نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 375271
به‌دنبال جنجال مصنوعی، وزارت ارتباطات عقب‌نشینی کرد/ پاي صدها ميليارد در ميان است
بخش دانش و فناوری الف، 3 مرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۶
با اجراي رجيستري، قاچاقاچيان به طور طبيعي و خودكار ناگزير به عبور از مجراي قانوني مي شدند،‌ اما با آغاز زمزمه هاي شروع رجيستري، ناگهان چند مغازه فروش گوشي اپل را تعطيل كردند! و با ايجاد جنجال مصنوعي و شانتاژ خبري، در نهايت وزارت ارتباطات مجبور به عقب نشيني شد. اين اقدام، جنجال تعمدي مصنوعي بود يا صرفا ندانم كاري مديريتي؟ هرچه باشد، پاي صدها ميليارد تومان پول درميان است.

صبح نو - دو هفته پیش و در سکوت خبری، ستاد مبارزه با قاچاق کالا از اجرای طرح رجیستری خبر داد. خبری که جنجال خاصی در پی نداشت. بنا بر خبر رسانه‌ها یک مقام مسوول در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اجرای آزمایشی طرح رجیستری و ثبت گوشی‌های موبایل وارداتی در شبکه اپراتورهای تلفن همراه خبر داده بود. در پی اعلام اجرایی شدن طرح رجیستری گوشی‌های موبایل از ابتدای مردادماه امسال از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: این طرح در مرحله اجرای آزمایشی است و پس از یک ماه با توجه به نتایج آزمون، درباره شیوه اجرای آن تصمیم‌گیری می‌شود.

اما مشکل از جایی شروع شد که یک مسوول ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده بود که با اجرای طرح رجیستری، گوشی‌های آیفون به دلیل آنکه به‌صورت رسمی وارد بازار ایران نشده‌اند و کمپانی اپل نمایندگی رسمی در ایران ندارد، در شبکه مخابراتی کشور ثبت نخواهد شد و حتی گوشی‌هایی از این برند که هم‌اکنون در اختیار مردم قرار دارد نیز دیگر قابل‌استفاده نیست! و به دنبال آن در روزهای گذشته نیز به دلیل جلوگیری از واردات آیفون به کشور، ۲ نمایندگی این برند موبایل در تهران پلمب شد. هرچند که مسوولان بعداً گفتند محصولات اپل در ایران نمایندگی مستقیم ندارد و به همین دلیل این دو شرکت به‌صورت غیرمستقیم و از طریق هنگ‌کنگ و دبی نسبت به اخذ نمایندگی آیفون اقدام کرده بودند که با پایان یافتن اعتبارنامه آنها و عدم تمدید مجوزشان، فعالیت آنها متوقف‌شده است؛ اما گوش بازار بدهکار نبود. بازاری که طبق آمارها نزدیک به ۹۰ درصد گوشی‌های آن قاچاق است، فرصت مناسبی برای جنجال‌آفرینی پیداکرده بود. التهاب بازار در روزهای اخیر و ارتباط دادن بی‌دلیل طرح رجیستری به آیفون سبب شد تا امروز دولت در برابر جنجال مصنوعی بازار کوتاه بیاید. وزیر ارتباطات که بر اساس اخبار منتشرشده در برخی سایت‌ها همین چند روز پیش از استیضاح در مجلس توسط نمایندگان آذری‌زبان گریخته بود، جنجال رجیستری را پیش از اجرا تعلیق کرد تا بیش از این برای وزارتخانه‌اش حاشیه‌آفرینی نشود. روز گذشته و در پی انتشار برخی اخبار درباره اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه از روز گذشته در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به عقب افتادن این طرح، از اجرایی شدن این طرح پس از هماهنگی لازم بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا خبر داد!

