421) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۰۲:۳۴
احسنت ! تازه نویسنده فراموش کرده که دموکراسی یعنی اصلاح طلبان رای بیارن... اگر غیر از این باشه تقلب شده ! یعنی حتی اگر در انتخاباتی 85 درصد شرکت کنند ولی اصلاح طلبان با 11 میلیون رای شکست بخورند تقلب شده اما اگر در انتخاباتی 72 درصد شرکت کنند و اصلاح طلبان با 260 هزار رای پیروز شوند ، مردم نشان داده اند که کشور باید چگونه اداره شود ! (3586053) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۴:۰۶:۵۲
چرا مسئولیت اشتباهات خودتان را قبول نمیکنید؟ آقای زاکانی باید حداقل شش ماه قبل از انتخابات، مسئله صرافی فریدون را مطرح میکرد. آقای توکلی باید برای کلید روحانی هم، روز شمار میگذاشت تا مردم به صداقت رفتارش شک نکنند. آقای نادران، به جای حرفهای نامربوط، کمی زودتر انتقاداتش را شروع میکرد. در زمان دکتر احمدی نژاد، بخاطر باخت تیم فوتبال، میخواستین وزیر را استیضاح کنید، ولی حالا دولت صندوق توسعه توسعه ملی را خالی میکند و شما بهش لبخند میزنید؟؟؟ خوب از مردم چه انتظاری دارید؟ کاملا مشخص بود که یا با دولت دستتون توی یک کاسه هست و یا دستتون آلوده است و مجبور به سکوت هستید. برای همین هم رای نیاردید چون در حق مردم، نامردی کردید هم الان و هم دوره دکتر احمدی نژاد. (3586062) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۵:۲۰
رئیس‌جمهور محترم پیام مردم استان های دیگر از جمله خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، همدان،‌ قم، البرز، کرمانشاه،‌ خوزستان و... را نیز بشنوند.
رای مردم استان‌های غیر از استان‌های مورد نظر ایشان خیلی گویا بود. (3585084) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۵:۴۲
آقای روحانی اگر به قول خودتان الان دیگر دولت و مجلس برای خود شماست خدا وکیلی از این به بعد بیکاری و تورم را گردن کسی دیگر نیندازید. بیایید برای مردم فکری و کاری بکنید. (3585085) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۶:۰۲
به عنوان یک شهروند تهرانی از شهرستانی‌ها بابت بی‌ادبی آقای مرعشی از حزب کارگزاران عذرخواهی می‌کنم. حقیقت امر این است که شهرستانی‌ها در آزمون انتخابات سربلند بیرون آمدند. افرادی که اختیار زبان خود را ندارند و از ادبیات آپارتاید استفاده می‌کنند بویی از دموکراسی نبرده‌اند ضمن اینکه آقای مرعشی تهرانی نیست و حق ندارد از قول تهرانی‌ها حرف بزند. ایشان اهل یک روستا از توابع «کشکوئیه» است که «کشکوئیه» یک بخش از شهرستان رفسنجان است و رفسنجان یکی از شهرهای استان کرمان است. (3585089) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۶:۱۶
توهین مرعشی از اعضای ارشد حزب کارگزاران به مردم شهرستان‌ها حرکت زشت و پدیده تکراری از این دست افرادی است که به هنگام شکست از هیچ‌گونه پلشتی فروگذار نیستند، یک زمان در قالب افروختن آتش فتنه و هزینه‌سازی برای کشور و زمانی در قالب توهین به مردم. (3585090) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۶:۳۳
جا داشت اصلاح‌طلبان به خاطر برگزاری انتخابات سالم تشکر کنند نه اینکه حالا که شرایط آتش زدن سطل‌های زباله مهیا نیست امثال مرعشی به مردم فهیم و رشید شهرستان‌ها توهین کنند. (3585091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۶:۴۹
آقای مرعشی به ما شهرستانی ها که به اصلاح‌طلب‌ها رای نداده‌ایم تهمت عقب‌ افتاده زده است. اولا به شهرستانی بودن خود افتخار می‌کنیم، ثانیا از اینکه با رای خود به اصول‌گرایان، آمریکا و انگلیس و عوامل آنان در داخل کشور را نقره داغ کرده‌ایم خوشحالیم و به این کار خود افتخار می‌کنیم. (3585093) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۷:۴۱
پیروز این انتخابات ملت فهیم و با غیرت ایران اسلامی است که با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و به حمایت از این رهنمودها پای صندوق‌های رأی حاضر شد و به افراد موردعلاقه خود برای حراست از نظام اسلامی و صیانت از قانون اساسی رأی دادند و کمترین انتظارشان رفع معضلات اجتماعی و مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی است. مردم هیچ‌گاه اجازه نمی‌دهند دشمنان مستکبر و نوچه‌های داخلی آنان رأی‌شان را مصادره به مطلوب نمایند. (3585098) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۸:۱۵
آقای رئیس جمهور با ملاک قراردادن رأی تهرانی‌ها به اصلاح‌طلب‌ها گفته است مردم با این رأی خود خواستار عدم مخاصمه با جهانیان شده‌اند. اولاً ملت ایران هیچ زمان با جهانیان جنگ نداشته و ندارد ثانیاً اگر منظور ایشان از جهان آمریکا می‌باشد این آمریکا بود که جنگ 8 ساله را به ایران تحمیل کرد. چقدر خوب است ایشان قبل از صحبت چند دقیقه‌ای فکر کند تا بعد در صدد اصلاح اشتباه خویش برنیاید. (3585100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۸:۲۹:۱۵
واقعا به نکته خوبی اشاره کردید. تهران تنها شهری نیست که اصلاح طلبان صددرصد پیروز شدند. یک مدت لیست انگلیسی بود حالا شد تهران و شهرستان! (3585178) (alef-18)
 
شهروند
۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۰۹:۱۱:۴۸
البته در یک رقابت نا برار که شاهد رد صلاحیت اصلاح طلبان در سرار کشور بودیم پیروزی بزرگی نسیب ملت شد...ضمن اینکه در بسیاری از شهرهای کشور رقابت بین اصول گراها و مستقلین بود و کاندیدای اصلاح طلبی وجو نداشت. (3589112) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۵:۱۹:۴۴
خیلی شهرها این اتفاق افتاده یزد هم بوده (3589941) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۹:۳۵
شاید برخی مردم در سال 88 اشتباه کردند اما به نظر من مقایسه عکس العمل اصولگراها و اصلاحطلبها اصلا درست نیست، مهمترین دلیل این است که اصولگراها همیشه خود را جزئی از نظام دانسته و به نظام اعتماد دارند. (3584165) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۶:۰۵:۵۸
اعتماد برخی اصولگراها به نظام رو هم توی انتخابات مجلس ششم دیدیم. (3585005) (alef-13)
 
س
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۰:۳۷:۴۴
ولی به مردم اعتماد ندارند، از رد صلاحیت ها مشخص است (3585820) (alef-13)
 
nejatemelat
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۱۵:۳۰
🔵سناریوی کوفی برای لاپوشانی گاف مرعشی!

روزنامه ها و کانال های مختلف جریان حامی دولت در یکی دو روز اخیر در حالی برای "کوفه" خواندن تهران گریبان چاک می کنند که یک سرچ ساده در موتورهای جستجو نشان می دهد چنین حرفی به هیچ عنوان از جانب هیچ چهره شاخص اصولگرایی مطرح نشده و اختراع خود رسانه های دولتی می باشد.
به نظر میرسد پس از گاف حسین مرعشی عضو مرکزیت حزب کارگزاران در طرح این مطلب که شهرستانیها به دلیل توسعه نیافتگی به اصلاح طلبان رای نداده اند، چهره ها و رسانه های حامی دولت درصدد برآمده اند تا با طرح یک ادعای خودساخته و نسبت دادن آن به اصولگرایان، بار روانی و سیاسی سخنان مرعشی را از روی خود کم کنند. (3584246) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۲۷:۳۲
این جماعت با فرار به جلو صحبت های مرعشی را پیراهن عثمان کرده اند.
اینکه مثلا بگوییم در فلان استان فرهنگ فلان کار (مثلا مصرف آب یا تفکیک زباله یا هر چی) توسعه نیافته یعنی آنها عقب مانده و بی شعور هستند؟! یا کلا از هیچ جا نباید انتقاد کرد که به مردم آن منطقه بر نخورد؟ (مثلا اگر بگوییم فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب در کرج توسعه نیافته، به آنها توهین کردیم و باید عذرخواهی کنیم!)

مرعشی بیراه هم نگفته. تا زمانی که ساخت بیمارستان و خرید تضمینی از کشاورزان را معیارهایی برای خوب بودن نماینده شهرمان بدانیم یعنی اصلا کارکرد مجلس و دلیل رای دادنمون را هم نمی دونیم. حالا این رای دهنده می خواد به اصول رای بده یا به اصلاح. توی بعضی مناطق مردم فکر می کنند که نماینده را برای مسابقه (بودجه کشی) به مجلس می فرستند تا بودجه عمرانی بیشتری برای شهرشان بیاورد!

شما دیدی که مردم تهران یقه نمایندگان خود را بگیرند که چرا متروی خط 6 را زودتر افتتاح نمی کنید یا چرا برای آلودگی یا ترافیک فکری نمی کنید؟! هرچند که مجلس بطور غیر مستقیم در بهبود این مسائل تاثیرگذار است، اما تهرانی ها خوب فهمیدند که کار نماینده "قانون گذاری" است و بیشتر به گرایشات سیاسی رای می دهند.

دوم اینکه معیار رای دادن به نماینده باید اول نگرش آنان نسبت به مسائل کلان و منافع ملی باشد و در وهله دوم منافع استانی و منطقه ای. (3584712) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۹:۴۷
دوست عزیز همینه که هست رای ماست دلمون میخواد برای هر کسی که خواستیم باشه (3584834) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۰۴:۳۳
اصطلاح "عقب مانده سیاسی" توهین به فرد نبوده بلکه یک تحلیل اجتماعی (شهرستان) است. دلیل آن هم این نیست که چرا به اصلاحطلبان رای نداند، بلکه تفاوت میان انتخاب "حزب" و انتخاب "فرد" است. (3584907) (alef-13)
 
هم وطن
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۸:۴۴
سلام علیکم
آقای یامین پور هم توهین به فرد نکرده بلکه یک تحلیل اجتماعی کرده اند (3585783) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۶:۱۹:۲۱
سلام اتفاقا مرعشی گاف نداده به حقیقتی اشاره کرده که در شهرهای کوچک درست است در شهرهای کوچک رای بر اساس فامیل و طایفه و نسبتهای اینچنینی است و امکان ندارد در یک شهر کوچک مردم مثلا دایی خود را رها کند و به خاطر منافع ملی و دینی به فرد اصلح تر رای دهد و این دقیقا نشاندهنده عدم توسعه سیاسی است (3586199) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۲:۳۰:۵۸
من یه مستقلم وشهرستانیم هستم ازهمه هم معذرت میخوام ولی هرکی گفته مردم تهران مردم کوفن بنظرمن درست گفته .
دیروزتو اکثرسایتها سابقه زنانی که ازلیست تهران رای اوردن گذاشته بودن
خودتون سرچ کنین ببینین . من د هنم واموند دونفرشون معلم ساده هستن . یکیش به خاطرباباش اسمش تو لیسته . دونفریه استاددانشگاه معمولین تو رشته های که زیادمهم نیست فقط خانم مافی یه زمانی فرمانداربودن
سابقه بقیه اقایون نماینده تهرانم نگاه کردم اونم سرچ کنین ببینین
به جز عارف مطهری جلالی بقیه سابقه درخشان خاص چشمگیرنداشتن .

