نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 180376
«تلویزیون خصوصی»، مخالفان و موافقان
بخش داخلی الف*، 14 اسفند 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۹
تلویزیون خصوصی؛ آری یا نه؟
آیا استمرار «انحصار» صدا و سیما در فضای شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی کشور، قدرت «رقابت» تولیدات ملی ما در حوزه رسانه‌ای را تضعیف نمی‌کند؟
آیا علت افزایش تدریجی مشتریان شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان در سال‌های اخیر، چیزی جز «رقابت» سنگین بین این شبکه‌ها برای جذب مخاطب بوده است؟

به نظر می‌رسد هم پرسش‌هایی که در ذیل سه پرسش فوق مطرح می‌شوند، هم استدلال‌هایی که پاسخ «آری» به پرسش نخست می‌دهند و هم استدلال‌هایی که به پاسخ «نه» برای پرسش نخست منجر می‌شوند، شباهت بسیاری به مطالبی دارند که حدود ۱۵ سال پیش در مورد ورود یا عدم ورود بخش خصوصی به حوزه‌هایی مانند بانکداری، تولید فولاد، مخابرات و امثالهم مطرح می‌شد.

اجازه بدهید اول برخی از پرسش‌هایی را که در حال حاضر در حاشیه صدور یا عدم صدور مجوز برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه راه‌اندازی تلویزیون خصوصی طرح می‌شوند، بررسی کنیم: آیا مطالبی که در مورد تاثیر محسوس «اقتصاد رقابتی» بر ارتقای توان رقابتی صنایع مختلف مطرح می‌شود، در مورد «صنعت رسانه‌ای» هم صادق است؟

آیا همان‌طور که از «مردمی ساختن اقتصاد» با هدف تزریق «اکسیر رقابت» به بطن کسب و کار صحبت می‌کنیم و معتقدیم که برقراری شرایط «رقابت سالم و برابر» در بخش‌های مختلف تولیدی به تحکیم توان رقابتی تولید ملی ما در عرصه بین‌المللی منجر می‌شود، به شکلی مشابه می‌توان از تزریق آرام آرام «نوشداروی رقابت» به فضای رسانه‌ای کشور نیز سخن گفت؟

گیریم که مدیران ارشد رسانه‌ای کشور اطمینان یابند که صدور مجوز برای ورود بخش خصوصی به حوزه تاسیس شبکه تلویزیونی کابلی، به افزایش جذب مخاطب برای تولیدات ملی رسانه‌ای منجر شده و موقعیت رقابتی تولیدات مختلف رسانه‌ای کشور را در عرصه رقابت بین‌المللی بهبود بخشد؛ چگونه می‌توان تضمین نمود که فعالیت شبکه‌های تلویزیونی خصوصی منجر به بروز انواع اتفاقات غیرمترقبه در فضای رسانه‌ای کشور نشود؟

تاملی بیشتر: شاید گشوده شدن مجدد پرونده «تلویزیون خصوصی» در بازدید اخیر محمود احمدی‌نژاد از صدا و سیما، بهانه‌ای باشد برای اندیشیدن دقیق‌تر به پاسخ پرسش‌های فوق. احمدی‌نژاد، در بازدید اخیر خود از صدا و سیما، به لزوم «مردمی ساختن» بخشی از امور رسانه‌ای و فرهنگی کشور و طرح پیشنهاد برای قانونی شدن ورود بخش خصوصی به راه‌اندازی شبکه‌های تلویزیون کابلی اشاره کرد.

به‌این ترتیب بار دیگر پرونده بحث پیرامون «تلویزیون خصوصی» را باز کرد؛ پرونده‌ای که در سال‌های اخیر چند بار باز شده و معمولا هم به سرعت به تعلیق در آمده است: درست سه سال و ۱۱ ماه پیش مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد تصویب قانونی به منظور قانونی‌سازی فعالیت تلویزیون خصوصی را ارائه نمود و تاکید کرد که چنین اتفاقی می‌تواند مناسب‌ترین راهکار برای «کاهش نفوذ رسانه‌های مغرض فارسی‌زبان مستقر در خارج از کشور» باشد. ۲۰ ماه پیش هم کمیسیون فرهنگی مجلس طرحی را ارائه نمود که پیشنهاد می‌کرد هیات امنایی متشکل از سران سه قوه، رییس مجلس خبرگان رهبری و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده و سازوکاری برای صدور مجوز جهت ورود بخش خصوصی به عرصه تاسیس شبکه‌های تلویزیونی خصوصی طراحی کند؛ طرحی که ظرف مدت کوتاهی به تعلیق درآمد.

