نظر منتشر شده
۱۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291571
مشروح سخنان رئیس جمهور درباره برجام، اقتصاد، فرهنگ، جوانان و رفع حصر در نشست خبری
بخش خبری الف، 7 شهریور 94
نشست خبری رئیس جمهور با اصحاب رسانه امروز در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و خبرنگاران داخلی و خارجی سوالات خود را از روحانی پرسیدند.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۴
متن کامل صحبت های حسن روحانی در نشست خبری به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خوشحالم که باز فرصتی پیش آمد تا در خدمت خبرنگاران عزیز داخلی و خارجی در این نشست خبری باشم و با سوالاتی که مطرح می‌شود بخشی از کارنامه دولت در طول ۲ سال گذشته تبیین شود.

در آغاز لازم می‌دانم سلام و درودم را تقدیم کنم به محضر همه شهیدان و امام شهیدان به ویژه شهید رجایی و باهنر که سراسر زندگی آنها انقلاب بود حرکت برای پیروزی نهضت اسلامی و مردمی بود خدمت به مردم بود تلاش برای استقرار انقلاب اسلامی و سپس حضور در دستگاه اجرایی برای خدمت به مردم بود.

یاد آن عزیزان گرامی باد و امیدوارم ما همه موفق باشیم مسیر و راه آنها که راه اخلاقی و مردمی و اعتدال بود پاس بداریم.

دولت یازدهم به نیمه راه خود رسیده، دو سال از این افتخار برای دولت که مردم بار مسئولیت را به این دولت سپردند می‌گذرد اگر من بخواهم این نیمه راه را با یک جمله تبیین کنم این نیمه راه برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش‌های مختلف جامعه بود.

ما از یک دولتی که با با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، در سیاست خارجی و در مسائل اقتصادی رو به رو بود حرکت کردیم به سمت یک دولت مستقر با ثبات دولتی که همه تلاش خود را به کار برد که در قدم در سیاست داخلی، زخم جدیدی را ایجاد نکند وبر زخم‌های گذشته مرهمی بگذارد. دولتی که تلاش کرد روابط جناح‌ها، احزاب، گروه‌ها، اقوام و مذاهب ادیان در این کشور یک روابط آشتی جویانه مسالمت‌آمیز و برادرانه باشد. دولتی که تلاش کرد تا اگر شکاف اجتماعی وجود دارد این شکاف حتی الامکان ترمیم شود.

در زمینه فرهنگی این دولت تلاش کرد فضا را مناسب تر کند فضا برای خلاقیت ها فضا برای احیاء اخلاق احیاء هنر و فرهنگ مناسب کند.

کاری که ما در این دو سال کردیم اینکه فضای آرام‌‌تری را برای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه، دانشگاه‌ها، مدارس، مراکز علمی و تحقیقاتی و روابط آنها با جهان، با مراکز علمی جهان و با دانشگاه‌های جهان بهتر و صمیمی تر کنیم و بتوانیم در مسیر علم و دانش و تعالی علم و دانش و هنر حرکت کنیم.

تلاش ما بر این بود در بخش اقتصادی اولاً به بازار آرامش ببخشیم، نوسان‌های شدید و تند را در بازار شاهد نباشیم. در بازار کالا، ارز، تلاش ما بر این بود که از نوسان‌های جدید جلوگیری کنیم و تورم را مهار کنیم، تورمی که با یک سرعت نگران کننده در حال حرکت بود برای جامعه، مهاری بر این اسب سرکش بزنیم تا تورم ما یک تورم آرام و کاهنده و مستمر باشد چون ممکن است تورم را برای ۶ ماه کاهش داد اما کاهندگی مستمر اساسی بوده که ما از ابتدا دنبال کردیم و تا امروز به آن دست یافتیم و امیدواریم تا پایان این دولت تورم ما یک رقمی باشد.

ما با رکود بسیار شدیدی مواجه بودیم رکودی که در سال ۹۱ با رشد منفی۶.۸ و در سال ۹۲ هم همچنین با رشد منفی منتهی منهای ۱.۹ مواجه بودیم همه تلاش ما بر این بود که رشد ما مثبت شود و این رشد مثبت ادامه یابد و پایدار بماند.

ما در سال ۹۳ از رکود خارج شدیم رشد مثبت داشتیم و امیدواریم این رشد مثبت را امسال ادامه دهیم و گرچه سال خیلی سختی از لحاظ اقتصادی داریم نه ما، بسیاری از کشورها با شرایط اقتصادی سخت مواجه هستند.

شما می دانید برخی از کشورهایی که صادر کننده نفت هستند به تورم سه رقمی رسیدند برخی از کشورها پول ملی شان کاهش شدید پیدا کرده و ما هم البته با مشکل فراوانی مواجه بودیم و هستیم قیمت نفت کاهش پیدا کرده قیمت ۱۰۴ و ۱۱۰ دلاری در آغاز دولت ما به قیمت ۴۰ و ۴۲ دلاری رسده است و پیداست وقتی قیمت نفت کاهش پیدا کند روی قیمت پتروشیمی و گاز هم اثر می‌گذارد و ضمن اینکه بساری از کشورهای بزرگ دنیا در ماه‌های اخیر با نوسانات بسیار شدید مواجه شدند. شما دیدید کشوری مثل چین با چه رشد منفی مواجه شد.

ضمن اینکه ما در یک منطقه‌ای هستیم که در طول ۲ سال گذشته منطقه ما با مشکل ناامنی مواجه بود؛ اما در عین حال مسیر اقتصادی ما مسیر قابل قبولی بوده؛ ما در بخش‌های مختلف و اقتصادی دارای اثرات مثبت و تحولات بسیار خوبی بودیم.

شما در زمینه انرژی می‌بینید که تولید گاز ما ۱۲۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته تولید نفت ما از ۲.۷ به ۲.۹ رسیدیم در پتروشیمی ما سال گذشته رشد بالای ۹ درصد داشتیم؛ ۴۴.۵ میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی ما بوده است.

ما در زمینه معادن رشد قابل ملاحظه ای داشتیم پهنه‌های معدنی آزاد شده حدود ۸۰ درصد بوده و از شرکت های مختلف برای سرمایه گذاری دعوت شده است؛ امروز هم روندا ما روند مثبتی است.

در زمینه معضل آب که کشور ما با خشک سالی مستمری در سال‌های اخیر مواجه بوده و امسال هم ادامه پیدا کرده و نزول باران از سال قبل هم کمتر بوده؛ الحمدالله از این مشکلات داریم عبور می‌کنیم اما در عین حال منابع آب ما کم هست.

این دولت سرمایه‌گذاری خوبی در این زمینه انجام داده و این برنامه ریزی در دولت قبل نبوده؛ ما حدود ۱۰ میلیارد دلار برای آب برنامه ریزی کردیم، امیدواریم به رقم‌های خوبی از لحاظ منابع آب چه از لحاظ استفاده از سدها و چه در زمینه شیرین کردن آب‌ها رسیده و در مجموع بتوانیم بر این مشکل بزرگ فائق آییم. یکی از راه های مهمی که ما دنبال کردیم آبیاری تحت فشار هست.

در زمینه کانال کشی‌ها و زه کشی ها در زیر سدها و مسئله بهره وری از آب ها در زمین‌های کشاورزی قدم بسیار خوبی برداشته شده و درصدش نسبت به سال‌های گذشته ۱۷۱ درصد افزایش یافته است.

فقط در منطقه خوزستان و ایلام در سال گذشته ۴۴ هزار هکتار را هم در زمینه زه کشی و هم کانال‌های آب تحت پوشش برنامه ریزی کشاورزی مدرن قرار دادیم و امسال ۸۲ هزار هکتار را در این منطقه انجام دوباره تحت پوشش خواهیم داد.

ما در همه بخش‌ها پیشرفت خوبی داشتیم و وزرای مربوط در این روزها در مورد آن توضیح دادند.

در زمیه اجتماعی حرکت بسیار خوبی در خصوص بیمه درمان برداشته شده است. ما امروز متخصصین را به اقصی نقاط کشور رساندیم همه استان ها و شهرهای کوچک امروز شاهد حضور پزشک هستند و تجهیزات بیمارستانی در حال نوسازی است.

در زمینه سیاست خارجی ما به یک آرامش، ثبات و تعامل مثبت با جهان رسیدیم و هم بازسازی چهره ایران در افکار عمومی صورت گرفته است.

امروز نگاه به ایران نگاه دیگری است نام ایران بیش از همیشه در رسانه‌ ها در این ماه‌های اخیر مطرح بوده اما شما کمتر شاهدید که در اول سال‌های گذشته به صورت مثبت نام ایران مطرح شود.

امروز نام ایران به عنوان یک کشور صلح خواه و صلح طلب و تعامل گرا در سراسر دنیا و در افکار عمومی جهان مطرح می‌شود تقریا ایران هراسی شرایط خوبی را دنبال می‌کند. ایران هراسی در حال مرگ همیشگی خواهد بود.

امیدوارم در زمینه ایران هراسی و اسلام هراسی راه را ادامه بدهیم تا به مقصد نهایی برسیم.

در زمینه هسته‌ای پرونده بسیار پیچیده‌ای روی میز قرار گرفته بود ملت ایران توانست با یک حرکت منسجم به نقطه مطلوبی برسد.

در همه زمینه‌ها آن چیزی که باعث موفقیت بوده این بود که تصمیم یک شبه اتخاذ نکردیم و از خرد جمعی استفاده کردیم و اگر همه جا پیروزی شدیم به خاطر وحدت ملی و مشارکت مردم بود. مردم این را فهمیدند که مسئله هسته‌ای یک موضوع ملی است و قدم بیسار بزرگی برداشته شده و ما در حال قدم‌های نهایی برای موفقیت هستیم و اثر آن دیده می‌شود اگر بخواهد ملموس‌تر شود زمانی که قدم نهایی برداشته شود و تحریم‌ها برداشته شود یک مقدار طول می‌کشد. مثلاً یک مانع این است ما نفتی که می‌فروشیم دو ماه بعد پولش به خزانه می‌رسد.

آن چزی که مهم است این است آن چیزی که به دست آوردیم اعتماد و امید بیشتر مردم هست.

در این دو سال تلاش ما برای ایجاد ثبات و آرامش بود و ان شاء الله دو سال پیش رو تلاش ما برای ایجاد رونق رشد و پیشرفت خواهد بود.

ان شاء‌الله امسال ما شاهد انتخابات بسیار خوب خواهیم بود و مردم شاهد انتخابات بسیار خوب بوده و مشارکت بسیار خوب را شاهد باشیم.

مردم ان شاءالله انتخابات رقابتی تر از گذشته و با احساس سلامت تر از گذشته شاهد باشند.

من در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد؛ ممکن است بعضی خوشحال شوند یا نشوند ما مجری قانون هستیم و وظیفه ما مجری قانون است و آثار آن را همه خواهیم دید. در انتخابات قصد دعوا با هیچ نهادی را نداریم‬

سوال (خبرنگار روزنامه اطلاعات): در مورد بحث اقتصادی طبق سخنان اعضای دولت اقتصاد کشور با مسائل عدیده‌ای چون رانت، انحصار و فساد سازمان یافته مواجه بود و منجر به شکاف طبقاتی شده و ۴۰ درصد فرار مالیاتی دارند؛ راهکاری که برای حل این مشکلات دارید چیست و چگونه می‌خواهید از آن عبور کنید؟ با آغاز فعالیت دولت در سال سوم، مرد شماره یک شما در حل بحران اقتصادی کیست؟

رئیس‌جمهور: اقتصاد ما هم با مشکل اقتصاد نفتی مواجه بود هم با مشکل اقتصاد رانتی هم انحصار در برخی از زمینه‌ها و هم حضور پر رنگ برخی از دستگاه‌هایی که خیلی در شأنشان کار اقتصادی نیست و همچنین عدم اجرای درست سیاست‌های کلی اصل ۴۴ -که این سیاست‌ها بنا بود اجرا شود و اقتصاد را به بخش غیر دولتی بسپاریم نه اینکه اسمش را عوض کنیم- متأسفانه آن سیاست ها درست اجرا نشد.