اینا کجاو اقای توکلی وخوش چهره وسبحانی نیا کجا ؟!
اینایی که شما تهرانی ها رای دادین بدرد شورای شهر یه شهرستان دورافتاده میخوره نه نماینده تهران تومجلس
شورای شهرتهران نمایندههاش صددرجه بالاترازاینان

من یه سوال میپرسم ازتهرانیها چرانبایدبه شمابگن مردم کوفه ؟! وقتی شمااقای توکلی روانتخاب نکردین به جاش مثلا یه معلم ساده روانتخاب کردین ؟
توهین نمیکنم به معلم ولی معلم سقفش نهایت کلاس ۳۰ نفرواداره کرده وتفکرش این مقداره نه نماینده ۸ میلیون جمعیت ونه نماینده مجلس یه کشور ۸۰ میلیونی
فردا که بودجه وبرنامه پنج ساله و چندتاطرح اقتصادی تومجلس میاد کی باید اشکلاتشو برطرف کنه ؟!
نمایندهای تهران خیلی ضعیفن ! الان نمایندهای شهرستانهای دورافتاده تخصصش وسابقش صددرجه بالاتره درصورتیکه قبلا برعکس بود
نمیخواستین اصولگراها رای بیارن حداقل دوتا ادم قوی انتخاب میکردین . (3584582) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۱۰:۲۴
در تهران از بدترین تا پرهیزگارترین انسانها زندگی میکنند .
تهران مملو از انسانهای شریف و انقلابی است . حرکت اخیر تهران به عنوان ام القرای اسلامی درسی بود انقلابی برای عبرت دیگران .
انقلابی واقعی با هیچکس . تکرار میکنم با هیچکس عقد اخوت نبسته . با هر کسی که در مسیر اندیشه امام قرار دارد و پیرو قانون اساسی باشد همراه بوده و راه خود را از کسانیکه خود را قیم ملت بپندارند و یا آراء آنان را زینتی تلقی نمایند جدا میکند .. (3584675) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۱:۳۴
انتخابات در تـــــــــــهــــــــــران عزیز

1.دور اول در تهران1384(ریاست جمهوری)

احمدی نژاد84 در تهران 1،500،829
هاشمی84درتهران1،274،276
2.دور دوم در تهران
احمدی نژاد_۲،۱۷۴،۷۳۴
هاشمی_ ۱،۳۹۰،۸۳۹

سالهای بعد:

احمدی نژاد سال 88 استان تهران : 3.9 میلیون
موسوی سال 88 استان تهران : 3.4 میلیون
روحانی سال 92 استان تهران : 2.4 میلیون
روحانی سال 94 استان تهران (خبرگان): 2.2 میلیون
عارف سال 94 شهر تهران: 1.6 میلیون

مدعیان اصلاحات از رای تهرانی ها جو گیر نشید این امار محض اطلاع بود!!!!!!
دیگران هم فحش ونفرین نکنین تهرانیهارو
اکثرتهرانیها خیلی هم ادمهای خوبی هستن . (3584885) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۰۲:۱۴
اتفاقا به همون دلیلی که در متن عنوان کردید مردم تهران را محل نقد میدونم. اینکه در هر شرایط قربون صدقه مردم برند. مردم تهران مدت به مدت یک مسیر برای کشور تعیین میکنند. و به راحتی تحت تاثیر رسانه ها و جو سازی ها قرار میگیرند. هشت سال پیش یکی نفر از لیست یاران خاتمی موفق به کسب حداقل آرا نشد و این لیست که مورد حمایت آقای خاتمی بود مورد بی اعتنایی مطلق مردم تهران قرار گرفت. همین مردم تهران یک بار در انتخابات مجلس ششم به هاشمی رفسنجانی یک بی اعتنایی مطلق کردند. و امسال چند دختر و پسر جوان تنها و تنها به خاطر حضور در یک لیست مورد حمایت خاتمی رای میارند و کاندیداهای نخبه و توانمند از رفتن به مجلس بازموندند. لیستی که حتی یک اقتصاد دان نداره. دقیقا چرا؟ چرا همیشه باید تهران سرنوشت کشور را تعیین کنه؟
ضمنا آقای مرعشی ادعا کرده مردم تهران به یک بسته رای دادند!
میتونم از تهرانی ها بپرسم دقیقا و به طور مشخص محتوای این بسته چیه؟ خواهشا تحلیل ها و تصورات خودتون را نگید. شعار هم ندید. فقط عین این محتوای بسته را به من بگید. (3584904) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۷:۴۱:۴۱
باز هم دارید بیراهه میروید
کی میخواهید عبرت بگیرید و واقع بین باشید؟
این یک واقعیته که هنوز بسیاری از شهرستانها قومیت و طایفه گرایی مقدم بر تقسیم بندی جناحیه
برای همین جناحها تلاش میکنند از نفرات معتبر اقوام یار گیری افراد همفکر سیاسی کنند
حالا مرعشی یار گیری سیاسی از قوم گرایی را بعنوان توسعه سیاسی قبول نداره شده توهین!
این تحلیل توسعه سیاسی کجا و خس و خاشاک و سوسول و ضد انقلاب و نفوذی و غربزده و کنایه انگلیسی و کوفی کجا !!! (3585708) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۰:۵۳:۵۸
مردم تهران هم انتخابات ریس جمهوری هم مجلس ، گل کاشتند
دم همه بچه تهرونی ها گرم ، دوستون دارم خیلی زیاد (3585346) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۲۶:۲۴
عزیزجان فردا که خواستن دوتاطرح اقتصادی بدن وبودجه سالانه بررسی کنن هیچ کس بلدنبود که بفهمه چه به چیه . هیچ کس بلدنبودبررسی کنه میفهمی مردم تهران چه گلی کاشتن ! اونوقت بیابگو دمت گرم دمت گرم

الان به جای اقای توکلی مصباحی مقدم ونادران که تو مجلس قبلی بودن شما کیو فرستادی داخل مجلس ؟! (3585377) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۲:۲۹
حرف آقای مرعشی بسیار کارشناسی و اصولی هست
شما چرا توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی اقتصادی رو راحت قبول میکنید
ولی با اصطلاح توسعه یافتگی سیاسی مشکل دارید
این تحلیل خودش نوعی سو استفاده از احساسات مردم است (3585403) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۶:۴۳:۳۳
ملاک توسعه یافتگی اصلاح طلبان نیستند بلکه آرمان امام خمینی است که ملت را ازبند رقیت نجات داد.ملاک توسعه یافتگی آرمان ولایت فقیه است که سد راه خائنانی است که می خواهند بردگی استکباررا بازتولید کنند.هم تهرانی ها هم شهرستانی ها یکپارچه علیه استکبارند ورای به هر گروه دلیل بر توسعه وعدم توسعه نیست.این دوگانه سازی هاست که نشانه بربریت وعقب ماندگی سیاسی است. اصلاح طلب واصولگرا و...به دنبال عزت ملی است ونگاه طبقاتی ندارد.هرکس وحدت ملی را خدشه دار کند عقب ماتده سیاسی است که نا آگاهانه آب به آسیاب دشمن می ریزدالبته اگر مامور نباشد (3585665) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۰:۱۵:۳۱
اصلا بخش نمایندگان نیست .بحث لینه بی بی سی گفته به سه تا از فقها رای ندین و رای ندادن.مردم کوفه چطور بودن؟در مورد کردم کوفه چی میدونید؟هر کی میگه مردم کوفه انگار فحش بهشون دادی.مردم کوفه در بسیاری از موارد بسیار بهتر از مردم ما بودن.نمازشون هیچوقت ترک نمیشد.اما چی شد ک تبلیغات منفی مثل بعضی افراد داخلی باعث شد فردی مثل علی امام زمانشونو انتخاب نکنن.جناب الف بهتر جای این حرفا یه جریان شناسی مردم کوفه بری (3585550) (alef-18)
 
سیدعلی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۸:۱۳:۰۹
دوست عزیز اینقدر دستپاچه شدی که کلی غلط املایی و انشایی داری! ببین عزیز من خیلی ها قبل از حرف بی بی سی کاندیدا یا حزب مورد علاقه خود را اتخاب کرده بودند ، چرا باید به خاطر حرف او از اتنخاب خود برگردند؟ اگر بی بی سی می گفت به این 3 نفر رأی بدهید ، آیا اصولگرایان حاضر بودند از رأی به آنان خودداری کنند تا خلاف خواسته انگلیس عمل کرده باشند؟ مطمئنا خیر ، بلکه می گفتند : ببینید این 3 نفر چقدر خوب هستند که نزد دوست و دشمن احترام دارند! نمونه اش را قبلا شاهد بوده ایم ، پس لطفا سفسطه نفرمایید. (3585731) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۹:۱۵
بی بی سی نگفت به این سه نفر رآی ندهید بلکه گفت از نظرات مطرح در فضای مجازی وشبکه های اجتماعی به نظر می رسد که مردم تصمیم دارند به این سه نفر رای ندهند.ولی اگر هم گفته باشد چرا باید مردم به حرف رسانه داخلی گوش ندهند وبه رسانه بیگانه گوش بدهند، یکبار هم که شده بهتر است احتمال اشکال را در خود ببینیم ."" آینه چون نقش تو بنمود راست خودشکن آینه شکستن خطاست "" (3585866) (alef-13)
 