«اکسیر رقابت»؛ قوت‌بخش تولیدات ملی رسانه‌ای: اجازه بدهید دوباره به پرسش‌های طرح‌شده در ابتدای این یادداشت بازگردیم. همان‌طور که اشاره شد، به نظر می‌رسد که هم استدلال‌های طرح‌شده در دفاع از انحصار کامل صدا و سیما در فضای رسانه‌ای کشور و هم استدلال‌هایی که در دفاع از صدور مجوز ورود بخش خصوصی به حوزه شبکه‌های تلویزیونی مطرح می‌شود، شباهت زیادی با استدلال‌هایی دارند که حدود ۱۵ سال پیش پیرامون ورود یا عدم ورود بخش خصوصی به حوزه‌هایی مانند بانکداری، مخابرات و صنایع سنگینی مانند تولید فولاد و آلومینیوم مطرح می‌شد.

برای مثال، ۱۵ سال پیش بسیاری از مخالفان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه بانکداری معتقد بودند که ورود بخش خصوصی به این حوزه، این ریسک را دارد که مثلا به طور ناگهانی بانک‌های خصوصی تصمیم بگیرند کل پول مربوط به سپرده‌های مردم را از کشور خارج کنند و منجر به بروز اتفاقاتی غیرمترقبه در اقتصاد کشور شوند؛ تفکری که نگاهی بسیار بدبینانه به سرمایه‌گذاران غیردولتی داشت.

اما نتیجه چه شد؟ صدور تدریجی مجوز برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه بانکداری، به وضوح سطح رقابت در صنعت بانکداری کشور را ارتقا بخشید و رقابت سنگین بانک‌های دولتی و غیردولتی در جذب مشتری، باعث ارتقای محسوس کیفیت خدمات بانکی شد. مردمی که حدود ۱۰ سال پیش مجبور بودند در صف‌های طویل بانکی بایستند، هم‌اکنون مدت اندک انتظار در صف بانک را هم بر روی صندلی‌هایی راحت می‌نشینند. استدلال مشابهی در مخالفت با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه مخابرات مطرح می‌شد. با این وجود، به هیچ عنوان نمی‌توان انکار کرد که بعد از تزریق چند قطره از معجون رقابت به صنعت مخابرات کشور، روند بهبود کیفیت و قیمت و تنوع خدمات مخابراتی به شدت شتاب گرفت.

در دفاع از ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری برای تاسیس تلویزیون کابلی نیز، می‌توان استدلال مشابهی را مطرح نمود. به بیان دیگر، به نظر می‌رسد که حتی اگر صدور مجوز برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه راه‌اندازی تلویزیون خصوصی تابع قوانین بسیار سختگیرانه‌ای بوده و نظارت سنگینی بر جزئیات فعالیت شبکه‌های تلویزیونی خصوصی صورت گیرد، همین چند قطره معجون رقابت، خواهد توانست به بهبود محسوس رضایت مصرف‌کنندگان محصولات تلویزیونی منجر شده و توان تولید محصولات رسانه‌ای قابل رقابت در عرصه بین‌المللی را به طور محسوسی ارتقا بخشد. افزایش کیفیت محصولات رسانه‌ای نیز افزایش اقبال مشتریان داخلی (بینندگان شبکه‌های تلویزیونی) به تولیدات ملی رسانه‌ای را در پی خواهد داشت.