هرچند که در اطلاعیه وزارت ارتباطات از طرح رجیستری دفاع شده و به مردم اطمینان می‌دهد که برای تلفن‌های تهیه‌شده قبل از اجرای طرح مشکلی پیش نمی‌آید و محدودیت‌های موردنظر طرح، شامل گوشی‌هایی می‌شود که پس از اجرای طرح وارد کشور می‌شوند و جای نگرانی برای مردم ندارد؛ اما بازهم دست‌های پشت پرده به کمک بی‌دقتی مسوولان آمده و در یک عملیات روانی چندروزه طرح رجیستری را متوقف کردند؛ اما چرا طرح رجیستری بعد از ۱۰ سال و در آستانه اجرا به تعویق افتاد و چرا باوجود حجم بالای واردات قاچاق تلفن همراه، طرح‌های مقابله با قاچاق به‌صورت ناگهانی متوقف می‌شوند؟

اجرای طرح رجیستری گوشی‌های موبایل که از سال ۸۷ و برای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از افزایش گوشی قاچاق در بازار با اجرای ناقص طرح همراه بود. در آن سال‌ها قرار شد تا کد IMEI گوشی‌های قاچاق از طریق سامانه مخابرات غیرفعال شود اما آن طرح هم به‌جای اصلاح نواقص، از بیخ ریشه‌کن شد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر طرح مقابله با قاچاق موبایل به سراغ یکی از طراحان پروژه رجیستری موبایل رفتیم. او جوانی است که مدرک دکترای خود را از دانشگاه‌های معتبر کشور دریافت کرده و البته علاقه‌ای ندارد اسمش در مصاحبه آورده شود. طراح پروژه برای توضیح پروژه رجیستری ابتدا گریزی به طرح قبلی می‌زند: «سال ۸۷ طرح رجیستری در کشور کلید خورد و خیلی زود این طرح شکست خورد به دلیل اینکه طراحی آن با مشکلات زیادی روبه‌رو بود و خیلی زود ناچار شدند آن را جمع کنند. در همه جای دنیا طرح رجیستری برقرار است. طبق آمارها نزدیک به ۱۵۰ کشور جهان در حال اجرای طرح رجیستری هستند و این به آن معناست که این طرح یک ضرورت است و ایران نخستین کشوری نیست که به سراغ آن می‌روند. پس جنجال‌ها علیه ماهیت این طرح بی‌دلیل است.»

اما رجیستری چه فوایدی دارد؟
شما از طریق رجیستر می‌توانید تمام تجهیزات متصل به سیم‌کارت را شناسایی کنید؛ اما تنها مزیت رجیستر موبایل کشف گوشی‌های قاچاق نیست بلکه به حوزه سلامت نیز مربوط می‌شود. شما از طریق رجیستر می‌توانید گوشی‌های قاچاق را شناسایی و حتی غیرفعال کنید. تمامی گوشی‌هایی که به‌صورت قانونی وارد کشور می‌شوند، قبل از ورود به بازار، باید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گواهی تأیید نمونه استاندارد حد تشعشع (SAR) را بگیرند اما گوشی‌های قاچاق این قابلیت را ندارند. شما می‌توانید به‌راحتی با ۲۰۰ هزار تومان یک گوشی خریداری کنید که بیشترین امکانات را دارد ولی به دلیل تشعشعات بالا برای سلامت مضر هستند. از سوی دیگر بررسی اصالت تلفن‌های همراه بدون رجیستر امکان‌پذیر نیست. از طریق طرح رجیستر به‌راحتی می‌توان گوشی‌های تقلبی که امکان ورود از مبادی رسمی را ندارند، از چرخه بازار خارج کرد.

طرح رجیستر چگونه قرار بود اجرا شود؟

این طرح با همکاری گمرک (مبدأ واردات)، وزارت صنعت معدن و تجارت (تنظیم‌کننده بازار) و وزارت ارتباطات (بازوی اجرایی) از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در حال پیگیری بود تا تجربه جهانی رجیستر در ایران نیز انجام شود. برای این طرح از اساتید دانشگاه استفاده‌شده تا به بهترین شکل تدوین شود. در این طرح درواقع موبایل به هویت مخاطب الصاق می‌شود تا با ثبت شناسه گوشی به نام مشتری امکان سوءاستفاده از آن نباشد. از طریق رجیستر می‌توان پی برد که از کدام گمرک وارد بازار شده، آزمون‌های سلامت آن انجام‌شده یا خیر یا دارای اصالت باشد. درواقع امروزه اگر کسی به پلیس مراجعه کند و اعلام کند گوشی او سرقت شده، باید جعبه تلفن همراه و فاکتور خرید را ارائه دهد تا پلیس بر اساس کد IMEI می‌تواند آن را ردیابی کند درحالی‌که این کد قابل جعل است و سارقان می‌توانند با جعل کد مانع ردیابی پلیس شوند؛ اما در صورت اجرای طرح رجیستر کافی است سارقان یک سیم‌کارت جدید در گوشی سرقتی قرار دهند، این گوشی دیگر قادر به ارائه خدمات نیست و راه فراری هم ندارد.

