نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265679
هزینه ایجاد هر شغل چقدر است؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۰
با وجود اینکه رئیس جمهور حل مسئله بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان را از مهمترین اولویت‌های امسال دولت اعلام کرده اما کارشناسان می‌گویند با ۴ هزار میلیارد تومان نمی‌توان مشکل بیکاری میلیونی را حل کرد.

به گزارش مهر، رئیس جمهور در سخنان نوروزی خود با مردم یکی از مهم ترین برنامه ها و وعده های دولت تدبیر و امید را در سال ۹۴، مقابله با بیکاری و ایجاد اشتغال برای جوانان دانست و عنوان کرد در این راستا اقدامات ویژه ای از سوی دولت انجام خواهد شد.

از مردادماه سال ۹۲ که دولت یازدهم امور اجرایی کشور را در دست گرفت تاکنون، وعده ها و مباحث فراوانی پیرامون مقابله با بیکاری و برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال جوانان داده شده و پیرامون این مسئله نیز آمارها و ارقام گوناگونی ارائه شد.

به دفعات از سوی بالاترین مقامات دولتی درباره بیکاری و خطر هجوم چند میلیونی بیکاران به بازار کار سخن گفته شده و به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه آژیر بیکاری نیز بارها به صدا درآمده است.

بارها آژیر بیکاری به صدا در آمد

در یکی دو سال گذشته مرتبا بر این نکته تاکید شده که به زودی بازار کار کشور با موج ۴ میلیون و ۵۰۰ هزارنفری از فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه خواهد شد؛ بنابراین باید در این زمینه تصمیمات فوری گرفته شود.

رئیس جمهور در بخشی از پیام نوروزی خود گفت: هدف ما در سال جدید رونق پایدار، افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد فرصت‌ های جدید برای اشتغال به ویژه برای جوانان عزیز، تحصیل کردگان و فارغ‌ التحصیلان دانشگاه‌ هاست و در این زمینه با کمک شما مردم در سال جدید، قدم‌های نویی را برخواهیم داشت، صادرات غیرنفتی را افزایش خواهیم داد و زمینه اشتغال را فراهم خواهیم کرد.

یکی از مهم ترین مباحث مربوط به فراهم شدن زمینه های حل معضل بیکاری که طی سالیان متمادی از سوی دولت های مختلف دنبال شده، میزان منابع مالی است که بتوان برای مقابله با بیکاری و ایجاد فرصت های جدید شغلی فراهم و اختصاص داد.

هرچند دولت ها تلاش می کنند تا سرمایه های خصوصی را به سمت تولید و در نتیجه اشتغال زایی سوق دهند، اما دولت ها خود نیز با اختصاص منابعی از شبکه بانکی به صورت دستوری به اینگونه مباحث وارد می شوند. در دولت گذشته تنها برای ایجاد اشتغال از طریق بنگاه های کوچک زودبازده ۲۸ هزارمیلیاردتومان از منابع بانک ها اختصاص پیدا کرد.

همچنین برای اجرای طرح مشاغل خانگی نیز منابع فراوانی هزینه شد و حالا دولت تدبیر و امید نیز چنین رویه ای را دنبال می کند. علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه مجموع اعتبارات مربوط به ایجاد اشتغال در کشور را در سال جاری ۴ هزار میلیارد تومان اعلام و ابراز امیدواری کرد با ایجاد تحرک در این حوزه، بخش قابل توجهی از بیکاران جذب بازار کار شوند.

مقامات دولتی معتقدند از طریق اختصاص هدفمند منابع به طرح های اشتغال زایی، تامین سرمایه در گردش و نقدینگی واحدها و همچنین تلاش برای حفظ اشتغال موجود می توان بازار کار را به سمت تعادل سوق داد. همچنین عنوان می شود در برخی صنایع مانند کفش، زمینه های میلیونی ایجاد اشتغال فراهم است.

فقط ۴ هزارمیلیارد تومان برای مقابله با بیکاری

وزیر کار با بیان اینکه سال ۹۴ سال تولید و اشتغال است بر لزوم تحرک هرچه بیشتر در این بخش ها تاکید کرد و گفت: دولت علاوه بر اجرای سیاست های حمایتی برای سرمایه گذاری های کلان، موضوع اشتغال را نیز در واحدهای خُرد و کوچک با جدیت دنبال می کند.