در مقابل، تفکر مدافع استمرار انحصار صدا و سیما در فضای رسانه‌ای کشور، ممکن است معتقد باشد که ممنوع‌سازی کامل استفاده از ماهواره (معادل با ممنوع‌سازی واردات محصولات رسانه‌ای رقیب خارجی)، می‌تواند به افزایش مشتریان محصولات رسانه‌ای تولیدی صدا و سیما کمک کند. به نظر می‌رسد که هر چقدر سیاست‌های ما در زمینه ممنوع‌سازی واردات پارچه و چای و شکر و امثالهم موثر بوده، سیاست ممنوع‌سازی ورود محصولات تلویزیونی خارجی به خانه‌های ایرانی هم موثر خواهد بود.

خلاصه آنکه تجربه دو قرن اخیر علم اقتصاد، دست‌کم یک چیز را به وضوح اثبات کرده: اینکه برای تولید هر محصول باکیفیت و مخاطب‌پسند، هیچ سمی مهلک‌تر از «انحصار» وجود ندارد. و باز هم تاکید بر مطلبی که در ابتدای این یادداشت مطرح شد: اصلا مگر افزایش تدریجی مشتریان شبکه‌های ماهواره‌ای خارجی فارسی‌زبان در سال‌های اخیر، دلیلی جز رقابت سنگین بین این شبکه‌ها برای جذب مخاطب داشته است؟
*باز نشر از دنیای اقتصاد
 
علی شیرازی
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۱۹:۲۰:۱۲
هر چیزی که باعث شه مردم دروغ های صدا و سیما رو گوش نکنن = آری (1170784) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۰:۱۹:۴۰
تو این کشور همه چی دولتی از اول انقلاب هم همین بوده یه شبه که نمیشه 30 سال دیگه وقت لازمه خودرو دولتی ورزش دولتی شغل دولتی کارخانجات دولتی ،واردات دولتی صادرات دولتی خونه دولتی دلالی دولتی tv دولتی و....
حالا با یه آری و نه همه چی حل میشه من که شک دارم (1171804) (alef-13)
 
شرمنده ام
۱۳۹۱-۱۲-۱۶ ۰۱:۱۰:۳۹
وقتی تصمیم گیری ها به شکل روزمره انجام بشه ، آینده نگری نباشد نتیجه اش این میگردد که میبینید
شهید مطهری به تضارب آرا و نظرات حتی مباحثه آزادانه با مارکسیستها معتقد بودند و حتی آنرا برای شکوفایی و رشد اندیشه های اسلامی ضروری میدانستند
عدم پخش یک خبر مهم در یک رسانه به معنی نبودن واقعیت عینی آن نیست فقط اعتبار و ارزش آن رسانه در بین مخاطبین از بین میبرد و اثر گذاری آن در لحظات مهم را کمرنگ میسازد.
مرکزی که اینگونه تصمیم گیری ها را انجام میدهد باید از کوته نظری دوری کند وبا تبیین یک سیاست منسجم و در مدار منطق به اصلاح امور جاری بپردازد
مثال دیگر آن بحث ستاره دار کردن دانشجویان برای دوره های کارشناسی ارشد و با تاسف فراوان در بحث مصاحبه دوره ی دکترا میباشد که با ورود و گسترش فضای امنیتی دقیقا به تبلیغ علیه نظام پرداخته و جامعه را از افرادی با توانایی فکری و ذهنی بالا محروم میسازد . بدانید که کسی که به این دلایل از ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر محروم میگردد به ناراضی بالقوه حاکمیت بدل شده که در حقیقت هل دادن افراد با توان فکری و ذهنی برتر به دامان مخالفان و یا حتی معاندان نظام میباشد
خرد را سرلوحه قرار دهند و بس

چو بر تاس لغزنده افتاد مور....!! (1173668) (alef-13)
 