محمد مرتضوی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۶:۴۷:۵۵
این تحلیل ضمن زیبایی نسبی اصلا قابل قبول نیست. بنظر من تهران هم هنوز نمره 100 براش زیاده من حداکثر نمره تهران را 70 میدونم. دوست داشتم آقای توکلی هم وارد مجلس میشوند همانطور که آقای مطهری وارد شدن، چون در مدتی که اصولگرایان ناجوانمردانه به افراد و گروههای مختلف میتاختن ، آقای توکلی و مطهری به حق و بطرز شایسته ای از حقوق ملت دفاع کردند،
آقای توکلی در موارد زیادی از اصلاح طلب ها اصلاح طلب تر هستند البته با روش خوب و پسندیده البته اینجانب خیلی از عقاید ایشان را قبول ندارم اما قابل احترام هستند
و اما رای دادن بصورت لیست کاری بسیار پسندیده هستش و چون انتظار بر این است که توسط حزب متبوعش کنترل شود
باید در کل کشور با رای دادن به لیست ، انتظارات خود را از احزاب مطالبه کنند ، و با این شیوه راه برای سو استفاده از گروهی حراف که با احساس مردم بازی میکنند گرفته خواهد شد . (3586220) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۶:۰۶:۰۵
دوستان توجه بفرمایند که در انتخابات مجلس درصد مشارکت تنها شاخص حضور نیست بلکه میانگین ارای منتخبین هم نشان دهنده اقبال مردم به کاندیداهاست. تمام کاندیداها در این دوره در مرحله اول و بالای یک ملیون رای آوردند این بدین معنی است که مردم اقبال کردند و این را مقایسه کنید با ارای دوره ی قبل . من خودم در دوره قبل با ناراحتی شرکت کردم و تنها به علی مطهری رای دادم ..... (3583882) (alef-18)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۷:۰۴
نمی دانم یک مسئله کاملا آزموده شده و واضح و غیرقابل تردید را چرا در تحلیلهایی بسان همین نویسنده محترم مطلب سایت "الف" نادیده گرفته و متاسفانه با صغری کبری چیدن در پی تحلیل مسائل هستند؟؟؟!!! شما دوست کامنت گذار گرامی به درستی اشاره کردید. اگر احراز صلاحیت دهندگان شمار بیشتری از طیف اصلاح طلبان و بالاخص افراد شاخص این طیف را احراز صلاحیت می کردیند آن وقت یک بار دیگر بر همگان معلوم می شد که مفهوم مشارکت و نرخ مشارکت تا چه میزانی می تواند افزایش یابد. بسیار جای تعجب دارد با وجودی که در انتخابات دوره دهم آرای اکثر منتخبان مجلس نهم در این دوره میزان محبوبیت شان نزد موکلانشان(بالاخص در شهر تهران) مشخص گردیده است هنوز از آمار و ارقامی استفاده می گردند که بهیچوجه تفاوت بنیادین فرضا انتخابات دوره نهم با انتخابات این دورهیعنی دوره دهم) را نشان نمی دهند. بسیار تفارت است میان راه یافتگان و آرای مکتسبه دوره نهم مجلس در شهر تهران با راه یافتگان و آرای مکتسبه دوره دهم آن و نمی دانم چرا صرف نمی کند که این تفاوت بسیار آشکار و معنادار(به قول ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران - جناب آقای دکتر روحانی) را بر زبان رانند و یا در باصطلاح تحلیل های شان بنویسند! صحبت از 62 درصد یا 60 درصد و ارقامی نزدیک به اینها و امثالهم فقط و فقط می تواند لاپوشانی کند علت و ریشه شکست قابل توجه طیف مقابل را در انتخابات اخیر مجلس بالاخص در شهر تهران و سایر کلانشهرهای ایران و امیدوارم نویسنده محترم مطلب بالا بیش از اینها به خودشان شهامت و شجاعت لازم برای تحلیل و ارائه مطلب در سایت وزین "الف" را بدهند و تقریبا حدود نیمی از مطلب شان را با مقدمه گویی و حاشیه پردازی پر نکنند و از اول به اصل مطلب بپردازند که واقعا ارزش چند بار خواندن را هم حتی داشته باشد و نه چنان در کش و قوس این و آن قرار گیرند که اصلا معلوم نشود که تیتر انتخابی برای مطلب شان کجا و متن مطلب شان کجا؟؟؟!!! و اما جهت اطلاع شما کامنت گذار عزیز و خوش فهم هموطنم باید بار دیگر خاطر نشان کنم که مشخصا در شهر تهران بسیاری افراد همچون این حقیر در دوره گذشته و دو دوره قبل از آن یا مطلقا شرکت نکرده ایم و یا در صورت شرکت به تعداد بسیار انگشت شماری از کاندیداها توانسته ایم رای بدهیم و این جان کلام است و بس. (3584479) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۱:۲۶
منم اون دوره با اکراه شرکت کردم و به مطهری و کاتوزیان رای دادم.این دوره دلم میخواست کاتوزیان هم میبود... (3584658) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۶:۱۰:۰۵
سلام. ممنون از تحلیلتون. پس رئيس جمهور اسبق چی میشه این وسط؟ حضرت آقا سخنرانی کردنو مثل همیشه مردم رو دعوت به مشارکت کردند و فرمودند لیستی رای میدن. رئيس جمهور اسبق این دوره کلیپی منتشرکردن و همینا رو گفتن.
مگه دوره های قبل حضرت آقا نمیگفتن مشارکت کنید. پس چرا یهو این دوره آمار بالا رفت؟ این در واقع لبیک گفتن قشر خاصی در تهران به جناب رئيس جمهور اسبق (منظورم از قشر خاص اصلاح طلبان نیستن ) ، همون قشر خاص دوره های قبل در انتخابات شرکت نمیکردن و این دوره بخاطر کلیپ منتشر شده اومدن رای دادن. و همین قشر خاص اگه لیستشون رای نمی آورد اعتراض میکردن و به خیابونا میومدن. (3583885) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۶:۳۲:۲۳
آمار مشاركت در تهران دو درصد افزايش داشته. كدوم افزايش؟كدوم يهو؟يعنى كليپ اون آقا كلا دو درصد مشاركت رو افزايش داده. حالا ليستى رأى دادن به اصلاحطلبها بحثش جداست. (3583890) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۰۱:۲۹
همون طور که یکی از عزیزان در نظرشون نوشتند، میزان مشارکت آنها معیار نیست، نگاهی کنید به میزان رای هر یک از نامزدها... درسته که مشارکت فقط دو درصد بیشتر شده، اما آیا رای نامزدها قابل مقایسه با دوره قبل هست؟! (3583908) (alef-18)
 
اصغر قاسمی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۱:۳۲
اقای با انصاف دور قبل اقای اقا تهرانی با چند رای نماینده تهران شد امان از حافظه های این اقایون فراموشکارمتعصب احساسی (3584839) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۵:۲۹
خودت فهمیدی چی گفتی ؟رئس جمهور اسبق احمدی نژاد بود .خودسانسوری الحق که نهادینه شده. (3584036) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۴۷:۲۳
امین جان دلبندم آقای احمدی نژاد رئیس جمهور سابق بود به قبلی اون می گن اسبق!!!!!!!!! خودسانسوری ؟؟؟؟!!!!! (3584751) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۷:۲۳
گفت "اسبق" نگفت "سابق"! (3584827) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۳۱:۱۷
مجید جان! احمدی نژاد رئیس جمهور سابقه، اسبق خاتمیه ببم جان!!!! (3584962) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۳:۰۶:۴۷
با سواد!
سابق میشه احمدی نژاد! (3585477) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۰۰:۱۷:۳۸
کدوم آمار بالا رفت...چی به خودتون گرفتید......دوره قبل تو کل کشور 64 درصد امسال 62 درصد مشارکت بود....تو تهران دوره قبل 48 درصد و امسال 50 درصد.......مشارکت مردم رو الکی مصادره نکنید خواهشا (3586736) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۳۸:۵۰
پس نیازی به برگزاری انتخابات نبود طبق نظر آقا رقیب رو مفرستادید به مجلس خبرگان - این نظر شما دقیقا توهین به رهبری که مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت می کردند هست و هم اینکه توهین به شعور ملت
رهبری چنین نظری ندارند ایشون هدف اصلیشون افزایش مشارکت مردم بود.اصلا هم منظورشون این نبود که به آقای هاشمی و لیستش رای ندن.به نظرم همون که در مورد سخنرانی رهبری در این مقاله توضیح داده شده درسته (3583946) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۳۹:۰۲
چون سفارت باز شده دیگه .انگلیس نفوذ کرده.روی ذهن مردم و تصمیم مردم تاثیر میذازه (3583947) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۳:۱۲
این انگلیسی بودن لیست یه کار غیر اخلاقی از طرف قسمت برخی های اصول گرا ها بود که خود این کار باعث ریزش ارا انها و انسجام بیشتر در طرف مقابل شد (3583959) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۰۰:۵۲
رهبر معظم انقلاب فرمودند که اگر با من هم مشکل دارید بیائید و رای بدهید. این جواب سوال شما است. (3583992) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۲:۱۴
فرمودند اگر با نظام مشکل دارید (3584148) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۹:۴۲
گفتند اگر با من یا نظام مشکل دارید (3584489) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۳۰:۵۸
من فکر می کنم باید تصویر درستی از جامعه ایرانی برای مسئولین کشور ترسیم بشه که در خلا نظر ندهند (3584044) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۴:۱۵
چرا رهبرى را تضعيف ميكنيد مردم به يك عده كه از هزار لاى فيلتر وزارت كشور و شوراى نگهبان رد شده اند و گفته شده كه اينان صلاحيت دارند راى دادند ، نهادهاي نظارتي كه حتي حجت الاسلام سيد حسن خميني كه صلاحيتش را تاييد نميكنند ، و بسيارى ديگر .... مردم هوشيارانه و آگاهانه و خردمندانه و موقع شناسانه در انتخابات شركت كردند و راى دادند و انشاءالله نتيجه آن خير باشد براى اين ملت ، شما و بنده و همه از حالا به بعد بايد از اين نمايندگان بخواهيم كار كنند و بيشتر هم كار كنند ، و در پي حل كارشناسانه و واقعى و درازمدت مشكلات عديده كشور باشند . كمتر شعار بدهند و بيشتر عمل كنند ، منافع و مصالح نظام و ملي و ملت را بر منافع حذبي و جناحي ترجيح بدهند ، ساده زيست باشند و ساده زيستي را ترويج دهند ، جلوي تملق و رياكاريها بايستند و فرهنگ ريا و تملق را ريشه كن كنند ، شجاع و منصف باشند ، و از تريبون مجلس مشكلات كشور و مطالبات بحق مردم را بخواهند ، و به دولت كمك كنند ، جلوي تورم و گرانيها را بگيرند بخصوص در امر مسكن كه بررگترين هزينه خانوار را در بر ميگيرد ، از سفيد نمايي و سياه نمايي خودداري كنند و حقيقت نمايي نمايند ، همه كارها را براى رضاى خدا و خلق خدا انجام دهند ................ اگر چنين باشند دوره بعد مردم به اينان راي خواهند داد ، نباشند ، به ديگران راي خواهند داد ، .......... (3584152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۵۲:۲۱
(اینکه ما عرض میکنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، به‌خاطر این است؛ بدانند دشمن چه میخواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه میخواهد، عکس او عمل میکنی؛ معلوم است.)

دقیق جملات...
لطفا تفسیر به رأی نکنید...
اصلا جمله دارای گزاره خبری هست نه امری یا تذکری...
ضمنأ به خود تشخیص مردم از خواست دشمن واگذار شده..

مثلا اگر همانطور که شماها ادعا میکنید مدیریت اصولگرایان به ضرر کشور باشه و خواست دشمن هم که همیشه ضعیف بودن ایرانه... (3584189) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۶:۵۲:۰۷
حالا غرب زده یا هرچی. همینی که هست، می خوای بخواه نمی خواهی نخواه (3583900) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۱:۲۶
بله ، همینه که هست اما غرب زدگی خجالت داره . (3584810) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۶:۳۰:۲۴
کاش یکی سال 88 همینو به شما میگفت ببینیم واکنشتون چیه؟؟؟ (3585038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۰:۰۱:۳۸
این ادبیات متکبرانه دقیقاً از نوع ادبیات غرب زدگان است. (3585287) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۳:۲۱:۳۸
تو را به خدا شما ها راجع به ادب و ادبيات صحبت نكننيد همين الان ببين نماينده محترمتون از اروميه چطوري مردم رو مخاطب قرار ميده الف اميدوارم چاپ كني (3585639) (alef-13)
 
اابومحسن
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۷:۳۶:۵۶
برخی تهرانی ها غرب زده هستند چه بخواهی و چه نخواهی . (3585699) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۴۱:۱۷
آیا این نوع سخن گفتن نشانه درک فراوان است؟ (3586391) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۲۸:۲۷
خیلی ها اصلا کلمه اصلاح طلب یا اصول گرا را انقدر تمیز نمی دهند .انها سرشاخه های سیاسی را دیدند . (3583935) (alef-18)
 
محمدامین
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۰:۰۹
با توجه به نکاتی که نویسنده محترم متن فرموده اند که بعضی از آنها قابل تایید است و بعضی خیر لا زم می دانم به نکات زیر اشاره نم و از سایت محترم الف که همیشه رعایت عدالت را کرده اند درخواست می کنم این کامنت را منتشر بفرمایند.

1- مثل همیشه نویسنده ابتدا اشاره به جریانات سال 88 بدون در نظر گرفتن گناه کسانی که تحریک کننده از جناح پیروز انتخابات بودند و شخص خود پیروز انتخابات، خواسته اند گناه این نوع بد اخلاقی ها را در طیف اصلاح طلب نهادینه بدانند و اگر اصول گرایان هم بد اخلاقی ای کردند ، در واقع اصلاح طلب بازی درآورده اند! والا یک اصول گرای واقعی چنین نمی کند!
در حالی که بد اخلاقی ، بد اخلاقی است، توهین توهین است ، هر کس که بکند بد است و این نیست که بد اخلاقی با معیاری به نام اصلاح طلبی سنجیده شود!