چه تمهیداتی برای مقابله با التهاب بازار در نظر گرفته شد؟

طراح پروژه رجیستری می‌گوید قرار نیست این طرح شامل گوشی‌های فعال و مورداستفاده قرار بگیرد و حتی شامل گوشی‌های داخل مغازه‌ها نیز نخواهد شد. به عبارت ساده‌تر ما فرض می‌کنیم همه گوشی‌های موجود در بازار از راه‌های قانونی واردشده و با اجرای این طرح بعد از چهار سال مردم وقتی گوشی‌های قبلی را کنار بگذارند، دیگر هیچ گوشی قاچاقی در بازار وجود نخواهد داشت. این در حالی است که امروز حدود ۹۰ درصد گوشی‌های موجود در بازار قاچاق است و تنها ۱۰ درصد از راه‌های قانونی وارد کشور می‌شود. اگر طرح رجیستری اجرا شود بعد از چند وقت این عدد معکوس خواهد شد. ضمن اینکه در این طرح برای مقابله با ایجاد شوک در بازار تمهیدات ویژه در نظر گرفته‌شده تا به‌تدریج گوشی‌های قاچاق از چرخه خارج شوند. ازآنجایی‌که موبایل به‌صورت قطره‌چکانی وارد بازار شده و به دلیل اینکه یک محصول فناورانه است و هرروز ممکن است نسل جدیدی از آن ساخته شود، امکان واردات انبوه گوشی همراه نیست و به همین دلیل کسی نمی‌تواند حجم بالایی گوشی آورده و آن را انبار کند، لذا بعد از مدتی همه گوشی‌های داخل بازار قطعاً تحت پوشش رجیستری خواهند بود.

هزینه‌های رجیستری مشکلی در بازار ایجاد نمی‌کند

این طرح درحالی در آستانه اجرا بود که کل طرح تنها ۱۰ میلیارد تومان هزینه در بردارد. هزینه‌ای که شاید از یک محموله قاچاق موبایل هم ارزش کمتری داشته باشد. در طرح تجاری رجیستر هیچ تبادل مالی صورت نمی‌گیرد و واردکنندگان نیازی به پرداخت پول‌ندارند بلکه از شرکت‌های خصوصی از محل اجرای طرح آن را انجام خواهند داد. درواقع فرایند رجیستری به این شکل است که شما با ارائه اطلاعات گوشی در مبادی ورودی یک شماره ثبت برای موبایلتان ثبت خواهد شد و از این طریق قابل رهگیری است. اگر فروشنده گوشی دست‌دوم به شما بفروشد یا پیش از خرید در آن گوشی سیم‌کارت قرارگرفته باشد، تنها کافی است شما سیم‌کارت جدید را وارد آن کنید تا به شما اطلاعات کامل گوشی و سیم‌کارت‌های استفاده‌شده را ارائه دهد به همین طریق امکان تقلب در بازار کم می‌شود. حتی از طریق سایت، پیامک و شبکه‌های اپراتوری و... می‌توان بدون باز کردن یک گوشی جدید از اصلی بودن آن مطمئن شد.

چطور مشکلات سال ۸۷ تکرار نشود؟

در سال ۸۷ تورهای دیپلماتیک و مسافران خارجی با مشکل رجیستری روبه‌رو بوده و گوشی موبایلشان در ایران غیرفعال بود اما در طرح جدید لایه‌های گوناگونی طراحی‌شده تا مسافران خارجی نیز مشکلی نداشته باشند و حتی اگر از خارج از کشور برای کسی گوشی هدیه بیاورند، امکان اتصال آن به سیستم رجیستری وجود دارد تا با بخشی از هزینه‌های عوارض گمرکی گوشی فعال شود.