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۱۹:۵۵:۱۳
همین الان هم برای راه اندازی شبکه های تلویزیونی خوصوصی داخلی دیر شده است، اونوقت ما بر سر امکانش بحث میکنیم، دریغ از این همه فرصت سوزی، دریغ (1170841) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۹:۰۱:۴۹
اگر خصوصی سازی تلویزیون بخواد مثل مخابرات باشه ، همون بهتر که این اتفاق نیافته. مردم از چاله به چاه می افتن (1171653) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۶ ۰۰:۵۶:۱۴
نع
هیچ وقت هیچ جایی توی هیچ کشوری تلویزیون واقعا خصوصی نبوده و نیست و نخواهد بود. ولی اگر این روند در ایران اتفاق بیافته نمودهایی ظاهری پیدا میکنه مثل صدا وسیما که میخاد بگه آزادی بیان هست تلویوزیون رو شاد می کنه و آهنگ پخش می کنه ولی همچنان فضای سیاسی رو بسته نگه داشته. (1173645) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۱۰:۱۷
یکی از ویژگی های جوامع پیشرفته بودن تعدد رسانه ها با افکار مختلف هستش اگه ما بخواهیم پیشرفت کنیم باید همزمان در ابعاد مختلف پیشرفت کنیم بعد فرهنگی،بعد سیاسی،بعد اقتصادی،بعد نظامی و ... .
لازمه پیشرفت در بعد فرهنگی و سیاسی و حتی تا حدودی اقتصادی بودن رسانه های آگاهی بخش به مردم از جمله شبکه های خصوصی میباشد. (1171155) (alef-9)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۷:۵۸:۰۹
مسئله اصلی همینه که این ها افکار مختلف رو نمی خواهند همه باید در مسیر صدا و سیما باشند. سانسور سخنان رئیس جمهور رو دیدیم. اینان با کسی که حتی کمی پایش را آنطرف تر بگذارد مشکل دارند . (1171612) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۹:۲۲:۴۰
باسلام به این میگویند توسعه پایدار (1171688) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۲۳:۱۳
اساسا"هرچیزی که درانحصارباشدفسادایجادمی کند (1171183) (alef-9)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۳۷:۳۹
آقايان صدا و سيما . در همين افغانستان جنگ زده كه هنوز هم از گوشه و كنار آن صداي انفجار و شليك گلوله به گوش مي رسد بيش از 20 كانال تلويزيوني خصوصي وجود دارد و اين يعني احترام به آرا و عقايد و انديشه هاي مختلف..
حيف كه در كشور ما فقط پز مردم داري و خدمتگزاري داده مي شود مردم را فقط براي تظاهرات و راهپيماييها و انتخابات و ... مي خواهند و بس! (1171232) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۳۹:۲۹
هر جا انحصار باشد عدم رقابت. بهره وري پايين . ضعف سيستم. نقص . مشكلات فزاينده و نارضايتي . وجود دارد فرقي نمي كند در صنعت باشد مثل صنعت خودرو .. انحصار واردات كالاهاي مختلف و ... يا در مسائل فرهنگي و رسانه اي باشد مثل صدا و سيما .. (1171239) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۴۱:۰۷
كاش صدا و سيما وظيفه نظارتي مجلس را انجام مي داد و به جاي مجلس هفتم و هشتم . به كارهاي خلاف قانون و سوء مديريتهاي دولت . انتقاد و اعتراض مي كرد بلكه دولت مسير خود را اصلاح مي كرد. (1171243) (alef-9)
 
احسان
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۳:۲۰:۳۹
اگر ایران میخواهد پیشرفت کند باید در هر زمینه رقابت باشه الان در ایران فقط بانکها و کارخانه جات پفک با هم رقابت میکنند و تبلیغت تلوزیونی فقط اختصاص به اینها دارد. (1171323) (alef-9)
 
فرناز
Sweden
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۲۳:۵۷:۴۰
تا جايي كه در خاطر من مي آد طرح تاسيس تلويزيون خصوصي يك بار در مجلس ششم بحث شد كه با مخالفت شوراي نگهبان مواجه شد. بر اساس تفسير شوراي نگهبان تلويزيون انحصارا" مي بايست به صورت نهادي عمومي و زير نظر مقام معظم رهبري باشد و تاسيس تلويزيون خصوصي (بر اساس تفسير شوراي نگهبان) مغاير قانون اساسي است. (1171381) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۲:۴۹:۲۵
باز نگری در قانو ن اساسی ویا مراجعه به رفراندم ودر یافت نظر مردم هم به مصلحت نظام نیست!!! تا زه تلویزیون خصو صی که نمی توانیم داشته با شیم تحت عنوان خصوصی مثل مخابرات وایران خودرو آنهم اگرمتهم نشه به عوامل دشمن ! خوب پس نباشه بهتره همین صدا وسیما خوبه فقط عیبش اینه که مارا از کشو ر های عقب مانده دنیا عقبتر نشان میدهد هر چند دمکراسی ترین باشیم.. (1172208) (alef-13)
 
