نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245572
حداد عادل: نمی‌توان مطمئن بود که فرزندان‌مان مانند ما انقلابی باشند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در مراسم افتتاحیه فروشگاه ترنجستان بهشت گفت: به هیچ وجه نمی شود مطمئن بود که به دلیل انقلابی بودن پدران، فرزاندن هم انقلابی باشند. حتی در خانواده های ما هم تصوری که ما از انقلاب داریم، فرزندانمان ندارند. طبیعی است چون در آن دوران زندگی نکرده اند. اگر رها کنیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که پای انقلاب بایستند. برای انتقال تجربه انقلاب، باید به اندازه تلاشی که برای خود انقلاب صورت گرفت، تلاش شود.

به گزارش مهر، مراسم افتتاح فروشگاه ترنجستان بهشت، عصر چهارشنبه ۲۳ مهر با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، حسین یکتا مسئول قرارگاه فرهنگی خاتم الاوصیاء، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علی اکبر اشعری مدیر پروژه باغ کتاب تهران، محمد حمزه زاده معاون فرهنگی حوزه هنری سازمان تبلبغات اسلامی، محمدرضا برازش مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در محل این فروشگاه در خیابان دکتر شریعتی برگزار شد.

حداد عادل در این برنامه گفت: با این دو بیت سخنانم را شروع می کنم که «ای باغ پر طراوت اندیشه های ناب / پنهان به برگ برگ اعجاز آفتاب/ جان من و تو هرگز از هم جدا مباد/ ای خوب جاودانه ای دوست ای کتاب». برایم افتخار است که شاهد افتتاح چنین مجموعه ای هستم. اما ارزیابی من در یک چشم انداز وسیع تری صورت می گیرد و آن هم نگرانی هایی است که همه داریم. انقلاب کم کم ۴۰ ساله می شود و چند ماه دیگر جشن ۳۶ سالگی ان را برگزار خواهیم کرد. نسلی که انقلاب کرده، به تدریج جایش را به نسل های بعدی می دهد و همه ما این سوال را داریم که آیا این انقلاب، با آن اهدافی که داشته توسط نسل آینده حفظ می شود؟

وی افزود: به هیچ وجه نمی شود مطمئن بود که به دلیل انقلابی بودن پدران، فرزاندن هم انقلابی باشند. حتی در خانواده های ما هم تصوری که ما از انقلاب داریم، فرزندانمان ندارند. طبیعی است چون در آن دوران زندگی نکرده اند. اگر رها کنیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که پای انقلاب بایستند. برای انتقال تجربه انقلاب، باید به اندازه تلاشی که برای خود انقلاب صورت گرفت، تلاش شود. این موضوع مانند سواد است. یعنی اگر پدری سواد داشته باشد، دلیل نمی شود که فرزندش هم باسواد به دنیا بیاید. بلکه باید به آن فرزند، سواد آموخت. اگر کسی به انقلاب دلبستگی داشته باشد و بچه ها را رها کند، معلوم نیست چه اتفاقی بیافتد.

رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: باید با تمام قوا در صحنه باشیم. دلیلش هم این است که دشمن با تمام قوا در صحنه است تا این نسل را از انقلاب دور کند. اگر بخواهیم اهمیت انقلاب را متوجه شویم، باید به نقشه ها و طرح دشمنان نگاه کنیم. مانند ضرب المثل لقمان است که ادب از بی ادبان آموخته بود. ما هم ارزش انقلاب را از که بیاموزیم، از دشمنان. ببینید برای جدا کردن نسل آینده از انقلاب، چه میدانی را در اختیار گرفته و چه تلاشی می کنند. هرجا و بر هر حوزه ای که دست بگذاریم می بینیم که عده ای از دشمنان مشغول کار در آن حوزه هستند.