گوشی موبایل گران‌تر نمی‌شود
هرچند که ۹۰ درصد گوشی‌ها قاچاق هستند و پولی بابت گمرک و عوارض پرداخت نمی‌کنند، اما شما پول آن را پرداخت می‌کنید؛ یعنی علاوه بر هزینه اصلی تلفن همراه و سود واردکننده و فروشنده، هزینه واردات قانونی از مشتری اخذ می‌شود ولی این پول به‌جای اینکه به جیب حاکمیت برود، به جیب قاچاقچیان می‌رود. شاید عدم مدیریت بازار موجب افزایش روانی قیمت موبایل شود و انگیزه‌های خاص در آن دخیل شود، اما در طرح رجیستری تفاوتی به لحاظ افزایش یا کاهش قیمت موبایل شاهد نخواهیم بود.

صدای اعتراض از کجا بلند شد؟
با همه توضیحات طراحان این طرح اما بازهم در روزهای اخیر اطلاعات غلط در برخی رسانه‌های خاص، به التهاب بازار کمک کرد و حتی مسوولان را به‌اشتباه انداخت تا جایی که آقای کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس پنج‌شنبه ظهر با خبرگزاری‌ها مصاحبه کرد و روز جمعه نیز روی آنتن زنده تلویزیون علیه رجیستری صحبت کرد. صحبت‌هایی که بر پایه اطلاعات ناقص مطرح‌شده و بسیار تأمل‌برانگیز بود. به نظر می‌رسد آنهایی که علاقه به قطع سود هنگفت خود ندارند با التهاب مصنوعی در بازار به بهانه بسته شدن بازار آیفون، توانستند مانع اجرای طرح رجیستر شوند. طرحی که می‌توانست جلوی سال‌ها دزدی و قاچاق را بگیرد.
کلمات کلیدی : رجيستری موبایل
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۰۵:۱۷
معلوم است بعضی از اقایان اعتدال، از قبل واردات سود هنگفتی دارند, (3842051) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۰۶:۰۸
مردم خسته شدن کلا این چه وضع مدیریت کشوره (3842052) (alef-3)
 
مازندرانی
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۰:۰۰:۱۵
اگر به برنامه پایش دیشب که موضوع مبارزه با قاچاق کالا بود توجه کرده باشی واقعا تاسف میخورید از این وضعیت مملکت داری .آقای خسروتاج معاون وزیر صنعت وعضو کمیته مبارزه با قاچاق تمامی مشکلات قاچاق رو با لبخند پاسخ میداد.طبق اسناد منشره در برنامه تلویزیونی هم قاچاق مشخص بود وهم قاچاقچی ,ولی این دو در کنار هم بخوبی وخوشی زندگی میکردند. (3843817) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۹:۲۲:۳۶
مگه مديريت توى اين مملكت معنى درستى هم داره؟ (3847377) (alef-11)
 
نقدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۲۰:۰۳
چرا این موضوع در فعالیت پانزده ساله ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر چند وقت یک بار مطرح و پس از ایجاد تنش در بازار توسط دستگاههای ذی ربط تعطیل و غیر قابل اجرا اعلام می شود؟! (3842084) (alef-3)
 
نادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۶:۴۹:۴۷
وزارتخانه های ذی ربط موضوع عضو اصلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا هستند تصمیمات مذکور اگر با هماهنگی و کسب دیدگاههای کارشنسی وزارتخانه های متولی اخذ شود احتمالا اینهمه ابلاغیه های بی اثر تولید نمی شود شاید نکته جالب و کلیدی همین نکته باشد که دستگاههای تصمیم گیر و اجرایی غالبا با ابلاغیه های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخالف و غیر هماهنگ هستند والا باید پس از گذشت 15 سال از تشکیل ستادی موقت شاهد حداقل یک اقدام ملموس بودیم وزیر کشور نیز در معارفه ریاست این دوره ستاد رسما از ضرورت کوچک سازی یا تعطیلی این ستاد سخن گفته بود که علی الظاهر به حرمت ریاست ستاد که از فعالان ستاد انتخاباتی رییس جمهور بوده است تعطیلی عملی نشده باشد. (3843565) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۳۹:۴۹
آقا شما گمرک الکی نگیرید کسی قاچاق وارد نمیکنه (3842131) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۶:۵۰:۵۶
یه عمر جدی گرفتند شد این بیاید یه کوچلو هم الکی بگیریم شاید درست شد (3843567) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۴۴:۳۹
این سر صدا ها فقط به خاطر جمع آوری گوشی های اپل هست
وقتی یه برند حذف بشه علاوه بر گرون شدن همون برند به خاطر کمیابی رقبای هم چون رقیبی ندارن گرون میشن در نتیجه کلا بازار بهم میریزه
اصرار بیجا برای ایجاد نمایندگی و جمع آوری برند محبوب اپل بازار رو خراب میکنه (3842141) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۱:۵۵:۱۰
عزیز من مشکل این طرح این هست که میگه هر گوشی که وارد کشور می شود باید نمایندگی رسمی داشته باشد.
وقتی که 90 درصد برند های دنیا در ایران نمایندگی رسمی ندارند و آن هایی هم که دارند همچین خیلی رسمی نیستند چه توقعی دارید؟
اکثر برندها به دلیل مشکلات بانکی نمی توانند نماینده رسمی داشته باشند چون نمی توانند از طریق رسمی ارز را از کشور خارج کنند.
در ثانی امنیتی هم برای بسیاری از برندها وجود ندارد. اگر عده ای خود جوش تصمیم گرفتند بریزند و نمایندگی اپل و فرضا گوگل را تسخیر کنند چه کسی می تواند جلوی آن ها را بگیرد؟
مشکلات ورود نمایندگی های رسمی به ایران را حل کنید مشکل رجیستری خود به خود حل می شود. مردم هم دیگر نمی خواهد هزینه های غیر معقول به دلال های این حوزه برای واردات گوشی پرداخت کنند.
...
در مورد این طرحی هم که این طور اجرا شد به گمانم یکی از آقا زاده ها یک مقداری
گوشی اپل وارد کرده نیاز داشته که یک مقداری قیمت گوشی تکانی بخورد و تقاضا زیاد بشود تا بارش را بقروشد......
نمیدانم بعضی از این مسئولان چطوری می خوان جواب خدا را در آن دنیا بدهند. (3842168) (alef-11)
 
Alireza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۱۳:۱۴
به عنوان یک مصرف کننده فکر می کنم این طرح باید اجرا بشه و برای مردم عادی ضرری نداره و اگر ضرری هست برای یک سری آقازاده و دلال هست.

امیدوارم دولت در مقابل مافیای موبایل کوتاه نیاد. (3842236) (alef-3)
 
مصلحی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۹:۰۸:۳۲
دمت گرم یعنی آقازاده ها بازار دلالها رو هم غرق کردند میگم شاید دلالا بودند که بعدا آقازادگی گرفتند و سر همه گول مالیدند (3843726) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۵:۱۳
درحالیکه طبق آمار های موثق اعلامی بیش از ۹۲ درصد گوشی‌های موجود در بازار تلفن همراه قاچاقه ، جای سئوال داره که چرا رجیسترینگ موبایل فقط و فقط به گوشی‌های برند آی‌فون گیر داد ؟!؟!؟!؟!؟!؟
دقیقا مثل همون مورد عرضۀ "فست فود" که با نام و فرهنگ امریکائی خودش دهها ساله که رستوران های پر شماری از کشور رو با همۀ اجزا و شکل و شمایل و دکور و حتی سیما و جامۀ فروشندگان امریکائی-گونه اش در جای جای کشور ایران به تسخیر خودش درآوره ، ولی پارسال وقتی نام "مک دونالد" بر سر در یک رستوران در شهرک غرب قرار گرفت ، پس از افتتاح !!!!! به اون گیر دادند و تعطیلش کردند ولی همون رستوران عینا با همون ریخت و قیافه و دکوراسیون و خدمۀ قبلی خودش ، فقط اسمش رو تغییر داد و از همون موقع تا الآن مشغول ارائۀ انواع فست فود !!!! به مشتریانه ؛ (3842275) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۹:۰۳
اینکه گوشی اپل و شرکت‌های دیگری که در ایران نمایندگی ندارند رجیستر نشود و فقط چند شرکت آسیایی امکان ارائه گوشی داشته باشند احتمال وجود رانت را افزایش می‌دهد وگرنه من فکر نمی‌کنم کسی طرفدار قاچاق کالا و پر کردن جیب قاچاقچیان باشد (3842285) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۳۵:۳۰
این کار ها نیاز به زمان داره بد بخت و بر شکست کردم مغازه ها کاری نداره ! (3842297) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۷:۰۱:۰۵
آقا یه بار دیگه خبر رو بخون. نوشته این کار برای گوشی های واردشده تا الان هیچ مشکلی ایجاد نمی کنه. (3847029) (alef-11)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۳۵:۴۱
عقلانیتی که کشور را اداره میکنه همینه ؟یا تعدادی موبایل مونده بود که باید با این روش قبل از رجیستری بفروش میرفت ؟ (3842298) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۳:۱۲:۱۷
اینها همش قصه است. بوی رانت و انحصار و ایجاد قیمت های کلان برا گوشی میاد که مثل خودرو مردم رو سرکیسه کنید. (3842379) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۳:۲۵:۱۳
مشکل بازار یا شخص خاصی نیست.
مسئول باید دانش کافی داشته باشه؛ قبل از حرف زدن لغاتشو به دقت انتخاب کنه! (3842419) (alef-3)
 