بهمن
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۴:۱۲:۱۷
تلویزیون خصوصی اصلا مناسب کشور ما نیست وقتی روز نامه با اندکی انتقاد ویا انتشار نوشته ای خلاف میل (حا کمیت) با شد بسته میشو د !!! وبه اتهام ... آنچنان فشاری بر عوامل روزنامه وارد میشود که منجر به فرار آنها از کشور میشود وبعد ازمدتی همان مخالف تبدیل به معاند میشود ! حالا باید دید تلوزیون خصوصی چه عواقبی دارد . چرا بیشترین روزنامه نگار فراری مربوط به کشور اسلامی ایران است چرا و زیر اطلاعات اعلام می نماید 600 خبر نگار مرموز را شناسایی کرده اند که قصد فتنه در ایران را دارند. ما که اهل تحمل وگفتگو وگسترش دهنده فرهنگ اسلامی مدارا هستیم،چرا گرفتار دام خود خواهی وخود دانی شده ایم و چرا نمی توانیم جذب حد اکثری ودفع حداقلی داشته باشیم ؟ لذا تلویزیون خصوصی اگر داشته باشیم باید دید چگونه تلویزیونی باید داشته باشیم ... (1172414) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۰:۴۸:۱۱
مگرالأن تی وی خصوصی نداریم!؟ داریم زیادشم داریم،مگر این شبکه های مختلف مذهبی(فرقه گرائی مذهبی)تحت عناوین مختلفی چون أهل بیت(علیهم السلام) ولایت و...که بسیاری ازآنها أقلامحل اجرا ی برنامه هایشان قم میباشد،دولتیند؟ متأسفانه مرگ خوبه ولی برای همسایه! یعنی مجوز صادرمیشود،البته به ندرت، ولی همان تعدادانگشت شمار هم صرفا شبکه های دینی مذهبی و اعتقادی هستن. البته عیب کاراینجاست که این شبکه ها ایجادشدندتادربرابررشدقارچ گونه شبکه های سنی مذهب اماغالبا"سلفی مسلک"صف آرایی کنند،اماتأثیرکار2طرف
عملاتعمیق اختلاف آنهم بصورت ایجادفتنه سنی شیعی درمنطقه است.خدالعنت کندشبکه المستقله راکه درشبهای رمضان81بامناظرات بی هدف ازنظرمحتوایی وهدفمندازجنبه سیاسی وبرای تخریب وتفرقه افکنی میان سنی وشیعی مناظرات اینچنینی راکلیدزدوکارابه اینجارساندکه آثارمخرب و ویرانگر کارعبثش درمنطقه بوضوح هویداست...کاش شبکه های خصوصی هرچه زودتروبیشترپدیدآیند، اما نه فقط در شق دینی ومذهبی آن، به امیدآن روزاحتمالاخیلی دور!! (1171440) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۰:۱۸
نمونه بارزش . كشتار شيعيان در پاكستان است كه اخيرا شدت گرفته است. (1172599) (alef-13)
 