کارشناسان بازار کار می گویند اختصاص تنها ۴ هزار میلیارد تومان منابع از سوی دولت برای ایجاد اشتغال به عنوان طرحی که رئیس جمهور از آن به عنوان یکی از ۳ اولویت اصلی دولت در سال جاری یاد می کند نمی تواند چندان امیدوار کننده باشد و در حال حاضر، بازار کار برای خروج از بحران به منابع به مراتب بیش از این ارقام نیازمند است.

اگر بخواهیم مقایسه ای بین ارقام اختصاص یافته از سوی دولت برای اشتغال زایی به عنوان اولویت بسیار مهم سال جاری با رقم اختصاص یافته برای بخش آب و برق داشته باشیم، ناچیز بودن ۴ هزار میلیارد تومان به خوبی نمایانگر می شود. وزیر نیرو اعلام کرده صنعت آب و برق در سال جاری ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان فقط منابع دولتی در اختیار خواهد داشت که مقایسه آن با بودجه در نظر گرفته شده برای اشتغال، نشان دهنده ناچیز بودن ۴ هزار میلیارد تومان برای مهار بیکاری است.

از سویی، دقیقا مشخص نیست هزینه ایجاد هر شغل در سال جاری چقدر در نظر گرفته شده که وزیر کار امیدوار است با صرف ۴ هزارمیلیارد تومان بتوان بخش قابل توجهی از بیکاران (به روایت مرکز آمار ۲.۵ میلیون نفر و به روایت های دیگر تا ۱۰ میلیون نفر)، جذب بازار کار شوند.

به عقیده کارشناسان، آشفتگی های آماری در بازار کار یکی از مهمترین مسائلی است که به پیچیده تر شدن معضلات در این بخش می افزاید به نحوی که تنها در مورد هزینه ایجاد هر شغل در کشور، ارقام متفاوتی از سوی مقامات رسمی دولت بیان می شود، در حالی که می توان این انتظار را داشت که دستکم در برخی مسائل مهم مانند هزینه های لازم برای ایجاد یک شغل پایدار، توافق نظر وجود داشته باشد.

هزینه ایجاد هر شغل چقدر است

بررسی برخی از این اظهارات نشان می دهد معاون علمی فناوری رئیس جمهور در آذرماه ۹۲ هزینه ایجاد هر شغل را ۱۶۰ میلیون تومان اعلام کرده و در شهریورماه سال گذشته نیز معاون وزیر کار هزینه ایجاد هر شغل را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد!

همچنین وزیر کار در آذرماه ۹۳ هزینه ایجاد هر شغل را حدود ۱۵۰ میلیون تومان و در مقاطعی نیز ۲۰ تا ۷۰ میلیون تومان اعلام کرده بود. ربیعی از سویی معتقد است هزینه ایجاد هر شغل در صنایع بزرگ ۲ میلیارد تومان است.

با این حساب، مشخص نیست در سال گذشته برای ۴۰۰ هزار شغل جدیدی که وزیر کار می گوید ایجاد شد چقدر هزینه شده و از سویی این مشاغل در چه بخش هایی بوده اند و میزان پایداری این مشاغل چقدر است. آیا شاغلان جدید در این بخش‌ها با شروع سال به سر کار رفته اند و یا دوباره خانه نشین شده اند.

کارشناسان اقتصادی انتظار دارند با بازگشت رونق به اقتصاد کشور و انجام سرمایه گذاری‌های جدید، فضاهای جدیدی نیز برای اشتغال زایی فراهم شود. در عین حال، تا آن زمان بازار کار توان پذیرش درخواست میلیونی بیکاران و فارغ التحصیلان دانشگاهی را نخواهد داشت.
 
