نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 355877
تفاوت مردم سوئیس و ایران در قبال یارانه‌ها
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
سوئیس در حال بحث درخصوص پرداخت ماهانه ۲۵۰۰ فرانک به شهروندانش است. این در حالی است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم این کشور، «مخالف» دریافت پولی مشابه یارانه نقدی هستند.

«اقتصادنیوز» به نقل از بلومبرگ نوشت: سوئیس در پنجم ژوئن، لزوم ارائه یک درآمد پایه غیرمشروط به منظور جایگزینی مزایای رفاهی متنوع را به همه‌پرسی خواهد گذاشت. هرچند مبتکران این طرح در مورد مبلغ پرداخت نظر صریحی نداده‌اند، ولی پیشنهاد شده که در مجموع ۲۵۰۰ فرانک (حدود ۲۵۰۰ دلار) برای افراد بالغ و یک‌چهارم آن برای کودکان پرداخت شود.

این طرح خوب به نظر می‌رسد، اما دو موضوع در این میان مطرح است. این طرح شما را بالای خط فقر (که به طور معمول به عنوان ۶۰ درصد از درآمد قابل خرج متوسط ملی تعریف می‌شود)، در یکی از گرانترین کشورهای دنیا قرار می‌دهد. مهم‌تر از آن، این احتمال وجود دارد که این موضوع اصلاً اتفاق نیفتد.

قدرت مردم سوئیس

همه‌پرسی یک بخش رایج در دموکراسی مستقیم سوئیس است؛ به طوری که سالانه چندین بار رای‌گیری از مردم انجام می‌شود. ایده پرداخت یارانه نقدی به شهروندان در کشورهای دیگری نظیر کانادا، هلند و فنلاند نیز علاقه‌ها را به خود جلب کرده است به طوری که مطالعات اولیه در خصوص این طرح از سال گذشته آغاز شده است.

مبتکران این طرح اعلام کردند میزان یارانه مورد اشاره توسط آنها اجازه یک زندگی معقول را به مردم خواهد داد. این طرح در سال ۳۰ هزار فرانک به هر فرد پرداخت خواهد کرد که تنها مقداری بالاتر از خط فقر ۲۹ هزار و ۵۰۱ فرانکی سال ۲۰۱۴ خواهد بود.

بر اساس دفتر آمار ملی، در سال ۲۰۱۴ نزدیک به یک‌هشتم از جمعیت سوئیس زیر خط فقر بوده‌اند که این میزان بیشتر از فرانسه، دانمارک و نروژ بوده است. در میان افراد بالای ۶۵ سال نیز از هر ۵ نفر یک نفر در خطر فقیر شدن قرار دارد.

تجربه بزرگ
در میان طرفداران طرح درآمد پایه، یانیس واروفاکیس، وزیر دارایی سابق یونان وجود دارد که اعلام کرده «در حالی که اتوماسیون و روبات‌ها به شدت میزان مشاغل را کاهش داده‌اند، این طرح لازم به نظر می‌رسد. کشورهای ثروتمندی نظیر سوئیس، این فرصت را دارند که این تجربه بزرگ را امتحان کنند.»

این پیشنهاد با مخالفت دولت مواجه شده که اعلام کرده این دستمزد به معنای مالیات بیشتر، بی‌انگیزگی برای کار و کمبود مهارت‌ها خواهد شد. اقتصاد این کشور به دلیل گرفتن قدرت فرانک فلج شده و کسب‌وکارها هشدار داده‌اند که به منظور کاهش هزینه‌ها تولید خود را به مکان‌های ارزان‌تری منتقل خواهند کرد.

آلن برست، وزیر داخله سوئیس اعلام کرد: «ما نتیجه گرفته‌ایم که چنین طرح‌هایی موجب ضعف اقتصاد ما خواهد شد.» نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که اکنون ۶۰ درصد از مردم با این طرح مخالف هستند. هرچند این مخالفت در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) بیش از ۷۰ درصد بوده است.
 