روح الله
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۰:۵۲:۲۹
به شخصه موافق آزاد سازی همه جانبه نیستم اما اگه قراره شبکه های خصوصی بیان بهتره به برخی شبکه های خارجی هم اجازه ی پخش داده بشه ، البته با توجه به قیاس اقتصاد و شبکه ها ی تلوزیونی توسط نویسنده .
چرا؟ معلومه به همون خاطری که اگه بین تولید کننده ی خارجی و داخلی رقابت نباشه ما باید در سال 2013 به جای ماشینای راحت ، ایمن و کم مصرف ماشینای از رده خارج کره ای و مثلا ایرانی شده رو مصرف کنیم در تلوزیونمونم باید به جای سریال طنز ایرانی کپی برداری دست دوم از فرندز و..... رو تماشا کنیم.
جدا از مقایسه اقتصاد با فرهنگ که خیلی درست نیست تجربه ی فرهنگی ثابت کرده عدم رقابت با رقبای اصلی( برنامه سازان خارجی ) باعث افول کیفیت می شه نمونش شبکه های لس آنجلسی که بدون فشاری از جانب دولت ما به دلیل کم مخاطبی برخی شون ورشکستند و شبکه های بی بی سی فارسی و voa به سرعت جاشونو گرفتن چون خیلی با کیفیت تر بودن (1171447) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۱:۲۴
ما نيازمند يك برنامه نود سياسي و نود اقتصادي به مانند برنامه پربيننده نود ورزشي هستيم اتفاقا فكر مي كنم استقبال از برنامه هاي نود سياسي و اقتصادي بيشتر از نود ورزشي باشد. (1172602) (alef-13)
 
حقیقت پرست
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۰:۵۶:۰۸
وجود رسانه های ازاد و رقابتی از جمله تلویزیون یکی از ارکان دموکراسی در هر جامعه است. ولی چه فایده اگر مثل چند روزنامه و سایت مستقل باقیمانده در کشور بخواهند هر روز برای مسئولین و کارکنان این شبکه ها مشکل درست کنند و انها را به دادگاه بکشند . اول باید ازادی عمل انها قطعا تضمین شود (1171455) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۳:۰۰:۲۹
ميدانيد با تأسيس شبكه هاى خصوصى چقدر فضاى كار براى جوانان بيكار در تمام زمينه ها ايجاد خواهد شد و فضاى فرهنگى هم از انحصار تعدادى آدم مخصوص درخواهد آمد ؟
جالبه كه مسئولان ايران اين فضاى انحصارى را همچنان ادامه ميدهند و فضا را را براى ديگران در خارج از كشور فراهم ميكنند و جوانان متخصص در داخل ايران بايد بيكار باشند ، با نگاهى دقيق به وضعيت امروز صدا و سيما و عدم اقبال بينندگان و در پى آن عدم اقبال آگهى دهندگان و تبليغات بزودى اين سازمان عريض و طويل تبديل به رسانه اى پرخرج خواهد شد كه بازدهى در حد چند درصد ناچيز خواهد داشت و رو به تعطيلى اجبارى و ركود ميرود ، هميشه در ايران ميگذاريم داستان به جاهاى باريك كشيده شود و بى علاج تا به فكر بيافتيم البته دير و بيفايده…!! (1171537) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۷:۲۱:۴۶
اگر از عدد یک هزار تاکپی تهیه کنید به عدد هزار نخواهید رسید بلکه هزار تا عدد یک خواهید داشت! دلشان خوش است روزی یک شبکه راه میاندازند همه کپی همدیگرند. ای فیلم ....نمایش ... تماشا ... (1171580) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۰:۵۹:۴۴
جالبه مستند و شبکه4 عین هم هستند و سریالی که در ایفیلم تموم میشه در تماشا شروع میشه و... واقعا مردم چی فرض کردند؟ (1171881) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۴:۲۹
الان نزديك 20 شبكه صدا و سيما داريم اون وقت ببينيد از نظر اقتصادي چه بودجه اي و هزينه سنگيني بر بيت المال تحميل مي شود؟! از آن طرف يك نظرسنجي انجام دهيد ( نه نظرسازي توسط خود صدا و سيمايي ها) كه واقعا چند درصد مردم ايران و به چه ميزان وقتشان را براي اين 20 شبكه ميگذارند! اگر به نتايج تاسف باري رسيديد لااقل 10 تا از اين كم ببننده ترين شبكه ها را حذف كنيد تا لااقل در اين شرايط سخت اقتصادي و كمبود درآمدهاي نفتي و ارزي و كسري بودجه سال آينده . كمكي براي دولت باشد براي پرداختن بيشترين به طرحهاي نيمه تمام ملي و استاني. اينطوري هم خدا راضي است هم خلق خدا. (1172612) (alef-13)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۷:۵۲:۲۰
با سلام

به نظر می‌رسد که حتی اگر صدور مجوز برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه راه‌اندازی تلویزیون خصوصی تابع قوانین بسیار سختگیرانه‌ای بوده و نظارت سنگینی بر جزئیات فعالیت شبکه‌های تلویزیونی خصوصی صورت گیرد.........