2- اظهارات آقای مرعشی را بعضی ها به عمد میخواهند توهین بدانند تا بتوانند علیه اصلاح طلبی جار و جنجال به پا کنند.
در واقع اما یک انسان منطقی بی طرف از آنچه آقای مرعشی فرموده اند این را استنباط می کند که : در شهری مثل تهران با مشخصه های جمعیتی که دارد و با سطح درک سیاسی، اکثر آرایی که داده شده سیاسی است، پس می توان اینجور نتیجه گرفت که چون مردم در شهر تهران به قومیت خاصی تعلق ندارند، سیاسی فکر میکنند و سیاسی رای میدهند، اما هرچه از مرکز فاصله می گیریم این موضوع سیاسی فکر کردن کم رنگ تر می شود و جای خود را به قومی و طایفه ای رای دادن می دهد و این مهم از نوع تبلیغات در سراسر کشور به وضوح آشکار است که در تهران تبلیغات بیشتر به رفتار سیاسی کاندیداها تمرکز دارد اما در شهرستانها و شهر های کوچکتر بر قومیت کاندیدا تاکید دارد.
البته اگر نظر شخصی خود بنده را بخواهید، من نه این را قبول دارم و نه آن را بلکه معتقدم خدمات کاندیدا به مردم و جامعه پیرامونش باید ملاک انتخاب باشد و بس. (3583948) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۰:۱۳
چرا مردم به لیست ..... رای دادند ؟ (3583949) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۰:۵۵
من که نفهمیدیم شما چی می گی و کاری هم به اعدادی که شما می گی ندارم اما در انتخابات قبلی مجلس در تهران خدایی حضور مردم این طوری بود؟؟؟ اصلا صف های طولانی با 2 الی 3 ساعت انتظار بود ؟؟؟ پس چطوری طبق نوشته شما امار مجلس نهم شد مشارکت 48 درصدی و ایندفعه با این استقبال گسترده مردم تهران 50 درصد یعنی کلا 2 درصد اضافه تر ؟؟؟ مگه میشه مگه داریم. البته ظاعرا در این نوشته خواستین از مردم تهران دفاع کنین اما بنظر منطور این نبوده. (3583950) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۷:۱۲
شماها دیگه چقدر مشکوک بازی درمیاری . خب دولت خودت این اماروداده . وزارت کشوره دولت خودت این اماروداده .
همیشه هم صداوسیما مستقیم نشون میده . دفعه قبلم همینقدربودن صفهای طولانی !بنظرمن که ریاست جمهوری شلوغترازاین انتخابات بود چن من هرسال یه جارای میدم یه ساعت مشخصی . انتخابات ریاست جمهوری خیلی شلوغتربود ولی مجلس قبلی همین مقداراومدن (3584481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۲:۵۱
شعور سیاسی مردم تهران را تحسین میکنم . (3583957) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۴۲:۵۵
بعنوان یک تهرانی درخواست می کنم همانطور که در سال 88 مدعی العموم علیه آنهایی که از طیف اصلاح طلب به برگزاری انتخابات اعتراض کرده و تهمت تقلب زدند، اعلام جرم کردو آنها را محاکمه نمود، این بار هم علیه دلواپسانی که اینطور آشکارا به مردم شهر 16 میلیونی تهران توهین کرده اند اعلام جرم کند و آنها را محاکمه نماید. این حق آشکاری است که باید ادا شود. (3583958) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۰:۰۵
حداقل ديگه به نظر مردم احترام بگذاريد.ما اصلا خود غربيم. به خودمون مربوط (3583970) (alef-13)
 
محبی ساکن شهر ری
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۰:۲۷
طرف ، 22 سالش بود که سمت مدیر عاملی خودروسازی س ا ی پ ا رو تقدیمش کردند !!!!
آخه این بابا چه تجربه ای داشت ؟؟؟!!!
2 روز قبل از برگزاری انتخابات ، 5 تا اس ام اس به من داد که اگه رای بیاره یارانه نقدی رو افزایش میده !!!!
آخه بنده خدا !!! مردم رو چی فرض کردی ؟؟؟!!!
احسنت به مردم با شعور تهران . (3583971) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۰:۳۹
كجاي سخنراني رهبر اين حرف زده؟ چرا توهم مي زني (3583972) (alef-18)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۱:۰۳
از كجا معلوم انگليس بفكر عقب گرد ما نباشه؟ (3583973) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۷:۰۶
عقبگرد زمانی کردیم که گفتیم تحریم ها کاغذ پاره است (3584125) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۲:۴۶
به نظر من برای تمام امور باید به رای ملت رجوع کرد .
چه با معنا بود این انتخابات . (3583976) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۳:۲۰
این انتخابات به نوعی تائید برجام از طرف ملت بود . (3583977) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۶:۰۷
و ایضا" ارتباط با تمام کشورهای دنیا (3584121) (alef-18)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۵۷:۵۴
نه اینگونه نیست. اولا تعداد زیادی از منتقدان برجام رأی آورده اند. دوما تعداد زیادی از طرفداران برجام در مجلس نهم رأی نیاورده اند و یا ریزش آراء داشته اند. در کل فقط نمی توان برجام را موثر دانست. طبق روال در این دوره باید اصلاح طلبان و همراهان دولت به مجلس راه می یافتند. این ها مدتی از قدرت به دور بوده اند و راحت تر می توانستند خود را به عنوان ناجی معرفی کنند که همین گونه شد. (3584990) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۳:۵۲
سی و یکم ، خیلی جالب بود .
ایول مردم تهران (3583979) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۳۷:۴۲
دلتو خوش نکن . بعضی سعی خواهند کرد با برنامه ریزی و شکایت به هر شکلی بیان تو و اگر نشه چهار سال آینده در صدا و سیما بروند روی اعصاب مردم برای تخریب مجلس . (3584730) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۷:۰۴
درود بر مردم تهران (3583986) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۵۰:۵۷
همین طور درود بر یزد و شیراز (3584494) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۸:۲۹
افراط گرايي مذموم است حالا از هر جناحي كه باشد...مردم در اين دوره هم تندروها را تنبيه كردند ..مثل دوره هاي قبل..كساني كه ميخواستند سيمان بريزند روي رياست سازمان انرزي اتمي بهتر است در بخش شنارز ساختمان فعال باشند نه در مجلس..مردم از بسياري از سياسيون سياستمدارتر و قانونمدارتر هستند..سياسيون بهتر است قد خودشان را با توده مردم هم اندازه كنند تا كوتوله سياسي نام نگيرند... (3583987) (alef-13)
 
حوزه دریای بالتیک
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۷:۵۹:۲۲
الف جان !!!
جنابعالی نیا بگو : نقدی بر نظر آنهایی که رای مردم را ناشی از غرب زدگی میدانند .
بیا بگو : نقدی بر سخن دلواپسانی که فلان لیست را لیست انگلیسی خواندند ! (3583989) (alef-18)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۰۳:۴۱
نظام جمهوری اسلامی،رهبری و ملت ،سه رکن اساسی در کشور عزیز ایران ما هستند، خامی و نپختگی و فقدان شعور سیاسی ، عامل نایده گرفتن و بی احترامی به هر یک از این سه رکن میتواند باشد، بیش از ۴ میلیون نفر در تهران رای داده اند قطعا هر رای دهنده ای می خواهد از نظر خودش بهترین را انتخاب کند، بنابراین اگر از این زاویه به انتخابات نگاه کنیم انتخابات چه، در تهران ،چه در سراسر ایران یک حرکت عظیم مردمی برای انتخاب بهترین هاست، اما آیا در هر نوبت انتخابات چند درصد این خواست مردم با واقعیت ها مواجه شده است این نیز بستگی به ارزیابی خود مردم دارد خود مردم قضاوت خواهند کرد، انتخابات مسابقه دوتیم نیست که یکی استقلالی باشد و یکی پرسپولیسی، مجلس میدان کار و عمل است فرض کنیم در سراسر کشور اصلاح طلب ها برده اند یا اعتدالی ها برده اند یا اصول گراها برده اند مهم این نام ها و عنوان ها نیست، مهم این است که این نماینده منتخب در مجلس کار و تلاشش را برای خدمت به همه مردم آغاز می کند یا در مجلس بازی اصلاح طلبی و اصولگرایی و مانند آن را آغاز می کند ؟ آیا میزان الحراره او در برابر مشکلات معیشتی و اقتصادی و فقر و بیکاری و حفظ استقلال و عزت کشور واکنش نشان می دهد یا از موقعیت نمایندگی برای بهره برداری یک جناح خاص و به قدرت رسیدن آن تلاش می کند؟ چه بسا یک نماینده نام و نشان دار در تهران رای ۲ میلیونی هم داشته باشد اما به اسم ملت ولی به کام یک گروه و حزب خاص عمل کند و چه بسا یه نماینده ای که در یک شهرستان دور افتاده با ۲۰ هزار رای به مجلس راه یافته، بدون وابستگی به هیچ جناح خاصی در قانون گزاری و خدمت به مردم بیشترین سهم و نقش را ایفا کند ویا حد اقل در دفاع از بخش حوزه انتخابیه محروم خود بخشی از حقوق آنها را استیفا کند. کسانی که دور نشسته اند یا مردم شهرستان ها را تحقیر می کنند یا به مردم تهران بی احترامی می کنند واقعا عقب مانده فکری هستند همان آقایی که دم از توسعه سیاسی می زند ، یک روز مروج قلیان کشیدن بود و خودش هم قلیانی و تصویر قلیانی او را به عنوان ترویج قلیان کشی، روزنامه ها پخش کردند، درک چنین افرادی از توسعه سیاسی چه چیزی می تواند باشد؟ امروز برای مردم هرگز این سوال مطرح نیست که اقلیت و اکثریت مجلس از چه جناحی است، بلکه سوال مردم این است که آیا ، رکود، بیکاری، و مشکلات اقتصادی مردم را این نمایندگان جدید حل می کنند یا نه؟ آیا به وعده های خود عمل می کنند یا نه؟ (3583997) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۱۳:۳۳
با سلام و احترام
با تمام احترامی که برای آقای توکلی قائلم ولی جالب نیست در خبرگزاری که متعلق به ایشان است به صورت یکجانبه از ایشان تعریف کنید و مطالبی که شما بیان نمودین نیز یک توهین به مردم و انتخابشان است.همه کسانی که رای آوردن با نظر همین مردم فهیم انتخاب شدند. (3584018) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۰:۰۲
اقای رستگار دوست عزیز و محترم
در برخوردهای متعددی که با این جماعت داشتید و داشتیم بعید میدونم این نکته رو درک نکرده باشید که هرچقدر اولا غرب زدگی نه یک مفهوم انتزاعی بلکه یک مصداق عینی دارد و از طرفی این مصداق عینی در کلانشهری مثل تهران خودش رو در وجوه متعدد فرهنگی ظاهر کرده که به تیع اون این تحول فرهنگی خودش رو در سیاست نشون خواهد داد. پس لطف کنید برای به دست اوردن این جماعت سعی نکنید (( حزب اللهی نایس )) و مطابق میل این جماعت باشید (3584030) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۱:۱۶
بنظر حقیر باید در تحلیل رفتار مردم درانتخابات با توجه به شرایط زمانی و اتفاقات همان زمان تحلیل صحیح تری داشت، یک واقعیت غیر قابل کتمان هست،اینکه بسیاری از مردم هستند که هنوز کامل با حق و حقوشان اشنایی ندارند، هرچقدر شناختشان نسبت حقوقشان بیشتر گردد مطالباتشان به واقعیت نزدیکتر خواهد شد،بنابراین اگاهی صحیح و واقعی دادن به مردم قطعا در رفتار انتخاباتی و تصمیم به اینکه به چه مواردی باید توجه داشته باشند موثراست، در عین حال سلایق هم متفاوت است، در این دور از انتخابات مردم تهران به توهین و تندروی نه گفتندو لیستی رای دادند والبته افراد ارزشمندی مثل دکتر توکلی بدلیل قرار گرفتن درچنین لیستی از خدمت به مردم محروم شدند، در ارتباط با اتفاقات ناگوار سال۸۸ نیز نمیتوان یکسویه قضاوت کرد،هرچند اقای احمدی نژاد در ان دور بدلایل مختلف موفق شده بودند نظر قشرهایی ازجامعه رابا خود همراه کنند اما خیلی از عوامل بوجود امد که قبل از رای گیری باعث دو قطبی منفی در انتخابات شد، بنابراین ریشه بسیاری از اتفاقات بعد از شمارش ارا را باید در رفتار ها و موضوع گیری برخی نهادها که باید بیطرف باشند جستجو کرد، البته طولانی شدن اعتراضات در ان زمان نیز به صلاح کشور نبود و ممکن بود خدایی ناخداسته اتفاقات ناگواری مثل برخی از کشورهای همسایه رخ دهد. لذا باید ساز و کار انتخابات به نحوی باشد اولا اگاهانه ملت رای دهند دوم بدون ایجاد شاعبه میزان رای ملت باشد و همه به نتیجه چنین انتخاباتی احترام گذارند. (3584061) (alef-18)
 
