نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239579
راهنمای کتاب/ «مجموعه آثار بنت‌الهدی صدر» (۹ جلد)، موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر
تولد دوباره
بخش فرهنگی الف، 6 شهریور 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۹
 مجموعه آثار بنت‌الهدی صدر (۹ جلد)
نویسنده: بنت الهدی صدر
موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر
 چاپ اول جلدهای اول تا چهارم ۱۳۹۲
چاپ اول جلدهای پنجم تا نهم ۱۳۹۳
شمارگان هر جلد ۱۰۰۰ نسخه

****

بانو سیده آمنه (بنت‌الهدی) صدر، خواهر شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر، به سال ۱۹۳۷ میلادی در عراق زاده شد. وی تحصیلات غیررسمی خود را در درون محیط خانواده آغاز کرد و هیچ‌گاه وارد تحصیلات رسمی نشد. با این حال ذوق و قریحۀ نویسندگی و شاعری او با گذشت سال‌ها رشد و نمو کرد.

بنت‌الهدی صدر علاوه بر آثار قلمی، به ایفای رسالت دینی و اجتماعی بیدارگرانه‌ای در سطح جامعه نیز توجهی ویژه داشته است. چه از بُعد تبلیغی و چه از منظر هدایت جامعۀ زنان و ادارۀ مدارس غیردولتی الزهراء همراه با مجاهدت‌های بی‌امان شهید سید محمدباقر صدر(که بنیانگذار انقلاب اسلامی در عراق بود)، کوششی نظرگیر داشت؛ به گونه ای که می‌توان او را طلایه‌دار فعالیت اسلامی زنان در عراق دانست.

در این مسیر، بنت‌الهدی صدر با توجه به تغییر و تحولات سریع و ضرورت حرکت متناسب با روزگار خود دریافت که برای یادآوری و بیان آموزه‌های الهی و تقویت بنیان‌های فرهنگی جوانان جامعۀ اسلامی باید زبان نو و ادبیات و قالب های تازه ای را انتخاب کند. از همین رو، برای طرح مفاهیم اخلاقی و تربیتی برگرفته از آموزه های دینی قلم به دست گرفت و آثار متنوعی را پدید آورد. وی از سال ۱۹۵۸ میلادی در مجلة «الأضواء» كه از طرف جمعی از علمای نجف منتشر می‌شد، مقالاتی منتشر كرد و مقالاتش را با نام مستعار ا.ح، یعنی آمنه حیدر، می‌نوشت. همچنین، برای مجلة «ایمان» نیز مقالاتی ‌نوشت.

مجموعۀ این آثار، به همت مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در ۹ جلد منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. ۷ جلد نخست این مجموعه با نام‌های: تولد دوباره، آخرین هدیه، دو زن و یک مرد، نبرد با زندگی، دیدار در بیمارستان، دیدار با عروس و در جستجوی حقیقت؛ دربر گیرنده  داستان‌هایی با محوریت جوانان و زنان است. نویسنده تلاش دارد تا مسائل زنان و جوانان را با استفاده از زبان داستان به شکلی تاثیرگذار به خوانندگان منتقل کند. استفاده از چنین رویکردی باعث شده تا  این داستان‌ها که بیشتر جنبۀ تربیتی و اعتقادی دارند؛ ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کنند

جلد هشتم این مجموعه با عنوان بر بلندی‌های مکه سفرنامه وی به مکه مکرمه و مدینه منوره است. در این کتاب از نگاه خاص زنی مسلمان و اهل قلم و فعال اجتماعی و سیاسی با موضوع حج آشنا می‌شویم. جلد نهم باعنوان جایگاه زن در اسلام شامل گفتارها و رهنمودها، زن و تمدن و زنان همراه پیامبر است.

در ابتدای این کتاب، مطلبی آمده است با نام «اهدا...» که در آغاز آن بنت‌الهدی نوشته‌هایش را «به دختران اسلام عزیز تقدیم کرده است. به آنان که با آمدن پیام آسمانی به بانو و راهبر مبدل شدند، پس از آنکه زیردست و زنده به گور بودند. به نوادگان بانوان بزرگ اسلام، خدیجه(س) و زهرا(س)؛ و دختران سکینه(س) و حورا(س)». در این کتاب بعضی از اشعار بنت‌الهدی نیز آمده است.
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۲۲:۴۳:۲۴
مترجم؟! (3190758) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
تولد دوباره