چرا نظارت سنگین , مگز با دنیا چه فرقی داریم.چرا باید تلویزیون خصوصی نباشد و چرا نباید منتقد جایی برای حرف زدن نداشته باشد.چرا ما از شنیدن صدای متقاوت این همه واهمه داریم ؟؟ (1171604) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۶:۰۱
به همين خاطر است كه فضاي صلب و خشني براي بيان نظرات مخالف وجود دارد و هي تهديد و هي بازداشت و هي احضار روزنامه نگار و ... خوب به هر حال برخي مجبور مي شوند براي آزاد حرف زدن بروند آن طرف آب .. وقتي هم كه رفتند آن طرف آب آقايان مدعي مي شوند ديديد! اينها يك مشت ضدانقلاب وطن فروش منافق بودند!! (1172616) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۹:۱۳:۵۷
تلویزیون خصوصی پیش‌کش
فشار بر روزنامه‌ها را بردارند (1171666) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۹:۱۷:۲۷
با سلام
لطفا ایده محال را مطرح ننمایید عناصر قدرت همین مطبوعات نیم بند ترسان خود سانسور را که وجود شان مطابق قانون اساسی است بر نمی تابند چطور رسانه با گسترش صوتی وتصویری را قبول کنند .
که مطابق قانون هم نیست . (1171673) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۰۹:۳۳:۱۹
رسانه اگر ملی بود درد مردم را می گفت نه حاشیه سازی مسئولها را تلویزیون فقط شده وسیله ای که قدرتمندان سیاسی کاری کنند و ذهن مرم عامی روشستشو بدهند تامردم مثل عروسک کوکی کاری روکه اونها میخوان انجام بدهند اگر واقعا" عرضه دارن یکمی هم به داد مردم برسن مثلا" نشون بدهند خودروهای ما توکشورهای عربی چنده وچرا اینهمه مردم مارا بدبخت کردن که قدرت خرید چیزی رو نداشته باشند وتوجه داشته باشند که آخر ظلم چی میشه ؟؟؟ (1171712) (alef-13)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۴:۰۱:۳۰
جالبه شورای نظارت بر صدا و سیما هیچگونه برشی ندارد. (1172379) (alef-13)
 