دولت اولین قدمش این بود که واگذاری‌ها به طور صحیح به بخش غیر دولتی واگذار شود و موفق هم بوده، دولت هم تلاش می‌کند که فعالیت‌های اقتصادی شفاف شود. یعنی اطلاعات باید در اختیار همه قرار بگیرد و فعالیت‌های اقتصادی باید روی سایت‌ها بیاید و همه ببینند و دولت الکترونیک یکی از راه‌های جلوگیری از فساد است هر چه ما بتوانید اطلاعات را در معرض افکار عمومی قرار بدهیم و قانون را برای همه یکسان اجرا کنیم موفق تر خواهیم بودد.

نمی‌دانم چرا حق اینقدر تلخ است هر جا که بگوییم باید قانون اجرا شود بعضی ها خیلی ناراحت می‌شوند بعضی دعوت به قانون را می‌گویند حاشیه سازی نکنیم؛ پس قانون شد حاشیه و متن می‌شود همان رانت و بی عدالتی؛ همه باید تسلیم قانون شویم برای پیشرفت مملکت همه باید قانون را اجرا کنیم.

نمی‌خواهیم بگویم دولت در زمینه ایجاد عدالت و حذف رانت ها و ... کاملاً موفق بوده اما قدم‌های خوبی برداشته؛ خود رسانه‌ها یکی از ابزارهای بسیار مهم برای تحقق این هدف هستند شما واقعیت‌ها را باید به مردم بگویید اصلاً برای مبارزه با فساد یک از راه ها رسانه‌های آزاد است.

همه باید دارای امنیت واحد باشند این رانت را هم در رسانه‌ ها داریم یعنی یک رسانه هر چیزی که بگوید هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید تهمت بزند و افترا ببندند هیچ اتفاقی نمی افتد ولی یک رسانه کوچکترین خطایی بکند همه دستگاه‌ها فعال می‌شوند.

هدف دولت ایجاد عدالت اجتماعی و پرهیز از رانت‌ها و جلوگیری از فساد است. در خصوص سوال آخر هم، تیم اقتصادی ما معلوم است ستاد اقتصادی ما هم معلوم است این دولت بیشتر برنامه محور است تا شخص محور.

سوال (خبرنگار شبکه خبر): مقامات عالی رتبه بازرگانی از جمله آلمان، انگلیس و ... به کشور ما آمدند و همه خواستار گسترش اقتصادی هستند. دولت ما چطور می‌خواهد تعادل ایجاد کند؟

رئیس‌جمهور: ما در یک مقطعی قرار گرفتیم در گذشته درآمد ارزی خوبی در اختیار ما بود بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی در اختیار ما بود اما حاصل آن این بود که ۲ هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی تعطیل شد. اثرش این بود که تقریبا اشتغال خالص ما حدود صفر بود اشتغالی به آن صورت نداشتیم؛ اینکه تعداد بیکارهای ما ثابت بماند معلوم است که اشتغال ما مؤثر نبوده البته اشتغال داشتیم.

در نتیجه در آن مدت ایران شد بهشت برای مهندسین و کارگران خارجی؛ یعنی آنها کالا تولید کردند و ما کالا خریدیم و عیناً ما ممکن است دچار همین مشکل شویم.

اینجا جایی است که من خواهش می‌کنم از رسانه ها، متخصصین و دانشگاهیان هم خوب بر کار دولت نظارت کنند و هم به صراحت دولت را نقد کنند.

بعد از پساتحریم در خصوص حضور بنگاه‌های خارجی و شرکت های خارجی در اقتصاد ایران، اگر ذهن آنها این باشد که ایران ۸۰ میلیون مصرف کننده باشد خطا می‌کنند و ما نباید بگذاریم.

من گفتم سیاست ما بر این است که شما در این کشور سرمایه بیاورید تکنولوژی بیاورید با ایرانی‌ها مشارکت کنید و بخشی از بازار ایران و بازار منطقه و جهان در اختیار هر دوی ما قرار بگیرد؛ آنوقت می‌شود اشتغال برای جوانان ما و هدف نهایی ما اشتغال است. ما باید این را حل کنیم.

من امیدوارم در این مسیر به خوبی دولت بتواند حرکت کند و اگر غیر از این باشد کشور ضرر می‌کند یعنی ما باید به این برسیم که پول نفت ما باید مصرف شود در بخش سرمایه‌گذاری. آنچه که ما نیاز به مصرف و واردات باشیم آنها را باید از صادرات غیر نفتی به دست بیاوریم البته در این ۴ ماه اول امسال برای اولین بار تراز ما مثبت شده یعنی تقریباً صادرات بیشتر است ما باید از طریق صادرات غیر نفتی آن چیزی که می‌خواهیم تامین کنیم.

سوال (خبرگزاری فارس): همانگونه که مطلع هستید طی هفته های اخیر درباره پول‌های بلوکه شده ایران رقم های مختلفی مطرح می‌شود از ۲۹ تا ۱۸۰ میلیارد دلار؛ شما رقم واقعی را بفرمایید.

رئیس‌جمهور: البته رقم‌هایی که شما فرمودید برخی با واقعیت منطبق نیست به صورت کلی ارقام مختلفی بیان می شود این ارقام می‌تواند درست باشد.

یک وقتی ما می‌گوییم کل ارزهایی که ما در خارج داریم در مجموع چه مقدار است؟ یک وقتی می‌گوییم آن رقم‌هایی که در خارج هست مربوط می‌شود به صندوق توسعه ملی. یا می‌گوییم آنهایی که مربوط به ذخایر بانک مرکزی است و یک بخشی برای دولت و این بخش خیلی بالا نیست.

آن رقمی که مال دولت هست یک رقم زیادی نیست اما در کل یک بخش ذخایر بانک مرکزی داریم که برای کل تحرکات اقتصاد خارجی ما بسیار تاثیرگذار است یک بخشی هم برای صندوق داریم که بسیار مهم است و صندوق می‌تواند فعال شود؛ البته در بعضی رقم‌ها اغراق وجود دارد.

سوال (خبرگزاری فرانسه): من جوانان را می بینم در خصوص پرونده هسته‌ای که شما خیلی خوب عمل کردید؛ اما آنها شک دارند که آیا انتظاراتشان برآورده می‌شوند؟ برخی از جوانان می‌خواهند مهاجرت کنند و آنهایی که خارج هستند شک دارند که برگردند یا خیر.

رئیس‌جمهور: تکیه گاه اصلی ما نسل جوان است به ویژه نسل تحصیلکرده. یکی از بخش هایی که می‌تواند برای سرمایه گذاران خارجی جاذبه داشته باشد توسعه نیروی انسانی در کشورمان هست و این پایه بسیار خوبی است.

قدیم می گفتند در ایران انرژی هست امروز بیش از بحث انرژی بحث انرژی انسانی و نیروی فعال تحصیلکرده کشور ما هست.

فکر می‌کنم که نسل جوان ما امیدوار هست به مسائل اما آن اطمینان را ما در مقام عمل باید ایجاد کنیم.

فکر می‌کنم که عملکرد دولت در طول ۲ سال امیدوار کننده بوده وقتی نسل جوان می‌بیند که این دولت قادر هست یک معضل بین المللی را با تدبیر جمع کند آنها حس می‌کنند که در ایران اگر حضور داشته باشند زمینه فعالیت آنها بیش از سابق مهیا هست.

هر ماه تعدادی از متخصصین جوان ما از کشورهای مختلف به داخل ایران بر می‌گردند یعنی مهاجرت مغزها دارد معکوس می‌شود در همین ماه های اخیر عده‌ زیادی از اروپا و آمریکا برگشتند و هر چه شرکت‌های دانش بنیان فعال شود می‌تواند امید بدهد به نیروهای داخل کشور. در مجموع این امیدواری قبل از بحث حل پرونده هسته ای ایجاد شده بود و البته بعد از پرونده هسته‌ای زمینه برای این کار آماده تر خواهد شد.

سوال (روزنامه کیهان): اخیراً همه را دعوت به قانون کردید در حالی که بر اساس اصل ۷۷ نظر قانون در خصوص توافقات خارجی کاملاً روشن است نظر شما در این مورد چیست؟

رئیس‌جمهور: طبق قانون اساسی اصل ۷۷ و ۱۲۵ می گوید وقتی که یک توافقنامه یا معاهده‌ای امضاء شود آن را برای تصویب به مجلس ارسال کند خوب ما که چیزی امضاء نکردیم آن چیزی که امروز دارد انجام می‌گیرد در واقع نسبت به اجرای یک معاهده‌ای است که قبلاً ایران آن را پذیرفته و بحث این است که آنها می‌گویند که معاهده‌ ام پی تی را درست اجرا کردید یا خیر.

تمام این مذاکرات برای این بود که ما ثابت کنیم که این اتهامات بیجا هست و همه بحث‌ها برای درست اجرا شدن معاهده‌ای بود که قبلاً ایران عضو آن شده بود امروز هیچ معاهده جدیدی وجود ندارد و هیچ کشور دیگری از ۱+۵ آن را به پارلمان خود نبرده که ما ببریم و حالا اگر ما ببریم به پارلمان یک الزامی برای دولت می‌شود نه برای آنها.

به مجلس رفتن معنایش این است چیزی که رئیس جمهور تا حالا امضاء نکرده امضاء کند و چیزی که وزیر خارجه امضاء نکرده را امضاء کند؛ چرا ما می‌خواهیم یک فشاری که هیچ الزامی به آن نداریم را به مردم تحمیل کنیم؟

اصلاً برجام سبکش این بود که دولت‌ها با هم تفاهم کنند و برود شورای امنیت و تصویب شود.

شما می دانید شبیه این ما در توافق ژنو داشتیم؛ ما توافق پاریس در زمینه هسته‌ای را داشتیم و نرفت مجلس و بیانیه سعدآباد بود که نرفت به مجلس. الآن هم تحت نظر شورای امنیت ملی است و بررسی‌های فراوانی در زمینه برجام انجام داده و تقریا مراحل پایانی خود را سیر می‌کند و اگر شورای عالی امنیت ملی تصویب کند به طور طبیعی این امر حاکم بر آن اصول می‌باشد.

سوال (مردم سالاری): شما در ایام انتخابات و در تبلیغات درست است قولی ندادید ولی امیدها را زنده و زنده تر کردید به رفع حصر محصورین؛ ولیکن ما در این دو سال حتی المقدور به صورت واضح اقدامی ندیدیم که این رفع حصر صورت بگیرد اگر واقعاً در توان دولت نیست لطفاً برای مردم که این خواسته را دارند بفرمایید و اگر برنامه‌ای دارید بیان کنید.