ش.ش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۴:۰۱:۵۶
این کار خوب بود اگر درست اجرا می شد ولی حرف در این است که وزارتخانه ها ادارات کل و دولت و مجلس بیشتر وقتهتا مقرراتی را مطرح می کنند که صلاح مردم در آن مطرح نیست بلکه ترفندی هست برای دور زدن قانون برای چپاول اموال برای سرکیسه کردن مردم و مهم تر از همه برای کسب منفعت عده ای دست اندر کار همان چیزی که در وردش طرح داده شده تا ازش نهایت دزدی را بکنند
وگرنه هر کار ÷ایشی و کنترلی برای اموری که نفعش برای مردم هست چه اقتصادی چه انیتی خیلی خوب است
ولی اینجور طرحهای ابتر بیشتر نه برای مردم بلکه برای سوء استفاده عده ای خاص طرح و اجرا می شود و وقتی سودشان را بردند آن را تعظیل می کنند یا بلا تکلیف رها می کنند (3842502) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۴:۴۵:۴۲
حمایت از گوشی های ساخت داخل !!! جمع کنید با این بازار سیاه بازی که فقط هدفتان گران کردن جناس از جیب مشتری به سود این قاچاقچی یا آن دولت اشت . (3842593) (alef-3)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۴:۴۷:۴۲
کدام تولید داخل؟..................می خواهید داستان گوشی هم بشه مثل خودروسازی؟ (3842596) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۵:۲۵:۲۵
همه جای دنیا بازار گوشی در دست چند شرکت بین المللی است و چیزی به اسم بازار داخل وجود خارجی ندارد. اگر عوارض موبایل منطقی در نظر گرفته شود انگیزه ای هم برای قاچاق وجود نخواهد داشت (3842690) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۵:۳۵:۱۴
ارتباط این طرح به مبحث نمایندگی داشتن برندها را متوجه نمی‌شم.

خوبه که گوشی‌ها رجیستر شده باشه تا قاچاق کم بشه ولی اگر قرار باشه رجیستر کردن گوشی به یک امتیاز تبدیل بشه، اسمش میشه رانت.

باید هرکسی که گوشی وارد میکنه با هر برند و مدلی، بتواند به سادگی ثبت سفارش و واردات را مانند کالاهای دیگر انجام دهد.
موبایلی که به صورت رسمی عوارض گمرکی بابت آن پرداخت شده باید قابل رجیستر شدن باشه. (3842707) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۵:۵۴:۴۳
حمایت از تولید داخل ؟
یادتان رفته در همان زمان تعرفه واردات 60 درصد شد برای حمایت از تولید داخل و بعد دوباره کاهش پیدا کرد ؟
چند مغازه جنجال به پا کردند و دولت عقب نشست ؟
بازهم به یاد می آوریم تعطیل شدن طلا فروشان بازار برای مقابله با طرح برسی دفاترشان ،
خلاصه اینکه اگر مسئولان اینقدر ضعیف هستند چرا چنین طرحهایی را مطرح می کنند ،
راه حل ساده است ، اجرای یکباره طرح رجیستری ، غیر فعال شدن همه گوشی های قاچاق و اخذ جریمه برای فعال کردن آن و البته آجر شدن نان قاچاق چیان که متاسفانه زورمان به این یک مورد نمی رسد (3842741) (alef-13)
 