11111
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۴:۴۴:۲۵
یکی ازمبانی دموکراسی این است که هر قومیت وهر تفکری شبکه تلویزیونی خودشان را داشته باشند چون چنین چیزی نداریم رسانه ملی هر چیزی که دلش میخواهد به خورد خلق میدهد توقع دارند ملت از شبکه های ماهوارهای فاصله بگیرند. (1172501) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۴:۵۳:۰۲
ای بابا این همه ماهواره راه انداخته اند بیشترش از اقازاده هاست وگرنه یکی مثل شب خیز که با دردسر دارد شبکه اش را میگرداند و چند تا شبکه مستقل دیگر بقیه از شما هستند کدامشان بدرد میخورند مثلا یک شبکه بزنند که حرفهای شما را تکرار کند وگرنه مثل روزنامه ها میبندید خوب چه نتیجه ای دارد خو ب اگر ملت بخواهند مثل تلوزیون شما ببینند مثلا زنان با حجاب مردان بی ادب لوس بی مزه هتاک بد دهن و جلف خوب همین تلوزیون ضرغامی هست دیگر نیازی نیست فیلمها هم که اگر بخواهد با فرهنگ شما باشد که زنان با حجاب باشند و مانتو های بلند تر ازمچ پایشان خوب مینشینند تلوزیون جمهوری اسلامی را میبینند دیگر خصوصی غیر خصوصی ندارد همین مزخرفات را میبینند اگر قرار است ازاد باشد باشد اگر نه همین وضع باشد که نباشد مثلا ایا شما اجازه میدهید اصلاح طلبان در ایران یک شبکه بزنند شما که یک روزنامه را اجازه نمیدهید چاپ شود شما که به هاشمی اجازه دفاع از خود را ندادید چطور اجازه میدهید شبکه خصوصی باشد شما مثلا اجازه میدهید یک فیلم مثل حریم سلطان ساخته شود خوب معلوم است که اجازه نمیدهید خوب اگر بخواهیم مزخرفات و خزعبلات شما را ببنیم چرا تلوزیون خصوصی شما را نگاه کنیم همان دولتی را نگاه میکنیم که نگاه هم نمیکنیم پس ادای کشورهای ازاد را در نیاورید حتی کشورهای همجوار هم مثل عراق میبینم تلوزیون خصوصی دارند (1172522) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۷:۳۴:۰۲
مگر روزنامه های غیر دولتی چه گلی به سر میکنند که صدا و سیمای خصوصی داشته باشیم. (1172904) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۵ ۱۹:۱۷:۲۴
تلویزیون خصوصی؟؟؟؟؟؟ فقط باید خوابش رو دید!!!! (1173074) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۷ ۱۴:۰۰:۳۶
واقعا" همین به ذهنتان رسید ؟

بیایید بحث تلوزیون خصوصی را فعلا" کنار بگذاریم .

چرا طرحی ارائه نمی کنید که همین تلوزیون انحصاری ، واقعا" ملی شود؟

توضیح بیشتر را خودتان می دانید . (1176663) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۷ ۱۴:۰۹:۱۳
همين فضاي تلويزيون ديجيتال DVB-T بهترين بستر براي شبكه هاي خصوصي است. هم پخش آن به نسبت شبكه هاي آنالوگ خيلي ارزان قيمت هست، هم اينكه پخش كنندگان تلويزيون خصوصي ميتوانند پخششان را براي صداوسيما ارسال كنند و صدا و سيما روي فضاي تلويزيون ديجيتال در سراسر كشور شبكه را پخش كنه. هر وقت هم كه ترسيدند دكمش دست خودشونه، ميتونن شبكه رو قطع كنند. يا نماهنگ پخش كنند! يا ادامه پخش زنده رو بعد از سريال پخش كنند!
فكر كنم براي شروع اين بهترين ايده است، تا ترسها بريزه. (1176690) (alef-13)
 
ازاده
۱۳۹۱-۱۲-۱۷ ۱۶:۱۸:۱۱
ما شب تا صب فیلم سینمایی نمیخواییم .به جای اخبار کنسرو واز قبل سانسورشده .واقعیتای جامعه رو نشون بدن تا یه سری از مردم از خواب غفلت بیدار شن.تاهر کی هر....خواست انجام نده(نخوره).الف اگه این کامنتو نزاری دیگه میرم سراغ سایت دیگه..... (1176941) (alef-13)
 
حمید رضا
۱۳۹۱-۱۲-۱۹ ۰۹:۲۸:۱۲
تلویزیون ایران کاملاً دولتی بوده و از سران دولت حاکم دستورات را میگیرند و تلویزیونی که باید وسیله سرگرمی ، یادگیری و آموزش باشد وسیله ای شده برای تخریب و ترور شخصیتی برخی افراد مخخالف دولت و اعتراف گرفتن زوری و بی اساس از متهمین برخی پرونده ها که متهمین اصلی آن براحتی زندگی را ادامه می دهند. (1178625) (alef-13)
 
omid
۱۳۹۱-۱۲-۱۹ ۱۳:۱۵:۵۸
جالبه !!!!
ما تکلیفمون رو با چند تا روزنامه کاغذ پاره تا حالا نتونستیم مشخص کنیم حالا دم از راه اندازی تلویزیون خصوص میکنیم!!!!!!!!!! (1179095) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.