رئیس‌جمهور: تلاش دولت از ابتدا بر این بوده در داخل جامعه ما همه احساس آرامش بیشتری بکنند و اگر موضوعی در گذشته در این کشور بوده و ما می‌توانیم این موضوع را طبق قانون پایان بدهیم باید پایان بدهیم.

به هر حال قوه قضائیه حکم می‌کند؛ اینکه یک موضوعی را ما به یک مسئله دائم در کشور تبدیل کنیم کسی سودی نمی‌برد ما همه باید تلاش کنیم قانون اجرا شود و اگر کسی خطایی کرده باید جوابگو باشد.اقتدار یک نظام و دولت این است که بتواند مسائلش را نهایی کند. هر پرونده‌ای داخلی یا خارجی اگر در چارچوب مصالح ملی حل و فصل شود خوب است.

من در دانشگاه شیراز گفتم برخی از مسائل هست که کار دولت نیست یعنی دولت به تنهایی نمی‌تواند انجام بدهد اما می‌تواند مقدمات امر را فراهم کنم.

من تلاش خودم را در زمینه حل معضلات سیاسی انجام دادم منتهی حالا در زمانش می‌شود توضیح بیشتر داد. ما همه باید تلاش کنیم به وحدت بیشتر و اتحاد بیشتر برسیم؛ البته از گذشته همه باید درس بیاموزیم و نگذاریم اگر انحرافی بوده و خطایی بوده تکرار شود؛ اما در عین حال باید حوصله لازم به خرج بدهیم تا بتوانیم در زمینه مناسب مسائل را حل و فصل کنیم.

سوال (خبرگزاری چین): ایران و چین روابط خوبی را تجربه کردند اکنون توافق هسته ای حاصل شده جنابعالی آینده این روابط را چگونه می بینید؟
رئیس‌جمهور: روابط ما با چین روابط خوبی است و از ابتدای این دولت هم فرصت‌هایی بوده و در سفرهای مختلفی که با رئیس جمهور چین ملاقات داشتم روند روابط دو کشور رو به پیشرفت هست و طرح‌های بسیار زیادی پیش روی ما هست که می‌تواند چین حضور و مشارکت داشته باشد از جمله در اجرای برجام.

یکی از مواردی که مورد توافق است این است که رآکتور آب سنگین اراک بتواند پیشرفته تر شود و این کار توسط چین و یکی از کشورها ۱+۵ که احتمالاً آمریکا خواهد بود انجام شده و پیشرفته تر خواهد شد و چین هم در اینجا مشارکت دارد؛ ضمن اینکه ما با رئیس جمهور چین هفت گروه کاری برای توسعه روابط تشکیل دادیم و امیدوارم در آینده بتوانیم همه طرح‌ها را اجرایی و عملیاتی کنیم؛ چین یکی از کشورهای بسیار مهم می‌باشد.

سوال (خبرگزاری ایسنا): بعد از توافق وین عده‌ای با اشاره به از بخش هایی از قطعنامه مدعی توقف بازدارندگی و موشکی کشور شدند حتی با استفاده از عناوین خلع سلاح بدون درگیری. از طرف دیگر با حضور شما در هفته گذشته از نسل جدید موشک‌ رونمایی شد. شما چشم انداز قدرت دفاعی ایران در دوره پسا توافق را چطور ارزیابی می کنید؟

رئیس‌جمهور: یکی از نکاتی که مورد بحث و سوال بود در توافق همین مسئله است که آیا برجام و توافق نهایی ما با ۱+۵ موجب کاهش قدرت دفاعی ایران خواهد شد یا تقویت؟ ما باید در قدرت ملی در برابر انواع تهدیدات دنبال بازدارندگی باشیم حالا این بازدارندگی یکی در بخش دفاعی و حقوقی و اقتصادی است؛ اقتصادی مقاومتی معنی‌اش این است که ایران غیر قابل تحریم باشد.

بنابراین این عموم را باید نگاه کنیم و اما در زمینه دفاعی در طول ۲ سال گذشته نسبت به سال های قبل، پیشرفت ما در تکنولوژی‌ در بخش دفاع هم بیشتر بوده و هم بنیه دفاعی ما بیشتر شده و هم انبارهای ما از تجهیزات پر شده است.

در برجام چیزی در خصوص موشک و دفاع و سلاح نیست آن چیزی که هست در قطعنامه ۲۲۳۱ است.

در قطعنامه های قبلی کلا خرید و فروش تسلیحات را برای ایران ممنوع کرده اما در این قطعنامه جدید اولاً به جای تحریم شده محدودیت، دوران صادرات و واردات سلاح که تبدیل شده به ۵ سال و در زمینه موشکی تبدیل به ۸ سال و آن چیزی که در زمینه موشکی می‌گوید ایران موشکی را طراحی نکند برای پرتاب کلاهک هسته‌ای است که ما هیچوقت این کار را انجام نخواهیم داد.

در خود برجام ما تصریح کردیم که نقض قطعنامه به معنای نقض برجام نیست؛ بنابراین در یک کلمه اگر بخواهم پاسخ بدهم ما نسبت به بنیه دفاعی و قدرت دفاعی مان هیچگونه محدودیتی را نپذیرفتیم و نخواهیم پذیرفت.

سوال (تلویزیون الآن- امارات): ایران چرا مصمم به بهبود روابط با عربستان است؟ این توافق چه مزایایی برای کشورهای عربی می‌تواند داشته باشد؟

رئیس‌جمهور: این توافق یکی از آثارش ایجاد اعتماد بیشتر در میان رهبران کشورهایی است که قبلاً نسبت به اهداف هسته‌ای ایران تردید داشتند. بنابراین حتماً توافق هسته‌ای مؤثر بوده برای اینکه آنها اعتماد بیشتری کسب کنند.مشکلاتی که در یمن بوجود آمد این فضا را از بین برد؛ با دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر ما نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم. ملت یمن ملتی شجاعی هستند؛ امیدواریم مقامات عربستان شرایط را برای این اقدامات فراهم کنند.

سوال (روزنامه شهروند): بعضی از مسئولین دولت قبل شکایت‌هایی مطرح کردند علیه مسئولین این دولت ولی هنوز پاسخ خاصی از طرف دولت فعلی داده نشده است.
رئیس‌جمهور: هر کسی از نظر حقوقی آزاد است که شکایتش را مطرح کند و ما هم هیچ ابایی نداریم از اینکه فردی از یک مقام دولتی شکایتی مطرح کند اما آن نکته کلی که اشاره کردید دولت خوب است مسائل را توضیح دهد این همان دو پهلو است اگر ما توضیح بدهیم که قبلا چه اتفاقی افتاده دولت تبدیل می‌شود به بیان مواردی که در دولت گذشته چه اتفاقی افتاده است.

البته ما هر وقت مناسبتی پیش آماده اشاره کردیم؛ مثلا یارانه بر خلاف قانون اجرا شده و در مسکن مهر که بدون حساب و کتاب از پایه پولی کشور بردند و تقریباً دو برابر شده و آن اثر بسیار شدید در تورم گذاشت؛ در عین حال ما ناچاریم مسکن مهر را تکمیل کنیم الآن ۴۲۵ هزار از این خانه‌ها تکمیل شده و حدود ۴۷ هزار دیگر در حال تکمیل است و چاره‌ای نداریم؛ اما در عین حال نمی‌توانیم مانع از شکایت کسی شویم.

سوال (روزنامه سیاست روز): شما فرمودید که ایران هراسی در حال مرگ هست و فرمودید سایه جنگ از ایران برداشته شده اما به نظر می‌رسد که این سایه با تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی هنوز باقی است.
رئیس‌جمهور: اینکه کشوری بخواهد در یک شرایطی قرار بگیرد که تهدید به طور کامل منتفی شود امکان ندارد. همیشه ممکن است تهدیداتی باشد اگر تهدید نبود ما نیاز به هیچ سلاحی نداشتیم پس معلوم است تهدیدات وجود دارد.

مقصود از سایه این است یعنی تهدیداتی که می‌توانست بهانه‌هایی برای این تهدیدات از دید حقوق بین الملل باشد -البته همه این ها دروغ بوده اما به هر حال در بر مبنای تهدید صلح و امنیت بین الملل مطرح کردند- امروز برداشته شده یعنی قطعنامه ۲۲۳۱ بر مبنای انجام برجام است بنابراین یکی از آثار توافق این است که سایه تهدید را از سر این کشور دور کرده یا برداشته اما معنی اش این است که ما خودمان را برای روز مبادا آماده نکنیم؛ به همین دلیل ما باید همیشه در برابر تهدید احتمالی آماده باشیم.

سوال (خبرگزاری صدا و سیما): در هفته های اخیر موضوع سوءاستفاده آمریکایی ها مطرح بوده به نظر می‌رسد موضوع نفوذ در فضای بعد از برجام در دستور کار آمریکایی‌ها هست چه برنامه‌ای برای این قضیه دارید؟

رئیس‌جمهور: اصل مسئله که ما باید حواسمان را جمع کنیم برای نفوذ قدرت‌های بزرگ و آمریکا این حرف درست است و ما باید شرایطی را خودمان ایجاد کنیم که جلوی این نفوذها را بگیریم و سد درست کنیم؛ هر چه قدرت تکنولوژیکی و اقتصادی افزایش پیدا کند احتمال نفوذ دشمن کم می‌شود؛ اما اگر شما از لحاظ اقتصادی کاملاً به بیرون وابسته باشید طبیعی است که راه را برای آنها باز کردیم.

بعد از توافق برجام و شرایط پسا تحریم ممکن است بعضی‌ ها بگویند که شرایط باز می‌شود و ما وارد ایران می‌شویم و می‌توانیم اثرگذار بوده و نفوذ کنیم.

اینکه در بعضی از رشته‌های علمی رده‌های ما در دنیا یک رقمی است خیلی مهم است این قدرت علمی و ما باید به نکته‌ای که مقام معظم رهبری تاکید کردند توجه کنیم.

سوال (خبرگزاری ایرنا): در مورد احزاب با توجه به اینکه نزدیک به انتخابات هستیم چه توصیه ای دارید؟

رئیس‌جمهور: ما در یک کشوری هستیم که مبنای حکومت ما بر مبنای آراء هست، رأی پایه اصلی برای مشروعیت حقوقی و سیاسی در کشور ما است. همه مقامات با رأی انتخاب می‌شوند مستقیم یا غیر مستقیم. وقتی آراء مردم اساس و پایه است برای مدیریت کشور چگونه می‌شود رقابت سالم ایجاد کرد؟ راه آن احزاب و تشکل‌های سیاسی هست.

دولت از این نظر فرا جناحی بوده و هست بنابراین اتهام به این دولت خیلی سخت است. همه تشکل‌ها و احزاب قانونی در کشور آزادند.

ما هر وقت مثال می‌زنیم آن مثال می‌شود یک اصل؛ به عنوان مثال: شما اگر بخواهید بروید مثلاً یک یخچال بخرید اگر یک نوع باشد خیلی خسته‌ کننده می‌شود ولی اگر مدل‌های مختلف و رنگ‌آمیزی های مختلف داشته باشد جذاب‌تر می شود.

سوال (خبرگزاری ترنت- آذربایجان): در رابطه با همکاری ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر بعد از لغو تحریم ها اولویت همکاری در چه زمینه هایی خواهد بود؟

رئیس‌جمهور: در طول ۲ سال گذشته حتی قبل از برجام روابط خود را با کشورهای ساحلی دریای خزر را گسترش دادیم.