کلمات کلیدی : یارانه
 
ایرج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۸:۲۳:۰۱
سلام
من نیز با پرداخت یارانه مخالفم. چون با این پول میتوان سالانه صدها خارخانه احداث و هزاران نفر را مشغول کار نمود . این کار برای پیشرفت مملکت بسیار ضروری است.ولی آیا می شود لطفا کنید و فرق دولت،خدمات دولتی و حقوق و دستمزد مردم سوئیس را هم انتشار دهید. (3721580) (alef-11)
 
مهدی
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۵:۴۷:۴۵
مشکل اینجاست که مردم سوییس میدونن اگه این پولو نگیرن دولت توان بیشتری در ارائه خدمات اجتماعی پیدا میکنه ولی اینجا ما اگه این 45 تومنو نگیریم خرج خدمات اجتماعی نمیشه که هیچ اینا جمع میشه میشه 3000 میلیارد خورده میشه یه ابم روش. فرق ما و اونا میزان اعتمادیه که اونا به گردانندگان مملکتشون دارن و ما نداریم . (3745902) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۲:۵۷
با توجه به مطالب ذکر شده ،در کشور سوئیس پیشنهاد دهندگان هدفشون این است که کسی به خط فقر نزدیک نشود ولی در ایران دولت به اصطلاح تدبیر و امید فکرش این است که یارانه نا چیز را هم قطع کنه تا خدای نکرده حقوق مدیراش کم نشده باشه و مهم نیست که مردم در کجای خط فقر هستن، آقای نویسنده شما هم بهتر بجای فرق بین مردم ایران با مردم سوئیس بنویسید فرق بین تفکرات دولت مردان سوئیس با دولت مردان کشورمان. (3721620) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۵:۰۵:۴۸
عزیزم لطفاً قبل از اظهار نظر متن خبر را بخوانید. در خبر فوق به صراحت ذکر شده که هم مردم سوییس با این طرح مخالفند و هم دولت سوییس کاملاً با آن مخالف است و آن را موجب تضعیف اقتصاد کشور می داند. در ایران نیز برخی مردم با آن موافق و دولت کماکان با آن مخالف است. پس تفاوت اصلی (در این مورد) بین مردم دو کشور است نه دولتهای آنان. (3722339) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۶:۴۲:۵۰
منم باهات موافقم، برنامه ها و اهداف کشورهای پیشرفته بیشتر رو اصول و حساب و کتابه و نه مثل ایران که بعد از چند ماه یا چند سال مسئولان نتیجه عملکردشونو با آمار و اطلاعات غلط تحویل مردم میدن!!! مثل مهار تورم!! و .... (3722574) (alef-11)
 
مهرداد
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۲۲:۱۵:۳۱
چون اونجا مردم میدونن که بالاخره این پول صرف آسایش اونا میشه ولی اینجا معلوم نیست سر از کانادا درمیاره یا دبی یا از فیشهای هشتاد میلیونی حقوق ب.ز میخوره یا س.م یا ج.ش (3722998) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۹:۰۱:۵۲
باسلام و احترام
کشور سوئیس را با کشور ما مقایسه میکنید...!!!!؟؟؟؟ (3721632) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۸:۱۵:۴۵
اونجا دزدی نمیشه.
اینجا منی که نیاز ندارم ترجیح میدم یارانه بگیرم یه چیزی بزارم روش بدم به خیریه. (3722710) (alef-11)
 
رفاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۹:۰۲:۳۲
می دانید چقدر میشود تقریبا 7 میلیون وششصد تومان به هر نفر چیزی بیش از دوبرابر کل یارانه یک سال در ایران
ببینید چقدر وضع زندگی خوب است که حتی حاضر نیستند این مبلغ را ماهیانه دریافت کنند .
چرا شما زندگی و رفاه در سوئیس رابا ما مقایسه نمیکند ؟ (3721636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۵:۱۵:۴۶
ببخشید اما محاسبه شما درست نیست. 7 میلیون و ششصد هزار تومن یارانه ماهیانه میشه معادل 14 سال یارانه هر نفر در ایران!!! البته در ازای آن دولت سوییس تمام خدمات رفاهی را قطع خواهد کرد. و اکثریت مردم سوییس گفته اند که دریافت خدمات از دولت را به دریافت نقدی ترجیح می دهند. (3722361) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۷:۴۸:۵۴
عزیز دوباره بخوان و هیچوقت هزینه های سوئیس که گرانترین کشور است را با ایران مقایسه نکن. (3722674) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۰۱:۳۲
چرا نفری 45500 فرانک نمیدن بهشون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!! (3721702) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۲۸:۴۹
با هزار امید دکترای برق دانشگاه سراسری میخوندم چند سال همه جا منو سر دووندن، برای جلوگیری از هم پاشیدن خانواده انصراف داده و الان کار ازاد غیر مرتبط با رشته ام میکنم تا از گشنگی نمیریم.. این سرنوشتیه که جامعه به من عطا فرموده.. (3721735) (alef-11)
 
ناصر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۳۷:۱۹
برداشت سوئیس از خط فقر با برداشت خط فقر ایرانیها خیلی فرق داره بعنوان مثال یه کارمند با حقوق ماهیانه 1/200 با پرداخت اجاره و پرداخت قبوض با سه نفر عائله فقط میتونه زنده بمونه این خط مرگه نه خط فقر ،به والله که نیازمند یارانه ایم (3721764) (alef-11)
 