اصغرقاسمی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۴:۴۷
حق اعتراض باتوجه به رفتار غیراخلاقی داوریعنی شورای نگهبان درقانون پیش بینی شده ومردم ازاین حقشان استفاده کردند.بنده اعتقاد دارم بعد ازصحبتهای رهبری درنماز جمعه باید تمکین میشد وخاتمه می یافت (3584824) (alef-13)
 
واقع گرا
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۴:۳۵
هیچ کس چه بی بی سی و چه دیگران نباید به خود اجازه دهد به ملت ایران بگوید که چه کاری را باید انجام دهند .ملت در جریان تمام امور هستندو تصمیم خود را می گیرند و را درست را تشخیص می دهند که ممکن است بر حسب اتفاق هم با نظرات بی بی سی همسو باشد . (3584063) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۷:۵۳
آفرین دقیقا، حرف بی بی سی حرف خیلی از مردم عادی و دوستان خود من از یک سال پیش بود. حالا اینکه اتفاقی نظر اون ها با نظر ما یکی شده دلیلی نداره ما از عقل و منطق خود دست بکشیم و خلاف حرف اونا عمل کنیم. (3584160) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۴۰:۴۵
به خدا من از چهار سال پیش که در انتخابات مجلس نهم شرکت نکردیم فهمیدم اشتباه کردیم و آب به آسیاب اقتدارگرایان ریخته ایم . (3584736) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۴:۳۸
نمیدونم چراهمه اینو میگن ولی امارا اینو نمیگه
فقط ۲ درصد به جمعیت رای دهندهای تهرانی نسبت به انتخابات مجلس نهم زیادشده (3585396) (alef-18)
 
میثم
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۸:۵۷:۲۸
گفته شده چون در تهران روزه خواری و گناه زیاده به اصلاح طلبها مردم رای دادند اگر اینطوره پس یزد هم که دارالمومنین لقب گرفته چی ...... (3584078) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۲۶:۵۶
یزد قبیله ای رای دادن (3584710) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۰:۲۲
این جدا کردن مردم تهران از شهرستانیها و تحلیلهایی که شایبه افول اخلاق و اسلام و ... را در مورد مردم تهران ایجاد میکند بازی بسیار خطرناکی با امنیت ملی کشور است و امیدوارم کسانی که از هر دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا به چنین رفتاری مبادرت میکنند زودتر سر عقل اومده و از این بازی بسیار خطرناک دست بردارند. حضراتی که بحث لیست انگلیسی را علم کردند جفای بسیار بزرگی در حق کشور، مردم و حتی خودشان کردند. (3584100) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۱:۰۹
مردم ايران تمايل به ارتباط عاقلانه و مدبرانه با كل دنيا را دارند (غير از اسراييل ) .
چطور ميشود تفسير كرد كه هر نوع ارتباط يعني مستعمره شدن و تلط بيگانگان .

من به عنوان يك ايراني خواهان تعاملات سازنده با دنيا هستم .

7 ميليارد انسانهاي روي زمين همه بنده خدا هستند و ما هيج برتري به آنها نداريم و آنها هم نسبت به ما برتر نيستند .

ما نه غرب زده هستيم و نه شرق زده (3584101) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۸:۴۷
1- در حدود 20 سال گذشته که من اطلاع دارم انتخاباتهای ریاست جمهوری و همینطور مجلس در مورادی که مشارکت بالا بوده اختلاف چندانی در بین رای مردم تهران و جاهای دیگه نیست.

2- در انتخابات مجلس در شهرهای کوچکتر رای مردم کمتر بر اساس مسائل سیاسی است و بیشتر مسائل محلی و همینطور مسائل قومی و طایفه ای اهمیت داره. مثلا شهری که فقط یک نماینده داره این نماینده مثل وزیر خارجه برای اون منطقه میمونه و برای مردم خیلی مهمه که فردی باشه که قوی باشه و بتونه از حقوقشون در مرکز دفاع کنه. بسیاری از خواسته های مردم از نماینده ها هم در این شرایط حل مشکلات محلی است.

3- باتوجه به رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان، در برخی حوزه ها اصلاح طلبان اصلا کاندید نداشتن. در حالیکه اصولگرایان حتی در جاهایی که کاندیدی در لیست نداشتن احتمالا کلی چهره اصولگرای خارج از لیست زیاد داشتن. حتی بسیاری از این کاندیداهای اصلاح طلبان حتی برای فعالان اصلاح طلب نیز ناشناخته بود. بنابراین جلب نظر مردم برای رای دادن به چهره های ناشناس بسیار سخت تر بود. حتی به نظر من در تهران هم اگه کسی مثل آقای عارف سرلیست نبود شاید اصلاح طلبان کمتر شرکت میکردن و کل لیست کمتر رای می آورد.

4- بسیاری از نامزدهای اصلاح طلبان حتی در یکی دو هفته قبل از انتخابات هم مشخص نشده بودند و حتی دهها نفر در هفته آخر معرفی شدند و اصلا امکان تبلیغات و معرفی خودشون نداشتند. در مقابل اصولگرایان هم فرصت تبلیغات و هم امکانات تبلیغی بسیار بیشتری داشتند. مساله تبلیغات بویژه در شهرهای کوچکتر بسیار مهمتره. چون مردم باید نامزدشون رو بشناسند تا رای بدهند. چجور ممکنه بصورت گسترده به کاندیدایی رای بدن که حتی چند روز قبل از انتخابات هم اصلا شناختی از اون ندارند.

5- با توجه به اینکه در مجلس افراد حتی با یک چهارم رای شرکت کنندگان میتونن در دور اول وارد مجلس بشن رایها لزوما نشاندهنده رای اکثریت نیست. مثلا در مشهد نفر اول با یک سوم رای وارد شده یعنی حدود 30 درصد. یعنی با توجه به ردصلاحیتها و حضور چهره های کمتر شناخته شده در طرف مقابل خیلی جاها رای پخش شده و افراد پیروز ممکنه حتی نماینده بخش اقلیت جامعه باشن نه اکثریت.

6- درسته که در تهران نسبت به خیلی استانهای دیگه مردم کمی بیشتر طرفدار اصلاح طلبان هستند اما در استانهایی مثل سیستان و بلوچستان یا کردستان و غیره شاید حتی مردم بیشتر از استان تهران طرفدار اصلاح طلبان باشند. بنابراین در کل کشور در مجموع تفاوت بین گرایش مردم شهر تهران و بقیه کشور چندان زیاد نیست چون بسیاری از آمارهای دیگه هم همین رو نشون میده.

الف جان نه توهینی بود نه هیچی پس لطفا سانسور نکن! (3584126) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۵:۲۶
اصول گرایان به دلایل زیر از استقبال عامه مردم برخوردار نیستند و ماندگاری بلند مدت آنها در عرصه سیاست ایران نیازمند بازنگری اساسی در تفکرشان است:

1. اعتقادی به مردم و رای مردم ندارند. چرا که اساسا اعتقاد و باوری به دموکراسی ندارند. رای مردم در نظر آن تزیین است. در یک نگاه خیلی خوشبینانه موچب کشف می شود و فی ذاته دارای ارزش نیست.
2. علی رغم عنوانی که برای خود برگزیدند همواره مصلحت سیاسی را بر اصولی که از آن دمی میزنند ترجیح داده اند. معدودی از آنها را واقعا می توان اصول گرا نامید. چون مصلحت سیاسی را فدای اصول نمی کند. به همین دلیل مردم رفتارهای متناقض از آنها می بیینند و آن را عدم صداقت تعبیر می کنند.
3. اصولگرایان مشارکت سیاسی را اساسا یک تکلیف می دانند. نه تنها در حوزه شرکت در انتخابات آن را یک وظیفه یا تکلیف می دانند بلکه در سایر حوزه ها نیز رابطه مردم و دولت ( به معنای state) را رابطه ای تکلیفی می بینند به این معنا که تکلیف مردم است که چنان کنند، بهمان کنند. کمتر در گفتار آنها واژه حق به کار گرفته می شود. در صورتی که انسان امروز خود را اساسا محق می داند پیش از آن که وظیفه ای داشته باشد. به بیان دیگر در نزد انسان ایرانی در این برهه از تاریخ اول حق است و بعد تکلیف. مقایسه هایی که مثلا ایرانیان بین وضعیت خدمات اجتماعی که دریافت می کنند با خدماتی که مردمان سوئد یا نروژ دریافت می کنند شاهدی است بر این مدعا. در چنین شرایطی پرواضح است که چنین مردمی عموماً اقبال کمی به اصول گرایان داشته باشند.
4. اصول گرایان اعتقادی به طریق اولی به حزب ندارند و تفکر حزبی را نمی پذیرند.
البته به این نکته نیز باید توجه داشت که هنوز بخشی از جامعه که به این آموزه ها باور نیافته است و در نتیجه به صورت تکلیفی با اصولگرایان برخورد می کند که درصد این افراد به اندازه ای نیست که اصولگرایان را در انتخاباتهای مختلف پیروز کند و روز به روز نیز از میزان انها کاسته می شود. (3584154) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۱:۳۰
اينه چون نقش تو بنمود رأست خود شكن اينه شكستن خطاست
اگر اصولگرايان حتي با اختلاف يك رأي هم پيروز ميشدند باز مخالفين خودرا ضد انقلاب و ... ميخواندند يا أمت هميشه در صحنه !؟ (3584168) (alef-18)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۴:۲۲
سلام. چرا با وجود کثرت اصلاح طلبان اقای معین در کل کشور با وجود وزارت کشور افای موسوی لاری فقط سه میلیون نفر رای اورد با وجود اینکه یک اصلاح طلب دو اتشه است چرا ازلیست یاران خاتمی در تهران حتی یک نفر هم وارد مجلس نشد مگر انها اصلاح طلب نبودند یا مگر شما انموقع نبودید (3584175) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۰۰:۰۳
برای من جای سواله که چطور ممکنه علی رغم این همه رد صلاحیت رای دادن به افراد باقیمانده هم غرب زدگی محسوب بشه یعنی در واقع دوستان انتظار داشتن که باز مردم بیان به اصولگرایان رای بدهند؟ در این صورت اصلا دیگه انتخابات کلا بی معنا میشد! ضمن اینکه از الف میخام اظهارات نادر قاضی پور رو هم مورد بررسی قرار بدهد حرفهای ایشون واقعا جای سوال و بررسی داره (3584210) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۱۵:۰۳
علت اصلی تفاوت نسبی رای تهران و بقیه شهرها رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان و نبود چهره های شاخص آنها در شهرهای دیگه بود. (3584242) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۱۵:۲۰
قانون اساسی ما مترقی ترین قانون اساسی دنیا ست در این قانون هیچکس مصونیت ندارد هر شخصی باید جوابگوی تصمیمات خود باشد چرا از شورای نگهبان نمیشود در مورد رد صلاحیت ها سیوال کرد در این انتخابات اصلاح طلبان نماینده نداشتند مردم به لیست مقابل اصولگرایان رای دادند (3584244) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۰:۰۳
مردم تهران 22 بهمن می شن دشمن شکن!!! و 2 هفته بعد دشمن شاد کن!!! مگه می شه مگه داریم. (3584654) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۳:۱۳
اگر اصلاح طلبان نماینده نداشتند