ما با این کشورها ارتباطات خوبی برقرار کردیم تقریباً ما با همه این کشورها می‌توانیم فعالیت‌های خوبی داشته باشیم و برای منافع دو کشور روابطمان را خیلی نزدیک‌تر کردیم. امروز یک اطمینانی بین دو دولت وجود دارد برای روابط بهتر و امیدواریم این روابط بهتر به امنیت دو طرف و منطقه و استفاده بهتر از دریای خزر و مسئله محیط زیست کمک کند.

سوال (خبرگزاری موج): دولت در خصوص توانمندسازی بخش خصوصی در دوره پسا تحریم چه تمهیداتی را در نظر گرفته است؟

ر
ئیس‌جمهور: یکی از برنامه‌هایی که دولت از آغاز داشت واگذاری امور مردم به مردم و بخش خصوصی بود ما حتی در بخش فرهنگی هم همین اعتقاد را داریم مخصوصاً در زمینه اقتصاد.

وقتی که من به کشورها سفر کردم فعالان اقتصادی ما هم با ما آمدند.

اساس برنامه ما تشویق بخش خصوصی برای حضور بیشتر و کارآفرینان این بخش برای فعالیت بیشتر است. در دوره پسا تحریم فعالیت بیشتر می‌شود؛ بنابراین شرایط برای فعالیت اقتصادی از جمله در بخش خصوصی بیشتر می‌شود.

ما کار خودمان را کردیم و شرایط را آماده کردیم حالا نوبت آنها است که بیایند به میدان و فعال شوند و بهره‌ آن هم برای کشور و ملت و برای خودشان هست.

سوال (رادیو جوان): در این دو سال در چه زمینه ای فعالیت شما بیشتر بوده که رضایت جوان ها را در پی داشته است؟
رئیس‌جمهور: نسل جوان ما یک سرمایه بسیار عظیم هستند مخصوصاً اینکه امروز جوانان در دانشگاه‌ها فعالند بنابراین ما باید فضا و زمینه‌ها را فراهم کنیم؛ امروز دانشجویان در یک فضای بهتری فعالند.

امیدوارم تلاش‌های ما در بخش‌های مختلف برای جوانان قابل قبول باشد. امیدواریم در پسا تحریم موقعیت بهتری برای جوانان ما مهیا شود. رسانه‌ها بار سنگینی برای ارتباط بین مردم و دولت دارند و ما بر این هستیم که از رسانه‌ها حمایت کنیم.
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۹:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۹:۱۴
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۸:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۸:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۸:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۸:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۷:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۷:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۴/۱۲/۱۶ ۱۸:۰۷
 
 
کلمات کلیدی : نشست خبری روحانی
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۲۰:۴۰
کلید انتخاباتی آقای روحانی بجای باز کردن قفل مشکلات اقتصادی مردم قفل زنگ‌زده سفارت روباه پیر را باز کرد. این گفته آقای رئيس‌جمهور که باید از گذشته دولت‌های غربی عبور کرد نظر شخصی ایشان است. مردم قتل‌ها و جنایت‌های کشورهای غربی را هرگز فراموش نخواهند کرد، گو اینکه این خوی جنایتکارانه در شکل‌های جدیدی هنوز هم استمرار دارد. (3148443) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۱۹:۴۲
اگر این منطق شما را انتخاب کنیم باید در سفارت روسیه و چین و فرانسه و پرتغال و مغولستان و یونان و مقدونیه را به خاطر اختلافات تاریخی و گذشته آنان ببندیم (3148950) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۰۱:۰۴
افغانستان رو از قلم انداختی ! زمان اشرف قسمتی از ایران را اشغال کرد! (3149588) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۰۶:۱۱:۱۵
مغلطه ممنوع
همه می دانند که روپاه پیر انگلیس شمشیر را از رو بسته است
خواهش می کنم این امر بهاین واضحی را نادیده نگیرید
فتنه 88 یادتان رفته است و نقش پلید انگلیس را؟ (3151382) (alef-3)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۵:۲۸:۵۰
آیا روسیه و چین و پرتغال و مغولستان و یونان و مقدونیه هیچکدامشان مثل روباه پیر همین الان در حال جاسوسی و توطئه و تحریم اقتصادی و تهدید نظامی و حمایت از گروههای معارض و برانداز و پشتیبانی از گروهکهای جدایی طلب و جاسوسی و تلاش برای براندازی و تغییر رژیم در ایران هستند؟! (3150256) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۸:۵۷:۵۳
اختلافات تاریخی نه برادر توطئه هایی که تا همین الان ادامه داره .چشاتو کمی باز کن تا بتنونی ببینی (3150657) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۲۶:۳۳
آیا ماهیت خباثت‌آلود استعمار پیر انگلیس تغییر یافته که مجددا اقدام به بازگشایی لانه جاسوسی آن در تهران می‌شود؟ آیا جنایت و اقدام او را در فتنه 88 فراموش کرده‌ایم؟ با بازگشایی این لانه فساد چه سودی عاید ملت خواهد شد؟ همان‌طوری که لانه جاسوسی آمریکا بسته شد و خیر و برکتش برای ملت روزافزون بود باید برای جلوگیری از نفوذ و کینه‌توزی این استعمارگر پیر لانه جاسوسی‌اش همچنان بسته می‌ماند. (3148962) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۰:۴۲
اگر بنا به حرف تندروهایی مثل شما باشد که حرف رهبری را هم قبول ندارید که فرمودند حمله به سفارت انگلیس اشتباه بود!!! (3148978) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۱:۴۴:۳۶
همانطور که جنایات فراوان روسیه در حق مردم ایران را فراموش کرده اید، باید جنایات آمریکا را هم فراموش کنید.
تا وقتی اسیر زندان گذشته اید، آینده تان نیز شبیه گذشته تان خواهد شد. (3149049) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۳۸:۵۱
زمان بهترین گواه واقعیات است کدام کشور بیش از عراق جوانان ما را شهید شهرهای ما را ویران و اقتصاد ما را فلج کرد. در دنیای امروز کشورهایی که منزوی می شوند محکوم به فلاکت هستند کشور کره شمالی را ببینید وافعا مردم این کشور زندگی می کنند. کشور های غربی چند نفر از مردم ما را کشهته اند که قابل گذشت نیست. لطفا منافع شخصی و گروهی و جناحی را به نظر مردم تعمیم ندهید. (3149256) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۵۷:۳۴
این نظر شماست که البته خیلی ها قبول ندارند. به نظر من با توجه به حجم انبوه اختلاسها و تخلفات اقتصادی که در تاریخ بعد از انقلاب ایران بی سابقه بوده است و تصمیمات بسیار غلط کارشناسی که حتی با بدیهی ترین اصول اقتصادی نمی خواند و اغلب اقتصاددانان به آنها هشدار داده بودند ولی سالها انجام شد خصوصا غلط و ناقص اجرا شدن طرح هدفمندی یارانه ها و .. که دو سال پایانی دولت دهم خود را نشان داد و تورم بالای 40 درصد و دو سال رشد اقتصادی منفی پیاپی و کاهش شدید ارزش پول ملی و ... به طور کلی ویرانه ای اقتصادی تحویل دولت جدید شد که با توجه به مدت کم استقرار دولت جدید و از طرفی ادامه داشتن تحریمها (یادمان نرود هنوز برجام اجرایی نشده است و تحریمها هنوز به طور عملی برداشته نشده است) و از طرف دیگر کاهش شدید قیمت نفت از بالای 100 دلار به حدود 43 دلار و .... . به نظر من اگر نگوییم دولت جدید معجزه اقتصادی انجام داده حداقلش این است که خیلی خوب عمل کرده است. آرامش در بازار ارز و کالاها و ثبات نسبی اقتصادی کشور و کاهش تورم و ثبات ارزش پول ملی و حتی افزایش اندکی از قدرت پول ملی و کاهش هزینه های جاری و رفتن آرام آرام به سمت اجرای همه بندهای قانونی طرح هدفمندی یارانه ها و ... همه نشانه های خوبی از روند بهبود اقتصادی کشور است که اغلب اقتصاددانان کشور هم به آن معترفند. اگر با عینک انصاف نگاه کنیم نه نگاه تعصب آمیز و سیاسی. می توانیم واقعیات را ببینیم. (3149284) (alef-13)
 
پويا
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۶:۱۰:۴۷
لطفا به جاى مردم صحبت نكنيد قطعا همه مردم تاريخ را مدنظر قرار ميدهند اما هميشه نميتوان با كينه زندگى كرد و دائم شعار مرگ بر اين و مرگ بر ان داد. انقلابى واقعى كسى است كه در عمل ومنطق ومذاكره طرف مقابل را شكست دهد و اگرنه كه فقط شعار دادن و بدو بيراه گفتن از راه دور مصداق فحش دادن و در رفتن است. اگر واقعا قرار است با استكبار مقابله كنيم بايد در عمل اين كار را بكنيم . (3150326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۲۱:۲۱
بنده چگونه شعارهای آقای رئیس‌جمهور را قبول بکنم در حالی که پول برق منزل بنده قبلا 19 هزار تومان بود ولی در این دولت با همان میزان مصرف به 45 هزار تومان رسیده است. (3148445) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۲۴:۳۸
دروغ که ... والا من 3 ساله خانه دانشجویی دارم قبوض برق انچنان تفاوتی نکرده ! (3148958) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۵:۰۵:۳۳
3 ساله که پول برق فرقی نکرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! خود وزیر نیرو هم فکر کنم که الان شاخ در آورده،چون خودش چند بار گفت که قیمت برق افزایش می یابد و یافت. (3150198) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۱:۴۸:۳۰
نسبت به سال 91 و92 واقعا هم تغییر نکرده که ثانیه ای قیمتها فرق می کرد (3152051) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۰:۰۶:۱۸
لابد صاحب خونه تون پول برق را می دهد. بنده ی خدا تو حرف دولت فخیمه ی روحانی را هم که از گرون شدن برق خبر می دهد قبول نداری. (3151693) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۲:۵۴
این آشی بود که همان آقای احمدی نژاد پخت!
چه کسی یارانه ها را آغاز کرد؟ برنامه‌ی اقای احمدی نژاد را مرور کنید قرار بود قیمت انرژی بیش از این افزایش پیدا کند (3148986) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۴:۰۱
چطور زمان احمدی نژاد که قیمتها طی چند مرحله 200 و 300 درصد رشد کرد ساکت بودید؟ قیمت برق در دو سال دولت جدید در نهایت 50 درصد رشد کرده است. ضمنا دولت تا پایان امسال طبق قانون باید قیمتها را آزاد می کرد اما به خاطر شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور . قیمتها را آزاد نکرده است و هنوز یارانه سنگینی به بودجه دولت تحمیل می شود. این سنگی است که از زمان دولت قبل انداخته شده درآوردنش واقعا سخت است. (3149384) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۲:۲۳:۵۹
قبض گاز زمستون هم در راهه گاز بشدت گران شده (3149082) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۳۵:۰۱
شما رجوع کن به لایحه هدفمندی یارانه هایی که دولت اصولگرای عدالت محور به مجلس ارائه کرد و مجلس اصولگرا هم اون رو تصویب کرد.
تو همون قانون افزایش قیمتا اومده. دولت موظفه که به قوانین عمل کنه. (3149248) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۰۹:۰۹:۲۲
قانون افزایش یارانه هم آمده، جهت یاد آوری وقتی که دولت قبل قیمت نان را گران کرد یارانه آنرا اول سال پرداخت کرد. (3151622) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۰۲:۰۶
از زمان آغاز اجرای طرح هدفمندی در سال 89 قرار بود با هماهنگی دستگاههای مختلف. در ساختمانهای مسکونی و آپارتمانها که کنتور مشترک وجود دارد طرح تفکیک کنتورها انجام می گیرد و خود دولت برای جلوگیری از فشار مضاعف به مالکان . تسهیلاتی برای تفکیک کنتورها قائل شود اما متاسفانه از سال 89 به این سو . این طرح اجرایی نشده و خیلی از مشکلات و اختلافات مخصوصا در آپارتمانها . در این زمینه و پرداخت قبوض آب و برق و گاز که مشترک هستند بیشتر شده است با توجه به اینکه هر ساله هم میزان تعرفه و قیمت آب و برق و گاز افزایش داشته است این اختلافات و بعضا نزاعها در ساختمانهای مسکونی و آپارتمانها افزایش داشته است. نمی دانم این طرح در چه مرحله ای است اما فکر نمی کنم تحرکی داشته باشد چون در اخبار چند سال گذشته هیچ مسوولی درباره این طرح و اجرای آن. سخنی نگفته است. از وزارت نیرو و وزارت نفت و دیگر دستگاههای مسوول خواهشمندم برای مردم شفاف سازی کنند و پاسخگو باشند. (3149292) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۷:۱۰
در موضوع رهایی از درآمدهای نفتی و اقتصاد تک محصولی و متنوع کردن درآمدهای دولت که در مسیر اقتصاد مقاومتی است امیدوارم دولت بتواند مصوبه مهم مجلس درباره گرفتن مالیات از نهادهای خاص مثل بنیاد مستضعفان و آستان قدس و قرارگاه خاتم را که فعالیتهای گسترده اقتصادی دارند اجرایی کند و این نهادها هم به قانون پایبند باشند و گزارشات مالی شفاف بدهند و با دولت همکاری کنند مالیات فقط برای کارمند و کارگر و کاسب نیست. ضمنا از مجلس نهم سپاسگزارم که این مصوبه را تصویب کرد. اخیرا شایعاتی شنیدم که این مصوبه در شورای نگهبان رد شد که اگر صحیح باشد موجبات نگرانی است و دقیقا مصداق تبعیض و بی عدالتی است. خواهش می کنم دوستان الف و آقای توکلی که اطلاع دقیقی دارند توضیح بفرمایند. (3149393) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۱:۴۷:۲۷
برای ما که در منطقه سرد سیر هستیم با مصرف متعارف گران نشده شما اصراف می کنید (3152047) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۲۶:۳۵
"برخی رسانه ها هرچه می گویند مشکلی برایشان ایجاد نمی شود"