حداد عادل گفت: این نشان می دهد که انقلاب، خیلی جدی تر از آن است که ما فکر می کنیم. پس باید همت کنیم. عرضه کالاهای فرهنگی به این نسل به این ترتیب یک وظیفه است. در چنین چشم اندازی است که کار افتتاح این فروشگاه معنی پیدا می کند. من همه عمرم را با کتاب و امور فرهنگی سر و کار داشتم. سراغ سیاست هم که رفتم برای این بود که برای امور فرهنگی کمکی بگیرم. خدا را به خاطر همه نعمت هایش شکر می کنم؛ به سبب انقلاب و این امکانات که به خاطر خون شهدا نصیب ملت ما شده است. یک جلوه اش همین کتابفروشی است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه گفت: وقتی ۸ سالم بود، کتابفروش هایی در کنار پیاده رو ها بساط می کردند و چند کتاب را می فروختند؛ امیر حمزه، حسین کرد شبستری یا چهل طوطی از جمله کتاب های سالم و خوب ما به عنوان کودک بودند. این ها کتاب های ادبیات کودک روزگار ما بودند. حالا نگاه کنید اوضاع چقدر فرق کرده و متدین جماعت، به چه پله ای از رشد رسیده است. این ها را باید چشید و لمس کرد و قدرش را دانست. یکی از آرزوهایی که ۱۰ سال است در ذهن می پرورانم، این است که ای کاش در نقاط مختلف تهران و ایران، بازار کالاهای فرهنگی ایجاد کنیم و به تمام تولیدکنندگان بگوییم بیایند در آن جا محصولاتشان را عرضه کنند. به مردم هم بگوییم بیایند از آن جا خرید کنند.

وی افزود: به این ترتیب هزاران کالای فرهنگی را می توان در چنین بازاری عرضه کرد. دوست دارم در چنین کاری سرمایه گذاری کنم. در خارج از کشور، زیاد با چنین بازارهایی روبرو شده ام؛ در پاریس، لندن و نیویورک همین گونه است. یعنی مثلا مغازه ای وجود دارد که فقط پوستر می فروشد. بنابراین هرکسی برای هر منظوری که پوستر بخواهد، آن مغازه در اختیار دارد. ما فروشگاه های لباس و مد و خیلی چیزها را از غرب گرفتیم اما فروشگاه های کتاب و کالای فرهنگی را نگرفتیم. فروشگاه ترنجستان بهشت از این جهت، یک تحول است.

حداد عادل گفت: من این منطقه را می شناسم. منزل پدرم که هنوز مادرم در آن زندگی می کند، دیوار به دیوار این فروشگاه است. ۴۰ سال است که از این جا عبور می کنم. هر روز می بینم یک ساختمان بلند جدید یا یک فروشگاه مصرفی تجملی به این منطقه اضافه می شود. هر وقت از کنار این انبارمی گذشتم، می گفتم اگر این جا در دست اهلش بود، خیلی خوب از آن استفاده می کردند. افسوس می خوردم که چرا در خیابان شریعتی چنین فضایی به انباری تبدیل شده است. این جا آغاز کارش است. اما امیدوارم باعث یک تحول در منطقه شود. یعنی حرکتش رو به جلو باشد. باید سعی کنیم جاهایی را که در اختیارمان نیست را از آن خودمان کنیم تا بتوانیم در آن ها کار کنیم. این فروشگاه چنین مکانی است. اما توجه داشته باشید که اداره این فروشگاه، کار ظریفی است.

رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسئولان فروشگاه ترنجستان بهشت گفت: باید سلیقه مرم این محله را بشناسید و رعایت کنید. باید آن قدر توانا باشید که آدم هایی را که سراغ کتاب های مذهبی و انقلابی نمی روند، به این جا بکشانید و جذب کنید. آن زمان است که موفق هستید. این جا باید سرمایه های جدید به دست بیاورید. باید جذب کنید، بدون این که مجذوب شوید. ارزش هایتان را حفظ کنید اما هرچه می توانید نوآوری به خرج بدهید. به آن اندازه که پای قفسه های کتاب، کارمند مشهود دارید، باید آدم اهل فرهنگ داشته باشید که برای این فروشگاه فکر کند؛ کسانی که کاملا فضای نشر را بشناسند و رصد کنند و بدانند چه کتابی برای این جا مناسب است. آرزو می کنم در آینده طبقات این جا را بالا ببرید و ۱۰ طبقه بالای این فروشگاه هم، فروشگاه کالاهای فرهنگی باشد. هر کسی هم در هر طبقه، به دنبال مطبوع خودش باشد.

