نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 376171
واکنش وزیر سابق بهداشت به اظهارات هاشمی: مردم را نسبت به انقلاب و نظام بدبین نکنید
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۴
وزیر سابق بهداشت با انتقاد از اظهارات اخیر وزیربهداشت گفت: دستاوردهای نظام در دوران پس از انقلاب در حوزه بهداشت و درمان قابل دفاع است و نباید با سیاه‌نمایی به مردم نشانی غلط بدهیم تا مشکلات دوران خود را توجیه کنیم.

محمد حسین طریقت‌منفرد در گفت‌وگو با فارس، در واکنش به صحبت‌های اخیر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت درباره زایمان کردن مادران بر روی زمین، گفت: خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی توجه به حفظ ، شأن و منزلت انسانی در کشور کاملاً محسوس بوده و در تمام دولت‌های پس از انقلاب توجه به این مهم در دستور کار تمامی دولتمردان قرار داشته است و همیشه در صدر تأکیدات مقام معظم رهبری نیز توجه به مسأله سلامت و درمان مردم قرار داشته است.

وی ادامه داد: توجه به سلامت مادران باردار نیز یکی از مهمترین دستور کارهای وزارت بهداشت در دوره تصدی بنده و همچنین در دوران پیش از آن بوده و بعید می‌دانم چنین توهینی به هیچ مادر بارداری در هیچ کدام از بیمارستان‌های کشور صورت گرفته باشد و حتی اگر مورد محدود و غیرعمدی که به خاطر شلوغی یا تعمد یکی از کادر درمان حادث شده است قطعاً این مسأله به گونه‌ای نبوده که وزیر بهداشت یک دولت بخواهد در رابطه با آن در یک تریبون عمومی اطلاع‌رسانی و به قولی سیاه‌نمایی کند.

وزیر سابق بهداشت افزود: به خصوص در بخش سلامت مادران و نوزادان واقعاً جمهوری اسلامی پروژه‌های شفاف و قابل تقدیری داشته است که این مسائل مربوط به این دولت و آن دولت نیست. مسأله دیگر آنکه این صحبت‌های هاشمی در حوزه‌ای انجام شده که ما بهترین سوابق درمانی را در آن ارائه کرده‌ایم، نه فقط خدمات زایمان که کلیه خدمات پیش از زایمان و بارداری نیز جزو افتخارات جمهوری اسلامی است و باید از تمام کسانی که در سال‌های گذشته پیگیر این موارد بودند تشکر و قدردانی می‌کنم.

طریقت منفرد با اشاره به افتتاح پروژه‌های مذکور در دولت یازدهم، گفت: بسیاری از این پروژه‌ها در دولت قبل کلید خورده و بخش عمده‌ای از آن نیز در همان زمان ساخته و آماده بهره‌برداری بوده است. برخی مواردی که امروز وزارت بهداشت اقدام به افتتاح آنها می‌کند تنها تجهیز مراکز بوده و هیچ گونه ساخت و پیشرفت پروژه‌ای را در بر نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در دولت گذشته ما بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی در دست احداث داشتیم که ۱۶ هزار تخت آن به بهره‌برداری رسید و مابقی آن در میانه راه تحویل دولت یازدهم شد که هم اکنون وزیر محترم با افتتاح این تخت‌ها بدون ذکر زحمات دولت‌های گذشته تمامی افتخارات ‌آن را به نام دولت آقای روحانی ثبت می‌کند.

وزیر سابق بهداشت با اشاره به نیمه‌تمام ماندن برخی از پروژه‌های دولت گذشته، گفت: بنده بیمارستانی را می‌شناسم که در مراحل پایانی دولت یازدهم از آن بازدید داشتم و هنوز افتتاح نشده و از این گونه پروژه‌های عمرانی در این دولت بسیار دیده می‌شود. البته با توجه به عنایاتی که مجلس به دولت یازدهم داشت و با بودجه‌هایی که به بخش بهداشت و درمان سرازیر شد تکمیل و افتتاح و پیشرفت‌های بهداشتی دور از انتظار و نظر نیست و طبیعتاً باید صورت بگیرد البته اگر این بودجه‌ها در مسیر قانونی و صحیح قرار می‌گرفت مردم می‌توانستند شهد شیرین طرح تحول سلامت را بچشند که متأسفانه با عدم مدیریت در این حوزه با چالش‌های بسیاری روبه‌رو هستیم.

طریقت منفرد ادامه داد: علیرغم اینکه اعتبارات مالی تأمین شده برای طرح تحول سلامت از صندوق بیت‌المال در مقایسه با دوره‌های گذشته سه برابر افزایش داشته است اما بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌ها در سایه‌ای از ابهام به سر می‌برد.