این حرف رییس جمهور خیلی چسبید بهم و واقعا درست میگه (3148454) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۲۵:۴۸
در زمینه اقتصادی و فرهنگی فعلا مثل اینکه هنوز باید انتظار پیشه کنیم...همون حرفهای تکراری...در زمینه اقتصادی دولت چهل درصده انتظارات هم عمل نکرده..من خودم به شخصه از وضع اقتصادی در شوک هستم.صبر ایوب که نداریم..دوساله گذشته...خداشاهده خودم وبسیاری از اطرفیانم کفگیرمون ته دیگ خورده...دولت ماشاالله خیلی صبر داره (3148560) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۳۷:۱۷
رسیدن تورم 40% به 14% که اصلا از نظر شما مهم نیست؟
شما گویا حافظتون دچار مشکل شده که همین 3 4 سال پیش قیمتا روز به روز عوض می شد و همه چی در حال گرون شدن بود.
برای اینکه بفهمید دولت چه کار بزرگی کرده یک نگاه به ونزوئلا بندازید.
اقای احمدی نژاد و چاوز مرحوم یک طرح رو به صورت مشترک برای دو کشور اجرایی کردن. شانس ما این بود که دولت عوض شد و اون روند متوقف شد وگرنه مثل ونزوئلا الان با تورم حدود 70% باید دست و پنجه نرم می کردیم (3149253) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۱:۳۳
تورم 14% ( مگه میشه مگه داریم)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3151625) (alef-3)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۲۲:۱۴:۱۴
اقبصاد این کشور با عنایت به سیاست های علط و رشد بنگاه های اقتصادی نظامی ها و اختلاس ها ی نجومی حالا حالاها درست بشو نیست آقای روحانی همانقدر اگه بتونه دست رانت را از اقتصا د کوتا بکنه خیلی کار بزرگی کرده (3151041) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۴۱:۲۵
اصلا هم منظورش کیهان نبودااااا !! ما که نفهمیدیم ! احسنت بر زکاوت روحانی (3148579) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۶:۱۶
شما که خیلی ذکاوت داری ذکاوت رو درست بنویس (3148991) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۵۴:۴۱
سلام کیهان و همه رسانه‌های مردمی خط‌شکن جبهه سیاسی. بدانید میلیون‌‌ها دست و دل عاشق دعاگوی شمایند. خدا قوت (3148765) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۳:۵۵
حالا از همون میلیونها تا این لحظه فقط ۴ نفرشون حرف شما رو لایک زدن (3148987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۲۳:۰۲:۲۱
میلیونها نفری که به روحانی رای دادن الان کجان؟ (3153955) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۲۰:۰۰
منظور از میلیونها همون 4 میلینون هست که به جلیلی رای دادند. یا میلیون ندیدی یا حساب کتاب نمیدانی (3149216) (alef-3)
 
aboomahdi
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۰۳:۵۷
یک کمی هم به وجدانت نگاه کن و ببین حضرت عباسی احمدی نزاد هیچ خدمتی نکرد انصاف هم خوب چیزی هست. (3149593) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۷:۵۷
رسانه مردمی؟! آمار بگیرید چند درصد روزنامه خوانهای کشور . کیهان می خوانند. (3149395) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۵:۰۸:۳۴
نه خدا وکیلی شرق، آفتاب، اعتماد و روزنامه های زنجیره ای مردمی هستند!؟!؟!؟ (3150206) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۵۸:۳۱
دولت با این برخوردهای چکشی که با منتقدین دارد چه رفتاری را از آنان انتظار دارد؟ آیا چنین برخوردی باعث اقناع منتقدان می‌شود؟ واقعاً عجیب است! (3148770) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۲:۲۳:۱۹
خیر باعث اقناع منتقدان نمیشود چون منتقدان بهانه های بنی اسرائیلی می اوردند و خود را به خواب زده اند به نظر من دولت دارد منفعلانه عمل می کند و باید به تناسب رویی که مخاطبش داره باهاش برخورد کنه ادبیات باید قاطع باشه مخالفان دولت از هر روش ناجوانمردانه ای استفاده می کنن دولت باید روشش رو تغییر بده و دست به یک کار اساسی در رابطه با این بهانه جویی ها بزنه ملت هم همه موافقن و رای دادن. (3149080) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۲:۲۳:۵۷
خب زمان دولت قبل هم بعضی روزنامه ها همه چیز علیه دولت می نوشتند و مشکلی برایشان ایجاد نمی شد. چه حرفیه؟ (3148800) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۱:۰۹:۰۵
کیهان خار چشم دشمنان است . (3149013) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۳:۰۳:۵۴
اگر تفاهمی غیر الزام آور است این همه مذاکره نمی خواست.
کنگره آمریکا در حالی بررسی توافق است ولی می گویند سایر کشورها به کنگره ارسال نکرده اند.

هر کشوری قوانین خود را دارد قانون کشور ما گذشتن از مسیر مجلس است. (3149093) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۰:۳۰
ای کاش با کمی تحقیق و تفکر حرف می زدیم.
کنگره امریکا یکسری تحریم بر ضد ما وضع کرده. بررسی اونها برای این هست که می گن دولت حق نداره به تنهایی تحریم هایی که ما وضع کردیم رو از بین ببره.
نکته ای هم که توجه نکردید اینه که اونها برای رد کردن برجام رای گیری می کنن و نه تصویب اون. ربطی هم به دولت امریکا نداره یعنی اگه اونها برجام رو رد هم بکنن و به فرض محال اوباما وتو هم نکنه باز تحریم های جهانی و دولت امریکا برداشته می شه اما تحریم های کنگره و احتمالا بخشی از تحریم های ایالتی هم بمونه.
یکم مطالعه کنید. کمی منابع دیگه رو هم بخونید و فقط از یک گروه بداندیش و منفعت طلب خط نگیرید (3149439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۰۶:۲۶
احمدی نژاد هم در 2 سال اول ریاست جمهوری خوب ظاهر شد . منتهی در یک سال آخر همه خدماتش رو برباد داد . روحانی هم در یکسال آخر ریاست جمهوری بایستی با قدرت ظاهر بشه تا بشه بگیم با احمدی نژاد فرق ماهوی داره و قویتره .
درست در همون زمان روحانی خسته میشه و فعالیتهای انتخاباتی میکنه . (3149197) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۴۱:۲۵
احمدی نژاد از همون روز اول شروع به نابودی کرد. از من بپرسید که از دولت اقای هاشمی مدیر بودم تا سال 91 و اخر هم به دلیل مخالفت با اقای احمدی نژاد کنار گذاشته شدم.
ایشون از همون روز اول بی تدبیر و کار نابلد بودند اما ستون اقتصادی و صنعتی کشور در اون زمان درست بود و بی تدبیری های ایشون رو نشون نمی داد. (3150140) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۹:۴۵
از سال 84 تا 91 ، هفت سال توی دولت احمدی نژاد بودی و بدلیل مخالفت احمدی نژاد سال آخر شما را برداشت.

خدا پدر مادر احمدی نژاد را بیامرزد که شما را 7 سال نگه داشته

شما ها رو هر وقت از مسند قدرت بر میدارند دم از مخالت می زنید. (3151633) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۲۶:۵۶
آقای رئیس‌جمهور، شما در زمان تحویل پست ریاست جمهوری قسم به قرآن یاد کرده‌اید که حافظ منافع کشور و قانون اساسی باشید. نهاد شورای نگهبان یکی از اساسی‌ترین اصل قانون اساسی بوده و به جای تضعیف این نهاد قانونی بهتر است که تابع آن باشید و از آن پشتیبانی نمایید. یک وظیفه اصلی این شورا در قانون اساسی تفسیر اصول قانون اساسی و از جمله نظارت بر انتخابات است. (3148456) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۲:۲۰:۲۴
اتفاقا چون قسم یاد کرده و مدافع و حافظ قانون اساسیه این کارو میکنه .ببینید حرف رئیس جمهور اینه که نظارت با اجرا فرق داره و شورای نگهبان در اجرا دخالت میکنه لذا دقیقا داره حرف شما رو میزنه و از قانون اساسی بنا به قسمی که خورده دفاع میکنه (3149076) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۰:۲۳
اگر بیانیه شورای نگهبان که دو روز پیش منتشر شد رو بخونید اونها هم گفتن که برخی با تحریف می خوان دولت رو مورد هجوم قرار بدن.
اقای روحانی گفتن که شورای نگهبان مانند چشم است که ناظر است و کنترل کننده و هیات های تشکیل شده مانند دست عمل کننده.
این همون قانون اساسی است که شما فرمودید. کجای سخنان اقای روحانی گفته شده که شورای نگهبان نظارت نکنه؟ گفته وظیفه عملیاتی نداره وظیفش نظارت بر انجام انتخابات هست (3149258) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۰:۴۴
حرف آقای روحانی. تضعیف این نهاد نبود. عمل به قانون بود. رییس جمهور مجری قانون اساسی است. نباید به بهانه نظارت استصوابی و ... حقوق قانونی افراد مثل حق کاندیداتوری و حق مردم برای رای دادن به آنها از بین برود. نمونه بارز این رفتار. پول گرفتن 170 کاندیدای نمایندگی مجلس و دیگری رای سه درصدی برخی نمایندگان مجلس فعلی است. (3149407) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۳:۲۱
نظارت استصوابی یک نظارت من درآوردی است . بارها و بارها ثابت شده است که اعضای شورای نگهبان. سلیقه سیاسی خود را در بحث صلاحیتها دخیل کرده اند نماد بیشتر این امر هم در انتخابات شوراهای شهر و وروستا و مجلس بوده است. (3149414) (alef-13)
 