پس چطور اعلام میکنند اکثریت مجلس با اصلاح طلبان است!!!!!!!!!!! (3584890) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۳۳:۵۰
فکر می کنید مصطفی معین تو شیراز رأی نمیاورد؟ یا آیت الله علیمحمد دستغیب؟ خوب اینها آدمهای شناخته شده ای هستند. به جایشان اصلاح طلبان لیستها رو با آدمهای گمنام پر کردند. تو تهران هم کم و بیش همین بود. به جز چند نفر که مردم می شناختند بقیه لیست امید گمنام بودند. ولی مردم تهران سیاسی تر رای دادند (3585385) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۳:۲۵:۳۶
مساله اینه که بسیاری از چهره های مطرح و حتی درجه دو و سه اصلاح طلبان رد صلاحیت شدن و چهره هایی آمدن که نسبتا ناشناخته هستن. (3585498) (alef-18)
 
مجید
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۲۷:۰۸
الف عزیز به شعور مردم تهران احترام بگذار
متاسفانه نقل حال شما نقل حال ان بازنده ایست که همه چیز را باخته و متاسفانه با این مقاله نشان داد که ادب را نیز کاملا باخته
بهتر است این تصمیم مردم تهران را دلیلی بر عملکرد به اصطلاح مونین مجلس نشین تهرانی بدانی که تعصبات مذهبی خود را فدای رسالت اصلی ملی خود کرده اند و توقعات مردم تهرانی را فدای توقعات قشری خاص و جناح بندی هایی کرده اند که حاصلی برای مردم تهران نداشته است
این مقاله با نامه حاج احمد اقای توکلی کاملا در تضاد است
به چه حقی مردم تهران را عناصری انقلابی نمیدانید
دلیل شکست دوستان شما همین نگرش و خط کشیها در اذهانشان بوده است
لطفا بهشعور مردم تهران احترام بگذاریید (3584262) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۳۴:۴۳
البته قياس سخنان مرعشي با ان توهين به مردم تهران درست نيست ،
حسين مرعشي از عدم توسعه سياسي در شهرهاي كوچك گفت كه درست هم هست ، زيرا هنوز مي شنويم كه طرفداران نامزدها با هم درگير مي شوند ،
پوسترهاي به سبك دو دهه پيش چاپ مي كنند و هنوز قوميت گرايي و هم شهري بودن و وعده هاي عمراني موثر است ، درحالي كه نماينده مجلس اختياري در زمينه اجرايي ندارد ، و بايد براي توسعه سياسي در همه شهرها تلاش كرد ، (3584276) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۳:۴۱
ما يك كشور مسلمان وشيعي هستيم
وقتي رييس جمهور سوييس مياد كشورمون و مركز كودكان سرطاني محك سر ميزنه
اقاي توكلي عزيز سئوال من از شما و دوستان اصولگرا ي شما اين است كه ايا تا بحال
به اين نوع مراكز سر زده ايد ايا تابحال براي انها كاري كرده ايد واقعا خجالت ميكشم نه از شما از خودم كه چرا نمايندگان ما انقدر غرق در جناح بازي هستند و انقدر اين مردم محترم رو كه ميتوان گفت اكثريت هستند خفيف ميكنند ولي حتي نظري به اين مراكز نمي كنند تا ببينند چه مشكلاتي دارند
اگر از امروز تا اخر ين نفس خود گريه كنيد باز كم است چون مسئول بوديد چون بايك مراجعه شما به اين مراكز مردم عزيز ترغيب ميشدند به فكر اين مراكز باشند وشما نكرديد ان كاري كه مردم از وجودتان لذت ببرند (3584302) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۴:۰۰
حتی اگه فرض کنیم خیلی از مستقلها اصولگرا باشن مساله اینه که اونها توی لیست اصولگرایان نبودن یعنی قاعدتا باید با طیف اصلی اصولگرا فاصله بیشتری داشته باشن. یعنی احتمالا خیلی از اینجاها مردم در شرایطی که نامزد اصلاح طلبی نبوده یا نامزدهای اصلاح طلب مطرح نبودن سعی کردن به افرادی رای بدن که بیشترین فاصله رو با طیف اصلی اصولگرا داشته باشن! (3584304) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۵۱:۵۰
آخه عزیزان اصلاح طلب این افرادی که رای آوردند باید یکی دو سال وقت صرف کنند تا با مجلس و قوانین آن آشنا شوند - خوب بود به افرادی نخبه تر و شاخص تر رای می دادید که بدونند سیاست چیه - منظورم طیف مقابل شما نیست - از قدیم گفته اند " سیاست مرد پخته می خواد" اکثر این عزیزان که 7 نفر زن بین آنهاست تا بحال طعم بازیهای سیاسی رو نچشیدند و براحتی مغلوب حریفان قدر خارجی و خبرنگاران زبده می شوند و خدا نکند بازیچه افرادی مغرض با ظاهری آراسته شوند . بهر حال انتخابات تموم شد - اما مراقب تازه کارها باشیم لیز نخورند. (3584326) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۰:۵۴:۵۹
به نگارنده محترم وقتی در مورد پایبندی اصولگرایان و عدم پایبندی اصلاح طلبان به نتایج انتخابات ادوار گذشته اشاره کرده و به گونه ای اصلاح طلبان را از این بابت شماتت میکنند باید متذکر شد وقتی تمامی عوامل انتخابات چه قبل و چه بعد در دست گروهی که قانونا و شرعا باید بیطرف باشند ولی به صورت کاملا واضح و علنی حتی در جلسات تصمیم گیری رسمی خود(شورای نگهبان...) از اصولگرایان حمایت کرده خب پر مسلم است که نتیجه انتخاباتی که از ان اصولگرایان خارج نشوند نباید شک وشبه ای به ان وارد دانست .خدا کند مسولان نظام قدر اعتماد این مردم شریف را بدانند و همیشه بدانند رای مردم حق الناس است و فردا روزی نمتوانند پاسخگوی انها باشند. (3584333) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۱۴:۳۴
غرب زده یا شرق زده یا شمال و جنوب زده کشور مال ملته. اگه ملت چیزی را خواستند همون باید بشه. (3584386) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۷:۰۶
مردم تهران به تعامل با دنیا رای دادند، تعامل با دنیا به شیوه ای که اکنون مرسوم است یعنی تعامل با قدرت های بزرگ سیاسی و اقتصادی، باید قبول کنیم افکار این قشر از جامعه با آرمان های انقلاب اسلامی فاصله گرفته، درصد اندکی از آنها وابسته به کانون های قدرت و ثروت هستند که همیشه بر این باورند، اما عمده آنها بدنبال رفاه حداقلی هستند، از آنجا که نیروهای انقلابی، حالا به هر دلیل طی ده سال گذشته تنها به شعار بسنده کردند و در عمل همان شیوه گذشته را دنبال کردند امروز شاهد این نابسامانی ها در همه زمینه ها هستیم که ناشی از سوء مدیریت است، مردم تهران نیز ناگزیر با منطق صحیح و خطا اینبار گزینه دیگری را انتخاب کردند، شاید کور سوی امیدی وجود داشته باشد. به امید ایرانی آباد و آزاد از بند هر گونه وابستگی. (3584480) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۱:۰۵
من مشهد به لیست اصلاح طلبان رای دادم و در نهایت لیست اصولگراها رای آورد البته از این موضوع خیلی ناراحت شدم ولی به هر حال میزان رای مردم است گرچه من خوشم نیاید والحق احسنت به مردم تهران کاش بصیرت سیاسی اونا رو مردم مشهد هم داشتن (3584656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۱:۱۸
مسئولین و بزرگان یک جامعه الگوی رفتاری وگفتاری مردم آن جامعه هستند .


از اینرو این واکنش مثبت از سوی احمد توکلی می تواند تاثیر بسیار عالی بر گفتار و رفتار آحاد جامعه بگذارد همانطور که از آنطرف دیدیم که بخصوص در سالهای اخیر کینه ورزی و نفرت برخی همین کیفیت را در میان مردم تقویت کرد .

ای کاش پایداری ها هم ذره ای از معرفت و مرام آقای توکلی عزیز را داشته باشند . (3584657) (alef-13)
 
راه
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۱:۴۶
بر خلاف دوستان ذوق زده ی افراطی که از فرط هیجان ، هر تحلیل و استنباط نادرستی را که ناشی از اوهام است بر زبان میآورند ، بنده فکر میکنم مردم تهران با رأی خود ، آخرین فرصت را در اختیار مدعیان و فرافکنان قرار داده اند . ساکنین تهران ، علیرغم عدم خوشبینی به برنامه ها و عملکرد اصلاح طلبان مدعی ، با ایشان اتمام حجت نمودند . البته به عقیده ی بنده ، این رویه ی رأی دهندگان ساکن در تهران روش مناسبی نبوده و نتیجه ی جالبی را در پی نخواهد داشت چرا که ماهیت و گروه خونی آقایان با منافع ملت در تضاد و تعارضی آشکار است . (3584660) (alef-13)
 
چنگیز
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۴۴:۵۶
یکی از ایرادات اصولگراها ک هنوز هم هست؛ سکوت در برابر اشتباهات هم حزبی است تا ب منافع جریان آسیب نرسد ؛ حال آنکه این سکوت بیشتر باعث از بین رفتن اعتبار اصولگراها می شود. خواه فرد احمدی نژاد باشد و خواه قاضی پور (3584747) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۳:۵۱:۴۳
این نشد هر وقت ببری قانون اساسب و شورای نگهبان همه چی گل بلبل می شود هر وقت باختی بزنی کافه را بهم بریزی (3584755) (alef-13)
 
ایرانی معتدل
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۳:۵۴
"اکنون می‌توان شاخص توسعه سیاسی ایران در تهران را 100، در مراکز استان‌ها 50 و در شهرستان‌ها 30 در نظر گرفت. ظرف 10 سال آینده توسعه‌یافتگی سیاسی به سراسر ایران سرایت می‌کند و مردم می‌آموزند به جای تکیه بر شناخت خود به سمت انتخاب بسته‌های سیاسی پیش بروند."

در این گفته آقای مرعشی ، هیچ توهینی دیده نمیشود !
جز این که ایشان شاخص توسعه یافتگی سیاسی را در ایران مورد ارزیابی قرار داده اند ...

