نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 12587
بنیاد سوروس؛ ماهیت و عملکرد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ تير ۱۳۸۶ ساعت ۱۵:۰۲
مقدمه
 
با نگاهی به تاریخ شكل گیری و گسترش پدیده صهیونیسم در سطح بین الملل روشن می شود كه یكی از مؤلفه های اساسی رشد و گسترش این پدیده استفاده از ابزارهای مالی شركت ها و مؤسسات اقتصادی كلان بوده است. در واقع توجه به اقتصاد به طور قطع یكی از اصول اساسی تفكر صهیونیستی است كه در گسترش محدوده جغرافیایی رژیم اشغالگر قدس هم ابزار اساسی تلقی می شد. در حال حاضر هم لابی صهیونیست در كشورهای مختلف جهان با استفاده از ابزار اقتصاد به پیشبرد اهداف خود می پردازد .‌ یكی از مؤسسات مهم صهیونیستی كه با حمایت های مالی و البته با ظاهری بشردوستانه به حمایت از مخالفان كشورهای مختلف در جهت توسعه نفوذ صهیونیسم می پردازد، بنیاد سوروس است.
   
الف) معرفی بنیاد سوروس
 
بنیاد سوروس وابسته به یك یهودی میلیاردر به نام « جورج سوروس» است. جرج سوروس كه یك یهودی مجار تبار آمریكایی است سالهای متمادی است كه با تشكیل یك شركت سرمایه گذاری و یك سازمان مطالعاتی حقوق بشر در بیشتر نقاط جهان به نفع توسعه صهیونسیم فعالیت می كند. با این حال سوروس جهت ظاهرسازی این مساله سعی نموده است تا در هر كشور فعالیت های مالی و مطالعاتی را به همراه یكدیگر دنبال نماید به عبارت دیگر وی در كشورهای مربوط علاوه بر اینكه شركتی را برای كسب ثروت و سرمایه گذاری تأسیس می كند سازمانی مطالعاتی را برای چگونگی مصرف این درآمدها شكل می دهد و جالب آن كه این دو سازمان حق برقراری رابطه مستقیم و یاحتی گفت و گو و تبادل نظر با یكدیگر را ندارند تا ازاین طریق راه بر هر گونه اتهام دولت ها مبنی بر حمایت سوروس از مخالفین این كشورها بسته شود. بنیاد مذكور در بیش از 30 كشور جهان از جمله جمهوریهای آذربایجان ،‌ارمنستان ، ‌ازبكستان ، اوكراین ،‌تاجیكستان ، روسیه ، گرجستان ، قرقیزستان ،‌ قزاقستان و مولداوی دارای نمایندگی های فعال است.
 
ب ) اقدامات و حوزه فعالیت بنیاد سوروس
 
روند كاری بنیاد سوروس به این شكل بود كه این بنیاد مركزی مطالعاتی را در كشورهای مختلف فعال می كرد و سپس با ارزیابی مخالفان دولت مركزی و حمایت از مطبوعات مخالف دولت زمینه را برای انقلابی آرام فراهم نمود . عمده ترین فعالیت این بنیاد در حوزه كشورهای آسیای میانه و قفقاز است. در واقع برای اولین باردرسال 1997 و در جریان ورشكستگی مالی و اقتصادی كشورهای جنوب شرق آسیا، فعالیت بنیاد مذكور به آسیای میانه كشیده شد و در كشورهای این منطقه نمایندگی‌هایی را تحت عنوان «جامعه باز» تأسیس نمود. هدف این بنیاد از تأسیس این نمایندگی ها را به راه انداختن انقلاب های مخلمین در كشورهای هدف و تغییر نظام سیاسی این كشورها بود. به عنوان نمونه در جریان تحولات سالهای اخیر گرجستان و اوكراین بنیاد مذكور نقش مهمی را ایفا نمود. در گرجستان بنیاد سوروس با صرف 20 میلیون دلار به حمایت از مخالفین شوارد‌نادزه برخاست و در واقع علت این مساله گرایش وی به سمت مسكو بود كه منابع رژیم صهیونیستی و آمریكا را بر نمی تابید. بنابراین سوروس جهت براندازی نادزه حدود 500 هزار دلار در شبكه روستاوی 2 كه نقش برجسته ای در انقلاب مخملی گرجستان داشت سرمایه گذاری نمود تا از این طریق ضمن تشویق مردم به شورش با آموزش لازم آنها را برای رسیدن هر چه زودتر به انقلاب نزدیك نماید. اقدامات سوروس در گرجستان تا آنجا ادامه یافت كه پس از استعفای نادزه و تشكیل دولت جدید چهار تن از اعضای دولت جدید گرجستان شامل وزرای آموزش و پرورش ، دادگستری، دارایی و ورزش جوانان وابسته به میلیارد یهودی یعنی جرج سوروس بودند كه قبلاً كارمند دفاتر وی محسوب می شدند.
 