جمشید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۷:۰۳
همان قانون اساسی نوشته که مجری قانون اساسی رییس جمهور است چرا این اصل برای شما اهمیتی ندارد؟والبته اصول مربوط به حقوق اساسی مردم که اگه بنویسم ممکنه سانسور بشه. (3150082) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۳۱:۱۵
این بی‌توجهی و لجاجت دولت تدبیر درخصوص قصور و تعلل در ارائه لایحه برجام به مجلس علی‌رغم تصویب قانون و خواسته 201 نماینده و تاکید هیئت رئیسه که بدون تصویب مجلس مشروعیت و وجاهت قانونی ندارد. چرا دولت بر این داعیه ناصواب خود که برجام نیازی به رای نمایندگان ملت ندارد پافشاری می‌کند؟ این عملکرد همچون عمل دولت قبل است که 160 نماینده از دولت نهم خواسته بودند که آقای مشائی را برکنار نماید و توجهی نشد و آن شد که سرنوشت آن دولت با فرد مذکور گره خورد و عاقبت به خیر نگشت و این در خاطره مردم برای همیشه ماند. مبادا این رویه ناصواب در دولت تدبیر هم تکرار شود. (3148465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۲۶:۴۰
شما خوندی چی گفته ؟ می گی لجبازی ؟! جای کپی کاری بخونید !!! (3148963) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۲:۱۸:۳۳
اگر تصویب بشود بار قانونی برای خودمون درست کرده ایم طرف مقابل سوء استفاده میکنه اگر تصویب نشود با جامعه بین الملل دچار مشکل میشویم عموجان این درک کن (3149073) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۱:۳۹
شکر خدا جواب این حرف رو ایشون کامل دادن.
همیشه دشمنان ایران هستن که به ایران فشار میارن برای پذیرش محدودیت امروز داخلی ها هستند که ایران رو می خوان محدود کنن و اجرای برجام رو الزام آور کنن از طرف ایران. (3149260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۳۷:۳۱
لذت بردم از سخنان ایشان امیدوارم از فردا دوباره به ایشان حمله نشود (3148478) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۴۲:۱۵
همین الان هم اثر توافق هم قابل مشاهده است دلار دولتی 3000 شده و دلار ازاد رو هم دوستان ول کردن. سوال من اینه که این توافق چطور باید اثررش رو روی زندگی ما نشون بده؟ یک شبه ارزش دارایی های ما یک سوم شده این چطور قابل جبرانه؟ مشخصه که دولت برای صادرکنندگان مواد خام که خودش هم جزئی از همینهاست دلار رو بالا نگه داشته
سوال بعد: به چه قیمتی میخواهید تورم را تک رقمی بفرمایید؟ ایا تعطیل و فریز کردن اقتصاد کشور روش خوبی برای کاهش تورمه؟ (3148487) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۳۵:۵۹
نفت داره میشه 30دلاردوست من.کارمندای دولتی80درصدشون نه کاردرست انجام ن همش هم منتظر افزایش حقوق وپاداش هستند.دولت باید از کجا پول این همه ادم بیمصرف رو بده. تنها راه نجات اقتصاد ایران باز کردن درهای اقتصاد به روی سرمایه گذار بخش خصوصی و ایجاد شرایط برابر رقابتی و پرهیز از رانت خواری هست.چیزی که هیچ وقت توایران اتفاق نمیفته... (3148971) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۷:۱۸
مغلطه کرده اید. شما باید زمانی که قیمتها سال 91 هر روز و حتی ساعتی بالا می رفت شکایت می کردید و گله می کردید. نمایندگان مجلس باید اون موقع فریاد می کشیدند. زمانی که قطعنامه پشت قطعنامه صادر می شد به جای احساس گرایی که تحریمها کاغذپاره است و چه و چه . واقعیتهای کشور را می فهمیدند و انتقاد می کردند. زمان اختلاسهای بی سابقه باید وظیفه قانونی شان را دنبال می کردند. الان حرف از استیضاح وزرا یکی پس از دیگری است اختلاسهای کلان و نابسامانی در اقتصاد و کشاورزی و مسائل اجتماعی و ... بود یک وزیر هم استیضاح نمی شد. (3149430) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۴۴:۰۴
زنده باد روحانی امید ملت ایران (3148492) (alef-3)
 
تهرانی
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۳:۱۰:۳۶
روحانی جان، مراقب باش به سرنوشت سید محمد خاتمی دچار نشوی. اینجا سرزمین استنباط های غلط از حرف های درست و به حق است. (3148852) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۰۹:۵۸:۱۰
استنباط های غلط؟؟ بله البته دو پهلو حرف زدن تخصص جناب سیدان خندان است در راستای همان استراتژی معروف نه این و نه آن، هم این هم آن

«قرآن دارای یک فرهنگ قبیله ای است و دکتر سروش و مجتهد شبستری درست می گویند که قرآن امروز قابل انتقاد است»!!!

«شما برای این که بتوانید پیشرفت بکنید ، راهی جز راه غرب ندارین و راه غرب یعنی پذیرش خرد غربی.»

«اگر دین هم در برابر آزادی (لیبرتی) قرار بگیرد این دین است که باید محدود شود نه آزادی!»

«امام به عنوان مرجع دینی خواستار تحقق سه خواست تاریخی ملت ایران یعنی استقلال،‌ آزادی و پیشرفت (یا جمهوری اسلامی؟!) شد.»

و .... (3151684) (alef-13)
 
قلی
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۸:۴۶:۱۴
90 درصد فاجعه هایی که احمدی نژاد به بار آورد تو دوره دوم ریاست جمهوریش بود. امیدوارم شما تو دوره دوم تغییر نکنید (3148494) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۵۷:۱۶
حالا باشه به دور دوم برسه (3148768) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۰۸:۵۵
بازهم پاسخهای دوپهلو و سزکارگذاشتن مردم /مثل دولت قبل /دوسال دیگر.............نگذاشتند کارکنیم. (3148538) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۹:۱۲
فعلا که به نظر من توی این دو سال با توجه به اینکه ویرانه اقتصادی تحویل گرفته و دولت حداقل 400 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی و پیمانکاران مختلف بدهکار است و افت شدید قیمت نفت و به تبع درآمدهای دولت و تعهد پرداخت یارانه های نقدی و ... . دولت اگر نگوییم معجزه حداقل خیلی خوب عمل کرده است. اگر با عینک انصاف و به دور از اغراض سیاسی بنگریم واقعیات را می بینیم. (3149433) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۴۲:۵۹
فقط روحاني (3148583) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۵۳:۱۳
عمل عمل عمل (3148602) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۰۸:۲۲
حرف حرف حرف
خیلی راحت تره

مسکن مهر عمل بود
ساختن 5000000خانه در چهار سال
اقدامی تاریخی که بعدها مزخرف خوانده شد (3149308) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۷:۱۳:۴۰
اونی که قرار بود 2000000 میلیون در سال اشتغال ایجاد کنه باعث شده که شما این جور عملی بشی؟! (3150427) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۹:۵۹:۱۸
انشاء الله منظور رئیس جمهور محترم از رساندن تورم به تک رقمی در پایان دولت همان رسیدن تورم به کمترین رقم تک و در پایان دوره یازدهم ریاست جمهوری باشد. (3148611) (alef-13)
 
محمد رضا
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۰:۲۵:۵۸
دولت اصلا به معاش مردم کاری ندارد و یه عده که شکمشان سیر می باشد ابه سخنان دولت به به و چهچه می گویند واقعا که ...... (3148649) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۰:۴۴:۰۷
دولت شما معاش مردمو به کلی نابود کدر خوب کاری کرد حتما ؟؟؟... دولت روحانی جلوی نابودی هرچه بیشترو گرفت و شروع به حل اون کرده ... شما چرا ناراحتید؟؟؟؟ (3148668) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۲:۰۰:۴۶
یه عده فکر میکنند روحانی نعوذبالله پیغمبره و میتونه معجزه کنه!!! برادر من، کافیه یکم چشمتو بازکنی تا ببینی روحانی کشور رو از لبه چه پرتگاه وحشتناکی نجات داد. داشتیم با کله میرفتیم توو دل جنگ، الان ببین چه ثبات و امنیتی حاکم شده.
نکنه شما جزو بورسیه های غیر قانونی هستین که خارج تشریف دارید، اطلاع ندارید مملکت تغییر کرده. (3149062) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۰:۴۷:۴۹
به یک عده خوبی نیامده باید یکی دیگه ریس جمهور می شد تا با تورم هزار درصدی با گونی پول نی رفتیم نون بخریم ظرفیت آزاد کنیم (3148674) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۲۷:۰۰
شما هنوز هم داری با پول یارانه دولت قبل میری نونتو می خری، شما ها همان های هستید که یارانه خوردید و یارانه دون را شکستید. (3149341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۰:۳۰:۳۵
سوال ما را هم بپرسيد چرا كسانى كه درس مى خوانند بايد جريمه شوند با قانون جديد نظام وظيفه عملا اگر كسي درس نمى خواند بعد از هشت سال با ١٥-١٦ ميليون پرداخت سربازى را مى خرد حالا اگر همين ادم درس بخواند هم بايد چهار پنج سال بيشتر معطل شود سنش بالاتر برود و پول بيشتري دهد الان دوستان همسن ما كه درس نخواندند وضعشان بهتر از ماست به نظر شما اىن عدالت است ؟! اىن قانون بايد همگانى باشد و واقعا بسيار دور از عدل و انصاف است كه داريد اىن كار را با جوانان تحصيل كرده مى كنيد كه برخى از انها الان مجبورند خارج از كشورشان بمانند با عقلتان بسنجيد (3148655) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۳۹:۰۱
داداش من هم درس خوندم به وقتش هم رفتم 20ماه سربازی نیروی زمینی ارتش.سختی هم کشیدم .دیگه دایم غرنزدم عمرم تباه شد و فلان وبهمان. (3148975) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۰:۴۹:۳۵
یعنی در برجام چیزی امضا نشده؟کلاه به این گشادی؟ (3148675) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۵:۰۲
دوست گرام برجام یک بیانیه هست. نیازی به امضا نداره. تصویبش هم در شورای امنیت سازمان ملل که بالاترین نهاد جهانی هست امضا شد و شان و منزلت ایران حفظ شد.
در واقع ایران به کشورهای غربی گفت که امضای شما برای من دارای ارزش نیست و باید در جایی بالاتر از شما این امضا انجام شود که همینگونه هم شد.
و امضای از سمت ایران هم زمانی صورت گرفت که ایران به عضویت آژانس بین المللی انرژی هسته ای در اومد و این بیانیه فقط روش اجرای اون رو نشان می ده (3149265) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۰۳:۲۷
یارانه های خلاف قانون!؟؟؟!!!!!