حیدری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۱:۱۰:۱۰
در ایران هزینه تعویض کارت ملی! شناسنامه! گرفتن مالیات ووو.... با کشورهای اروپایی مقابسه میشه!! ولی سطح زتدگی مردم با مردم پاکستان وافغانستان و کشورهای آفریقایی مقایسه میشه!!!!! (3721824) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۱:۴۱:۳۰
فساد مسئولین ایران و سوسیس رو هم مقایسه کنید (3721873) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۴:۲۹
خوب بود قبل از اینکه مقایسه ای بین مبلغ رایانه و نظر مردم سوئیس با ایران انجام بدهید در باره ی تفاوت اقتصاد و تفکر دولتمردان سوئیس با ایران مقایسه ای میکردید.دولتمردان سوئیس به فکر رفع فقر از جامعه شان هستند درحالیکه دولتمردان ما با این کارشان گدا پروری را رواج داده اند .ماهیانه 45500 تومان در مقابل حدود 8 میلیون تومن اصلا قابل مقایسه نیست. (3721941) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۲:۴۴:۴۵
برادر من ، قیاس مع الفارق میکنید؟؟!! ایران کجا و سویس کجا !! ما باید حداکثر خودمان را با عراق و افغانستان مقایسه کنیم. این مقایسه ای که شما دارید میکنید اگر چندین دهه قبل بود بله وگرنه در این زمان بسیار بیجا است. (3722002) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۳:۱۷:۱۲
فرقشون با ما اینه که اونا مسلمون نیستند (3722068) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۶:۵۴:۰۳
آخه جالب اینجاست که تو خارج به همون یه ذره اصول و اعتقادی که دارن، واقعا پایبندن!!!
ولی متاسفانه ما از اونور بوم افتادیم!!! (3722598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۸:۲۴:۱۵
كويت و إمارات چين پس؟؟ (3722724) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۲۱:۱۳:۱۹
و اینکه ایرانی جماعت مردمی تنبل و زیاده خواه (3722931) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۳:۲۷:۴۶
نمیدونم چرا ما باید با کشورهای پیشرفته مقایسه بشیم. این از یارانه قبلا هم پول بنزین.
اگه اونجا لیتری 3 یا 4 هزار تومنه عوضش مصرف سوخت و قیمت کل ماشین در نظر نمیگیرن.
ولقعا چی فکر میکنید مقایسه میکنید (3722100) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۳:۳۲:۲۰
بنویسید تفاوت عملکرد و مدیریت مدیران ما و مدیران سئیس (3722108) (alef-11)
 
Portugal
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۳:۴۳:۳۹
سوئیس با این همه ادعا و این همه سازمان های جهانی و میلیادر یک هشتم مردم آن زیر خط فقر قرار دارند.غرب سرابی بیش نیست (3722138) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۵:۲۸:۰۱
نویسنده دلیل اصلی پرداخت 2500 فرانک بیان نکرده

دلیل اصلی این امر تورم منفی کشور سوئیس هست به عبارتی نه تنها تورمی وجود نداره بلکه چند ساله تورم در سوئیس منفی هست و به همین دلیل بازار با مشکل رکود مواجه شده و میزان رقبت مردم جهت خرید لوازم مصرفی و سرمایه ای به شدت کاهش پیدا کرده به همین دلیل دولت با تزریق پول میان مردم سعی داره تا بازار کشورش رو از رکود خارج کنه تا میزان درآمد و مالیات دولت هم از این طریق افزایش پیدا کنه.

یعنی دولت داره دون پخش میکنه تا در سال های آینده از ثمره اون استفاده کنه (3722389) (alef-11)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۵:۴۴:۴۸
اعتماد به نفس !!!!! مقایسه ایران با سوئیس !!!!!! (3722435) (alef-11)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۷:۲۹:۵۶
اصولا مقایسه کشور ما و کشور سوییس به کلی غلط وغیر علمی است .

مدل اقتصاد ما دولتی است اما مدل اقتصادی کشور سوییس سرمایه داری است

سوییس نفت ندارد ولی ما نفت داریم

ما اختلاس گر ودزد داریم ولی سوییس کارآفرین دارد (3722647) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۲۲:۰۴:۲۶
فرقشون با ما اینه که دزد ندارن و بیت المال دست افراد خاص نیست که هر جور دلشون بخواهد خرج کنن (3722986) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۰۷:۴۸:۵۳
مقایسه ایران باافغانستان هم کار درستی نیست (3723271) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.