وی گفت: پیشنهاد می کنم از دانش آموزان مدارس منطقه دعوت کنید. ما مدارس غیرانتفاعی را می شناسیم و دعوت از ان ها با ما. همین که بچه ها یک ساعت در این فضا باشند، پایشان به محل کتاب و کتابخوانی باز می شود. امکان این را بدهید که کسانی که وارد فروشگاه می شوند، کتاب بخوانند بدون این که کتاب بخرند. بعضی از کتابفروشی ها تهران این کار را کرده اند. من هم ۱۵ سال پیش در کتاب مرجع که در میدان فلسطین است، این کار را کردم یعنی گفتم میز و صندلی برای مطالعه مردم بگذارند که دوستان چایی را هم به آن اضافه کردند. ما در واقع همین مطالعه را می خواهیم چون ما که اهل تجارت و سرمایه اندوزی نیستیم. سعی کنید در این فروشگاه کتاب های جدید را رونمایی کنید و از نویسندگان، مولفان و مترجمان دعوت کنید.

حداد عادل گفت: من آن قدر به کتابفروشی علاقه دارم که هرجا کار می کنم، یک کتابفروشی به راه می اندازم. یکی از آن ها انتشارات مدرسه است. کتابفروشی ترنجستان بهشت، عیدی عید غدیر ماست. حضرت علی(ع) می گوید نه دین به پا می شود و نه دنیا اصلاح خواهد شد مگر با جدیت. پس بدانیم که با ناله، کار درست نمی شود. امکانات اقتصادی را برای کار فرهنگی بخواهیم نه این که کار فرهنگی آخرین انتخابمان باشد.

وی در پایان سخنانش گفت: روزی که مجمع ناشران انقلاب اسلامی می خواست تشکیل شود، به آقای نیلی گفتم با هم دعوا نکنید. هر وقت هم که من را می بینند می گویند هنوز به حرف شما گوش داده ایم و دعوا نمی کنیم. فکر می کنم این حرف نتیجه داده که امروز این جا افتتاح می شود.

در ادامه این مراسم، حسین یکتا مسئول قرارگاه خاتم الاوصیا نیز گفت: ما در قرارگاه خاتم وظیفه نوکری و خدمت در جبهه انقلاب را بر خود فرض کردیم. سعی کردیم هر امکانی داریم به خط کنیم و هر بخشی را که می توانیم، در اختیار دوستانی که دور هم جمع شده و دارند فعالیت می کنند، قرار بدهیم. ان شاالله این سنت حسنه، شروع یک حرکت جدی و جدید در کل کشور بشود.

وی افزود: نگاه این است که برای شروع، در هر استان یک چنین مجموعه ای داشته باشیم. اما مساله مهم مدیریت آن هاست که مساله سختی است. امیدواریم تا پایان امسال، کارهایی از این دست و جنس را شاهد باشیم. خبرهای خوشی بعد از خبرهای خوش خواهیم داشت. این روزها نگاه نسل های سوم و چهارم انقلاب به این جبهه فرهنگی است و دشمن هم همه امکاناتش را به میدان آورده چون احساس خطر جدی کرده است.
 
جواد
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۲:۴۳:۳۲
البته جناب حداد اگر آلوده به مسايل اقتصادی نباشند فرزندان شما هم میتوانند همانند دیگرا .
آلودگیهای اقتصادی و عادت به رانت های اقتصادی رانت های علمی و انواع مختلف رانت هاست که راه آنها راازانقلاب وانقلابی گری جدا میکند.وبقیه حرفها فقط در حد حرف است نمیدانم دشمن برای دور کردن فرزندانمان از انقلاب از جبهه فرهنگ وارد شده است و....باز میگویم تا ما به مسایل اقتصادی و رانت ها گرفتار نشویم دشمن از هر دری وارد شود هیچ غلطی نمی تواند بکند. (2430034) (alef-10)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۶:۰۲
دنیا عوض شده و انقلاب معانی جدیدتری یافته است. انقلاب به شکل واپس گرا داعش را تولید میکند و نوع جدید بازخوانی انقلاب، مولودش سوییس و وضعیت مردمان آنست. جناب حداد، ما و فرزندانمان در کجا ایستاده ایم؟ هنوز هم آنچنان مشتاق اصلاح و کمک به دیگران هستیم که فرزندانمان را فرموش کرده ایم !؟ بحث ساده چراغ است و مسجد ... (2430059) (alef-10)
 