یعنی ایشون دوسال داشتن خلاف قانون عمل میکردن؟!!!‌ (3148694) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۷:۴۰
بله چون که دولت مهرورز اعلام کرده بود که از محل اضافه درآمد ناشی از فروش حامل های انرژی باید این پرداخت بشه. با توجه به تورمی که دوستان گرام به وجود آوردن الان اضافه درآمدی وجود نداره.
یک مثال ساده. زمانی که دلار 1000 تومان بود، اگر بنزین به حدود 1500 تومان می رسید به نهایت قیمت تعیین شدش در قانون هدفمندی رسیده بود. اما الان باید به حدود 3000 تومان برسه (با توجه به کاهش قیمت نفت) تا به اون حد رسیده باشه!!!
متاسفانه دولت قبل با نابود کردن ارزش ریال کاری کرد که مغول با ایران نکرد (3149269) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۲:۴۶
دولت قبل طبق قانون باید به جای 45000 تومان . نفری 15000 تومان می داد با توجه به درآمدهای حاصله. اما بر خلاف قانون 45000 تومان داد و تمام منابع هدفمندی را داد به یارانه های نقدی. ریالی برای تولید نماند هیچ بلکه برای یارانه های نقدی که اقدامی پوپولیستی و فریبکارانه بود حتی به منابع بانک مرکزی و پروژه های استراتژیک صنعت نفت نیز دست درازی کرد و پول برداشت.. دولت جدید به خاطر ملاحظات اجتماعی و ... نمی توانست یارانه را کاهش دهد همین برداشت تنها 60 لیتر سهمیه بنزین دیدید که مخالفان دولت چه بلبشویی به پا کردند. البته قبول دارم دولت باید روند حذف پردرآمدها را سرعت ببخشد. (3149445) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۲۳:۱۲
نخیر، یعنی از ابتدا طرح هدفمندی یارانه ها غیر کارشناسی و در تضاد با برخی قوانین بوده اند ولی مجلس محبوب شما آن را تصویب و به قانون تبدیل کرده و حالا دولت جدید راهی جز اجرای قانون و تبعیت از اون رو نداره. (3149618) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۴۳:۵۶
جوابش به موضوع رفع حصر اصلا خوب نبود. (3148754) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۱:۰۷
بله خیلی سربسته بود
ولی این قوه قضائیه است که بعد از این همه سال حصر بدون دادگاه باید دادگاه علنی تشکیل دهد و تکلیف مجرم بودن یا نبودن انها را تعیین کند (3148980) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۵:۰۵
در خصوص رفع حصر باید اعلام کنیم که امضائی صورت نگرفته که به دولت ربطی داشته باشد و اگر بخواهد دولت دخالت کند، بحث محاکمه و خیانت به نظام مطرح می شود که تبعات آن بدتر از حصر است. (3149420) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۳:۴۵
هم حصر هم موضوع ممنوع التصویری رییس دولت اصلاحات . خلاف قانون است. مصوبه ای هم شورای امنیت ملی در این باره نداشته است. آقایان که مدام از قانون حرف می زنند چرا سالهاست خلاف قانون عمل کرده اند؟ (3149449) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۲۴:۳۹
دوست عزیز باید قبول کرد دولت در بسیاری امور دست بسته است و توانایی زیادی ندارد. وقتی عده ای جلوی برگزاری کنسرت را هم به راحتی می گیرند، انتظار دارید در مورد رفع حصر دولت چه توانی داشته باشد؟ (3149624) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۴۷:۴۰
درود به روحانی، ایشون نشون دادند که مردی باهوش و مدبر هستند بر خلاف برخی که هوس قدرت منطقشونو کور کرده است (3148759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۱:۵۵:۴۶
واقعا از اینکه به ایشون رای دادم خوشحالم (3148766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۲:۰۳:۳۲
در سیاست خارجی نسبتا موفق
در اقتصاد ناکام و ناکارمد

ادامه راه را به دیگری بسپار (3148777) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۰۶:۰۳
موافقم. بهتره ادامه راه رو به احمدي‌نژاد بسپاره كه در سياست خارجي كاملا موفق و در اقتصاد شاهكار بود. (3148930) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۲:۲۰
پیشناد خوبی به نظر می رسه (3149444) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۸:۵۷
واقعا کاهش تورم از 40% به 14% ناکارآمدیه؟
ثبات ایجاد شده در قیمت ارز ناکارآمدیه؟
یادتون رفته که دلار به بالای 4000 تومان رسیده بود؟
یادتون رفته که دولت قبل ارائه آمار رسمی کشور رو در رسانه ها ممنوع اعلام کرده بود؟
یادتون رفته که قیمت ها روز به روز تغییر می کرد؟ (3149272) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۴:۴۵
به نظر من و البته اغلب اقتصاددانان مستقل. دولت در زمینه اقتصادی هم خوب عمل کرده است. البته اثرات مثبت رفع تحریمها از چند ماه آینده آشکار می شود و امید به بهبود شرایط اقتصادی بسیار بیشتر است. (3149452) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۰۰:۴۵
در سیاست خارجی موفق؟ (3150002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۲:۱۱:۲۴
جناب ریس دولت بنده از جنوب همیشه محروم هستم چیزی که این روزها تبدیل به نگرانی اصلی مردم شده قبض های آب و برق مخصوصا برق است که دود از کله مردم این سامان بلند می کند (3148782) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۰:۴۳
دوست من تمام لامپهای خونه رو ال ای دی کن لوازم برقی جدیدت رو با برچسب انرژی آبگیر پول برقت بیستراز20تومن نمیاد. (3148979) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۷:۰۹
کاش دولت برای لوازم خانگی کم مصرف هم یارانه اختصاص می داد. به کارخانه های تولید سایه بان برای کولرهای آبی ساختمانها. یارانه و کمک و تسهیلات اختصاص می داد. دولت باید یارانه پردرآمدها را سریعتر حذف کند و به تولید لوازم خانگی کم مصرف و سایه بان کولرها و ... یارانه اختصاص دهد. برای شیر یارانه بیشتری اختصاص دهد. برای پوشش هزینه های سنگین دندانپزشکی . بودجه اختصاص دهد. برای دامداران صنعتی یارانه اختصاص دهد. (3149461) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۳:۲۹:۴۳
چراهمش‌میگویند‌کارمندامالیات‌میدهندمن‌سی‌سال‌است‌کاسبم‌ندیم‌یک.کاسب‌مالیات‌‌نداده‌باشد (3148875) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۰:۳۶
ولی بنده زیاد دیده ام که کاسب ها اظهار نامه مالیاتشان را درست پر نمی کنند و مالیات واقعی را نمی دهند.

بروید ببینید آنهایی که چند تا خانه دارند ، چند تا ماشین دارند، ویلا تو شمال دارند آیا کارمند هستند یا کاسب و چقدر در سال مالیات داده اند، در حالی که کارمندان درآمدشان مشخص هست و دولت سر ماه قبل از پرداخت حقوق، مالیات را از حقوقشان کسر می کند. (3149406) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۹:۰۱
مجلس نهم مصوبه مهم و تاریخی درباره گرفتن مالیات از نهادهایی که فعالیتهای اقتصادی گسترده دارند مثل قرارگاه خاتم و بنیاد مستضعفان و آستان قدس و ... تصویب کرد. دولت باید آن را اجرایی کند و این نهادها هم به قانون گردن نهند چون به پرداخت نکردن مالیات طی سالهای طولانی. عادت کرده اند. اگر این قانون .اجرایی شود بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی دولت. محقق می شود و گامی به سوی دوری از تکیه به درآمدهای نفتی . نزدیکتر می شویم. (3149464) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۸:۵۶
مالیاتی که کاسب می دهد یک هزارم مالیات کارگر و کارمند است! اگر بدهد و به چند سال بعد نیاندازد که ارزشش بدلیل تورم مادام العمر این سیستم ،یک دهم می شود!!! (3149547) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۲۳:۳۲:۱۰
فعلا که سه نفر کلیدی دولت محمود زندان هستند1-رحیمی2-بقایی3-مرتضوی خود بخوان از این حکایت مجمر (3148877) (alef-13)
 
م
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۱:۰۹
آقای رئیس جمهورلطفاً ًرجوع کنید؛ به سخنانی گذشته خوددرباره یکی وعده هایی که دادید، وتبلیغ کردید؛ ازنتیجه های برجام برای رفاه آینده ملت ایران موضوع دلارهای آزاده شده وارتباطات اقتصادی آن ؟!!!. اماامروزمصاحبه می کنید. بایدمتکی به ....باشیم . ودلارهاچندی به دل نمی زند!!! اگرچنین است؛ چراتوافق کردید، درصورتیکه همه امتیازهای هسته ای رادادید، ومنفعتی برای ملت نداشت به جزء تبلیغات های ازکالاهای آرایشی مردانه وزنانه دردیواری شهرها !!! اینکه بخواهید باکلمات سیاسی وفراکنی انحرافی وگمراه کننده افکارعمومی، ازعمکرد سیاسی وبالااخص اقتصادی این دوساله دولت باآمارغیرواقعی..... تصدیق وتآئید کنید!!! خدمتگذاراین ملت محجوب باشید، درپی آن نباشید، بخواهیدبامقصردانستن مشکلات کنونی رابه گردن دولت قبلی که الان وجودخارجی ندارد، باری ازدوش خودبردارید!!! واقعاً دراین دوسال گذشته که مدت کمی نیست!!! بجزافتتاح کارخانه بستنی یاگاوداری بدست معاون اول؛ که سرمایه اش هم توسط بخش خصوصی بوده وراه اندازی شده؛ چکارکردید؟!!! شما برای چی رئیس جهمورشدید؟!!! آیابرای حل مشکلات مردم؛ یااینکه هرروزانرژی دولت را بدنبال یک سوژه سرگرم کننده.... یایک روز سوژه مقصرکردن ورانت خواری دیگران ... وحالاهم می بینید این سوژه هاتکراری داره کهنه میشه؛ این بار هم سوژه براه انداختن هیاهو ی رسانه ای انتخابات... اونهم باسم ضامن اجرای قانون اساسی .... !!! وشورای نگهبان رامحکوم می کنید، باین مضمون ، حق تآئید افرادراندارد، وهیئت اجرایی باید...... !!!! به نظرمی آید؛ شمامی خواهید یک عده ی خاص ازافراد دور واطرافی هاسیاسی راخوشحال ودلگرم کنید. واین رفتارها مطمئیناً بی طرفی شماودولت شمادرانتخابات مجلس نشان نمی هد!!! مطمئین باشید؛ بموقعش لازم باشد؛ مقام معظم رهبری درباره انتخابات تذکرخواهندداد، ثانیاً تنهامشکل اصلی ما اینهانیست !!!! مشکل اصلی کشور وضیعت معشیت مردم وبیکاری وفرهنگی فرزندمان که تکلیفشان پس ازدوسال دردولت شمامشخص نیست!!! یک گشت به تهران و.... باندازید وببینید، دارید چکارمی کنید. حتی این رفتار؛ باعث دغدغه رهبرانقلاب شده؛ و فرمودند؛ برای مسائل فرهنگی گاهاً شب هاخوابم نمی برد..... و مرتب درسخنرانی وبیانات مکررمعظم له درهمه موارد سیاسی واقتصادی وفرهنگی این دغدغه هارا به دولت تذکرمی دهند. آقای رئیس جمهور..... این ملت آگاه احتیاج به این سروصدای رسانه ای نداشته وندارند!!! اونها نگاه می کنندبه عملکردهردولتی؛ نسبت به وضیعت اقتصادی وخانوادگی خودوهمچنین عزت کشورشان....، ازاول انقلاب باوجودهدایت امام ورهبری خودشان تصمیم گرفتند، وبعدها هم خواهندگرفت. ولاسلام... (3148981) (alef-13)
 