area
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۶:۰۴:۵۹
از اولش هم معلوم بود که قصه اجرای این طرح تنها یک مانور سیاسی _ انتخاباتی می باشد و هیچ دولتی حاضر نیست منافع دوستان صمیمی و پر قدرتش را بخاطر ملت ساده دلی به خطر نخواهند انداخت . (3842764) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۶:۲۳:۵۵
مردم باید بدانند که چه کسی پشت سر این نوع تصمیمات است . چگونه میتوان پذیرفت مسئولی با اندک شناخت از بازار گوشی مبایل این تصمیم را بگیرد . (3842789) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۶:۵۲:۰۱
از قرار معلوم مافیا همه جا نفوذ داره ! عده ای حقوق نجومی می کیرن و عده ای هم بر سر سفره های گستره تری هستند که فقط ظاهرا" بیت المال نیست اما دقیقا" منافعشان از جیب ملت تامین می شود . (3842839) (alef-13)
 
مهدی
Sweden
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۷:۱۰:۰۰
لطفا اطلاعات اشتباه از زبان کارشناس ناآگاه به مردم ندهید. چیزی به نام رجیستری موبایل حداقل در کشورهای اروپایی و آمریکا وجود ندارد و بعید میدانم در سایر کشورها به این شکل که بیان شد هم وجود داشته باشد. فقط در نظر بگیرید چه بلبشویی با این حجم مسافرت و جابجایی در آن کشورها اتفاق میافتاد.
آن چیزی که در اروپا و آمریکا اپراتورها تحت عنوان رجیستری انجام میدهند، مربوط میشود به گوشی هایی که یک اپراتور معمولا به صورت قراردادی به مشترکین خود واگذار میکند. به این صورت که گوشی موبایل را به صورت اقساطی یا قیمت خیلی پایین به مشترک میدهند و مشترک ملزم است در طول دوره قرارداد که معمولا 12 یا 24 ماه است فقط از خدمات همان اپراتور استفاده کند. اصطلاحا گوشی برای آن اپراتور قفل شده است و امکان اتصال به سایر اپراتورها را ندارد. (3842871) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۹:۳۱:۱۵
قسمت خنده دار و مضحک این طرح بنا به گفته دکتر جوان این است که جلوی وروذ گوشی های بی کیفیت که تشعشعات بالا دارند واین تشعشعات از خودروهای چینی خیلی خطرناکتر است گرفته میشود
هم وارد کننده و هم دولت به دنبال وارد کردن ارزانترین کالا و با بالاترین سود و عوارض گمرکی هستند و کیفیت به هیچ عنوان هیچ اهمیتی ندارد (3843081) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۹:۳۳:۲۱
هواپیای بوئینگ را هم از ایران خارج کنید نه نمایندگی دارد و نه به ایران قطعه میدهد
حتی اگر بخواهید از جای دیگر تهیه کنید نمیگذارند
اف 16 های امریکایی هم نمایندگی خدمات ندارند (3843082) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۲۰:۰۷:۵۲
فقط میخواهید مثل خودرو انحصاریش کنید سود کلان بالا بردن قیمت گوشیهاست همین!! (3843123) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۳:۵۱
یعنی الان غیر انحصاری عمل میشه (3843737) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۲۰:۲۲:۵۰
این مملکت درست بشو نیست که نیست تمام شد رفت (3843143) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۴:۰۷
تمام شد و کجا رفت (3843738) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۱:۵۸:۰۷
فقط میخواستن یهویی گوشیهای مونده رو بفروشن که تونستن هم... (3843515) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۶:۰۹:۴۹
يك سوْال : گوشى اپل دغدغه چند درصد مردم ايران - حتى تهران، است؟ (3843557) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۷:۰۲
آقا جون فیش حقوقی دارای حدود 40% انحراف از مقدار قابل قبول متعلق به 2% از حدود 608 مدیر عالی رتبه بود که سه ماه مملکت رو برده سرکار قبول کنید که اپل و هر اسم و برند دیگه هم می تونند به همون اندازه واجب تر از نون شب تلقی بشند. (3843745) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۰۸:۰۵:۱۶
شما واردات را آسان كنيد خود بخو قاچاق جمع مي شود (3843618) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۰:۵۵:۴۹
احتمالا كاشف به عمل خواهد آمد و معلوم مي شود كسي مثلا مثل آقاي نمك دون پشت واردات است (3843927) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۰۹:۰۳:۴۸
حالا یکی خارج از ایران گوشی خریده باشه و بخواد به ایران سفر داشته باشه چه خاکی باید سرش کنه؟ (3845674) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.