mehdi
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۰۲:۱۹
اگر نمیدونید فرزندانتون انقلابی باقی بمونن پس به چه علت این همه امکانات در اختیارشون قرار میدین (2430085) (alef-3)
 
اميرسعيد مصباح
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۰:۴۴
جناب آقاي حداد عادل
من سال 65 وقتي قرار بود به اتفاق شهيد حميدرضا ملكي به جبهه برويم با مخالفت جدي والدينمان روبرو بوديم
آن روزها پيراهنم را روي شلوارم مي انداختم و ريش پراكنده تازه روييده ام را نمي تراشيدم.
امروز پسر 16 ساله ام كه شلوار گشاد و كفش خواننده هاي رپ را مي پوشد از ريش فقط خط ريش دارد و تيزي موهاي ژل زده اش از سرنيزه هاي زمان جنگ ما بيشتر است، به من گفت پدرجان اگر داعش در محرم به حرم ائمه بي حرمتي كرد مي گذاري به جنگ با آنها بروم؟
ومن با افتخار به پسرم گفتم : هر زمان لازم بود با هم مي رويم.

آقاي حداد عزيز ياد رجايي بزرگوار به خير كه مي فرمود اصل به ريشه است نه...
جوانان امروز ، فرزندان جوانان ديروزند كه ظاهرشان نماد اصالتشان نيست. اينها از ديروز من و شما اصيلتر و انقلابي ترند. (2430103) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۱:۲۹
دلیل بزرگ انقلابی نبودن فرزندانمان دفاع بد همراه با زوروتحمیل بوده واز همه بدتر رفتار مخالف بعضی مسئولین مدعی انقلابی بودن ! از قدیم گفته اند سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند ! (2430104) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۷:۲۹
یک جانبه نگری وتحمیل آن بر جامعه توسط امثال خود جناب حداد نتیجه ای غیر از دوری نسل جوان از اهداف انقلاب نداشته است ! (2430122) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۲۱:۴۰
اينكه چون فرزندانمان انقلاب را نديده اند انقلابي نخواهند شد جمله درستي نيست، اعمال شما مسؤولان انقلابي بودن و انقلابي نبودن جوانان را تضمين ميكند (2430128) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۵۳:۵۱
يكى از مهمترين مسائلى كه جوانان و اصولا ملت را به ارزشهاى انقلاب توجه و به ان وفادار ميسازد . پاكدستى و درستكارى و ساده زيستى و سلامت اقتصادى و راستگويى مسئولان و مديران و نمايندگان و وزرا و خانواده هايشان ميباشد .
جوانان وقتى ببينند انقلابى توسط پدرانشان و در طى سالها مبارزه رهبرش حضرت امام خمينى و شاگردانش انجام شده و اين انقلاب توانسته عزت و اقتدار و استقلال كشور را حفظ نموده و ضمنا موجبات افزايش ديانت و اعتقدادات مردم و كاهش مفاسد مثل اعتياد و دزدى و جنايت و خيانتهاى خانوادگى و طلاق و ساير مفسده ها شده و همينطور وقتى ميبينند كه اين انقلاب موجبات كاهش شكاف