فرشید
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۴:۴۳
خوب شما هم چشماتو باز کن و خوب نگاه کن به عملکرد دولت قبلی.تورم بالای 100 درصد،بیکاری بالای 20 درصد،رشد اقتصادی منفی 6.9 درصد و در بخش صنعت منفی 9 درصد.رشد قیمت 400 درصدی مسکن و اجاره بها،انزوای جهانی ایران بجز در بین دو سه تا کشور گرسنه و عقب مونده و...بازم بگم؟ بگمممممم؟؟؟ (3149419) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۲۰:۴۱
هنوز هم رییس جمهور همین را می گوید. موضوع این است که برجام باید اجرایی شود دوست عزیز. البته در همین دو سال که هنوز تحریمها ادامه داشته . دولت در زمینه اقتصادی . موفقیتهای زیادی به دست آورده است. تنها یک مقایسه کوچک کنید زمانی که دولت تحویل گرفت اقتصاد کشور چه شرایطی داشت امروز چگونه است. (3149471) (alef-3)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۴:۰۷
بنده خدا روحانی وقتی که میگفت یک عده از منتقدین بیسوادند!!! ما غر زدیم که چرا این حرف و زده!!! بفرمایید بخونید منظورش امثال همین نظر ( م ) هست دیگه!!! (3149533) (alef-13)
 
صمدی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۱:۴۹:۱۷
روحانی عزیز و دولت مردان هفته دولت.را تبریک گفته و ا ز زحمات شما سپاسگزاریم۰ آ رامش وامید هدیه با ا ر زشی است که شما به ملت دادید۰ (3149053) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۰۱:۳۷
احمدی نژاد هم در 2 سال اول ریاست جمهوری خوب ظاهر شد . منتهی در یک سال آخر همه خدماتش رو برباد داد . روحانی هم در یکسال آخر ریاست جمهوری بایستی با قدرت ظاهر بشه تا بشه بگیم با احمدی نژاد فرق ماهوی داره و قویتره .
درست در همون زمان روحانی خسته میشه و فعالیتهای انتخاباتی میکنه . (3149193) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۲۹:۳۵
رفع حصر و آزادی سیاسی و اجتماعی و آزادی روزنامه ها (3149232) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۴۹:۴۳
ملت باید کمی صبورتر باشد دولت قبل کاری با این ملت کرد که حالا حالا ها باید این مشکلات را تحمل کرد (3149273) (alef-3)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۰۷:۳۱
جالبه ؛ تا این لحظه اکثر کامنتایی که در حمایت از رییس جمهور گذاشته شده فقط شعاره و بعضی هاش هم خوشحال از اینکه رییس جمهور به بعضی ها طعنه زده یا حمله کرده..... هیچ کامنت منطقی و مستدلی در حمایت از رییس جمهور نیست .... البته دولتی که در عرض دو سال فقط و فقط مذاکره کرده و هیچ کارنامه یا طرح و برنامه ای (تاکید میکنم هیچ ) حتی روی کاغذ هم نداشته و ندارد چه جای دفاع منطقی و مستدل دارد؟؟؟
بنابراین برای حامیان چاره ای نیست که یا شعار بدهند و یا به منتقدان حمله کرده و توهین کرده و انگ بزنند و یا هم مانند بعضی ها فقط به این خاطر از دولت حمایت کنند که به کسانی که دوست ندارند یا خوششان نمی آید فحش و بد و بیراه و طعنه نثار میکند. یعنی در واقع از دولت به عنوان ابزاری در راه رسیدن به مقاصد خو دشان و تضعیف یا حذف مخالفشان استفاده میکنند. (3149302) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۴:۴۲
کاهش تورم از 40% به 14% فقط شعاره؟
ثبات اقتصادی فقط شعاره؟
برداشته شدن یکسری تحریم در مورد تجهیز ناوگان هوایی که منجر به خرید هم شد شعار بود؟
بازگشایی بسیاری از کارخانه های تعطیل شده مانند کارخانجات مخابراتی ایران شعاره؟
برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای قدرتمند جهان به جای کشورهای بی ثبات شعاره؟

دوستانی که چشم و گوش خود رو بسته اند و فقط از روی حب وبغض نظر می دن با آخرت خودشون چه می خوان بکنن؟ (3149451) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۳:۵۷:۴۷
کاهش تورم شعار نیست؟
ثبات اقتصادی شعارنیست؟
تحریمها رو هم که میدونیم.
کشورهای قدرتمند منظورشون کشورهای استعمارگره؟ (3149990) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۲۱:۱۹
شعار نیست. واقعیت است. البته که عملهای آقای احمدی نژاد را هم دیدیم که چه بر سر کشور و اقتصاد و فرهنگ و سیاست خارجی و ... آمد! (3149472) (alef-3)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۰:۳۵
اولا که حمله به منتقد و توهین و انگ فتنه و ضد انقلاب زدن که اصلا ابداع خودتونه و انحصارا مال شماست! دوما تعدادی از اقدامات مثبت دولت در حوزه های مختلف رو خدمتتان می گویم که از همه سوال و سردرگمی خارج شین:
1- سیایت خارجی: رسیدن به توافق هسته ای، خروج ایران از بند هفتم منشور سازمان ملل، رفع کلی برخی تحریم ها و تعلیق دیگر تحریم های اقتصادی کشور و مهم تر از همه ارائه وجهه مثبت از کشورمون در دنیا، ایجاد ارتباط با کشورهای قدرتمند و تاثیرگذار در معاملات جهانی به جای سومالی، ونزوئلا و گینه!
2- اقتصادی: کاهش تورم 45 درصدی به 15 درصد، رسیدن از رشد 7- به 3 درصد، خارج کردن بازارها از تلاطم و ایجاد ثبات در اقتصاد کشور، اداره کشور با کمترین درآمد نفتی و ...
3-اجتماعی: ایجاد فضای باز نقد و ارائه مجوز به نشریات مختلف، اهمیت دادن به نظر مردم (مثلا در همین مسئله هسته ای در دولت قبل مردم یا کارشناسان حتی جرئت سوال پرسیدن در مورد روند پرونده، هزینه های ایجاد شده و جزئیات قطعنامه های سازمان ملل را نداشتند و همه با انگ ضد انقلاب رانده می شدند)، آزاد کردن فعالیت شبکه های اجتماعی و ...
4-سیاست داخلی: بازگشایی خانه احزاب، تشکیل حزب های جدید، تعهد به اجرای قانون و ...
5-سلامت: اجرای طرح تحول، کاهش سهم پرداختی مردم در بیمارستان ها
و در سایر حوزه ها می توان به همین شکل نکات مثبت را عنوان نمود! (3149656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۴:۴۹
بله تورم همین جور بدون برنامه کاهش پیدا کرده در طول 2 سال، رشد اقتصادی بدون برنامه به وجود اومده، کشور بدون طرح و برنامه از اون وضعیت وخیم که دولت قبل تحویل داد در حال خارج شدنه.
اون کسی که طرح و برنامه نداشت، سازمان برنامه و بودجه رو منحل کرد و یک ورق کاغذ به عنوان بودجه سالانه تحویل مجلس می داد، رفته خدا رو شکر (3149669) (alef-3)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۲:۱۰:۳۶
هموطن عزیز کاهش تورم نتیجه ایجاد رکود عمدی شدیدی است که برنامه خاصی نمیخواهد. و صدالبته رشد اقتصادی که از آن دم میزنند فقط در سخنرانی هاست ولی در عرصه اقتصاد و اجتماع اگر چیزی از آن دیدید به ما هم نشانش را بدهید... (3149733) (alef-13)
 
ر.حسن اوغلو
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۸:۲۹:۰۹
به نام خدا
باسلام
آقای رئیس جمهور می فرمایند:طبق قانون اساسی اصل 77 و125 می گوید وقتی که یک توافقنامه یا معاهده امضا شود آن را برای تصویب به مجلس لرسال کند خوب ما چیزی امضا نکردیم آن چیزی که امروز دارد انجام می گیرد در واقع نسبت به اجرای یک معاهده است که قبلا ایران آن را پذیرفته وبحث این است که آنها می گویند که معاهده ام پی تی رادرست اجرا کردید یاخیر.
راجع به این فرمایشات دوملطب قابل ذکر است:
1- دواصل هفتاد وهفت و125 قانون اساسی به شرح زیر است:
- اصل هفتاد وهفتم: عهدنامه ها، مقاوله نامه ها،قراردادها وموافقتنامه های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
- اصل یکصد وبیست وپنجم:امضای عهدنامه ها،مقاوله نامه ها،موافقت نامه ها وقرارداد های دولت ایران باسایر دولتها وهمچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیه بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی اوست.
همانطوریکه ملاحظه می شود،در اصل77 نامی از امضاء برده نشده و ودر بخش مربوط به قوه مقننه جای گرفته است.ودر اصل 125 نیز مقرر شده که امضای آن قبیل اسناد پس از تصویب با رئیس جمهورونماینده قانونی اوست.
2- این جانب اول بار است که اسبدلال جدیدی از زبان ریاست محترم جمهوری اسلامی در خصوص عدم نیازبه تصویب برجام در مجلس می شنوم (در طول مدت بحث مربوط به تصویب برجام درمجلس، ازسوی آقای رئیس جمهور وهمکاران ذیربط ایشان مطالب متنوعی، در رد ادعای منتقدان مبنی بر لزوم تصویب برجام ،مطرح شده که جالب ونشان دهنده این نکته هستند که قبلا، راجع به این مسائل فکر نشده وبرای بستن دهان مخالفان هر زمان نکته ای،ارتجالا، به ذهن می رسد ومطرح می گردد).نه نظر می رسد آقای رئیس جمهور، به این ترتیب،حق را به جانب قدرتهای زور گو می داند و... (3150599) (alef-13)
 
mehrdad
۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۴:۳۵:۳۷
تورم تواین دوسال کم نشد شاید شاید منظورش سالهای بعد باشه ولی دوسال پیش هیچ تغیری حس نکردیم (3152643) (alef-3)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۳:۰۹:۰۳
اقای ریس جمهور به این دلیل بشما رای نمی دهیم که برای درخواست 5میلیون خراسانی اسیر شده در گرداب تعاونی بی اعتبار میزان دادگستری خراسان تره خورد نکردید.مطمنم که مردمی که ما با انها زندگی می کنیم شما رابا ان کلید کذایی دوست ندارند. (3155314) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۴:۰۴
ما که نشانی از کاهش تورم در سر سفره ها نمی بینیم تا جایی که من علم دارم این دولت دولت سرمایه داری است و تمام تصمیمات دولت به نفع سرمایه داران است ضعفا برن بمیرند نمونه اش تک نرخی کردن بنزین چرا که ما فقرا که بیشتر از سهمیه مان مصرف نمی کنیم و این آقایونند که با ماشین های آخرین مدل بنزین آزاد مصرف می کنند . پس می شد بنزین آزاد 5000 ت و سهمیه همان 700ت. (3157422) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.