وی با اشاره به کاهش میزان پرداختی از جیب مردم، گفت: در رابطه با کاهش پرداخت مردم در بخش بستری باید توجه داشت که متوسط هزینه یک فرد بیمار نسبت به فروردین ۹۳، ۲.۵ تا ۳ برابر افزایش داشته است.

وزیر سابق بهداشت افزود: این پول را مردم غیرمستقیم از جیب پرداخت می‌کنند بدین صورت که در بخش سرپایی طبق آمار ۲۰ سال گذشته ۸۰ درصد خدمات از بخش خصوصی دریافت می‌شود و تنها ۲۰ درصد آن توسط بخش دولتی پوشش داده می‌شود، حال باید پرسید بخش خصوصی که تحت پوشش طرح تحول نیست و تعرفه‌ها در آن همانند بخش دولتی چند صد درصد افزایش پیدا کرده و مردم مجبور هستند تمام هزینه‌های این بخش را خودشان از جیب پرداخت کنند.

طریقت منفرد بیان داشت: حال این سؤال مطرح می‌شود که استفاده‌کنندگان از بخش خصوصی چه کسانی هستند آیا این تعداد بی‌شمار از بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و مراکز خصوصی که در سطح شهرها قرار دارند مورد استفاده بخش عمده‌ای از مردم قرار نمی‌گیرند؟ و آیا خدمت‌گیرندگان از بخش خصوصی باید هزینه‌های چند صد درصدی طرح تحول سلامت را از جیب پرداخت کنند؟

وی در پایان گفت: مسئولان دولت یازدهم به جای سیاه‌نمایی و فرافکنی بهتر است به شفاف‌سازی و رفع ابهامات موجود در طرح تحول سلامت و عملکرد دولت یازدهم روی بیاورد.
 
کلمات کلیدی : هاشمی، وزیر بهداشت، زایمان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۶:۳۶:۴۳
حالا که نوبت طرح مشکلات زمان شما شد، شد سیاه نمایی و اینکه مردم را به نظام بدبین نکنید و .... (3846959) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۷:۴۷:۴۵
اینی که وزیر بهداست گفته بود مشکلات زمان قبل نبود و واقعا سیاه نمایی بود
چون بدون ذکر درصد و مصداق و کلی گویی میشه سیا نمایی (3847148) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۶:۵۱:۴۶
ببخشید مردم را بد بین نکنید مال 10 سال پیش بود الان باید مردمی که بدبین شده اند را برگردانید .البته از شما بعید است بتوانید. (3847005) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۷:۲۶:۰۸
در این مورد و بیمارستانی که ایشان اشاره کرده اند قضاوت با مردم است.در مورد مسائل بهداشتی و فرهنگی نباید سیاسی کاری کرد. (3847098) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۸:۰۴:۰۰
آقای طریقت منفرد
دستاورد و کار مهم شما در زمان وزیر بودن چه بود؟ اصلا کاری کردین شما؟ (3847189) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۹:۰۷:۱۲
پرداخت حقوق های چند صد میلیونی به پزشکان به قدر کافی سیاه است و نیاز به چیز دیگری نیست. وزا (3847330) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۲۰:۱۶:۲۱
آقای وزیر سابق فقط یه سوال:
هزینه زایمان در زمان شما چقدر بود و حالا چقدر برای پدر بجه آب میخورد؟ اینکه سیاه نمایی نیست؟ (3847494) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۰۴:۲۰:۰۲
حسن اقا جون. حرف نزده وزير را. شما بر اساس. شايعات. تحليل و تفسير كردي. گل پسر ؟!؟!؟!؟
خدا به داد قيامتت برسه . (3848106) (alef-11)
 
ایرانی
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۰۷:۵۸:۴۴
برید اول اصل خبر را از زبان خود وزیر بشنوید بعد قضاوت کنید تا دچار خطا نگردیدچیزی ایشان گفته اند اظهار نظر در مورد برخی مراکز درمانی دراستان البرز بوده نه کل کشور (3848213) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۸:۴۶:۴۶
زایمان کف زمین؛ واقعیتی‌ که عامدانه انکار شد


یک - حدود شش سال پیش برای انجام ماموریتی به استان هرمزگان سفر کردم ، استانی محروم از خدمات بهداشتی ودرمانی که زنان ومردان آن با تعدادی فرزند قد و نیم قد در کلبه های کپری زندگی می کردند که سرویس یهداشتی شان بیابان خدا بود و حمام شان تالاب های گل آلود که به دلیل خشکشالی، آب شان به زور تا مچ پا می رسید. از زنی روستایی پرسیدم این همه بچه را کجا به دنیا آورده ای؟ خندید و به کلبه کپری اش اشاره کرد و گفت: همین جا!