طبقاتى گرديد و طبقه فقير و طبقه خيلى ثروتمند هر دو كاهش يافته و اكثريت مردم را قشر متوسط و مرفه نسبى جامعه تشكيل ميدهد و ميبيند خدمات و تامينات اجتماعى بنحو احسن و بنفع ملت انجام ميگيرد و خلاصه وقتى اين امور را ميبيند و در اين عصر اطلاعات و تكنولوژى براحتى انرا با جهان مقايسه مينمايد و وقتى ميبيند اوضاع كشور بنحو مطلوب و احسن براى مردم است
مطمئنا از انقلاب فاصله نگرفته و در موقع خودش مراقب و مدافع انقلابش و مملكتش ميباشد .
بايد به جوانان فهماند و ارائه نمود كه اين انقلاب باعث شد كه فساد و رشوه و رانت خوارى و ويژه خوارى و امثالهم در اين مملكت از بين رفت !! بايد به جوانان نشان داد كه مسئولان در مصرف كردن بيت المال كشور نهايت دقت را بنفع ملت دارند !! بايد به جوانان نشان داد كه الگوى مديران كشور مولا و مقتدايش امام على است !! بايد به جوانان نشان داد كه تمامى مسئولان در تلاشند تا جوان اين كشور در سن مناسب كار و همسر و حداقلى از مسكن را داشته باشد !! بايد به جوانان نشان داد كه در اين مملكت بشدت با ترويج تجمل و تفاخر و شكاف طبقاتى برخورد خواهد شد !! بايد به جوانان نشان داد كه شكاف طبقاتى به حداقل ممكن خواهد رسيد !! بايد به جوانان نشان داد با كسانى كه با ثروت مملكت و بيت المال دست اندازي ميكنند بشدت و فورى و شفاف برخورد خواهد شد .
بله اقاى دكتر حداد عادل عزيز جوانان كشور عمل ميخواهند ، گفتار و حرف فراوان است
روزى ميشنود دولت سازندگى
روزى دولت ازاديهاى مدنى و اين حرفها روزى ميشنود دولت مهر و نان بر سفره ها اكنون هم كه
ميشنود دولت راستگويان ........بله حرف بسيار است و جوانان نظاره گر اعمال مسئولان !!! (2430198) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۵۹:۲۰
جناب حداد با ولایت زنده ایم ‍‍‍ُ تا زنده ایم رزمنده ایم (2430203) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۴:۵۶:۰۴
خوب است که خودتان میدانید! (2430305) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۱۰:۵۶
انقلاب سه تا هدف داشته، استقلال ـ آزادی و جمهوری اسلامی.
اتفاقا نسل جدید این سه شعار را خیلی بهتر از شما فهمیده و درک کرده و معتقد هست که شما به این شعارها پایبند نبودید. منتها شما نگران از دست دادن قدرت هستید. (2430325) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۱۴:۱۰
پس چرا روی افزایش جمعیتی که انقلابی نیستند اصرار دارید (2430333) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۲۱:۴۷
وقتی جوان رفاه مردم دیگر دنیا را می بیند و قتی می بیند راستگویی در انجا اهمییت بیشتری دارد برای چه باید انقلابی بودن را ترجیح دهد ؟ (2430348) (alef-10)
 