کلمات کلیدی : اشتغال
 
سعيدروشن
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۱:۳۲:۴۷
درسايت سازمان سنجش براي شركت در ازمون استخدامي سن حداكثر 30ودر برخي مشاغل 32 سال اعلام شده است با اتوجه به عدم اهتمام جدي دولت هابراي ايجاد شغل و به كارگيري تحصيلكردگان بيكار درسنوات گذشته وحدود 4 ونيم ميليون نفر تحصيلكرده بيكار بنظر مي رسد در راستاي افزايش سن استخدامي نيز تصويب قوانين و مقررات هماهنگ با موج تحصيلكردگان بيكار و سرخورده لازم ووضروري باشد (2791355) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۳۵:۱۵
من می توان 10شغل ایجاد کنم فقط با یک کم کمک -اشرفی (2791616) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۳۷:۰۷
براحتی می شود مسئله بیکاری را در زمان کوتاه حل کرد آن هم با هزینه کم !

چگونه ؟

در حال حاضر اکثر کارخانه ها و تولید کننده های ما بدلیل کاهش شدید قدرت خرید مردم ناشی از افزایش 350 درصدی مصنوعی دلار کاهش یافته و فقط با 20-30 درصد ظرفیت تولید خود کار می کنند و بیش از 14000 واحد تولیدی بدلیل همین امر بسته شده اند با برگشت قیمت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن قدرت خرید مردم افزایش یافته درخواست خرید از کارخانه ها بشدت افزایش می یابد و تولیدکننده ها با تمام ظرفیت شروع به کار خواهند کرد و همچنان بسیاری از آن 14000 واحد تولیدی خواهند توانست دوباره شروع بکار کنند که هر دوی این امر در مدت بسیار کوتاه نیروی کار عظیمی را جذب خود خواهند کرد چون بسترها از قبل آماده هست و احتیاجی به هزینه های کلان برای ایجاد کار نخواهد بود

البته باید دو شرط اقتصاددانها هم رعایت شود

1- جلوگیری از ورود کالاهای خارجی مشابه هم قیمت و هم کیفیت با کالاهای داخلی یا بستن تعرفه های سنگین حداقل 400 درصدی بر این نوع کالاها

2-مبارزه با قاچاق کالا (2791624) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۶:۳۲:۲۳
در دنیای کنونی که تقریبا تمامی کارها با ماشین انجام می شود ایجاد شغل بسیار سخت است. حتی کسانی که می خواهند برای دیگران شغل ایجاد کنند اگر بیکار شوند بدون پارتی برای خود نمی تونند شغلی دست و پا کنند. (2792630) (alef-10)
 
بازنشسته
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۶:۵۰:۵۵
خوب است که دولتمردان هزینه ایجاد هر شغل را بیان فرموده اند . حال جای بس تعجب است که چگونه کارافرینان را که سرمایه و وقت و تخصص خود را برای راه اندازی بنگاههای کوچک گذاشته اند بجای تشویق با محکوم کردن به پرداخت مالیاتهای سرسام اور از دور خارج میسازند. بعنوان مثال یک داروخانه که با هزینه های هنگفت حقوق پرسنل متخصص روبروست و سود مشخص و ناچیزی از فروش دارو و لوازم بهداشتی میبرد چرا باید مالیات پرداخت نماید؟ داروخانه ها رو به ورشکستگی گام بر میدارند سودشان کفاف هزینه های ابتدایی را هم نمیدهد و اکثرا فقط جهت ایجاد شغل بکار مشغولند و چنانچه دولت خواستار از هم پاشیده شدنشان نیست میبایست با پرداخت تسهیلات با سود کم و عدم دریافت مالیات یاریشان کند. میانگین سود داروخانه 15% و حداقل هزینه اش 14% است و این در زمانی است که پرداخت تسهیلات با سود 27% تعین شده است خود قضاوت کنید چگونه از عهده ان بر میتوان امد؟ (2792711) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۷:۱۴:۰۵
اگر مدیریت مناسبی اعمال شود با هر 10 میلیون تومان می توان یک شغل ایجاد نمود. آقایان نفسشان از جای گرمی بلند می شود/ کافی است به مشاغلی که به ماشین آلات کمتر و صرف وقت بیشتری احتیاج دارد نگاهی بکنیم. همه مشاغل که با احداث کارخانه های لوکس و ساخت دفاتر مجلل اداری و صرف سرمایه های کلان ایجاد نمی شوند. (2792823) (alef-10)