اما گویا اصولگراها برای کاهش حساسیت مردم و بخصوص مردم تهران ، به دنبال چیزی میگردند که باید گفت این دست آویز خوبی نیست ... (3584821) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۱:۰۲
در حوزه درود و ازنا در لرستان از 17 نفر حداقل 6 یا 7 نفر اصلاحاتی بودن که افراد چهره هم کم نبود اخه چرا الکی یه چیزی میگیم بدون تحقیق جالبه لایک هم میخوره بحث در مورد این بود که نظرات مردم در تهران و هم در تمام شهرستانها محترمه پس باید شاخص کل رای مردم باشه میزان مشارکت مردم عالی بود و این یعنی مردم به اینده امیدوارن من خودم اصولگرا هستم اما از صمیم قلب برای نمایندگان ملت ارزوی موفقیت دارم (3584861) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۲۷:۰۹
ما اصلاح طلبا هر چه هستیم اصولگراها باید قبول کنند که ما اکثریت مردم جامعه رو تشکیل دادیم.
و با این حرفها که برای تخریب رقیب دست به هر کاری بزنید نتیجه عکس داره.
اگر به معنای واقعی اصولگرا بودید مردم اینطور به شما پشت نمیکردند (3584956) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۳۴:۲۱
من خودم طرفدار اصلاح طلبان هستم اما اصلاح طلبان هم باید بپذیرند که باید با اصولگرایان هرچند در اقلیت باشند تعامل کنند و دنبال نادیده گرفتن اقلیت نباشند.
از آن طرف هم اصولگرایان بپذیرند که آنها باید به نسبت بیشتر کوتاه بیایند تا اصلاح طلبان چون طرفدارانشان کمتر هستند. (3586020) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۵:۳۵:۳۸
این خوب است که سیاستمداران ما هنگام پیروزی مغرور نشده و هنگام شکست پا را از ادب فراتر نگذاشته و خودار باشند . کرسیها و میزها چه در ادارات و چه در مجلس یا هر جای دیگر موقتی بوده تا ابد کسی پشت آنها نشسته و نخواهد نشست چرا که اگر نشسته بودند دیگری کسی نمی توانست در جای آنها قرار بگیرد . ظرفیت سیاسی اجتماعی باید در این کشور تقویت شده و نهادینه گردد . کسانیکه نظر مردم تهران یا شهر های دیگر را نپسندیدند و از روی جهل و نادانی تهمت های ناروا زدند باید بدانند که اولا امام زمان از آن همه مردم نه تنها شیعه و مسلمان بلکه از آن همه بشریت است . پس لطفا خود را مالک آقا ندانند بلکه باید خود را در خدمت ایشان و رضای خالق یکتا بدانند . ثانیا همه ایرانیها به کشور و سرنوشت آن علاقه داشته و خود را مسئول دفاع از آن میدانند . ثالثا هر گاه کسانی برای رسیدن بقدرت از اقدامات ناشایست و تهمت و افترا استفاده می کنند باید بدانند که مردم این روشهای غیر اخلاقی و غیر مسئولانه را نمی پسندند . رابعا بدانند دین مردم نه توسط آقای فلان و نه کاندیدای فلان بدست نیامده تا با رای آوردن یا نیاوردن وی دینشان تقویت و یا از بین برود . هرکسی خود را بالاتر از مردم بداند و برای آنها ارزشی قایل نیاشد زود باشد که بداند سخت در اشتباه بوده است . قبلا نیز کسانی بودند که برای مردم ارزشی قایل نبوده و حتی خود را سایه خدا می دانستند اما زمان زیادی طول نکشید که در همین تلویزیون ظاهر شده با زبان استیصال و عاجزانه گفتند که صدای شما را شنیدم . اما چه سود دیگر خیلی دیر شده بود . هان ای دل عبرت بین از دیده عبر کن هان ایوان مداین را آئینه عبرت دان . والسلام (3584968) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۶:۰۰:۲۱
خواهشا در مورد بی سواد و بی فرهنگ و .. خواندن مردم سایر شهرها که به اصولگرایان رای داده اند، توسط اصلاح طلبان هم بنویسید.

انصافا هر چه باشد، اکثر نقدهای اصولگرایان به رای مردم تهران، یک ساختار علمی نصفه و نیمه دارد و سعی آن تحلیل است؛ حالا جهت دار است؛
اما نقد اصلاح طلبان به رای مردم سایر شهرها، اکثرا با یک نگاه عاقل اندر سفیه و با توهین و بدون دلیل و منطق است (3584994) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۶:۰۳:۵۱
عجیب است بعد از پخش اظهارات سردار جعفری در رابطه با اقدامات سپاه در انتخابات 88 سخن از اتهام میزنید . من به هیچ جریان مطرح در عرصه سیاست در ایران تعلقی ندارم عشق به قدرت و مزایای مادی آن بجای خدمت و اصلاح مملکت فرهنگ غالب است تملق و دروغ و اتهام زنی هم سکه رایج سیاست پیشه گان تصور کنید که ملیونها نفر را دنباله روی بیگانه خطاب کردن و بسادگی هم از کنارش رد میشویم . (3584999) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۶:۰۸:۵۸
باز هم میگم پیروزی اصلاحطلبان پیروزی فکر و اندیشه است نه پیروزی بر هموطن .مطمئنا اکر محدودیت هایی که این دوره برای اصلاحطلبان ایجاد کردند نبود سراسر ایران پیروز این گفتمان میشد . هوالمعّز ....خداوند عزت دهنده است .... (3585012) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۸:۲۹:۳۷
حالا اگر منفعت مردم و منفعت مملکت رو میخواهیم نباید که اصلاح طلب و اصول گرا بجون هم بیفتند بلکه باید باهم مدارا کنند و بهم نزدیک شوند . (3585179) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۳۵:۲۹
دقیقا. دلیل شکست مجلس ششم تندروی بود و اینکه اصلاح طلبان وقتی اکثریت رو بدست آوردند میخواستند اصولگرایان رو نادیده بگیرند در حالیکه بخشی از جامعه هم طرفدار اصولگرایان هستند. (3586023) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۸:۳۶:۱۵
دو تا نکته رو خواستم یادآوری کنم. اول اینکه بخش بزرگی از مردم که دسترسی بیشتری به گردش آزاد اطلاعات دارند و از نظر سواد و تحصیلات در سطح بالاتری قرار دارند (رودربایستی که نداریم یک واقعیت هست) سوای هر نوع تبلیغات یکطرفه به نفع اصولگرایان باز هم اکثرا به اصلاح طلبان رای میدهند. آن دسته هم که در مناطق نسبتا محروم زندگی میکنند و در فقر فرهنگی و اطلاعاتی زندگی میکنند نه اینکه دانسته به اصولگرایان رای بدهند، نه، به هرکه به آنها بگویی رای خواهند داد! یعنی شما امکانات صدا و سیما و غیره در نظام رو که برای تبلیغ اصولگرایی بسیج شده به اصلاح طلبان بدهی دیگر هیچ رایی برای اصولگرایان نمی ماند! ما مردم همه این چیزها را میدانیم فقط خواستم برای آن دسته از دوستانی که در رویا زندگی میکنند و دائم در حال تئوری دادن هستند یادآوری کنم!

(3585185) (alef-13)
 
دانشجوی جامعه شناسی
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۳:۲۵:۱۳
می توانید به من بگوئید مانیفست اصلاح طلبی کدام است؟ که بیشتر مردم پیرو آن هستند. (3585496) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۳۷:۲۵
1- پیشرفت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی
2- دوستی با همه کشورها و ملتها
3- اخلاق و راستگویی و سلامت اقتصادی (3586026) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۹:۱۱:۵۲
بنظر من مردم تهران به هیچ عنوان بر روی برنامه های کاندیداها رای ندادند بلکه از روی لجبازی بخاطر مسائل سال 88 رای دادند که در هر صورت باید به این رای هم احترام گذاشت (3585223) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۹:۰۲
حالا نیس شماها کاملا به برنامه رأی میدین! همین حقیقت که 30 نفر دوم همه از یه لیست هستن هم نشون میده که شما چقدر متفاوت رأی میدین!!! (3585400) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۹:۰۷:۵۳
بله
همه لیستی رای دادن
چه اصلاح طلب و چه اصولگرا.
منتها مردم به خاطر سفارش فردی خاص و البته مورد اعتمادشون از اصلاح طلبها استقبال بیشتری کردند هر چند برخی رو نمیشناختن (3585772) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۹:۴۸:۰۱
الان انگلیسی ها چقدر به این تفسیر آقایون در انگلیسی خواندن مردم میخندن، واقعا تاسف آوره!!!! (3585270) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۹:۵۲:۰۵
این که بیشتر مردم تهران به نامزدهایی رای دادن که افکار غربی دارن زدن زیر میز نیست. بلکه تحلیل است. زدن زیر میز ان است که صحت انتخابات را زیر سوال ببرن. چه این تحلیل با سخنان خانم سلحشوری که گفت حجاب باید اختیاری باشد سازگاری هم دارد. (3585277) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۰۲:۰۲
تقلب الزاما دخالت مستقیم درصندوق آرانیست بازگذاشتن دست ودهان یک کادیداکه هرتهمت ودروغی رابه رقیب نسبت دهدومانع پاسخگویی رقیب شدن یعنی عیناهمان که درخرداد88همه طرفداران آقای احمدینژاد وخودایشان انجام دادند نوعی "تقلب" است اکرچه رسمابه آن تقلب نمیگویند.حرف اصلی آقای موسوی وهمفکران ایشان هم همین بود (3585357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۲۶:۱۳
[جالب است وقتی همین مردم در راهپیمایی 22 بهمن شرکت میکنند میشوند انقلابی متدین با غیرت مسلمان و ....... ولی چون به .... رای ندادند میشوند اهل کوفه (3585376) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۱:۳۸:۰۱
من نمیدانم 9دی را چگونه تفسیر کنیم (3585386) (alef-18)
 
حسن
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۲۳:۲۲:۲۴
شمای الف هم بی غرض نیستی چون اسم مرعشی را می بری واسم شجونی را سانسور می کنی (3585487) (alef-18)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۲:۰۰:۲۸
کمی فکر کنیم متوجه میشیم کی بی جنبه است؟ هنوز میگن غرب زده! (3585617) (alef-13)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۸:۰۵:۳۵
نویسنده محترم جناب آقای احسان رستگار
سلام و عرض ادب
این تحلیل فقط از سر عجز و درماندگی و ناتوانی در واگویه صحیح عملکرد مردم در انتخابات و اثرات عمیق اجتماعی و سیاسی آن در جامعه و با هدف به بیراهه کشیدن نتایج و ثمرات ارزشمند عملکرد مردم ارائه گردیده و در ادامه سلسله مطالبی است که عموماً از تحریریه کیهان سرچشمه گرفته و نویسنده خیلی زیرکانه سعی در تخریب وجوه مختلف اصلاح طلبان و بیان حقانیت اصولگرایان و اینکه مردم گرایششان به اصولگران است نوشته شده است.
ولی نویسنده محترم بدان و آگاه باش که ""دوران کـافـر هـمـه را بـه کـیـش خـویـش پـنـدارد"" به پایان رسیده است.
مردم دنبال حقوق اجتماعی خود هستند و به هر ترتیب با ایجاد و ارتقاء آگاهی لازم در جامعه که توسط شبکه های ارتباطی امکان آن بیش از گذشته فراهم شده است، آن را همیشه مطالبه کرده و میکنند و هیچ مانعی نمی‎تواند ایشان را از مطالبه حقوق اجتماعی که حق مسلم شهروندی است باز دارد.
پس در نوشتن این مطالب واقعا چیزی عاید شما نمی‎شود.
زیاد خودتون را خسته نکنید
در پناه حق باشید
سایت الف هم اگر مطلب بنده را منتشر نکند، اندک اعتقادی که به رفتار غیرجناحی آقای توکلی و همکارانش داشتم از بین خواهد رفت.
و همچنین هست در بقیه امور برای کلیه مردم که نتیجه آن را در 7 اسفند 94 بخوبی ملاحظه فرمودید و امیدوارم درس عبرتی برای سران نظام در رعایت حق و حقوق اجتماعی مردم همانگونه که امام راحل اعتقاد داشت باشد. زیرا ایشان فرمود سیاست ما باید عین دین ما باشد که اصالت راه امام در این عبارت خلاصه میشود.
آیا واقعاً در دوره کنونی آیا در جامعه ما مسئولین بطور کامل به این اعتقاد امام عظیم الشأن(ره) که واقعا میتواند چراغ پر نور روشنگر برای جلوگیری از انحراف از خط امام خمینی(ره) باشد عمل میکنند؟؟؟
قضاوت با مردم شریف و عدالت با مسئولین
ان شاءالله (3585728) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۰۸:۲۴:۳۹
این ملت انشاا... تا آخرالزمان باید در کنار هم زندگی کنند، پس باید یادبگریند در کنار هم زندگی کردن را و پاسبانی بدهند که کفتاران جر ات نزدیکی به حریم آنها را نداشته باشد. (3585737) (alef-13)
 