نسیم شمال
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۳۰:۰۱
کاملا حرف درستیه ولی در عمل و بطن جامعه ی ما چیزی برعکس این ماجرا اتفاق افتاده .مثلا فرزندان ایثارگران، جانبازان،شهدا و..چه تضمینی وجود دارد که اینها هم مثل پدرانشان هستند که به صرف همین قضیه بدون آزمون وگزینش و ...در تمام ارگان های دولتی استخدام شدند؟؟؟؟؟؟؟؟ (2430367) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۵۳:۱۴
باید هم اینجوری باشد
امام در سخنرانی بهشت زهرا گفت که مگر ملت 50 سال پیش می تواند سرنوشت ملت امروز را تعیین کند ؟
دلیلی ندارد جوانان ما مثل ما بیندیشند ! (2430415) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۲۳:۰۰:۲۲
از علل اساسی تغییر و تحول در طرز فکر و رفتار نسلهای جدید و آینده در مقایسه با طرز فکر و رفتار پدران و نیاکان خود تغییر و تحول همیشگی در آداب و رسوم ملتها است که از یکسو با وجود وسائل ارتباط سریع صوتی و تصویری تقریبا میان همه ملتهای جهان با سرعت و شتاب انجام می گیرد و از سوی دیگر عدم ثبات و استقامت و پایداری پدران و یا کلا نسلهای پیشین بر آداب و رسوم سنتی و انقلابی خود است که ناباوری یا تزلزل در ایمان نسلهای جدید و آینده را نسبت به این آداب و سنتها فراهم می سازد و تجزیه و تحلیل خرد گرایانه تغییر و فرایند تحول حاصل در رفتار پدران و نیاکان را برای این نسلها دشورا می نماید و در نتیجه آنان را از ارزشها و اخلاق و دین سنتی و حتی از ارزشهای انقلابی آنان نیز دور و بیزار می گرداند.
آداب و رسوم و سنتها و فرهنگ بشری در هر دوره یا برهه ای از زمان چنانچه از ادین الهی راستین که سرشت نشین است دور یا با این دین بیگانه گردند بعلت نقصهایی که به مرور زمان در آنها کشف می شوند همیشه در معرض تغییر و تحول اند و به هر اندازه که دین الهی با فرهنگ بشری که از یافته های ناقص ذهن بشر برخاسته است در هم آمیخته شود به همان اندازه قدرت اثبات حقیقت راستین الهی ازلی و ابدی بودن خود را از دست می دهد و رفته رفته توده های مومن از گرد آن ریزش می کنند و به رفتن به سوی بی راهه های یافته های ناقص ذهن خود سوق می یابند و گرایش پیدا می کنند.
تنها فرهنگ جامع سرشت نشین قرآن کریم است که با درک موضوعی بودن و جامعیت آن و دوری از دخیل کردن برداشتهای بشری ناقص با آن بشر می تواند آداب و سنتها و رسوم ثابتی را در قالب یک فرهنگ ثابت برخاسته از این کتاب آسمانی هدایت برای خود داشته باشد و پایدار نگهدارد. (2431013) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۵ ۱۰:۵۲:۲۸
از علل اساسی تغییر و تحول در طرز فکر و رفتار نسلهای جدید و آینده در مقایسه با طرز فکر و رفتار پدران و نیاکان خود تغییر و تحول همیشگی در آداب و رسوم ملتها است که از یکسو با وجود وسائل ارتباط سریع صوتی و تصویری تقریبا میان همه ملتهای جهان با سرعت و شتاب انجام می گیرد و از سوی دیگر عدم ثبات و استقامت و پایداری پدران و یا کلا نسلهای پیشین بر آداب و رسوم سنتی و انقلابی خود است که ناباوری یا تزلزل در ایمان نسلهای جدید و آینده را نسبت به این آداب و سنتها فراهم می سازد و تجزیه و تحلیل خرد گرایانه تغییر و فرایند تحول حاصل در رفتار پدران و نیاکان را برای این نسلها دشورا می نماید و در نتیجه آنان را از ارزشها و اخلاق و دین سنتی و حتی از ارزشهای انقلابی آنان نیز دور و بیزار می گرداند.
آداب و رسوم و سنتها و فرهنگ بشری در هر دوره یا برهه ای از زمان چنانچه از ادین الهی راستین که سرشت نشین است دور یا با این دین بیگانه گردند بعلت نقصهایی که به مرور زمان در آنها کشف می شوند همیشه در معرض تغییر و تحول اند و به هر اندازه که دین الهی با فرهنگ بشری که از یافته های ناقص ذهن بشر برخاسته است در هم آمیخته شود به همان اندازه قدرت اثبات حقیقت راستین الهی ازلی و ابدی بودن خود را از دست می دهد و رفته رفته توده های مومن از گرد آن ریزش می کنند و به رفتن به سوی بی راهه های یافته های ناقص ذهن خود سوق می یابند و گرایش پیدا می کنند.
تنها فرهنگ جامع سرشت نشین قرآن کریم است که با درک موضوعی بودن و جامعیت آن و دوری از دخیل کردن برداشتهای بشری ناقص با آن بشر می تواند آداب و سنتها و رسوم ثابتی را در قالب یک فرهنگ ثابت برخاسته از این کتاب آسمانی هدایت برای خود داشته باشد و پایدار نگهدارد. (2431379) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.