پس از وقوع انقلاب مخملی در گرجستان جرج سوروس بااعلام رضایت از این مساله تصریح كرد كه در سایر كشورهای آسیای میانه از این اقدامات حمایت خواهد كرد. از این رو به گفته « عاقل عباس اف» سردبیر نشریه عدالت آذربایجان بعد از تحولات نوامبر 2003 گرجستان ،‌بنیاد سوروس با بازیهای سیاسی درصدد نفوذ در حاكمیت كشور آذربایجان برآمد. بنابراین از دسامبر سال 2004م، بنیاد سوروس اقدام به استخدام نیروهای جدید از میان غیر شیعیان و اصحاب مطبوعات در جمهوری آذربایجان نمود. این بنیاد در باكو با حمایت مالی نمایندگان مؤسسه جامعه باز، كتاب "‌حاكمیت و فساد مالی" كه اثر یك نویسنده آمریكایی به نام « سوزان روزو اكرامان» است را به زبان آذری منتشر نمود. در این كتاب اطلاعات زیادی در زمینه انتخابات، رشوه پول شویی در آذربایجان ارائه شده است. در ادامه با وقوع تحولات و پدیدارشدن انقلاب نارنجی در این كشور بنیاد مذكور و سفارت آمریكا در باكو تعدادی از مخالفان دولت را برای طی آموزش های لازم به اوكراین اعزام كردند. این مساله در حالی بود كه به گفته ولادیمیر تیموشكنو یكی از نمایندگان مجلس اوكراین تظاهرات خیابانی در «كیف» با حمایت آمریكا و شخص سوروس صورت می گیرد.
  
یكی دیگر از اقدامات بنیاد سوروس در كشورهای آسیای میانه به ویژه آذربایجان، آلوده ساختن جمعیت جوان این كشورها است. در همین ارتباط روزنامه «اولایلار» وابسته به وزارت امنیت ملی جمهوری آذربایجان از تلاش بنیاد مذكور برای گسترش موادمخدر در این كشور در پوشش برنامه مبارزه با موادمخدر خبر داد تا از این طریق جوانان این كشور را فاسد نماید. از سوی دیگر با توجه به بافت مذهبی جمهوری آذربایجان بنیاد سوروس برای از هم پاشیدن بنیاد های اجتماعی و مذهبی این كشور تلاش می كند. علاوه براین نمایندگی بنیاد مذكور در آذربایجان تاكنون 20 میلیون دلار در راستای فعال سازی رسانه ها و سازمانهای غیر دولتی علیه دولت این كشور هزینه نموده است.
 
بنیاد مذكور در ارمنستان نیز سعی در ایجاد شكاف بین این كشور وروسیه دارد چرا كه ارمنستان مهم ترین پایگاه روسیه در قفقاز جنوبی شناخته می شود. سوروس در این كشور سعی دارد از طریق رسانه ها به تشویش فضای سیاسی جامعه بپردازد. این اقدام یعنی افزایش مخالفت ها از طریق رسانه ها، در تاجیكستان هم توسط بنیاد سوروس علیه نظام حاكم دنبال می شود به گونه ای كه رئیس جمهور تاجیكستان با اظهار نگرانی از فعالیت های این بنیاد در این كشور تصریح نمود كه روزنامه های « روزنو» وارورود» اودامو اولام » و برخی رادیوهای خصوصی از سوی بنیاد سوروس حمایت مالی شده و هدف اصلی آنها فرسوده كردن حكومت تاجیكستان است. باید گفت كه بنیاد سوروس با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریكا سعی دارد از طریق شبكه های تلویزیونی ،‌طرح های آموزشی ،‌اینترنت، كتاب و مؤسسات غیر دولتی در دو كشور قزاقستان و قرقیزستان زمینه‌های شكل گیری دموكراسی هدایت شده و متناسب با اهداف رژیم صهیونیستی و آمریكا را فراهم سازد.  
 
در پایان فعالیت های بنیاد سوروس تنها مربوط به آسیای میانه و قفقاز نبوده و حوزه فعالیت آن به خاورمیانه و منطقه مدیترانه نیز گسترش یافته است. براساس گزارش روزنامه "صباح" تركیه بنیاد سوروس حتی در انتخابات جزیره قبرس دخالت نموده و در جهت حمایت از فردی كه منافع رژیم صهیونیستی و آمریكا را تأمین می‌نماید فعالیت می كند.
  
همچنین باید توجه داشت كه بنیاد سوروس از موسسات و مراكزی كه به دنبال ایجاد نافرمانی مدنی در جمهوری‌اسلامی‌ایران هستند حمایت می‌كند. كه مهم‌ترین مورد آن حمایت و پشتیبانی بنیاد سوروس از مركز ویلسون كه هاله اسفندیاری از مدیران بخش خاورمیانه‌ای آن است ، است . طبق اعتراف هاله اسفندیاری بنیاد سوروس با حمایت كردن از برنامه خاورمیانه‌ای مركز ویلسون به دنبال ایجاد یك شبكه ارتباط غیر رسمی در ایران بوده در جهت عملی نمودن اهداف براندازانه‌ی نظام بوده است.
 
این مساله به معنای آن است كه بنیاد سوروس سعی دارد تا در مناطقی از جهان با بهانه قراردادن حمایت از دموكراسی و حقوق بشر جریانات سیاسی را به نفع صهیونیسم هدایت نماید كه مهم ترین ابزار مساله سرمایه های هنگفت این بنیاد و اقدام از طریق برنامه های مختلف سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی است.
 

 
خانجانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۷ ۱۹:۱۰:۱۶
خیلی عالی بود. متشکر از سایت کاملتان درباره ی بنیاد سوروس البته تا حدی. بسیار متشکرم (594919) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.