دو- در شهر میناب دوستی داشتم از زمان دانشجویی، با خود گفتم حال که تا اینجا آمده ام سری به او بزنم . وقتی با او تماس گرفتم همسرش گفت که او در بیمارستان بستری است ، تصمیم گرفتم حتما به ملاقاتش بروم. آن روز یکی از تلخ ترین روزهای زندگی من بود. دوست من می خواست مادر بشود و در اورژانس درمانگاهی درد می کشید و منتظر بود تختی خالی و او بستری شود . بیماران در هم می لولیدند و امکانات اورژانس جوابگوی تعداد زیاد متقاضیان نبود و من آن روز شاهد زایمان زنی جوان در انتهای راهروی درمانگاه بودم و البته پزشک و پرستارانی مهربان که سراسیمه به او کمک می کردند.

سه- ماجرای زایمان کردن در کف زمین که وزیر بهداشت شنبه گذشته مطرح کرد و با واکنش های زیاد مواجه شد، مرا به یاد آن دوست و آن اورژانس و آن وضعیت اسفبار انداخت. البته وزیر ازاستان البرز سخن گفت که بغل گوش پایتخت است، کسانی که گذرشان به این بیمارستان افتاده است می دانند تا چند سال پیش وضعیت بیمارستان چگونه بوده است و همه می دانیم که وضعیت درمان ما در استان های محروم تر چگونه است و چقدر تنگنا در این زمینه وجود داشته که حالا اندکی از آنها کم شده است.

چهار- آنچه موجب شگفتی است واکنش عجیب برخی رسانه ها به این سخن است که گفته شده " قبلا مردم روی زمین زایمان می کردند" و اینکه چرا برخی این سخن را بر نتابیده و آن را توهین به مردم و دولت های پیشین تلقی کرده اند! هر چند اگر بخواهیم منصفانه بنویسیم و فایل صوتی وزیر هم نشان می دهد که منظور نظر ایشان دقیقا بیمارستان خاصی در استان البرز بوده و به گفته وی اسناد آن هم موجود است، اما من می خواهم بپرسم مگر این گونه نبوده است؟ خبرنگاران حوزه سلامت حتما می دانند که در سال های پیش و قبل از اجرای طرح تحول سلامت بیماران را گاه به بیمارستانها راه نمی دادند و آنها در مسیر پذیرش این بیمارستان و آن مرکز درمانی جان خود را از کف می دادند. خبرنگاران حوزه سلامت می دانند تا چند سال پیش وضعیت بهداشت و درمان در شهرها و روستاهای محروم ما چطور بوده و حالا چگونه شده است؟ خبرنگاران حوزه سلامت بخوبی می دانند سال ها پیش در اوج درآمد زیاد نفتی کشور چقدر به سرانه بهداشت و درمان بی مهری شد. خبرنگاران حوزه سلامت می دانند اگر بخواهیم کشور به توسعه پایدار برسد، راهی جز ارتقای سطح بهداشت جامعه و اختصاص سرانه کافی درمان نداریم و دولت های پیشین اگر گوشه چشمی به این حوزه می داشتند و سلامت مردم در اولویت های نخست آنها قرار داشت، اکنون بیماران برای درمان خود مجبور نبودند از نقاط دوردست به شهر بیایند و جور کم کاری آنها را بکشند. خبرنگاران حوزه سلامت می دانند نبود دکتر در روستایی دور افتاده یعنی چه و مردم برای زنده ماندن چه مشقت هایی می کشند ، بنابراین با مشکلات درمانی مردم هرگز برخورد سیاسی نمی کنند.

من بر این باورم خبرنگار حوزه سلامت نمی تواند به منظور تخریب مسئولی یا وزیری، چشم بر دردهای مردم و زخم های آنها ببندد که ازسالها پیش بی مرهم باقی مانده بودند . می خواهم به دوستان رسانه ای خود بگویم ..
از سلامت مردم هزینه نکنیم که دود هر گونه اطلاع رسانی غیر دقیق و جانبدارانه و همراه با تعصب، به چشم مردمی می رود که تا قبل از طرح تحول سلامت صدایشان را در بیمارستانها کسی نمی شنید و بی پناه به حال خود رها شده بودند.

زهرا عرب – سردبیر سلامت آنلاین (3856418) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.