سید حبیب کمالی
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۰:۲۹
در اینکه تهرانی ها کمتر مقید به روزه گرفتن هستند شک ندارم. در اداره ای که کار میکنم از هر ده نفر لااقل سه نفر روزه میخورند. میدانم که در شهرستان ها تقریبا همه روزه میگیرند. متاسفانه به اینترنت و ماهواره و فیسبوک اجازه هر گونه گناه میدهیم بعد میگوئیم چرا مردم فلان طور رای دادند. در تهران نهی از منکر هم آنطور که باید جدی گرفته نمیشود که باید یک فکر اساسی کرد. بهر حال بنظر میرسد مردم تهران به ارشاد بیشتر و جدی تری از طرف مقامات احتیاج دارند. به نحوی که جلوی حرکات موذیانه روباه پیر انگلستان را بتوان بهتر و جدی تر گرفت. به حول و قوه الهی. (3585857) (alef-13)
 
مادر
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۳:۵۳
قبول کنید تهرانیها خیلی خوش گذرون و رفاه طلب شدن و زیادی احساس درک و فهم دارند. (3585858) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۷:۵۵
شهردار تهران چقدر به این شهر و مردمش خدمت کرد نتیجه رای چه شد آیا بی فایی مردم بود ویا جوسازی ها و تخریبی که توسط عده ای به اسم اصول گرا بر علیه ایشان بپا شد حال همین اتفاق برای خودشان رخ داده (3585864) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۲:۲۱:۵۰
در خصوص بخش اول این مقاله که در آن به وقایع و عدم پذیرش نتیجه از سمت اصلاح طلبان اشاره شده است باید این موضوع نیز اشاره شود که در سالهای اخیر و به خصوص از انتخابات سال 88 به بعد جریان داور و آنچه به عنوان ساز و کار بی طرفی در هر رقابتی بایستی از عملکرد صحیح و بی شائبه از خود به جا بگزارد به صورت کاملا یک طرفه تمامی امکانات خود را بسیج میکند تا جریان فکری نزدیک به خود را تقویت و حمایت همه جانبه نماید و این درحالی است که هر آنچه از تبلیغ سوء و تهمت در آستین دارد روانه اردوگاه رقیب می نماید و باز هم تاکید میکنم این موضوع از سمت "داور" این رقابت اعمال شده است. به این موضوع بایستی دست های پشت پرده نظامیان و امنیتیان و آنهایی که بر خلاف سفارش اکید رهبر این انقلاب وارد کارزارهای سیاسی شده اند و کفه اطلاعاتی، امنیتی یک رقابتی که سیاسی است را به سمت یک جریان سنگینتر می نماید. (جهت اطلاع بیشتر به نطق علی مطهری پس از انتخابات دوره 9ام مجلس در این خصوص مراجعه شود). حال شرایطی تصور شد که قاضی از تمامی امکانات خود حتی در جهت حذف تمامی آنهایی دارد که ممکن است احتمال رای نیز از اردوگاه حریف داشته باشند.(شاهد ماجرا: انتخابات ریاست جمهوری 92 و رد صلاحیت آقای هاشمی و یا انتخابات مجلس شورا و رد صلاحیت هر اصلاح طلب شناخته شده ویا رد صلاحیت سید حسن خمینی برای مجلس خبرگان به بهانه جوان بودن و ورود کهنسالان 90 ساله از جناح هم فکر خود) حال در این شرایط وقتی تمامی امید یک جریان در این کارزار بی عدالتی به رای مردم و خوانده شدن آن از سمت همان داور های ذکر شده است، وقتی با نا امیدی تمام شاهد یک پیروزی بزرگ 30-0 در تهران و یا رای آوری خیرالموجودین در ریاست جمهوری 92 می باشد بایستی خوشحال شود و در آن سو نیز چه کسی انتظار دارد که با بسیچ تمامی نیروهایی که نباید در انتخابات حضور پیدا کنند یک طرف باز هم می بازد، به زیر بازی بزند و نتیجه را قبول ننماید. مطمئن باشید اگر در سال 88 نیز شرایط عدالت از سمت مجریان، صدا وسیما، داور و نظامیان وارد شده به کارزار رعایت میشد هیج وقت آن مسائل پیش نمی آمد و فرد بازنده نتیجه را می پذیرفت. این موضوع اصلاح طلب و اصول کرا هم ندارد. اگر به ستاد مرکزی تبلیغات نماینده اصولگرای انتخابات 88 نیز در روز شنبه بعد از انتخابات وقبل از پایان شمارش آرا از سوی عوامل به اصطلاح خود سر حمله میشد این جناح هم با همه صفات زیبایی که در این مقاله به آن اشاره شده است معترض و خواهان استیفای حقوق رای دهندگان به خود می شد و حال توجه کنید که این جناح اصول گرا بایستی در این شرایط شکایت خود را به پیش کدام داور ببرد در حالی ذکر صفات داور پیشتر در این رقابت بیان شد.
از نویسنده این مقاله خواهش میکنم توجه داشته باشد که هنوز هم بعد از گذشت 6 سال از سال 88 مسائل آن روزها در ذهن قاطبه مردمان تحصیل کرده و آگاه جامعه زنده است و نمی توان تصور کرد که موضوع فراموش شده وحال با این پیش فرض گفت که چرا اصلاح طلبان اگر برنده شوند راضی و اگر بازنده شوند ناراضیت. بهتر است به انتخابات دوره دوم شورای شهر تهران که در آن اصلاح طلبان بازنده میدان بودند و یا انتخابات سال 84 مراجعه شود تا یک طرفه قضاوت نشود.
ما مردم هنوز هم بعد از 6 سال منتظریم تا متهم شدگان به فتنه و آشوب سال 88 برای حداقل 6 دقیقه هم شده در این رسانه به اصطلاح ملی که با بودجه بیت المال تنها سخنگوی همان جناح صالح، عابد ، کریمه و صادق شده است، حضور یابد و تنها به اندازه 6 دقیقه از خود در برابر اتهامات 6 ساله دفاع کند.
اگر آن روز آمد حرف شما نویسنده گرامی قبول ولی اگر تمامی تبلیغات خود را در جهت حذف نام ونشان مردان و زنانی به کار گماردیم که در میان مردم دارای جایگاه ویژه و احترام هستند نباید انتظار داشته باشیم که در این بی عدالت زمانه، هیچ کس حق خود را فریاد نزند و سر تعظیم در برابر هر آنچه بی عدالتی است فرود آرد.

لطفا چاب شود. تا مردم قضاوت نمایند. (3585960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۳۸:۵۲
واقعیت اینه که مردم تهران (البته 60 درصد) تحت تاثیر رسانه های بیگانه همچون بی بی سی و صدای امریکا هستن و گوش به فرمان آنها وگرنه به لیستهای انگلیسی رای نمی دادن
این را نمی شود کتمان کرد (3586030) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۳:۴۶:۵۲
سلام.خود این مرعشی متعلق به دهاتی است که با ذره بین هم نمیشه دهاتشو پیدا کرد.اقای محترم زرین کوب، شریعتی، اسلامی ندوشن، نفیسی، اشتیانی، پورداود، کسروی، خانلری، دهخدا، دکتر معین و صدها عالم دیگر که به گرد پایش نمی رسی همه افتخار دهاتی بودن و شهرستانی بودن را داشتند.تهران مرکز کشور است و جایگاه رفیع دارد.ما به رای تهرانی احترام گذاشتیم شما هم به رای ما احترام بگذار و از تفرقه ملی پرهیز کن. (3586035) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۶:۰۴:۰۹
یک واقعیت است آرا مجلس در تهران نحت تاثیر دسته بندی های قوم وقبیله ای نیست بنابراین ارزش تحلیل دارد. در اکثر نقاط کشور میزان مشارکت و تقسیم ارا به شدت تحت تاثیر مسائل قبیله ای و قومیتی است (3586178) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۲۶:۵۴
پیام این انتخابات این است:

شما مسئولین باید نماینده ای از مردم باشین. غرب زده یا اصولگرای متعصب یا میانه رو فرقی نمی کند.

مهم اینست که مسئولان هر کشوری باید شبیه مردمشان باشند هم از نظر کیفی هم درصد کمی. اینست تنها راه مشارکت و کمک مردم در پیشرفت کشور... (3586368) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۹:۳۹:۳۶
عنوان مقاله من را به این نتیجه رساند که نقد صحبت و تهمتهای اصولگرایان است ولی بیشتر تمرکز روی صحبت آقای مرعشی بود. آقای مرعشی هیچ توهینی نکرده است! واقعیت این است که رای به حزب به جای رای به شخص نشانه توسعه یافتگی سیاسی است و این اولین انتخاباتی بود که چنین نمودی داشت. اتفاقن طرفاداران هر دو جریان اصلاح طلبی و هم اصولگرایی در تهران به لیست رای دادند. فقط مساله اینجاست که در تهران تعداد اصولگرایان مدتهاست که کمتر است! (3586385) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۰۷:۰۰:۰۸
من متاسفم برا نویسنده ی عزیز که جانب انصاف رو رعایت نکرده فکر میکنه اصلاح طلب ها نون به نرخ روز میخورن ..نه اقا شما با ارا بیست میلیونی طرفی ..شما با اقلیت حرف نمیزنی ..این صدای اکثریت ئه که متاسفانه تریبونش دست شما و امثال شماست ..در هر مسئله اشتباه و خطا هست ..و بزرپگترین اشتباه دامنگیر همه مون شد ..پشت سیاستی که دم از چپ و راست میزنه مردمی هستند که هاج و واج مونده بودن فردا صبح صبحونه شون رو چقد گرون تر باید بخرن ..همون صبحونه ای که مصداق بارزش حرف رییس تعریفی شما بود که نمیدونم با کدوم منطق میگفت "سوپری محله ی ما ارزون میده " نه اقا دم از چپ و راست نزن ..توی تهران و کل ایران این مردمم هستند که دوست دارن
زندگی کنن ..نه زندگی کردن یه عده رو تماشا کنن (3586910) (alef-13)
 
سارا
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۷:۵۰
یک عده میگن که آقای مرعشی به شهرستانی ها توهین کرده ولی من میگم اطلاق واژه عقب مانده سیاسی به افرادی که پای منبر همین آقای قاضی پور نشستند و بعدش بهش رای دادن واقعا خیلی هم مودبانه است . (3587352) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۱:۳۸:۳۷
10 سال پیش مردم شرقی بودند حالا به یکباره غربی شدند....
الف بی طرف خبر رسانی کن که مردم دنبال کنن ... نه اینکه فقط عده ی محدودی بپسندند... طوری که آقا به خاطر احتمال نفاق داخلی بین احزاب شما را مواخذه نکنند... (3587368) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۲۰:۴۰:۲۲
اول بهتر بود اصلاح طلب را تعريفمي كرديد مثلا ميگفتيد ايده شان وشعارشان چيست ميخواهند چي را اصلاح كنند بيكارى تورم ركود ترافيك ٠٠٠سياست خارجي پرچمي را دورش جمع شده اند ازكدام طرف بادبه أن مي وزد لطفا اگربرنامه اى براى اداره كشوردارند انرا به اگاهي مردم برسانيد اين بز گترين خدمتي است كه به مردم مي كنيد (3590544) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
نقدی بر نظرات آن ها که رأی مردم تهران را ناشی از غرب زدگی نامیدند